Dodaj do ulubionych

Miriam Shaded i hejt

24.11.16, 13:29
Burza w prawicowych mediach, brukowcach i na FB. Miriam Shaded ujawniła pogróżki, jakie otrzymuje na FB od muzułmanina mieszkającego w Polsce, we Wrocławiu. Nie użyłam słowa "rzekomo", ale mam trochę wątpliwości. Profil fejsbukowy hejtera zniknął. Dane krążą w sieci. Podobno jest w Polsce osoba o tym imieniu i nazwisku, prowadzi działalność gospodarczą w Dąbrowie Gorniczej bodajże. Co się może stać, kiedy ktoś postanowi wymierzyć mu karę bez sprawdzania, czy o tę osobę chodzi? Czy profil na FB mogł byc fałszywy, a całą sprawa - prowokacją? Dlaczego Miriam nie poszła na policję, skoro podobno nie były to pierwsze pogróżki?
Gdyby ten człowiek istniał naprawdę, pierwsza byłabym za zdemaskowaniem, ukaraniem, deportacją. Tylko, że coś mi tu śmierdzi.
a oto link:

ndie.pl/muzulmanin-grozi-gwaltem-miriam-shaded/
Obserwuj wątek
    • zawsze-w-drodze Re: Miriam Shaded i hejt 24.11.16, 13:37
      Było na wielu stronach - Wirtualnej Polsce na przykład. Chyba wyskoczyło tez juz na pudlu. Oczywiście, że to ściema, w przeciwieństwie do informacji o uciekających z krzykiem przed ciemnoskórym przedszkolakach.
      • lady-z-gaga Re: Miriam Shaded i hejt 24.11.16, 13:43
        Nie wiedziałam, ja dopiero dziś na to wpadłam, bo jedna ze znajomych wstawiła link na swój profil. Sprobowałam dogrzebac się czegoś więcej, ale nigdzie nie znalazłam informacji, że policja odmowiła pomocy wink mimo, że pani zwierzała się z obaw o swoje życie licznym mediom.
        • 45rtg Re: Miriam Shaded i hejt 24.11.16, 14:30
          lady-z-gaga napisała:

> Nie wiedziałam, ja dopiero dziś na to wpadłam, bo jedna ze znajomych wstawiła l
          > ink na swój profil. Sprobowałam dogrzebac się czegoś więcej, ale nigdzie nie zn
          > alazłam informacji, że policja odmowiła pomocy wink mimo, że pani zwierzała się z
          > obaw o swoje życie licznym mediom.

Ta pani, zdaje się, w ogóle żyje ze zwierzania się.
      • kaz_nodzieja Re: Miriam Shaded i hejt 24.11.16, 17:39
        zawsze-w-drodze napisała:

> Było na wielu stronach - Wirtualnej Polsce na przykład. Chyba wyskoczyło tez ju
        > z na pudlu. Oczywiście, że to ściema, w przeciwieństwie do informacji o uciekaj
        > ących z krzykiem przed ciemnoskórym przedszkolakach.

I o rzekomo pobitym w parku przez młodzianów w patriotycznych bluzach w obronie zaprzyjaźnionego Araba dziennikarzu muzycznym, nawet zdjęcia były.
    • kaz_nodzieja Re: Miriam Shaded i hejt 24.11.16, 17:44
      Oj tam, tylko GW ma prawo do robienia prowokacji i publikowania niesprawdzonych i nieweryfikowalnych artykułów o rasistowskich zachowaniach Polaków. Tyle tego było. Choćby z pobitą (cios w twarz) ciemnoskórą kobietą. Świadków - brak. Ona na policja nie pójdzie bo ponoć śladów nie było, więc bała się zignorowania zgłoszenia.
      Albo fejkowy artykuł o zaczepieniu arabskiego kolegi dziennikarza muzycznego, który został pobity, gdy stanął w jego obronie, były nawet zdjęcia "pobitego" dziennikarza. Gdy okazało, że się to fejk komentarze były " I co z tego, przecież taka sytuacja mogła mieć miejsce naprawdę".
      Nie mówiąc już podłych polskich rasistowskich przedszkolakach, które dostały histerii na widok ciemnoskórego w spokoju jedzącego frytki, tu też obiektywnych świadków zabrakło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka