Dodaj do ulubionych

Legimi raz jeszcze

09.12.16, 10:19
Która ma i poleca?
Jaki abonament się opłaca?

Czytam średnio 4 ksiązki miesiecznie, czasami więcej, czasami mniej.
Nawet jak będę kupować ebooki po 10 zl (choć nie wszystkie, które mnie interesują osiągają tak niskie ceny), to i tak wychodzi mi, że to więcej niz gdybym zapłaciła za abonament w Legimi.
Waham się między abonamentem 25zl (750 stron) a 33 (bez limitu).

Czytam głownie fantastykę, sf, czasami jakieś kryminały, thrillery. Nie czytam praktycznie żadnych poradników, książek auto/biograficznych, historycznych itp.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Legimi raz jeszcze 09.12.16, 10:26
      Ja mam abonament bez limitu. Chwalę sobie. Czytam więcej niż ograniczenia. Poza tym w opcji bez limitu masz bardzo fajną rzecz - możliwość odsłuchiwania książki na urządzeniu z androidem. Na własny użytek nie lubię (jestem z fakcji czytającej, nie słuchającej), ale syn pokochał a ja doceniam. Szczególnie wieczorem, przed zaśnięciem. Do tej pory mu zawsze czytałam - to był taki nasz rytuał. Bywało, ze nie miałam formy, byłam zbyt zmęczona, oczy mi sie same zamykały. A teraz nie musze mu już czytać, kładę się obok (albo nie), gasimy swiatło, zamykamy oczy a tablet czyta smile
      Teraz chcę kupić dziadkom w prezencie tablet i abonament legimi - właśnie z uwagi na tę możliwość odsłuchu. Bo mają czas na czytanie, ale oczy po dłuższym czasie bolą.
      • princy-mincy Re: Legimi raz jeszcze 09.12.16, 10:32
        O widzisz, dobrze wiedziec, moge odsluchiwac audiobooki na telefonie jak jade autem.
        • ewa_mama_jasia Re: Legimi raz jeszcze 09.12.16, 10:46
          Ale żeby nie było, ze jest tak fantastycznie, to np. mają kłopoty od ponad miesiąca z naliczaniem statystyk czytania. Funkcja nie pierwszej potrzeby, ale fajna i przydatna do celów porównawczych. Od 2 listopada nie naliczają mi się statystyki czytelnictwa. Kilkukrotnie dzwoniłam do nich w tej sprawie, ale na razie nie wiedzą czemu tak się dzieje i kiedy to zostanie naprawione.
      • araceli Re: Legimi raz jeszcze 09.12.16, 10:33
        Ten 'odsłuch' to audiobook czy czytający automat?
        • ewa_mama_jasia Re: Legimi raz jeszcze 09.12.16, 10:42
          Albo tak albo tak. Feliksa, Neta i Nikę czyta automatycznie, w dziwny sposób akcentując, z nie zawsze właściwą intonacją i ma problemy np. z prawidłowym czytaniem nazw obcojęzycznych. Anię z Zielonego Wzgórza czytała kobieta z właściwą intonacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka