Dodaj do ulubionych

Okulary biurowe

06.12.16, 20:14
na pewno jakas ematka ma. I jak wrazenia?

Ja w temacie okularow nie mam doswiadczenia, bo zaczelam potrzebowac dopiero teraz, kiedy dolaczylam do grona prezbiopow. Bylam dzis u optyka, i na recepcie mam moc +0.25 i 0 (wiec niewielka), a addition +1.25 (no wiec juz calkiem wyrazna)
Przy komputerze spedzam co najmniej 10 godzin dziennie, uzywajac dwoch albo trzech monitorow, i po lekturze internetow wyszlo mi, ze najbardziej odpowiednie beda dla mnie progresywne posrednie.
Z drugiej strony, niedlugo bede tez potrzebowala do prowadzenia samochodu. Wiec mam taka koncepcje, zeby do samochodu miec drugie, progresywne do dali.

Pytanie: dobrze wam sie pracuje z komputerem w tych biurowych? Rzeczywiscie wygodniejsze niz progresywne do dali? Ja sie boje ze w zwyklych progresywnych to bede musiala caly czas siedziec z nienaturalnie podniesiona broda, i ze szyja mi sie bedzie buntowac. Slusznie sie boje?

I drugie pytanie: jak bym sie zdecydowala na biurowe do pracy, to do samochodu lepiej zrobic progresywne do dali czy zwykle jednoogniskowe do dali? Bo spotkalam sie z uwaga, ze w progresywnych trudno sie w lusterko spoglada. A wam w ktorych sie lepiej prowadzi?

Ematko, nie badz zyla i podziel sie doswiadczeniem. Bede ci niezmiernie zobowiazana.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka