Dodaj do ulubionych

prośba spod Sejmu - update

02.01.17, 01:18
Spędziłam noc sylwestrową pod Sejmem. Fajnie było, ale mam nadzieję, że dziwniejszy Sylwester już mi się nie przytrafi.

Do 5-go stycznia można przynosić pod Sejm listy do Kaczyńskiego: www.facebook.com/notes/stowarzyszenie-obywatele-solidarnie-w-akcji/konkurs-czyli-paczka-dla-prezesa/675873075936216
Obserwuj wątek
    • feiticeira Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 07:59
      Pomysł zacny, ale chyba to raczej w ramach autoterapii, bo nie przypuszczam, aby Kaczyński zrobił z tą paczką coś innego, niż oddanie na surowce wtórne sad
    • purchawkapuknieta Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 08:05
      omg, tylko pamietaj: przy każdym liscie zmień czcionkę, charakter pisma i imię, bo wam wyjdzie jak zwykle. rada: może gazwyb puści wydanie specjalne z bloczkiem listów, wtedy wyrywacie karteczkę, podpisujecie, np. Nicola z Miasteczka Wilanów i gotowe.
    • mama.nygusa Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 08:51
      big_grin
      • mama.nygusa Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 10:35
        Paszczakowna(z cala sympatia do Ciebie), a Petru widzialas tam gdzies? albo kogos innego z nowoczesnej.
        Czy to jest tak, ze szaraki stoja, "protestuja"a 'gora" ma ich gdzies?
        Ty marzlas, a petru z sejmowa kolezanka do Portugali polecieli big_grin
        • purchawkapuknieta Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:24
          a historii tego swetra i tak byś nie zrozumiał big_grin

https://klub.nowoczesna.org/media/k2/items/cache/ae490490adff4f695d8831b6d20b97cf_XL.jpg

https://m.niezalezna.pl/uploads/still2017/148334573614707991552.jpg
          • przystanek_tramwajowy Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:34
            Te zdjęcia zostały najprawdopodobniej zrobione w maju ubiegłego roku, gdy Petru i Schmidt polecieli do Londynu.
            • purchawkapuknieta Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:42
              które? ale i tak ładne. cielęce oczka pani Schmidt. swoją droga, może poznanianki maja jakąś fotę męża pani Joasi? Tak z ciekawości. Bo żeby tak patrzeć na Rysia, to trzeba mieć w domu estetykę Kierwy albo intelekt Szczerby big_grin
              • sumire Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:49
                A co trzeba mieć pod kopułką, żeby czepiać się czyjegoś wyglądu?
                • szarsz Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:30
                  Jak się nie ma argumentów, to się przynajmniej obsra. A nóż się coś przyklei.
                  • purchawkapuknieta Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 15:11
                    wyglą: Jarosław Kaczyński, ś.p. Lech Kaczyński, Krystyna Pawłowicz, s.p. Gosiewski, Anna Fotyga itd, itp.
                    • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 15:15

to przypomnij sobie, kto pierwszy publicznie wyśmiewał się z wyglądu Marii Kaczyńskiej?
                      tak tak, obecny przyjaciel Jarosława - Tadeusz Rydzyk.
                      • purchawkapuknieta Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 15:42
                        Nie wymieniłam ś.p. Marii Kaczyńskiej. Hm. Tak od razu przyszło ci do glowy?

Kartofel, Kurdupel, Gnom, Karzeł itd.

Budyń, Maliniak itd.

a to świeżynka waszego pupilka:

wpolityce.pl/media/321204-prostacki-wpis-lisa-naczelny-newsweeka-zakpil-z-wygladu-poslanek-prawa-i-sprawiedliwosci-internauci-zenada
              • livia.kalina Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 17:36
                >które? ale i tak ładne. cielęce oczka pani Schmidt. swoją droga, może poznanianki maja jakąś fotę męża pani Joasi?

Nie "poznanianki" a raczej psychopatki bo pewnie nie wiesz ale normalni ludzie nie robią zdjęć cudzym mężom.
            • leokadia35 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:30
              Jaaasne, tak sobie tłumacz 😁 a dlaczego poczta głosowa mówi po portugalsku ? 🤣
        • jagienka75 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:32
          Petru poleciał do Portugalii razem z partyjną koleżankąwink
          jedni durnie okupują sejm, drudzy pokroju paszczy, stoją przed nim i marznąbig_grin
          • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:41

a trzeci durnie wierzą w każde słowo swojego prezesa.
            W Polsce pucz a prezydent na nartach ? big_grin
            • jagienka75 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:58
              o puczu to sobie pośpiewajsmile
              • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:04

nie wierzysz prezesowi ?
                Taka odważna jesteś anonimowo ? big_grin
                • jagienka75 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:10
                  To nie moj prezes. Za to Rysiek jest twoim.
                  Juz go tak nie bron😄
                  • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:37

ja nie mam prezesa.
                    jestem wolnym, samodzielnie myślącym człowiekiem.
                    • jagienka75 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 15:24
                      No jak nie masz?
                      Ja " mam" a ty masz byc gorsza?😀
                      Tak to jest, jak sie zadnych argumentów nie ma. To trzeba wtedy z prezesami wyskakiwac albo wyzywac od platnych trolli😉
                      • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 04.01.17, 08:05

w którym miejscu powyżej napisałam "Twój prezes" ?
                        Bo ty do mnie tak napisałaś, ale ja do ciebie - nie.
                        Ot, manipulujesz Jagienko.
                        • jagienka75 Re: prośba spod Sejmu - update 04.01.17, 18:25
                          w innym wątku dawałaś mi do zrozumienia, że Jarek to mój PREZESwink
                          dobrze wiesz, co i do kogo piszesz, więc po co rżniesz głupa?
        • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 19:47
          Wolno mu. Pikietę mają rotacyjną. Też nie siedzę pod Sejmem cały czas. Zresztą udział w tych pikietach nie jest z mojej strony żadnym poświęceniem, tam jest świetna atmosfera i spotyka się niezwykłych ludzi.
          • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 19:55
            paszczakowna1 napisała:

> Wolno mu. Pikietę mają rotacyjną.

Rotacyjnie je bierze do tej Portugalii?
            • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:43
              scher napisał:

> Rotacyjnie je bierze do tej Portugalii?
              a może to ona jego zabrała smile
              • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:35
                kozauwoza napisała:

> > Rotacyjnie je bierze do tej Portugalii?
                > a może to ona jego zabrała smile

Dość dyktatury kobiet!
                • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:40
                  scher napisał:

>Dość dyktatury kobiet!

z ziemi polskiej do polskiej
          • leokadia35 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:32
            Zastanów się nad tym co robisz, tyle energii psu w du..e. no chyba że kodowcy ci płacą
          • prophetess.pl Re: prośba spod Sejmu - update 03.01.17, 21:27
            To w Portugalii też pikietuje? Ryskowi to ty wszystko wybaczysz, cudownie, ale serio jaki to lider wozi sie po świecie a wyzawcy marzną na pikiecie. Za przeproszeniem - twój guru ma cie w d... Mogą ci pod tym sejmem nogi przyrosnąc do betonu a jego oto widac niewiele obchodzi, bo nie jego kolejka. Słabe, nie powiem...
            • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 03.01.17, 22:01
              >lider
              >wyzawcy
              >guru

big_grin Następna. Biedactwa...
    • albertynaa Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:34
      paszczakowna1 napisała:

> Spędziłam noc sylwestrową pod Sejmem

Super pomysł.
      10- cio letniego dzieciaka zabrałaś z sobą? wink
      • lauren6 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:38
        Właśnie miałam zapytać czy paszcza ma jakąś rodzinę, dzieci, pracę, że ciągle przesiaduje pod sejmem, spędza tam noce itd?
        • fadilla Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:40
          Walka o demokrację wymaga poświęceń. Co tam własne dzieci.
        • albertynaa Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 11:47
          Oj tam, nie bądź drobiazgowa.
          Naczelny kodziarz z tłustą kitką ma dzieci co w niczym mu nie przeszkadza wink
          • issa-a Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:37
            >Oj tam, nie bądź drobiazgowa.
            Naczelny kodziarz z tłustą kitką ma dzieci co w niczym mu nie przeszkadza wink

podobnie jak naczelnemu tvpis, który ma dzieci co w niczym mu nie przeszkadza.
            Podobnie jak brudne zdarte kamaszki naczelnika państwa nie przeszkadzaja mu być naczelnikiem państwa.
            itd itp
            To żałosne, że pisiory muszą czepaiać się czyjegoś nosa, krzywych zębów czy włosów, żeby zdyskredytować. I pokazać "swoją wyższość".
            Poziom żałosny, brak słów.
            Nawet gadac się nie chce z takim prostactwem.
            I to was najbardziej wkurza. Że jesteście prostakami a wasz suweren to też głównie prostactwo.
            Stąd rzucanie guanem w "wykształciuchy" i elity bo sami jesteście nikim, zwyczajnie.
            I poza prostactwem, nikt nie chce się do was przyznać.
            Mozna zbudować podstawy państwa na czyms takim? na suwerenie bez ambicji, bez energii, bez potrzeb, poza pińcetką? który intelektualnie nie wyszedł z PGRu? z dewocji kościelnej?
            To ma być nowoczesne państwo, zapewniające społeczeństwu przyszłość? dobrobyt?
            naprawdę nie rozumiem, jak mozna być tak tępym.
            --
            • albertynaa Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:43
              Bla bla bla.... big_grin
            • menodo Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:51
              Brawo!
              100/100
            • 1elka26 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:15
              Bardzo dobry wpis. Dzięki - o ile mialam wczesniej obawy, że PIS może nie wygrac następnych wyborów , to teraz jestem coraz bardziej spokojna.
              W tym wywodzie brakuje mi tylko powtórzenia hasła z poprzednich lat w rodzaju "zabierz babci dowód".
              Nic do was nadal nie dotarlo, więc powtórzę. Nie buduje się panstwa na pogardzie dla współobywateli i na obrażaniu ich przekonań religijnych - nawet jeżeli jest to podręcznikowy przyklad dewocji. Nie buduje sie państwa na fałszywym poczuciu wyższości i braku tolerancji tak charakterystycznej dla wszelkich ruchów lewicowych.
              Macie problem, gdyż dla was wszystko jest do kupienia i wszystko jest na sprzedaż. Zaręczam, że bardzo często ci ktorych obrażasz, pisząc o nich, że intelektualnie nie wyszli z PGRu wiedzą bardzo często doskonale co to jest honor i wierność raz danemu słowu. Ich nie kupisz za pińcestkę.
              Ale - żyjcie nadal w swoim odrealnionym swiecie - Polska lepiej na tym wyjdzie. Ludzie którzy twierdzą, że "polskość to nienormalność" , ludzie których symbolem jest czekoladowy orzeł - nie są w stanie zbudować niczego co ma przed sobą przyszlość.
              • sumire Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:28
                Nie buduje się państwa na pogardzie dla współobywateli?
                A kto współobywateli nazwał gorszym sortem? Nie twój guru aby?...
                • 1elka26 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:58
                  Współobywatele powinni myślec takze o panstwie, a nie tylko o utraconej władzy.
                  Bajki o spontanicznym zrywie obywatelskim jakim podobno jest KOD, to mozna opowiadać na marszach KOD, tam pewnie znajda się tacy którzy w to naprawdę wierzą.
                  W żadnym państwie , juz w miesiąc po demokratycznych wyborach, nawet jeszcze przed powstaniem rzadu, nie powstaje grupa ludzi która twierdzi, że jest niszczona demokracja.
                  Jak w takim razie nazwać takich ludzi? Tych którzy wszelkimi możliwymi środkami eskalują konflikt? Tych, którzy od roku mowia o drugim Majdanie w Warszawie?
                  Uważasz, że takich ludzi mozna szanować?
                  • iwles Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 14:00

widocznie w żadnym normalnym demokratycznym państwie nowy rząd, miesiąc po wyborach, nie dopuszcza się łamania prawa.
                    • 1elka26 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 16:14
                      Jasne. I miesiąc po wyborach opowiada się takie bzdury?
                      "Demokracja jest mocno zagrożona, niektórzy mówią, że doszło do zamachu stanu i zbliża się totalitaryzm. Dlatego chcemy bronić demokracji. Nie opowiadamy się za jakąkolwiek partią polityczną, nie walczymy o władzę ani przeciw konkretnym ludziom - mówi założyciel grupy Mateusz Kijowski." - wypowiedź z listopada 2015.

Bajki dla zmanipulowanych ludzi służących za typowe "mięso armatnie" na marszach. A że jak zwykle cenzura forumowa w ramach akcji #wolne media, wycina teksty bedące jednoznaczną ilustracją prawdziwego kierunku działań tzw. "obrońców demokracji", więc jeszcze raz zamieszczę wycięty cytat:

1. Prezydent Duda wziął udział w pogrzebie polskiego kierowcy zamordowanego w Berlinie przez ,,uciekające od wojny kobiety i dzieci".

,,Buuu...! Gest na pokaz! Taniocha! MA-RIO-NETKA! MA-RIO-NETKA! Próba odwrócenia uwagi od kąfliktu parla... palra... parlalalalalabamba!"

2. Prezydent Duda przeprosił, że wziął udział w tym pogrzebie.

,,Buuu...! Przeprosiny na pokaz! Kaczyński mu kazał! element gry politycznej! Buuu!"

3. Prezydent Duda przeprosił, że przeprosił.

,,Buuu...! Nic tylko przeprasza i przeprasza! Prezydent jest reprezentowania Narodu, na przykład na uroczystościach państwowych, a nie od przepraszania!!! Za co on w ogóle przeprasza?! Udział w tych uroczystościach to jego obowiązek! Buuu...!"

4. Prezydent zaapelował do swoich krytyków: ,A pocałujcie wy mnie wszyscy w..."

,, .... surprised surprised SKANDAL!!!! MY TU DO NIEGO Z OTWARTYM SERCEM I WYCIONGNIENTYMI RENCYMA, A TU TAKIE SŁOWA?!! DE-MO-KRACJA! DE-MO-KRACJA!"

I tak do osranej..."
                      www.facebook.com/razproza/

Tak właśnie wygląda wasza wizja demokratycznego państwa. Demokracja jest wtedy gdy spełnia tylko i wyłącznie nasze oczekiwania i gdy to MY mówimy co jest zgodne prawem i regułami demokracji.
                      • livia.kalina Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 17:47
                        Dziecko drogie, jesteś z dalekiego azjatyckiego kraju to ja ci wyjaśnię na czym polega europejska demokracja: na trójpodziale władzy i na niezależności i niezawisłości każdej z ich. Jest to podstawa demokracji i każde naruszenie tej równowagi jest niebezpieczne dla prawnej stabilności państwa. Niebezpiecznym jest kiedy władze wykonawczą i ustawodawczą dzierży wyłącznie jeden człowiek, który na dokładkę robi to nieformalnie bo nie ponosi za to żadnej prawnej odpowiedzialności. Ogromnym niebezpieczeństwem jest również kiedy ma zakusy nad kontrolowaniem trzeciej władzy - sądowniczej.

A tych bredni powyżej o marionetce Dudzie nawet mi się nie chce komentować. Wklejasz brednie, żeby rozmydlać prawdziwy problem. Kogo w ogóle obchodzi jakiś Duda? Żałosna marionetka, którą czeka Trybunał Stanu. Ot i skończy cala wielka kariera.
                      • leokadia35 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:36
                        Elka 100/100
              • issa-a Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:26
                >Nic do was nadal nie dotarlo, więc powtórzę
                >Nie buduje sie państwa na fałszywym poczuciu wyższości i braku tolerancji tak >charakterystycznej dla wszelkich ruchów lewicowych.

to ty elka niczego nie zrozumialaś...co jakby mnie wcale nie dziwi.
                Mozna być człowiekiem prostym ale nie prostakiem. Człowiekiem, który nie ma wykształcenia ale ma rozum. Wielu jest takich ludzi i ja ich doceniam. Nie czuje się "wyższa" np. od sprzątaczki tylko dlatego, że sprząta.
                Czuje się wyższa od kogos takiego jak ty, kto niczego nie umie I NIE CHCE SIĘ NAUCZYĆ. Za to z nienawiscią obrzuca błotem tych, którzy chcieli czegos więcej niż zasiłek z mopsu oraz święte słowo proboszcza.
                Wam się nie chce isc do przodu, rozwijac się, szukać lepszych dróg choć moze trudniejszych. Dużo łatwiej jest nic nie robić, czekać na zbawiciela naczelnika a swoje potrzeby emocjonalne zaspakajać nienawiścią.
                Dlatego z taką milością złapaliście za nogi równego sobie, który wyjechał na waszej nienawisci na samą górę. Ale tak naprawdę to pogardza wami tak samo, jak nami. Jeśli o premier rządu polskiego mówi "powiatowa" to ciekawe jakim epitetem was traktuje? co nieco ujawnil kiedys prezes tvpis - ciemny lud. Poniekąd nie pomylił się.
                Nie zbuduje się państwa na prostactwie, zapamietaj to sobie sama. Ludzie bez ambicji, chorzy z nienawiści, moga jedynie pogrążyć samych siebie, a w skali kraju - wszystkich.
                Przyjrzyj sie elka, rodzinom wokół. Kto sie rozwija, bogaci i zyje mu sie coraz lepiej? tacy zatęchli ze starości (pogladów) prostacy czy otwarci, ambitni, odważni?
                O czym tu w ogóle gadać...
                Ale mozesz sobie jeszcze popluć, pewnie ci to humor poprawi.
                Niczego jednak nie zmieni.
                A PIS na pewno nie wygra w następnych wyborach, spoko. Ciemnogrodu jest ok. 35%, teraz frekwencja będzie na pewno większa.
                Chyba, że zmienią ordynację. Gnomik to wie bo już kombinuje przy ordynacji.
                Na szczęście zawsze mozna stąd wyjechać.
                Nie muszę umierać w tej stęchliźnie.
                • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:57
                  issa-a napisała:

> Wam się nie chce isc do przodu, rozwijac się, szukać lepszych dróg

Te sprzedajne media robią wam totalną sieczkę z mózgu, tworzą stereotypy, kreują wroga, a do tak wykreowanego karmią nienawiścią i pogardą. Żyjesz w bańce, żyjesz w zakłamanej rzeczywistości, pod ziemią. Jak te otumanione pigułkami kobiety z "Seksmisji". Każdego, kto nie reaguje na hasło "Weź pigułkę", uważasz za "dekadenta".

https://antyweb.pl/wp-content/uploads/2014/05/Kadr-z-filmu-Seksmisja.png
                • 1elka26 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:59
                  issa-a napisała:

> Wam się nie chce isc do przodu, rozwijac się, szukać lepszych dróg choć moze tr
                  > udniejszych. Dużo łatwiej jest nic nie robić, czekać na zbawiciela naczelnika a
                  > swoje potrzeby emocjonalne zaspakajać nienawiścią.

Masz rację - nie chcę iśc do przodu z takimi ludźmi jak nie mogący pogodzić sie z przegraną, były - na szczęście - prezydent mówiący:
                  - Trzeba czasami mieć odwagę i lać się dechą z takimi ludźmi.

Jak aktywistka Janda pełna pogardy dla kobiet:

Kiedy patrzę na kobiety służące partii PiS, to odechciewa mi się wszelkiej do kobiet miłości.

Czołowa polska feministka pisząca o kobiecie - kukła.

Takiego natężenia nienawiści i braku tolerancji jeszcze w historii Polski nie odnotowano.

Resztę tych jakże ciekawych ale mało odkrywczych elukubracji pominę milczeniem. Przypomnę tylko co tzw. dziennikarz Lis powiedział:
                  "Ludzie nie są tacy głupi jak nam się wydaje. Są znacznie głupsi".

Mysleliście, że nadal można na tym budowac przyszlość? Na pogardzie?

> A PIS na pewno nie wygra w następnych wyborach, spoko. Ciemnogrodu jest ok. 35%
                  > , teraz frekwencja będzie na pewno większa.
                  > Chyba, że zmienią ordynację. Gnomik to wie bo już kombinuje przy ordynacji.
                  > Na szczęście zawsze mozna stąd wyjechać.
                  > Nie muszę umierać w tej stęchliźnie.

No i wszystko wiadomo - bo ma byc tak jak MY chcemy - jakie to żałosne. A wybory nastepne PIS wygra - o to nie musisz sie martwić , i nie potrzeba nic kombinowac przy ordynacji.
                • prophetess.pl Re: prośba spod Sejmu - update 03.01.17, 21:50
                  Aż przykro się to czyta. Zero samodzielnego myślenia, tylko copy-pasty. Jesli pisanie tego szitu to twoja praca zarobkowa, to jeszcze mogę zrozumiec. Wiadomo grosz do grosz... Ale jeśli nie to przypał. Wylacz na miesiac telewizor, nie czytaj nic kompletnie o polityce, absolutnie nic. Może mózg ci sie zresetuje i zaczniesz go uzywac do formulowania swoich mysli a nie copy-pastow.
              • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:27
                >Nie buduje się panstwa na pogardzie dla współobywateli

No co ty nie powiesz... To wyzywanie współobywateli od zdrajców, Targowicy, najgorszego sortu, elementu animalnego, świń oderwanych od koryta itd jest... niedobre? Nie buduje państwa? Naprawdę?
                • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:49
                  paszczakowna1 napisała:

> >Nie buduje się panstwa na pogardzie dla współobywateli
                  > No co ty nie powiesz... To wyzywanie współobywateli od zdrajców, Targowicy,
                  > najgorszego sortu, elementu animalnego

Zacytuj oryginalne wypowiedzi, nie karm nas TFałszN-owską propagandą i manipulacją. Nikt nie wyzywał obywateli od "najgorszego sortu", nikt nie wyzywał obywateli od "elementu animalnego".
                  • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:10
                    scher napisał:

> Zacytuj oryginalne wypowiedzi
                    cytowac to mozna cos godnego cytowania tongue_out
                  • asia-loi Re: do schera 02.01.17, 21:49
                    scher napisał:

> Zacytuj oryginalne wypowiedzi, nie karm nas TFałszN-owską propagandą i manipulacją. Nikt nie wyzywał obywateli od "najgorszego sortu", ...

scher, specjalnie dla Ciebie, przypomnienie wypowiedzi Twojego politycznego przywódcy.
                    Gdzieś tak po minucie (na filmiku), będzie o gorszym sorcie.

www.youtube.com/watch?v=SKFgVD2KGXw
                    =================
                    Gdy jedna osoba cierpi na urojenia, nazywamy to szaleństwem.
                    Gdy wielu ludzi cierpi na urojenia, nazywamy to religią.
                    • scher Re: do schera 02.01.17, 22:06
                      asia-loi napisała:

> Gdzieś tak po minucie (na filmiku), będzie o gorszym sorcie.

I czego nadal w tej wypowiedzi nie rozumiesz?
                      • asia-loi Re: do schera 02.01.17, 22:16
                        scher napisał:

> I czego nadal w tej wypowiedzi nie rozumiesz?

To Ty nie rozumiesz. suspicious Domagałeś się oryginalnej wypowiedzi posła Jarosława - o gorszym sorcie, dałam Ci linka, a Ty dalej idziesz w zaparte. suspicious
                        • scher Re: do schera 02.01.17, 22:22
                          asia-loi napisała:

> Domagałeś się oryginalnej wypowiedzi posła Jarosława - o gorszym sorcie

I gdzie on tam obraża obywateli?
                          • araceli Re: do schera 02.01.17, 22:26
                            scher napisał:
                            > I gdzie on tam obraża obywateli?

A ludzie których określa tym mianem nie są obywatelami RP?
                          • asia-loi Re: do schera 02.01.17, 22:29
                            scher napisał:

> I gdzie on tam obraża obywateli?>

No jak to gdzie? Przecież na filmiku jest jak byk. Odsłuchaj sobie kilka razy, to może wreszcie będziesz wiedział. Możesz sobie cały filmik odsłuchać. O gorszym sorcie jest, tak gdzieś po 1 minucie i 30 sekundach. wink
                            • scher Re: do schera 02.01.17, 22:40
                              asia-loi napisała:

> > I gdzie on tam obraża obywateli?
                              > No jak to gdzie? Przecież na filmiku jest jak byk.

Dokładny cytat:
                              "To jest ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków."

Kogo konkretnie obraził?
                              • kozauwoza Re: do schera 02.01.17, 22:41
                                scher napisał:

> Kogo konkretnie obraził?
                                Legutkę.
                              • asia-loi Re: do schera 02.01.17, 22:42
                                scher napisał:

> Dokładny cytat:
                                > "To jest ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna t
                                > radycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest jakby
                                > w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków."
                                >
                                > Kogo konkretnie obraził?

Następne zdania (wypowiedzi Jarosława), po tym co zacytowałeś. Odsłuchaj sobie.
                              • araceli Re: do schera 02.01.17, 22:43
                                scher napisał:
                                > Dokładny cytat:
                                > "To jest ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna t
                                > radycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest jakby
                                > w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków."

Przed chwilą Scherunio twierdził, że to nie było o obywatelach - teraz sam się zaorał i znalazł cytat, że jednak było big_grin
                                • scher Re: do schera 02.01.17, 22:47
                                  araceli napisała:

> twierdził, że to nie było o obywatelach
                                  > znalazł cytat, że jednak było

Krytykujesz szmalcownictwo - krytykujesz obywateli.
                                  Krytykujesz złodziejstwo - krytykujesz obywateli.
                                  Krytykujesz gejofobię - krytykujesz obywateli.

Interesujący sposób manipulowania. Szkoda, że dawno - nomen omen - odkodowany. I nieskuteczny.
                                  • kozauwoza Re: do schera 02.01.17, 22:53
                                    scher napisał:

> Krytykujesz szmalcownictwo - krytykujesz obywateli.
                                    > Krytykujesz złodziejstwo - krytykujesz obywateli.
                                    > Krytykujesz gejofobię - krytykujesz obywateli.

nie odróżniasz krytyki jakiegoś zjawiska od wyzywania ludzi /obywateli/ swojego kraju. żeby kogos nazwac złodziejem należy mu udowodnić kradzież. A tak to rzucanie wyzwisk w eter...
                                    • scher Re: do schera 02.01.17, 22:58
                                      kozauwoza napisała:

> nie odróżniasz krytyki jakiegoś zjawiska od wyzywania ludzi

"To jest ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków."

Żaden uczciwy intelektualnie człowiek, który odebrał przedgimnazjalne wykształcenie, nie określi tych słów "wyzywaniem ludzi". Stosujecie w dyskusji te same chwyty, co tituszki-diduszki. Tzn. kładziecie się na asfalcie i krzyczycie, że was biją.
                                      • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 19:29
                                        scher napisał:

> Żaden uczciwy intelektualnie człowiek, który odebrał przedgimnazjalne wykształcenie, nie określi tych słów "wyzywaniem ludzi". Stosujecie w dyskusji te same chwyty, co tituszki-diduszki. Tzn. kładziecie się na asfalcie i krzyczycie, że was biją.
                                        >

scher, przestań manipulować. suspicious Celowo nie cytujesz dalszego ciągu wypowiedzi posła Jarosława.
                                        Jeszcze raz. Odsłuchaj sobie dalszą część filmiku, kolejne zdania wypowiedzi, po tym co zacytowałeś. suspicious
                                        • scher Re: do schera 03.01.17, 19:42
                                          Zacytuj, o co ci chodzi, a nie przekomarzasz się bez sensu.
                                          • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 20:34
                                            scher napisał:

> Zacytuj, o co ci chodzi, a nie przekomarzasz się bez sensu.>

Nie mam czasu, więc zacytuję trochę (też muszę przecież odsłuchać i spisać, bo nie znam tego na pamięć słowo w słowo).

"Ten najgorszy sort jest niesłychanie teraz aktywny, bo czuje się zagrożony ..."
                                            Dalej sobie odsłuchaj, wszystko jest na filmiku. Od 1,20 sekunda na filmiku.
                                            Ty po prostu udajesz głupa, bo doskonale wiesz co poseł Jarosław powiedział, i nie pasuje Ci to, że filmik jest dowodem.
                                            • scher Re: do schera 03.01.17, 20:55
                                              asia-loi napisała:

> "Ten najgorszy sort jest niesłychanie teraz aktywny, bo czuje się zagrożony ..."

No i co? Zdrajców narodowych nie można nazwać po imieniu? Przecież tu nie o wyzwanie ich chodzi, ale o nazwanie rzeczy i zjawisk po imieniu właśnie. Przecież nie mówił o tobie, co cię to tak ubodło? Wczuwasz się empatycznie w uczucia zdrajców narodowych? Chyba się z nimi nie identyfikujesz, co?
                                              • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 21:17
                                                scher napisał:

> No i co? Zdrajców narodowych nie można nazwać po imieniu?

A tych zdrajców narodowych (których Kościuszko powiesił, poseł Jarosław też nazywa po imieniu? suspicious

Przecież nie mówił o tobie, co cię to tak ubodło? Wczuwasz się empatycznie w uczucia zdrajców narodowych? Chyba się z nimi nie identyfikujesz, co?

Zgadza się o mnie nie mówił, bo ja jestem zwykły szarak. Ani ze mnie bohater narodowy, ani zdrajca. Przeraża mnie ta katolicka nienawiść do drugiego człowieka, tylko dlatego, że ma inne zdanie na jakiś temat. sad I nie rozumiem, dlaczego poseł Jarosław uważa siebie i sobie podobnych za lepszy sort. Co on takiego zrobił dla Polski, że uważa się za lepszego od innych. Jego brat, jako prezydent, też dla Polski nic dobrego nie zrobił. Obaj szczególnych zasług dla Polski nie mają. A poseł Jarosław to jeszcze zrobi dużo krzywdy Polsce i Polakom. sad
                                                • scher Re: do schera 03.01.17, 21:25
                                                  asia-loi napisała:

> nienawiść do drugiego człowieka, tylko dlatego, że ma inne zdanie na jakiś temat.

Ja nienawiści w tej wypowiedzi nie słyszałem, raczej smutną rezygnację.
                                                  Po drugie nie że ktoś ma inne zdanie, tylko że wpisuje się w nurt zdrady narodowej..
                                                  • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 21:31
                                                    scher napisał:

>
                                                    > Ja nienawiści w tej wypowiedzi nie słyszałem, raczej smutną rezygnację.

Chodzi mi o wszystkie wypowiedzi posła Jarosława, i czyny też - względem opozycji.
                                                    W tej zacytowanej to bardzo dobrze widać. Nie godzi się tak nienawidzić innych ludzi, jak się co i rusz chodzi do komunii, a w końcu katolicka wiary wyróżnia się podobno "miłością do bliźniego" - niestety tylko w teorii.

> Po drugie nie że ktoś ma inne zdanie, tylko że wpisuje się w nurt zdrady narodowej.

U kogo Ty widzisz zdradę narodową (teraz). Poproszę o nazwiska.
                                              • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 21:30
                                                scher napisał:

> No i co? Zdrajców narodowych nie można nazwać po imieniu?
                                                czyli jednak wyzywa ludzi, nie krytykuje zjawiska.
                                      • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 20:18
                                        scher napisał:

> Żaden uczciwy intelektualnie człowiek, który odebrał przedgimnazjalne wy
                                        > kształcenie, nie określi tych słów "wyzywaniem ludzi".
                                        "gorszy sort Polaka" to nie jest wyzwisko? nie manipuluj. Mozna krytykować zjawisko bez epitetów, nie sądzisz?, ale fakt niewielu to potrafi zrobić.
                                        • scher Re: do schera 03.01.17, 20:28
                                          kozauwoza napisała:

> "gorszy sort Polaka" to nie jest wyzwisko?

Wypowiedź brzmiała:
                                          "To [zdrada narodowa] jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków."

Nie. Ta wypowiedź to nie jest wyzwisko.
                                          • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 21:36
                                            scher napisał:

> Wypowiedź brzmiała:
                                            > "To [zdrada narodowa] jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego so
                                            > rtu Polaków."

no dokłądnie! Jarosław mówi o pewnej grupie ludzi, która nazywa gorszym sortem. Mówienie o ludziach że są gorszym sortem bo coś tam w genach mają jest obraźliwym epitetem. O innych ludziach, współobywatelach tak sie nie mówi, jak sie pretenduje na męża stanu.
                                            • scher Re: do schera 03.01.17, 21:40
                                              kozauwoza napisała:

> > Wypowiedź brzmiała:
                                              > > "To [zdrada narodowa] jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego
                                              > > sortu Polaków."
                                              > no dokłądnie! Jarosław mówi o pewnej grupie ludzi, która nazywa gorszym sortem.

Gdyby o złodziejach lub mordercach powiedział, że należą do najgorszego sortu Polaków, nie broniłabyś złodziei i morderców, prawda? Skąd zatem różnica w przypadku zdrajców?
                                              • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 22:00
                                                scher napisał:

> Gdyby o złodziejach lub mordercach powiedział, że należą do najgorszego sortu P
                                                > olaków, nie broniłabyś złodziei i morderców, prawda?

jeśli mieliby wyroki to pewnie nie, a tak to tylko obrażające wyzwiska. Klasy w tym nie ma.
                                                • scher Re: do schera 03.01.17, 22:57
                                                  kozauwoza napisała:

> jeśli mieliby wyroki to pewnie nie

Czyli uważasz, że powiedzenie, że działania jakiejś grupy bliżej nieokreślonych osób wpisują się w nurt zdrady narodowej, jest bez wyroku sądowego niedopuszczalne?
                                                  • kozauwoza Re: do schera 04.01.17, 21:00
                                                    scher napisał:

> Czyli uważasz, że powiedzenie, że działania jakiejś grupy bliżej nieokreślonych
                                                    > osób wpisują się w nurt zdrady narodowej, jest bez wyroku sądowego niedopuszcz
                                                    > alne?

zdrada narodowa to bardzo mocny zarzut. Warto by to udowodnić jakoś zanim sie kłapie trzy po trzy. Nie da sie krytykowac bez rzucania inwektyw bez pokrycia?
                                              • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 22:51
                                                scher napisał:

Skąd zatem różnica w przypadku zdrajców?
                                                >

A kogo poseł Jarosław uważa za zdrajcę? Poproszę o nazwiska i przytoczenie tej zdrady.
                                                Jeżeli ktoś zdrajcą nie jest, to nazwanie zdrajcą jest perfidnym oszczerstwem/kłamstwem.
                                                Ludzie, którzy nie są zdrajcami, a tak zostali nazwani, mogliby wytoczyć proces o z niesławienie.
                                                • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 22:52
                                                  asia-loi napisała:

> Ludzie, którzy nie są zdrajcami, a tak zostali nazwani, mogliby wytoczyć proces
                                                  > o z niesławienie.

Oczywiście: o zniesławienie.
                                                • scher Re: do schera 03.01.17, 22:55
                                                  asia-loi napisała:

> Ludzie, którzy nie są zdrajcami, a tak zostali nazwani, mogliby wytoczyć proces
                                                  > o zniesławienie.

A którzy konkretnie nie są zdrajcami, a tak zostali nazwani?
                                                  • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 23:00
                                                    scher napisał:

> A którzy konkretnie nie są zdrajcami, a tak zostali nazwani?

A to ja Ciebie pytam (chyba już po raz drugi w tym wątku) o nazwiska zdrajców.
                                                    Kogo Ty i poseł Jarosław uważacie za zdrajców. Nazwiska poproszę.
                                                  • scher Re: do schera 03.01.17, 23:07
                                                    asia-loi napisała:

> Kogo Ty i poseł Jarosław uważacie za zdrajców. Nazwiska poproszę.

Tych, którzy mają "nawyk donoszenia na Polskę zagranicą". Nazwisk nie podał.
                                                    Nie powiedział też, że są zdrajcami, ale że nawiązują do fatalnej tradycji zdrady narodowej.
                                                  • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 23:16
                                                    scher napisał:

> Tych, którzy mają "nawyk donoszenia na Polskę zagranicą". Nazwisk nie podał.

Ale to przecież pierwsze na skargę do Brukseli "latały" pisięta np. Czarnecki i ksiądz Rydzyk.
                                                    Himalaje hipokryzji. suspicious
                                                    Rydzyk to mnie dziwi, jak wiadomo z historii, to T. Kościuszko - dostojników kościelnych powiesił za zdradę. sad

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rydzyk-skarzy-sie-w-brukseli-to-jest-totalitaryzm-ja-nie-zartuje,175402.html
                                                    wyborcza.pl/1,75398,19915040,jak-to-z-donoszeniem-bylo-czyli-pis-skarzyl-sie-europie.html
                                                  • asia-loi Re: do schera 03.01.17, 23:18
                                                    asia-loi napisała:

> Rydzyk to mnie dziwi, jak wiadomo z historii, to T. Kościuszko - dostojników ko
                                                    > ścielnych powiesił za zdradę. sad

Kuźwa, znowu z "bykiem" napisałam.
                                                    Miało być Rydzyk to mnie nie dziwi...
                                                    Idę spać. Może wrócę do dyskusji jutro.
                                                  • scher Re: do schera 03.01.17, 23:28
                                                    asia-loi napisała:

> Ale to przecież pierwsze na skargę do Brukseli "latały" pisięta np. Czarnecki

Ale gdy Kaczyński uderzył w stół, to nie Czarnecki się odezwał, lecz nożyce.
                                                  • iwles Re: do schera 04.01.17, 08:16

Nożyce mówisz?
                                                    a kto wezwał do Polski Komisję Wenecką ?
                                                    Czyż nie Waszczykowski ?
                                                  • scher Re: do schera 04.01.17, 08:39
                                                    iwles napisała:

> Nożyce mówisz?

Owszem, nożyce. Powiedział Kaczyński o fatalnej tradycji zdrady narodowej i podniósł się jazgot. Warto było posłuchać, kto jazgocze. Uderz w stół...
                                                  • kozauwoza Re: do schera 04.01.17, 21:08
                                                    scher napisał:

> Powiedział Kaczyński o fatalnej tradycji zdrady narodowej i pod
                                                    > niósł się jazgot. Warto było posłuchać, kto jazgocze. Uderz w stół...
                                                    czyli Kaczyński robił sobie taki wykład o zdradzie narodowej i Ty sobie słuchałeś nie wiedząc kogo ma na myśli pewnie on sam nawet nikogo nie miał na mysli i to w ogóle nie miało związku z tłumaczeniem sie Beaty Szydło w Brukseli. Nie rżnij głupa.
                                                  • kozauwoza Re: do schera 04.01.17, 21:03
                                                    scher napisał:

> Ale gdy Kaczyński uderzył w stół, to nie Czarnecki się odezwał, lecz nożyce.

Ty nie manipuluj, Kaczyński nie rzucił sobie tak poprostu sentencji tylko nawiązał do konkretnych wydarzeń.
                                                  • paszczakowna1 Re: do schera 04.01.17, 00:15
                                                    > Tych, którzy mają "nawyk donoszenia na Polskę zagranicą". Nazwisk nie podał.

Andrzej Duda! wiadomosci.onet.pl/echa-wypowiedzi-andrzeja-dudy-w-londynie-petru-az-nie-chce-mi-sie-wierzyc/r7ldz7
                                                  • szarsz Re: do schera 04.01.17, 11:39
                                                    > Tych, którzy mają "nawyk donoszenia na Polskę zagranicą".
                                                    > Nazwisk nie podał.

Czyli Macierewicz i Marta Kaczyńska. To oni są gorszym sortem, co ma zdradę w genach?

• scher Re: do schera 04.01.17, 12:34
                                                    szarsz napisała:

> Czyli Macierewicz i Marta Kaczyńska. To oni są gorszym sortem, co ma zdradę
                                                    > w genach?

Zapytaj ich, czy słowa Jarosława odebrali osobiście. Słyszałem wiele wypowiedzi "urażonych", ale tych dwojga akurat nie.
                                                  • szarsz Re: do schera 04.01.17, 12:38
                                                    Głośniej krzycz, że to nie twoja ręka - może ktoś usłyszy...
                                                  • albertynaa Re: do schera 04.01.17, 00:11
                                                    asia-loi napisała

> Kogo Ty i poseł Jarosław uważacie za zdrajców. Nazwiska poproszę

Ale który "poseł Jarosław"?- Jarosław Górczyński?
                                                    Sama zapytaj.
                                                  • iwles Re: do schera 04.01.17, 08:07

ale w swoim imieniu to chyba jesteś w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy też nie ?
                                                  • asia-loi Re: do schera 04.01.17, 17:36
                                                    albertynaa napisała:

> Ale który "poseł Jarosław"?- Jarosław Górczyński?

albertyna, nie rżnij głupa. suspicious
                                                    Dobrze wiesz o jakiego posła Jarosława chodzi. wink
                        • 1elka26 Re: do schera 02.01.17, 22:43
                          A ja ponownie zapytam się w takim razie. Jak nazwać ludzi, którzy już w miesiąc po demokratycznych wyborach nie mogąc pogodzić sie z utratą władzy krzyczą o tworzeniu państwa totalitarnego, o łamaniu demokracji - zaledwie miesiąc po wyborach!!
                          Jak nazwać ludzi którzy bez przerwy starają sie wyprowadzić ludzi na ulice, którzy ciagle mówią o Majdanie w Warszawie, którzy wzywają do usunięcia Polski z Unii - kim oni są? Czy tak postępują ludzie zatroskani o dobro kraju?

• kozauwoza Re: do schera 02.01.17, 22:49
                            1elka26 napisał(a):

> A ja ponownie zapytam się w takim razie. Jak nazwać ludzi, którzy już w miesiąc
                            > po demokratycznych wyborach nie mogąc pogodzić sie z utratą władzy krzyczą o t
                            > worzeniu państwa totalitarnego, o łamaniu demokracji - zaledwie miesiąc po wybo
                            > rach!!
                            a jak nazwać ludzi, którzy juz miesiąc po wygranych wyborach zaczynają łamać prawo w kraju?
                            • 1elka26 Re: do schera 02.01.17, 23:11
                              kozauwoza napisała:

> a jak nazwać ludzi, którzy juz miesiąc po wygranych wyborach zaczynają łamać pr
                              > awo w kraju?
                              >
                              Bo tak powiedział Kijowski? bo tak napisała GW i fakt ten został potwierdzony przez niezliczone autorytety prawnicze?
                              A może to własnie wszyscy ci którzy przestali widzieć art. 197 Konstytucji popełnili błąd?
                              • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 20:21
                                1elka26 napisał(a):

> Bo tak powiedział Kijowski? bo tak napisała GW
                                nie, bo wielu ludzi /w tym większość autorytetów prawniczych i konstytucjonalistów/ tak to widzi.
                                • albertynaa Re: do schera 03.01.17, 21:16
                                  "Wielu ludzi"
                                  "Większość autorytetów"
                                  - zapomniałaś dodać, że z ramienia lewactwa/ PO i kodziarstwa co czyni ich wypowiedź nieobiektywną, a tym samym niewiarygodną.
                                  • kozauwoza Re: do schera 03.01.17, 21:39
                                    albertynaa napisała:

> - zapomniałaś dodać, że z ramienia lewactwa

no co ja Ci poradzę że sporo mądrych, wykształconych ludzi ma lewicujące, liberalne poglądy.
              • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:59
                1elka26 napisał(a):

> Nie buduje się panstwa na pogardzi
                > e dla współobywateli i na obrażaniu ich przekonań religijnych - nawet jeżeli je
                > st to podręcznikowy przyklad dewocji. Nie buduje sie państwa na fałszywym poczu
                > ciu wyższości i braku tolerancji tak charakterystycznej dla wszelkich ruchów le
                > wicowych.

o to, to. Powiedz to swojemu wodzowi!
        • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 19:41
          >Właśnie miałam zapytać czy paszcza ma jakąś rodzinę, dzieci, pracę, że ciągle przesiaduje pod sejmem, spędza tam noce itd?

Pofatyguj się i sprawdź moje posty, skoro taka ciekawa jesteś. Pracę mam. I mam w niej urlop. A nocy spędziłam w sumie trzy pod Sejmem.
      • menodo Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 12:32
        Nie, no sorry. Gdyby to jakiś facet napisał, że w sylwestra pikietował pod sejmem, też byś zapytała go o dzieciaka? A np. gdyby paszczakowna napisała, że całą noc przetańczyła z jarosławem na balu dla milosników kotów - to też byś jej zasugerowała, że matka to jednak w domciu powinna z niunisiami sylwestrować?
        I zeby nie było - az tak jak paszczakównie pis mi nie przeszkadza, ale twoj argument z dzieciakiem uwazam za głupi i obrzydliwie patriarchalny.
        • lauren6 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:09
          Jaki argument? Pytanie się czy ma dziecko lub czy chodzi z dzieckiem na całonocne demonstracje to wytaczanie jakiegoś argumentu?

Ja już się z prasy dowiedziałam, że jak mężczyzna idzie na wojnę to dzieci i kobiety muszą cierpieć, więc jak tu się czepiać np pierwszego wojownika o demokrację w Polsce. Nie mam więcej pytań.
          • menodo Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:27
            Nie, no ja to pytanie odebrałam jako sugestię, że matki dzieciom nie powinny piikietować w sylwestra i zareagowałam, bo jestem feministkąwink
            • fadilla Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 15:18
              Myślę, że nie zrozumiałas przesłania paszczakowej, jakie niesie niemal w każdym watku. O to chodzi, żebyśmy myślały, że ona poświeca bycie z dziećmi/rodziną na rzecz demonstrowania. Za to pytanie z pewnościa sie nie obraziła, wrecz przeciwnie jej heroiczna walka, znoszenie niewygody, rozłąka z najbliższymi zostały tym zapytaniem podkreślone. Cel osiagniety. wink
              • araceli Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:02
                fadilla napisała:
                > O to chodzi, żebyśmy myślały,

I dlatego WY - samotne matki w związkach, prawackie strażniczki domowego ogniska - zadajecie pytania o jej dzieci big_grin
                • fadilla Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:01
                  Może twoim noworocznym postanowieniem będzie, że zaczniesz się w końcu leczyć i regularnie przyjmować leki?
                  • menodo Re: prośba spod Sejmu - update 03.01.17, 22:45
                    100/100
          • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 19:44
            >Jaki argument? Pytanie się czy ma dziecko lub czy chodzi z dzieckiem na całonocne demonstracje to wytaczanie jakiegoś argumentu?

Jest to bezinteresowne przypie...nie się w stylu "co z ciebie za matka".
    • menodo Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 13:36
      I niech im bozia w dzieciach wynagrodzi, o ile to nie fejk.
      Osobiście nie trawię tych państwa, ale jak któraś chce im pomóc przejąć władzę, niech sobie pikietuje i i nie wasza broszka, gdzie są jej dzieci.
    • purchawkapuknieta podziekowanie spod Sejmu - update 02.01.17, 17:27
      Uf, Paszcza, Twój, Twoich krewnych i znajomych tród został doceniony smile
      • purchawkapuknieta Re: podziekowanie spod Sejmu - update 02.01.17, 17:32
        ale bronkiem pojechałam big_grin
        • livia.kalina Re: podziekowanie spod Sejmu - update 02.01.17, 17:49
          sama siebie chwalisz?
        • asia-loi Re: podziekowanie spod Sejmu - update 02.01.17, 20:16
          purchawkapuknieta napisała:

> ale bronkiem pojechałam big_grin
          >

To teraz napisz 100 razy trud, aby odkupić swoje winy. big_grin
          Pisz: TRUD, trud, TRUD, trud, itd. big_grin
          • purchawkapuknieta Re: podziekowanie spod Sejmu - update 03.01.17, 13:37
            cały zeszyt w trzy linie zapiszę big_grin
    • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 19:53
      paszczakowna1 napisała:

> Spędziłam noc sylwestrową pod Sejmem.

A Petru taki niby nie za mądry, ale sylwestra spędził w Portugalii. Ciekawe, czy jego rubikoń wytrzyma kondycyjnie taki wypad wink
      • issa-a Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:28
        >A Petru taki niby nie za mądry, ale sylwestra spędził w Portugalii. Ciekawe, czy jego rubikoń wytrzyma kondycyjnie taki wypad

spóźniłeś się pajacu. Już było.
        • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 20:45
          Wyjazd pokazuje cały bezsens tego protestu sejmowego, całą fikcję. Ludzie marzną pod sejmem, a partyjni bossowie byczą się w gronie kochanek.
          • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:12
            scher napisał:

> Wyjazd pokazuje cały bezsens tego protestu sejmowego, całą fikcję.
            a ty myslałeś biedaku, że oni tam siedzą non stop?
            • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:19
              Takie niby straaaszne zagrożenie demokracji, a wódz Nowośmiesznej poleciał pociupciać do Portugalii...
              • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:42
                scher napisał:

> Takie niby straaaszne zagrożenie demokracji, a wódz Nowośmiesznej poleciał poci
                > upciać do Portugalii...

oprócz Kaczyńskiego większość ciupcia
                • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:14
                  Większość ciupcia, ale tylko Nowośmieszni zachowują się tak, jakby nic innego nie potrafili.
                  Rysiek straszył okupacją, a chodziło mu o kopulację.
                  • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:36
                    scher napisał:

> Większość ciupcia, ale tylko Nowośmieszni zachowują się tak, jakby nic innego n
                    > ie potrafili.

a Kaczyński nawet tego nie potrafi, a wydawałoby się że to proste jest wink
              • araceli Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 21:45
                scher napisał:
                > a wódz

Prawackie zryte berety nie potrafią wyjść ze schematu 'wodza'... uderz w stół - parę godzin temu o tym pisałam.
              • leokadia35 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:42
                😂
    • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 22:56
      scher napisał:

> Nowośmieszni kopulują, a Kaczyński zmienia POlskę na Polskę.

jak nie kopuluje to co on tam wie o życiu? smile
      • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 23:02
        kozauwoza napisała:

> jak nie kopuluje to co on tam wie o życiu?

I to jest ten wasz przekaz dnia w odpowiedzi na seksaferę? wink
        • kozauwoza Re: prośba spod Sejmu - update 03.01.17, 20:23
          scher napisał:

> I to jest ten wasz przekaz dnia w odpowiedzi na seksaferę? wink
          na co? tongue_out
      • paszczakowna1 Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 23:29
        > Nowośmieszni kopulują, a Kaczyński zmienia POlskę na Polskę.

To scher? (Mam go wygaszonego). Jakież to żałosne. Najbardziej prymitywny trolling polityczny. A kiedyś wydawało się, że ma coś w głowie. Przykre, jak nienawiść i zniewolenie umysłowe zjada nie tylko moralność, ale i intelekt.
        • scher Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 23:49
          paszczakowna1 napisała:

> Najbardziej prymitywny trolling polityczny.

A skąd wiesz, że w Portugalii ktoś akurat nie łamie zasad demokracji?
        • nathasha Re: prośba spod Sejmu - update 02.01.17, 23:54
          Tak to on. Pocieszam sie ze on sie tak lajdaczy dla kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka