Dodaj do ulubionych

Zamieszki w Ełku

01.01.17, 19:24
Pomijam tu całkowicie samo wydarzenie i jego tło.
Przeraża mnie coś innego. Polscy potomkowie husarii odziani w dresy niszczyli dziś na oczach policji prywatną własność!
Policja nie reagowała żeby nie zaogniać sytuacji.
Przeraża mnie myśl, że żyję w kraju gdzie patologia i żuleria niszczy czyjąś własność a policja nie reaguje. Czyżby w państwie pisu patologia miała imunitet?
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:30
      Ale dlaczego pomijasz wydarzenie?
    • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:31
      To też.
      Drugą rzeczą, ktora mnie przeraziła, był fakt, że obcokrajowcy, ktorzy w Polsce mieszkają, nie wiedzą, że u nas na chuliganów wzywa się policję, a nie wyskakuje z nożem.
      • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:38
        Mnie przeraziła anty-relacja z tego wydarzenia w TVN-ie. Na wszystkich portalach trąbią o awanturze w kebabie, podają narodowości sprawców, a polit-poprawna telewizja tak kadruje ulicę aby broń Boże nie było widać napisu Kebab oraz daje wypowiedź jakiejś szeregowej policjantki, że z uwagi na dobro śledztwa nie można podać obywatelstw zatrzymanych. No przecież to jakieś kuriozum!

Ps. Postępku śp. dresika (zajumanie dwóch napojów i podłożenie petardy) nie pochwalam, ale potraktowania go w odwecie tegoż czynu podwójną kosą, tym bardziej nie.
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:41
          A jeszcze nie tak dawno śmiałam się z "oszołomów" którzy krytykowali GW i TVN....
        • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:46
          Po co kłamiesz?
          Matariał od 1:12... Slepy jestes?
          • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:51
            Co kłamię? oglądałem w telewizorze, było tak jak napisałem

za to przed chwilą relacja z tego samego wydarzenia w reżimowej TVP sorry, ale jak dla mnie wzorcowo obiektywna. było i o dresiku i o petardzie i o kebabie. oraz podano narodowości zatrzymanych. nie jątrzono i wspomniano o zatrzymanych chuliganach.
            • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:53
              Kłamiesz bo w zalinkowanym materiale od 1:12 sekundy widać co to za lokal.
              Może ty od łażenia na tufty masz jakies problemy ze wzrokiem.
        • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:49
          riki_i napisał:

> Mnie przeraziła anty-relacja z tego wydarzenia w TVN-ie. Na wszystkich portalac
          > h trąbią o awanturze w kebabie, podają narodowości sprawców, a polit-poprawna t
          > elewizja tak kadruje ulicę aby broń Boże nie było widać napisu Kebab

no nie wiem, ja tam wszystkiego dowiedziałam się właśnie z TVN.
          • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:54
            A ja się z TVN dowiedziałam, że policja nie może podać narodowości sprawców.
            Co samo w sobie jest idiotyczne, bo gdyby sprawcy byli Polakami, to nie byłoby takiego durnego tłumaczenia.
            • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:43
              cosmetic.wipes napisała:

> A ja się z TVN dowiedziałam, że policja nie może podać narodowości sprawców.

no jasne bo narodowość to pierwsza rzecz jaka podaje policja smile jeszcze dokładnie nawet nie wiadomo jak wszystko wyglądało i kto jest zamieszany ale trzeba podać narodowość. Populizm czystej wody.
              to tak jak z naszym polskim kierowcą: najpierw był terrorystą, potem bohaterem a potem okazało sie że to ciężarówka sama hamowała bo ma taki system, czyli był przypadkowa ofiarą.
              Nie martw sie jak będzie wiecej potwierdzonych informacji to dowiesz sie i narodowosci.
        • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:54
          Mam stanowcze podejście do petard.
          IMO każdy kto wrzuca petardę do cudzego mieszkania/ogrodu/lokalu/warsztatu powinien zostać zastrzelony na miejscu w ramach samoobrony.
          • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:56
            A jaka kara według twojego podejścia należy sie za zadzganie nożem ?
            • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:59
              W samoobronie? Zawiasy za użycie niebezpiecznego narzędzia.
              Natomiast samoobrona zakłada brak wyraźnej przewagi nad napastnikiem, 4 na 1 to jednak bardzo wyraźna przewaga. Panom sąd pewnie przybije udział w bójce + pobicie ze skutkiem smiertelnym + użycie niebezpiecznego narzędzia czyli circa about po 8 lat dostaną.
          • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:59
            ja też mam swoje podejście do petard - każdemu, kto rzuca petardy życzę z głębi serca urwania jaj, aby nie siał swoich debilnych genów po świecie
            tyle, że to akurat nie jest tematem wątku
            • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:04
              Generalnie usprawiedliwiłabym konkretny wp...ol z wzięciem na buty kolegi od petard, ale kosa to przesada. Cóż, dresiarnia też musi się nauczyć, że beżowi używają noża chętniej i szybciej zamiast stopniować reakcje.
              • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:08
                Myślę podobnie - za petarde solidny oklep po głupim ryle i parę kopów w jaja, natomiast śmierć to przegięcie.
                • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:09
                  To nauczka jest dla żuczka, żeby nie kozaczyć bezmyślnie i samodzielnie, bo można wyłapać coś więcej niż kopa.
                  • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:14
                    Chyba większa nauczka dla islamistów - pomysł 10 razy zanim weźmiesz w Polsce maczete/ bombę / ciężarówkę zeby zabijać niewiernych bo straty dla twojej społeczności mogą byc poważniejsze niż na cywilizowanym zachodzie gdzie w odwecie tylko rysuje sie kreda i składa kwiaty
                    • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:15
                      Obie strony mają szansę wyciągnąć cenną naukę na temat różnic kulturowych.
      • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:41
        Policję, która nic nie robi?
        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:44
          Właściciele kebabu mieli prawo uznać z gory, że policja nie zrobi i trzeba na własna rękę zaciukać kogoś, kto rzuca petardy? kompromitujesz te wartości, ktorych niby bronisz, nie pierwszy raz zresztą.
          • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:48
            Skąd wiesz, że go zaciukali za rzucenie petardy? Prawdopodobnie doszło do bójki i doszło do takiego nie innego finału.
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:55
              Za rzucenie petarda ma grozić według ciebie kara śmierci ?
              Wow
            • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:55
              Zaciukanie kogoś w bojce jest gorsze (prawnie i moralnie) niż uszkodzenie cudzej wartości.
              • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:02
                Ale nie uprawnia nikogo do samosądów.
                • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:10
                  Zabicie gostka za petarde to też samosąd, dlaczego go nie potępiasz?
                  • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:13
                    Napiszę to jeszcze raz. Do zabójstwa doszło najprawdopodobniej podczas bojki.
                    Njabardzije przeraża mnie, że ten lokal demolowano przy biernej postawie obecnej policji.
                    • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:21
                      Wolisz być ofiarą zabójstwa, czy żeby ci stado kiboli wybiło szyby w oknach?
                      • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:27
                        wolę, żeby policja reagował jesli na jej jest łamane prawo.
                        • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:29
                          Pytanie było o coś zupełnie innego, ale rozumiem, że konkretna odpowiedź nie pasowałaby ci to tezy.
                          • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:31
                            Próbujesz swoimi pytaniami skręcić w wygodną ci stronę.
                            Nie ze mną te numery chusteczka!
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:42
        Skoro tak niech wracają do siebie. Powinni ich deportować.
      • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:51
        Nie przeraża cie że kilkuset patoli, którzy w Polsce mieszkają od urodzenia, że jeśli w Polsce dojdzie do zabójstwa to podejrzany trafia przed sąd, który osądzi o jego ewentualnej winie a potem karze, a nie demoluje się lokal który on najprawdopodobniej wynajmuje.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 23:59
        lady-z-gaga napisała:

> To też.
        > Drugą rzeczą, ktora mnie przeraziła, był fakt, że obcokrajowcy, ktorzy w Polsce
        > mieszkają, nie wiedzą, że u nas na chuliganów wzywa się policję, a nie wyskaku
        > je z nożem.

Mieszkają zapewne na tyle już długo, że wiedzą dobrze, że policja nie interweniowałaby na wezwanie, zwłaszcza w obronie gorszego sortu.

Ja jestem Polakiem i też wiem doskonale, że na policję to nie ma co liczyć i czasami trzeba samemu...

Xsionnc
      • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:02
        A pod artykułem był komentarz, że to wspaniale, że nasi chłopcy nie są jak zmiewieściały zachód, który liczy na policję i wymiar sprawiedliwości tylko sami ruszyli z odwetem.
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:43
          I bardzo dobrze.
          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:05
            Jak kiedyś, nie daj bosze, uszkodzisz jednego z łysych panów i jego koledzy wymierzą ci po męsku sprawiedliwość, sąd powinien odstąpić od wymierzenia im kary w oparciu o taki wpis. Prawda?
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:00
              Z tego o wiem kibole nie biją kobiet i dzieci w przeciwieństwie do muzułman ktorzy sie w tym specjalizują
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:02
                A skąd to wiesz?
                • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:03
                  mamma_2012 napisała:

> A skąd to wiesz?

Z propogandy TVPiS zapewne!

Od jakiegoś roku kibol to prawdziwy polak, patriota, nosiciel najwyższych wartości w tym pamięci o żołnierzach przeklętych czy poległych pod smoleńskiem. Bezpośredni potomek, w linii prostej Powstańców Warszawskich. Jedyny bohaterski obrońca ojczyzny, gdy Antoni rozpęta wreszcie wojnę z Rosją.

I ten super człowiek, ostoja cnót wszelakich ma bić żonę albo dziecko? Nie grzesz córko nawet takim pomyśleniem, bo wkrótce będzie za to z 5 lat obozu reedukacyjnego....
              • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:25
                Doprawdy?powiedziec to tym kobietom z pociagu pod Gdanskiem
    • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:42
      Mnie przeraziła ta banda kiboli, którą tam darła mordę i rzucała kamieniami. Patrioci sie znaleźli za dychę, kuźwa mać.
      • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:44
        No wlasnie, dziwne, powinni ustawić sie karnie w szeregu i dać sie wszyscy powyzynac
        • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:45
          Albo piszesz na temat albo do widzenia
      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:46
        starczy_tego napisał(a):

> Mnie przeraziła ta banda kiboli, którą tam darła mordę i rzucała kamieniami. Pa
        > trioci sie znaleźli za dychę, kuźwa mać.

katolicki kraj sad
        • isa_bella1 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:17
          katolicki kraj ?, to forum wskazuje na zupełnie coś innego, wasi koleżkowie raczej...
      • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:52
        Zadyma bo ktoś rzucił kamieniem?
        Naprawdę w Polsce nie macie innych problemów?
        Wiesz ze w Europie ZAchodnuej możesz w każdej chwili zginać od zamachu a ty sie ciskasz o kamyczek ????
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:09
          Tak, nie mamy. Jesteśmy dzikim krajem, w którym nikt celowo nie rozjeżdża tłumu ludzi ciężarówką, nikt nie planuje wytruć niewierne przedszkolaki trucizną w lodach, a na Sylwestrach miejskich nie bawimy się w zbiorowe gwałty na kobietach.
          • danaide Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:55
            Ale na wyjazdach integracyjnych...
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 00:04
              danaide napisała:

> Ale na wyjazdach integracyjnych...

Albo w zakrystiach...

Xsionnc
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:44
              Co na wyjazdach integracyjnych?
              • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:27
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Co na wyjazdach integracyjnych?

Zbiorowe gwałty podobnie jak w zakrystiach! Czego nie kumasz?
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:31
                  Podasz dane? A może Ty sam z kolegami?
                  • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:36
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Podasz dane? A może Ty sam z kolegami?

Gwałtów w Polsce nie ma? weź sobie poczytaj dane statystyczne. Zbiorowe też.
                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:39
                      Piszę o wyjazdach integracyjnych. A może Ty byłaś i nie chcący załapałaś się na banga?
                      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:39
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Piszę o wyjazdach integracyjnych. A może Ty byłaś i nie chcący załapałaś się na
                        > banga?

na wyjazdach integracyjnych też, najbardziej głośny gwałt na pracownicy z Elbląga, sprawcy /koledzy z pracy/pozostali bezkarni.
                        Na szczęście mnie "bang" ominął.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:36
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Podasz dane? A może Ty sam z kolegami?

Udaj się do rikiego, on popiera okradanie żydów, lubi dziewczynki, więc może Ci pomoże....
                • isa_bella1 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:19
                  MAsz obowiązek zgłosić to na policję , wiesz?
    • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:49
      A teraz uzasadnij, dlaczego nie przeraża Cię samosąd w wykonaniu obcokrajowcow, a przeraża samosąd w wykonaniu rodakow. W dodatku ten pierwszy to zabójstwo, a ten drugi - niszczenie mienia.
      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:52
        lady-z-gaga napisała:

> A teraz uzasadnij, dlaczego nie przeraża Cię samosąd w wykonaniu obcokrajowcow,
        > a przeraża samosąd w wykonaniu rodakow.

każdy samorząd jest przerażający, tyle że jeśli chodzi o 21 latka to nie wygląda na samosąd tylko na bójkę, wywołana zresztą przez tego 21 latka.
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:53
          Czterech z nożem na jednego? Bohaterzy...
          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:37
            kaz_nodzieja napisał(a):

> Czterech z nożem na jednego? Bohaterzy...
            skąd wiesz że na jednego? i skąd wiesz że napastników było czterech?
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:45
              I skąd wiem, że wrzucił petardę?
              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:53
                kaz_nodzieja napisał(a):

> I skąd wiem, że wrzucił petardę?

to jedyne co wiadomo i wiadomo że umarł z powodu ran nożem. Dlaczego wrzucił petardę, czy był sam, ilu było napastników i jakiej narodowości /podobno w bójce brali udział też Polacy/, czy nóż był użyty z zemsty, czy w samoobronie. TEGO NIE WIEMY
        • maslova Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:56
          kozauwoza napisała:
          >
          > każdy samorząd jest przerażający, tyle że jeśli chodzi o 21 latka to nie wygląd
          > a na samosąd tylko na bójkę, wywołana zresztą przez tego 21 latka.
          >
          "Bójkę" z użyciem noża/noży
        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:03
          >tyle że jeśli chodzi o 21 latka to nie wygląda na samosąd tylko na bójkę, wywołana zresztą przez tego 21 latka.

a jesli chodzi o późniejszą napaść na lokal, to na co Ci to wygląda? na przypadkowe wydarzenie, przez nikogo nie sprowokowane?
        • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:35
          kozauwoza napisała:

> każdy samorząd jest przerażający

samosąd oczywiście.
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:52
        100/100

P.s. Jak Ukrainiec po pijanemu przejechał 2 nastolatki jakoś nie mieli oporu by informację o tym (narodowości) umieścić od razu tłustym drukiem w nagłówku tematu. Jak dziki zabiły chłopaka piszą ogólnie "cudzoziemcy" i zwracają większą uwagę na zamieszki, niż sam fakt zabicia chłopaka przez dziki.
        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:31
          I nie było zamieszek na kilkaset osób. Ciekawe dlaczego?
      • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:53
        lady-z-gaga napisała:

> A teraz uzasadnij, dlaczego nie przeraża Cię samosąd w wykonaniu obcokrajowcow,
        > a przeraża samosąd w wykonaniu rodakow. W dodatku ten pierwszy to zabójstwo, a
        > ten drugi - niszczenie mienia.

Pomyślałaś chwilę zanim to napisałaś? No chyba czym innym jest samosąd w postaci niszczenia mienia, a czym innym zabójstwo!
        • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:54
          Sorry, lady-z-gaga, tym razem to ja dałem ciała. Za szybko Cię przeczytałem wink
          • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:10
            no.... wink
        • rosapulchra-0 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:01
          Oczywiście, że nie pomyślała. Gdyby tak było, to nie puściłaby tego posta w ogóle.
      • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:55
        Nieszczenie mienia to typowy samosąd.
        Zabójstwo to zabójstwo, najpradopodniej podczas bójki.
        Przeraża mnie, że mienie niszczono na oczach policji, która nie zareagowała.
        • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:57
          Ale dlaczego mieli reagować ??????
          • paskudek1 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:13
            asmarabis a jakby tak TWOJE mienie ktoś demolował to wolałabyś żeby policja stała i się przyglądała czy jednak COŚ zrobiła w kierunku uspokojenia napastników????
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:20
              Nie chodzi mi o mienie, mam juz dość patrzenia jak co tydzień jest w Europie jakiś zamach islamski a sprawcy oraz potencjalni sprawcy ktorzy zamachy kolejne planują traktowani sa jak zwykli przestępcy
              • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:30
                Co tydzien? W 2016 były 52 islamskie zamachy w Europie?
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:53
                  Nie czepiaj sie słówek - nie powinno byc żadnego zamachu.
                  Ciskasz sie o zniszczona budke z dykty a kto niby według ciebie zapłacił za zdemolowane metro i lotnisko w Brukseli ??? A za zniszczone kramy w Berlinie i zdemolowana Polska ciężarówkę ????
                  Rozpaczasz nad tekturowa budka za 500 złotych kiedy zniszczenia spowodowane przez druga stronę idą w miliony euro ???
                  • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:01
                    Tekturowa budka powiadasz.
                    https://kibole.pl/wp-content/uploads/2017/01/kebabE%C5%82k-700x352.jpg

Poza tym Bruksela, berlin nie maja tu znaczenia
                    • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:03
                      Raczej szybko się nie otworzą.
                    • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:35
                      Wybite szyby = ZDEMOLOWANIE ?????
                      WOW

I to nawet nue wszystkie ????
                      Nie widzę innych zniszczeń
                      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:44
                        asmarabis napisała:

> Nie widzę innych zniszczeń

byłaś w środku?
                        • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:51
                          Nie byłam ale z waszej histerii bym wnioskowała ze lokal został zrównany z ziemia a na zdjęciu widzę ze jest tak strasznie " zdewastowany" ze przechodząc obok mozna nic nie zauważyć
                          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:59
                            asmarabis napisała:

> Nie byłam ale z waszej histerii bym wnioskowała ze lokal został zrównany z ziem
                            > ia a na zdjęciu widzę ze jest tak strasznie " zdewastowany" ze przechodząc obok
                            > mozna nic nie zauważyć

nie bądź śmieszna, czyli można sobie walic kamieniami po szybach Twojego domu np. i to nic takiego....
                            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:07
                              Jesli byś kogoś zadźgała nożem to serio byłabyś zdziwiona ze rodzina / przyjaciele wrzucili ci kamień do domu ?
                              Wow, ty masz jakies łódzkie uczucia ?????
                              • baltycki Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:30
                                asmarabis napisała:

> Wow, ty masz jakies łódzkie uczucia ?????
                                łódzkie uczucia?
                                Hahahaha
                                nie znam.
                              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:55
                                asmarabis napisała:

> Jesli byś kogoś zadźgała nożem to serio byłabyś zdziwiona ze rodzina / przyjaci
                                > ele wrzucili ci kamień do domu ?

nie byłabym pewnie zdziwiona, ale napewno byłabym zdziwiona gdyby policja nie ragowała.
              • olena.s Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:47
                Nie chodzi mi o mienie, mam juz dość patrzenia jak co tydzień jest w Europie j
                > akiś zamach islamski a sprawcy oraz potencjalni sprawcy ktorzy zamachy kolejne
                > planują traktowani sa jak zwykli przestępcy

Aha. Rozumiem, że twoim zdaniem bierna postawa policji wobec rozbuchanego tłumu wpłynie na zmianę zamiarów jakiejs komórki terrorystycznej, tak? Bądź jakiegoś np. francuskiego sądu?
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:59
                  a jak nie ?
                  w Polsce nie ma zamachów bo nie ma dużej społeczności arabskiej
                  Jesli nieliczni przedstawiciele bedą krótko trzymani to ani nowi sie nue poczują zachęceni do osiedlenia sie ani kozaczyc im sie nie bedzie chciało z zamachami, sama pewnie wiesz z doświadczenia ze z nimi nie da sie kulturalnie i demokratycznie
                  • cat4 Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 14:52
                    "Krotko trzymani" to znaczy okradani?
              • asia_i_p Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:03
                Gdybyś był facetem wynajmującym tym gościom lokal, to też by ci nie chodziło o mienie? Prawdopodobieństwo, że on jest ich, jest bardzo niskie, więcej ludzi wynajmuje lokale usługowe niż kupuje na własność.
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:17
                  Ale chyba w umówie najmu właściciel sue zabezpieczył na wypadek zwrotu lokalu w stanie zdewastowanym ????
                  • maslova Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:34
                    A co mu da taki zapis w umowie, skoro najemcy najprawdopodobniej posiedzą przez kilka lat w kiciu?
              • maadzik3 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 21:26
                aha, więc w imię tego że ci się zamachy nie podobają (jak każdemu normalnemu człowiekowi) zaakceptowałabyś niszczenie prywatnego mienia - czyjegoś bo pewnie nie pracowników czy nawet właścicieli kebaba - przy braku interwencji policji. To pewnie pomoże poprawić sytuację terrorystyczną w całej Europie jak komuś lokal zniszczą. Wot logika!
        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:05
          Policz policję i napastnikow, to przestaniesz się dziwić. Wiele nalezy oczekiwac od policjantow, ale nie tego, żeby narażali zdrowie i życie w obronie cudzych szyb.
          • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:14
            Od tego jest policja by narażać swoje życie i zdrowie w obronie własności obywateli.
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:16
              No wlasnie, ci biegający z nożem raczej nie maja polskiego obywatelstwa wiec jak słusznie zauważyłaś policja nie musiala reagować
              • paskudek1 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:19
                rozumiem asmarabis, że jak cię życie zaniesie za granicę i ci tubylcy zaczną demolować lokal to też TAMTEJSZA policja będzie miała prawo nie reagować? Czy ty czasem myślisz zanim coś napiszesz?
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:25
                  Ale przecież muzułmanie demolują wszystko na zachodzie bez powodu i policja nic nie robi. zsmierzasz sie kłócić ze czarne jest czarne a białe białe ?
                  • paskudek1 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:30
                    tak sobie wpadają, demolują a policja nic? Stoi i patrzy? Czy jednak porównujesz rzeczy nieporównywalne - zamachy robione "z zaskoczenia" i demolkę na oczach policji?
                  • olena.s Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:49
                    > Ale przecież muzułmanie demolują wszystko na zachodzie bez powodu i policja nic
                    > nie robi.

Co rozumiesz pod pojęciem "nic nie robi"?????????
                    • rosapulchra-0 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:12
                      Olena, to troll.
            • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:23
              Nie rób sobie jej. Ceniłam Cię za dobry trolling, ale ten nowy rok kiepsko zaczynasz, od spadku do trzeciej ligi.
            • meganiedzwiadkowa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:08
              Nie masz racji. Życie policjanta nie jest mniej cenne niż jakaś szyba. Policjant powinien narażać życie w obronie życia, nie własność obywateli.
          • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 17:57
            W takich sytuacjach, podobnie jak w przypadku zamieszek kibolskich z demolowaniem miasta (żeby nie było: zamieszek z demolującymi imigrantami, jak w Paryżu niegdyś - też) policja powinna użyć gazu, polewaczek i pał. Dla zasady, bo nie może bydło rządzić na ulicach.
      • asia_i_p Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:00
        Przerażają mnie obie sytuacje.
        Z tym że żadnej nie można nazwać samosądem. W pierwszym przypadku to było znaczące przekroczenie granic obrony koniecznej - czyli działanie miało jakiś sens, początkowo było obronne i zostało posunięte za daleko. W drugim wypadku to jest czysty wandalizm, bo rozwalający sklep ludzie nie pytają, czy on należy do zabójców, czy tylko go wynajmują (w tym drugim przypadku nie im w tym momencie szkodzą), nie można tego nawet w sumie nazwać samosądem, bo zabójcy są już w areszcie.
        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:08
          >W pierwszym przypadku to było znaczące przekroczenie granic obrony koniecznej - czyli działanie miało jakiś sens

Znasz jakieś szczegóły, ktorych media jeszcze nie podały? widocznie tak, skoro piszesz o obronie koniecznej. Przeciez jesteś zbyt rozsądna, aby uznac, że rzucenie petardy to jest atak, wymagający obrony koniecznej z nożem.
          • asia_i_p Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:00
            Rzucenie petardy jest atakiem, nie wymaga obrony z nożem, dlatego piszę o znacznym przekroczeniu granic obrony koniecznej. I jestem przekonana, że gdyby rzucający petardą był imigrantem a z nożem wystartował Polak, komentarze byłyby całkowicie inne.
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:08
              To normalne i naturalne. Przede wszystkim broni się "swoich". Obcy są tolerowani, czasem i lubiani pod warunkiem, że zachowują się przyzwoicie.
              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:42
                kaz_nodzieja napisał(a):

> To normalne i naturalne. Przede wszystkim broni się "swoich".

nie, broni się poszkodowanych.
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:54
                  Najpierw swoich. Według nauki im większe pokrewieństwo tym większa szansa, że ktoś się dla Ciebie poświęci czy obroni.
                  • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:58
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Najpierw swoich. Według nauki im większe pokrewieństwo tym większa szansa, że k
                    > toś się dla Ciebie poświęci czy obroni.

pokrewieństwo? skąd wiesz jakich miałeś przodków smile
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:13
                Dlaczego bandę agresywnych wandali z pałami ktoś powinien traktować jak swoich?
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:55
                  Agresywni wandale z kijami są bardziej swoi niż obcy kulturowo i społecznie dzicy z nożem. Wandale rozbiją szyby, przykre oczywiście i nie powinno tego być. A nożownicy Cię zabiją (lub Twojego syna). Wybierz co być wolała.
                  • iwles Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:14

a ty kaznodzieja nigdy nie spotlkałoś się z polskim nożownikiem, który zabił swojego rodaka, też czyjegoś syna ?
                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:26
                      Tak. I też spadało na zabójcę społeczne potępienie.
                • maadzik3 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 21:30
                  100/100 widząc wracających z meczu "swoich" popierających dowolną drużynę przechodzę na drugą stronę ulicy. Jakoś nie zauważyłam też zachwytu ludzi kiedy "swoi" przywożeni są po meczach na dworzec i umieszczani w pociągu po wyrzuceniu stamtąd ludzi z biletami. Tacy "swoi" przed którymi zabija się deskami okna sklepów przed 11 listopada też średnio wzbudzają radość. I jakoś mało kogo bronią (chyba że "swoich" przed policją)
            • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:24
              jestem przekonana, że gdyby rzuca
              > jący petardą był imigrantem a z nożem wystartował Polak, komentarze byłyby całk
              > owicie inne.

Chyba nikt nie ma co do tego żadnych wątpliwości - nawet jeśli nie przyzna tego głośno.
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:56
                Ja się przyznaję.
        • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:10
          Nie wiem czy ty byś trzeźwo myślała i kalkulowana gdyby w sylwestra ( a wiec dzień w którym sie biega z petardami - zeby nie było nienawidzę ale nie o tym jest wątek) z zimna krwią zamordowano z powodu petardy twojego kolegę/ sąsiada/ syna....,.
          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:18
            Tego samego dnia zmarł inny zadźgany nożem 21 latek (Sopot). Miejscowi wandale zachowali zimną krew, a przecież tez był czyimś kolegą/ sąsiadem/ synem. Kilka dni temu to samo w Warszawie. Wytłumaczysz mi dlaczego mieszkania czy miejsca pracy podejrzanych nie zostały na oczach policji zdemolowane przez "przyjaciół" ofiar?
        • rosapulchra-0 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:04
          Masz rację, Asiu.
      • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:06
        No nie przeraża mnie pierwsza sytuacja - pijany dres szukał guza i go znalazł. Bezsensowna smierć, ale ile razy to pod klubami sie zdarza. A ponieważ zabójcy to muzułmanie to od razu wielkie aj-waj. Tak, druga sytuacja walk ulicznych i ataków na policję jest zdecydowanie gorsza i bardziej destablizujaca.
        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:14
          Spontaniczne aj waj na setki osób?

Tam musiało się gotować od dawna, a zabójstwo i zamieszki to wisienka na torcie. Ale jak widzę wolne media już zawyrokowały, że rasista zaczepiał biednych muslimów i się doigrał, więc kumple dresiarze się buntują.
          • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:21
            Nic sie nie działo, przestań siać jakieś domysły. Zwykły niefart w pijackiej burdzie.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:33
              Widzę, że w imię poprawności politycznej jest teraz modne zamazywanie sedna sprawy.

Nie nie fart. Zabójstwo. 4 nożowników na 1 pijaka. Nazywajmy sprawy po imieniu.
              • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:38
                No 4 Arabów zaciukało dresa, który najpierw im coś ukradł (chyba napoje) i potem wrzucił petardę do lokalu, gdzie byli inni ludzie. Toz nawet wyborcza o tym pisze, mylisz ze niesiesz kaganek oświaty?big_grin
              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:52
                lauren6 napisała:

> Nie nie fart. Zabójstwo. 4 nożowników na 1 pijaka. Nazywajmy sprawy po imieniu.

chyba oczami swej wyobraźni już znasz szczegóły bo jeszcze nic oficjalnie nie ustalono.
      • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:15
        Jesli zabity wrzucil do lokalu petardę, to nie byl samosąd, tylko samoobrona.
        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:33
          jako adwokat nie zarobiłabys nawet na pestki słonecznika tongue_out
          • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:40
            A to bierzemy udzial w rozprawie?
            • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:46
              A Ty od kiedy taka wrażliwa na punkcie własności prywatnej?
              • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:53
                Dla mnie to nie kwestia wlasności, tylko bezpieczeństwa ludzi, którzy byli w środku. Jesli rzeczywiście chlopak tę petardę wrzucil.
                • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:06
                  "Jesli" wrzucił? nikt nie potwierdził, że petarda została wrzucona do lokalu, za to wiadomo na pewno, że człowiek nie żyje. Skąd więc wzięłaś tę samoobronę? w Sylwestra ludzie (a raczej debile) rzucają petardy, może się zdarzyć, że nawet na Twój balkon ktoras spadnie. Polecisz kogoś zadźgac "w samoobronie" ?
                  • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:46
                    Może polecę. Mnie kiedys pod nogami coś wybuchlo (szlam ulicą, przede mną potoczyl sie pomidor, chcialam podnieść i oddać (sądziłam, że wypadł komuś torby), nie zdązylam, na szczęście, bo pomidor eksplodował. Gdyby mnie mąż nie byl zatrzymal, doskoczylabym do chichoczacych pod ścianą młodzianków, ewidentnych sprawcow, zeby im przyłozyć. pewnie źle by sie to dla mnie skończylo, ale nie bylam w tamtym momencie sobą.

Natomiast w tym watku "samooobrona" byla odpowiedzią na Twój "samosąd", jesli nie zauwazylaś.
                  • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:05
                    Skąd więc wzięłaś tę samoobronę? w
                    > Sylwestra ludzie (a raczej debile) rzucają petardy, może się zdarzyć, że nawe
                    > t na Twój balkon ktoras spadnie. Polecisz kogoś zadźgac "w samoobronie" ?

No nie wierzę, jak to? Mało tu było wątków o tym, że niechby kto palcem tknął ematkę, krewnych/powinowatych ematki czy dobytek ematki, to "powyrywanie nóg z d..." tudzież "wynajęcie kilku smutnych panów, którzy zrobią porządek" jest jedynie słuszną drogą, gdyż wiara w drogę formalną jest ciężkim frajerstwem? A teraz takie oburzenie, że ktoś ewidentnie i niewybrednie atakowany raz a porządnie się odwinął i niewątpliwie odstraszył potencjalnych kolejnych miłośników kradzieży i wrzucania petard? big_grin
                    • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:09
                      Ja się zupełnie nie oburzam, tyle, że powinni rzucającego petardy skopać, a nie potraktować nożem. Bardziej adekwatne by było i nikt by nie musiał mieszać do sprawy organów ścigania oraz wymiaru sprawiedliwości. Nie tyle odstraszyli miłośników wrzucania petard, co zjednoczyli lokalnych młodych mężczyzn przeciwko innokulturowym, teraz będą atakować wyłącznie grupowo i z przewagą. Na pewno o taki efekt chodziło?
                      • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:22
                        A czy ja twierdzę, że zadźganie kogokolwiek (bez względu na okoliczności) jest ok? Nie. Natomiast w niejednym wątku widziałam wpisy, jak to nie ma się co hamować, a "przekroczenie obrony koniecznej" to głupi wymysł jest, bo jak ktoś zaczyna, to niech się liczy, c'nie? Aż tu nagle zonk, bo się ktoś "niekoniecznie" bronił przed naszym rodzimym, buraczanym, solą tej ziemi współobywatelem? No nie powiem, komiczne.
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:58
                big_grin big_grin big_grin

Celny strzał.
        • ponis1990 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:00
          Ja też się wyłamię. Oczywiście że zamordowanie kogoś nożem jest straszne. Ale ja sama nie wiem co bym zrobiła dresowi, który rzuciłby mi petardę pod nogi. Przecież to też może ciężko ranić! Wrzucenie petardy w lokal nie jest pestką ... w lokal, w którym siedzieli inni ludzie to raz, dwa - faktycznie, nie musi być własnością imigrantów a wynajmowany od Polaka, i co?
    • mynia_pynia Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 19:49
      Po ostatnich wydarzeniach w europie jakoś serduszko mi nie krwawi. Natomiast kiboli nielubię z zasady. I 20 lat temu kibole stanowili grupę przestępczą i dzisiaj.
      • leokadia35 [...] 01.01.17, 20:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:05
          Tak. Rzucili się na niego w czterech, z nożem. Nawet komandos nie miałby szans. Obyczaje rodem z buszu.
          • antyideal Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:18
            Bo nasi kibole wiadomo, zawsze kulturalnie i honorowo leją tylko 1 na 1.
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:23
              Przynajmniej nie planują w ramach "walki z przeciwną drużyną" truć dzieci przedszkolne ani rozjeżdżać przypadkowych ludzi ciężarówkami.
              • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:29
                Jak tam rynek maczet w nowej hucie?
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:30
                  Ofiary maczet to inni kibole, a nie przypadkowi ludzie, kobiety, starcy czy dzieci.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:28
              Ja nie chodzę na kibolskie ustawki, więc nie wiem. Możesz nam opisać bliżej jak to wygląda.
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:29
                Jak masz dość dajesz znać pewnym gestem i wtedy Twój przeciwnik przestaje.
                • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:54
                  No i dlatego krakowscy kibole nie są nigdzie zapraszani, bo nie potrafią zrozumieć, że jak jest ustawka na gołe pięści, to nie przynosi się maczet.
                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:57
                    Są jacy są, ale nie wjadą w Ciebie i Twoją rodzinę na pikniku ani nie będą strzelać czy wysadzać zwykłych ludzi.
                    • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:04
                      Żebyś się nie zdziwił, kaz.
                    • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:39
                      kaz_nodzieja napisał(a):

> Są jacy są, ale nie wjadą w Ciebie i Twoją rodzinę na pikniku ani nie będą strz
                      > elać czy wysadzać zwykłych ludzi.

za to jakbys rzucił w nich petardę zabiją
        • riki_i [...] 01.01.17, 20:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:10
      Mnie przeraża, że w imię politycznej poprawności mówi się o dresiarzach, którzy atakują obcokrajowców, a nie mówi się o obcokrajowcach, którzy z zimną krwią zadźgali młodego człowieka.

To tło, które pomijasz, to jest samo sedno sprawy. W ciągu jednego wieczoru nie doszło do takiej eskalacji konfliktu, że nagle pojawił się trup i burdy w mieście. Ty się zastanawiasz co robi policja? Ty się lepiej zastanawiaj gdzie była policja zanim doszło do konfliktu i zabójstwa.
      • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:14
        A powinna prewencyjnie obstawić kebab w sylwestrową noc czy jak, bo nie bardzo wiem o co Ci teraz chodzi.
        Ponieważ to nie pierwszy taki przypadek w wykonaniu innokulturowych, to lokalni kozacy powinni mieć jakieś szkolenia pt. Arab wyskoczy z nożem nawet jak tylko chciałeś dać mu w mordę i sądziłeś, że w cywilizowany sposób odbędziecie sparring.
        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:16
          Wg ciebie latanie z nożami z powodu petardy to normalna i adekwatna reakcja?

Nie wiem kto i dlaczego zaczął, ale tam musiał już wcześniej być ostry konflikt, skoro doszło do morderstwa.
          • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:19
            Nie znam sie ale sie wypowiem. Żaden konflikt, dres chciał sobie pokozaczyć, ale trafił na większych kozaków od siebie i tyle.
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:21
              A jak polski 16 latek dał w nos Syryjczykowi ( i tylko w nos) to nie był żadnym kozakiem tylko rasistą i ksenofobem.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:22
              Zabójstwo nazywasz kozaczeniem? OJP
            • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:23
              starczy_tego napisał(a):

> Nie znam sie ale sie wypowiem. Żaden konflikt, dres chciał sobie pokozaczyć, al
              > e trafił na większych kozaków od siebie i tyle.

Żartujesz prawda? Myślisz, że ten kebab w Ełku będzie mógł dalej funkcjonować bez całodobowej obstawy policji? Bo ja nie sądzę.
              • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:29
                Z tego kebsa to juz nic nie zostanie. Drugi lokal tez pod obstawa policji (sa 2 lokale tej sieci) ja nie żartuje, tylko nie rozumiem tej gownoburzy
                • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:34
                  Nie dziwię się, że nie rozumiesz.
                  • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:52
                    No to wytłumacz maluczkiej bo widze ze jakaś grubsza intryga sie kroi?
          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:19
            Może się chłopakom pomyliło i myśleli, że są u siebie czy to w Tunezji czy innym Maroku czy dzielnicy Berlina, gdzie jest to norma. Dresiarze pokazywali, że u nas to nie jest norma. Mam nadzieję, że pójdzie w świat.
            • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:29
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Może się chłopakom pomyliło i myśleli, że są u siebie czy to w Tunezji czy inny
              > m Maroku czy dzielnicy Berlina, gdzie jest to norma. Dresiarze pokazywali, że u
              > nas to nie jest norma. Mam nadzieję, że pójdzie w świat.

pójdzie, pójdzie a Ty nie wiem czemu tak sie cieszysz że świat muzułmański zauważył w taki oto sposób Polskę.
              • ponis1990 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:10
                A to akurat dobrze. Co nas ma obchodzić czy oni będą sobie myśleć że Polacy to dzikusy? Niech myślą, przynajmniej będą wiedzieć że tutaj się ciężarówką w tłum nie wjedzie, bo cię zjedzą.
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:13
                  A i wieprzowiną można oberwać za nic.
                • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:25
                  ponis1990 napisała:

> A to akurat dobrze. Co nas ma obchodzić czy oni będą sobie myśleć że Polacy to
                  > dzikusy? Niech myślą, przynajmniej będą wiedzieć że tutaj się ciężarówką w tłum
                  > nie wjedzie, bo cię zjedzą.

Megalomania nawet w negatywnym znaczeniu. Naprawdę uważasz, że ISIS boi sie Polaków?
          • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:19
            Napisałam wyżej - uważam, że ktos kto CELOWO do cudzego mieszkania/ogrodu/sklepu/inne wrzuca petardę powinien zostać przez właściciela zastrzelony na miejscu. W samoobronie. Ale 4 z kosami na 1 to gruba przesada, mogli go okopać i wezwać policję.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:26
              Ano właśnie. We 4 spokojnie mogliby go obić tak, że sam by nie wstał i na długo zapamiętałby taką nauczkę.
              Zakładam 2 scenariusze. Albo panowie to bydło, które zareagowało nieadekwatnie zabijając człowieka za chuligański wybryk. Albo byli od dawna szykanowani i tym razem dresiarze posunęli się za daleko. Pikające serduszko wyżej stwierdziło, że się nie znam proponując scenariusz nr 2, pozostaje więc wersja nr 1.
              • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:47
                Obstawiam wersję nr 1, po prostu śniadzi mają nawyk od razu reagowania cokolwiek nadmiarowo jak na europejskie normy.
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:16
        Moim zdaniem te "burdy w mieście" powinno się maksymalnie nagłośnić, także poza granicami Polski by w świat poszedł komunikat jak to u nas wygląda.
        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:36
          Też tak uważam. Tym razem jakoś specjalnie się nie przejmę jeśli zachodnie gazety zapałają świętym oburzeniem, że Polacy tak rasistowsko zareagowali na zamordowanie ich rodaka.
      • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:21
        w tym mieście miała miejsce już niejedna akcja z pracownikami kebabów, którzy wymachiwali maczetą.
        zostało to zamiecione pod dywanik a monitoring zniknął. taką to ciekawostkę dziś wyczytałam, jeśli chodzi o miasto Ełk.
        młody źle zrobił. swoja głupotę przypłacił życiem, którego nikt i nic mu już nie zwróci.
        dzikusy chyba zapomnieli, że przyszło im żyć w cywilizowanym kraju. mogli wezwać policję, ewentualnie zasadzić mu kilka kopniaków.
        no, ale po co? lepiej zaszlachtować. przecież inaczej nie potrafią.
        i dobrze. niech im ten lokal z ziemia zrównają. to i tak nic w obliczu tego, co zrobili.
        • morekac Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:15
          >niech im ten lokal z ziemia zrównają.

A sam lokal nie należy aby do Polaka?
          • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:16
            Przecież mury zostały. Wynajmie komuś innemu.
          • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:17
            nawet jesli, to zatrudnil samych obcokrajowcow? w Ełku bezrobotnych nie ma?
        • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:13
          Koleś miał za sobą rozboje, teraz kradzież, rośnie takie bezkarne bydlątko, bo w cywilizowanym kraju nie ma kar za czyny o niskiej szkodliwości społecznej. Poszedł na robotę i się przeliczyć, bo trafił na mocniejszych kozaków. Strata dla świata raczej niewielka.
      • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:09
        Zaraz, zaraz, tak po prostu, nagle podeszli i zadźgali? Czy doszło do bójki ze złodziejem? Złodziej musi się liczyć z tym, że kiedyś pójdzie na robotę i z niej nie wróci. Na przykład gdyby do mnie do domu włamał się taki uroczy młody człowiek, to prawdopodobnie też by żywy z tego nie wyszedł, bo psa mam sporego i z mocną szczęką.
    • obrus_w_paski Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:47
      Czyli można linczować jakiś bar z kebabem (wg prasy spora grupa rzucała tam petardy i kamienie przy brawach publiko), ale jak sprawa się wymknęła spod kontroli to nagle jedynym problemem jest, ze media nie podają narodowości? C' mon nawet na gw jest zdjęcie baru
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:55
        Czyli można zabić za wybryk młodego człowieka, ale gdy sprawa wymknęła się spod kontroli skupiać się głównie na zwykłych wandalach, którzy obrzucili kamieniami jakąś budę?
        • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:59
          taką ciekawostke wyczytałam dziś. kopiuję.

W sprawie ełckiej pojawiają się jednak nowe okoliczności.
          Jak się okazuje podobna sprawa miała już miejsce ale tureckim przedsiębiorcom nie postawiono zarzutów.
          SMS od Was "Witam. To nie pierwsza sytuacja w Ełku w której kebabownicy użyli meczety, wcześniejsza sprawa jeżeli chodzi o obcokrajowców (inny kebab w Ełku) została zamieciona pod dywan chociaż poszkodowanych było dwóch Polaków, konsekwencje ponieśli obywatele Polski, monitoring z kamer lokalu jak i miejski zaginął. Zarzuty w tej sprawie uslyszaly także osoby nie biorące udziału w tej całej sytuacji, zarzuty zostały przedstawione na podstawie zeznań obcokrajowców którzy użyli noża. kebabownicy dalej robią swoje pasztety zawiniete w tortille, i tną mięsa ta sama maczeta która ugodzili Polaka. A Polacy? Usłyszeli po 4 zarzuty!! Media nic nie wspomniały o poszkodowanych polakach".
          • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:01
            Czyli tak jak pisałam sprawa ma pewnie drugie dno.
            • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:02
              na to wygląda.
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:05
                Nie kupię już nigdy kebaba, ale jeszcze upewnię się czy właściciel mojego ulubionego jest Polakiem, na pewno zatrudnia na 100% polskich pracowników.
            • paszczakowna1 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:10
              Nie ma to jak anonimowy wpis w sieci jako najbardziej wiarygodne źródło...
              • livia.kalina Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:46
                Jeszcze to jest fajne:
                " tną mięsa ta sama maczeta która ugodzili Polaka"

Jeszcze chwila i Żydzi będą porywać polskie dzieci na macę, tfu...to znaczy będą dźgać polskich patriotów na kebab.
              • ponis1990 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:15
                A ja zaczynam wierzyć bardziej komentarzom (szczególnie, jeśli się powtarzają na różnych źródłach) niż mediom, które są politpoprawne i stronnicze.
            • morekac Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:11
              Zważywszy na różne reakcje grup młodzieńców pod komendami policji w ostatnich latach (Gliwice i Białystok bodaj) - nie musi mieć.
            • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:28
              Jasne. Arabowie przyjeżdżają, otwierają kebaby, zarzynają klientow maczetami i mielą na kolejny kebab. W ten sposob 4 Arabow (lub 8 - dwa kebaby) sterroryzowalo 60 tysieczne miasto.
              • cat4 Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 15:19
                big_grin
              • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 17:08
                otwierają kebaby, zarzynają klientow maczetami i
                > mielą na kolejny kebab

Ta śmiała teoria ma ten słaby punkt, że mięcho tak przeniknięte promilami jest zdecydowanie haram, więc cóż im po takim kebabie?
                • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 15:13
                  więc cóż im po takim kebabie?

Giaurom sprzedadzą.
                  • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 16:12
                    No chyba że zbyt mają wśród prawdziwych patriotów z sąsiedniego klubu kibica, to rzeczywiście big_grin
          • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:20
            Wow anonimowy wpis - to musi być prawda!! Zarzuty usłyszały również osoby nie biorące udziału - za niewinność skazali, jak zawsze big_grin
        • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:02
          IMO obie strony powinny ze zdarzenia wyciągnąć cenną naukę na temat różnic kulturowych.
          Rodzimi kozacy - że Arab użyje noża bez wahania, bo nie adaptował się do bardziej cywilizowanych norm sparringów więc powinni uważać.
          Innokulturowi - że policja ich aresztuje, prokuratura postawi zarzuty, a tłum odwetowo spali im lokale więc powinni uważać.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 00:22
            triss_merigold6 napisała:

> Rodzimi kozacy - że Arab użyje noża bez wahania, bo nie adaptował się do bardzi
            > ej cywilizowanych norm sparringów więc powinni uważać.

W bardziej cywilizowanym kraju można młodego bandytę za kradzież i napaść zastrzelić pod barem jak psa. Nie trzeba się szarpać z nożami...

Xsionnc
            • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:04
              To znaczy jaki konkretnie kraj masz na myśli? USA? Zamieszki po takich zastrzeleniach (zwykle Murzyna przez białego policjanta) trwają całymi tygodniami, poza tym owa "kradzież" to nie są tam dwa napoje tylko konkretne wyczyszczenie sklepowej kasy. Znaj miarę, mocium panie.
              • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:08
                riki_i napisał:

> poza
                > tym owa "kradzież" to nie są tam dwa napoje tylko konkretne wyczyszczenie skle
                > powej kasy. Znaj miarę, mocium panie.

Podaj adres, wpadnę odebrać moje dwa napoje....

Xsionnc
                • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:15
                  Idź do najbliższej kebabiarni
        • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:06
          Jakiś patus i złodziej za bardzo kozaczył to dostał kosę, zdarza się. Takie ryzyko niesie ze sobą pewien tryb życia.
    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 20:55
      A ja tam nie życzę nikomu tego rodzaju osób pod swoim domem.
    • inguszetia_2006 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:20
      Witam
      Lokal na pewno jest ubezpieczony. Policja nie musi bronić pustych lokali usługowych własną piersią z uwagi na powyższe. Są zatrzymani (przez Policję), będzie mógł od nich rościć ubezpieczyciel. Bardzo dobrze się zachowała Policja. Nie eskalować konfliktu, bo potem to już są wszyscy przeciw Policji, a nie wiadomo o co chodziło;-P Gdyby tam była Mona Liza na ścianie to oczywiście działania byłyby inne. A co do "wydarzenia i tła" to jak to było z Chórem Aleksandrowskim, może przypomnisz, Krejzi? Gdzie ten Chór jechał i po co?
      Ing
      • morekac Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:31
        Nie wiadomo, czy ubezpieczenie obejmuje zamieszki.
        • inguszetia_2006 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:48
          Witam
          To nie jest istotne. Jak ubezpieczenie nie obejmuje, to się rości bezpośrednio od tych, którzy rzucali kamieniami. Są zatrzymani, są nagrania. Będą opowiadać z karnego, i z cywilnego również. Co daj Boże - Amen.
          Pzdr.
          Ing
      • alina460 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:32
        RMF podaje, że lokal prowadzili obywatele: Algierii, Maroka i Tunezji
        • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:39
          w TV podawali to samo.
          zabojcy prowadza lokal i w nim pracują.
          • thank_you Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:46
            Gość otrzymał dwa ciosy, a napastników było czterech, każdego nazywacie zabójcą - czy oni trzymali we dwóch po jednym nożu?
      • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:34
        A co do "wydarzenia i tła" to jak to było z Chórem Aleksandrowskim, mo
        > że przypomnisz, Krejzi? Gdzie ten Chór jechał i po co?
        > Ing

Jakże trafne spostrzeżenie. Nie sądzę jednak, żeby krejzi się ustosunkował.
        • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:47
          Co ma chór aleksandrowa do zamieszek w ełku.
          Odpowiadam gó....
          Powtórzę co napisałam powyżej. Nie próbujcie poprzez jakieś łamańce sprowadzać dyskusji na wygodne sobie. Wątek dotyczy braku reakcji obecnej policji na niszczenie mienia obywateli i ch... do tego ma chór aleksandrowa.
          • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:51
            Przecież policja zareagowała - zatrzymano ze 20 osób.
            • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:00
              Policja była obecna kiedy zaczynano demolować ten lokal wtedy już powinna zareagowć.
              • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:05
                Wow, ile czasu zajęło zewastujacym wybicie kilku małych dziur w co poniektórych szybach ?
          • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:54
            krejzimama napisał:

>Wątek dotyczy braku reakcji obecnej policji na niszczenie mienia obywateli

Wydawało mi się, że wątek dotyczy zabójstwa Polaka przez 4 obcokrajowców...
            • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:56
              riki_i napisał:

> Wydawało mi się, że wątek dotyczy zabójstwa Polaka przez 4 obcokrajowców...

ale to krejzi założyła wątek, chyba lepiej wie, o co jej chodziło.
              • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:14
                kozauwoza napisała:

> riki_i napisał:
                >
                > > Wydawało mi się, że wątek dotyczy zabójstwa Polaka przez 4 obcokrajowców.
                > ..
                >
                > ale to krejzi założyła wątek, chyba lepiej wie, o co jej chodziło.

Sorry, ale tytuł wątku brzmi "Zamieszki w Ełku". Zamieszki wywołało zadźganie nożem lokalnego dresa przez grupę czterech obcokrajowców, pracowników (właścicieli?) lokalnego kebabu. Fakt, jak później reagowała policja jest drugorzędny wobec zdarzenia pierwotnego, będącego spiritus movens miejscowego wqrwu.

• iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:18
                  Zamieszki wywołało zadźganie n
                  > ożem lokalnego dresa przez grupę czterech

Taa, bez kozery napisz - czterdziestu! Czerdzeistu rozbójników z Alibabą na czele big_grin
                  • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:24
                    Po co ten jad? Wszędzie piszą - czterech. Mam powtórzyć? CZTE-RECH !
                    • triss_merigold6 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:29
                      Jak napisałam, to nauczka jest dla żuczka, żeby uważac do kogo się kozaczy jednoosobowo. W Danii czy Szwecji polscy, ukraińscy i rosyjscy robotnicy nie są zaczepiani przez śniadych, bo chodzą z narzędziami pracy u boku. Nie można mieć gazu czy kastetu, ale można mieć - będąc w roboczych ciuchach - narzędzie pracy więc chodzą z nożami do tapet przypiętymi do roboczego pasa.
                    • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:32
                      To "wszędzie" to chyba w twojej chorej wyobraźni. Póki co policja mówi o ponad 20 zatrzymanych osobach i nie udziela żadnych informacji na temat śledztwa, więc pohamuj fantazje, jak to "czterech" się rzuciło dźgać nożem.
                      • antyideal Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:49
                        Z opisu zdarzenia w artykule na jakimś elckim portalu wynika, że grupa młodzieńców wrzucała race i petardy do lokalu, stąd wiadoma,
                        tragiczna reakcja czyli dziabniecie w trakcie szarpaniny. Niekoniecznie więc owa ofiara tak sobie samotnie zadzierala z czwórka pracowników kebaba.
                    • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 23:51
                      riki_i napisał:

> Po co ten jad? Wszędzie piszą - czterech. Mam powtórzyć? CZTE-RECH !

ZATRZYMANO czterech.
                      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:48
                        W Niemczech po 2 latach mrówczej pracy zatrzymano by jedną piątą oskarżonego, którą to jedną czwartą zatrzymanego wypuszczono by na następny dzień bez stawiania zarzutów.
                        Patrzcie jaka skuteczność była w przypadku ataków w Kolonii.
                • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 23:02
                  riki_i napisał:

> Sorry, ale tytuł wątku brzmi "Zamieszki w Ełku". Zamieszki wywołało zadźganie n
                  > ożem lokalnego dresa przez
                  a co wywołało zadźganie? bądźmy precyzyjni.
                  Mimo wszystko to chyba krejzi załozyła ten wątek i jej chodziło głównie o reakcję policji. Moim zdaniem to jest najbardziej przerażajace a nie to że się starli chuligani z chuliganami.
                  • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:00
                    Przestań, dla mnie najbardziej przerażająca jest śmierć człowieka, a nie rzucenie koszem na śmieci w szybę baru.
                    • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:01
                      riki_i napisał:

> Przestań, dla mnie najbardziej przerażająca jest śmierć człowieka

a dla mnie niemoc policji
                      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:18
                        Jaka niemoc? Przecież (w odróżnieniu od policji w Kolonii) w ciągu mniej niż 12 godzin złapali wszystkich sprawców morderstwa i osadzili w areszcie?
                        • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:21
                          kaz_nodzieja napisał(a):

> Jaka niemoc? Przecież (w odróżnieniu od policji w Kolonii) w ciągu mniej niż 12
                          > godzin złapali wszystkich sprawców morderstwa i osadzili w areszcie?

a skąd Ty wiesz że wszystkich albo że było ich czterech?
                          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:24
                            Myślisz, że było ich więcej niż 4? Skąd Ty masz takie dane?
                            • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:27
                              kaz_nodzieja napisał(a):

> Myślisz, że było ich więcej niż 4? Skąd Ty masz takie dane?

ja właśnie tego jeszcze nie wiem. Jedyne co wiadomo, że ZATRZYMANO 4 osoby. ale Ty juz oczami wyobraźni zobaczyłeś wszystko.
                  • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 06:54
                    proponuje obejrzeć filmy, w których wypowiadaja się ludzie na temat tego zdarzenia oraz sam prezydent Ełku, który świetnie wiedział, że problemy z imigrantami miały miejsce nie od dziś a teraz struga głupa.
                    ludzie się wściekli, ponieważ ich zdaniem dzicy są tam chronieni.
                    jeden z mieszkańców powiedział, że byli świadkowie, jak tamci biegli za nim z nożami. chłopak krwawił, ludzie dzwonili na policję a ta nie reagowała. to dlatego m.in ludzie się wściekli i wyszli na ulicę.
                    świadkami były osoby, które szły na plac świętować nowy rok.
                    sam prezydent Ełku wygadał się, że z Ukraińcami nie było nigdy żądnego problemu ,ale z tymi owszem.
                    mieszkancy mają największe pretensję do władz miasta o to, co się stało.
                    • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:02
                      >mieszkancy mają największe pretensję do władz miasta o to, co się stało.

To może zamieszki powinny być przed ratuszem albo przed komendą policji?
                      • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:05
                        zamieszki to chyba pod lokalem byly, nie pod komenda policji.
                    • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:04
                      >ponieważ ich zdaniem dzicy są tam chronieni

których dzikich masz na myśli: obcych czy rodzimych z Ełku?
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 00:35
                  riki_i napisał:

> Fakt, jak później reagowała policja jest drugorzędny wob
                  > ec zdarzenia pierwotnego, będącego spiritus movens miejscowego wqrwu.

Opowiedz nam więcej, kiedy jeszcze policja jest zwolniona z wykonywania swoich podstawowych obowiązków?

Xsionnc
                  • danaide Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:03
                    Np. wtedy gdy idzie rozkaz nierozjuszania tłumów ;P
                  • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:07
                    Podczas zamieszek rolą policji jest niedopuszczenie do eskalacji napięcia i tworzenia się zwartych grup chuligańskich. Ochrona mienia staje się w takiej sytuacji drugorzędna.
                  • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:20
                    najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

> riki_i napisał:
                    >
                    > > Fakt, jak później reagowała policja jest drugorzędny wob
                    > > ec zdarzenia pierwotnego, będącego spiritus movens miejscowego wqrwu.
                    >
                    > Opowiedz nam więcej, kiedy jeszcze policja jest zwolniona z wykonywania swoich
                    > podstawowych obowiązków?

Ochrona życia i zdrowia obywateli poprzedza ochronę mienia. Tłumacząc to łopatologicznie dla debili: W sytuacji zamieszek, podstawowym zadaniem policji jest zapewnienie spokoju (uspokojenie tłumu, nie dopuszczenie do formowania się grup chuligańskich) , a nie ochrona np. witryn sklepowych.

kultura-bezpieczenstwa.pl/wp-content/uploads/2015/07/15labuz.pdf strona 3

• kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:05
                      riki_i napisał:

> Ochrona życia i zdrowia obywateli poprzedza ochronę mienia. Tłumacząc to łopato
                      > logicznie dla debili: W sytuacji zamieszek, podstawowym zadaniem policji jest z
                      > apewnienie spokoju (uspokojenie tłumu, nie dopuszczenie do formowania się grup
                      > chuligańskich) , a nie ochrona np. witryn sklepowych.
                      nie było zagrożenia życia lub zdrowia tłumu!
                      > kultura-bezpieczenstwa.pl/wp-content/uploads/2015/07/15labuz.pdf strona 3
                      >
            • krejzimama Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:59
              Tobie to już się we łbie pie....
          • cosmetic.wipes Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:52
            Krejzi, wybiórczo traktujesz tło wydarzeń. I tyle ma do tematu chór Aleksandrowa. Tam tło było dla ciebie najważniejsze.
      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:36
        inguszetia_2006 napisała:

> Witam
        > Lokal na pewno jest ubezpieczony. Policja nie musi bronić pustych lokali usługo
        > wych własną piersią z uwagi na powyższe.

mylisz się, policja ma obowiązek bronić ludzi i mienia.
        • inguszetia_2006 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:45
          Witam
          Nie mylę się. Policja broniła mienia, bo przyjechali pod lokal. Ale kamieni nie musiała wyłapywać z powietrza. Zatrzymali kilkanaście osób. Jest ok. Są winni, będą płacić.
          Pzdr.
          Ing
          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 21:55

> Witam
            > Nie mylę się. Policja broniła mienia, bo przyjechali pod lokal.

przez dłuższy czas stali i nic nie robili. i to jest najgorsze w tej całej historii.
            • inguszetia_2006 Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:00
              kozauwoza napisała: przez dłuższy czas stali i nic nie robili.
              Witam
              Boże.. co mnie podkusiło powiedzieć "ten sęk";-P
              Pzdr.
              Ing
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 00:25

> Witam
        > Lokal na pewno jest ubezpieczony. Policja nie musi bronić pustych lokali usługo
        > wych własną piersią z uwagi na powyższe.

Podstawowym obowiązkiem policji jest ochrona mienia. Jeżeli nie musi bronić lokali usługowych po po ch*j policja w ogóle jest!?

Xsionnc
    • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 01.01.17, 22:58
      triss_merigold6 napisała:

> Żeby ściągnąć wkurw tłumu na siebie? Chyba żartujesz.

ja myślę, że powinni się pochować za tłum wink
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 00:37
      krejzimama napisał:

> Przeraża mnie myśl, że żyję w kraju gdzie patologia i żuleria niszczy czyjąś wł
      > asność a policja nie reaguje. Czyżby w państwie pisu patologia miała imunitet?

Jest to tak zwany sojusz kibolsko-policyjny... W nowym, odrodzonym PRL-bis zastępuje sojusz robotniczo-chłopski...

Xsionnc
      • riki_i Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:08
        najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

> Jest to tak zwany sojusz kibolsko-policyjny... W nowym, odrodzonym PRL-bis zast
        > ępuje sojusz robotniczo-chłopski...

O czym ty bredzisz? Kibole nienawidzą się z policją, dziecko o tym wie.
    • lodomeria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 01:33
      No cóż, taka nasza swojska noc kryształowa. Dresiarze nie mogą się doczekać aż będą mogli bezkarnie, a wręcz z przyzwoleniem "prawdziwych wolaków" w końcu, po tylku latach oczekiwania i przygotowań, wyżyć się na kimś innym niż kolega, fan innej drużyny.
      Tylko czekać, aż im zaświta w czerepach, że można też "wymierzać sprawiedliwość ludową" nie tylko obcokrajowcom, ale na przykład lekarzom, którzy opatrzą rany pobitemu właścicielowi kebaba, nauczycielce, która każe niuniusiowi siedzieć w tej samej klasie co jakiś Hiszpan itd., itp.

Długo nie mogłam pojąć, jak to było możliwe, żeby wykwitł nazizm. Długo nie sądziłam, że doświadczę podobnych mechanizmów we własnym otoczeniu. Powoli zaczynam się oswajać z myślą, że taka Asmarabis zwolni mnie z pracy, przejmie dom/oszczędności w banku, że ktoś pokroju elki-cośtam ułaskawi kiboli wyklętych, którzy sflekują, albo po prostu zastrzelą bronią od Maciorewicza mi syna.
      • degustibusnon Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 06:48
        Mam pytanie, nie jestem z Ełku, a z drugiego końca Polski. Widziałem gdzieś info, że właściciele kebaba wcześniej zgłaszali wiele razy na policję różne rasistowskie incydenty. Podobno była też na ełskich forach szykowana jakaś ustawka pod lokalem. Czy ktoś, coś wie na ten temat?
        • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:04
          dobrze by bylo, gdyby w tym temacie wypowiedzial się ktoś, kto tam mieszka. w kazdym badz razie odnosnie sytuacji w Elku , krazy juz sporo nagran.
          wyglada na to, ze gotowalo sie tam juz od jakiegos czasu i prezydent miasta cos na ten temat wiedzial, ale mowic o tym nie chce.
          policja tez nabrala wody w usta, wiec cos jest na rzeczy.
          nikt od tak sobie na ulice nie wychodzi i nie eskaluje agresją bez powodu.
          • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:53
            >nikt od tak sobie na ulice nie wychodzi i nie eskaluje agresją bez powodu.

Grupy kiboli jednakowoż czasami tak robią. Sprawa Białegostoku czy Gliwic wskazuje, że taki sposób działania. Tu zamieszki zostały nakręcone przez to, że podejrzanymi są Arabowie . Sprawy nie byłoby, gdyby w burdzie i zabójstwie brali udział pracownicy pierogarni.
            A policja zawsze nabiera wody w usta, bo dobro śledztwa itd.
            A ty jeszcze dorzucasz do pieca swoimi wpisami o straszliwej mafii dzikich terroryzującej Ełk. Wiesz, jestem w stanie uwierzyć, że policja w Ełku to jakaś mało pracowita jest (i niechętnie jeździ do jakichkolwiek wezwań), ale nie uwierzę, że szczególnie bronią i kryją jakiś tam cudzoziemców. Policjanci są swoi.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:26
              Obejrzyj sobie zdjęcia z tych protestów. Owszem, są tam dresiarze (w końcu zginął "ich" człowiek), ale jest też sporo normalnie wyglądających ludzi w różnym wieku. W proteście wzięło udział kilkaset osób, więc nie mogła to być jedynie okoliczna żulernia.

Ja również oczekuję po prasie, że w końcu ktoś nakręci na temat Ełku rzetelny materiał. To nie wygląda na nic nie znaczącą sylwestrową bójkę, tylko coś gruszego.

Co więcej, tu może nie chodzić o żaden wątek rasistowski lub narodowy, tylko o jakieś lewe interesy. Przez masę niedopowiedzeń i nieudolną próbę obrony Arabów w Polskę poszedł prosty przekaz: ciapaci mordują naszych. Pikające serduszka, po raz kolejny nie widzą, że zamiatając sprawę pod dywan i zatajając prawdę jedynie eskalują niechęć do imigrantów.
              • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:44
                Czy kibole nie noszą dżinsów? Czy w 60tys mieście nie znajdzie się kilkuset kibiców, z czego część (pewnie nie taka wielka) była agresywna.
                No i wyjaśnij mi sens niszczenia własnego miasta.
                Co do zamiatania pod dywan: sprawca siedzi, reszta pewnie już tam nie wróci, przy jakiś machlojkach (co tam można na kebabach takiego zrobić - przekręt na światową skalę?)
              • kropkacom Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:54
                A mi to wygląda na na to co napisałam niżej. I co? Gucio.
            • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:50
              dresy swoją drogą, ale tam było dużo normalnych ludzi w każdym wieku.
              obejrzyj sobie nagrania. poczytaj osoby mieszkające w Ełku. wszystkie zgodnie twierdzą, że incydenty z Arabami były tuszowane przez władze miasta i wśród urzędników, którzy odpowiedzialni za ściągnięcie ich tam, panuje jedna wielka zmowa milczenia.
              prezydent pali głupa, że o niczym nie wie.
              nie dziwię się, że ludzie wyszli na ulicę.
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:01
                Jakie incydenty?
                Jeżeli to Arabowie nękali mieszkańców to mogła być rzeczywiście zrozumiała iskra. Jednak jeżeli to mieszkańcy zaczepiali Arabów, a władze nie reagowały, to powinien być protest przeciwko władzom i policji, bo to ich ignorowanie drobniejszych aktów przemocy doprowadziło do nieszczęścia.
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:28
                  Jestem przekonana na 100% że to nasi prowokowali Arabów. Zważ, że ci biedni ludzie są wszędzie prowokowani, wszędzie. Nie tylko w Polsce, ale we Francji, Belgii czy sąsiednich Niemczech. Wszyscy się na nich uwzięli. Nic dziwnego, że czasem z tej bezsilności wobec ciągłych prześladowań i braku szacunku wobec nich i ich wiary w końcu któryś z nich nie wytrzymuje i rozjeżdża ludzi lub strzela do ludzi bawiących się w klubie, tudzież zgwałci miejscowe kobiety.
                  Wszędzie są prześladowani i dyskryminowani, wszędzie...
                  Biedni ludzie, tacy współcześni Żydzi z lat 30-tych ubiegłego wieku.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:33
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Biedni ludzie, tacy współcześni Żydzi z lat 30-tych ubiegłego wieku.

Ooo połączyłeś fakty, masz już analogię to teraz tylko odpowiednie środki....
                  • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:36
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Jestem przekonana na 100% że to nasi prowokowali Arabów. Zważ, że ci biedni lud
                    > zie są wszędzie prowokowani, wszędzie. Nie tylko w Polsce, ale we Francji, Belg
                    > ii czy sąsiednich Niemczech. Wszyscy się na nich uwzięli.

przestań bredzic o Francji czy Belgii. Skup się na wydarzeniu w rodzimym Ełku.
                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:45
                      Arab zabił nożem młodego człowieka w Ełku.
                      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:52
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Arab zabił nożem młodego człowieka w Ełku.

a może:
                        kucharz broniac miejsca pracy wdał się w bójkę z młodym chuliganem znanym policji w wyniku czego młody został dźgniety śmiertelnie nożem.
                        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:55
                          Bójka czy pogoń z nożem zakończona śmiertelnym pchnięciem prosto w serce?
                          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:04
                            kaz_nodzieja napisał(a):

> Bójka czy pogoń z nożem zakończona śmiertelnym pchnięciem prosto w serce?
                            nie, ucieczka z ukradzionym mieniem
                            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:19
                              Wiedziałam, że znajdzie się taka, która 2 cole uzna za okoliczność łagodzącą dla zabójstwa.
                              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:23
                                Ani dwie cole, ani kilka gorzkich słów czy nawet złapanie żony z kochankiem nie jest dobrym powodem do zabijania ludzi. Niestety czasem bzdura prowadzi do dramatu.
                              • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:59
                                lauren6 napisała:

> Wiedziałam, że znajdzie się taka, która 2 cole uzna za okoliczność łagodzącą dl
                                > a zabójstwa.

Czy ktoś ze stowarzyszenia "Nie kupuj u żyda" mógłby mi wyjaśnić ile można żydowi zabrać bezkarnie? Czy jest w ogóle taka granica, że zabranie żydowi to jest kradzież? Czy też zawsze i w każdym przypadku jest to jedynie sprawiedliwość dziejowa?
                              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 17:54
                                lauren6 napisała:

> Wiedziałam, że znajdzie się taka, która 2 cole uzna za okoliczność łagodzącą dl
                                > a zabójstwa.
                                narazie nie widomo czy to było zabójstwo czy nieumyślne spowodowanie śmierci, a ratowanie mienia jak najbardziej będzie okolicznoscia łagodzącą w dochodzeniu. Takie prawo.
                          • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:24
                            Nie nadążam za tym wątkiem. To w końcu Arab nie chciał zabić, ale mu się przypadkowo pchnęło ofiarę prosto w serce, że ten zmarł na miejscu? Czy też ofiara powoli się wykrwawiała na chodniku, a w tym czasie jej kumpel, zamiast wzywać pomoc i czekać z rannym kolegą na karetkę, poszedł do kebaba wrzucić petardę.
                            Forumowe obrończynie marokańczyka zmieniają wersję jak im wygodnie.
                            • obrus_w_paski Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:31
                              To chyba Tunezyjczyk?
                              Jasne jest, ze nic nie usprawiedliwia zabójstwa i osoba odpowiedzialna powinna siedzieć Za to ile się da.

A wersji jest wiele, od ustalenia prawdy jest prokuratura. Czytałam ze wychodząc z lokalu ukradli z lodówki napijesz wrzucili petardę do pomieszczenia w którym byli inni ludzie i rzucali kamieniami lokal przy wiwatach innych ludzi i pod okiem policji.
                              To nie jest usprawiedliwienie zabójstwa, ale mogło być jakimś niestety początkiem
                              Btw, w Lublinie teraz notorycznie smarują kupami kilka kebabowni, ciekawe cyz używają swoich kup, psich z chodnika, czy robią to w rękawiczkach CY może czysta ręka...
                              Pięknie, po prostu pięknie!!
                              • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:56
                                Do pierwszej kłótni doszło w lokalu. Polacy wyszli, a potem jeden z nich wrócił, wziął napoje i wyszedł. Arabowie go dogonili, była kolejna kłótnia i zabójstwo. Po morderstwie doszło do rzucania petardami, wyzwisk i w końcu do zdewastowania lokalu.

Jak dla mnie to pracownicy kebaba po prostu sprzedali Polakom nieświeżego kebsa licząc, że podpici faceci nie zorientują się. Oni jednak wyczuli różnicę i zażądali zwrotu kasy. To awantura nr 1. Zwrotu nie otrzymali, wyszli, ale jeden był tak zły na oszustów, że zdecydował się wrócić do lokalu i w ramach zadośćuczynienia wziął 2 napoje. Arabowie polecieli za złodziejem z nożem i jak wiemy happy endu nie było.

To jest dla mnie wersja bardziej prawdopodobna niż ta o rasiźmie, ale ty najwyraźniej chcesz, żeby ofiara wyszła na rasistę, który sam jest winien własnej śmierci.
                                • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 16:01
                                  lauren6 napisała:

> Zwrotu nie otrzymali, wyszli, ale jeden by
                                  > ł tak zły na oszustów, że zdecydował się wrócić do lokalu i w ramach zadośćuczy
                                  > nienia wziął 2 napoje.

Kartoteka zadźganego bandyty pokazuje, że on często lubił coś wziąć w ramach "zadośćuczynienia"....
                                • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 16:01
                                  Przeczytaj jeszcze raz. Napisałam, że nie wiadomo czy rasizm miał coś wspólnego z zabójstwem. Przejawem rasizmu jest reakcja odmienna niż na inne podobne zabójstwa choćby te w ostatnich dniach.
                                • araceli Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 16:40
                                  lauren6 napisała:
                                  > To jest dla mnie wersja bardziej prawdopodobna niż ta o rasiźmie,

Odpał Lauren w pełniej krasie big_grin
                                • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 19:03
                                  Tak z pewnoscia,sprzedali nieswiezego bo im nie zalezy na klientach.Zrobisz wszystko by usprawiedliwic wielokrotnie notowanego przestepce.
                                  • araceli Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 19:13
                                    edelstein napisała:
                                    > Tak z pewnoscia,sprzedali nieswiezego bo im nie zalezy na klientach.Zrobisz wsz
                                    > ystko by usprawiedliwic wielokrotnie notowanego przestepce.

Myślę, że jej zryty beret zaraz dojdzie do wersji, że nieświeży kebab był muzułmańskim atakiem terrorystycznym popełnionym na bogu ducha winnym Sebixie...
                                    • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 19:27
                                      Ta wersja jest calkiem mozliwa. Niektorym rasizm wypalil ostatnie szare komorki.
                                      Pamietam jak na ematce byl omawiany temat wlamywacza,ktory zostal pogoniony tak,ze sie nabil na Metalowy plot i nie przezyl.Oczywiscie wlasciciel odpowiadal za nieumyslne spowodowanie smierci i trafil do wiezienia.Jak mogl gonic wlamywacza.
                                      Jozef Banasiak
                                      • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 20:43
                                        > Niektorym rasizm wypalil ostatnie szare komorki.

Z tym się zgadzam. Pamiętam twoje posty sprzed kilku lat o Turkach i Cyganach. Takiego zidiocenia ze świecą szukać.
                                        • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 20:50
                                          Problemy z czytaniem tez maszbig_grin
                                          • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 21:29
                                            A ty czego znowu nie wiesz ?
                                    • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 20:41
                                      araceli, teraz oprócz mężczyzn molestujących seksualnie podwładne będziesz również bronić zabójców?
                                      • araceli Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 21:44
                                        lauren6 napisała:
                                        > araceli, teraz oprócz mężczyzn molestujących seksualnie podwładne będziesz
                                        > również bronić zabójców?

Akurat największą obrończynią molestujących (wmawiając kobietom, że nic nie mogą zrobić) jesteś TY big_grin

Do tego obrończyni Sebixów - może jak 'zwykła petarda' pokiereszuje buźkę jednego z Twoich dzieci to się ockniesz. MOŻE.
                                  • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 20:00
                                    Hahaha od kiedy to osobom prowadzącym kebab zależy na klientach ?
                                    No umarłam po raz drugi- Edel myśli ze w kebabie arabskim jest świeże mięso
                                    • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 20:49
                                      Myslalas o tym by sie leczyc w Tworkach?
                                      • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 21:30
                                        Po co reklamujesz te Tworki skoro widac wyraźnie ze mimo twojego długiego leczenia tam nie ma żadnej poprawy ?
                                        • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 09:47
                                          Ciebie powinni tam zamknac przymusowo,w kazdym watku pobijasz rekord glupoty
                                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 10:14
                                    edelstein napisała:

> Tak z pewnoscia,sprzedali nieswiezego bo im nie zalezy na klientach.Zrobisz wsz
                                    > ystko by usprawiedliwic wielokrotnie notowanego przestepce.

Doskonała relacja prawdziwych polaków:

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2017/01/69cb391d68a131f2776d6c824dbc4769.jpg
                                    • iwoniaw Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 10:30
                                      Ech, te niewinne igraszki młodzieńcze...
                                    • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 11:04
                                      Mega niewinnieuncertain jacy oni sa glupi.
                                      • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 11:13
                                        edelstein napisała:

> Mega niewinnieuncertain jacy oni sa glupi.

Zobacz w tym wątku co się dzieje? Oczekiwałbym, że jednak ludzie ze dwa poziomy wyżej od sebixa....

Zabrać dwa napoje wolno to taki żarcik, żadna kradzież, wywalić szybę ot noworoczny figiel, a w ogóle gdy seba z matim idą w miasto to trzeba zamknąć biznes, zabić okna dechami, a samemu się gdzieś ukryć i nie wychodzić do 2 stycznia przynajmniej....
                                        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 14:40
                                          Bajdurzysz. Na kradzież są odpowiednie paragrafy. Nie kosa pod żebra.

Brzydzi mnie za to umniejszanie tego morderstwa "bo to tylko dresiarz", "bo złodziej", "bo był notowany przez policję". To był przede wszystkim młody, 21 letni mężczyzna, który miał przed sobą całe życie. Czyjś syn, czyjś wnuk. A został zamordowany za 2 napoje! 2 napoje, pewnie niewarte nawet 10 zł.

Atakując ofiarę nie zmienicie faktu, że to było zwykłe, chamskie zabójstwo. Nie w samoobronie. Taka jest prawda i temu nie da się zaprzeczyć.
                                          • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 14:56
                                            lauren6 napisała:

> 21 letni mężczyzna, który miał przed sobą całe życie.

całe życie, ale zapewne w pierdlu za kasę podatnika... byłabyś chętna płacić na jego utrzymanie w zakładzie karnym!?

> A został zamordowany za 2 napoje! 2 napoje, pewnie niewarte nawet 10 zł.

Został zamordowany nie za dwa napoje, ale podczas próby kradzieży lub rozboju (prokuratorowi to rozsądzać). Dodatkowo podkreślmy ze mamy do czynienia z ewidentną recydywą.

> Atakując ofiarę nie zmienicie faktu, że to było zwykłe, chamskie zabójstwo. Nie
                                            > w samoobronie. Taka jest prawda i temu nie da się zaprzeczyć.

Chamskie, nie chamskie, ale społeczeństwo powinno być zasadniczo wdzięczne, a nie wszczynać burdy i robić (zgi)Ełk. Szkodliwość społeczna czynu znikoma....
                                          • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 15:30
                                            Przede wszystkim to byl recydywista,ktory nie raz nie dwa zrobil komus krzywde. Jakos mi go nie zal.Jakby nie kradl tylko jak czlowiek kupil to wlos, by mu z glowy nie spadl.
                                            • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 15:48
                                              edelstein napisała:

> Przede wszystkim to byl recydywista,ktory nie raz nie dwa zrobil komus krzywde.

Właśnie to mnie zastanawia, kolo lat 21 ma dwa wyroki, w tym jeden za rozbój i chodzi na wolności? Ile Prawe i Sprawiedliwe państwo prawa daje za rozbój!? Trzy miesiące zamiatania ulicy w weekendy po południu po kościele!?

Przecież to jest jakaś kpina?! I jeszcze dodatkowo "czterokrotnie występował w sprawach w prokuraturze jako podejrzany". Znaczy powinien z tymczasowego aresztu nawet nie wyjść?! Kolo doskonale zdawał sobie sprawę, że aparat ścigania wraz z wymiarem sprawiedliwości to mogą mu skoczyć. I dlatego robił to co robił. Z pełną premedytacją i bez żenady!

W moim prostym świecie prostych wartości po wezwaniu przez Tunezyjczyka do uiszczenia zapłaty za napoje dwa i jej zignorowaniu dostałby Daniel dwa strzały z shotgun'a w klatkę piersiową. Burmistrz Ełku wręczył by Tunezyjczykowi medal, a komendant policji nagrodę pieniężną. A rodzina Daniela dostałaby rachunek do zapłacenia za wyczyszczenie lokalu z krwi i naprawienie szkód.

• kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 15:32
                                                W Anglii patole, które z nudów uprowadziły, a potem w brutalny sposób zabiły przypadkowe 2-letnie dziecko wyszli przed 18 rokiem życie i co najmniej jednemu z dwóch by mu nie robić przykrości już na wolności zmieniono dane osobowe.
                                          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 15:49
                                            Gdyby zastosowano wobec niego odpowiednie paragrafy dziś pewnie by spokojnie żył, chociaz za kratkami.
                                            Zanim doszło do tragedii prawdopodobnie skrzywdził innych ludzi. Czy ofiara rozboju żyje i ma się dobrze czy jest warzywem?
                                            Widzisz, rozwodzimy się nad tragedią losu tej ofiary, a po śmierci fantastycznego młodego człowieka w Krakowie cisza. Nie sugeruję, że bandy pijanych ludzi powinny napaść na mieszkanie sprawcy Polaka, ale może spontaniczny marsz milczenia po tragedii przypadkowej osoby z czystą kartoteką byłby na miejscu w tej sytuacji.
                                            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 16:53
                                              Ofiara rozboju to równie dobrze chłopak, któremu kazał "wyskakiwać z kasy i komórki". Skoro podjął uczciwą pracę być może zaczął wyrastać z kibolskich "zagrywek" jak syn pewnej mojej znajomej. Też była policja i inne nieprzyjemności. Obecnie ma 20+ lat. Ogarnął się. Poszedł na studia (państwowa uczelnia, trudny kierunek, do którego trzeba naprawdę inteligencji i pracy, żadne tam szkolnictwo wyższe itp.), z prawem kłopotów nie ma, jakiś czas temu wziął ślub, ze zwykłą, normalną dziewczyną.
                                              Inny "znany" mi kibol w wieku ok 24 lat też się ogarnął, przestał latać na mecze, założył własną firmę w której ciężko pracuje. Ma żonę i dziecko.
                        • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:55
                          >kucharz broniac miejsca pracy wdał się w bójkę z młodym chuliganem znanym policji w wyniku czego młody został dźgniety śmiertelnie nożem.

super wink mogłabys być dziennikarką pisząca newsy, manipulacje masz opanowaną do perfekcji
                          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:01
                            lady-z-gaga napisała:

> super wink mogłabys być dziennikarką pisząca newsy, manipulacje masz opanowaną do
                            > perfekcji

dzięki, to jedna z istniejących obecnie wersji zdarzenia. Całkiem prawdopodobna.
                            • lady-z-gaga Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:31
                              Ja czytam taką (podobno komunikat prokuratury): dwóch drechow zwija 2 flaszki i wychodzi, czterech Arabów biegnie za nimi, wywiązuje się bójka a złodziej zostaje zadźgany nożem i pada, drugi wraca i rzuca petarde do lokalu.
                              Gdzie jest tu (w momencie zabojstwa) obrona konieczna albo obrona miejsca pracy, ja się pytam?
                              • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:53
                                Jeszcze chyba nawet sekcji nie bylo,wiec to komunikat prokuratury byc nie moze.
                                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:39
                                  Ty zawsze czekasz na oficjalne komunikaty a odpowiedz jest juz zawsze na ematce. Przecież na wątku o zamachu w Berlinie pisałam jak szukać sprawcy i policja to samo ogłosiła 24 godziny pózniej, czego jeszcze nie wiesz na temat Ełku ???
                                  • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 19:04
                                    Opinia osoby nie potrafiacej pokroic pomidora jest malo wiarygodnabig_grin
                                    • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 19:56
                                      Hahahahahahahah
                                      Jaka sygnaturka, sadzisz sie na uliczna bojowniczke ?
                                      Umarłam
                          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:14
                            Bardziej prawdopodobna jest wersja, że na spokojnie wcinającego sobie kebaba staropolskiego, znanego policji policji z kilku spraw i oskarżonego o rozbój i pobicie młodego człowieka i jego kolegę bez powodu napadło dwóch niekaranych cudzoziemców?
                            Zbrodnia jest zbrodnią, doszło do morderstwa i to trzeba jasno i jednoznacznie potępić, trzeba poczekać na wyjaśnienia policji, ale pewne hipotezy są bardziej prawdopodobne niż inne.
                            • obrus_w_paski Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:23
                              Akurat jestem po lekturze Króla. Normalnie pogromy.
                              Serdecznie współczuje wszystkim obcokrajowcom mieszkającym w Polsce, moim znajomym Hiszpanom którzy wyglądają jak pomieszanie Araba z cyganem, koledze Włochowi; executive director jednej z firm w wawie, który wyglada jak rodowity Pakistańczyk i wszystkim Polkom i Polakom, którzy maja w rodzinie Arabów, hindusów i innych obcokrajowcow którzy nie wyglądają jak budyń waniliowy.
                              WsYscy nie blondyni, wszyscy nie Polacy będą mieli po prostu przejebane, jeśli przy wiwacie tłumu i pod okiem policji można sobie wrzucać petardy do miejsca pracy, tylko dlatego ze właściciel ma czarne włosy i ciemna skore.
                              • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:30
                                Nie histeryzuj. Jeszcze nie wiadomo o co poszło, a ty już za pewniak obrałaś wersję o rasizmie.
                                • obrus_w_paski Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:33
                                  Nie, No sorry, rzucali kamieniami i petardami w każdy lokal, czy tylko kebabowni?
                                  W Lublinie nagle zaczęli smarować odchodami inne lokale z kebabami.

Pisałam setki razy o moich znajomych obcokrajowcach, ktorZy byli obrażani na ulicy za swój wygląd, a 60 letniej ciemnoskórej pani turystce splunięto pod nogi wyzywając ja od arabek (jest. Brazylii). Ale ty wciąż gadaj ze w Pl jest pięknie, a tylko w UK czarnych biją.
                                • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:44
                                  Czy rasizm miał coś wspólnego z zabójstwem nie wiadomo. Rasizm spowodował rozróbę potem. W ciągu ostatnich kilku dni doszło do kilku innych śmiertelnych ataków nożowników, gdzie sprawcami byli Polacy. Nie było zamieszek.
                                  Wiele razy ludzie wyrażali swój sprzeciw przeciwko bezsensownym śmierciom spowodowanym przez rodaków. Odbywa się to w postaci marszy pamięci, białych czy innych.
                        • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:34
                          Czy kucharz to czasem nie siedzi w kuchni i nie na do czynienia z klientami ?
                          • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 09:40
                            asmarabis napisała:

> Czy kucharz to czasem nie siedzi w kuchni i nie na do czynienia z klientami ?

Ty nawet nigdy nie byłaś w budzie z kebabem?
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:40
        Nazizm już jest i ma za sobą krwawe zamachy i to w centrum Europy. I nie jest to wybicie kilku szyb ani jednorazowe danie w nos obcokrajowcowi. Naziści spod znaku islamu mordują przypadkowych ludzi w imię swojej religii, w tym dzieci i planują aktywnie kolejne zamachy. Między innymi udaremniona na szczęście próba otrucia przedszkolaków (fan kóz miał ze względu na pracę dostęp do lodów tam dostarczanych).
      • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:58
        Jesteś muzułmanka ?
        No cóż urodziłaś sie w złych czasach dla tej grupy
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:16
          Złych? Nie żartuj. Oni mogą wszystko. Spojrzysz się krzywo to oskarżą Cię o rasizm. Tobie oni wybiją zęby i zgwałcą policja (niemiecka, nie żadna tam ciamajdowata polska) będzie rok szukać sprawców, a potem nawet jak znajdzie i tak wypuści. Wiesz ilu złapano sprawców ataków w Kolonii? I po jakim czasie?
      • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:10
        Jaki nazizm? Jednego patusa zadźgali to kolesie przyszli go pomścić. W co bardziej zakazanych dzielnicach takie dintojry to jest normalka.
    • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:17
      >cywilizowany czlowiek nie dzga nikogo nozem,
      Cywilizowany człowiek nie zachowuje się również jak panowie z Ełku.
      A co do użycia noża... Kraków nie jest cywilizowany?
      • jagienka75 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:25
        tak wiem, że w twoich oczach dzicy są usprawiedliwieni.
        zawsze mozna przecież zakupic paczuszkę kolorowych kredek i wyrazic swoj gniew, bazgrząc po ulicach, ewentualnie na scianach lokalu.
        ot, takie lewackie myslenie.
        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:35
          Można też zmieć zdjęcie profilowe na FB na flagę kraju w którym aktualnie miał miejsce zamach. Trochę możliwości jest...
          I wyrazić ubolewanie i zaniepokojenie by fakt, że morderca jest Arabem nie wpłynął źle na myślenie o tych ludziach.
          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:43
            Czy widzisz jakąś szczególną różnicę pomiędzy tym zabójstwem, a zabójstwem w w Sopocie, zabójstwem na Mokotowie czy innymi atakami nożem w ostatnich dniach?
            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:45
              Widzę.
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:47
                Jaką? Przybliżysz ją nam?
                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:00
                  Tak. Już pisałam wyżej. Inne prawa mają swoi, inni goście. Chodzi o odbiór społeczny, a nie ten prawny.
                  Tym bardziej w świetle tego co dzieje się w innych krajach Europy.
                  • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:10
                    Uważasz, że Polak, który zamorduje bliską ci osobę powinien dostać niższy wyrok niż cudzoziemiec?
                    Uważasz, że jak pobiją cię Węgrzy na Węgrzech sąd powinien potraktować ich łagodnie, bo jesteś tylko gościem?
                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:12
                      Nie, ale w odbiorze społecznym (nie - prawnym) zawsze surowiej ocenia się obcych.
                      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:15
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Nie, ale w odbiorze społecznym (nie - prawnym) zawsze surowiej ocenia się obcych.

porażająca logika. Jak Cię własny ojciec uszkodzi to czujesz się z tym lepiej, niżby Cię uszkodził sąsiad? Chyba jest dokładnie odwrotnie.
                        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:23
                          Jak syn sąsiada popełni przestępstwo (nawet jeżeli go lubiłaś) to Ty będziesz nosić paczki do więzienia? Nie. Ale gdyby to był Twój syn czy córka to byś tak zrobiła bo to Twoje dzieci.
                          Wspiera się zawsze bardziej swoich i chroni też bardziej swoich.
                          • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:31
                            kaz_nodzieja napisał(a):

> Jak syn sąsiada popełni przestępstwo (nawet jeżeli go lubiłaś) to Ty będziesz n
                            > osić paczki do więzienia? Nie. Ale gdyby to był Twój syn czy córka to byś tak z
                            > robiła bo to Twoje dzieci.

piszemy o krzywdzie doznanej od swojego i obcego. Według Ciebie bardziej boli ta od obcego a ja jestem przekonana że od swojego.
                            • albertynaa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:10
                              kozauwoza napisała

> piszemy o krzywdzie doznanej od swojego i obcego. Według Ciebie bardziej boli t
                              > a od obcego a ja jestem przekonana że od swojego.

A i tu się mylisz.
                              Klapsa od ojca szybko się zapomina- od sąsiada nigdy.
                              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:12
                                Tylko jeżeli klaps od ojca jest normą, a od sąsiada zdarzeniem wyjątkowym. Dziecko, które od rodzica dostanie raz będzie to świetnie pamiętać.
                                • albertynaa Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:21
                                  Nienie- sąsiad nie ma prawa NIGDY do klapsa. Od napominania/ karania są wyłącznie rodzice.
                                  • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:43
                                    albertynaa napisała:

> Nienie- sąsiad nie ma prawa NIGDY do klapsa.
                                    do klapsa nikt nie ma prawa ale tu nie chodzi o klapsa tylko o cos powaznego..
                                  • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:47
                                    Sąsiad ma takie samo prawo uderzyć dziecko, jak jego rodzice, czyli ŻADNE. Tu chyba nie ma dyskusji.
                                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:25
                                      Bzdura. W czasach gdy klaps nie był traumą pilnowałam siostrzenicę i kiedyś synka sąsiadki. Siostrzenicy czasem dawałam klapsa, synkowi sąsiada nigdy mimo, że nie był jakoś super grzeczny. Po prostu wiedziałam co innego swoje (rodzinne) dziecko, a co innego obce.
                                      • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:37
                                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Bzdura. W czasach gdy klaps nie był traumą pilnowałam siostrzenicę i kiedyś syn
                                        > ka sąsiadki. Siostrzenicy czasem dawałam klapsa, synkowi sąsiada nigdy
                                        Boskie! Brawo Ty
                              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:41
                                albertynaa napisała:

> A i tu się mylisz.
                                > Klapsa od ojca szybko się zapomina- od sąsiada nigdy.

nie mylę się i nie pisze o czułym klapsie.
                        • rosapulchra-0 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:33
                          Logika trolla.
                      • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:27
                        Porażająca i niebezpieczna logika. Jak pójdziesz z kolegą Anglikiem obrobić kiosk w Anglii on powinien dostać dwa lata w zawieszeniu, a ty bez i grzywnę, żeby poczucie sprawiedliwości społecznej zostało zachowane. Jak pobije cię sąsiad powinien ponieść mniejszą karę niż jeśli pobije cię poznaniak czy cudzoziemiec. Jak pobije cię brat to należy rozwaźyć uniewinnienie?
                        • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:33
                          W przypadku brata - w prawie możesz odmówić składania zeznań jeżeli mogą obciążyć Twojego brata, siostrę, rodziców czy małżonka. Ciekawe, że nie dotyczy to innych ludzi, prawda? Sama więc widzisz, że nawet prawo niekiedy to dostrzega.
                          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:39
                            Mylisz sytuacje. W przestępstwach ściganych z urzędu rodzina może odmówić składania zeznań, ale to nie ma wpływu na wymiar kary. Jak zabijesz brata, wasza matka nie będzie zeznawać, będziesz siedzieć jak za zabicie obcego lub dłużej.
                            • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:42
                              Tak, ale jak widzisz prawo dopuszcza w przypadkach rodziny odmowę zeznań. Jak myślisz, dlaczego skoro Twoim zdaniem nie ma (nie powinno) mieć żadnego znaczenia czy przestępstwa dokonał swój czy ktoś obcy?
                              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:50
                                Zeznań. Na wyrok będący wyrazem oceny czynu nie ma to wpływu.
                              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:55
                                A i uważasz, że jeżeli w grupie zatrzymanej za demolowanie sklepu byłby jakiś Arab to nasi powinni dostać za zniszczenie tego mienia po roku bezwzględnego więzienia, a ów Arab miesiąc, bo w końcu niszczył mienie "swoich"?
                                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:02
                                  Problem w tym ze oni trzymają sie razem i sobie nawzajem kić nie niszczą oraz nie wydają sie nawzajem policji
                                  Wiem
                                  Twardy orzech do zgryzienia
                                  • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:10
                                    A stereotyp karczka nawalającego swoją Andżelę i tłukącego po przegranym meczu dzieci wziął się z nikąd i jak to stereotyp jest nieprawdziwy i krzywdzący. Nie to co "oparte na faktach autentycznych" stereotypy dotyczące innych nacji.
                                    • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:23
                                      Masz jakies statystyki ile dzieci i kobiet wysadzili bombami i rozjechali ciężarówkami czy tak sobie tylko piszesz ?
                                      • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:33
                                        Dla rodziny to zasadnicza różnica czy za sterami samolotu uderzającego w górę siedzi Niemiec w depresji czy Arab, czy bombę podkłada Norweg czy Tunezyjczyk, czy dziecko na chodniku rozjeżdża pijany Polak, Ukrainiec czy Tunezyjczyk krzyczący "Ku chwale Allaha"? Każde morderstwo zasługuje na takie potępienie i jest taką samą tragedią dla rodziny, niezależnie od tego czy morderca jest chrześcijaninem czy muzułmaninem, jaki ma paszport, kolor oczu czy hobby. Morderca jest mordercą.
                                        • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:51
                                          Bzdura. Jest różnica czy zabójstwo zostało popełnione przez chorego psychicznie, w afekcie, pod wpływem alkoholu, czy jest aktem terrorystycznym. Myślisz, że dlaczego zachodnie media usilnie starają się wmówić społeczeństwu, że aktów terroru dokonali przypadkowi ludzie, a nie wojownicy dżihadu? Tak samo jak w przypadku samobójców uważa się na to by nie gloryfikować zamachowców, nie robić z nich bohaterów medialnych. Zabijający pijak nie znajdzie naśladowców, terrorysta zabijający niewiernych w imię wiary już tak. To nie są takie same zbrodnie. Pisanie, że dla zabitego nie ma różnicy to absurd. Dla żywych ma znaczenie.
                                          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:23
                                            Morderstwa przez chorych psychicznie czy niezrównoważonych zdarzają się wszędzie. Zamachy terrorystyczne tylko w niektórych krajach. Pomyślmy zatem z czym to może być skorelowane?
                                  • olena.s Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:52
                                    Absolutne kłamstwo. W paru przypadkach wręcz było jasno powiedziane, że danemu czynowie zapobiegnięta lub danego człowieka schwytano dzieki społeczności muzułmańskiej,albo pojedynczemu muzułmaninowi.
                                    Zresztą zauwaz, że postawa jaką tu krytykujesz (chronimy swojego) jest dokladnie tym samym opostuluje np. kaznodzieja. Dlaczego więc ganisz coś, co u innej grupy uznajesz za godne pochwały?
                                    • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:06
                                      Po pierwsze to ty przestań traktować te dwie grupy tak samo. Kodeks karny był pisany pod Europejczyków bądź ludzi ktorzy sie potrafią zintegrować. W czasach kiedy nikomu sie nie śniło ze ktoś bedzie biegał z bombami na bezbronnych ludzi bo mu sie uwidzialo ze dziekitrmu pójdzie do nieba. Ta grupa wymaga zdecydowanie innego systemu kar i sankcji ktory powinien zostać wprowadzony jak najszybciej zAnim wszyscy nie zostaniemy wyrżnięci w pień
                                      • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:13
                                        Niewiele było momentów w historii, kiedy po ulicach Europy nie biegano z bombami, nie jeżdżono czołgami, nie mordowano w imię czegoś lub kogoś. A kodeks karny ma dłuuugą historię.
                                        • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:28
                                          ale oficjalnie biegano zawsze po wypowiedzeniu wojny i poinformowaniu ze bedą bomby a nie tchórzostwo zaczajajac sie na bezbronnych ktorzy myślą ze sa bezpieczni
                                          Naprawdę nie widzisz różnicy ?
                                          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:35
                                            Przecież jeszcze niedawno zamachów bombowych na Europejczyków dokonywali Europejczycy. Bez uprzedzenia.
                                            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:46
                                              Podaj przykład kiedy
                                              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:07
                                                Mam ci wymienić kilkadziesiąt zamachów z setkami ofiar? Eta, ira, zamachy neonazistów np. na dworzec w Bologni ok. 1980 i dziesiątki innych. Tak, terroryzm był w Europie na długo przed uchodźcami.
                                                • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:09
                                                  No tak, skoro w 1980 roku była IRA i zamachy to luzik, że teraz też są. Nie ma się czym przejmować.
                                                  Ciekawe czy grożono wtedy prokuraturą ludziom którzy krytykowali bojowników IRA. I wyzywano ich od nietolerancyjnych.
                                                  • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:29
                                                    No wlasnie
                                                    10/10
                                                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:32
                                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> No tak, skoro w 1980 roku była IRA i zamachy to luzik, że teraz też są. Nie ma
                                                    > się czym przejmować.

Radykalne odłamy IRA robią zamachy po dziś dzień, ale to trzeba zdjąć klapy z oczu, żeby ogarnąć....
                                                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:21
                                                    Podaj link do danych z liczbami i rocznikami.
                                                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:25
                                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Podaj link do danych z liczbami i rocznikami.

A se poszukaj! Googla Ci wyłączyli? Czy zostałem twoją osobistą sekretarką?
                                                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:30
                                                    Czyli nie masz dowodów na te swoje tezy wiejskiego listonosza.
                                                  • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:30
                                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Czyli nie masz dowodów na te swoje tezy wiejskiego listonosza.

To nie tezy to fakty!
                                                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:39
                                                    Zatem proszę o dowody na te fakty.
                                                  • snakelilith Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 11:43
                                                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Podaj link do danych z liczbami i rocznikami.

Bosz, jaki ty głupi jesteś.
                                                    Bologna 1980 - 85 ofiar
                                                    Monachium 1980 - 13 ofiar
                                                    Norwegia 2011 - 77 ofiar
                                                    Trzy pierwsze z brzegu zamachy dokonane nie przez muzułmanów. Nie uwzględniłam w ogóle pojedynczych zamachów Basków w Hiszpanii, IRA w UK i RAF w Niemczech, bo mi się nie chce szukać statystyk zabitych. Znajdziesz w Google.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 04.01.17, 15:36
                                                    Czyli ostatni atak był cztery lata temu i od tej chwili cisza.
                                                • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:13
                                                  No to spoko. Kamień spadł mi z serca big_grin Wcześniej żyli między nami terroryści, a teraz jest ich po prostu więcej. Lubię takie podejście do życia big_grin
                                                  • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:16
                                                    Grunt to być optymistą smile
                              • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:44
                                kaz_nodzieja napisał(a):

> Tak, ale jak widzisz prawo dopuszcza w przypadkach rodziny odmowę zeznań.
                                ale ze wzgledu na dobro zeznajacego a nie ze wzgledu na łagodniejszy wymiar kary!
                  • olena.s Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:47
                    Ksnenofobia i głupota.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:59
              My możemy nie widzieć różnicy, ale mieszkańcy Ełku widzą skoro wyszli na ulicę. Cała dyskusja nie toczy się wokół zabójstwa 21 latka, tylko protestów, które po tym mordzie nastąpiły.
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:13
                Nastąpiły, bo "naszych dzielnych chłopców" swędzą łapska i tylko szukają okazji, żeby komuś przyłożyć. Nie będzie obcych będą bić rudych, jeśli poczują się bezkarni.
                • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:58
                  Widziałaś zdjęcia z demonstracji? Starszych ludzi, kobiety też swędzą łapska i postanowili się pobić z policją w imię zabitego dresika?
                  Bredzisz.
                  • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:07
                    Właśnie oglądam. Jeżeli pod hasłem dzieci rozumiesz nastolatków w dresach rzucających czymś w kierunku policji, to były tam dzieci. Wśród aresztowanych jest też kobieta, czyli tu też masz rację.
                    Różni ludzie przynosili znicze, to normalne. Nie wszyscy, jednak dołączyli do rozróby.
                    • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:17
                      To dobrze, że oglądasz. Czyli wiesz, że wśród kilkuset protestujących była grupa agresywnych osób. Nie wiem czy byłaś kiedyś na proteście czy demonstracji. Podpowiem, że zawsze znajdzie się grupa agresywnych osób, które narobią wiochy. Norma, a ty się podniecasz jakby to wszyscy protestujący demolowali kebaba.
                      • rosapulchra-0 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:04
                        Norma..
              • starczy_tego Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:20
                mieszkańcy Ełku nie wyszli na ulice, ludzie mieli to w dupie. wyszla banda kiboli i innego elementu.
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:36
        Kraków jest cywilizowany. Tu mamy maczety, a nie meczety.
        • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:51
          Dlatego google pod wyszukiwaniu hasła "atak nożownika w Krakowie" google wyrzuca długą listę zdarzeń. Chociaż fakt, muzułmanie raczej są u was cywilizowani, bo sprawcami wszystkich są Polacy.
          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:58
            To naprawdę niezwykle dziwne (chyba poproszę o linka bo wręcz niewiarygodne) by w mieście gdzie jest gdzieś 90% tubylców i gdzieś 0,01% Arabów sprawcy najczęściej nie byli Arabami... Niewiarygodne!
            • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:18
              To ja poproszę linka do informacji, że statystycznie cudzoziemcy spoza Europy dokonują w Polsce więcej ataków nożem niż Polacy. Jeżeli nie ma różnic po uwzględnieniu liczebności tych grup kolor skóry w tym kontekście nie powinien się pojawiać.
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:20
                A czemu w Polsce, a nie np. Niemczech gdzie jest ich sporo więcej, a jak wiadomo im badania na większej grupie osób tym bardziej wiarygodne?
    • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 07:28
      Ostatnie dni to kilka zabójstw nożem dokonanych przez Polaków na Polakach. Wczoraj pijany Ukrainiec zabił dwie bezbronne nastolatki. Nie chodzi więc ani o przeciwstawienie się przez łysych panów przemocy ani nawet o przeciwstawianie się przestępstwom cudzoziemców wobec Polaków. Petarda też nie została wrzucona do pizzerii czy pierogarni. Tyle w temacie
      • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:02
        Bo to tylko porachunki między polskim i zagranicznym patolstwem, jak to na melinie - zdarza się, że ktoś nie przeżyje. Nie ma się czym ekscytować.
    • sumire Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:33
      No i wreszcie woda na młyn emamuś. Można sobie postrzyķać jadem na śniadych, co niewinną, czystą polską młodzież sprowokowali.
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:34
        Jakich e-mamuś? Ja nie znam nikogo w realu (mężczyzn, kobiet, nie-matek) który by popierał multi kulti w ich (konkretnie ich) wydaniu.
        • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:12
          kaz_nodzieja napisał(a):

> Jakich e-mamuś? Ja nie znam nikogo w realu (mężczyzn, kobiet, nie-matek) który
          > by popierał multi kulti w ich (konkretnie ich) wydaniu.
          jak się awanturują to źle, jak prowadzą biznes, pracują - tez źle. trzeba im rzucić petardę i zdemolować lokal sad
          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:14
            Biznes akurat prowadził Polak, Mamo303 vel Zofijko.
            • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:18
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Biznes akurat prowadził Polak, Mamo303 vel Zofijko.

??????????????
              swojakowi zdemolowali lokal? To Ci dopiero gamonie....
              • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:19
                Niestety zatrudniał cudzoziemców konfliktowego pochodzenia, więc skończyło się jak się skończyło.
                • kozauwoza Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:33
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Niestety zatrudniał cudzoziemców konfliktowego pochodzenia, więc skończyło się
                  > jak się skończyło.

no i co z tego? nie znaczy że nie był uczciwym obywatelem płacącym podatki!
    • kropkacom Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 08:48
      Najprawdopodobniej doszło do przekroczenia obrony własnej czy jak to się tam nazywa. Niestety. Teraz jednak proszę przenieść sytuację do Anglii i zamiast tych Arabów podstawić Polaków, a zamiast agresorów podstawić angielskich kiboli. Jakie byłyby wtedy komentarze?
    • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:47
      Przeczytałem wąteczek i widzę, że:

- nie kupuj u żyda macie już doskonale wdrożone,
      - nie zatrudniaj żyda również,
      - można żyda okraść na dwa napoje, bo to nie kradzież,
      - bojówki SA mają pełne przyzwolenie zarówno społeczne jak i ze strony władz na demolowanie żydowskich sklepików.

Moje gratulacje! Gratulujemy!!!
      • snakelilith Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 11:45
        Różnica pomiędzy nazistowskimi Niemcami 1933 i nacjonalistyczną Polską 2017 jest tylko taka, że ten drugi kraj nie zagraża nikomu, a tylko sobie i swoim obywatelom. Czy to jest aż tak wielka pociecha dla Polaków, to ja nie wiem.
        • lodomeria Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 14:24
          Jak się dresy i onry zorientują, że nikt się ich poza Polską nie boi, że cały świat już dawno ułożony z Chinami, a "uchodźcy" pracują aż miło na rzecz wzmacniania gospodarek Niemiec, Włoch a nawet UK po nieodbytym Brexicie ku uciesze i z pełną aprobatą tubylczych dresów i nazioli, to niestety obawiam się, że nie będzie Niemiec 1933, a Bałkany lata 90. XX wieku.
    • yamilca197 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:48
      Ojej, zamieszki w Elku (to jakas miescina? ) 😂😂😂😂
      A pododno to taki bezpieczny, cichy, porzadny kraj....
    • yamilca197 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 09:57
      Zapewne😂
      • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:49
        Ćwicz nadal język, bo po Brexicie Ty też możesz "u siebie" zarobić kosą między żebra lub Twój polski małżonek.
        • olena.s Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:57
          Chciałbyś takiego biegu rzeczy, prawda? Żeby tak szczęśliwie się złożyło, że wszyscy wszędzie by nienawidzili i wszyscy dzieliliby twoją wizję podziałów "swój-obcy", nie?
          • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:12
            Ależ Oleno, ja piszę o zasadach, które rządzą światem i nie ma żadnego znaczenia moje osobiste zdanie na ten temat (czy to mi się podoba czy nie podoba).
            Zwykła antropologia, biologia, determinizm biologiczny, swój - obcy.
    • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:45
      Coś mu się zdecydowanie przestawia.

Chciałam odpowiedzieć trollowi, ale nie nadążam, bo tak szybko moderacja kasuje go w tym wątku.
      • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 10:52
        lauren6 napisała:

> Coś mu się zdecydowanie przestawia.

Tu masz oznaczone właściwie miejsce, gdzie masz nie kupować:

https://www.lubin.pl/wp-content/uploads/Superkebab-napisy-ISIS-1.jpg
        • saraanna Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:08
          No i co trole ,zabity nie wrzucil zadnych fajewerkow do lokalu tongue_out W Polsacie mowia ,ze w lokalu doszlo do wymiany zdan,chlopak sie wkurzyl ,zabral 2 cole i wyszedl, a za nim wylecial wlasciciel z kucharzem ,wlasciciel wyrwal mu cole a kucharz zadzgal nozem tongue_out ,kucharz sam sie przyznal tongue_out Fajewerki byly wrzucone pozniej jak chopak juz nie zyl tongue_out
          • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:20
            Przede wszystkim mówią, że na tym etapie nadal nie jest jasne z jakiego powodu doszło do sprzeczki, dlaczego 21 latek wrócił do lokalu i wziął te 2 napoje bez płacenia.
            Jedno jest pewne- petarda poleciała do kebaba po jego śmierci. Ciekawe co na to jemateczki wg których przemoc fizyczna miała być reakcją adekwatną do rzucenia petardy. Będą przekonywać, że życie ludzkie jest warte tyle co 2 puszki coli?
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:24
              No wlasnie, gdyby zaczęto za kradzieże batonika mordować jak to sobie życzą niektóre ematki to by zabrakło miejsca na cmentarzu
            • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:24
              Czytałam cały wątek, nikt nie twierdził, że zabicie człowieka było adekwatną reakcją nawet na wrzucenie petardy.
              • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:25
                Jak to nie ?
                Ja czytałam ze trzy takie wypowiedzi
          • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:21
            Petardę wrzucił kolega zabitego po incydencie. Zostawił umierającego kumpla i wrócił do lokalu wrzucić co wrzucił? Czuję, że wersje jeszcze się będą zmieniać.
            Poza tym wśród sprawców byli obywatele Polski.
            • lauren6 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:39
              Miał go za rękę trzymać w karetce?
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:45
                Może należałoby poczekać na policję?
          • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:22
            Wlasnie czytam artykuł o zdarzeniu w mnie w gazecie . Super, jest napisane po pierwsze ze chłopak rzucił petardę w KIERUNKU lokalu i ze policja nie chce podać narodowosci morderców . W koncu jakies normalne informacje o polsce a nie brednie o demonstracjach przeciwko rządowi
            • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:25
              Ja za to przeczytałam artykuł na Polsat News, czyli źródle, na które się saraanna powołała.
          • baltycki Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:48
            saraanna napisała:

> No i co trole ,zabity nie wrzucil zadnych fajewerkow do lokalu tongue_out W Polsacie mo
            > wia ,ze w lokalu doszlo do wymiany zdan,chlopak sie wkurzyl ,zabral 2 cole i wy
            > szedl, a za nim wylecial wlasciciel z kucharzem ,wlasciciel wyrwal mu cole a ku
            > charz zadzgal nozem tongue_out ,kucharz sam sie przyznal tongue_out Fajewerki byly wrzucone p
            > ozniej jak chopak juz nie zyl tongue_out

A w
            elk24.pl/info/tragedia-w-sylwestra-nie-zyje--latek.18493.htmlnapisali...
            "21-latek miał wpaść do lokalu, ukraść dwa napoje i zostawić w lokalu zapaloną petardę. Wtedy prawdopodobnie pracownicy kebaba (obcokrajowcy z Algierii, Tunezji i Maroka) wybiegli za chłopakiem i jeden z nich kilkakrotnie dźgnął go ostrym narzędziem."

A we
            www.wspolczesna.pl/wiadomosci/elk/a/zamieszki-w-elku-28-osob-zatrzymanych,11646285/napisali...
            "Wiadomo, że chłopak był w grupie wandali, którzy wrzucali petardy i race do wnętrza lokalu z kebabem. Na amatorskim nagraniu zamieszczonym na Facebook’u jednego ze świadków zdarzenia, widać jak grupa młodych ludzi niszczy restaurację. Jak relacjonuje autor nagrania, gdy tłum przechodniów chciał wezwać policję, wandale krzyczeli: „J**ać policję!” a w nadjeżdżające radiowozy rzucali kamieniami. Młody mężczyzna dostał od czterech obcokrajowców (najprawdopodobniej właścicieli lokalu) dwa śmiertelne ciosy nożem. Jak poinformowała stacja TVP Info na oficjalnej stronie, byli to obywatele Algierii, Tunezji i Maroka"
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:57
              Młody mężczyzna dostał od czterech obcokrajowców (najprawdopodobniej właścicieli lokalu) dwa śmiertelne ciosy

Jak to technicznie możliwe w czterech trzymali ten nóż ?

Jak poinformowała stacja TVP Info na oficjalnej stronie, byli to obywatele Algierii, Tunezji i Maroka"

Skoro było ich czterech to jak mogą mieć tylko trzy obywatelstwa

Naucz sie liczyć i pisać po polsku
              • iwles Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:04

a nie mogło dwóch mieć tego samego obywatelstwa ?
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:28
                  Ale czy Bałtycki nie może tego po polsku napisać a nie wysławiać sie jak przedszkolak ?
              • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:04
                Wg gazet zatrzymano 4osoby ZAMIESZANE w bojke W TYM cudzoziemcow. Wg informacji JEDEN zadac ciosy.
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:31
                  Ty tez mieszkasz na emigracji i jakoś umiesz sie wysłowić a Bałtycki nie, smutne to
              • mamma_2012 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:18
                Może przeczytaj
                www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-01-02/elk-petarde-do-baru-z-kebabem-wrzucil-inny-polak-juz-po-zabojstwie/
                To są wstępne ustalenia.
                • nangaparbat3 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 14:48
                  Własnie wstępne -= co chwila podają inne informacje. Warto poczekac.
              • baltycki Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:19
                > A w
                > <a href="elk24.pl/info/tragedia-w-sylwestra-nie-zyje--latek.18493.html napisali..."
                > A we
                > <a href="www.wspolczesna.pl/wiadomosci/elk/a/zamieszki-w-elku-28-osob-zatrzymanych,11646285/napisali...

Naucz sie czytać po polsku i pytaj tych, ktorzy napisali.

> Skoro było ich czterech to jak mogą mieć tylko trzy obywatelstwa
                "Przynależność państwowa (obywatelstwo)
                Z liczby 38 538 447 osób zameldowanych w Polsce Narodowy Spis Powszechny (2011) ustalił, że w 2011 r. 99,8% ankietowanych posiadało obywatelstwo państwa polskiego (38 445 600 osób posiadających obywatelstwo polskie; w tym 36 188 000 osób posiadało wyłącznie obywatelstwo polskie,"

Skoro jest ich 36.188.000 osób, to jak moga miec tylko jedno obywatelstwo?

Naucz sie liczyć, pisać i czytać po polsku... Durniu.
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:34
                  Mnie bardziej ciekawi ilu z nich musi trzymać ten sam nóż zeby zadać cios?
          • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:53
            Poczytalam sobie informacje i wynika z nich,ze zabity i jego kumpel byli karani.Zatrzymano cztery osoby.Kumpel zamiast ratowac Kolege rzucil petarde i wyszedl.Nie wiadomo o co byla bojka i dlaczego doszlo do uzycia noza. Abstrahujac od tego jak mozna wyrzucic petarde do zamknietego pomieszczenia w ktorym sa ludzie? I w jakim celu obrzuca sie dwa lokale kamieniami i petardami?
            • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:55
              A jakie informacje wyczytałas o mordercach ?
              Tak sprawnie zadają ciosy w serce i niby maja czysta kartotekę ?
              • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:01
                Nie byli karani.Zatrzymano.Przykro mitongue_out na serio dla ciebie jest wyczynem trafic nozem w serce?jestes niepelnosprawna?
                • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:05
                  edelstein napisała:

> jestes niepelnosprawna?

jeszcze masz jakieś wątpliwości!? naprawdę???
                  • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:11
                    big_grin mialam na mysli niepelnosprawnosc ruchowabig_grin co do umyslowej nie mam watpliwoscibig_grin
                • asmarabis Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:26
                  Nie moja droga, ja nie specjalizuje sie w zrzucaniu kochanek męża ze schodów a nożem umiem tylko pokroić chleb. Tu nie dorastam ci do pięt
                  • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:36
                    Nigdy nie mialam mezabig_grin
                    • kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:17
                      edelstein napisała:

> Nigdy nie mialam mezabig_grin

W to akurat każdy uwierzy bez żadnego problemu smile
                      • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 15:26
                        Nie widze zadnego powodu,by wychodzic za maz.
                  • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:38
                    Musi byc ci ciezko,nie potrafisz pokroic wedliny,pomidora...
                • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:41
                  To wcale nie musiał być cios w serce : trafienie w dużą tętnicę (np udową czy szyjną) wystarcza do szybkiego zejścia.
                  • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:46
                    Jak sie upiera przy sercu,to niech bedzie sercebig_grin dla kogos kto potrafi pokroic tylko chleb moze byc to serio problemtongue_out
                    • morekac Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:57
                      Ale dlatego jest tyle śmierci po domowych awanturach typu "chciałem/ chciałam tylko nożem postraszyć, bo mnie zdenerwował/ zdenerwowała".
                      • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:07
                        youtu.be/j4KaWxEXcUY
          • antyideal Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 13:08
            Oj już tak się nie podniecaj jedyną właściwą wersja, bo tu na przyklad, powołując się na słowa prokuratora rejon.podają, że petarde wrzucono przed zabójstwem.
            www.newsweek.pl/polska/nowa-wersja-wydarzen-w-elku-21-letni-daniel-karany-za-grozby-i-rozboj,artykuly,402937,1.html

• kaz_nodzieja Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:48
          Miła szczera odmiana po flagach i kolorowych kredeczkach.
    • martishia7 Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 11:43
      Z nieco innej beczki, to śmieszy mnie nieco, że kibice wyklęci w starym golfie zamknięci zaczynają czuć dysonans związany z faktem, że kebab to istotny element ich husarskiej diety.
      • edelstein Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 12:06
        big_grin ciag logiczny nie jest ich mozna stronatongue_out mnie rozczula jeden katolik nienawidzacy Zydow.Na moje pytanie dlaczego nienawidzi Jezusa,ktory byl Zydem do tej pory nie odpowiedzialtongue_out
      • cat4 Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 16:04
        big_grin
    • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 02.01.17, 18:01
      Patologia ma immunitet w państwie każdej partii. wystarczy założyć sobie kolorowy szaliczek i już można drzeć ryja, publicznie bluzgać, chlać, niszczyć pociągi i autobusy. Oficjalnie nazywa się to kibicowanie. Ogólnie jest przyzwolenie na patolstwo.
      • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 09:41
        vaikiria napisał(a):

> Ogólnie jest przyzwolenie na patolstwo.

Nie ma! Przyzwolenie na patolstwo a nawet pewne jego gloryfikowanie to dzieło PiSu!
        • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 13:00
          Jasne, jasne. Obcokrajowcom możesz tak wmawiać, ale ja w Polsce żyję na co dzień i doskonale widzę przyzwolenie na patolstwo od lat, to nie ma żadnego związku z polityką. Niby za PO to nie było rozwalania miasta przez kiboli? Było i jeszcze im dawali darmowe autobusy, a normalny człowiek musi za bilet zapłacić. Tak samo jak jest przyzwolenie na zastawanie całych chodników saamochodami, bo kierowca to święta krowa - też niezależnie od władzy służby są ślepe na pewne rzeczy i nie zajmują się ohroną normalnych ludzi żyjących uczciwie i zgodnie z prawem.
          • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 13:30
            vaikiria napisał(a):

> Jasne, jasne. Obcokrajowcom możesz tak wmawiać, ale ja w Polsce żyję na co dzie
            > ń i doskonale widzę przyzwolenie na patolstwo od lat, to nie ma żadnego związku
            > z polityką. Niby za PO to nie było rozwalania miasta przez kiboli?

Przypomnijmy rok 2008, Warszawa, policja zatrzymuje 750 kiboli legii po regularnej wojnie. Wtedy to pierwszy raz kierownictwo PiS dostrzega wielki potencjał i ocean możliwości! Kibice Legii byli poróżnieni w owym czasie z Mariuszem Walterem, właścicielem grupy ITI, właścicielem TVN i jednoczesnym właścicielem Legii. A kto nie lubi TVN ten jest od razu naszym wielkim przyjacielem, prawda?

Pojawiają się z wiadomej strony głosy o prześladowaniach 750 niewinnych ludzi, sztucznie nakręconym medialnym zamieszaniu, że przecież nie można ukarać 750 osób, że odpowiedzialność zbiorowa, że policyjna prowokacja....

A potem już poleciało z górki, że przypomnę tylko spalony wóz transmisyjny TVN na Marszu, i kibice stali się (nie)oficjalną bojówką PiS, jako prawdziwy nośnik patriotyzmu i wszelkich wartości. Bezpośredni spadkobiercy powstańców i żołnierzy przeklętych, i tak dalej i tym podobne brednie.

Obecny dym w (Zgi)Ełku organizowali przecież głównie "koledzy po szalu" Mazura Ełk, dlatego też policja stała i tylko bezradnie patrzyła jak funkcjonariusze nadrzędnej formacji zaprowadzają (nowy) porządek.

Ot taki skrócony rys historyczny.
            • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 14:33
              Historia zaczęła się w 2008 roku? Rozwałki kibolskie to od lat 90. były głośne. A zatrzymanie 75 osób z tego bandyckiego tumu to jest żenada a nie skuteczna akcja policyjna. Na to bydło powinno się wchodzić metodami ZOMO - na ostro, z gazem i pałami. Ale na to się policja od 20 lat nie jest w stanie zdecydować, bo terz mamy Europę, cywilizację i prawa człowieka, czyli prawa bandyty głównie, bo prawa ofiar jakoś dziwnym trafem nikogo nie obchodzą. Dale, co do przyzwolenia na patologię - lincz we Włodowie coś Ci mówi? Kolejne tragedie, do których dochodziło, bo policja po awanturach w domu odstawiała agresora do domu, zamiast go brać na 48 i potem normalny wyrok za pobicie? Albo to, co działo się na stadionie dziesięciolecia w czasach bazaru. Zresztą i teraz się przejedź na Pragę to zobaczysz, jak sobie wschodnia mafia handluje lewymi fajami i wódą pod okiem policji, która nagle ślepnie.
              • dyzurny_troll_forum Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 15:03
                vaikiria napisał(a):

> Historia zaczęła się w 2008 roku?

Współpraca kibolstwa z PiSem zaczęła się w 2008. To miałem na myśli.
                • vaikiria Re: Zamieszki w Ełku 03.01.17, 19:04
                  A przyzwolenie na patolstwo, fetyszyzowanie piłki kopanej i jej patolskich fanow zaczęło się dużo wczesniej i jest ponadpartyjne.
    • iwoniaw Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 18:47
      Ełk - uporządkowanie chaosu inform.

krejzimama
      02.01.17, 18:42
      Byłem w Ełku to Wam opowiem co widziałem. 1. Zabity był przestępcą, ostatnio był notowany za groźby i rozbój. 2. przed kradzieżą najpierw do czegoś doszło w lokalu (prokuratura ustala, czy był to tylko werbalny atak czy doszło do rękoczynów, nie było tak, że 21latek "wyszedł z kolą", był tam z kolegą, tam już się coś działo). 3. W marcu w innym kebabie pracujący tam cudzoziemiec "dostał kosę", przeżył, zgłosił to na policję, śledztwo trwa. 4. kebab jest w tym samym budynku co hotel, usłyszałem w nim, że nigdy nie było problemów z pracownikami lokalu, że to bardzo mili ludzie. 5. wielu mieszkańców mówiło mi, że demonstruje tylko garstka, głośna ale jednak mniejszość. 6. z wieloma można było "przy fajce" (a nie przy kamerze) porozmawiać, niektórzy demonstrujący mówili wprost, przepędzimy "wszystkich ciapatych z Ełku". Kiedy pytałem, czy to nie przypomina im sytuacji na Wyspach, gdzie dochodzi do napadów na niewinnych Polaków bo "zabieramy pracę Anglikom, mordujemy i gwałcimy kobiety" nagle robiło się cicho.
      Andrzej Wyrwiński - Polsat News
      • edelstein Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 19:08
        Przeciez Lauren juz napisala,ze sprzedali nieswiezego kebaba,dlaczego burzysz jej obraz niewinnego polskiego chlopca,ktory bez powodu zostal ugodzony nozem.Jak mozesz poddawac pod watpliwosc nieskazitelna opinie prawdziwego polaka patrioty,ktory bronil swiat przed zle smakujacym kebabem
      • asmarabis Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 20:03
        ytuacji na Wyspach, gdzie dochodzi do napadów na niewinnych Polaków bo "zabiera
        > my pracę Anglikom, mordujemy i gwałcimy kobiety" nagle robiło się cicho.

Fiu fiu to my mordujemy j gwałcimy na zachodzie ?
        • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 20:32
          Nie, po przyjeździe na Wyspy Polacy przestają bić, gwałcić i mordować i popełniać jakiekolwiek inne przestępstwa. Emigracja=natychmiastowa resocjalizacja?
          Niespodzianka dla ciebie, na emigracji źli ludzie nadal są źli.
          • asmarabis Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 20:49
            ale kgo oni tam niby mordują i gwałcą na wielka skale ?
            • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 20:54
              Co to jest wielka skala? Kilka osób rocznie zabitych przez rodaków na Wyspach to już jest wielka skala.
              Pierwszy z brzegu przykład
              www.google.pl/amp/www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/polak-zasztyletowal-brytyjke-i-probowal-uprowadzic-dzieci/h2hbett.amp?client=safari
              • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 20:57
                Drugi przykład:
                www.polishexpress.co.uk/art-temat-numeru-polacy-zamordowali-spalili-piekna-brytyjke-ale-nizszy-wyrok-odsiedza-w-polsce
                • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 21:02
                  Ten potwór nawet nie zdążył dojechać na Wyspy
                  www.google.pl/amp/www.anglia.today/amp/biezace-wydarzenia/polak-zgwalcil-i-zabil-9latke-w-drodze-do-wielkiej-brytanii?client=safari
                  Wystarczy?
                  W Brytyjskich więzieniach Polacy stanowią największą grupę osadzonych. Pewnie wszyscy siedzą za niewinność.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Przeklejone: autor - krejzimama 03.01.17, 10:06
                    mamma_2012 napisała:

> W Brytyjskich więzieniach Polacy stanowią największą grupę osadzonych. Pewnie w
                    > szyscy siedzą za niewinność.

Mówi się "za nieświeżego kebaba"....
                    • lauren6 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 03.01.17, 11:11
                      A nie za 2 cole?
                  • lauren6 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 03.01.17, 11:09
                    Nie, po prostu z Polski wyemigrował kwiat młodzieży suspicious
                    • martishia7 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 03.01.17, 11:36
                      Przeczytałam sobie trochę angielskiej prasy na ten temat, po tym jak wątek został tu poruszony. Polacy są największą grupą wśród osadzonych w brytyjskich więzieniach obcokrajowców. W kilku artykułach było elegancko wytłuszczone ile brytyjskiego podatnika kosztują poszczególne grupy narodowe w ichniejszym kiciu. Zaznaczono również, że podczas gdy w UK przestępczość wzrosła, to w krajach z których nastąpił największy napływ osadzonych (Polska, Węgry, Rumunia, Litwa) zaskakująco spadła przestępczość. To jest z resztą fakt odnotowywany także w Polsce. Jeżeli więc kogoś dziwi, że na wyspach nie kochają nas aż tak bardzo, jak w naszym przeświadczeniu powinni - to między innymi dlatego.
              • asmarabis Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 21:28
                Kilka osób rocznie ?
                Jesli to wielka skala to jak określisz ofiary muzułman ????
                • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 21:42
                  Muzułmanin to nie jest narodowość. Jeżeli tak mamy dyskutować to porównujmy chrześcijan czy ateistów z muzułmanami.
                  natemat.pl/173139,imigranci-z-bliskiego-wschodu-to-kryminalisci-w-statystykach-brytyjskiej-policji-liderami-przestepczosci-sa-polacy
                  Jednak nie tylko o liczby chodzi. Dając przyzwolenie na takie lincze i wrzucanie wszystkich Arabów do jednego wora, sami wsadzamy się do jednego wora z rodzimymi zwyrodnialcami i nie możemy mieć pretensji o niechęć wobec nas i ataki.
                  • asmarabis Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 21:47
                    wora z rodzim
                    > ymi zwyrodnialcami i nie możemy mieć pretensji o niechęć wobec nas i ataki.

Popatrz ale ataki sa tylko na zachodzie gdzie rdzenni obywatele nawet nie mogą krzywo spojrzeć na Araba bo grozi im kara za zachowania rasistowskie

Wiec twoja teoria legła w gruzach
                    • mamma_2012 Re: Przeklejone: autor - krejzimama 02.01.17, 21:51
                      To nie teoria. Już są ofiary śmiertelne niechęci do Polaków.
                    • edelstein Re: Przeklejone: autor - krejzimama 03.01.17, 09:45
                      Co za bzdet
    • krejzimama Kolejna relacja 02.01.17, 21:05
      W sprawie zabójstwa w Ełku i całej tej chorej sytuacji.
      Postanowiłem to napisać ponieważ widząc jak masa ludzi obrała sobie jedno zdanie, jeden punkt widzenia i podąża tym szlakiem twardo jak stado baranów zaślepione stereotypami i subiektywizmem to po prostu mnie to przeraża.
      Zanim przejdę do opisu tego co zaobserwowałem tamtego wieczoru chciałbym postawić sprawę jasno. Jestem zwolennikiem walki z terroryzmem, zatrzymywaniu i ograniczaniu napływu uchodźców z krajów arabskich. Stanowczo potępiam politykę Niemiec i Francji w tej sprawie. Jednakże jestem człowiekiem, który ma rozum i zmysły, które pozwalają mi patrzeć na sprawy tego typu obiektywnie i racjonalnie.
      Do rzeczy ! Czynnikiem, który sprawił bym napisał tę wiadomość był fakt, że feralnego dnia około godziny 20:00, a wiec na kilka godzin przed zabójstwem byłem w ów kebabie. Wchodząc, powiedziałem dzień dobry na co pracownicy z uśmiechem mi odpowiedzieli. Zamówiłem jedzenie na wynos i czekałem na jego odbiór w pomieszczeniu. Było wiele osób, pracownicy uwijali się nie nadążając z zamówieniami jednak musze przyznać, że obsługa była kulturalna i spokojna. Oczekując na posiłek, w kebabie znajdowało się kilku pijanych mężczyzn. Oni jednak kultury za wiele w sobie nie mając posyłali raz po raz obraźliwe słowa w kierunku pracowników. Jakie? a no np. „Dawaj ku... te jedzenie, tylko nie pluj bo ci tym mordę wysmaruje”, albo „Ciapaku na kolana i do pana”. Mimo tych uwag pracownicy w milczeniu pracowali dalej. Pod kebabem wybuchały petardy i również było gwarno. W pewnej chwili zauważyłem, że jeden z pracowników nie wytrzymując już chyba nerwowo tej sytuacji wyszedł na zaplecze skąd powrócił dopiero po dłuższej chwili, najwidoczniej musząc ochłonąć. Dali mi jedzenie, życzyli smacznego z uśmiechem na twarzy mimo iż byli mocno podenerwowani zachowaniem pozostałych klientów. Wyszedłem.
      W związku z tym co zaobserwowałem tamtego wieczora, nie dziwni mnie jak skończyła się ta sytuacja. Ja w przeciwieństwie do większości z Was, nie widzę w mordercy obcokrajowca, araba lecz człowieka, któremu, obrażanemu i szykanowanemu puściły nerwy. Zrozumcie też, że ja go nie bronie, absolutnie, stwierdzam wyłącznie fakty. Rozumiem doskonale, że łatwiej przyjąć postawę w której Polacy są męczennikami a obcokrajowcy najeźdźcami i agresorami. Jednak jak to w przyrodzie akcja rodzi reakcje, nie było by zaczepek nie było by tak tragicznego końca. W związku z tym ja wole się nie oszukiwać i widzieć świat, Nasz Polski świat, w barwach rzeczywistych.
      Zabił – fakt, należy mu się nawet i dożywocie nie wchodząc już w to czy zabił umyślnie czy nie. Powinien był bezdyskusyjnie zadzwonić na policje a nie samotnie wymierzać sprawiedliwość. Na karę zasłużył jednak bezapelacyjnie. Szkoda młodego, ludzkiego życia. Niech ofiara spoczywa w pokoju. Mam nadzieje, że to co zaobserwowałem pozwoli spojrzeć na tę sprawę z innego punktu widzenia, może cięższego dla patriotycznego polskiego umysłu, lecz chyba tego właściwszego.
      • asmarabis Re: Kolejna relacja 02.01.17, 21:35
        . Pod kebabem wybuchały petardy i również było gwarno. W pewn
        > ej chwili zauważyłem, że jeden z pracowników nie wytrzymując już chyba nerwowo
        > tej sytuacji wyszedł na zaplecze skąd powrócił dopiero po dłuższej chwili, najw
        > idoczniej musząc ochłonąć.

OJP tu bym tez śladem Edel zaleciła szpital psychiatryczny.
        Człowiek ktory dostaje ataku szału i musi przerwać prace bo jest gwarno ?????????
        • krejzimama Re: Kolejna relacja 02.01.17, 21:39
          Gratuluje! Jest tu na forum spora liczba idiotek. Jednak ty jesteś pierwszą, którą wyszarzę.
        • nangaparbat3 Re: Kolejna relacja 02.01.17, 22:09
          w kebabie znajdowało się kilku pijanych mężczyzn. Oni jednak kultury za wiele w sobie nie mając posyłali raz po raz obraźliwe słowa w kierunku pracowników. Jakie? a no np. „Dawaj ku... te jedzenie, tylko nie pluj bo ci tym mordę wysmaruje”, albo „Ciapaku na kolana i do pana”. Mimo tych uwag pracownicy w milczeniu pracowali dalej. Pod kebabem wybuchały petardy i również było gwarno. W pewnej chwili zauważyłem, że jeden z pracowników nie wytrzymując już chyba nerwowo tej sytuacji wyszedł na zaplecze skąd powrócił dopiero po dłuższej chwili, najwidoczniej musząc ochłonąć.
          • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:33
            Swoją drogą, dla mnie to bardzo dziwne zjawisko - kebab pracujący w noc sylwestrową. Nawet pomijając narodowość pracownikow. Kto plącze się w Sylwestra po ulicach późnym wieczorem, jak nie nawaleni młodzieńcy z petardami? zwłaszcza w miasteczku takim jak Ełk. Przytomni ludzie odpuszczają sobie potencjalny zysk, żeby nie tracić zdrowia i nerwów na pijaków. No chyba, że jest to dobry punkt w centrum dużego miasta i można mieć nadzieję na obecność policji.
            • iwoniaw Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:37
              Swoją drogą, dla mnie to bardzo dziwne zjawisko - kebab pracujący w noc sylwest
              > rową.

Żartujesz, prawda? Ze świecą raczej szukać punktu gastronomicznego (zwłaszcza mającego stoliki dla gości w środku, a ten taki był, jak z relacji wynika), który by NIE pracował w noc sylwestrową. To akurat taki termin, że pełne obłożenie ma i kebab/chińszczyzna i restauracja hotelu 5*.
              • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:02
                No cóz, ja bez świecy widziałam takie miejsca w mojej okolicy, a nie mieszkam na kompletnym zadupiu. Wracałam w Sylwestra po 20tej z centrum miasta (gdzie było rojnie i gwarno, a lokale otwarte), najpierw odwiedziłam mamę mieszkającą w tej samej dzielnicy, potem wracałam do siebie. Wszystkie małe knajpki i bary, jakie mijałam, były zamknięte. Wydało mi się to logiczne i nie zastanawiałam się nad tym, dopóki nie przeczytałam Twojego postu. Widocznie mieszkam w jakims wyjątkowym miejscu.
                • thank_you Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:19
                  Tak, lokale pracują - sushi zamówione o 13 zostało dowiezione o 22. Sałatki z innej knajpy - o 21.

A kebaby mają zapewne żniwa o 1-2 w nocy, gdy ludzie zaczynają wracać do domu.
            • dyzurny_troll_forum Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:44
              lady-z-gaga napisała:

> Przytomni ludzie odpuszczają sobie potencjalny zysk, żeb
              > y nie tracić zdrowia i nerwów na pijaków. No chyba, że jest to dobry punkt w ce
              > ntrum dużego miasta i można mieć nadzieję na obecność policji.

Widzisz normalni, wolni ludzie w normalny, wolnym świecie prowadzą swój biznes kiedy mają na to ochotę. Wiedzą, że policja państwowa czuwa i chroni ich mienie oraz ich prawo do pracy, kiedy mają na to ochotę. Nie boją się, są otwarci i spokojni.

Ty reprezentujesz typową "mentalność niewolnika" charakterystyczną dla kultury wschodniej - objawiającej się sposobem myślenia: "nie zakładaj zbyt krótkie spódniczki wieczorem" albo "nie skracaj drogi do domu przez las"

Nie dziwę się, że chłopaki z Tunezji czy Algierii przebywający w Polsce nie zbyt długo nie jeszcze podstawowych zasad: "nie patrz na Sebę" "nie oczekuj od Matiego, żeby zapłacił za napój" czy tez najnowsza rada "nie otwieraj w sylwestra, gdy jest na ulicy dużo prawdziwych polaków katolików nawalonych jak wory". Przyjechali w końcu z normalnego świata.
              • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:49
                >Widzisz normalni, wolni ludzie w normalny, wolnym świecie prowadzą swój biznes kiedy mają na to ochotę. Wiedzą, że policja państwowa czuwa i chroni ich mienie oraz ich prawo do pracy, kiedy mają na to ochotę.

Dzięki, śmiech z rana to dobry początek dnia.
                Uzupełnij swoją wypowiedź o przykłady - gdzie jest ten normalny, wolny świat, w ktorym ludzie nie muszą myslec o swoim bezpieczeństwie, bo policja to za nich robi. Chodzą, gdzie chcą, i o ktorej chcą, są otwarci i spokojni, nie boją się nikogo. Tylko zastanów się dobrze, bo wiesz przecież, że szukanie linkow w ramach riposty zajmie najwyżej 2 minuty big_grin
                • dyzurny_troll_forum Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:56
                  lady-z-gaga napisała:

> >Widzisz normalni, wolni ludzie w normalny, wolnym świecie prowadzą swój bi
                  > znes kiedy mają na to ochotę. Wiedzą, że policja państwowa czuwa i chroni ich m
                  > ienie oraz ich prawo do pracy, kiedy mają na to ochotę.
                  >
                  > Dzięki, śmiech z rana to dobry początek dnia.

Nie zrozumiałaś, ale nie żebym się jakoś zdziwił specjalnie....
                • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:57
                  Możesz swoje argumenty poprzeć zdjęciami - na przykład Niemki w krotkiej spodniczce, spacerującej po dzielnicy muzułmanskiej. Albo jakiś inny przykład, równie wyrazisty, żebym poczuła się zdruzgotana - ja, z moją mentalnością niewolnika kontra wolni ludzi bez ograniczeń.
            • krejzimama Re: Kolejna relacja 03.01.17, 10:59
              Mogę to skwitować tylko jednym "ja pier...".
              Niedorzeczność tego posta nie zasługuję na więcej.
              Poradź włascicielom kwater we Władku żeby zamkali interes od czerwca do sierpnia.
              • dyzurny_troll_forum Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:03
                krejzimama napisał:

> Mogę to skwitować tylko jednym "ja pier...".
                > Niedorzeczność tego posta nie zasługuję na więcej.

Widzisz, a ja jednak podjąłem polemikę, znaczy próbę polemiki....

Bravo JA!
                • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:15
                  no cóz, świat jest taki niedorzeczny, że i mój niedorzeczny post jakoś wytrzyma wink
                  tak, jak i wypowiedź jakiegos młodzieńca w jednym z reportazy "Tu jest Ełk, tu się nie da byc grzecznym chłopcem"
                  w takim razie powiem inaczej: JA, mając bar w Ełku, na pewno bym go zamknęła wcześniej i poszła do domu
                  czy tak jest lepiej?
                  • dyzurny_troll_forum Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:29
                    lady-z-gaga napisała:

> w takim razie powiem inaczej: JA, mając bar w Ełku, na pewno bym go zamknęła wc
                    > ześniej i poszła do domu

Ale po co się tak ograniczać?
                    Można przecież wyjechać z Ełku, tymczasowo lub nawet na stałe...
                    • lady-z-gaga Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:39
                      albo zamiast w noże, uzbroić się w kałacha, na wszelki wypadek, gdyby ktoś coś ukradł wink
                      no cóż, ja jestem tchórzliwa, oni byli odważni i waleczni- dlatego siedzą teraz w pierdlu i długo nie wyjdą
                      • dyzurny_troll_forum Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:58
                        lady-z-gaga napisała:

> albo zamiast w noże, uzbroić się w kałacha, na wszelki wypadek, gdyby ktoś coś
                        > ukradł wink

dalej nic nie kumasz...

> no cóż, ja jestem tchórzliwa, oni byli odważni i waleczni- dlatego siedzą teraz
                        > w pierdlu i długo nie wyjdą

Wyjdą czy nie wyjdą, i ile ewentualnie posiedzą to się dopiero okaże na podstawie zebranego materiału dowodowego przez dzielnych panów policjantów. Można podejrzewać, ze skoro panowie policjanci nie są w stanie zapewnić podstawowego bezpieczeństwa to innych podstawowych obowiązków też nie są w stanie wykonać poprawnie. No ale to Ełk jak już ustaliłaś w poprzednim poście.... nie możemy wymagać zbyt wiele wink

Chwilowo prokuratura postawiła na szybko, na zamówienie społeczne (niezła farsa) dwa zarzuty zabójstwa dwóm osobom. Bardzo jestem ciekaw jak prokurator będzie pokazywał w sądzie jak oni ten nóż we dwóch trzymali. Mozę będzie transmisja....
            • mamma_2012 Re: Kolejna relacja 03.01.17, 11:04
              Jeszcze nigdy nie miałam sygnaturki, ale może już czas.
              Kto to słyszał, kebab pracujący w noc sylwestrową?big_grin
      • nangaparbat3 Re: Kolejna relacja 03.01.17, 17:00
        Tak sobie myślę, że jeśli w tym poscie opowiedziana jest prawdziwa sytuacja, wystarczyloby, żeby ktoś - czy to sami pracownicy, czy ktos z klientow - zadzwonil na policję (a może straż miejscka bylaby odpowiedniejsza), ktora by rozrabiających pouczyla, prosto a stanowczo, i z lokalu wyprosila. Nikt tego nie zrobił i to jest problem i nieszczęście, i ministra Blaszczaka, i nas wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka