nangaparbat3 02.01.17, 21:39 A dokladniej ich ściąganie. Papierowe, naklejona na gladź gipsową. Zwyklym sposobem - woda i szpachelka - tragedia. Może znacie jakieś sposoby? "Nie będzie nas Grecja demokracji uczyć!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rulsanka Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:47 Są specjalne detergenty do usuwania tapet. Mieszasz taki płyn z wodą, smarujesz tapetę wałkiem lub pędzlem umoczonym w płynie. Odczekujesz. Tapeta powinna schodzić bez wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga75 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:47 Sa w sprzedazy specjalne plyny do usuwania tapet. Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 21:49 spryskać tapetę wodą i poczekać, dopiero zdzierać. Albo wodą z octem, ale śmierdzi. Albo takim czymś do usuwania tapet, kupuje się to coś w płynie smaruje ścianę i zrywa. Gdybyś mieszkała blisko to mam urządzenie do tego celu - działa jak żelazko na parę - jest na prąd, do pojemnika wlewa się wodę i jedzie po ścianie, schodzi, ale i tak robiłam spryskiwaczem, bo mniej uciążliwe było Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:03 Bardzo Wam dziękuję, sprobuje z tymi detergentami, może podziala. Odpowiedz Link Zgłoś
lati7 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:07 allegro.pl/108b17-parownica-do-usuwania-tapet-wagner-w-16-i6639073567.html#thumb/2 Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:12 Mnie kiedyś tapeciarz powiedział, że niepotrzebnie zerwałam papier, który został po tapecie. Sama tapeta dobrze odchodziła, ale po niej zostawał taki cieniutki papier (na której była). Z tym, że ja miałam tapety winylowe/grube. A ja głupia moczyłam pędzlem i szpachelką zrywałam ten cieniutki papier. Narobiłam się jak głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:18 a chcesz malowac czy nowa tapete? jak nowa a stara dobrze sie trzyma to lepiej nakleic jedna na druga, przy zdzieraniu niestety jeszcze mi sie nigdy nie udalo, zeby siany nie trzeba bylo wygladzac od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: pomocy!!!! - tapety 02.01.17, 22:19 Zwyklym sposobem jest woda bez szpachelki Musza przemoknac. Odpowiedz Link Zgłoś
nuntio777 Re: pomocy!!!! - tapety 30.01.17, 12:05 Z farb takich jak Śnieżka satynowa zmywa się świetne, nie twierdzę, że z tapet nie, ale ja zachowuję czystą ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: pomocy!!!! - tapety 30.01.17, 12:27 To nasza śnieżka była jakaś trefna, bo ni hu hu nie daje się wyczyścić.. Odpowiedz Link Zgłoś