Dodaj do ulubionych

Święty Mikołaj Narodowy

08.12.16, 13:01
twitter.com/1934ONR/status/806523174389248000/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
Caritas na razie milczy i rozpaczliwie główkuje co napisać w oswiadczeniu, które ponoć ma wydać po południu. W ramach równowagi zamieszcza relacje z zajec o tolerancji: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1183932501642055&id=232485400120108

Schizofrenia narasta big_grin

I do tego w Krakowie wymiana dżumy na cholerę - Jędraszewski za Dziwisza.
Obserwuj wątek
    • ludborka Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 13:36
      Czemu oni nie potrafią pisać po polsku? Przecież to prawdziwi Polacy.
      Od zawsze mnie to fascynuje...
      • gogologog Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:23
        Jedni dbają o potrzebujące dzieci, a inni o "potrzebujących" SB-ków.
        • ludborka Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:39
          big_grinbig_grinbig_grin
          Nie dość, że riposta z du.y, to jeszcze trochę strzał w stopę, zważywszy na pana posła - prokuratora big_grin
    • lauren6 Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 14:13
      Polski trudny język, nawet dla prawdziwego Polaka big_grin
      • cosmetic.wipes Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 14:41
        Ktoś tam napisał, że "poprawność językowa to wynalazek żydowskich intelektualistów", więc nie wiem co was dziwi big_grin
        • lauren6 Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 21:57
          Lewacka gramatyka big_grin
    • ewa_mama_jasia Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 14:49
      Koleżanka spod Łodzi bardzo zadowolona, ze Jędraszewski od nich odchodzi. O, nawet się zrymowało.
    • antyideal Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 15:17

> Caritas na razie milczy i rozpaczliwie główkuje co napisać w oswiadczeniu, które ponoć ma wydać po południu.

Och, niech napiszą, że wpadł im przez komin, no i co poradzisz, jak nic nie poradzisz smile
    • edelstein Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 15:41
      Polska dorobila sie prawdziwego Mikolaja polakabig_grin czekam na wystapienie wielkanocne ONR-U. Prawdziwy polski zajac?
      • paszczakowna1 Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 17:08
        >Polska dorobila sie prawdziwego Mikolaja polaka

Ja tam nie wiem, przebierać się za Turka...
        • edelstein Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:44
          big_grin Mikolaj jest polski i kropka,tak jak choinkabig_grin
    • scher Nareszcie 08.12.16, 17:05
      cosmetic.wipes napisała:

>Jędraszewski za Dziwisza.

Wreszcie Kościół polski zaczyna się ogarniać. Jędraszewski - super gość.

PS. Pytam raz księdza o b. znanym nazwisku, czemu Jan Paweł II zaprosił Kwaśniewskiego do papamobile. Odpowiedział, że analizował uważnie nagranie z tej sytuacji. To nie Papież, ale Dziwisz zaprosił.
      - A dlaczego?
      - Wielu od dawna go podejrzewa, że był agentem - dostałem odpowiedź.
      • cosmetic.wipes Re: Nareszcie 08.12.16, 18:21
        Scher, rozważałeś udanie sie do szpitala na rubieżach? big_grin
        • maslova Re: Nareszcie 08.12.16, 22:08
          Elka juz mu grzeje miejsce wink
      • anorektycznazdzira Re: Nareszcie 08.12.16, 22:07
        > - Wielu od dawna go podejrzewa, że był agentem - dostałem odpowiedź.

no i dobrze, niech podejrzewają,najlepiej wszystkich i o wszystko, sami się wykończą.
        Stalin też wyrżnął 3/4 swojej najlepszej kadry w decydującym historycznie momencie, wzorce się zgadzają.
      • mamma_2012 Re: Nareszcie 09.12.16, 06:13
        Jeżeli nie poddasz się leczeniu dobrowolnie, to administratorzy strony powinni cię gdzieś zgłosić, bo niedługo wbijając nóż w serce bliskiej osoby stwierdzisz, że to obca cywilizacja była. Człowieku jesteś chory.
        Dziwisz paskudny typek, drugiego nie znam, ale wątpię, że zdobędzie mój szacunek, bo to wymagałoby remanentu na Wawelu, bo nie wszyscy tam pasująwink
        • 45rtg Re: Nareszcie 09.12.16, 11:02
          mamma_2012 napisała:

> Jeżeli nie poddasz się leczeniu dobrowolnie, to administratorzy strony powinni
          > cię gdzieś zgłosić, bo niedługo wbijając nóż w serce bliskiej osoby stwierdzisz

Przecież on nie ma bliskich osób.
    • antypomidorowa Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 17:07
      znalezione na fejsie: "Gdyby tylko znali prawdziwy kolor skóry św. Mikołaja, rodowitego mieszkańca Azji Mniejszej. Według ONR-owskiej nomenklatury był zapewne "ciapatym" big_grin
    • mid.week Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 17:09
      Bóg też jest Polakiem wink
      • cosmetic.wipes Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 18:21
        No jak ma nie być, skoro jego matka z Częstochowy pochodziła big_grin
        • mid.week Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 21:55
          Matka Boska Częstochowska to matka Boga? Myślałam że to ta od Jezusa. Strasznie pokręcone mają te relacje rodzinne...
          • cosmetic.wipes Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 21:58
            No przecie wyraźnie masz napisane Matka BOSKA tongue_out
            • mid.week Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:02
              Oj tam. Natalia też jest Boska, a ma zwykłych, ludzkich synów tongue_out
      • 45rtg Re: Święty Mikołaj Narodowy 09.12.16, 11:03
        mid.week napisała:

> Bóg też jest Polakiem wink

I ma na imię Rafał.
    • andaba Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 18:33
      I Caritas zaakceptował takiego pajaca? Świat się kończy.

Nowy metropolita to inna bajka, spodziewałam się po obecnym papieżu lepszych decyzji, a tu chyba gorzej być nie może...
      • mamma_2012 Re: Święty Mikołaj Narodowy 09.12.16, 06:48
        Caritas tylko dlatego, że kasa była potrzebna na wakacje księdza nie ufundował zielonego wdzianka.
    • mynia_pynia Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:44
      Myślałam, że chodzi o tytuł, .. o których rodzice nie chcą zadbać...
      Przez kilka miesięcy chodziłam na świetlicę jako opiekunka, po: 1. Na świetlicę należało dziecko zapisać, 2. Były tam dzieci które chciały chodzić, 3. Świetlica działała od 13h do 17h czyli akurat tyle ile rodziców w domu nie było. My odrabialiśmy z tymi dziećmi lekcje, robiliśmy prace plastyczne, graliśmy i robiliśmy wspólnie podwieczorek. Były tam dzieci z osiedla/parafi, tak jak w klasie jedne biedniejsze inne nie. A jak były organizowane wakacje świetlicowe i wyjazdy to wówczas dzieciaków x 3 było.
      • mynia_pynia Re: Święty Mikołaj Narodowy 08.12.16, 22:48
        A to tak jakby o szkolnej świetlicy napisać, że są tam dzieci o które rodzice nie chcą zadbać ... kur... co za narodowe miłosierdzie... caritas powinien się pochylic nad tym tytułem.
        • memphis90 Re: Święty Mikołaj Narodowy 09.12.16, 09:59
          O KTÓRYCH! Pisz poprawnie!
    • paszczakowna1 Oświadczenie Caritas 09.12.16, 11:11
      Ładnie się jednak znaleźli, choć pozwalać włazić byle komu...

OŚWIADCZENIE

W imieniu Caritas Archidiecezji Białostockiej, wyrażamy ubolewanie i gorąco przepraszamy za sytuację jaka miała miejsce w Placówce Wsparcia Dziennego prowadzonej przez naszą organizację. Z informacji jakie otrzymaliśmy od osoby zatrudnionej w Świetlicy wynika, że w dniu 6 grudnia, bez wcześniejszego zaproszenia, do naszej placówki przybyła trójka młodych osób, które przywiozły prezenty dla dzieci. Jedna z nich była w przebraniu Mikołaja. Podczas rozdawania prezentów osoba ta umieściła opaskę z logo organizacji ONR na ramieniu, co umknęło uwadze naszego pracownika. W tym czasie druga osoba zrobiła zdjęcie, które potem zostało umieszczone w Internecie. Zdjęcie zostało opublikowane bez zgody naszej instytucji. Nie było to w żaden sposób konsultowane wcześniej z zarządem Caritas Archidiecezji Białostockiej.

Za niedopuszczalne uważamy wchodzenie na teren placówki osób nieupoważnionych. W kwestii zapewnienia bezpieczeństwa dzieci i młodzieży przebywającym w świetlicy deklarujemy poprawę standardów w tym obszarze. Wobec opiekunki dzieci zostaną wyciągnięte konsekwencje.

Sprzeciwiamy się także nazywaniu naszych małych podopiecznych „dziećmi, którymi na co dzień nie chcą zajmować się rodzice” oraz idącym za tym określeniem naznaczeniem społecznym. Stwierdzenie takie mija się z prawdą.

Wszystkie osoby, w tym rodziców dzieci, naszych darczyńców, sympatyków oraz ludzi korzystających z naszej pomocy, chcemy jeszcze raz przeprosić za zaistniałą sytuację. W działaniach, które prowadzimy byliśmy, jesteśmy i będziemy dalecy od założeń nacjonalizmu i idących za nimi przekonań oraz zachowań.

Pragniemy również podkreślić, że od ponad 25-lat Caritas Archidiecezji Białostockiej niesie pomoc wszystkim potrzebującym, szanując godność każdego człowieka bez względu na jego narodowość, rasę, światopogląd, przekonania oraz wyznawaną religię.

Białostocka Caritas jednoznacznie i stanowczo odcina się od wszelkiego typu działań stojących w sprzeczności z wartościami Ewangelii, które wyznajemy i którym jako Caritas służymy.

Zarząd Caritas Archidiecezji Białostockiej

caritas.bialystok.pl/oswiadczenie/
      • iwles Re: Oświadczenie Caritas 09.12.16, 11:15

no ładnie się znaleźli,
        odpowiedź bardzo dyplomatyczna.

Chociaż bardzo trudno mi uwierzyć, że opiekunowie nie wiedzieli wcześniej, że Mikołaj do nich przyjdzie smile
        • cosmetic.wipes Re: Oświadczenie Caritas 09.12.16, 11:24
          To samo przyszło mi na myśl - nie bardzo wierzę w tę samowolkę, ale wybrnęli bardzo ładnie.
    • cosmetic.wipes Re: Święty Mikołaj Narodowy 12.12.16, 13:11
      Ciąg dalszy:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21106374,onr-zada-przeprosin-i-sprostowania-od-caritasu-za-krytyke-mikolaja-narodowca.html#BoxNewsImg

big_grin
    • woman_in_love dzieci patologiczne to naturalne środowisko 12.12.16, 13:27
      ONR. Wszakże i ONR-owskie ścierwo wywodzi się od byłych prostytutek, bezrobotnej patologii, złodziei, kibolstwa itd. Więc nie ma się co dziwić. Nie będą rekrutować tam, to będą rekrutować na ulicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka