Dodaj do ulubionych

Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną?

18.12.16, 20:23
Za czasów rządów po takie ekscesy w wykonaniu pisu?
Taką zapalczywość i blokadę wszelkich prac,
Rzucanie się pod koła auta, te żenujące demonstracje?
Ciekawa jestem jak wtedy zachowywaliby się politycy po?

Olaboga, co to by było...!!!

Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:27
      no wlasnie smile celna uwaga smile jednak co by o nich nie mowic to jako opozycja mieli wiecej klasy niz obecna opo
      • ra-sowa Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:32
        klasy powiadasz? big_grin
        Oni po prostu nie mieli powodu, bo klasy to nie mieli i nie mają
      • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:32
        kondolyza napisała:

> no wlasnie smile celna uwaga smile jednak co by o nich nie mowic to jako opozycja mie
        > li wiecej klasy niz obecna opo

PiS nie musiał tak demonstrować, ponieważ PO nie było takim szkodnikiem, jakim jest PIS.
        Zresztą nie było, aż tylu przeciwników władzy PO. PO nie miało też pełni władzy, było w koalicji i PO nie mogło wszystkiego.
        • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:36
          Chyba żartujesz....?
          jaka pamięć jest jednak zawodna, takiego złodziejstwa
          i szkód jakie wyrządziło po dłuuugo nikt nie pobije
          • joa66 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:38
            biedna karolaa wink big_grin
            • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:41
              biedna joa66...
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:59
                Ty sie o Joa66 nie martw, natomiast moze popros lekarza o zmiane lekow
                • isa_bella1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:07
                  Mi tu niedawno napisały ze niepotrzebnie wkladam kij do mrowiska smile. Myslę ze to wszystko co robi opozycja odbije to im sie czkawką.
                • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 04:45
                  Ale ona ma rację, komentarz joa66 jest chamski i zupełnie nie na temat.
          • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:38
            a konkretnie to jakie złodziejstwo?
            • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:45
              a to wróciłaś dopiero z Plutona?
              że trzeba ci streszczać ostatnie 8 lat rządów po?
              • szarsz Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:17
                Widać trzeba. Tylko nie za dużo masz do powiedzenia, nieprawdaż?
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:01
                  3 2 1 osmiorniczki start wink
              • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:03
                Daj przykłady. Bo jak słyszę, że tyle afer, tak kradli, tak niszczyli, a jak przychodzi do konkretów, to tylko kolejne ogólniki.
              • edelstein Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:13
                Odwiedzalam Polske za czasow PO,dojezdzalam autostradami,obejrzalam wyswietlacze na przystankach,zadbane centra miast,jechalam czystym metrem,wysiadalam na pieknych stacjach,nie tluklam sie cala noc z Gdanska do Wawy tylko jechalam Pendolino.Male Gdanskie lotnisko zamienilo sie w ladny port lotniczy z dobra komunikacja za pomoca kolei metropolitalnej.
                • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:14
                  Dokładnie ! takie samo zdanie o Polsce ma mój przyjaciel, który od ponad 10 lat siedzi w Belgii.
                  Zresztą zatrudnia Polaków w swojej firmie. To proste chłopaki z Mazur ( z rodzinnej wsi kumpla) i jeden z nich tak mówił, gdy go kumpel pytał, czy zamierza głosować : "Szefie, 10 lat temu, jak człek szedł na przystanek, to stał koło rozwalonej wiaty i czekał do us..rania na transport. Jak padało, to buty zostawały. Teraz to ja idę po chodniczku, kulturalnie palę fajka, wrzucam go do śmietnika i jak panisko czekam se na autobus. I mam do wyboru. Ja na pewno zagłosuję na PO".
            • anetapzn Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:36
              livia.kalina napisał(a):

> a konkretnie to jakie złodziejstwo?

Dokładnie. też chętnie się dowiem, bo jak na razie to sam pusty slogan co i rusz sie słyszy, zero konkretów.
              • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:25
                www.se.pl/wiadomosci/polityka/wszystkie-afery-rzadu-po_622196.html

blogpress.pl/node/3125

www.grzechy-platformy.org/podsumowanie/
                • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:01
                  Rosa, jaja sobie robisz ? 6 "afer" na 8 lat rządu !
                  I to jakie afery... zagarki, gdzie koleś poleciał (odpowiednik chyba afery madryckiej z udziałem członków PiS-u)
                  Przypominam, że można było ukrócić działalność parabanków. Odpowiednią ustawę złożyło PO, ale cały PiS był przeciw. Ta ustawa uderzałaby w Skoki , a SKOKi , a to dopiero afera !
                  Te afery wszystkie były ujawniane, przez m.in. media, nawet te "złe" media, jak Nesweek .
                  Wszystkie te afery są typowe dla większości krajów. zawsze znajdą się ludzie, którzy będą skuszą się. Ponoć każdy się sprzeda, tylko trzeba wiedzieć, ile mu zaproponować.

Wybacz Rosa, ale ty sobie jesteś daleko, bać się nie musisz, że któregoś wieczoru położysz się spać , a jak wstaniesz to się np. dowiesz, że w nocy przegłosowali ustawę i np. okazuje się, że państwo zabiera tobie połowę twoich oszczędności. No, wiesz, państwo to nie skarbonka bez dna, jakoś kasę musi zyskać , a że gospodarka się nie rozwija, to od kogoś trzeba ciągnąć, aby komuś dać. Wszyscy po równo, jak za PRL. Nie będziesz burżujem i nie ważne, że harujesz, żyły sobie wypruwasz, oszczędzasz, a inni, jak te pasikoniki sobie wegetują, a też zimę chcą przeżyć...
                  • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:32
                    Przeczytałaś wszystkie linki? W jednym z nich jest podane, że było ponad dwieście afer.
                    • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:35
                      rosapulchra-0 napisała:
                      > Przeczytałaś wszystkie linki? W jednym z nich jest podane, że było ponad dwieśc
                      > ie afer.

Mogę Ci zrobić linka, że było tysiąc: D jedna PiSura w weekend twierdziła, że do czasu pińcetplusa w Polsce 94% dzieci było niedożywionych!

Nie wszystko co piszą jest prawdą. Nawet przedszkolak to wie.
                • edelstein Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:19
                  Jessus maria SE jako wiarygodne zrodlo.Faktycznie afera o Rolexa jest rowna zablokowaniu TKbig_grin
                  • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:35
                    Mnie chodziło o złodziejstwo, którego za czasów PO nie było. W linkach, które znalazłam wklepując wyrażenie: "afery PO" wyszło coś takiego: www.google.co.uk/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=afery%20po&oq=afery%20po&rlz=1C1CHBF_enGB712GB713&aqs=chrome.0.69i59j0l5.4410j0j7
                    Ja wybrałam tylko pierwsze trzy z brzegu.
                  • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:38
                    edelstein napisała:

> Jessus maria SE jako wiarygodne zrodlo.Faktycznie afera o Rolexa jest rowna zablokowaniu TKbig_grin

No właśnie. Może by tak błędy w artykule wreszcie poprawili. wink
          • beata985 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:57
            no to dlaczego nie demonstrowaliście skoro były ku temu powody???
            a teraz jojczycie nie wiadomo na co.....
            a może nie było komu protestować....??
            • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:15
              a coś na temat wątku?
              • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:23
                Ty lepiej napisz ile zrobiłaś doniesień na Policję i Prokuraturę skoro wiesz o jakimś złodziejstwie.

Jak na razie to wszyscy wiemy o fałszywych wrzutkach propagandowych o rzekomych kradzieżach Prezydenta Komorowskiego jakichś obrazów czy żyrandoli. Tylko jak NIK zrobił kontrolę i wyszło, że nic nie zginęło to ci od oskarżeń jakoś przeprosić Pana Prezydenta zapomnieli.
                • ziazia17 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:00
                  Nik zrobiła kontrolę i nic nie zginęło? Żyjesz w świecie równoległym?
                  • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:02
                    Oczywiście że była kontrola NIK! I oczywiście, że nie stwierdzono marnotrawstwa i kradzieży! Nawet w TVPis o tym mówili. Jeszcze z mężem dyskutowaliśmy kiedy przeproszą Komorowskiego.
              • beata985 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:27
                ależ jak najbardziej w temacie
                to Twoje pierwsze pytanie-Za czasów rządów po takie ekscesy w wykonaniu pisu?-ja na nie odpowiedziałam.
              • dzikka Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 11:10
                Karola, ale dlaczego nie chcesz podać przykładów tego złodziejstwa i szkód. Oczywiście, ze nie byli kryształowi, maja wiele za uszami, jak dla mnie przede wszystkim grzech zaniechania, mogli dużo więcej zdziałać dla kraju, wyprostować rzeczy wadliwe ale mam dość gadania o szkodach i złodziejstwie a jak przyjdzie co do czego to słychać o ośmiorniczkach i kwiczeniu przy korycie. Za to po roku działalności piS można wymieniać co zrobili ze szkodą dla kraju.
                • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:08
                  PO popełniła jeden grzech. Gdy PiS wziął się za szerzenie nieprawdy (rozdmuchiwanie tych rzekomych afer), opluwanie ludzi , szkalowanie, PO nic z tym nie zrobiło. Nie chcieli zejść do ich poziomu.
                  Powinni byli ich wszystkich ścigać, karać i wyciągać brudy , np. dziadek z Wehrmachtu vs wujek morderca Pileckiego.
                  A tak to społeczeństwo tylko słyszało złe rzeczy i tak sobie tłumaczyło, że jak się nie bronią, to pewno PiS ma rację. Zresztą, czy to Kowalski ukradł zegarek, czy to Kowalskiemu ukradli, coś z tym Kowalskim jest nie tak...
                  • szarsz Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:13
                    > PO popełniła jeden grzech.

Moim zdaniem platforma w ogóle prowo leży i kwiczy (nomen omen). Zrobili mnóstwo dobrych rzeczy za swoich rządów, a co było z tego w kampanii?? Zero. To już na ematce się więcej dowiesz (jeśli jeszcze nie wiesz), niż od nich.

A grzechem niewątpliwie jest nierozliczenie poprzednich rządów PiS.
                    • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:18
                      Dokładnie. A jeszcze się nie chwalili w ogóle tym, co robili, np. przedszkola za 1 zł, darmowe podręczniki, wydłużenie urlopu macierzyńskiego, itd.
                      Przyznaję się, że sama jakoś tak nie uświadamiałam sobie wszystkiego, bo przez ostatnie lata koncentrowałam się nie na polityce, a na wychowywaniu dzieci. Spokój, stabilność mnie uśpiła. Obudziłam się na wiosnę 2015 roku.
            • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:03
              Przeciez u nich nikt na ulice nie wyjdzie jak rydzyk tak nie nakaze, dlatego sa slugusami KK, bo wiedza ze sami nic nie moga
            • isa_bella1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:09
              Bo spokojnie czekalismy na wybory smile))
              • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:18
                Gdyby było tak źle, to chyba byście potrafili się zebrać ? A co najważniejsze: wiedzieliście, że nadejdą wybory !
                My nie będziemy czekać, bo może w ogóle nie doczekać się kolejnych wyborów i o to chodzi w tych wszystkich protestach.
                • a.nancy Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:52
                  la_mujer75 napisała:

> Gdyby było tak źle, to chyba byście potrafili się zebrać?

Otóż to. Teraz marudzenie, jak to za PO było gorzej, a kto wam bronił protestować? Kto wam bronił zgłaszać "kradzieże" do prokuratury?
                • isa_bella1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:05
                  Bo przegracie znowu i tego się boicie.
                  • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:09
                    To chyba wy boicie sie przegranej
                  • czar_bajry Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 02:07
                    isa_bella1 napisała:

> Bo przegracie znowu i tego się boicie.

A i z tego strachu chcemy obalenia rządu i nowych wyborów?
                    Gratuluję logiki...
                    • isa_bella1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 02:13
                      Ale rzadu nie da się obalic. Chyba ze sam zrezygnuje.
                      • pulower8 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 04:11
                        isa_bella1 napisała:

> Ale rzadu nie da się obalic. Chyba ze sam zrezygnuje.

No to czym się przejmujesz
              • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:26
                isa_bella1 napisała:

> Bo spokojnie czekalismy na wybory smile))

Nie miał kto protestować. Tych co by chcieli, było za mało.
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:29
                Spokojnie? To juz izunia nie pamieta dwoch przegranych parlamentarnych, przegranych prezydenckich po ktorych prezes ostatecznie odstawil leki, samorzadowych i europejskich. PIs bylo spokojne jak cholera
              • lodomeria Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:01
                Największy spokój był na "miesięcznicach", najmilej było na sabotowaniu wykładów publicznych ludzi, którzy się towarzyszom z pis, kleru czy innego kibolstwa nie podobali, stadiony same się demolowały, a miłość lejąca się w stronę PO/feministek/gejów/normalnych ludzi z kościelnych ambon i mediów tylko ów spokój wzmagała.

Prawda jest taka, że działaliście na zastraszaniu, nakręcaniu podziałów i sianiu nienawiści. Sytuacja polityczna ułożyła się tak, że wasza opcja wygrała wybory i zaczęła się sraczka, bo pis w swoim modus operandi nie ma opcji "działanie w okresie prosperity" tudzież "mamy wolną rękę, czas się wykazać i faktycznie zrobić coś dla dobra kraju", dopóki pis nie ma wroga, świat mu się dookoła nie wali, nie może nakręcać się wściekłym wobec ich działań tłumem, to nie wie, gdzie góra a gdzie dół.
                • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:15
                  A pamiętacie buczenie i gwizdy na obchodach rocznicy powstania warszawskiego z udziałem władz państwowych z PO? To było właściwe i nie było chamskie wobec uczestników powstania chociażby?
          • natalia.nat Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:14
            Ja nie zauważyłam za poprzednich rządów złodziejstwa i szkód, więc nie protestowałam. Skoro ty je widziałaś mogłaś protestować.
      • czar_bajry Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 02:02
        kondolyza napisała:

> no wlasnie smile celna uwaga smile jednak co by o nich nie mowic to jako opozycja mie
        > li wiecej klasy niz obecna opo

Szkoda że im tą klasę diabli wzięli jak się do władzy dorwali...
        A co do żenujących zachowań zwolenników PIS to było ich aż nadto to raz a dwa jak w twojej ocenie cyrków nie odstawiali to widocznie powodów nie mieli bo PO jak z jajkiem się z nimi obchodziła a powinni Ziobrę przed trybunałem stanu postawić...
      • tonik777 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:49
        > (...) jako opozycja mieli wiecej klasy niz obecna opo
        Dobre sobie. Pamięć zawodzi? A krzyki, że wybory sfałszowane? A krzyski, że Putin z Tuskiem zamordowali Prezydenta? To ma być klasa?
        Ich punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak są w opozycji to krzyczą jedno, a jak rządzą to krzyczą zupełnie co innego. Dotyczy to wszystkich opcji.
        • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:55
          > Jak są w opozycji to krzyczą jedno, a jak rządzą to krzyczą zupełnie co innego

Ci z PISu nadal są w opozycji i ciągle muszą walczyć ze złymi mocami.
    • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:35
      big_grin
      www.google.pl/amp/www.dziennik.pl/amp/476803,prezes-pis-szykuje-obywatelski-protest-zaprasza-32-tysiace-osob.html?client=safari
    • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:37
      Już na brak żenujących demonstracji pis to raczej narzekać nie możemysmile Wszak ostatnio odbyła się kolejna żenująca 80 miesięcznicasmile
      A blokada prac? No np PKW w 2014.
      www.youtube.com/watch?v=w9YvxHe1_oA
      Polecam- Ewa Stankiewicz Joanną Darckwink
      • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:41
        demonstracje miesięcznicy nikomu krzywdy nie wyrządzają, i mają na celu uczczenie pamięci osób nieżyjących,
        natomiast demonstracje i podpuchy kodu mają na celu tylko jedno:
        wyszarpanie PAZURAMI władzuni, nawet po trupach, aby do przodu.
        • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:44
          karolaa93 napisał(a):

> demonstracje miesięcznicy nikomu krzywdy nie wyrządzają, i mają na celu uczczenie pamięci osób nieżyjących,

Ale na miesięcznicach, to za dużo ludzie nie ma. Są tam sami pisowcy.
          • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:46
            no i?
            • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:12
              karolaa93 napisał(a):

> no i?

No i są tylko w Warszawie. A protesty KOD-u w całej Polsce.
              • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 04:55
                Ej, na logikę - miesięcznice nie są protestującymi demonstracjami, więc porównanie zupełnie od czapy.
                • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:32
                  >Ej, na logikę - miesięcznice nie są protestującymi demonstracjami, więc porównanie zupełnie od czapy.
                  W tej chwili są to manifestacje prorządowe i anrtyopozycyjne. Przed półtora roku to były demonstracje antyrządowe.
                  www.youtube.com/watch?v=hoUyvqyGgKg
                  www.youtube.com/watch?v=1OvW20CupZY

i wiele wiele innych. Wszystkie dostępne na Youtube.
        • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:56
          Jakoś nigdy nie wspominano tam zmarłych poza nielicznymi wyjątkami, za to politykowanie i agitki jednego niewielkiego pana z drabinki były stałym elementem tych spotkań. Dość ekscentryczny sposób czczenia zmarłych.
          • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:03
            Ale czy komuś coś przeszkadzają robić?
            rzucają się pod koła? uniemożliwiają jakieś prace?
            agitują sobie w swoim gronie i tyle.
            Kto zabrania po zrobić swoje miesięcznice z dala od zwolenników pisu?
            zawsze gdzie sobie nie pójdzie pis tam zleci się stado krzykaczy i przeszkadza.
            • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:06
              A bo to wina peło ,że pis nie mógł sobie demonstracji zrobić...
            • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:16
              Ciekawe podejście. Łamanie prawa po nocach i w zakamarkach sejmu teraz nazywa się pracą?
              Dziwne czasy nastały.
            • semihora Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:36
              Patrz, a mnie się zdawało, że to w PiS-ie są krzykacze i przeszkadzacze. Oraz szkodniki, którym się zamarzyła Polska w ruinie.
          • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 04:57
            mamma_2012 napisała:

> Jakoś nigdy nie wspominano tam zmarłych poza nielicznymi wyjątkami, za to polit
            > ykowanie i agitki jednego niewielkiego pana z drabinki były stałym elementem ty
            > ch spotkań. Dość ekscentryczny sposób czczenia zmarłych.

Byłaś kiedyś na takiej miesięcznicy, że tak autrytatywnie się wypowiadasz?
            • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 06:29
              Na twoim miejscu albo zaczęłabym korzystać z polskich mediów, żeby wiedzieć, co się dzieje w kraju albo ograniczyła wypowiedzi w wątkach dotyczących bieżącej sytuacji.
              Na miesięcznice nie trzeba chodzić, żeby wiedzieć co się dzieje, bo przez kilka lat były obszernie streszczane, a teraz prowadzone są transmisje na żywo.
              • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 06:58
                Bo media na pewno są obiektywne big_grin
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:15
                  Niektore jeszcze tak
                  • rosapulchra-0 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:33
                    Wskażesz?
                • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:26
                  Możesz nie słuchać komentarzy. Ale są pewne fakty, które jednak są niepodważalne, a chyba ci umykają. Transmisję na żywo jednak dość trudno zmanipulować.
                • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:28
                  Telewizja Narodowa - z pewnością. Oglądając ją niewiele się dowiesz, poza tym że wichrzyciele z KODu znowu maszerowali w nieuzasadnionych protestach przeciwko wspaniałej władzy. Ani o tym, co słychać poza granicami naszej piaskownicy.
                  • edelstein Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:22
                    Alez owszem dowiesz sie co sie dzieje poza granicami.Jugendamt germanizuje.Sama to widzialam,bo akurat bylam w Pl i mialam watpliwa przyjemnosc ogladac
                    • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:32
                      Powinno się to za karę oglądać. Syndrom oblężonej twierdzy.
                      A zamiast jugendamtem powinni się zająć tymi dziećmi, co to umierają pobite przez opiekunów -mniej więcej jedno co 2 tygodnie.
                • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:58
                  >Bo media na pewno są obiektywne big_grin
                  Ale to sobie można samemu OBEJRZEĆ.
                • semihora Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:37
                  Bo rosa poza granicami kraju i w oderwaniu od polskich realiów jest obiektywna.
        • asia_i_p Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:11
          Obawiam się, że nie wyszarpią. A naprawdę lepiej byłoby dla nas wszystkich, żeby wyszarpali.

Zrozum, dziewczyno, że tu nie chodzi o to, że ktoś zjadł w restauracji za tysiaka albo zapewnił szwagrowi ciepłą posadkę za 10 000 miesięcznie. Takie rzeczy są w złym stylu albo karygodne moralnie, ale nie są niebezpieczne dla państwa. Chodzi o to, że zaledwie po roku rządów w budżecie może zabraknąć paru miliardów. W 2017 chapnie się OFE i zatka wirtualnie dziurę. W następnym roku przekroczymy dopuszczalny poziom długu publicznego, deficyt trzeba będzie ściąć do zera i budżetówka oraz emeryci będą jeść trawę.

To już nie jest moment na wypominanie ośmiorniczek i zegarków. To jest ten moment, kiedy po odebraniu sławetnego 500+ człowiek się zastanawia, czy kupować dolary czy kaszę.
          • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:57
            >>W następnym roku przekroczymy dopuszczalny poziom długu publicznego, deficyt trzeba będzie ściąć do zera
            Jeszcze w NBPie są jakieś zapasy. Trawa będzie dopiero jak te środki się zużyje.
            A potem można dodrukować.
            A min. Błaszczak jeszcze o "dużych transferach socjalnych" mówił. Nie wspomniał jednakowoż skąd i do kogo.
            • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:00
              Połącz to ze słowami Kaczyńskiego o tym, że nie może być tak, że ktoś za młodu pracuje, gromadzi majątek, a potem już jest tylko rentierem. O pieniądzach marnujących się na lokatach oszczędnościowych i domyślisz się o jakie transfery chodzi.
              • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:34
                O, tej złotej myśli nie słyszałam uncertain
                Plus wykupienie akcji Pekao SA.

Czy Ty sugerujesz, co ja myślę, że sugerujesz? suspicious uncertain
          • dzikka Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 11:22
            asia, niestety, jak dodamy do tego jeszcze obecna sytuacje na świecie, to faktycznie nie wiadomo jakie zapasy będą lepsze. Mi się rzygać chce jak słyszę o 'silnej i niezależnej Polsce". Epatuje się patriotyzmem na prawo i lewo a tak naprawdę to utopia. Z jednej strony chcemy bazy nato w pl, tarcze antyrakietową, dopłaty unijne a z drugiej krzyczymy o niezależności państwa polskiego. Siła Polski to silne sojusze, silne gospodarka, silny pieniądz i mądre, wykształcone społeczeństwo. jak na razie rządy PiSu swoimi poczynaniami wyrąbują ogromny napis R.I.P na Polsce. Taka prawda.
            • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:28
              ja bym z checia poswiecila kawalek Polski, ale nie ten z puszcza, i oddala go pisowi, naprawde, moga sobie tam utworzyc krolestwo, cesarstwo, centrum galaktyki, co chca, i moga sie rzadzic jak chca lacznie z tymi ktorzy ich popieraja. Byle uratowac reszte panstwa. Wstyd mi ze z tej fajnej reputacji ktora mielismy w swiecie zostal niepomierne zdziwienie dla naszych wyborow i usmiechy pelne politowania.
        • livia.kalina żarty żartami 18.12.16, 21:20
          Bo trudno sie nie usmiechnąc czytając, ze miesięcznice mają na celu uczczenie czyjejkolwiek śmierci...
          Ale sprawa jest bardzo poważna:

PIS blokuje prace posłom i nie wpuszcza ich na miejsce obrad sejmu:
          www.facebook.com/k.obywatelski/videos/1247773631971602/
          • triss_merigold6 Zwróć łaskawie uwagę 18.12.16, 21:39
            Zwróć łaskawie uwagę na komentarze pod tym co linkujesz. Już pojawiają się głosy, żeby strażników ze SM rozliczyć, pozbawić wynagrodzeń za ten miesiąc, wyrzucić, że to jełopy wysługujące się władzy etc. Brzmi Ci znajomo?
            Strażnicy należą do jednostki mundurowej i wykonują rozkaz marszałka sejmu, niezależnie od tego czy im się to podoba czy nie. Są na służbie, a nie od analizowania czy posłowie opozycji mają rację.
            • nathasha Re: Zwróć łaskawie uwagę 18.12.16, 22:07
              Ale poslowie opozycji zdecydowanie im to mowili, ze oni rozumieja ze musza wykonywac rozkazy marszalka ale zeby takze pamietali ze posel moze wejsc do kazdego pomieszczenia w sejmie.
              • triss_merigold6 Re: Zwróć łaskawie uwagę 18.12.16, 22:15
                Teraz mówili, a za jakiś czas mogą zechcieć rozliczać i karać. Nie do końca poseł może wejść do każdego pomieszczenia w Sejmie, tu akurat mieli prawo wejść do Kolumnowej, ale w strukturze służbowej polecenie marszałka ma pierwszeństwo. Poseł nie może ot tak wejść na posiedzenie komisji odbywające się z wyłączeniem jawności (jesli nie jest członkiem tej komisji), nie może wejść do np. kancelarii tajnej, gdzie przechowywane są dokumenty z sygnaturą tajne/poufne.
                Ja im cholernie współczuję, bo to nie są Misiewicze, większość pracuje w SM przynajmniej od ładnych paru lat.
                • nathasha Re: Zwróć łaskawie uwagę 18.12.16, 22:27
                  To nagranie, jezeli to jest to na ktorym poslowie opozycji chcieli wejsc do sali kolumnowej, mialo na celu pokazanie dzialan marszlka, jasne poslowie chcieli wejsc ale na nagraniu wyraznie mowia ze wiedza ze SM musi wykonywac rozkazy marszalka. I to o to wchodzenie chodzilo, powiedzieli jak powiedzieli, ogromne emocje tam byly, straznicy rozumieli.
                  • kotradykcja Re: Zwróć łaskawie uwagę 19.12.16, 08:10
                    Dokładnie.
                    Jest też jeszcze jedno nagranie, niestety, nie potrafię go znaleźć, kiedy poseł opozycji prosi posłów PiS o to, by pozwolili mu przejść w sali kolumnowej, bo chce złożyć wniosek formalny.
                    Na to posłowie PiS - nie ma przejścia, wypad.
                    Jak to zobaczyłam, aż z krzesła wstałam sad
                    I oni pieprzą. że głosowanie było zgodne z prawem??
                    • nathasha Re: Zwróć łaskawie uwagę 19.12.16, 08:17
                      A glosowanie nad poprawkami gdzie doskonale widac ze wszyscy podniesli reke nad propozycjami opozycjo ws budzetu i sie zorientowali ze zle podnosza i natychmiast opuscili i oczywiscie glosow nie policzono?? To rozumiem tez bylo legalne i cacy?
                      • kotradykcja Re: Zwróć łaskawie uwagę 19.12.16, 08:50
                        no a jak! legalne jak cholera sad
        • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:04
          " Uczczenie pamieci osob niezyjacych" hahahahahaha
        • olena.s Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:07
          Jeżeli choc przez moment naprawdę wierzysz, że comiesięczny seans czarownic z tezą, że premier zamordował poprzedniego prezydenta we współpracy z Putinem nie jest demontracjją stricte polityczną, tylko checią uczczenia zmarłych - to zaiste, o czymże z tobą rozmawiać?
    • niennte Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:37
      A to PO już spaliło kukłę Długopisa?
    • mdro Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:38
      No popatrz niby były sfałszowane wybory, niby kondominium, niby zamach, a pisowcy tylko pisali po forach i nawet demonstracji za bardzo nie urządzali... Leniwi tacy czy jednak wcale nie było im źle? A może tak naprawdę Polskę mają gdzieś? Bo oczywiście przypuszczenie, że w to wszystko nie wierzyli, nie wchodzi w grę, prawda?
      • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:41
        Wszak po gasiło papierosy na szyjach modlących się kobietwink
      • paloma_blauwinder Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:15
        A może tak naprawdę Polskę mają gdzieś
        > ? Bo oczywiście przypuszczenie, że w to wszystko nie wierzyli, nie wchodzi w gr
        > ę, prawda?
        Jest jeszcze trzecia możliwość (która zasadniczo nie wyklucza się z pierwszymi dwomawink: są zbyt mało gramotni, żeby przeprowadzić śledztwo i pociągnąć winnych do odpowiedzialności. Widziałaś gdzieś te rzesze zdolnych prawników posiadających jakikolwiek kręgosłup, którzy już się garną do ław poselskich PIS-u? Wszyscy teraz dziwnym trafem mają jakiś feler (niestety ludzie pokroju Giertycha mają tę niewybaczalną wadę, że myślą samodzielnie).
    • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:42
      No, matki dzieci niepełnosprawnych protestowały w samym sejmie. Kulturalnie się wypowiadały :" Będziemy walczyć, aż może matki obalą ten śmieszny zdradliwy rząd, nie chcemy żeby taka hołota reprezentowała naród polski – słyszymy"
      wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1342&wid=164859
      Ktoś ich wyrzucił?
    • rozaly Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 20:54
      Ale ten konflikt da/dał się łatwo rozwiązać - wycofać z ograniczenia dostępu mediów do prac Sejmu, powtórzyć głosowania. Wystarczyłoby żeby ktoś tam mądry wyszedł i uspokoił sytuację, oni zamykają sejm, obstawiają się policja, organizują marsz poparcia dla władzy i wysyłają na niego Brudzińskiego.
      • karolaa93 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:05
        może już mają dosyć takiej retoryki opozycji?
        • pulower8 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:10
          I sami tę retorykę napędzają? Ciekawa strategia.
        • livia.kalina Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:18
          >może już mają dosyć takiej retoryki opozycji?
          Rozumiem, że zadaniem opozycji jest mówić to, co pasuje obozowi władzy?smile
        • lodomeria Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:31
          Oni dopiero teraz zaczynają łapać powietrze, nie potrafią funkcjonować, gdy są chciani, wybrani i wychwalani.
        • paszczakowna1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:57
          I tak się "retoryką opozycji" przejęli, że w ataku histerii wywalili niesłusznie z obrad posła, uchwalili nieważnie budżet (zobaczysz jutrzejsze otwarcie giełdy i walut i może coś ci w główce zaświta) i rozpalili protesty w całym kraju? Bardzo możliwe, ale to znaczy, że powinni bawić się w piaskownicy, a nie rwać do rządzenia krajem.
      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:40
        Ale widzialas jak kuchcinski potraktowal posla Szczerbe? Jak tylko zobaczyl kartke wolne media to dostal piany na ustach
    • paloma_blauwinder Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:07
      A przeciwko czemu mieliby tak protestować, hę? Może przeciwko "cywilizacji śmierci", którą sami teraz gorąco firmują? Wyobraź sobie, że protesty społeczne to nie jest czysta forma, bez wypełnienia ich ważną dla ludzi treścią nie działają.
      Oczywiście możesz sobie fantazjować, że to protestują oderwani od koryta pełnego ośmiorniczek politycy, a nie zwykli ludzie, proszę bardzo, to pewnie pokrzepiająca myślbig_grin
      • mai-ra3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:11
        Dokładnie, nie było powodów do tego typu protestów. Jednak likwidacja TK i łamanie Konstytucji to co innego niz jakies drobne problemy (nie byłam zwolennikiem PO zaznaczam, głosowałam na nich raz, bo im zaufałam, pozniej na inną partię, a rok temu na jeszcze inną, nie należe do KOD, a protestuję aktualnie przeciwko wyprowadzniu nas z demokracji do dyktatury).
      • leokadia35 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:19
        A czym ci PiS taka straszna krzywdę wyrządził? Zrobili więcej w rok niż poprzednicy w 8 . Chyba nie będziesz zaprzeczać ? W swoich obietnicach wyborczych mówili o zmianach , ludzie się na to zgodzili poprzez oddanie głosów. Co PO zrobiło dla rodzin żyjących w skrajnym ubóstwie? 120 zł zasiłku miesięcznie? W cywilizowanym kraju UE ?? Polska to nie tylko warszawka,nie możesz rzucić każdemu tekstu ,, zmień pracę, weź kredyt,, Napisz co PO zrobiło dla rodzin, może coś przeoczyłam?
        • paloma_blauwinder Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:33
          Zrobili więcej w rok niż poprzed
          > nicy w 8 . Chyba nie będziesz zaprzeczać ?
          Nie będę. Ale nie jest to niestety komplement.
        • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:53
          Zrobili w rok dużo więcej złego niż po w 8 lat.
          Rządzą tak, że za chwilę w skrajnym ubóstwie będzie żyło wielokrotnie więcej rodzin.
          Co dobrego robią dla rodzin? Zadłużają dzieci, żeby rodzice kupili sobie lepsze auto czy zrobili dłuższe tipsy.
          • leokadia35 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:57
            Napisz co? Możesz w punktach
            • 1elka26 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:09
              Nie napisze. Aktualny przekaz "totalnej opozycji" brzmi tak - będzie źle, nie wiadomo dlaczego - ale na pewno będzie źle.
              To jest naprawde fascynujące gdy słyszy się posłów PO krzyczacych o niedotrzymaniu obietnic wyborczych rok po wyborach. Ba - oni tak krzyczeli już kilka miesięcy po wyborach. A co zrealizowali przez osiem lat? Wielkie nic.
              Aha i nie wolno o tym przypominać, bo to jakby prehistoria już.
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:12
                My w roznych watkach piszemy dlaczego bedzie zle ale zdaje sie ze z czytaniem ze zrozumieniem cos nie halo
              • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:12
                Wiesz, nie trzeba być ekonomistą, aby wiedzieć, że gospodarka długo nie pociągnie, jak kasa będzie rozdawana, a nie generowana...
                Nikt nie marzy o wprowadzeniu tych ich reform i obietnic, bo wszystkie są o kant dudy.
              • paloma_blauwinder Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:36
                krzyczacych o niedotrzyma
                > niu obietnic wyborczych rok po wyborach. Ba - oni tak krzyczeli już kilka miesi
                Powolutku i spokojnie, może w końcu zrozumiesz: byłoby wspaniale, gdyby te lewicowe, wyrażające tęsknotę za PRL-em obietnice (rozwałka budżetu, edukacji i systemu emerytalnego) nie zostały dotrzymane. Niestety zostały.

będzie źle, nie w
                > iadomo dlaczego - ale na pewno będzie źle
                Przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz od góry, to też może ci się trochę rozjaśni, o co chodzi. Celowo nie piszę o podważeniu trójpodziału władz i praworządności - bo tego z oczywistych względów nie było w obietnicach.
              • dzikka Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:09
                1elka, ale chrzanisz. Po pierwsze, można przypominać PO ich nieudolność, nie wolno powoływać się , co posłowie PiS robią namiętnie, na to, że PO zrobiła to tak to my tez możemy. A przecież miało być właśnie inaczej, wielu ludzi glosowało na nich dlatego, że mieli rządzić inaczej nic PO. Nieprawdą jest, ze PO nic przez te lata nie zrobiło dobrego. Że wielkie nic, powiedź rodzicom, którzy cieszą się dzieckiem z in vitro, rocznym macierzyńskim, tańszymi przedszkolami itp. Nie ma sensu się licytować co kto zrobił. Prawda jest jednak, ze przez rok PiS zrobił wiele: rozwalił TK, dąży do chaosu w edukacji przez kilka następnych lat, pkb spadło o połowę, na arenie międzynarodowej w zasadzie się już nie licznymi, liderem regionu są Czechy a Polska i Węgry to taki wrzód na d....., reforma emerytalna może niedługo jeszcze bardziej pogrążyć państwo, 500+, przerzucone na samorządy drenuje ich budżet (oczywiście, super ustawa ale nie tak powinna być skonstruowana, że niebogatej samotnej matce nie zawsze się należny a milionerzy w 2 dzieci co miesiąc dostają 500). O misiewiczach nawet nie wspomnę, czy o rozwalaniu środowiska naturalnego. Dlatego będzie źle, to nie są jakieś wymysły, będzie źle bo mamy państwo zarządzane przez głupich ludzi, taka prawda. O wszystkim decyduje osoba, która poza swoim domem, nieotoczona sztabem zapatrzonych marionetek i ochroniarzy nie jest w stanie poradzić sobie z prostymi, codziennymi czynnościami. Nie ma prawa jazdy, nie włada językami obcymi, nie zna życia europejskiego, ba, nie zna zwykłego życia rodzinnego, kiedy trzeba wziąć odpowiedzialność za najbliższe osoby, nie robi zakupów, nigdy nie był ani pracownikiem ani pracodawcą, nie ma konta bankowego. Jeśli taka osoba chce rządzić milionowym krajem to naprawdę można czekać tylko na katastrofęsad
            • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:22
              1. Niszczenie budzetu przez 500 zl z nierownymi zasadami
              2. Niszczenoe TK
              3. Zawlaszczenie mediow publicznych i zrobienie z nich tuby propagandowej rzadu
              4. Propozycja zmian w opiece okoloporodowej
              5. Obnizenie wieku emerytalnego gdzie w calej europie wszyscy go podnosza bo zaden system tego nie udzwignie
              6. Doprowadzenie do odejscia doswiadczonych generalow z wojska
              7. Oslabienie i osmieszanie Polski na arenie miedzynarodowej
              8. Obsadzanie wszystkich mozliwych stanowisk misiewiczami (przypomnij, twoj prezes mowil ze misiewicz musi odejsc, a gdzie jest teraz?)
              9. Zabawy w ekshumacje ofiar katastrofy smolenskiej zeby potwierdzily to co juz bylo wiadomo
              10. Chamstwo i buta polityczna na kazdym kroku
              11. I calkiem niedawno nielegalne glosowanie nad budzetem
              masz racje, po tym roku osmiorniczki brzmia jak marzenie
              • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:31
                nathasha napisała:

c.d.
                12. szkolnictwo
                13. podwyżka podatków
                14. podwyżka cen w sklepach
                15. podwyżka prądu
                16. podwyżka oc
                17. mnie podwyższą opłatę za śmieci, od nowego roku będę płaciła 20 zł od osoby, już radni w moim mieście klepnęli tą podwyżkę. sad
                • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:34
                  asia-loi napisała:
                  >
                  jeszcze:
                  18. "załatwili" czyli zniszczyli (PiS) dobre stadniny koni z dużym prestiżem w branży.
                  • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:07
                    asia-loi napisała:
                    > jeszcze:
                    > 18. "załatwili" czyli zniszczyli (PiS) dobre stadniny koni z dużym prestiżem w branży.

i jeszcze:
                    19. wejdzie zakaz handlu w niedzielę, wielu pracowników handlu straci pracę
                    20. chcieli wprowadzić całkowity zakaz aborcji, kobiety musiały protestować na czarnych marszach w zimnie i w deszczu
                    21. utrącili in vitro i chyba badania prenatalne,
                    22. dają dużo więcej kasy Kościołowi, niż dawała PO,
                    23. zabrali SB-kom i niby esbekom duże emerytury, co skończy się procesami w sądach i odszkodowaniami płaconymi z naszych podatków

jako sobie jeszcze przypomnę to dopiszę.
                    • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:14
                      24. Calkowicie osmieszyli stanowisko prezydenta ktory stal sie synonimem dlugopisu
                      25. Brak podniesienia kwoty wolnej od podatku mimo licznych szumnych zapowiedzi
                      26. Wisienka na torcie komunistyczny prokurator piotrowicz skazujacy prawdziwych opozycjonistow (a nie tych ktorzy przez caly komunizm tylko spodziewali sie zatrzyman) i broniacy pedofilow krzyczacy precz z komuna i sprawujacy wazne funkcje
                      27. Wprowadzeńie takich podzialow w spoleczenstwie ze trzeba bedzie pokolen zeby je zasypac
                      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:29
                        28. Wzywanie generala scibor rylskiego 90 letniego powstanca do skladania tlumaczen przed IPN, to bylo prawdziwe k...stwo
                        • zona_glusia Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:34
                          29. Planowanie wycinek lasu w Puszczy Białowieskiej i rozwalanie prawa mającego chronić przyrodę w Polsce.
                          • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:45
                            30. zamienili chłopom, prawo własności na prawo dzierżawy (ziemia). Prawo pierwokupu ma oczywiście Kościół, gmina no i chyba sąsiad.
                    • arwena_11 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:28
                      Nie wiem jakim cudem się skończy w sądach odebranie esbekom emerytur skoro już raz oddalono taką skargę nawet w Strassburgu
                      wpolityce.pl/polityka/159160-sb-przegrywa-w-strasburgu-trybunal-oddalil-skarge-na-ustawe-obnizajaca-esbeckie-emerytury
                      • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:35
                        arwena_11 napisała:
                        > Nie wiem jakim cudem się skończy w sądach odebranie esbekom emerytur skoro już
                        > raz oddalono taką skargę nawet w Strassburgu
                        > wpolityce.pl/polityka/159160-sb-przegrywa-w-strasburgu-trybunal-oddalil-skarge-na-ustawe-obnizajaca-esbeckie-emerytury

Jak miło, że pokazujesz, że SB-kom emerytury odebrało PO a nie PiS big_grin

PiS teraz tnie emerytury za czas pracy dla wolnej Polski więc kwestia jest zupełnie inna.
                        • arwena_11 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:40
                          ale zrobili furtkę, inaczej nie trzeba by było robić nowej ustawy. Wiesz ilu zwiało na renty, żeby nic nie stracić?
                          • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:42
                            arwena_11 napisała:
                            > ale zrobili furtkę,

Kto zrobił furtkę i do czego?
                            • arwena_11 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:47
                              A jak myślisz, kto zrobił ustawę w 2009roku? Dlaczego Kiszczak i Jaruzel do śmierci dostawali bardzo wysokie emerytury? Dlaczego Kiszczakowa teraz jęczy, że za życie za 2000 to urąga ludzkiej godności, a ona ma na utrzymaniu dwa domu i syna, który nie pracuje big_grin. W sumie za rok może się zgłosić do Szlachetnej Paczki, bo wpisuje się w tamtejsze standardy.

Gdyby wtedy zrobiono to porządnie, teraz nie trzeba by poprawiać.
                              • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:51
                                arwena_11 napisała:
                                > Gdyby wtedy zrobiono to porządnie, teraz nie trzeba by poprawiać.

Ale PiS NIC NIE POPRAWIŁ swoją ustawą a jedynie odebrał pieniądze ludziom, którzy uczciwie pracowali dla wolnej Polski często dziesiątki lat. Odebrali emerytury wypracowane pracą dla organów wolnej Polski. Dociera to do Ciebie?
                          • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:47
                            Jaką furtkę? Kobieto, przyjęte ustawy dotykają osób, które przeszły pozytywnie weryfikację i pracowały dla nowo utworzonych służb, a rozkazy wydawali im ministrowie ze składu solidarnościowego.
                            • arwena_11 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:52
                              Ustawa z 2009 r. nie objęła rent inwalidzkich, na które przeszła uprawniona do tego część byłych oficerów, "uciekając" w ten sposób od obniżki świadczeń. Ponadto ustawa nie dotyczyła ok. 2 tys. esbeków, których akta są w tajnym, tzw. zastrzeżonym zbiorze IPN. (www.tvn24.pl)
                              • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:55
                                arwena_11 napisała:
                                > Ustawa z 2009 r. nie objęła rent inwalidzkich, na które przeszła uprawniona do tego część byłych oficerów, "uciekając" w ten sposób od obniżki świadczeń. Ponadto ustawa nie dotyczyła ok. 2 tys. esbeków, których akta są w tajnym, tzw. zastrzeżonym zbiorze IPN. (www.tvn24.pl)

Gdzie w tej grupie widzisz np. BOR-owców?
                                • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:57
                                  W tej grupie nie ma również np. oficerów tworzących UOP czy nowy wywiad i kontrwywiad, a którzy przeszli weryfikację.
                                • dzikka Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:29
                                  albo strażaków......
                              • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:56
                                Dostrzegasz różnicę między liczbą 2 tysiące a 30 kilka tysięcy - tyle osób zostało objętych nowymi przepisami. Wyobraź sobie, że również ci, którym nominacje generalskie podpisywali solidarnościowi szefowie MSWiA i MON grupo po 89 r.
                                A renty inwalidzkie są z tytułu utraty zdrowia, ZUS przyznawał, niech ZUS weryfikuje czy się należały.
                          • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:37
                            Ogólnie dziwię się ,że wku...ają służby odpowiedzialne za ich własne bezpieczeństwo...
                      • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:45
                        Chyba o czymś nie wiesz.
                        Obecne ustawy rozszerzają katalog podmiotów i osób + obniżają emerytury za pracę w konkretnych instytucjach do sierpnia 90 r. włącznie, bez względu na to, jak długo i na jakim stanowisku ktoś pracował dla nowej odrodzonej Rzeczypospolitej.
                        Tego się nie da obronić ani od strony proceduralnej (trybu prac nad projektami i przyjmowania), ani prawnej, będzie pozew zbiorowy.
                      • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:55
                        Ale nowa ustawa jest zupełnie o czymś innym, nie rozumiesz ? To w 2009 obniżyli emerytury za czas PRL, teraz obniżają CAŁOŚĆ. Czyli jak młody chłopak po szkole w Legionowie został zweryfikowany, potem służył w policji czy BOR itd przez kolejne 26 lat to traci całe swoje wypracowane świadczenie i dostaje tzw. średnią z ZUS. Porównaj dwóch ludzi, którzy służyli razem w policji na takich samych stanowiskach, ale jeden poszedł do służby kwartał wcześniej i zahaczył o PRL.
                        Druga sprawa: są wątpliwości, czy ustawa została uchwalona legalnie. Po otrzymaniu decyzji o obniżce emerytury wystarczy iść do sądu i spokojnie oczekiwać na odszkodowanie. Wraz z odsetkami. PiS we własnym interesie powinien powtórzyć piątkowe posiedzenie, bo przy takim potężnym bacie jaki sobie właśnie kręcą na własne tyłki te wszystkie protesty to pikuś.
            • aperol.spritz Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:34
              Proszę, napiszę Ci co mnie PiS zrobił złego:
              1. Reforma oświaty. Nie wiem w jakiej szkole będzie sie uczyć moje dziecko (7 klasy bedą przenoszone do gimnazjów). Bedzie mniej języków obcych i przedmiotów ścisłych, ale za to bedzie wychowanie patriotyczne. Poza tym w naszej szkole w związku z reformą najprawdopodobniej nie bedzie zerówki, do której chciałam wysłać młodszego syna.
              2. 500+. PiS obciąża moje dzieci długiem na długie lata. Kto ten dług spłaci?
              3. Ziobro uznał że za dużo zarabiam i obniżył moje wynagrodzenie za sprawy z urzędu (podniesione przez Budkę, wczesniejsze wynagrodzenia nie były zmieniane przez 12 lat)
              4. Ograniczono mi możliwość rozporzadzania moją własnością.
              5. Jezeli wejdą w życie przepisy o meldunkach - będę tłumaczyć się z ilości ciąż. Uważam to za naruszenie mojej sfery prywatnej.
              6. Ciagle słyszę że jestem ubekiem, resortowym dzieckiem, koderastą, kwiczącą świnią. Brakuje tylko w tym zestawie cyklisty i ch.uja.
              7. Brak realizacj obietnic wyborczych - gdzie kwota wolna? Gdzie poprawa mojego życia? Gdzie dobra zmiana?
        • koronka2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:07
          A konkretnie CO zrobili, poza zadłużaniem kraju i rozglądaniem się komu by ukraść ciężko zarobione pieniądze, żeby sfinansować swoje chore pomysły?

Nie wyrosłam niestety w bogatym domu, który oferował koneksje, świetne wykształcenie itd. A mimo to ciężką pracą stanęłam na nogi - teraz PIS chce mnie ukarać finansowo za efekty mojej harówki. Ludzie niezaradni są w każdym kraju - pytanie tylko czy dawanie im cudzej kasy jest rozwiązaniem?

Przez ostatnich 8 lat żyłam w miarę spokojna o przyszłość, i to mimo kryzysu światowego, tylko i AŻ tyle. Teraz, po raz pierwszy w życiu myślę, że chciałabym wyjechać i żałuję, że za późno dla mnie na emigrację.
          • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:41
            >Przez ostatnich 8 lat żyłam w miarę spokojna o przyszłość, i to mimo kryzysu światowego, tylko i >AŻ tyle.
            To chyba kluczowe. Jakieś takie poczucie stabilizacji i spokoju. A teraz budzę się i co rano sprawdzam, co też szalonego uchwalili tej nocy. Co jeden z drugim paszczę otworzy, to kompromitacja. Cykliści, kolesie przy ciasteczkach, stodoła, niech się bawią, widelce - tak na szybko. Interesowałam się polityką jeszcze w szkole średniej, przez dziesięciolecia głosowałam na różne partie, poglądy mam lewicowo-liberalne i niejeden lapsus pamiętam, ale od roku krótka ławka "fachowców" PiS pokazuje coś totalnie żenującego. Codziennie myślę, że doszliśmy do granic absurdu i codziennie idziemy dalej sad
        • hermenegilda_zenia Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:20
          Jeżeli chodzi o państwo to PIS w robieniu demolki nie ma sobie równych - 8 lat temu długo nie porządzili, bo się przeliczyli, że zgarną całą pulę w przyspieszonych wyborach. Teraz bez żenady rozpieprzają fundamenty demokracji w tym kraju. A co PO zrobiła przez 8 lat, oj zebrałoby się, że przywołam tylko z działki interesującej ematkę:
          - rok płatnego macierzyńskiego
          -możliwość wzięcia urlopu ojcowskiego (podzielenie się urlopem rodzicielskim z matką)
          - systematyczne powiększanie liczby roczników przedszkolnych mających gwarantowane miejsce w placówkach państwowych
          - becikowe (przeciwko któremu głosował PIS)
          -darmowe podręczniki
          - zwiększenie kwoty zasiłku dla kobiet wychowujących niepełnosprawne dzieci
          - ulgi podatkowe na dzieci
          No, ale to były działania mające być zachętą dla pracujących, a nie dla patoli i darmozjadów zachwyconych, że skapnie im 500 +, bo rączką nie trzeba ruszyć, z roboty zwolnić, a całej reszty dna i gnoju, jaki się rozlewa nie tylko w Polsce, ale i za granicą nie widzieć i nie słyszeć. Ale to nie dziwi, od zawsze zwolennicy Kaczora tak partyjni, jak i wyborcy nie grzeszą umiejętnością samodzielnego myślenia.
          • hermenegilda_zenia Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:23
            A żeby nie było - od 3 ostatnich wyborów nie głosowałam na PO, więc nie należę do sympatyków tej partii.
          • claudel6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:21
            - kosiniakowe
          • arwena_11 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:32
            Ulgę wprowadził PIS - PO zabrała na jedynaka dziecko, jak rodzice zarabiali razem powyżej 85000.
            Jak sie coś pisze to warto sprawdzić wcześniej.
            • turzyca Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:46
              No wlasnie o tym piszemy, bo pytanie bylo o ubogie rodziny. PO nie tylko podwyzszylo ulgi na kolejne dzieci, ale tez wprowadzilo ten mechanizm, ze za dzieci mozna bylo dostac zwrot wyzszy niz wynikalo z wyliczen dla placonej stawki podatku. I to wlasnie byla ta potezna ulga dla najubozszych, bo jak piecioosobowa rodzina zyla z minimalnej ojca to z podatkow dostawali zwrot ok. 3800 zlotych zamiast 430, ktore bylo wg starych zasad.
        • turzyca Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:37
          >Napisz co PO zrobiło dla rodzin, może coś przeoczyłam?

Hmm, co zrobilo PO? Np. wprowadzilo roczny urlop macierzynski dla wszystkich. Np. wprowadzilo roczny zasilek macierzynski dla matek bezrobotnych. Np. ulatwilo podjecie pracy przez matki przez zwiekszenie liczby miejsc w przedszkolach i zlobkach i obnizenie oplat za nie. Np. wprowadzilo darmowe podreczniki. Np. wprowadzilo Karte Duzej Rodziny.
          • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:45
            >Np. ulatwilo podjecie pracy przez matki przez zwiekszenie liczby miejsc w przedszkolach i zlobkach >i obnizenie oplat za nie.
            Przedszkole za złotówkę to była dobra rzecz, u nas samorząd ustalił stawki naprawdę z kosmosu. Ale jeszcze opiekun dzienny, kilka rozwiązań ułatwiających legalne zatrudnianie niań za które państwo płaci składki ZUS.
            • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:49
              Legalne zatrudnienie niań też było super. Kilka znajomych w ten sposób znalazło pracę. Inne przerzuciły się ze żłobków na nianie, bo dzieci mocno chorowały, a one chciały do pracy wrócić.
        • kalina_lin Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:59
          Co PO zrobiło dla rodzin żyjących w skrajnym ubóstwie?

Wprowadzili darmowe podręczniki, ulgi podstkowe dla rodzin z dziećmi, przedszkola za złotówkę, zwiększyli świadczenia dla rodziców dzieci niepełnosprawnych.
        • asia_i_p Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:32
          No zrobili.

Moje dziecko za rok będzie się uczyć jeszcze nie wiem gdzie i jeszcze nie wiem od kogo z podręczników, których jeszcze nie napisano. W zasadzie czego się będzie uczyć tego też nie wiem, bo opublikowane, heem, podstawy programowe jej akurat nie dotyczą.

Dali mi 500 zł zasiłku na drugie dziecko i reformą oświatową zabrali 800 zł miesięcznie nadgodzin - o tyle mniej będę zarabiała od przyszłego roku. Zostanie mi prawdopodobnie goły etat bez nadgodzin, co i tak robi ze mnie szczęściarę. Inni będą łatać etaty po dwóch szkołach albo będą mieć niepełne.

Jak mi jeszcze przez chwilę powręczają to 500 zł miesięcznie, to nie dopną budżetu, przekroczą granice dopuszczalnego zadłużenia i obetną mi płacę, a moim teściom emerytury, bo wtedy będą musieli zaplanować budżet bez deficytu.

Jeżeli się okaże, że mój synek nie ma prostego opóźnienia mowy, tylko afazję (raczej nie ma, ale niestety są dzieci, które mają), to nie będę mogła uzyskać skierowania na WWR w innej przychodni niż państwowa.

Chcą mi zabrać drugą połowę z OFE, chociaż wygrali te wybory, wrzeszcząc, że Tusk mnie okradł.

Mam dalej wymieniać, czy starczy? No przyznaję, że na jeden rok to są niezłe osiągnięcia.
        • lodomeria Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:46
          Co zrobiło PO dla biednych rodzin?
          Robiło państwo o stabilnej sytuacji ekonomicznej, w którym obywatele nie obawiali się otwierać firm i zatrudniać innych obywateli, w którym raczej dawało się wędkę niż rybę.
          Umacniało instytucje i budowanie kapitału społecznego - silne instytucje i wysoki kapitał społeczny to dwa najważniejsze wskaźniki dobrobytu w państwie.

A w czym jest gorsza porada "walcz o siebie i wykorzystuj możliwości jakie masz" od "siedź, tam, gdzie cie pan bog stworzyl i czekaj aż ci ktoś coś da", to doprawdy nie pojmuję.
        • semihora Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:44
          > Zrobili więcej w rok niż poprzednicy w 8

Owszem, zrobili. Zrobili tyle syfu, że istotnie jestem pod wrażeniem, jak szybko można wszystko rozpieprzyć.
        • iskierka3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:07
          Ja bede zaprzeczac. Chyba ze zrobil wiecej ZŁEGO w rok niz poprzednicy w niemal 30, to sie zgodze.
    • mai-ra3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:19
      A teraz wyobraz sobie styuację odrotną, ze PiS np. za rok zwołuje sobie posiedzenie Sejmu i przegłosowuje, ze jesteśmy odtąd państwem wyznaniowym, i że nie bedzie już wolnych wyborów, i cos jeszcze (tu porusz wodze wyobrazni, co najbardziej by ciebie dotknęło). Nie ma TK, więc nikt nic nie zrobi. UE nas wyrzuca, ale jednostka nami rządząca nie ma pojęcia o konsekwencjach, nawet się cieszy. Owszem, ludzie wychodzą na ulice i protestują, ale nikt się tym nie interesuje, tam na wschodzie się cieszą, a na zachodzie mają już to w nosie. Ja wolę ubiec wypadki i mieć czyste sumienie. Nawet jeśli mój protest jest bezskuteczny, to chociaz będę wiedziała, ze zrobiłam co mogłam by temu zapobiec.
    • nenia1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:30
      Coraz głupsze te trolle.
      • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 21:58
        Już któryś z kolei pisze to samo:
        "Zrobili więcej w rok niż poprzednicy w 8 ".
        • araceli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:05
          No ale to prawda - tyle złego to jeszcze żaden rząd w rok nie zrobił tongue_out
        • leokadia35 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:12
          Poprzednicy się tylko martwilli żeby nam dzieci od drożdżowek nie przytyły. Swoją drogą wyobrażacie sobie dziś takie coś? Olaboga co to by się działo. To dopiero był zamach na demokrację . Mój żołądek moja sprawa!
          • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:15
            a swiat nam ucieka
          • turzyca Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:43
            >Mój żołądek moja sprawa!

O ile dobrze pamietam, to nie byl zakaz konsumpcji drozdzowek, a zakaz sprzedazy w scisle okreslonych miejscach. Konsumowac mozna bylo do woli, trzeba bylo przyniesc kupione gdzie indziej. Btw. alkoholu tez w tych miejscach sprzedawac nie wolno.
          • mdro Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:09
            Sklerozę masz, umyślnie kłamiesz czy nie masz dzieci i nie wiesz? Ja z pewną zazdrością patrzyłam na dłuższy macierzyński, mocno dotowane przedszkola czy darmowe podręczniki. Gdy moje dzieci rosły, nic z tego wszystkiego nie było...
          • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:32
            To straszne!!! PO chciało dbać o zdrowie społeczeństwa, które w coraz większym stopniu zagrożone jest otyłością!!! Aaaaa ratuuunkuuuuuuu!
            Jako rodzic byłam i jestem ZA takimi rozwiązaniami.
            Poza tym jako rodzic skorzystałam z rozwiązań PO pt. przedszkole za złotówkę, becikowe, dziecko poszło do szkoły jako 6latek.
            Moja kuzynka i przyjaciółki załapały się na roczny macierzyński.
            Znajoma dostała podwyżkę świadczeń z tytułu opieki nad niepełnosprawnym dzieckiem.
          • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:48
            >Poprzednicy się tylko martwilli żeby nam dzieci od drożdżowek nie przytyły.
            O, zapomniałam o tym. Podobał mi się nacisk na świadomość dobrego odżywiania u dzieci i zakaz sprzedaży chińskich syfiastych proszków w sklepikach szkolnych. Ntb. Michelle Obama miała podobny pomysł i tylko ją za to chwalono.
    • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:04
      Trzeba było protestować, żadnych ustaw PO nie wprowadziło smile
    • figrut Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:33
      >Za czasów rządów po takie ekscesy w wykonaniu pisu?<
      Za czasów rządów tego złodziejskiego jak powiadasz PO, byłam pewna tego, co zastanę dnia następnego. Teraz nie wiem czy nikt mi nalotu na chatę nie zrobi, bo mam inne niż PiS poglądy polityczne. Nie wiem też, czy nowy rząd jak złodziej w nocy nie podpisze jakiejś nowej ustawy, która skomplikuje mi życie. Nie jestem pewna dnia następnego, bo takie szopki ten rząd odwala, że boję się jutra. Za czasów PO nie musiałam się martwić o to, że ktoś decyzją odgórną zacznie mi robić problemy z dziećmi, bo wychowują się w związku jednopłciowym. Za czasów PO byłam pewna kolejnych wyborów w razie gdyby mi się aktualne rządy nie podobały, teraz coraz bardziej się boję, że kolejnych wyborów a wraz z nimi zmian nie będzie.
      • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:53
        Już o tym kilka razy pisałam, ale powtórzę. Bałam się rządów PiS i uważałam, że Kopacz ma rację przestrzegając przed nimi, bo pamiętam jak w 2007 po ustąpieniu Kaczyńskiego mąż podesłał mi żartobliwego smsa "Informujemy, że w związku z wynikami wyborów z Państwa telefonu zostaje zdjęty podsłuch". Najgorsze było to, że na ułamek sekundy UWIERZYŁAM. Taka była przecież atmosfera, agent Tomek, Barbara Blida, odkrywanie spisków. Dlatego nie dałam się nabrać na energicznego, elokwentnego kandydata Dudę ani na troszczącą się o ludzi panią Szydło. Było jasne, kto za nimi stoi.
        • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:59
          to tak jak teraz z azs dziennikiem najlepsze zmyslone newsy z kraju, czasem sie mozna mocno zastanowic czy na pewno sa zmyslone a czasem okazuje sie pis przescignelo satyrykow. Mam zal do Tuska ze nie rozliczyl pisu, ale z drugiej strony wiem ze to jest polityk olaboga nie dazacy do konfliktow. Jak go sluschalam w weekend z wroclawia to plakac mi sie chcialo na mysl ze troche ponad rok temu bylo jeszcze normalnie w tym kraju
          • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:05
            Nooo biorąc pod uwagę oskarżenie pod adresem KOD, że wyłączyli możliwość odbierania TVPis w południowych województwach Polski... Kurski doniesienie do ABW złożył nawet.
            • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:10
              I jak pieknie mogli dzieki temu powtorzyc wystapienie broszki, bo nie daj Boze za pierwszym razem nie wszyscy mogli spijac kazde zdanie z jej ust.
              • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:58
                "Dzień świstaka" big_grin
            • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 14:50
              >>KOD, że wyłączyli możliwość odbierania TVPis
              A ja słyszałam, że to Prezes Rzepliński sygnał zabrał ze sobą i trzyma go w garażu u red Michnika.
    • gaga-sie Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:40
      Opozycja jest niestety niemrawa, nie umiała się jakoś do tej pory zebrać. Teraz raptem się ruszyli, zobaczymy na jak długo im starczy weny. Największe wrażenie robi jednak protest zwykłych ludzi, nie związanych z żadnymi partiami politycznymi i ruchami, i choćby się zwolennicy PiS skichali, obrażali ich, nazywali komuchami, ubekami tracącymi profity, awanturnikami- lawina ruszyła i się nie zatrzyma. Kto sieje wiatr-zbiera właśnie burzę.
      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:55
        Jak to napisal Saramonowicz w zyciu sie tak nie nawalczyl o emerytury ubekow jak w ciagu tego weekendu wink
        • mai-ra3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:04
          Oj taksmile
          W życiu nie przypuszczałabym, że mnie zaliczą do ubekówwink Biedę klapaliśmy za komuny ale jestem gorszym sortem, co mi tam szkodzismile Walczę i walczyć będę. Nie chcę się obudzić za rok a może szybciej z ręką w nocniku, bo przegłosują coś strasznego w Sejmie za zamkniętymi drzwiami, mediów nie będzie, TK nie będzie, nikt nie pomoże już wtedy. Mądrym trzeba byc TERAZ, mam dzieci i myślę o nich.
          • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:17
            I bardzo slusznie! Piekna prawdziwie obywatelska postawa, takiego "gorszego sortu" Polsce teraz potrzeba. Moj facet twierdzi ze dopoki gospodarka nie pieprznie wiekszosc ludzi sie nie obudzi, ale ja mysle ze w 2007 roku kaczor tez byl przekonany ze wygra i udalo sie nam skutecznie go zaskoczyc.
    • issa-a Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 22:46
      >Za czasów rządów po takie ekscesy w wykonaniu pisu?

pis nie musiał wykonywac takich ekscesów bo Po nie było takimi chamami, nie wyzywało wyborców pis, nie łamało konstytucji, nie prowadziło obrad 24h/dobę, przepychajac na siłę kontrowersyjne ustawy.
      Po prostu, w innych pariach są ludzie kulturani a nie chamstwo, podpierające się kibolami.
      O kulturze pis świadcza wypowiedzi każdego ich "lidera". Posłuchaj sobie choćby wypowiedzi niejakiego jojo, ktory w młodości dokonywał rozbojów a dziś dyktuje nam, jak powinniśmy się zachowywać i wyznacza moralne standardy.
      I tyle w temacie.
      • paszczakowna1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:53
        >podpierające się kibolami

Fun fact: oni już kiboli nie mają. Bardzo chcieli ich zaprosić na dzisiejszą manifestację (po meczu Legii), kibole ich olali. Natomiast było wczoraj trzech pod Sejmem z okrzykiem "je*ać kaczora!". big_grin

Z kolei znajomy mi wirtualnie działacz ONR-u (cóż poradzę, lubię egzotyczne znajomości w sieci) wzdycha smętnie, że on to by nawet na jakiś protest studencki przeciw PiS poszedł, ale sami lewicowcy organizują... (W styczniu protesty studeckie w Poznaniu i Wrocławiu).

Mam wrażenie, że władzuchna została sama.
        • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 00:10
          Czekac tylko jak KK jak szczur ucieknie z tonacego statku
          • mai-ra3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 01:50
            Już się powoli zaczynawink

www.tokfm.pl/Tokfm/7,102433,21138798,kosciol-wyszedl-na-glupka-ksiadz-profesor-z-kul-o-sytuacji.html
          • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 06:58
            Teściowa i szwagierka donosiły, że na wczorajszej mszy, ksiądz po raz pierwszy powiedział, aby modlić się o rozwagę i rozsądek u tych, którzy są u władzy smile
            • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:56
              O kurczę, myślałam że tego betonu nic nie ruszy a szeroki strumień pieniążków z budżetu skutecznie przesłonił im wzrok O_O
              • gaga-sie Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:14
                Niektórych nie ruszy. U mnie wczoraj ksiądz staruszek zrobił z mszy wiec wyborczy i mówił o wspaniałym rządzie, prezydencie i bandytach, którzy im przeszkadzają. ]Mój mąż nie wytrzymał i wyszedł w trakcie "kazania" z kościoła. Jakaś pani przy drzwiach powiedziała, że ona chyba też nie da rady słuchać.
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:59
                  brawo dla meza
                • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:04
                  Miło się czyta smile
                • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 11:12
                  Bo tak powinni teraz ludzie się zachowywać. Znajoma mojej teściowej (mega wierząca) odmówiła księdzu po kolędzie. powiedziała, że jej jest strasznie przykro, ale w obecnej sytuacji nie może i przestaje chodzić do kościoła . I ten grzech bierze na swoje sumienie. Takie postawy mi imponują !
                  • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:34
                    jak to bylo "kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza". Przyznam ze jestem wierzaca, katoliczka, ale do kosciola w Polsce chodze jedynie do dominikanow. nie spowiadam sie w ogole, komunii nie przyjmuje. juz po tym jak Kosciol polski zachowal sie po nieudanym ingresie Wielgusa, jak Glemp szczul na media i historykow, odeszlam na pol roku z tej instytucji. a od czasu poparcia KK dla PiS uwazam polski Kosciol za mafie. hierarchowie sa wszystkim ale na pewno nie chrzescijanami. i dlatego szczerze zycze wszystkim wierzacym w Polsce zeby KK porzucili, a on sam zeby upadl albo mocno sie wyludnil
    • a.nancy Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:20
      OK, to może nam powiesz, co by takiego było?
    • bywalec.hoteli Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 18.12.16, 23:55
      Nic takiego wtedy się nie działo.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 00:29
      Ooo. Nowy troll z polski b.
    • kozica111 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 05:01
      Teraz człowiek na własne oczy widzi zjawisko które doprowadzało do rozbiorów i ta mentalność.Liberum veto wiecznie żywe.Liczę na zdecydowaną reakcję PiS.
      • albertynaa Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 05:43
        Plucie jadem i nienawiść- oto co opozycji wychodzi najlepiej.
        No i niepamięć wsteczna. Ech.
        • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 06:49
          Gdzie pluli ?
          Przypominam- nigdy wcześniej żaden polityk tak wprost nie obrażał ludzi, jak Kaczyński, wyzywając od gorszego sortu, porównując z gestapo, zomo itd. I to zwykłych ludzi, takich jak ja, którzy pierwszy raz w życiu wyszli na ulicę w grudniu zeszłego roku.
          • albertynaa Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:34
            Ale ja nie o politykach- tylu obelżywych i aroganckich wypowiedzi spod klawiatury niektórych opozycyjnych emam od roku 2015 tutaj w życiu nie czytałam sad
            • iwles Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:49

a ja aż tyle złości i agresji ze strony zwolenników pisu nie widzialam zanim nie wygrali wyborów.
              Dopalacze dostajecie od prezesa, czy co ? Bo to niemozliwe, żeby ludzie byli tacy sami z siebie.
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 07:58
                Ja mysle ze sa tacy sami z siebie. To musi byc jakas potezna frustracja i fanatyzm bo zadna partia nie dziala tak jak pis
                • iskierka3 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:29
                  To poczucie gorszosci. Dojmujace i nie do zasypsnia. Moze grupowa psychoterapia?wink
            • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:26
              Dobra, załóżmy, że rzeczywiście ze strony przeciwników PiS-u nie raz zostałaś obrażona, ale który polityk , człowiek na stanowisku, tak wyrażał się publicznie ? Jak on wyraża się o takich ludziach między swymi ? Jaką musi stosować mowę nienawiści ?
            • mamma_2012 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:29
              Proponowałabym sprawdzić czyje wypowiedzi wylatują za wulgaryzmy, za obelgi i łamanie regulaminu. Kojarzę kilka takich nicków, ale żaden nie należy do jak to nazwałaś "opozycyjnych emam".
        • szarsz Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 06:57
          > No i niepamięć wsteczna

No ja bardzo dokładnie pamiętam, co doprowadziło do przedterminowych wyborów w 2007. Pisowska afera goniła aferę. Bardzo mi przykro, że ty nie pamiętasz, może to początek choroby?
          • semihora Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:14
            Ja do tej pory to pamiętam:

Przychodzi Renata Beger do siedziby PiS i spotyka Lipińskiego.
            -O to Renata Beger. Co Pani tu robi?
            -Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.
            -A powie Pani że załatwiamy stołki?
            -A załatwiacie?
            -No tak.
            -Załatwiają!
            -I miejsca na listach wyborczych dla rodziny.
            -A załatwiacie?
            -Załatwiamy.
            -Załatwiają!
            -I weksle spłacamy.
            -I weksle spłacają!
            Prawo i Sprawiedliwość. Jak mówią tak robią!
      • sumire Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:24
        Znaczy na co liczysz tak konkretnie, czołowa chrześcijanko forum?
      • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:42
        Prywatą to ewidentnie kieruje się Jaro- jego własna zemsta za urażone ego ! Nie ważne, że skłócił naród, że rozpier da gospodarkę, edukację (a to przyszłość narodu, ale on nie myśli o przyszłości, bo nie ma własnych dzieci, wnuków), sprawia, że Polska traci na zaufaniu w oczach świata, ważne jest jego osobista zemsta za wyimaginowane krzywdy.
      • semihora Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:11
        kozica111 napisała:

> Teraz człowiek na własne oczy widzi zjawisko które doprowadzało do rozbiorów i
        > ta mentalność.

Ja też to widzę. Tylko reszta obserwacji nam się rozmija. Dzięki wielkiemu Jarkaczowi Putin już nawet nie zaciera rąk i nie otwiera szampana, tylko stoi u bram.
        • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:17
          a najgorsze jest to ze rzadzacy sobie ciagle wyobrazaja ze wspolczesna kolonizacja to jest tylko militarnie mozliwa - w ogole nie zdaja sobie sprawy z cyberzagrozen, z tego ze moze putin ma opanowany dostep do tajnych informacji MON, naszego wywiadu, wojska, bankowosci i struktur ktore sa krytyczne z punktu widzenia bezpieczenstwa panstwa. bo jak w monie zasiada 20letni chloptas bez zadnego doswiadczenia albo misiewicz wychowany przez rydzyka to jestem pewna ze dla rosyjskich informatykow rozpracowanie ministerstwa to jest bulka z maslem.
          • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:21
            Po co angażować do tego informatyków... W 2007 r. akta osobowe walały się po korytarzach w BBN, a w 2010 r. były wynoszone luzem w kartonach z Pałacu Prezydenckiego, wtedy poseł Antoni długo się nimi bawił. Zresztą po opublikowaniu w necie tzw. raportu Macierewicza (z błędami merytorycznymi, które Rosjanie ładnie poprawili - daty, nazwiska, stanowiska, funkcje) nasz wywiad nie ma specjalnych tajemnic. tongue_out
            • anika772 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 15:14
              Nawet mi nie przypominaj. Macierewicz powinien latami siedzieć w pierdlu za tę akcję!
    • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:00
      Aha, a z drugiej strony wyobraźmy sobie takie działanie PO u władzy. Wyłączanie mikrofonów posłom za nic w sumie, głosowanie we własnym gronie bez policzenia kworum, nie dopuszczanie opozycji do składania wniosków formalnych.
      Olaboga! Co to by było!!!
      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:19
        Wszystko zaczelo sie od wykluczenia biednego posla szczerby za kartke ktora on zreszta juz po pierwszym upomnieniu od razu zdjal, niech ja sobie przypomne czy taka akcja miala miejsce za kadencji poprzedniego sejmu? Czy ktos wykluczyl kaczynskiego jak wlazl na mownice i operowal tabletem z wystapieniem nie na temat??
        • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:38
          Oglądałam tę scenę przecierając oczy ze zdumienia. Bo Kuchciński KOMPLETNIE nie słuchał tego, co Szczerba mówił! Facet zaczął o muzyce, która łagodzi obyczaje, a ten mu mikrofon wyłączył i wykluczył z obrad. No jaja!
          • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:41
            Mnie to zszokowalo. Takiej buty i arogancji dawno nie widzialam. I szczerba tez widac byl zaskoczony. Mam nadzieje ze caly pis mocno kiedys za to beknie
            • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:52
              A ja mam nadzieję, że nie "kiedyś", ale już wkrótce.
              To po prostu idealnie pokazało, gdzie mają prawo. Nie raz wyłączali i nie dali zabrać głosu opozycji, ale tu posunęli się o krok dalej. Nie pozwolili wziąć udziału posłom z opozycji w głosowaniu, nie mówiąc już o tym, że jest pytanie : na ile to głosowanie odbyło się z kolejnym łamaniem prawa ? (np. Ziobro i Kamiński podpisujący się pod listą po głosowaniu !)
              I może umiarkowani zwolennicy PiS-u wreszcie przejrzą na oczy, jak zakłamana jest ta partia ?
              • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 08:57
                Ooo podpisywanie list po zamknięciu obrad z miną "i co mi, qwa zrobicie!" rozwaliło mnie do końca...
                I to Ziobro! Minister SPRAWIEDLIWOŚCI oraz PROKURATOR Generalny... Masakra sad
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:04
                  A co najlepsze jeszcze wczoraj, dzis nie sprawdzalam, na stronie sejmu nie bylo informacji o wynikach glosowania nad budzetem w zwiazku z trudnosciami podliczenia glosow. No to do k...wy nedzy jak oni to policzyli od razu na miejscu?? Rozumiem ze kuchcinski geniusz las podniesionych rąk sokolim wzrokiem w dwie sekundy ogarnia. To jak ta partia gardzi Polska jest niewyobrazalne.
                  • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:13
                    No skoro geniusz-sokole oko Kuchciński policzył, niech poda wynik na własna odpowiedzialność, w czym problem? Wczoraj byleJaki się wypowiadał, że na kamerach przemysłowych był pełny obraz sali i można było bez problemu policzyć posłów...
                    • iwles Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:02

I myślał, że tego się nie da sprawdzić. big_grin
                    • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 15:18
                      Podali. Bez nazwisk. Bo nie ma. Było 234, przeciw 2, reszta za.
                      Wg. strony Sejmu wszystkich posłów PIS jest 234.
                      Ktoś widział posła PIS na mieście w piątek: wink
                      • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 15:20
                        errata: Było 234 za, przeciw 2.
                        Tak powinno być.
                      • zona_glusia Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:13
                        "Senat zajmie się na posiedzeniu 11-13 stycznia budżetem uchwalonym w piątek przez PiS w bocznej sali Sejmu."
                        To wiadomość, nie wiem na ile potwierdzona, ale świadcząca, że oni to dziwne głosowanie uważają za legalne. Duda ma wystąpić w telewizji dzisiaj wieczorem, żeby uspokajać społeczeństwo
                        • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:38
                          Ta, przeczuwam mowę zbliżoną do mowy Szydło. Był już po dywaniku u prezia czy jeszcze nie?
                          • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:45
                            Prezes Polski był z dywanikiem osobiście.
                            • morekac Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 19:45
                              Ale premier na dywaniku była.
                      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:16
                        nie podali nazwisk glosujacych, nie maja takich mozliwosci jak twierdza. dziwne skoro poslowie pis trabia od 3 dni ze przeciez sa kamery i wszystko widac.
                        • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:34
                          Bo jak podadzą nazwiska to zaczną się pytania o pokazanie listy obecności.
                          A filmiki z podpisywania listy to w necie posłowie opozycji pokazywali.
                          Wg tej tabelki z głosowania obecni byli wszyscy posłowie PIS.
                          Azali tak było?
                          • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:36
                            Podpisywac sie przed czy po, podniesc jedna czy dwie rece, liczyc na oko, przeglosowac poprawki opozycji i udawac ze nic sie nie stalo, normalne rzeczy w demokratycznym panstwie
                            • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 18:16
                              Plus głosować jeszcze raz bo się źle w tabelkę popatrzyło
                              A posłowi opozycji co chce wejść powiedzieć spadówa
                              No, pełna normalka uncertain
                              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:00
                                najnormalniejsza w swiecie demokracja, a ludzie protestuja przeciwko odebraniu ubekom emerytur.
          • isa_bella1 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:18
            Szczerba pajacowal a czas mu leciał. Pozaty m macie króciutką pamięć . Niesiołowski i Kidawa teź przescigali się w odbierania głosów i wykluczeniu...
            • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:24
              To był JEGO czas. Jeśli mu leciał, trudno. Jednak OBIEKTYWNIE nie powiedział, ani nie zrobił NICZEGO, za co należało mu odebrać głos, a tym bardziej wykluczyć. Bo niby za co? Za kartkę, która zaraz schował? Za "panie marszałku kochany"?? Serio?
            • przystanek_tramwajowy Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:29
              Ale bredzisz jak ciężko potłuczona. Wiesz, ile trwała ta cała sytuacja od momentu wejścia Szczerby na mównicę do wykluczenia? NIECAŁĄ MINUTĘ! Sprawdziłam. Tyle, to co niektórzy posłowie wodę piją i odchrząkują zanim zaczną gadać.
              • kotradykcja Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:32
                Przystanek, masz rację. Jednak NAWET gdyby to trwało dłużej - poseł ma czas do dyspozycji. Może nawet nic nie mówić. Jeśli nie wykonuje czynności niegodnych, jeśli nie obraża nikogo, nie ma podstaw zabrania mu głosu. Szczerba trochę pajacował, ale nie bardziej niż inni to raz, a dwa, nikogo nie skrzywdził ani nie obraził. Na upomnienie Kuchcińskiego zareagował chowając kartkę. Chciał przejść do rzeczy kiedy Kuchciński wyłączył mu mikrofon, a zaraz chwilę potem wykluczył z obrad. BEZ POWODU.
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:04
                  i on mowil na temat! przeciez jemu mikrofon wylaczyli jak wlasnie zaczynal o swoim wniosku a wczesniej nie mogl dojsc do glosu bo sala krzyczala i on nawet kuchcinskiego nie slyszal! to bylo iscie karabinowe tempo, w odstepie jednej sekundy dwa ostrzezenie i jednym ciagiem wszystko przeczytane lacznie z wykluczeniem. to jest nie do obrony
            • la_mujer75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 09:34
              Jak pajacował ? Uśmiechał się ? Powiedział: "Kochany Marszałku" ?
            • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:03
              Szczerba ma taki sposób bycia. Wystarczyło dać mu 15 sek. więcej żeby doszedł do sedna. Kuchciński pochopnie popełnił straszny błąd i widać o tym wie, skoro chciał się od razu w piątek z tego wycofać, tylko mu Jarosław nie pozwolił. Ciekawa jest informacja że Kaczyński chciał usunąć posłów z mównicy siłą, ale go nie posłuchali. Bardzo mnie interesuje, co jego otoczenie prywatnie teraz sobie myśli.
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:07
                nic nie mysli, oni doskonale wiedza ze bez jarka nie ma partii to sie podporzadkowuja. ale sam jarek jest na z gory przegranej pozycji, bo jak to sie wszystko skonczy to gwarantuje ze jego pierwszego wystawia do trybunalu jego wlasni obecni towarzysze, prawdopodobnie macierewicz cos na niego ma, wiec zyc w spokoju nie moze i KK go trzyma w szachu, wystarczy ze rydzyk gwizdnie a spora czesc poslow PiS wbije jarkowi noz w plecy.
                • iwles Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:36

myślę, że może być zupełnie odwrotnie, ci co podpisywali na zyczenie Jarka zostaną pociągnięci do odpowiedzialności, a Jarek wtedy się na nich wypnie. I ciekawam, czy wtedy dalej będą ufać, że Jarek ich w tego bagna wyciągnie, czy sami uznają siebie za "mesjaszów narodu", czy jednak przejrzą na oczy.
                  • lilly_about Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:47
                    Jarek od poczatku robi tak, żeby w razie czego mieć czyste ręce.
                    • owczarkini Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:53
                      Dokładnie. To oni bekną za niego, nie odwrotnie. Myślę, że w tym momencie powinni uświadomić sobie jak bardzo jest nieobliczalny i mocno zastanowić.
                      • triss_merigold6 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:56
                        Tradycyjnie gorąco polecam lekturę pozycji "Paranoja polityczna".
                        Otoczenie prezesa prezentuje klasyczne myślenie tunelowe.
          • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 14:56
            Marszałek Kuchcińcki podobno zwyczajnie posła Szczerby nie lubi. I stąd tak się zachował.
            A potem jak Kosiniak-Kamysz polazł mediować, to Kuchcińskiemu emocje opadły i miał sprawę zamknąć, Szczerbę odkluczyć, posiedzenie wznowić. Ale wmieszał się Prezes Polski i resztę widać było przez weekend.
            Dobrze, że nie mamy broni nuklearnej.
            • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:54
              magic.marker napisała:

> Marszałek Kuchcińcki podobno zwyczajnie posła Szczerby nie lubi. I stąd tak się zachował.

Też tak wczoraj mówili dziennikarze. W/g dziennikarzy Szczerba miał już wcześniej z marszałkiem na pieńku, za coś podpadł marszałkowi. Niestety nie powiedzieli za co.
              • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 21:57
                Też nie wiem. Ale wiesz jak jest: czasem widzisz kogoś po raz pierwszy w życiu i powietrze warczy. Może to ten przypadek.
                Co nie zmienia faktu, że marszałek powinien się meliski napić jak wie, że może posła Szczerbę napotkać. Jest w końcu druga osobą w państwie (przynajmniej oficjalnie).
                • asia-loi Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 22:15
                  magic.marker napisała:

> Też nie wiem. Ale wiesz jak jest: czasem widzisz kogoś po raz pierwszy w życiu
                  > i powietrze warczy. Może to ten przypadek.

Już trochę wiem. Na TVN24 przypominali różne wydarzenia w sejmie, związane z marszałkiem i było jak Szczerba po jakiejś decyzji marszałka, bardzo mocno go przed kamerami krytykował.
                  Nie słyszałam od początku więc nie wiem o jaką sytuację chodziło.
                  • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 22:58
                    >>bardzo mocno go przed kamerami krytykował.
                    Uuu marszałek wrażliwa chłopina wink
    • lilly_about Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 10:11
      Przede wszystkim żadna inna partia nie dopuściłaby się tego, co robią w Polsce pisiory. Nie wiem, czy lepiej byłoby ich wszystkich pozamykać w psychiatryku, czy rozstrzelać.
    • olena.s Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:10
      Wobrażmy sobie co by bylo, gdyby PO rozmontowała państwo prawa? Łamała konstytucję? Krępowała demokrację parlamentarną? Określała przeciwników "gorszym sortem"? Stworzyła sytuację, gdy marszałek sejmu (!!!!!) zwoluje spotkania z mediami "w imieniu" jakiejś szarej eminencji, mającej pełnię władzy i zero odpowiedzialności?
      Faktycznie, trudno sobie to wyobrazić.
      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 12:38
        a moze latwo po przez 8! lat rzadow PO nic takiego nie mialo miejsca! Gdy Latkowski histeryzowal ze swoimi dyskami nastepnego dnia Tusk, ktory w ogole w sprawe nie interweniowal (dla PiSu musial byc idiota stulecia - jak to premier ktory nie steruje recznie prokuratura?!) jeszcze przepraszal (!)
      • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 15:11
        Może być bardziej wesoło.
        Przewodniczący Duda deklaruje wyprowadzenie związkowców na ulicę i wsparcie dla władzy:
        "My nie będziemy się temu biernie przyglądać. Przygotowujemy się do wyjścia na ulicę i policzenia się. Jeżeli druga strona chce się policzyć na ulicy, to się policzymy. My ich czapkami przykryjemy!"

Proponuję Przewodniczącemu wyjście z Kacperkiem. Na dłuższy spacer.
    • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 16:48
      politycy PO zachowali się tak samo, jak imigranci w Calais, którzy rzucali się pod koła aut kierowcom.
      nie dziwota, że tak bardzo byli za przyjęciem ich do Polski. jak widać, wiele ich łączysmile
      • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 17:39
        Ktory polityk Po rzucal sie pod auta? I tak, niedlugo bedziemy taka bananowa republika z ktorej trzeba bedzie uciekac
        • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 18:25
          źle sie wyraziłaM. nie politycy, ale KOD.
          KOD reprezentuje opozycję.
          jednak to obciach, że robia to samo, co niecywilizowani Afrykańczycybig_grin
          • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 18:28
            Nie. KOD reprezentuje suwerena, któremu nie podoba się rozwalanie podstaw i mechanizmów działania demokratycznego państwa.
            Opozycja się do KODu po prostu przykleja i liczy na podwózkę w sondażach.
            • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:03
              No to teraz dzieki Wojtusiowi wzrosnie im poparcie, jak cholera.
              Facet wygral internety. Moze sie zalapie do programu MAM TALENT?
              W kilka sekund zrobił karierę.
              Wystarczylo sie tylko położyćsmile
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:06
                zrobil kariere dzieki wam, podziekuj wiec swojej rezimowej telewizji. choc jednak sadze ze glosowanie na dwie rece i podpisy listy obecnosci po glosowaniu przebijaja mocno faceta ktory w ramach protestu kladzie sie na asfalcie
                • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:24
                  dzięki "wam"?
                  czemu zwracasz się do mnie w osobie trzeciej?
                  i co to takiego ta reżimowa telewizja?
                  nie wiem, jak ty,ale nie mam czegoś takiego w swoim abonamenciewink
                  • olena.s Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:54
                    Jakiej osobie trzeciej? Jeżeli masz (II os. lp.) na myśli "dzięki wam" to jest to nadal II osoba, tyle że l. mnoga. W trzeciej osobie byłoby na rzykład "niech Jagienka już nie bredzi".
                    • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 21:06
                      no fakt, w drugiej osobie się do mnie zwraca.
                      tymczasem powinna w pierwszej, nieprawdaż?
                      nikt nie kazał kłaść sie Wojtusiowi na asfalcie.
                      to była jego decyzja i jego wybórsmile
                      • olena.s Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 21:21
                        Zawsze zwracamy się do kogoś w II osobie. "Ty" - II os. lp., "wy" - nadal II os. ale l.mnoga.
                        Osoba pierwsza to ja (l.p.), my (l.mn).
                        • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 21:23
                          twoja koleżanka mogła napisać np dzięki TOBIE a nie dzięki WAMsmile
                          • olena.s Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 23:29
                            I to w obu przypadkach jest II osoba.
                          • lodomeria Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 23:58
                            No, niech jagienka się nie boi, polska język trudna język, ale koleżanki tak ładnie wytłumaczyły... Która to była osoba? Jaka liczba?
              • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:44
                No uznał, że w ten sposób zaprotestuje to się położył.
                Dzięki temu był temat zastępczy.
                A tematy zasadniczne jak były tak są: listy obecności na głosowaniu budżetowym brak i nie będzie, kto i jak głosował nie wie nikt, rozwalanka trwa dalej.
                • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 21:08
                  i po co mu to było?
                  teraz po nim jadą, jak po burym psie.
                  warto było?
                  • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 22:02
                    A to pytanie do leżaka.
                    A jak ktoś nie chce zająć się tematem podstawowym tylko zastępczym, to każde wydarzenie będzie dobre.
                    Leżak i leżak zamiast listy obecności i tego kto i jak głosował.
                  • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 20.12.16, 13:51
                    kto jedzie ten jedzie. musze sobie zapamietac te metode - nastepnym razem zamiast dyskutowac o waznych sprawach bede z uporem maniaka powtarzala "a bo kaczynski mial brudne buty"
          • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:05
            KOD reprezentuje opozycje??? oh wow, jestes pewna ze oni o tym wiedza? i ze KOD o tym wie? ale doceniam ze przyznalas sie choc do zlego wyrazenia, choc uwazaj na przyszlosc, to nie w stylu twojego idola
            • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:26
              mojego "idola"?
              nie przypominam sobie, żebym takowego miała.
              rozumiem, że ty wiesz to "lepiej".
              ojp, ale beka.
              • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 20.12.16, 13:51
                jagienka, uwazaj, bo ci za post nie zaplaca.
      • magic.marker Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 18:18
        łał, polityk PO i imigrancji w jednym zdaniu
        brawo
        dodatkowe punkty będą? suspicious
        • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 19:54
          i dwa grosze wiecej za post wink
          • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 19:59
            No tak, bo kto nie z wami, to oplacany troll, jak nicbig_grin
            • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:03
              nie, jestesmy dosc laskawe, inaczej bysmy musialy stwierdzic ze jestes fanatyczka bez zadnego zmyslu krytycznego
              • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:04
                Serio?
                No co ty nie powieszbig_grin
                • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:06
                  serio serio
                  • jagienka75 Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 19.12.16, 20:23
                    a możesz mi odpowiedzieć na pytanie, ile dziś "zarobiłam" za swoje wpisy?wink
                    • nathasha Re: Wyobrażacie sobie sytuację odwrotną? 20.12.16, 13:52
                      a ile wam placa za post?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka