barefoot_duck
08.12.16, 22:38
Z serii ematka wie wszystko: polećcie konkretne sztućce tolerujące pranie w zmywarce.
Na kolejnym komplecie, teoretycznie nadającym się do mycia w zmywarce, wychodzą mi plamki jakby rdzy. I mam z lekka dość. W przeciągu z 1,5 roku 3 komplet do wywalenia. W poprzednich wyłaziły takie plamki na nożach, potem doczytałam, że przedostatni niby do zmywarki przeznaczony, ale oprócz noży właśnie. Natomiast w aktualnym (w całości nadającym się do zmywarki) plamki rdzy wylazły mi nawet na łyżkach i łyżeczkach. Były sztućce Ambition, była Ikea, było coś tam jeszcze. Czy ja mam zmywarkę jakąś wybitnie zajadłą na sztućce, czy ja kupować nie umiem? W desperacji zaczęłam przeszukiwać Allegro pod kątem radzieckich kompletów. U mojej mamy funkcjonuje zestaw mający na pewno ponad 25 lat, od 18-20 lat myty w zmywarce - i nic tym widelcom, nożom nie jest! Ale na Allegro niestety albo małe komplety, albo platery.
Polećcie coś konretnego pls, co przetrwa mycie w zmywarce. Ale nie za kilka tysi, bo to sztućce do użytku codziennego mają być (no i nie wydam kilku tysięcy, kiedy nie mam gwarancji, że moja zmywara i ich nie pokona). Komplet potrzebuję na 12 osób (albo 2 komplety wezmę), koniecznie z widelczykami deserowymi.