Dodaj do ulubionych

Smutny wątek plotkarski.

02.01.17, 12:40

warszawawpigulce.pl/corka-jolanty-brzeskiej-z-grozba-eksmisji-pomogli-ludzie/
Szkoda kobiety, życie jej nie oszczędza. Pamiętam jej wątki, zwłaszcza ten słynny, o wysyłaniu syna na kolonie. Matce można wybaczyć, że - delikatnie mowiąc - naginała fakty, aby osiągnąc swój cel, ale jak widać, rację miały forumki cyniczne i bez serca (w tym ja), ktore uważały, że dziecko jest bardziej chore, niż chciała przyznać i że wciskanie go podstępem opiekunom nie było w porządku.
Byc może ktoraś z Was ma z nią prywatny kontakt. W artykule piszą, że cała suma jest zebrana, ale jesli pomoc wciąz jest potrzebna, to ja na przykład jestem gotowa się przyłączyć. Bycie ematką zobowiązuje wink
Obserwuj wątek
    • dzika41 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 12:45
      Możesz wkleić artykuł?
      Na telefonie wyskakują mi reklamy, które uniemożliwiają czytanie, i nie mogę tego wyłączyć.
      • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 12:49

Magda Brzeska jest córką Jolanty. 12 lat temu kobieta urodziła dziecko. Potem jej świat zaczął stopniowo rozpadać się na kawałki. Dziecko okazało się chore, mąż odszedl, tata zmarł na nowotwór, a mama została znaleziona spalona w lesie Kabackim. Oto co napisała Pani Magda:

Fot. zrzutka.pl

„Mam zaległości czynszowe… Przeczytasz to i powiesz: a co to mnie ma obchodzić? Idź do pracy, zarób. Chciałabym. Ale sytuacja nie jest tak prosta. Opowiem Ci ją w skrócie. W 2004 roku urodziłam dziecko, myśląc, że jestem najszczęśliwszą matką i żoną. Rok później zostałam sama z dzieckiem.

Ojciec dziecka przestał spłacać kredyt. A dziecko okazało się chore – ma autyzm, Zespół Tourette’a i padaczkę. Codziennie dowożę go 26 km w jedną stronę do terapeutycznej szkoły, gdzie chodzi do 4-osobowej klasy.

Równolegle pomagali nam bardzo moi rodzice. Ale w 2007 roku zmarł w ciągu tygodnia mój tata na nowotwór, a w 2011 roku moja mama, Jolanta Brzeska została znaleziona spalona w Lesie Kabackim. Właściciel mieszkania, w którym mieszkała domagał się spłaty ode mnie długu – spłaciłam 20.000, nadludzkim wysiłkiem.

Równocześnie spłacam samodzielnie kredyt hipoteczny, o którym „zapomniał” ojciec dziecka. Mając do wyboru płacenie za czynsz czy za kredyt – wybór był oczywisty.

Starałam się do pewnego momentu być w miarę na bieżąco i płacić za czynsz. Ale nie mam z czego. Mam bowiem tylko alimenty, świadczenie na syna. Nie pracuję. Od września mój syn ma problemy, nie chodzi praktycznie do szkoły, więc podjęcie pracy w tej chwili jest dodatkowo niemożliwe.

Aby spłacić część zaległości zlikwidowałam swoją polisę na życie. Nie mam żadnych już oszczędności, nie mam żadnych pieniędzy, by spłacić zadłużenie.
        Dziś, czyli 29 grudnia 2016 dostałam wezwanie, by 5770 zł wpłacić w terminie 14 dni. Jeśli nie – grozi mi postępowanie sądowe.
        Błagamy o pomoc!!!!

Bez tej pomocy grozi nam eksmisja i wylądujemy na bruku.”

Dzięki ludziom udało się zebrać pełną kwotę na pomoc Pani Magdzie.
    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:00
      No coz bylam tam cyniczna na tyle,by poinformowac firme o tym co Madziulec wypisuje na ematce.Rozumiem,ze zycie jej nie rozpieszcza,ale obwinianie calego swiata jest mocno nie na miejscu.Ten artykul pokazuje jak w Polsce kuleje pomoc dzieciom i rodzicom,ktorych dotknelo nieszczescie niepelnosprawnosci.Uwazam,ze nie zastrzyk kasy jest potrzebny tylko zmiany Systemowe.Poki co to jedyne co sie zmienilo to to,ze matki sa zmuszone rodzic chore dzieci,a potem,potem to ludzie maja pomoc,a nie panstwo.Pan Chazan powinien Madziulca wesprzec.
      • dyzurny_troll_forum Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:10
        edelstein napisała:

> Uwazam,ze nie
        > zastrzyk kasy jest potrzebny tylko zmiany Systemowe.

Dokładnie! Co z tego, że zostało zebrane 6000 PLN, jak za pół orku trzeba będzie zabrać znowu?

> Pan Chazan powinien Madziulca wesprzec.

Wraz z każdym członkiem organizacji pro-life!

Może mi ktoś naświetlić te kwestię bliżej:

"w 2011 roku moja mama, Jolanta Brzeska została znaleziona spalona w Lesie Kabackim."
        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:16
          Straszna historia niestety. pl.m.wikipedia.org/wiki/Jolanta_Brzeska
          • lot.ti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:05
            z wpisu na wili wynika tylko tyle, ze tej pani pomyli się kwaterunek z aktem własności. ktoś kto mieszka w wynajętym lokum - nie ważne czy wynajmuje od osoby prywatnej, czy instytucji - musi liczyć się z tym, że umowa najmu zostanie mu wypowiedziana/czynsz podniesiony. pani zamiast pyszczyć w mediach powinna wynająć sobie coś na wolnym rynku/zaciągnąć kredyt - jak robią to miliony ludzi w polsce i na całym świecie. okoliczności jej śmierci oczywiście powinny zostać wyjaśnione, a winni ukarani, ale robienie z niej bohaterki-męczennicy to nieporozumienie.
            • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:22
              10/10
            • rosapulchra-0 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:54
              Nie porównuj Polski do świata. Polska jest naprawdę innym krajem niż większość krajów europejskich i dalszych. Stara się dorównać, ale jeszcze wiele lat upłynie, zanim stanie zdecydowanie cywilizowana i dbająca o swoich obywateli.
              • ira_08 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:51
                Hamuj się czasem, Rosa. Tak, daleko Polsce do UK czy Niemiec, ale w skali ŚWIATA Polska jest państwem rozwiniętym, choćbyś nie wiem jak zaklinała rzeczywistość.
              • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 07:49
                Wszyscy mniej cywilizowani to już dawno na wyspach socjal obrabiaja, także wiesz...
        • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:18
          Do wyboru do koloru.
          www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=Jolanta+Brzeska

PIS na fali afery reprywatyzacyjnej ponoć bardzo chce w końcu sprawę wyjaśnić. Niespecjalnie w to wierze niestety bo kamienica, od której cała historia się zaczęła, została "zwrócona właścicielom" za czasów prezydentury L. Kaczyńskiego i podpisywał ją Sasin.
          • dyzurny_troll_forum Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:22
            Dziękuję bardzo obu Szanownym Paniom za przybliżenie tematu!
        • mozambique Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:28
          slynna sparwa - p. Brzeska walczyła aktywne z tzw "czyscicilami kamienic" , stworzyla jakies stowarzyszenei przeciw nim, angażowala media itp . Pewnego dnia znaleziono jej zwłoki spalone w lesie. Prokuartor uznał ze to było samobójstwo smile
          POstac tej pani jest czesto uzywana jako argument przecie Hannie Gronkiewicz - Waltz
          • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:17
            Podobno spalenie było po tym jak wykorzystała wszystkie kroki prawne i we wszystkich instancjach przegrała i nie można było się już dalej odwoływać. Jaki sens miałoby morderstwo w takiej sytuacji, tym bardziej, że wiadomo kto byłby pierwszym podejrzanym? Właściciel wygrał we wszystkich instancjach.
            I czy nie lepiej naciskać na państwo by to ono w takich sytuacjach zapewniało dach nad głową ludziom zamiast na właścicieli, którzy chcą odzyskać swoją własność?
            Mam zapisane pewne mieszkanie w spadku. Nie wyobrażam sobie, że w momencie gdy już do tego dochodzi okazałoby się, że mieszkają tam zupełnie obcy mi ludzie z którymi nigdy na nic się nie umawiałam i nie chcą się wyprowadzić mimo, że dałabym im rozsądny termin wyprowadzki.
            • riki_i Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:02
              Morderstwo Pani Brzeskiej nie budzi najmniejszych wątpliwości. Została oblana łatwopalnym płynem i podpalona.
              • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:34
                riki_i napisał:

> Morderstwo Pani Brzeskiej nie budzi najmniejszych wątpliwości. Została oblana ł
                > atwopalnym płynem i podpalona.

Ślady walki? Nie, żebym śledził tę sprawę, ale nie słyszałem o żadnych ustaleniach poza tym, że istotnie zwłoki były spalone. Człowiek podpalany siłą to raczej będzie się wyrywał, uciekał, robił hałas, a przytrzymać go już wtedy nie ma jak, no bo parzy. Było coś takiego?
                • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:50
                  45rtg napisała:

> Ślady walki? Człowiek podpalany siłą to raczej będzie się wyrywał, uciekał, robił hałas,
                  > a przytrzymać go już wtedy nie ma jak, no bo parzy. Było coś takiego?

A to tylko na żywca można spalić?
                  Przecież napisane dość wyraźnie: ZWŁOKI spalone.
                  Wiesz, po co się pali, np. zwłoki?
                  • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:02
                    ola_dom napisała:

> 45rtg napisała:
                    >
                    > > Ślady walki? Człowiek podpalany siłą to raczej będzie się wyrywał, ucieka
                    > ł, robił hałas,
                    > > a przytrzymać go już wtedy nie ma jak, no bo parzy. Było coś takiego?
                    >
                    > A to tylko na żywca można spalić?
                    > Przecież napisane dość wyraźnie: ZWŁOKI spalone.

Czy Ty, przepraszam, też jakieś spektrum masz? Przecież to jest oczywiste, że jak pytam o ślady walki, to nie obrażę się też za odpowiedź że śladów walki co prawda nie było, ale na przykład pojedyncza wielka dziura w czaszce o kształcie kilofa wydała się śledczym zastanawiająca.

> Wiesz, po co się pali, np. zwłoki?

Mogę wymyślić kilka przyczyn, ale żadna nie ma w tym przypadku większego sensu. Chętnie wysłucham Twoich propozycji - no, po co?
                    • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:30
                      45rtg napisała:

> Mogę wymyślić kilka przyczyn, ale żadna nie ma w tym przypadku większego sensu.
                      > Chętnie wysłucham Twoich propozycji - no, po co?

Wystarczy jedna - zacieranie śladów.
                      Trudno mi uwierzyć, że potrzebujesz aż kilku, za to bezsensownych.
                      • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:37
                        Pierwsze co mi sie nasuwa w wypadku spalenia to jednak chec utrudnienia identyfikacji przede wszystkim.
                        • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:44
                          ichi51e napisała:

> Pierwsze co mi sie nasuwa w wypadku spalenia to jednak chec utrudnienia identyf
                          > ikacji przede wszystkim.

Spalenie metodą oblania i podpalenia to nijak realnie nie utrudni identyfikacji, tylko ją nieco zupierdliwi. Identyfikacja przez DNA przecież nie jest od dawna żadną nowością i potencjalny zabójca też raczej dobrze o tym wie. Więc po co?
                      • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:56
                        ola_dom napisała:

> 45rtg napisała:
                        >
                        > > Mogę wymyślić kilka przyczyn, ale żadna nie ma w tym przypadku większego
                        > sensu.
                        > > Chętnie wysłucham Twoich propozycji - no, po co?
                        >
                        > Wystarczy jedna - zacieranie śladów.

Piękny worek, w który w zasadzie wszystko da się wrzucić. Tylko że bez większego sensu, bo kanistrem benzyny nie spali się zwłok, tylko głównie je zwęgli po wierzchu. Na oko się nie rozpozna, ale nadal jest to całkowicie możliwe, a do tego na uszkodzenia, zwłaszcza śmiertelne, nijak to nie skutkuje. Rany, złamania, obrażenia wewnętrzne, resztki więzów - to wszystko zostaje. Do tego ogień zwraca uwagę z daleka, a palenie trwa długo, może się napatoczyć jakiś świadek.

> Trudno mi uwierzyć, że potrzebujesz aż kilku, za to bezsensownych.

Trudno mi uwierzyć, że naprawdę do tego stopnia nie rozumiesz, co czytasz. Wygląda mi to jednak na złą wolę uncertain
                  • baltycki Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:16

> Przecież napisane dość wyraźnie: ZWŁOKI spalone.
                    Raczej nie znajduje sie zywej kobiety spalonej, znajduje sie spalone zwloki nawet jesli ofiara zaczela sie palic zyjac.

> A to tylko na żywca można spalić?
                    Nie tylko, ale...

"Podczas sekcji biegli stwierdzili, obecność sadzy w dolnych drogach oddechowych zmarłej, co wskazuje na to, iż w chwili pożaru kobieta żyła. - Biegły wskazał, iż do śmierci Jolanty Brzeskiej doszło na skutek wstrząsu termicznego u osoby z rozległymi oparzeniami p znajdującej się i oddychającej w atmosferze pożaru, ulegając także podtruciu tlenkiem węgla – mówi prok. Ślepokura. Dodaje, że biegły podczas przesłuchania wskazał, iż w toku oględzin i sekcji zwłok, u zmarłej stwierdzono obecność rozległych obrażeń o charakterze zmian termicznych."
                    • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:22
                      baltycki napisał:

> Podczas sekcji biegli stwierdzili, obecność sadzy w dolnych drogach
                      > oddechowych zmarłej, co wskazuje na to, iż w chwili pożaru kobieta żyła.

Czyli jednak.
                      Ale co z tego, skoro rtg i tak wie, że nie było widać, żeby się broniła. To pewnie dzięki głębszej świadomości rzeczywistości, jak mniemam.
                      • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:36
                        ola_dom napisała:

> baltycki napisał:
                        >
                        > > Podczas sekcji biegli stwierdzili, obecność sadzy w dolnych drogach
                        > > oddechowych zmarłej, co wskazuje na to, iż w chwili pożaru kobieta żyła.
                        >
                        > Czyli jednak.

Co "jednak"? Znowu Ci się coś wydawało?

> Ale co z tego, skoro rtg i tak wie, że nie było widać, żeby się broniła. To pew

Przecież to jest właśnie najbardziej zastanawiające. Brak śladów obrony i śmierć przez spalenie. Tak się dawała oblewać? Niby można sobie wymyślić faceta z wiadrem benzyny łażącego po lasku, ale jakoś tak... słabo.

> nie dzięki głębszej świadomości rzeczywistości, jak mniemam.
                        >
                        • baltycki Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:43
                          > Tak się dawała oblewać? Niby można sobie wymyślić faceta z wi
                          > adrem benzyny łażącego po lasku, ale jakoś tak... słabo.

"...biegli z krakowskiego Instytutu Sehna. Sporządzili oni profil psychologiczny samej Brzeskiej (wyklucza, by mogła targnąć się na swoje życie) oraz prawdopodobnego sprawcy. Napisali m.in., że: - zabójców było dwóch albo trzech, sprawnych fizycznie, silnych; - Brzeska mogła znać przynajmniej jednego z nich; - to mogły być osoby związane z kręgiem osób zajmujących się odzyskiwaniem nieruchomości lub przez nie wynajęte; - do zabójstwa doszło przypadkowo, wskutek nieprzewidzianego przez sprawców przebiegu wydarzeń; - sprawcy mają zaburzenia osobowości.
                          Kiedy policjanci przeczytali ekspertyzę, przyszedł im do głowy jeszcze jeden pomysł: zbadać samochody Marka Mossakowskiego i jego współpracownika. W aucie Mossakowskiego nic nie znaleźli. Drugiego auta jednak nie zbadali. Zostało sprzedane. - W umowie sprzedaży widniał jakiś pijak spod Radomia. Typowy "słup" - mówi jeden z policjantów. Zmarł krótko po tym, jak kupił samochód."
                          • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 20:30
                            Ale po co po wygranych we wszystkich instancjach właściciele mieliby mordować konfliktową lokatorkę? Prawo stało po ich stronie. Wygrali we wszystkich instancjach, nie miała już gdzie się odwoływać.
                            • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 20:37
                              najprawdopodobniejsza wersja to ze ktos ja zabil przez przypadek a potem probowal zatuszowac - tak tez profilowali.
                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 17:02
                          zakonczmy ten zenujacy watek. w krzakach byles widziales jak bylo. zadne z was nie przekona drugiego a rozkminianie tego jest po prostu niesmaczne.
                • baltycki Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:38
                  45rtg napisała:

> Ślady walki? Nie, żebym śledził tę sprawę, ale nie słyszałem o żadnych ustaleni
                  > ach poza tym, że istotnie zwłoki były spalone. Człowiek podpalany siłą to racze
                  > j będzie się wyrywał, uciekał, robił hałas, a przytrzymać go już wtedy nie ma j
                  > ak, no bo parzy. Było coś takiego?

Czlowiek podpalany...będzie...
                  Nieprzytomny tez?

• 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:43
                    baltycki napisał:

> Czlowiek podpalany...będzie...
                    > Nieprzytomny tez?

A skąd ta nieprzytomność?
                    • baltycki Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 18:37
                      Policjant znający sprawę miał i ma wiele wątpliwości:
                      „Człowiek zdrowy, przytomny, w pełni władz umysłowych nie może spalić się tak, żeby nie krzyczeć. Brzeska nie miała poparzonych rąk, czyli nie próbowała się gasić, a to odruch.

„Zakładaliśmy, że została może uderzona mocno w twarz i podpalona. Spalenie tkanek uniemożliwiło odkrycie obrażeń po ciosie” – mówi oficer policji.

Moze poszukaj, poczytaj, oszczedzisz glupiej "dyskusji" na forum.
      • andziulec Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:09
        I tu się zgadzam, jako mama niepełnosprawnego dziecka uważam, że nie kasa rozwiąże problemy a zmiany systemowe.
    • kropkacom [...] 02.01.17, 13:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:12
        Przemycała? nie rozumiem
        Nie widziałam, że ktoś juz poruszył ten temat, gdybym zauważyła to nie próbowałabym ponownie.
    • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:08
      Widzę tu dziewczynę która jest poszkodowana przez los, potrzebuje pomocy.... a potem przypominam sobie jej wpisy gdzie widziałam roszczeniową babkę której wszystko się należy bo ma chore dziecko. Która gnębiła ojca dziecka,że ośmielił się kochać syna, której wszystko ale to wszystko przeszkadzało. Która na wpisy osób które miały inne zdanie niż ona reagowała agresją.
      Sorry ale wstrzymam się z pomocą tej osobie. Pomogę zamiast tego znajomym z dzieckiem z ZD którzy są na co dzień zwyczajnie przyzwoici. Tu nie mam pewności czy to nie kolejna rola jaką odgrywa Madziulec by zdobyć to co chce.
      • kota_marcowa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:18
        Dokładnie. Tym bardziej, że w przypadku tej pani zawsze pojawia się drugie dno niestety. W przypadku kolonii tez lała krokodyle łzy w tefałenie i wyszło, że ona i jej dziecko są dyskryminowani, wielka krzywda bla bla bla, a jak było naprawdę, wyszło na forum. Też dobrze pamiętam jak próbowała zniszczyć ojca tego dziecka i wiele innych kwiatków.
        Także istnieje spore prawdopodobieństwo, że ten artykuł tez jest zwykłą manipulacją.
      • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:19

zgadzam się,
        poza tym eksmisja nie jest taka prosta, nikt nie wyrzuci z mieszkania (własnościowego) za długi wynoszące niecałe 6 tys., matki z dzieckiem i to niepełnosprawnym.
        To jest kwota, którą można rozłożyć na raty, trzeba tylko współpracować ze spóldzielnią, iść do prezesa, porozmawiać.
        Czemu Madziulec nie starała się o dofinansowanie do czynszu, skoro jej sytuacja upowaznia ją do tego ?
        Nie mówiąc już o tym, że nie było jeszcze żadnej sprawy sądowej.
        • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:23
          Wczesniej też wiele wskazywało na to, że nie jest zbyt zaradna. Widocznie nie ma nikogo, kto by sensownie doradził.
          • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:31

dostala kilka sensownych rad, ale niestety, nie dość, że nie skorzystała, to jeszcze agresywnie reagowała na każdego, kto podpowiadał jej rozwiązanie inne, niż ona chciała.
            Dlatego tak wiele dziewczyn podchodzi do jej sytuacji ostrożnie.
            Tym bardziej, że, jak napisałam, prawdopodobnie dostała dopiero pierwsze pismo ze spóldzielni o zadłużeniu. Do eksmisji jeszcze dalekaaaaaaa droga. (I nawet jeśli ostatecznie nie uda jej się wygrac ze spóldzielnią, to z dzieckiem nie mozna eksmitować na bruk, musi dostać lokal zastepczy)
      • minor.revisions Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:38
        Na 99,9, 9% zarówno dziecko Madziulca jak i Madziulec są w spektrum autyzmu, po prostu, z tym, że o ile ona zawsze stawała na głowie żeby dziecku montować kosztowne terapie o tyle nigdy jakoś nie pomyślała o sobie (albo nikt z bliskich o tym nie pomyślał). A że osoby z tymi problemami mają o wiele trudniej z nawiązaniem serdecznych znajomości yo ona oprócz tego jest zgorzkniała i nieszczęśliwa i wcale by nie było dziwne gdyby miała do tego chroniczną depresję. I tyle. Matki też bywają chore i zaburzone.
        • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:39
          Przecież madziulec wielokrotnie pisała, że ma zdiagnozowane ZA.
          > tyle nigdy jakoś nie pomyślała o sobie (albo nikt z bliskich o tym nie pomyślał)
          A skąd ty taka wiedzę czerpiesz?
    • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:14
      Wątek niby pomocowy, a chodzi o to by wypomnieć kobiecie z imienia i nazwiska jej kontrowersyjne wpisy na forum. Jak słodko.
      • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:17
        Oszalałaś? ona nigdy nie była tu anonimowa, bo pisała o swojej matce. I teraz też nie jest, skoro zgodziła się upublicznić swoj problem. Nie przesadzaj z ta świętością, bo Ci nie pasuje.
        • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:27
          Możliwe, że pisała. Dla przykładu nie kojarzyłam nicka córki Jolanty Brzeskiej z aferą kolonijną, a trochę na tym forum siedzę. Dzięki temu watkowi cała ematka może czuć się uświadomiona.
          • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:39
            Bo o tym nie bylo na ematce tylko innym forum (Chyba na innym swiecie tak mi sie wydaje) z tego co pamietam matka byla duza podpora i bardzo pomagala.
            • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:44
              Było na ematce . Sama Madziulec o tym pisała.
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:12
              Madziulec pisala o matce na tym forum
          • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:22
            Kłamiesz jak z nut Lauren, podobnie jak kreujesz się teraz na pierwsza empatyczna istotę na tym forum, bo brałas udział zarówno w wątku o matce Madziulca jak i kolonijnym.
            • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:39
              Wątku o matce nie pamiętam, dlatego napisałam, że może był. W wątku kolonijnym owszem udzielałam się, ale nie wiedziałam, że to ta sama forumka. Nie mam obowiązku pamiętać każdego nicka z forum i że forumka X np 3 lata temu pisała o analu za sukienkę.

Wiem, że niektórzy na forum lubują się w wyskakiwaniu z takimi informacjami, ale ja mam inne hobby niż zbieranie haków na ematki.

Weź się ogarnij, bo zarzucając mi kłamstwo zachowujesz się jak prymitywna prostaczka.
              • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:45

tyle że sprawa jej mamy nie ma żadnego związku z jej obecną sytuacją, dlatego nie rozumiem, czemu jest przedstawiana, jako córka "tej" matki.
                • aankaa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:57
                  iwles napisała:

> tyle że sprawa jej mamy nie ma żadnego związku z jej obecną sytuacją, dlatego n
                  > ie rozumiem, czemu jest przedstawiana, jako córka "tej" matki

bo gdyby była córką pani Kowalskiej to pies z kulawą nogą by się nią nie zainteresował
                  nie wpadłaś na to ?
                  • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:59
                    No i jest tu jakis taki przekaz "historia lubi sie powtarzac" matka miala klopoty z mieszkaniem i chciali ja wysiudac i teraz corka ma - logiczne w sumie choc problemy nieco innej natury alw naglowek ma zwracac uwage
                    • iwoniaw Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:00
                      No, czyli taki lans na tragedii matki? W sumie dość trendy ostatnimi laty uncertain
                    • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:03
                      Tyle, że Madziulec ma problemy z mieszkaniem własnościowym za które spłaca kredyt, a nie z czyścicielem kamienic. Jak nie płaci czynszu, to jej narasta dług, a nie płaci, bo nie pracuje. Gdybym nie pracowała to też nie płaciłabym czynszu i narastałby mi dług więc pracuję.
                      • memphis90 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:30
                        Ale ona nie może, bo odwozi dziecko do szkoły 26 km od domu. To pracę wyklucza.
              • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:14
                Już ty mnie lepiej kultury nie ucz, bo jesteś ostatnia, no może przedostatnia osoba na tym forum, która by się do tego nadawała wink
                Widzisz, jak kogoś po chamsku zaczepiasz, to zawsze jest ryzyko, że również odpowie ci czymś niemilym. Ale swoich chamskich wpisów też pewnie"nie pamiętasz", bardzo wygodne ;p
      • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:20
        lauren6 napisała:

> Wątek niby pomocowy, a chodzi o to by wypomnieć kobiecie z imienia i nazwiska j
        > ej kontrowersyjne wpisy na forum. Jak słodko.

Widzisz Lauren ja mam wątpliwości wobec tej konkretnej osoby którą znam z forum. I ja nie pomogę. Jej. A ponieważ mogę się mylić to to co bym przelała w każdym innym przypadku przekaże innej rodzinie.
        Nie chciałam nikogo linczować. Ale bardzo trudno mi zaufać tej osobie. Jestem na forum od ponad 10 lat. Znam jej historię i wpisy. współczuję sytuacji z dzieckiem bo znam to z autopsji.
        Ale ogromna nieufność we mnie jest do Madziulca i tego nie zmienię.

Natomiast uważam,że to co robiła jej matka było wielkie. A jej śmierć powinna zostać wyjaśniona a nie jest.
      • kropkacom Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:29
        Ja to nazywam zadziobywaniem.
        • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:34
          Adekwatnie.
      • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:11
        Przeciez wszyscy wiedzieli kim ona jest,nigdy sie z tym nie kryla.
    • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:14
      Jesli ten wątek miałby się zamienić w lincz na osobie Madziulca, to lepiej niech adminki od razu go wytną.
      • kropkacom Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:19
        Zobaczymy. Może też poleci...
      • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:22

bo może są inne mozliwości, żeby dziewczynie pomóc ?

jednorazowa zbiórka kasy na zaległy czynsz sprawy nie rozwiąże. Na forum jest wiele dziewczyn, które maj a problemy finansowe i jakoś o zbiórkę pieniędzy nie proszą.
        • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:26
          widocznie nie grozi im eksmisja
          w samej prośbie nie ma nic złego, pytanie jaki kobieta ma pomysł na to, aby znów nie wpaść w długi
          • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:20
            Może znowu kogoś poda do sądu (z biurem podróży nie wypaliło, ale jest tyle innych możliwości) i tym razem jednak uda jej się dostać "odszkodowanie".
          • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:22

jej też nie grozi eksmisja.
            Wezwanie ze spóldzielni do spłacenia zadłużenia, to nie eksmisja.
    • mancipi Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:20
      dziwie sie ze zamiast zrzutki nikt jej nie podpowiedzial ze powinna oglosic upadlosc konsumencka ktora dalaby mozliwosc nowego startu. jezeli ktos ma kontakt z madziulcem przekazcie- w warszawie na pewno znajdzie biuro porad prawnych gdzie za darmo pomoga jej sporzadzic wniosek
      • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:27
        mnie też to zastanawia, zwłaszcza ten kredyt spłacany za męża - czy naprawdę nie dało się tego uniknąć?
        • kota_marcowa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:34
          Bo prawda zapewne leży gdzieś indziej. Pytanie czy kredyt faktycznie męża, czy np pani po rozwodzie przejęła mieszkanie, z częścią już przecież spłaconą i umyśliła sobie, że to były mąż będzie ten kredyt spłacał, a ona sobie będzie tam radośnie mieszkać i pewnie mieszkanie będzie oczywiście na nią, to by trochę zmieniało postać rzeczy, a w przypadku madziulca akurat takie zagrania są prawdopodobne.
        • minor.revisions Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:42
          Mieszkanie kupili jako małżeństwo, miało być w przyszłości dla syna, kredyt wzięli wspólnie i przy rozwodzie było ustalone że on nadal będzie płacić swoją część ale nie płaci a banku nie obchodzi od którego z nich kasa wpływa, ma się zgadzać kwota.
      • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:31
        Upadłość konsumencka oznacza, że jej zabiorą mieszkanie, a długi i tak będzie musiała przez kilka lat spłacać.
        • mancipi Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:45
          zdecydowanie tego nie oznacza. sad w postwpowaniu bada majatek upadlego i mozliwosci splaty, dodatkowo ma zabezpieczyc srodki min na wynajem mieszkania przez okres roku. bazujac na info z art po co jej mieszkanie skoro nie stac jej na utrzymanie go i splate kredytu. dodatkowo wynika ze ma dlug po zmarlej mamie co mnie dziwi bo od lat na tym formum pisano zeby nabywac spadek z dobrodziejstwem inwentarza. biorac pod uwage niepelnosprawnosc syna sad prwdopodobnie zakonczylby upadlosc po sprzedazy majatku bez planu splaty, wiec stracilaby mieszkanie ale uwolnila sie od dlugow. dodatkowo syndyk sprzeda nieruchomosc korzystniej niz komornik przy egz z nieruchomosci
          • aamarzena Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 22:35
            To nie zawsze jest takie proste. Biorąc pod uwagę, że kredyt ma już pewnie od kilkunastu lat i sporo splacony to niekoniecznie upadłość się opłaci. Gdzieś mieszkać musi, a rata może być zdecydowanie niższa niż koszt najmu mieszkania.
            Co do długu matki to albo nie miał kto jej podpowiedzieć jak się takie sprawy załatwia, albo nie opłacało się brać z dobrodziejstwem inwentarza. Może matka miała jakieś oszczędności czy inny majatek.
            • baltycki Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 22:47
              > Co do długu matki...
              Uzywa nazwy "dlug matki", mimo ze sad uznal, ze to jej dlug.
              (matka nie placila czynszu, corka tez byla zameldowana w tym mieszkaniu)
    • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:25
      W temacie watku - faktycznie z artykulu wynika ze dziecko ma autyzm padaczke i zespol Touretta. No raczej nie radzila ukrywac tego zglaszajac dziecko na kolonie. Tak tez zreszta pisalam wtedy
      • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:26
        Co innego mnie za to zastanawia - dlaczego oczywiste jest ze zamiast czynszu splaca sie kredyt? I to cudzy?
        • dyzurny_troll_forum Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:28
          ichi51e napisała:

> Co innego mnie za to zastanawia - dlaczego oczywiste jest ze zamiast czynszu sp
          > laca sie kredyt? I to cudzy?

Ale dlaczego cudzy?

Też mnie to zastanowiła kwestia hipoteki, wypadałoby chyba się zastanowić na nieruchomością na którą jest kredyt i podjąć jakieś kroki....
          • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:57
            To nie jest cudzy kredyt, ojciec jej syna przepisał mieszkanie na dziecko. Ojciec płaci alimenty regularnie i nie takie małe. Małżeństwem nigdy nie byli.
            • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:05
              Acha teraz rozumiem. Kredyt jest dziecka wiec matka uwaza ze powinni go razem splacac bo ostatecznie mieszkanie bedzie dziecka a maz uwaza ze skoro ona tam mieszka (i bedzie mieszkac) to kredyt jest jej. Logiczne w obie strony zalezy jak spojrzec.
              Tym niemniej dalej uwazam ze trzeba plavic za to co sie ma nim sie kupi cos nowego - w idealnym swiecie oczywiscie bo gdzies musza mieszkac
              • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:09
                Ichi51e, jak to kredyt jest dziecka? Nieletni / małoletni nie może zaciągać tego typu zobowiązań? Czy to wynika z przyjęcia jakiegoś spadku?
                • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:51
                  Tak skrotem napisalam skoro mieszkanie w przyszlosci dziecka. Oczywiscie ze faktycznie jest pewnie na rodzicow z czego ojciec nie ma interesu placic a matka jak nie zaplaci ma wizje ze sie znajdzie na bruku
            • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:42
              To w artykule o jakim mężu mowa? Miała innego, nie będącego ojcem dziecka czy o co chodzi?
              • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:50
                Nie miała męża, konkubent ją zostawił. Zresztą ten facet potem sie ożenił - i ma tę samą żonę od dekady - i ma drugie dziecko.
                • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:52
                  Rozumiem. Pytam tylko czemu w artykule pisze "mąż" skoro męża nie ma i nie miała? W czym jeszcze wobec tego artykuł kłamie? Naprawdę nie można od mediów wymagać rzetelności? Wszystkich już pozwalniali i zatrudnili stażystów w wieku 20 lat?
                  • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:52
                    Skrot myslowy pewnie
                  • kai_30 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:57
                    ja tam widzę "ojciec dziecka", nie "mąż"
            • babcia.stefa Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 15:13
              W artykule jest "W 2004 roku urodziłam dziecko, myśląc, że jestem najszczęśliwszą matką i żoną."

Czyli znowu się coś nie zgadza.
    • pade Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:26
      Lady, po co założyłaś ten wątek?
      • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:30
        Zgłoś do usunięcia, jak Ci nie pasuje
        ja nie mam poczty gazetowej
        • pade Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:21
          Ja się o cel pytam.
          • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:35
            Ja mogę zapytac o cel Twojego pytania, bo też jest dla mnie podejrzany. Czy jak Ci odpowiem, to uwierzysz, czy będziesz drążyć, żeby mi udowodnić nieczyste intencje?
            Mogę przyznać jedynie, że to było nieprzemyślane. Znam forum i powinnam się spodziewać, że padną bezwzględne komentarze i że nie będzie to wątek w duchu "zobaczcie co też się przydarzyło znajomej forumce, szkoda jej, bo spotyka ją jedno nieszczęscie za drugim"
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:43
              Madziulec jest kontrowersyjna,ale mimo jej stylu bycia bardzo jej wspolczuje,bo ma ciezko,b.ciezko.Mysle,ze jednak wiekszosc forumek mysli podobnie,poza wyjatkami,ktore wszystko widza w kategorii bialej czarne.
              Ona potrzebuje pomocy,ale nie finansowej.
              • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:45
                O to to! Ona potrzebuje pomocy i dopóki sama nie rozpocznie leczenia, to nie pomoże swojemu dziecku i nic sie nie zmieni. Bo pomoc finansowa to tylko pomoc doraźna.
            • pade Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:54
              "Znam forum i powinnam się spodziewać, że padną bezwzględne komentarze i że nie będzie to wątek w duchu "zobaczcie co też się przydarzyło znajomej forumce, szkoda jej, bo spotyka ją jedno nieszczęscie za drugim""
              No własnie.
    • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:42
      Cóż. Nadal tylko dziecka żal. Ta zrzutka nie rozwiąże żadnych ich problemów.
    • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:42
      Odpowiem co do eksmisji:
      - nikt nie eksmituję z lokalu własnościowego za 6000 tys długu.
      - w zasobach spółdzielni nie istnieje możliwość wywalenia na bruk
      - matka dziecka jest chroniona przez prawo przed eksmisją ze względu na stwierdzoną niepełnosprawność dziecka
      - jeśli mieszkanie stanowi cześć wspólnoty mieszkaniowej a nie spółdzielni najpierw jest wezwanie, potem sprawa o zapłatę długu, komornik.
      - nie ma eksmisji tylko przymusowa licytacja nieruchomości - sprawy ciągną się latami i żaden sąd tego nie orzeknie za 6 tys długu!

Fajnie,że ludzie jej pomogli.
      Madziulec nie jest głupia ani nie zaradna. Z pewnością zna dobrze swoje prawa i możliwości. Z pewnością dostaje dodatek mieszkaniowy ale w przypadku zadłużenia został jej cofnięty.
      Co do długu męża który spłaca - jeśli jest to hipoteka czy ona i mąż mają nieruchomość. Dlaczego dług jest jej a nie wspólny? Niedopowiedzenie? Gra słów?
      Nie wiem. Ale składając 2 + 2 wiem,że Madziulec byłą/jest za bystra by spłacać cudze zobowiązanie ot tak.
      • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 13:56
        - Madziulec i ojciec jej dziecka nigdy nie byli małżeństwem.
        - po rozstaniu facet przepisał mieszkanie z kredytem na dziecko, Madziulec miała spłacać kredyt
        - mieszkanie rodziców i wątek czyścicieli kamienicy, podwyższania czynszu to osobna sprawa
        - jeśli dziecko ma orzeczenie o niepełnosprawności to przysługuje mu bezpłatny dowóz do przedszkola/szkoły nawet spod Warszawy więc Madziulec nie musi wozić osobiście
        - jeszcze niedawno jej syn miał ZA i jeździł na normalne kolonie, teraz nagle ma autyzm i nie jest w stanie wyjść z domu
        - odmówiono jej pkt 7 do orzeczenia o niepełnosprawności, które daje rodzicowi opiekunowi zasiłek w wysokości 1200 zł za konieczność osobistej opieki - nic dziwnego, ten punkt nie przysługuje dzieciom, które samodzielnie jedzą, obsługują się higienicznie, są sprawne fizycznie i w normie intelektualnej

Reasumując: Madziulec po raz kolejny robi sobie z dziecka - nieupośledzonego umysłowo 12 latka, którego wizerunkiem i problemami macha publicznie - alibi i tarczę przeciwko światu.
        • ixiq111 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:06
          >>
          >>Reasumując: Madziulec po raz kolejny robi sobie z dziecka - nieupośledzonego umysłowo 12 latka, >>którego wizerunkiem i problemami macha publicznie - alibi i tarczę przeciwko światu.

A dobrzy ludzie się nabierają i wyskakuja z kasy
          • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:11
            Uważam,ze dobrze się stało że uzyskała pomoc od życzliwych ludzi.
            Mi żal jej dziecka, jej w sumie też bo to żadna frajda mieć chore dziecko.
            Kto chciał to jej pomógł. Mimo mojej małej sympatii do Madziulca dobrze że tak pomoc zyskała i życzę jej jak najlepiej.
            • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:14
              Ale rozumiesz, że to nie rozwiązuje problemu? Za dwa tygodnie znów jej może zabraknać kasy i co? Kolejna zbiórka?
              • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:20
                Rodzice autystów pracują. Dziecku z orzeczeniem przysługuje całodniowy pobyt z wyżywieniem w szkole i bezpłatny dowóz z odwiezieniem pod dom.
                • kaz_nodzieja Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:24
                  Ona nie może pracować.
                  • babcia.stefa Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:49
                    Gdyż albowiem ponieważ?
                • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:27
                  Madziulec sama sobie rzuca klody pod nogi.Zycie jej nie rozpieszcza to fakt,ale dla dobra dziecka powinna isc na terapie i sie ogarnac.
                • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:28
                  Tak tylko musisz jeszczw dziecko do tego osrodka dostarczyc a ciezko jest to zrobic kiedy dziecko dostaje szalu lapie sie kaloryfera i wrzeszczy ze nie chce. W idealnym swiecie odstawila by dziecko do szkoly i odebrala po pracy w nieidealnym jest tzw czynnik ludzki i o to sie wszystko rozbija
                  • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:34
                    Dowóz. Przysługuje bezpłatny dowóz spod domu do szkoły, tak, nawet te 20+ km.
                    Jesli dziecko reaguje do tego stopnia gwałtownie to należałoby rozważyć najpierw obserwację na oddziale szpitalnym, a potem włączenie farmakologii.
                    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:38
                      Trzeba najpierw jakos to dziecko do tego busa dostarczyc. Owszem mozna dziecko poddac obserwacji itd.ale nadal rodzic w takiej sytuacji pracowac nie moze.
                      • memphis90 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:44
                        To dziecko, przypominam, miało jechac samodzielnie na kolonie... A do szkoły nie może dotrzeć?
                        • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:55
                          Wtedy kiedy miało jechać samodzielnie na kolonie to codziennie jeździło samo do szkoły kolejką podmiejską. Tak to już jest w spektrum autyzmu, że sposób funkcjonowania zmienia się.
                    • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:44
                      >Dowóz. Przysługuje bezpłatny dowóz spod domu do szkoły, tak, nawet te 20+ km.
                      Wyłącznie teoretycznie. Gmina może odmówić i latami można się z nią sądzić w tej kwestii.
                      Tu masz przykład:
                      uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/najwazniejsze-powinno-byc-dobro-dziecka,220548.html
                      • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:49
                        Tu jest Warszawa i finansują z palcem w d..ie, akurat znam realia.
                      • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:51
                        To akurat nie jest Warszawa tylko Legionowo a o perypetiach madziulca z dowozami dziecka do placówek czytałam wielokrotniei.
                        • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:53
                          Jaką masz pewność, że pisała prawdę? Madziulec pieniaczy się z każdą placówką, instytucją, urzędem, który ma nieszczęście mieć z nią kontakt.
                        • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:53

Legionowo do biednej gminy nie należy, wprost przeciwnie.
                          • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:55
                            To nie kwestia pieniędzy w gminie tylko wrażliwości ludzi, którzy nimi dysponują.
                            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:00
                              Czynnik ludzki nie jest bez znaczenia,a Madziulec idzie zawsze na noze,wiec ze zwyklego wk..wu beda utrudniac.
                            • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:09

ale tak naprawdę to nie wiemy, czy gmina odmówiła jej jakiejs pomocy.
                              • arwena_11 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 22:56
                                tam chyba był problem w tym, że bus jeździł o określonej godzinie, a dziecko Madziulca miało lekcje później i musiałoby gdzieś czekać godzinę czy dwie. I to był problem dla tego dzieciaka. Podobnie z powrotem - też bus jechał jak zebrał wszystkie dzieci.
                                Madziulec dlatego woziła dzieciaka, żeby nie spędzał poza domem ponad 8-9h tylko 4-5
                    • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 19:40
                      triss
                      1. znasz ustawę - ?- jeśli nie, poszukaj, poczytaj, wyciągnij wnoski zwracając uwagę na sformułowanie NAJBLIŻSZA ( podpowiem-jesli w pobliżu rejonu dziecka jest szkoła integracyjna oddalona o 200 m to ona będzie tą najbliższą a nie ta, która spełnia oczekiwania rodzica i dziecka oddalona o 20 km )
                      2. Padaczkę ma madziulec- a nie jej syn
                      3. jesteś obrzydliwa
                      • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 19:47
                        Odwal się, z łaski swojej.

Nie pisałam nic o chorobach Madziulca. A to fragment z jej linkowanego tekstu, który puściła do prasy "Ojciec dziecka przestał spłacać kredyt. A dziecko okazało się chore – ma autyzm, Zespół Tourette’a i padaczkę."
                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 19:50
                          Pewnie cos pomieszali bo jak wapaha napisala ze to madziulec jest chora tez mi sie cos takiego skojarzylo. W kazdym razie ona nie moze pracowac zadna opcja w gre nie wchodzi
                          • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:04
                            Ależ triss doskonale o tym wie, tyle że nie pasuje to do jej wizji tongue_out
                            I taka mundra jest a prędzej pęknie od odbytu po szyję nim przyzna, że dziecko z zaburzeniami w funkcjonowaniu ma zaburzenia w funkcjonowaniu - raz może być lepiej, a raz może być regres i może być gorzej.
                            I ciekawa też jestem skąd wzięła, że odebrano madziulcowi pkt 7 ?
                            • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:06
                              Nie odebrano. Nie dostała go po prostu. Forum Inny świat.
                              • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:09
                                Czyli kolejne kłamstwo w artykule. Bo skoro odebrano - to nie otrzymuje świadczenia.
                                BTW to, ze odebrano , o niczym nie świadczy- to od ok 3 lat normalna wręcz procedura, wiele dzieciaków jest uzdrawianych.
                                BTW po raz drugi - faktycznie specjalistka od madziulca jesteś. Masz zdrowe dzieciaki a forum inny świat czytujesz
                                Przyznaj , masz wypieki ? tongue_out
                                • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:28
                                  Czytuję Madziulca, bo jestem jej fanką.
                                  Nie "odebrano" tylko nigdy nie miała tego punktu przyznanego. Badania dziecka w poradni PP nie stwierdziły niczego szczególnego, potem wychodziła zaświadczenie o ZA (nie o autyzmie niskofunkcjonującym tylko o ZA) i zbiera 1%. Dzieciak chodził do masowej szkoły, potem Madziulec zaczęła mu zmieniać placówki.
                                  Jej ten rzekomy autyzm syna i narastające dolegliwości są zwyczajnie potrzebne, żeby usprawiedliwić totalne uzależnienie dziecka od siebie, wieloletnią niechęć do pójścia do pracy i wyciąganie kasy od instytucji i ludzi. Rzadki przypadek matki w normie intelektualnej i bez nałogów, która konsekwentnie niszczy dziecko pod pozorem troski.
                                  • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:30
                                    I nie wiedziałaś , że ma padaczkę ?
                                  • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:32
                                    No i tak w ogóle.
                                    Urzeka mnie twoja troska tongue_out
                                  • obrus_w_paski Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 02:17
                                    Daj spokój, pamietam to dziecko z TVN, jeśli nie jest chore to powinno dostac nominacje do Oskara niczyn Leonardo z "co gryzie gilberta grape"
                                    • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:50
                                      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nie-zabrali-dziecka-na-kolonie-bo-ma-zespol-aspergera-matka-to-oburzajaca-dyskryminacja,445715.html

No sory ale akurat na tym materiale wyglada dosc ok. Co oczywiscie o niczym nie swiadczy ale trzymajmy sie faktow
                                      • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:08
                                        ichi51e napisała:

> www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nie-zabrali-dziecka-na-kolonie-bo-ma-zespol-aspergera-matka-to-oburzajaca-dyskryminacja,445715.html
                                        >
                                        > No sory ale akurat na tym materiale wyglada dosc ok. Co oczywiscie o niczym nie
                                        > swiadczy ale trzymajmy sie faktow

No tak, ale to był materiał do tematu "przecież on jest OK, a oni go nie chcą". Do innego materiału to wiadomo...
                        • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:01
                          O proszę, specjalistka od historii życia Madziulca a taki drobny fakt przeoczyła ? tongue_out Czy też może celowo pomijasz ten "drobny błąd " ?
                  • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:35
                    My tego nie wiemy czy dziecko jest niedostarczalne.
                    • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:01
                      w artykule jest ze obecnie jest gorzej i ze syn praktycznie nie chodzi obecnie do szkoly. Gdyby dziecko bylo dostarczalne to by chodzilo - proste. Przeciez Matka tez chcialaby pewnie chwile odetchnac w poczuciu ze dziecko jest dobrze zaopiekowane uczy sie i terapie ma zamiast odwalac to sama 24h na dobe.
                      • cosmetic.wipes Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:03
                        Ale skąd wiesz, że madziulec pisze prawdę o niedostarczalności syna?
                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:18
                          No to prawda - wiemy tyle co nam madziulec powie a na chwile obecna mowi nam to co uwaza ze jej posluzy. uncertain
                  • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:42
                    Macie pewność, że z jej dzieckiem faktycznie jest tak źle?
                    • aankaa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:52
                      to zależy od sytuacji
                      jak znajdzie ciekawy wyjazd może się okazać, że część chorób została wyleczona wink
                    • cosmetic.wipes Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:52
                      Pewności nie ma nikt, bo madziulec ma w zwyczaju dostosowywać lekkość/ciężkość zaburzeń swojego dziecka do celów, które zamierza osiągnąć.

Jak miało jechać na kolonie to było inteligentne, samodzielne i nieszkodliwe. Teraz jest ciężko chore i trzeba go pilnować 24/24.
              • iziula1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:27
                Rozumiem, ale czy to znaczy że nikomu mamy nie pomagać?
                Szukanie rozwiązań strategicznych jest po stronie Madziulca. My nic nie pomożemy.
                Ona po spłacie zadłużenia może złożyć ponownie wniosek o dodatek mieszkaniowy. To już coś.

A za rok jak się nic nie zmieni będzie kolejna zbiórka.
                • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:47
                  Ależ należy i warto pomagać tylko niekoniecznie osobie, która żeby uzyskać pomoc na każdym kroku podaje fałszywe informacje. Ona weźmie, przełknie, a potem ugryzie Cię w rękę z tekstem, że dałaś za mało.
                  • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:57
                    Zgadzam się. O ile rozumiem, że stan dziecka ze spektrum może się zmieniać, tak nie bardzo do mnie przemawia, że na potrzeby sprawy kolonijnej dziecko miało mieć łagodny ZA, a teraz w diagnozie ma niby autyzm, Touretta i padaczkę. Kupy się to wszystko nie trzyma.
                    Nie neguję sensu pomocy, ale nie mam obowiązku pomagania komuś, kto wciąż zmienia zeznania.
            • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:19
              Mnie żal jej dziecka, ale z zupełnie innego powodu, niefinansowego.
              • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:21
                Mnie też. Aktualnie jest ono tylko narzedziem do walki.
            • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:26
              >Kto chciał to jej pomógł. Mimo mojej małej sympatii do Madziulca dobrze że tak pomoc zyskała i życzę jej jak najlepiej.

Myslę dokładnie tak samo. Ta pomoc była jej potrzebna. I nie sądzę, żeby w jej przypadku przyczyną braku dochodów było lenistwo. Szkoda, że z naszego systemu pomocy społecznej niekóore pasożyty potrafią wyciągnąć naprawdę dużo kasy, a samotna matka chorego dziecka musi wyciagac rękę do obcych ludzi.
              • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:29
                Tu sa dwa problemy,po pierwsze system,ktory jest mocno wadliwy,po drugie podejscie Madziulca.
              • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:03
                Matka z tego co pamietam nie pracuje bo jej stan zdrowia nie pozwala (do tego ze sie jeszcze dzieckiem zajmowac musi) tak mi sie cos kolacze ze byl watek w ktorym wszyscy namawiali na podjecie pracy (lata temu kiedy jeszcze matka zyla i wspierala)
          • aankaa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:47
            ixiq111 napisała:

> >>
            > >>Reasumując: Madziulec po raz kolejny robi sobie z dziecka - nieupośle
            > dzonego umysłowo 12 latka, >>którego wizerunkiem i problemami macha pub
            > licznie - alibi i tarczę przeciwko światu.
            >
            > A dobrzy ludzie się nabierają i wyskakuja z kasy

bo dobrzy ludzie nie czytają ematki
        • babcia.stefa Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:48
          >- jeszcze niedawno jej syn miał ZA i jeździł na normalne kolonie, teraz nagle ma autyzm
          > i nie jest w stanie wyjść z domu

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli jestem w mylnym błędzie, ale już z wątku o koloniach odniosłam wrażenie, że to jakaś niepełnosprawność a la kot Schrödingera, jak jest potrzebna, to się wymachuje biednym chorym dzieckiem, a jak przeszkadza, np. przy zapisywaniu na kolonie, to się okazuje, że to nic takiego, normalnie funkcjonujące dziecko.
          • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 15:17
            w błędzie
    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:09
      Jak zwykle nic nie zrozumialas.Na przykladzie Madziulca widac jak funkcjonuje pomoc panstwa w kwestii dzieci i rodzicow borykajacych sie z niepelnosprawnoscia.Panstwo nie oferuje nic,a wymaga rodzenia.
      • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:13

Edel, nie chrzań głupot, póki co ustawa nie została zmieniona, państwo (jeszcze) nie nakazuje rodzenia chorych płodów.
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:22
          Przyklad Chazana pokazuje,ze kazde prawo mozna ominac i nie da sie wyegzekwowac tego co niby jest dozwolone.
          • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:24

a to juz inna sprawa, Chazan jest przykładem łamania prawa.
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:33
              No niestety prawo jest nieegzekwowalne
            • szmytka1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:42
              za obecnej władzy to raczej bohaterem uncertain
            • bramstenga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:49
              To nie wina Chazana. Gdyby na stronie internetowej ministerstwa był wykaz placówek, gdzie można usunąć ciążę, sytuacja byłaby czysta. Nie trzeba byłoby nikogo o nic pytać.
      • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:19
        Poczytaj sobie ten wątek. Państwo jak najbardziej ma ofertę dla takich rodzin, tylko z jakiegoś powodu ta oferta w tym konkretnym przypadku się nie należy.
        Ja się absolutnie nie dziwię, że pani nie dostaje co miesiąc zasiłku dla niepracującego rodzica niepełnosprawnego dziecka. Ten zasiłek należy się gdy stan dziecka wymaga opieki rodzica 24/7, a ta pani chciała w zeszłym roku wysłać dziecko samo na kolonie.
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:24
          Skoro matka dziecka niepelnosprawnego ma takie problemy to jednak System nie jest dobry.To,ze ona chciala (bo ma taki styl bycia) wyslac na Kolonie,nie oznacza,ze dziecko jest zdrowe.
          • iwoniaw Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:39
            Wiesz, dyskusja o losie i problemach rodziców niepełnosprawnego dziecka to raczej inny temat niż wątek z linkowanego artykułu - tu, jak wyżej zauważono, dziecko jest raz niepełnosprawne w stopniu uniemożliwiającym matce podjęcie jakiejkolwiek pracy i ma kilka b. poważnych dysfunkcji, a raz nadaje się do samodzielnego wyjazdu na kolonie i ta sama matka odgraża się pozwem przeciw organizatorowi, że dyskryminuje dziecię samodzielne, mobilne i niewymagające żadnej dodatkowej i innej niż pozostali uczestnicy opieki.
            • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:45
              Akurat w wypadku autyzmu raz moze byc lepiej a raz gorzej.
              • agata_abbott Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:00
                Problem w tym, ze nie jesteś w stanie na 100% powiedzieć, jak bedzie przez najbliższe dwa tygodnie/ miesiąc/ pół roku.
                • babcia.stefa Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 15:35
                  Eeee, i rzeczywiście zdarzają się takie numery, jak obsuwa z lekkiego ZA do full wypas autyzmu, gdzie dzieckiem trzeba się opiekować 24/7? U nastolatka?!
                  • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 15:43
                    Nie ma czegoś takiego jak "lekkie ZA". Kto ma diagnozę to znaczy, że spełnia pełne kryteria diagnostyczne. To raz. Samo rozróżnienie ZA a autyzm też w ogóle straciło racje bytu- aktualnie możliwa jest jedna diagnoza: "spektrum autyzmu".

Nasilenie poszczególnych objawów, determinujących poziom funkcjonowania, zmienia się w czasie, zależy od bardzo wielu czynników. Okres nastoletni jest najbardziej krytyczny, wtedy pojawiają się najczęstsze powikłanie autyzmu - depresja.
                  • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 15:45
                    ZA nie jest lzejsza odmiana autyzmu. Wysokofunkcjonujavy autysta moze sprawiac lepsze wrazenie niz skomplikowany Aspie.
                    • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 16:06
                      ichi51e napisała:

> ZA nie jest lzejsza odmiana autyzmu. Wysokofunkcjonujavy autysta moze sprawiac
                      > lepsze wrazenie niz skomplikowany Aspie.

Swoją drogą nazywanie chorych z Aspergerem zdrobniałym "Aspie" jest takim samym niepojętym dziwactwem jak anorektyczki mówiące pieszczotliwie o swojej chorobie "Ana".
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:46
              Myslenie zyczeniowe Madziulca nie pokrywa sie z stanem faktycznym.To,ze rodzice dzieci niepelnosprawnych maja w Pl ciezko jest faktem.
            • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:49
              Z zaburzeniem rozwojowym jest tak, że w niektórych momentach życia możesz funkcjonować doskonale, a po jakimś czasie bardzo źle. A znowu po jakimś czasie- bardzo dobrze. Składa sie na to bardzo wiele czynników.
              • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:22
                Ale diagnoza nie zmienia się w zależności od tego czy matka chce wysłać dziecko na obóz z dziećmi zdrowymi, czy próbuje wysępić pieniadze od obcych ludzi.
                • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:52
                  >Ale diagnoza nie zmienia się w zależności od tego czy matka chce wysłać dziecko na obóz z >dziećmi zdrowymi, czy próbuje wysępić pieniadze od obcych ludzi.

Chodzi ci o to, że raz ZA a raz autyzm? ZA to też autyzm. Kiedyś sądzono, ze to rozróżnienie mówi coś o sposobie funkcjonowania teraz już wiadomo, że to bez sensu dlatego w ogóle nie ma diagnoz autyzm czy ZA tylko jest jedna: spektrum autyzmu.

Diagnoza się nie zmienia natomiast zmienia się orzeczenie o niepełnosprawności - przybywa lub znikają punkty mówiące o sposobie funkcjonowania dziecka. Dlatego otrzymuje się je na ograniczony czas.
        • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:36
          >Ja się absolutnie nie dziwię, że pani nie dostaje co miesiąc zasiłku dla niepracującego rodzica >niepełnosprawnego dziecka. Ten zasiłek należy się gdy stan dziecka wymaga opieki rodzica 24/7,

No przecież wyraźnie napisała, że dostaje świadczenie pielęgnacyjne na syna.

"Mam bowiem tylko alimenty, świadczenie na syna. Nie pracuję."

>Ten zasiłek należy się gdy stan dziecka wymaga opieki rodzica 24/7
          Spektrum autyzmu, w wielu przypadkach właśnie się do takich kwalifikuje, niekoniecznie w sposób ciągły i przez całe życie ale podczas regresu np (o jakim również napisane jest w tym artykule). Madziulec aktualnie nie pracuje, komisja jej przyznała pkt 7 na tak w orzeczeniu więc świadczenie (nie zasiłek, zasiłek to tylko 153 zł) dostaje.
          • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:50
            Świadczenie na syna brzmi jak to słynne 153 zł.

Czyli ma 500+ + 1400 zł świadczenia + 153 zł zasiłku + alimenty + jakieś celówki z MOPS. Nie można powiedzieć, że jako matce niepełnosprawnego dziecka nic jej nie przysługuje.
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:53
              Jesli ma swiadczenie i alimenty to zdaje sie,ze przekracza by dostac 500plus i te 153zl tez sie nie naleza jak dostaje sie 1400.
              • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:57
                153 zł należy się niezależnie od świadczenia pielęgnacyjnego. Świadczenie pielęgnacyjne do teraz to było 1300 zł (od roku). Od stycznia ma być dopiero 1400.
                • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:03
                  Czyli tak jak myslalam,niektore rzeczy sie nie sumuja. Wiec Madziulec ma 1300zl plus 153zl plus x alimentow.
                  • ponis1990 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 19:32
                    500 plus może dostawać, bo przy dziecku niepełnopsrawnym ten próg jest podwyższony do 1200 na osobę.
              • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:01
                Kwota alimentów nie jest wliczana do progu dochodów na 500+.
              • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:02
                Przy niepełnosprawnym dziecku próg otrzymywania 500+ jest wyższy.
                Musiałaby mieć na prawdę niezłe alimenty, jak na polskie realia, żeby jadąc na samych świadczeniach i alimentach ten próg przekroczyć.
                • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:05
                  Próg, przy dziecku z orzeczeniem jet 1200. Wysokości alimentów nie znam.
                • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:12
                  Alimenty nie liczą się do progu przy 500+.
            • livia.kalina Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:00
              celówki (jak i inny zasiłek niż pielęgnacyjny) można dostać, jak się nie przekracza 600 zł plus coś na osobę w rodzinie. Więc już się nie kwalifikuje.
            • danaide Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:09
              Nie można też powiedzieć, że jak na Warszawę to zawrotna kwota. Czy ona nadal mieszka w Wawie?
              • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:20
                W Legionowie.
        • 3-mamuska Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:05
          lauren6 napisała:

> Poczytaj sobie ten wątek. Państwo jak najbardziej ma ofertę dla takich rodzin,
          > tylko z jakiegoś powodu ta oferta w tym konkretnym przypadku się nie należy.
          > Ja się absolutnie nie dziwię, że pani nie dostaje co miesiąc zasiłku dla niepra
          > cującego rodzica niepełnosprawnego dziecka. Ten zasiłek należy się gdy stan dzi
          > ecka wymaga opieki rodzica 24/7, a ta pani chciała w zeszłym roku wysłać dzieck
          > o samo na kolonie.

Ta bo moze tylko w ten sposób mógłby odpocząć ona?!!! Jest z nim sama od lat ,poza tym kolonia pod okiem opiekunów to co innego zostawienie bez zupełnej opili w domu czy wypuszczenie na ulice.

Wlasnie jak dziecko jest Przykutę do lozka to pomagają ( taka kasa ze śmiechu warte) ale jak rodzina mam trudności to juz radź sobie samamu.
          • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:20
            I uważasz, że jej zmeczenie usprawiedliwia kłamstwo i próbę wepchniecia na obóz dla zdrowych dzieci syna z wieloma niepełnosprawnościami (autyzm, padaczka, Tourett)?
            • ichi51e [...] 02.01.17, 20:27
    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:36
      Chcialbys sie z nia zamienic?owszem jest pokrzywdzona przez los,ale jej charakter i sposob rozwiazywania problemow to inna sprawa
    • mozambique Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:54
      w artykule jest mowa o jej córce

ty onama dwoje dzieci ?
      • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:06

nie o jej córce, tylko ona jest córką tragicznie zmarłej Jolanty Brzeskiej.
    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:59
      Nadal uwazam,ze winny jest System. Z takimi problemami ona chyba znajduje sie pod opieka MOPSu,asystenta rodziny itp. Teraz pojedziecie po mnie,ale uwazam,ze tu powinien byl MOPS i kto tam jeszcze w Pl jest odpowiedzialny wkroczyc i zazadac by Madziulec poszedl na terapie,inaczej dziecko bedzie musialo zostac umieszczone w rodzinie zastepczej,bo matka nie jest w stanie pelnic nas nim opieki.
      • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:00
        No ale to już było pisane w wątku o koloniach.
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:05
          Milion razy bylo pisane,ale od pisania System sie nie zmienil.Madziulec potrzebuje pomocy,ale System nawala,tam trzeba przymusu.
          • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:07
            A w jaki sposób system ma udowodnić madziulcowi, ze musi iść na terapię?
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:12
              Poniewaz istnieje podejrzenie,ze pani nie potrafi zajmowac sie dzieckiem prosimy o przedstawienie dokumentow od bieglego,ze pani stan psychiczny pozwala na opieke nad maloletnim.
              • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:19
                Znaczy ty jako edel będziesz pisała o tym podejrzeniu czy kto? Chyba cię troche wyobraźnia ponosi
                • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:22
                  Asystent rodziny. Ktos chyba sprawuje tam piecze?U nas jest jugendamt.I to nie jugendamt ma za zadanie udowodnic,ze sie ktos nie nadaje,tylko rodzic ma udowodnic,ze sie nadaje.W tym celu sa asystenci,by wylapac nieprawidlowosci.
                  • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:29
                    Niestety strasznie to upraszczasz. Zwłaszcza, że sama mudzielec nie mogła się zdecydować, czy syn chory, czy zdrowy.
                    • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:34
                      Nic nie upraszczam.Po zgloszeniu nieprawidlowosci nastepne weryfikacja.Zdanie Madziulca czy jej dziecko jest czy nie jest chore co najwyzej moze byc przeslanka,ze kobieta ma problem z Olena rzeczywistosci,tym bardziej jest to wskazanie do terapii.Ja wiem,ze w Pl instytucja Jugendamtu obrosla mitem o odbieraniu dzieci za mowienie po polsku itd.ale na serio System niemiecki wcale nie jest zly.Uprzedzam,jugendamtowi tez zdarzylo sie,zee zle ocenili sytuacje w skutek czego doszlo do smierci dziecka.
                      • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:06
                        No ale do opieki nad dzieckiem Madzilec sie raczej nadaje tylko ze raczej reszta ja organizacyjnie przerasta - zawsze robila na mnie wrazenie dobrej kochajacej matki tylko roszczeniowej i niepozbieranej. Wiec co w sumie zabranie dziecka by mialo dac?
                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:23
                          "Szczwana" tego slowa mi brakowalo. Nie ma kasy ciezko dziecko chore nic nie mozna a zadyme zrobic i siebie dobrze sprzedac w prasie zawsze jakos umie. Tak przedziwnie na jednych polach (zwyklej ludzkiej pracy i zarobienia na chleb) bezradna za to na polu zasilkow zaswiadczen 1% zaskakujaco sprawna.
                          • szpil1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:14
                            ichi51e napisała:

> "Szczwana" tego slowa mi brakowalo. Nie ma kasy ciezko dziecko chore nic nie mo
                            > zna a zadyme zrobic i siebie dobrze sprzedac w prasie zawsze jakos umie. Tak pr
                            > zedziwnie na jednych polach (zwyklej ludzkiej pracy i zarobienia na chleb) bezr
                            > adna za to na polu zasilkow zaswiadczen 1% zaskakujaco sprawna.
                            >

No, dokładnie. "Niepozbierana" i "nieogarnięta" - tego o Madziulcu nie można powiedzieć.
                        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:09
                          Nie chodzi,by zabrac dziecko tylko by zmusic ja do terapii,bo ona jej potrzebuje.
                          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:37
                            Ty też potrzebujesz, ale też nie przyjmujesz tego do wiadomosci.
          • bi_scotti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 19:01
            edelstein napisała:

> Milion razy bylo pisane,ale od pisania System sie nie zmienil.Madziulec potrzeb
            > uje pomocy,ale System nawala,tam trzeba przymusu.

Niestety, systemy (wszedzie na swiecie sad ) maja to do siebie, ze od czasu do czasu nawalaja. Nawet te najlepiej skonstruowane. Nawet te w najbardziej sensownie administrowanych krajach. Jak jest w tej kwestii w PL trudno mi powiedziec ale nie widze nic dziwnego w tym, ze jakis case (np. Madziulca) falls through the cracks. Happens uncertain Z opisow i w prasie, i na forum wynika, ze nikt tak naprawde nie probuje pomoc Madziulcowi i jej synowi kompleksowo i dlugofalowo. A tak szczerze mowiac, to pewnie powinna sie w te sprawe wlaczyc jakas organizacja zajmujaca sie ochrona dzieci (family court? ombudsman?), rozpatrzec w miare obiektywnie to, co sie nazywa "dobrem dziecka", wlaczyc w sprawe ojca tego dziecka i poszukac optymalnych rozwiazan z lub bez pomocy matki, ktora raczej na pewno sama wymaga professional help. Ale ... dla "systemu" latwiej jest odwlekac taka ingerencje, bo ona najczesciej jest kosztowna, wielokrotnie nieprzyjemna dla wszystkich zaangazowanych w sprawe, a ponadto relatywnie ryzykowna jesli chodzi o tzw. ostateczny outcome. Wiec ... "system" preferuje dzialania wolontariuszy i ludzi dobrej woli (vide: zbiorka gotowki na dlugi mieszkaniowe) tak dlugo jak jakas ewidentna krzywda (np. neglect czy abandonment czy abuse) sie nie dzieje. No i tak sie zdarza gdy sie ma pecha jak Madziulec. Bo ona wyraznie jest osoba problemowa z problemami i z wybitna umiejetnoscia mnozenia problemow. Kanal sad Teoretycznie kazda z nas jest swoim najwiekszym wrogiem, ale w przypadku Madziulca to ona jest sama dla siebie cala wroga armia i na to malo ktory "system" moze pomoc bez jakiejs totalnie drastycznej ingerencji. Life.
      • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:06
        I co jej niby ta terapia da? Terapeuta pokiwa palcem: nie wolno kłamać gdy się chce opchnąć dziecko na kolonie?
        Gdyby za mijanie się z prawdą odbierali dzieci pewnie połowa dzieci rodziców ze SzP siedziałaby w domach dziecka.
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:10
          Nie,no najlepiej rozlozyc rece i powiedziec nie da sie.
          • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:27
            Charakteru terapią nie zmienisz. Donosząc na nią możesz jedynie sprawić, że odbiorą jej dziecko i niepełnosprawnemu chłopcu, oprócz zaburzeń wynikających z choroby, dojdzie trauma rozłąki z matką.
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:29
              Watpie,ze to kwestia charakteru.Dziecko zyjace z matka poslugujaca sie nim jak bronia i tarcza na pewno zadnych Traum nie bedzie mialo.
              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:36
                O, i jeszcze jej dziecko odbierzcie. Bo jakoś tak dziwnie pisze, jakby była złą matką.
                • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:52
                  Ona jest matką, która troszcząc się o dziecko jednocześnie niewiarygodnie mu szkodzi. Bardzo skutecznie uniemożliwiła kontakt syna z przyrodnim rodzeństwem i przebywanie w domu ojca, podkreśla publicznie dość krępujące problemy zdrowotne dorastającego chłopaka, który nie jest upośledzony umysłowo i najkrócej mówiąc, koncentruje się na walce ze wszystkimi.
                  • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:55
                    Toksyczna miłość, naprawdę szkoda tego dzieciaka.
                    • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:58
                      Szkoda. Przy okazji wątku o koloniach pisałam, że najlepiej dla chłopca byłoby, gdyby całkowitą opiekę przejął ojciec. Tyle, że ojciec ma żonę i dziecko i gdyby tylko spróbował, to Madziulec zniszczyłaby mu rodzinę ciąganiem po sądach i nasyłaniem policji.
                      • 3-mamuska Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:01
                        triss_merigold6 napisała:

> Szkoda. Przy okazji wątku o koloniach pisałam, że najlepiej dla chłopca byłoby,
                        > gdyby całkowitą opiekę przejął ojciec. Tyle, że ojciec ma żonę i dziecko i gdy
                        > by tylko spróbował, to Madziulec zniszczyłaby mu rodzinę ciąganiem po sądach i
                        > nasyłaniem policji.

Nie pamietam jej wątków,ale myślisz z tatuś i obca pani jest chętna do opieki nad chorym dzieckiem z ktorym naprawde czasem ciezko sie dogadać czy przewidziec reakcje.
                        Masz informacje ze tatuś jest chętny na pełna opieke?
                        • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:05
                          Jasne, że by nie przejął. Nie ze względu na problemy dziecka, które dziwnym trafem pod opieką matki tylko narastają, ale ze względu na podejście Madziulca. Facet nie sprawiał wrażenia idioty i nie będzie ryzykował rozwalenia rodziny.
                          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:08
                            czy ty się czytasz? Piszesz jakieś tasiemcowe seriale dla ludzi których na oczy nie widziałaś. Ale grunt, że wiesz jakie kto sprawia wrażenie i na tej podstawie jesteś pewna że wiesz jak powinni postąpić.
                            Szkoda że w swoim życiu się tak nie wyspecjalizowałaś.
                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:18
                          Daj spokoj przeciez to takie gadanie typu "dla dziecka najlepiej by bylo jakby zostalo zaadoptowane prze zBrada pitta i Angeline Jolie (zakladajac ze sie nie rozwodza)" sra ta ta ta
                      • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:05
                        triss_merigold6 napisała:

> Szkoda. Przy okazji wątku o koloniach pisałam, że najlepiej dla chłopca byłoby,
                        > gdyby całkowitą opiekę przejął ojciec. Tyle, że ojciec ma żonę i dziecko i gdy
                        > by tylko spróbował, to Madziulec zniszczyłaby mu rodzinę ciąganiem po sądach i
                        > nasyłaniem policji.

Twoje dzieci też powinny przejść pod opiekę ojców, tak będzie dla nich lepiej.
                        • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:06
                          Jakieś uzasadnienie tej tezy?
                          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:08
                            A bo takie mam wrażenie. Nie, to nie wrażenie, to FAKTY. smile
                            • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:10
                              Spoko, to wolny kraj i można mieć wrażenia.
                  • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:57
                    A ty jesteś PPP, że wiesz, że szkodzi dziecku? Znasz ją w ogóle osobiście, czy tak z tonu jej postów wnosisz?

A że walczy z całym światem, to może dlatego że pory na swojej drodze spotykała same triss i edelsteiny?
                    • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:00
                      Na szczęście nie znam osobiście, pierdylion wątków Madziulca od 2004 r. w zupełności mi wystarczy, żeby sobie wyrobić opinię.
                      Wiesz, to trzeba mieć wybitnie złą karmę, żeby przez naście lat spotykać na swojej drodze wyłącznie krytycznie nastawione osoby więc nie sądzę, żeby to było przyczyną jej podejścia.
                    • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:33
                      Oj tak, to ten rodzaj człowieka, ktoremu świat stawia na drodze samych niezyczliwych ludzi, taki peszek..wink
                      Dzięki czemu mogą rzucać się potem innym do gardła, bo oni są tacy pokrzywdzeni przez los i wolno im więcej.
                      • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:42
                        Tzn ona może, bo nieprecyzyjnie się wyraziłam, co wielokrotnie na forum czynila.
                        • lauren6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:14
                          Laska ma trudny charakter... jak 50% piszących na ematce. To jest powód do zabierania dziecka????
                          Innej ematki chciały zabierać dziecko, bo nie chciała go puścić na zieloną szkołę. Nie wiem czy to kwestia głupoty, podłości czy złej woli by pisać na forum takie bzdury.
                          • antyideal Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:00
                            A czy ja coś pisałam o zabieraniu dziecka? Szkoda mi go,bo Madziulec to jednak znacznie cięższy przypadek niż tutejsze, nawet te kontrowersyjne, forumki. Trudno uwierzyć, że tak toksyczna osoba, bo taką tutaj poprzez swoje wpisy się jawi, w domu zamienia się w kogoś innego. Dziecko powinno mieć, dla odtrucia tych toksycznych klimatów,, jak najwięcej kontaktu z innymi ludźmi, obawiam się jednak, że dla Madziulca wygodne jest pielęgnowanie w synu poczucia zależności od niej, choć pewnie robi to nie do końca z premedytacją i ze złej woli. Mam nadzieję, że szkoła trzyma rękę na pulsie i nie daje soba manipulowac.
      • dyzurny_troll_forum Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:37
        edelstein napisała:

> tu powinien byl MOPS i kto tam jeszcze w Pl jest odpowiedzialny wkroczyc i zaza
        > dac by Madziulec poszedl na terapie,

Ale zdajesz sobie sprawę jak wygląda w Polsce dostęp do opieki psychiatrycznej czy psychologicznej?
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:41
          Caly czas pisze,System jest masakryczny.Gdzie sie nie obrocisz zawsze doopa.
    • lilly_about Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 14:59
      Piszesz tak, jakby miała położyć się w trumnie i czekac na smierć.
    • 45rtg [...] 02.01.17, 15:42
      • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:58
        45rtg napisała:

> No to taka córka w znacząco wątpliwym świetle stawia także działalność matki. Skądś wzorce wzięła.

No nie nie, bez przesady. Może wzięła, a może nie wzięła, nie jesteśmy idealnymi kopiami swoich rodziców.
      • ally Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:29
        To, co napisałaś, jest po prostu obrzydliwe.
        • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 12:21
          ally napisała:

> To, co napisałaś, jest po prostu obrzydliwe.

Bo co? Bo jak ktoś ginie w dziwnych okolicznościach, to znaczy że był święcie uczciwy, altruistyczny i nie wolno zadawać niedyskretnych pytań? Wolne żarty. Wychowała córkę, która jaka jest, każdy widzi. Mam pełne prawo zastanawiać się, czy sama w swoich działaniach nie była aby podobna.
          • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 12:28
            45rtg napisała:

> Mam pełne prawo zastanawiać się, czy sama w swoich działaniach nie była aby podobna.

No, i co Ci z tego zastanawiania wyniknie?
            • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:14
              ola_dom napisała:

> 45rtg napisała:
              >
              > > Mam pełne prawo zastanawiać się, czy sama w swoich działaniach nie była a
              > by podobna.
              >
              > No, i co Ci z tego zastanawiania wyniknie?

Głębsza świadomość rzeczywistości.
              • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:19
                45rtg napisała:

> Głębsza świadomość rzeczywistości.

Doprawdy?
                A jak zamierzasz dojść do "prawdy", czy faktycznie to jest skutek wychowania i czy Joanna Brzeska była "taka sama"?
                • iwles Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:26

Jolanta Brzeska.
                  • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:34
                    iwles napisała:

> Jolanta Brzeska.

Racja, dzięki za poprawkę.
                • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:39
                  ola_dom napisała:

> 45rtg napisała:
                  >
                  > > Głębsza świadomość rzeczywistości.
                  >
                  > Doprawdy?
                  > A jak zamierzasz dojść do "prawdy", czy faktycznie to jest skutek wychowania i
                  > czy Joanna Brzeska była "taka sama"?

A to już moje zmartwienie, jak do tej prawdy dojdę. Natomiast teraz Twoja kolej: A co Ci tak przeszkadzają moje wątpliwości co do kwalifikacji tej Brzeskiej do kanonizacji?
                  • ola_dom Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:42
                    45rtg napisała:

> A co Ci tak przeszkadzają moje wątpliwości co do kwalifikacji tej Brzeskiej do kanonizacji?

Nie mam nic do kanonizacji ani do jej odwrotności, ale jestem przeczulona na bezrefleksyjne, za to kategoryczne stwierdzenia typu "jak mać, taka nać",
                    w dodatku jest to wyjątkowo obrzydliwe w przypadku osoby, która już nie żyje i nie ma tego jak zweryfikować.
                    • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 13:56
                      ola_dom napisała:

> 45rtg napisała:
                      >
                      > > A co Ci tak przeszkadzają moje wątpliwości co do kwalifikacji tej Brzeski
                      > ej do kanonizacji?
                      >
                      > Nie mam nic do kanonizacji ani do jej odwrotności, ale jestem przeczulona na be
                      > zrefleksyjne, za to kategoryczne stwierdzenia typu "jak mać, taka nać",

Moje stwierdzenie nie było kategoryczne, tylko przypuszczające, bo, oczywiście, istnieje pewne niewielkie prawdopodobieństwo, że prawująca się zaciekle matka i prawująca się zaciekle córka nie mają charakterologicznie nic wspólnego ze sobą.

> w dodatku jest to wyjątkowo obrzydliwe w przypadku osoby, która już nie żyje i
                      > nie ma tego jak zweryfikować.

Nie ma też jak zweryfikować czystości intencji i uczciwości metod, które obecni wystawia się na sztandary. Ale wiatr od wymachiwania tymi sztandarami może już potargać moją fryzurkę, więc jestem upoważniony do zainteresowania się owymi sztandarami.

Takiego jednego miernego prezydenta też wystawili na sztandary, ugrali nawet to i owo.
    • karen_ann Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 15:53
      Nie rozumiem tej nagonki. Wiadomo że system nie pomaga więc kobieta wzięła sprawy w swoje ręce i walczy jak umie. Widzę że prowadzi stronę www.poradnikautystyczny.pl/
      Jakieś pomysły ma. Prawdopodobnie tak była zmęczona zajmowaniem się chorym dzieckiem, że chciała wypchnąć je na kolonie a że system nic nie oferuje to działała jak działała.
      Ona nie ma nikogo i w desperacji popełnia błędy. Ciekawe jak Wy byście sobie rodziły bez rodziców z chorym dzieckiem i same. Ileż to matek popełnia rozszeżone samobójstwo bo mają obok takie pomocne emamy pełne jadu i frazesów, a system nie pomógł.

Może większa solidarność jajników? nieocenianie a realna pomoc i empatia
      • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:12
        Ale forum swietnie rozumie jej zmeczenie i chcec wypchniecia dziecka na kolonie. Tylko nie rozumie pokretnej drogi jaka obrala w celu wypchniecia go na te kolonie i wielkiego oburzenia i narzekania na dyskryminacje gdy przekret sie nie udal. Z tym ze tez zauwaza ze choroba dziecka zmienia natezenie zaleznie od potrzeb.
        Madziulec jest kopalnia wiedzy jesli chodzi o autyzm ma do tego praktyczne podejscie i w ogole ja to sie dziwie ze sie nie znajdzie jakas nisza gdzie daloby sie jej wiedze i podejscie zagospodarowac. Szkoda po prostu - powinna jakies kursy prelekcje etc organizowac a nie tracic czas na szarpanie sie w szarzyzna zycia
      • szpil1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:24
        karen_ann napisała:

> Nie rozumiem tej nagonki.
        A pamiętasz Madziulca z tego forum i innych też? Bo ja - i pewnie nie tylko ja - pamieta. Chamstwo, agresję, poczucie wyzszości.

Wiadomo że system nie pomaga więc kobieta wzięła sprawy w swoje ręce i walczy jak umie.

Kłamiąc i naciągając fakty? Tak jak np. w przypadku wyjazdy wakacyjnego gdzie twierdziła, że syn jest w pełni samodzielny i opieki dodatkowej nie wymaga tylko ta wredna firma go dyskryminuje?

> Jakieś pomysły ma. Prawdopodobnie tak była zmęczona zajmowaniem się chorym dzie
        > ckiem, że chciała wypchnąć je na kolonie a że system nic nie oferuje to działał
        > a jak działała.

No właśnie. Kłamiąc na całego. Ta kochająca mama wiedziała, że syn sobie nie radzi, a mimo to chciała go wypchnąć na kolonie gdzie tejże dodatkowej opieki by mu nie zapewniono?

> Może większa solidarność jajników? nieocenianie a realna pomoc i empatia
        >
        Może więcej osób by chciało pomóc gdyby Madziulca nie pamiętały. A pamiętają.
        • thank_you Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:46
          No jasne, wtedy nie miała skrupułów, aby zniszczyć czyjąś firmę naciągając fakty. Nie obchodziło jej, że właściciele też mają swoje życie, zobowiązania itp. Liczyła się ona, ona i tylko ona.
        • aankaa Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:20
          dlatego zrzutkę zrobiły osoby nie czytające ematki tongue_out
    • kowalka33 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:09
      Pamiętam jak Madziulec obrzucil mnie błotem za coś tam w przeszłości. Osobiście jej współczuję bardzo , myślę że jest jej ciezko w życiu przez sytuacje w jakiej się znajduje i niestety przez swój trudny charakter. I tak jak myślałam parę lat temu zastanawiam się gdzie jest ojciec tego chłopca bo chyba powinien być obecny w jego życiu i w odciążeniu Magdy a nie tylko alimenty. Zastanawia mnie też postawa macochy chłopca. Nie wiem ale myślę że mnie jednak los chłopca którego wychowuje taka matka jednak trochę obchodził. A i faktycznie Madziulec był ogarnięty w zasilkach u w tym co się jej tam.należało. i toczył wojny dosłownie wszędzie
      • 45rtg Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 16:13
        kowalka33 napisała:

> ej się znajduje i niestety przez swój trudny charakter. I tak jak myślałam parę
        > lat temu zastanawiam się gdzie jest ojciec tego chłopca bo chyba powinien być
        > obecny w jego życiu i w odciążeniu Magdy a nie tylko alimenty. Zastanawia mnie

Gdzie jest ojciec? Cóż, dla jego własnego zdrowia psychicznego nie powinien być w życiu tej rodziny obecny w ogóle. Żal chłopa, wmanewrował się pechowo.
        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:15
          Ojca odstraszyla skutecznie,cos mi sie kolacje,ze byla jakas awantura z platkami sniadaniowymi.
      • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:13
        Z tego co pamietam ona utrudniala ojcu Kontakt.Pamietam jak obrzucala blotem neurotypowe dzieci i jak twierdzila,ze dziecko autystyczne jest lepsze i wcale by nie chciala miec zdrowego.
    • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:06
      No wlasnie myslalam ze moze cos bardziej w typie "warsztaty dla todzicow dzieci autystycznych" z wolnej stopy
    • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:22
      obrzydliwy jest ten wątek..
      • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:35
        przejrzałam te wątki które tak ochoczo podrzucacie i nie rozumiem o co chodzi. to że laska nie chciała podać stanu dziecka przy zapisie na kolonie tak was uraziło, że jej tu wiwisekcję robicie? żałujecie faceta, który z tego co z wątków wynika zdradzał ją od ślubu, piszecie jakieś donosy, obrażacie jej zmarłą matkę? Ta podłość nie mieści mi się w głowie. I jeszcze ta racjonalizacja: bo ona sama ujawniła swoje dane a w ogóle to brzmi jakoś tak jakby walczyła z całym światem. To trzeba jej dosr... (żeby jej pomóc oczywiście, tak z dobrego serca).

Rzyg.
        • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:48
          Ślubu nie mieli, facet odszedł, alimenty płacił wysokie i bez ociągania się. Przyjeżdżał regularnie, zabierał dziecko na wakacje, ale Madziulec zawsze o coś miała pretensje i zakładała mu kolejne sprawy w sądzie. Na spotkania w nowym domu ojca, z macochą i przyrodnim rodzeństwem nie wyrażała zgody.
          Syn Madziulca jest rówieśnikiem mojego, f. samodzielna mama czytywałam regularnie. O ile na początku wszystkie na samodzielnej kibicowały Madziulcowi i dawały pierdylion praktycznych porad prawnych, o tyle jakieś 2 lata później dominowało głębokie współczucie dla jej eksa za to, że tak się wp... z pieniaczką.
          Kolonie to kwintesencja podejścia Madziulca do świata i innych ludzi.
          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:54
            Nawet jeśli to pieniaczka, to trzeba jej pisać takie rzeczy jak powyżej? Nie można zmilczeć, nawet nie z przyzwoitości, ale po to żeby samemu nie wyjść na pieniacza?

To niebranie waszych światłych rad do serca (wszystkie rady dotyczące cudzego życia są jak najbardziej światłe) tak was ubodło?
            • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:56
              Prosiła o porady prawne w konkretnych sprawach. Dostawała z obszernym uzasadnieniem i na osobistych, praktycznych przykładach i zawsze coś było nie tak, a kończyło się obrzuceniem błotem osoby, która porad udzielała.
              Zresztą nieistotne, faktem jest, że baba zwyczajnie oszukuje.
              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:04
                Faktem jest to, że forum potrafi zrobić niewyobrażalną wręcz jazdę za byle co. A jak autorka nie zamilknie w porę tylko śmie dyskutować z otwartymi oskarżeniami lub nie pokaja się każdemu z osobna to ją zeżrecie żywcem. Widziałam ostatnio na przykładzie shellerki, kiedyś czytałam jazdę na jana.krana.
                • cosmetic.wipes Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:15
                  Jeszcze rośki pożałuj, bo ona najbiedniejsza na tym forum big_grin
                  • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:17
                    Obie dostałyby miejsce na podium.
                  • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:22
                    Jest sporo miejsca pomiędzy żałowaniem kogoś a podawaniem publicznie danych albo pisaniem "patrzcie co ta pieniaczka znowu wyczynia, pewnie ma to po matce, haha".
                    • sumire Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:27
                      Ale jej dane nie zostały upublicznione przez nikogo tutaj, tylko przez samą bohaterkę. Nigdy nie starała się być anonimowa, wprost przeciwnie przecież. Fakt, wątpliwy to sposób zdobywania popularności. Niemniej nie bardzo widzę sens w jeżdżeniu po ludziach, którzy bohaterkę z jej historii pamiętają i dlatego z dużym dystansem podchodzą do najnowszych wydarzeń - te historie nie wydarzyły się same.
                      • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:38
                        O, to się zgadzamy. Ja też nie bardzo widzę sens w jeżdżeniu po ludziach.
                        • sumire Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:39
                          Zatem po co to robisz?...
                          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:43
                            Pisanie że coś jest jazdą to już jazda? Kto by pomyślał że tacy wrażliwi ludzie tu się zebrali.
                            • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:00
                              Z Tobą nikt nikt nie ma szans rywalizowac we wrażliwości wink wpadłas jak prawdziwy rycerz na białym koniu, rozdajesz razy, oceniasz, karcisz, upominasz - i sama zrobiłas większa gó...burzę, niż ktokolwiek wcześniej. Jak na osobę, ktora ma sto kilkadziesiąt postow na koncie masz też zadziwiającą wiedzę na temat życia prywatnego innych ematek. Prawdziwy fenomen z Ciebie, można powiedzieć -wzorzec z Sevres szlachetnych pobudek ;0
                              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:56
                                Nie martw się, twojego życia prywatnego nie kojarzę i nie wiem czemu zakładasz takie wątki.
                                • lady-z-gaga Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:03
                                  Ja Twojego tez nie kojarzę, bo założyłaś sobie świeżutkie konto.
                                  • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:09
                                    Nie martw się, nie masz prawa kojarzyć. Możesz przestać kopać w wyszukiwarce.
                            • bi_scotti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:29
                              marra.8 napisała:

> Pisanie że coś jest jazdą to już jazda? Kto by pomyślał że tacy wrażliwi ludzie
                              > tu się zebrali.

Przesadzasz. A przesadzasz glownie dlatego, ze historie Madziulca et consortes poznajesz w pigulce wiec nie masz calosciowego horyzontu rozlozonego na lata prob zrozumienia, wsparcia, pomocy, zyczliwosci etc. ofiarowywanych Madziulcowi przez znakomina wiekszosc ematek (i nie tylko) przez ostatnich 10 lat z okladem. Dopoty dzban ... etc. Nikt Madziulcowi ani jej synowi zle nie zyczy. Wrecz przeciwnie - nawet ten watek dowodzi jak bardzo wszystkie bolejemy nad istniejaca sytuacja ale nawet najzyczliwsze i najczulsze slowa wstukane na keyboard nie zmienia reality: kobieta wymaga professional help, ktorej z perspektywy forum udzielic sie nie da. Pozostaja komentarze, ktore wbrew Twoim sugestia, wcale nie sa w wiekszosci podle czy wredne a raczej odzwierciedlaja swoiste "zmeczenie materialu" i ewidentne poczucie bezsilnosci nas wszystkich. Tak, zebraly sie tu wrazliwe kobiety - bez zadnego sarkazmu! Wrazliwe na los chlopca, ktorego faktycznej, uczciwej diagnozy wciaz tak uczciwie nie znamy, bo jego matka pisze/mowi to, co akurat jest jej wygodne. Wrazliwe rowniez na los owej matki, ktora choc moze i "szczwana bestia" ale wciaz pozostaje niepogodzona ze swiatem, zaplatana we wlasne konfabulacje i wyraznie po prostu gleboko nieszczesliwa. Niemniej, podobnie jak z addicts czy ludzmi w nawracajacej depresji, pomoc mozna tylko wtedy gdy dana osoba sama podejmie kroki zeby te pomoc uzyskac. A poki co Madziulec wylacznie ze swiatem walczy. Nie podjela jeszcze proby honest soul-searching i dopoki to sie nie stanie, trudno ja wspierac wbrew niej samej. To na pewno jest przykre i czasem wkurzajace ale that's how it is. Life.
                              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:55
                                bi_scotti napisała:

> Przesadzasz. A przesadzasz glownie dlatego, ze historie Madziulca et consortes
                                > poznajesz w pigulce wiec nie masz calosciowego horyzontu rozlozonego na lata pr
                                > ob zrozumienia, wsparcia, pomocy, zyczliwosci etc. ofiarowywanych Madziulcowi p
                                > rzez znakomina wiekszosc ematek (i nie tylko) przez ostatnich 10 lat z okladem.
                                > Dopoty dzban ... etc. Nikt Madziulcowi ani jej synowi zle nie zyczy. Wrecz prz
                                > eciwnie - nawet ten watek dowodzi jak bardzo wszystkie bolejemy nad istniejaca
                                > sytuacja ale nawet najzyczliwsze i najczulsze slowa wstukane na keyboard nie zm
                                > ienia reality: kobieta wymaga professional help, ktorej z perspektywy forum udz
                                > ielic sie nie da. Pozostaja komentarze, ktore wbrew Twoim sugestia, wcale nie s
                                > a w wiekszosci podle czy wredne a raczej odzwierciedlaja swoiste "zmeczenie mat
                                > erialu" i ewidentne poczucie bezsilnosci nas wszystkich. Tak, zebraly sie tu wr
                                > azliwe kobiety - bez zadnego sarkazmu! Wrazliwe na los chlopca, ktorego faktycz
                                > nej, uczciwej diagnozy wciaz tak uczciwie nie znamy, bo jego matka pisze/mowi t
                                > o, co akurat jest jej wygodne. Wrazliwe rowniez na los owej matki, ktora choc m
                                > oze i "szczwana bestia" ale wciaz pozostaje niepogodzona ze swiatem, zaplatana
                                > we wlasne konfabulacje i wyraznie po prostu gleboko nieszczesliwa.

Czyli jak ktoś pisze, że pieniaczka po spalonej matce a jej dziecku lepiej będzie z ojcem to jest próba pomocy tej kobiecie, a nie zwykłe gdakanie?
                                • bi_scotti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:11
                                  marra.8 napisała:

> Czyli jak ktoś pisze, że pieniaczka po spalonej matce a jej dziecku lepiej będz
                                  > ie z ojcem to jest próba pomocy tej kobiecie, a nie zwykłe gdakanie?

To jest brutalne ale i bolesnie prawdziwe summary ostatniej dekady czytania, sluchania i obserwowania dzialan podejmowawych przez Madziulca. Dokladnie to samo mozna powiedziec subtelnie i delikatnie ale "gist" pozostanie ten sam: Madziulec ma wyjatkowy talen do rozpetywania burz, ktore torpeduja wszystkie jej dzialania, bo powoduja, ze ludzie odwracaja sie od niej. Najprawdopodobniej najlepszym rozwiazaniem dla jej syna byloby zamieszkanie z ojcem i okresowy brak kontaktow z matka, ktora w tym czasie powinna poddac sie sensownej kuracji/terapii. Ale wszystkie wiemy, ze it's not possible z roznych wzgledow, glownie ze wzgledu na postawe/character/modus operandi Madziulca uncertain Twoje oburzenie w kwestii formy wypowiedzi jest bardzo szlachetne, niemniej nie zmienia nieczego w kwestii meritum. Wiec zamiast skupiac sie na "prostych, zolnierskich slowach" napisanych w tym watku, zwroc uwage na nasza zbiorowa wiedze o sytuacji i zachowaniach Madziulca.
                                  • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:19
                                    No nic, pozostaje mi zatem życzyć wam powodzenia w tej pomocy. Na pewno się laska ogarnie jak przeczyta jak się o nią troszczycie smile
                                    • bi_scotti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:31
                                      arra.8 napisała:

> Na pewno się laska ogarnie jak przeczyta jak się o nią troszczycie smile

Well, that's the problem: ona sie NIE "ogarnie" niezaleznie od naszej zyczliwosci badz jej braku, bo przez wszystkie minion lata nie znalazla w sobie tego "czegos" zeby dziesiatki wyciagnietych ku niej zyczliwych dloni i rad wykorzystac tak zeby i sobie, i synowi realnie pomoc. I tak jak napisalam wyzej, nawet najbardziej zyczliwi ludzie docieraja w koncu na kraniec swojej cierpliwosci, kreatywnosci, checi i woli pomocy gdy osoba o te pomoc proszaca po raz kolejny okazuje sie wybiorczo uczciwa, wybiorczo odpowiedzialna, wybiorczo responsive etc. etc. etc. NBie da sie nikogo "uratowac" wbrew niemu samemu. I to jest problem Madziulca - tools zostaly wielokrotnie dane, sugerowane, tlumaczone ... a response jest jaki jest: jej i jej syna zycie coraz szybciej spirals down sad My tu mozemy wszystkie zbiorowo trzymac kciuki za to zeby ona sie ocknela ale to ona musi sama. I dopoki to sie nie stanie, jakkolwiek Ty np. nie okazywalabys swojego zaanagazowania w jej los, reality nie zmienisz. Naprawde uwazasz, ze po 10 latach anonimowa zbiorowosc forum nie ma prawa stracic entuzjazmu w pomaganiu komus, kto z zapalem godnym lepszej sprawy nonstop podcina galaz, na ktorej siedzi?
                                      • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:39
                                        bi_scotti napisała:

> Naprawde uwazasz, ze po 10 lata
                                        > ch anonimowa zbiorowosc forum nie ma prawa stracic entuzjazmu w pomaganiu komus
                                        > , kto z zapalem godnym lepszej sprawy nonstop podcina galaz, na ktorej siedzi?

Rozumiem, ale po pierwsze to ona nie zwraca się do was z pomocą. To wątek jest rzekomo po to żeby zebrać dla niej pieniądze (choć nikt nie wierzy że o to właśnie chodzi).
                                        Po drugie, to jak to w końcu jest: wątek jest przejawem troski, czy jednak straciłyście entuzjazm do pomocy i zostało tylko obgadywanie dawnej znajomej-naciągaczki? Trochę uczciwości by się przydało.
                                        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:41
                                          Nie wiem dla mnie post startowy zdecydowanie jest w duchu "a nie mialam racji ze dzieciak nie jest "prawie ze zdrowy i funkcjonuje lepiej niz neurotypowe dzieci" nikt tu kasy zbierac nie planowal od poczatku "smutno-plotkarski"
                                          • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:42
                                            Plus zalozycielka pyta czy ktos ma kontakt
                                          • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:46
                                            Ja wiem, że nikt tu nie planował zbierać kasy. Jednak w poście startowym jest taka deklaracja.
                                          • bi_scotti Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:55
                                            ichi51e napisała:

> Nie wiem dla mnie post startowy zdecydowanie jest w duchu "a nie mialam racji z
                                            > e dzieciak nie jest "prawie ze zdrowy i funkcjonuje lepiej niz neurotypowe dzie
                                            > ci" nikt tu kasy zbierac nie planowal od poczatku "smutno-plotkarski"

Gwoli scislosci, to jest post startowy:
                                            Szkoda kobiety, życie jej nie oszczędza. Pamiętam jej wątki, zwłaszcza ten słynny, o wysyłaniu syna na kolonie. Matce można wybaczyć, że - delikatnie mowiąc - naginała fakty, aby osiągnąc swój cel, ale jak widać, rację miały forumki cyniczne i bez serca (w tym ja), ktore uważały, że dziecko jest bardziej chore, niż chciała przyznać i że wciskanie go podstępem opiekunom nie było w porządku.
                                            Byc może ktoraś z Was ma z nią prywatny kontakt. W artykule piszą, że cała suma jest zebrana, ale jesli pomoc wciąz jest potrzebna, to ja na przykład jestem gotowa się przyłączyć.

Ja tu nie widze nic z tego ducha, o ktorym piszesz. Raczej konstatacje, ze "mialysmy racje" ale satysfakcja z tego zerowa, bo jakakolwiek by nie byla to po prostu "szkoda kobiety". Co do kasy, to jest tez i deklaracja przylaczenia sie do zbiorki, nie ma powodu przypuszczac, ze not genuine. Jak dla mnie ten watek to taki tren/hymn zalobny nad przypadkiem, ktory sie ciagnie od ponad dekady bez zadnego happy end w perspektywie ... Takie wyrazenie zalu, ze jesli chodzi o Madziulca to nic nie zmienia sie na lepsze; ze do jasnej cholery, sceptycy i pragmatycy mieli racje i ze czasem po prostu lepiej nie chce byc uncertain Nie przypisuje autorce watku jakiejs perwersyjnej radosci z cudzego nieszczescia, wrecz przeciwnie. Podejrzewam, ze jak wiekszosc przyzwoitych ludzi, wolalaby sie mylic w swoich ocenach i podrzucic link do jakiegos optimistic text opisujacego cos dobrego z zycia Madziulca i jej syna. A ze jednak czasem life sucks, no to link jest jaki jest, text jest jaki jest, Madziulec pozostaje soba w swoim wlasnym tworzonym przez sama siebie piekle. Tragic.
                                            • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 23:46
                                              Dobrze zes ujela - o to mi chodzilo tylko jak zwykle nie wyszlo.
                                        • dziennik-niecodziennik Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 22:52
                                          Pierwsze slysze żeby ten watek deklarowal zbiorke funduszy...
                              • wapaha Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 21:07
                                Wrecz przeciwnie - nawet ten watek dowodzi jak bardzo wszystkie bolejemy nad istniejaca sytuacja

AAAAAA
                                big_grin
                        • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:58
                          ahh nie widzisz sensu,ale to robisz,a moze juz zapomnialas jak jezdzilasbig_grin
                    • cosmetic.wipes Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:59
                      Madziulec podała swoje dane dobrowolnie i publicznie.
                      • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 23:47
                        W obu wypadkach warto dodac - wtedy kiedy narzekala w prasie na firme organizujaca kolonie rowniez
            • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:18
              Jakos Madziulec sie nie przejmowala,ze zniszczy firmie reputacje.Obronczyni sie znalazla.
              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:37
                To weź ją znajdź i jej nakop, adres przecież masz.
                • edelstein Re: Smutny wątek plotkarski. 03.01.17, 14:24
                  Po co?
            • szpil1 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:28
              marra.8 napisała:

> Nawet jeśli to pieniaczka, to trzeba jej pisać takie rzeczy jak powyżej?

Przecież nie chodzi o to, ze to pieniaczka. Chodzi o to, że pani tyle razy mijała się z prawdą i naciągała fakty, że czytające ją od dawna forumki mają prawo do własnych wątpliwości w kwestii poruszanej w podanym artykule. I te wątpliwości maja prawo wyrazić.
              • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:35
                Ale mi nie chodzi o wątpliwości wyrażone w cywilizowany sposób (choć sam fakt powstania tego wątku zaliczam do naprawdę niskich pobudek), tylko właśnie o to że "pieniaczka", że powinni jej dziecko zabrać, że matka pewnie była taka sama. Nawet jeśli ta kobieta to hitler w spódnicy to przecież pisanie w ten sposób świadczy o piszącym.
                • memphis90 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:57
                  No to zwracaj się bezpośrednio do piszących, a nie do ogółu "bo wy to wredne jestescie" uncertain
          • heca7 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:19
            Dokładnie tak było. Kiedyś zadałam sobie trud przeczytania najstarszych wątków z Madziulcem. I o ile początkowo kobiety na F. Samodzielna tradycyjnie jej broniły to potem jak rzadko zaczęły bronić faceta! To wszystko trzeba przeczytać żeby zrozumieć czemu forumki podchodzą do niej z rezerwą. W sprawie chorób tego dziecka mam swoje przemyślenia i mam wrażenie, że pokrywają się z Twoimi.
            • triss_merigold6 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:22
              Naprawdę, na f. samodzielna mama wyjątkowo rzadko ktokolwiek ujmował się za panami eksami, a w jej wypadku po pewnym czasie zaistniała wyjątkowa zgodność, odnośnie do tego kto komu robi na złość i próbuje wydymać na kasę.
              • kai_30 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 20:05
                Tak, ja madziulca też pamiętam z Samodzielnej. Jednomyślność panowała, to prawda.
        • ichi51e Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 17:48
          Ale kto tu jakies watki podrzucal?
    • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 18:22
      cbdu
    • livia.kalina Cos pozytywnego w tej historii 02.01.17, 21:38
      Bo wszystkie, niezależnie od opinii na różne kwestie w tym temacie, myślę, że ucieszy wieść, że madziulcowi udało się zebrać potrzebna kwotę i to z górkąsmile Pierwszy raz w ten sposób zbiera pieniądze więc widać, że potrafi sobie poradzić i w inny sposób. Teraz z jakiegoś powodu się nie udało inaczej ale kryzys zażegnany. Wziąwszy jednak pod uwagę to, że zrobiła to pierwszy raz, można mieć nadzieję, że teraz sprawy potoczą się już lepiej.

Mam taką nieśmiałą propozycję, że może już zakończmy tę dyskusję, żeby nie padło więcej raniących słów. Niech to będzie wkład każdej z nas w pozytywne zakończenie tej historii smile
      • triss_merigold6 Re: Cos pozytywnego w tej historii 02.01.17, 21:50
        Szczerze wątpię czy sprawy potoczą się lepiej. Skoro udało jej się zebrać kasę, to już w ogóle nie będzie miała motywacji do podjęcia pracy, bo staranne podtrzymywanie choroby dziecka opłaca się bardziej.
        • kota_marcowa Re: Cos pozytywnego w tej historii 03.01.17, 10:03
          Udało się raz, uda i drugi, jak łatwa kasa wpadła, to pewnie niedługo nastąpi nawału nieszczęść ciąg dalszy, rzewna wstawka o spalonej matce w celu podbicia popularności i kolejna zbiórka kasy.
          • aankaa Re: Cos pozytywnego w tej historii 03.01.17, 14:25
            niestety, tak będzie
          • kaz_nodzieja Re: Cos pozytywnego w tej historii 03.01.17, 20:37
            I można tak jechać w spokoju do emeryturki.
    • marra.8 Re: Smutny wątek plotkarski. 02.01.17, 22:13
      Gdyby ci moja opinia latała, to byś nie siliła się na inwektywy.
      Pozostawię ci zatem do przemyślenia moje cenne uwagi i oddalę się do ciekawszych zajęć niż rynsztokowe dialogi, w których na pewno byś wygrała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka