Dodaj do ulubionych

pomocy!!!! - tapety

02.01.17, 21:39
A dokladniej ich ściąganie. Papierowe, naklejona na gladź gipsową. Zwyklym sposobem - woda i szpachelka - tragedia. Może znacie jakieś sposoby?

"Nie będzie nas Grecja demokracji uczyć!"
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:47
      Są specjalne detergenty do usuwania tapet. Mieszasz taki płyn z wodą, smarujesz tapetę wałkiem lub pędzlem umoczonym w płynie. Odczekujesz. Tapeta powinna schodzić bez wysiłku.
    • akseinga75 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:47
      Sa w sprzedazy specjalne plyny do usuwania tapet.
    • ra-sowa Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:49
      spryskać tapetę wodą i poczekać, dopiero zdzierać. Albo wodą z octem, ale śmierdzi. Albo takim czymś do usuwania tapet, kupuje się to coś w płynie smaruje ścianę i zrywa. Gdybyś mieszkała blisko to mam urządzenie do tego celu - działa jak żelazko na parę - jest na prąd, do pojemnika wlewa się wodę i jedzie po ścianie, schodzi, ale i tak robiłam spryskiwaczem, bo mniej uciążliwe było
    • nangaparbat3 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:03
      Bardzo Wam dziękuję, sprobuje z tymi detergentami, może podziala.
    • lati7 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:07
      allegro.pl/108b17-parownica-do-usuwania-tapet-wagner-w-16-i6639073567.html#thumb/2
    • asia-loi Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:12
      Mnie kiedyś tapeciarz powiedział, że niepotrzebnie zerwałam papier, który został po tapecie. Sama tapeta dobrze odchodziła, ale po niej zostawał taki cieniutki papier (na której była). Z tym, że ja miałam tapety winylowe/grube. A ja głupia moczyłam pędzlem i szpachelką zrywałam ten cieniutki papier. Narobiłam się jak głupek.
    • mikams75 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:18
      a chcesz malowac czy nowa tapete? jak nowa a stara dobrze sie trzyma to lepiej nakleic jedna na druga, przy zdzieraniu niestety jeszcze mi sie nigdy nie udalo, zeby siany nie trzeba bylo wygladzac od nowa sad
      • nangaparbat3 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:50
        Malować.
    • baltycki Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:19
      Zwyklym sposobem jest woda bez szpachelki smile
      Musza przemoknac.
    • nuntio777 Re: pomocy!!!! - tapety 30.01.17, 12:05
      Z farb takich jak Śnieżka satynowa zmywa się świetne, nie twierdzę, że z tapet nie, ale ja zachowuję czystą ścianę. smile
      • drobnostka7 Re: pomocy!!!! - tapety 30.01.17, 12:27
        To nasza śnieżka była jakaś trefna, bo ni hu hu nie daje się wyczyścić..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka