Dodaj do ulubionych

Zimą bez butów

06.01.17, 12:15
Kurde, właśnie przeszukaliśmy całe mieszkanie w poszukiwaniu zimowych butów córki, z zeszłego roku. Jestem pewna, że je zostawiałam bo mierzyła w październiku i były jeszcze dobre, miały być na śnieg. Kupiłam jej na jesień botki i do wczoraj w nich śmigała. Teraz chcieliśmy iść na sanki a tu doopa zbita, nie ma butów. Wszystkie znaleźliśmy, tylko nie te co trzeba uncertain póki co botki potraktowałam nanoprotectorem może wytrzymają. Normalnie amba wcięła, pewnie znajdą się wiosną sad
Obserwuj wątek
    • annakate Re: Zimą bez butów 06.01.17, 14:13
      Ja Cię rozumiem smile kiedyś przy okazji wiosennych porządków w szafie spakowałąm w jedno pudło 2 pary długich kozaków, 2 pary krótkich i trapery na futerku. Pakowałąm tez ciuchy do wydania, które mąż miała zawieżć do DPS. Jesienią przeszukałam całe mieszkanie - nie ma pudłą z butami. No nie ma i już. Klęłam w żywy kamień, ale pomyślałam, że ktoś w DPS cieszy się z pięciu par porządnych zimowych butów. Przebolałam. Kupiłam sobie 2 pary długich kozaków, dwie pary krótkich i trapery. Rok później w piwnicy w pudle z napisem "książki" znalazłąm komplet zaginionych butów. Nikt nie wie jak się tam znalazły. Teraz nie wiem kiedy następny raz kupię sobie zimowe buty, te co mam do emerytury mi starczą wink
      • panterarei Re: Zimą bez butów 06.01.17, 21:08
        Lubię to!
      • beata985 Re: Zimą bez butów 06.01.17, 21:14
        miałam tak samo, szukałam 3 lata....big_grin
        worek w którym były miałam w ręku kilka razy ale przecież do niego butów nie wkładałam...big_grin
    • paloma_blauwinder Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:02
      Pewnie są tam, gdzie 2 pary polarowych spodni mojej córkiuncertain
      • beata985 Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:05
        to jak znajdziesz to sprawdź czy nie ma tam mojej torebki...suspicious
        aaa i jeszcze szukałam tuszu-znalazł się na strychu, nie pytajcie jak
        i bransoletki, znalazłam w zeszłym tygodniu w LODÓWCE....big_grin
        • aurinko Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:35
          Nie mam już nadziei, jutro kupię córce nowe; botki wytrzymały ale na dłuższą metę tak się nie da. A, ostatnio kupiłam najmloszemu portfelik ze star wars i 23 grudnia pokazywalam go najstarszemu mówiąc że dorzucę na szybko do prezentów w wigilię, schowalam żeby mały nie zobaczył i... córka znalazła wczoraj w torebce prezentowej wrzucony do prezentu dla jej koleżanki. A ja dzień wcześniej kupiłam drugi uncertain
          A torebka jaka? Bo może sobie zostawię :p
          • beata985 Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:50
            no jaka?? no fajna, czarna półokrągła z ozdobnym suwakiem...z ccc
            w zasadzie to córki była i nie wiemy która z nas ją skitrała... uncertain
        • magic.marker Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:36
          To może będą też tam moje lampki zewnętrzne w kolorze ciepła biel. Ostało się jedynie pudełko uncertain
          Podpiełabym też przecinaczki do zacisków plastikowych ale to niestety chłop miał w rękach. Selawi mister pusikat....
          • gaga-sie Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:40
            A ja karchera do mycia okien...diabeł ogonem przykrył i nie ma!
            • beata985 Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:50
              znajdzie się jak okna umyjesz...big_grin
    • liliawodna222 Re: Zimą bez butów 06.01.17, 22:45
      Ale przynajmniej możesz mieć nadzieję, że jeszcze się znajdą.
      Natomiast ja - nie wiem zupełnie jak - w ogóle nie mam zimowych butów, bo zapomniałam je kupić big_grin
    • volta2 Re: Zimą bez butów 07.01.17, 00:56
      ja właśnie jedną parę po starszym synu wyrzuciłam, chodził 2 sezony, firma istnieje, ma sie raczej dobrze, uznałam więc że nawet na wszelki wypadek nie ma co ich trzymać(po 2 zimach to dziady były nie buty)
      i dzień po wyrzuceniu zadzwoniła koleżanka z pytaniem czy nie mam butów po starszym, bo ona poluje na eko na wyprzedażach i na te parę dni potrzebuje dla syna.

no, tych już nie miałam ale znalazłam inne buty, nieco mniejsze, dokładnie takie jak ma mój młodszy, oddałam i nie mam już dla młodszego nic, na wypadek zgubienia, przemoczenia, innego kataklizmu...

jednak już te wyrzucone takie dziady nie były... doszłam do wniosku

a jedne i drugie buty były trzymane 2-3 lata minimum. dla młodszego na wszelki wypadek...
    • afro.ninja Re: Zimą bez butów 07.01.17, 08:07
      W tamtym roku nie kupowałam dziecku butów na śnieg. Zimy było raprem kilka dni. Teraz. Po tygodniu u nas znowu ma byc plus 10. A ostatnio zgubiłam nowiutka butelkę perfum, nie wiem gdzie są, cierpię... przeszukalam caly dom
    • ichi51e Re: Zimą bez butów 07.01.17, 10:07
      Ja ciagle szukam kombinezonu zeszlorocznego uncertain diabel ogonem nakryl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka