Dodaj do ulubionych

Szcery wywiad

15.01.17, 10:48
A czy Wy pobiegniecie do kiosków i kupicie gazetę z bardzo szczerym wywiadem?
Polecam! (zwłaszcza osobom nieskalanym myśleniem big_grin) smile
www.pudelek.pl/artykul/103702/siostra_mateusza_kijowskiego_latwo_sterowac_nim_za_pomoca_pieniedzy/
A jaka okładka, miodzio, wyżyny grafiki!

https://e5.pudelek.pl/07ae74caa0a389555e82000a4e85e352f829e829.jpg
Obserwuj wątek
    • pina_colada88 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 10:50
      PRzepraszam, okładka pomyłka

https://e5.pudelek.pl/53c6f1e9a17504164affcacb5cbf4fc7272d5433.jpg
    • zawsze-w-drodze Re: Szcery wywiad 15.01.17, 10:54
      Nie ma jak rodzina. Siostra pani profesor Pawłowicz tez zdaje sie nie oszczędziła sobie wywiadu. Bracia Kurscy po śmierci matki juz sie chyba nie spotkają nigdy. Jak na to patrzę to sie zastanawiam. Zy rodzeństwo to naprawdę dobry pomysł jest.
    • menodo Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:06
      Nie, no nie pobiegnę i nie kupię. Niezła rodzinka z tych Kijowskich 😓
      Ale to prawdopodobne, że za kijowskim ktoś stoi i myślę, że to ktoś, komu od początku zależało na skompromitowaniu antypisowej opozycji . Z pozoru nieogarnięty życiowo idealista, w istocie zadłużony, skłócony z rodziną, pazerny na lans i hajs żałosny koleś.
      • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:21
        myslisz ze za nim ktos stoi?
        • asmarabis Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:23
          Zazdroscisz ze ona umie samodzielnie myslec?
          • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:35
            czy ja sie Ciebie pytam czy menodo?
        • menodo Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:35
          Możliwe. Zresztą, siostra mówi, że Mateusz by na to sam nie wpadł.

Tak czy siak świetny case dla speców od "czarnej roboty" wink
          • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:43
            no ja do wynaturzen siostry to jednak podchodze z dystansem zwlaszcza patrzac gdzie to jest zamieszczone. nie wiemy jakie miedzy nimi sa relacje. tzn ja nie wiem. mnie sie wydaje ze nikt za nim nie stoi, po prostu facet okazal sie nieadekwatny na to stanowisko, za slaby.
    • asmarabis Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:15
      Ciekawe ilz zgarnela za ten wywiad?

A moze to i uzgodnione z MK a kasa do podzialu?

Oni za chwile beda bogatsi od Kulczyka a Paszczakowna dalej bedzie marznac pod sejmem.....
      • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:21
        najwazniejsze ze ty sie masz dobrze i zadna swiatla mysla sie nie skalalas
      • la_mujer75 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:26
        W słusznej sprawie i to jej własna decyzja, gdzie jej tyłek marznie. Jeszcze można protestować.
      • agonyaunt Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:39
        Ciekawe, czy ona w ogóle wie, że tego wywiadu udzieliła. smile
        • menodo Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:43
          ciekawe, czy on ma w ogóle siostrę 😅
    • bzdziagwa.a Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:28
      nie wiadomo, czy szczery, może za pieniądze???? a tym razem z drugiej strony
    • joa66 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:41
      Może lepiej się pogodzić z faktem, że wszyscy politycy i pólpolitycy mają/mogą mieć coś za uszami i skupić się na postulatach?

Po prostu popierać postulaty, to w co wierzymy, bez względu na to czy głosi je Ziutkowski czy Pytkowski?
      • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:45
        no ale chyba tak jest. jasne ze zarzad mogl sie lepiej zachowac, mogl bardziej kontrolowac sytuacje, ale maja nauczke. nie zawalil sie swiat bo kijowski bral pieniadze na lewo.
        • joa66 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:53
          Oczywiście. Dlatego trochę irytują mnie personalne historie, kiedy ważna jest sprawa.
          Powiem brutalnie - gdyby ktoś uratował państwo/społeczeństwo to miałabym w nosie czy ma kochankę/dorabia ne lewo itd. To rzeczy do oceny na poziomie kontaktów prywatnych. Na poziomie publicznym ważne jest działanie dla dobra społeczeństwa.

Przełknęłabym pensje i stanowisko Misiewicza, przekręty finansowe PiS/PC, różne rady nadzorcze dla krewnych królika gdyby ten rządz robił politykę dla dobra społeczeństwa.
          • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 18:22
            Ja bym sie tak daleko nie posunela, jednak wazna jest dla mnie moze nie tyle uczciwosc jednostki ale ze sprawdzaja sie mechanizmy kontroli i ci ktorzy musza sie im poddac ich nie niszcza. Dla mnie spoleczenstwo obywatelskie i szerzej demokracja to wlasnie nie sa rzady jednostek - oczywiscie lider wizerunkowo jest potrzebny, ale przeciez jak odejdzie/zawiedzie/okaze sie draniem to ani formacja ani panstwo ani spoleczenstwo od tego nie znikna. I tak jest tez w przypadku KOD to jest ruch spoleczny, ok, Kijowski byl jakas jej twarza, ale wizytowka KOD sa ludzie ktorzy chodza na demonstracje. Oni beda chodzili i bedziemy protestowac czy bedzie Kijowski, czy Biedron, czy ktos inny
            • joa66 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 21:31
              Nie ma uczciwych ludzi w polityce, może pojedyncze sztuki. Nie mam złudzeń.
              • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 21:34
                no dlatego wlasnie sa potrzebne te mechanizmy kontroli, niezalezne organa ktore beda sprawdzaly dzialalnosc politykow oraz oczywiscie mocna czwarta wladza
                • joa66 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 21:39
                  natasha, zazdroszczę Ci wiary w mechanizmy kontroli (gdziekolwiek).

Ja już wierzę tylko w mniejsze zło.
                  • nathasha Re: Szcery wywiad 15.01.17, 21:48
                    no oczywiscie nie da sie calkowicie wyrugowac nieuczciwosci i przekretow, ale na pewno mocno je ograniczyc. plus edukacja - as usual. czyli uczyc ludzi ze to jest nie ok, nienormalne i ze oni moga wiele - sila swoich wyborow. kiedys jakis wykladowca nam opowiadal ze w australii albo w kanadzie jak sie urzednika zlapie na korupcji to sa takie reperkusje potem ze naprawde sie to nie oplaca.
                    • joa66 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 21:52
                      A i tak korupcja i inne takie kwitną. Wiele spraw wychodzi po latach. Oczywiście nie można odpuścić, ale nie mam złudzeń, że rządzą nami kryształowo uczciwi ludzie. Ani nawet, że jest to możliwe.
    • julita165 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:41
      To ze Kijowski, słabo ogarnięty facet znikąd, taki wlasciwie " no name " sam nie rozkręcil takiego ruchu jest dla mnie jasne jak słońce. Wiadomo że w tle sa ludzie niezadowoleni ze zmiany władzy ale i na tyle opatrzonych "gebach" ze nie chcieli występować pod własnymi nazwiskami. Dziwię się tylko ze wiedząc o jego kłopotach finansowych nie zadbali o to żeby mu coś dac żeby go nie kusilo brać na własną rękę.
      • ga-ti Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:50
        A może to było zamierzone? Gościu rozkręcił ruch i już jest nie potrzebny? Nie trzeba go kryć, kierować, możemy się go pozbyć?
    • tajemnicza.a.m Re: Szcery wywiad 15.01.17, 17:47
      Dobry kombinator. Tacy tak mają. W sumie jakby się człowiek uparł to nie zbiłby majątku...wystarczy zwietrzyć okazję. A idealną okazją jest gdy partia większościowa robi zamachy na demokrację itp ale ucisza swoich wyborców np 500 plus i obniżonym wiekiem emerytalnym. Wiadomym jest że sporo lepiej sytuowanych, bardziej świadomych i bardziej zainteresowanych czymś więcej niże jak przeżyć od 1 do 1 wyjdzie na ulicę, da datek. Wystarczy zorganizować i wziąć pod skrzydła. Wykopać dziada i po problemie. Mało ogarniętych ludzi chodzi w KOD?
    • inguszetia_2006 Re: Szcery wywiad 15.01.17, 20:38
      Witam
      No, no... I ty Brutusie przeciwko mnie?;-P Cóż za lojalność. Na miejscu Kijowskiego nie ustąpiłabym ze stanowiska po takich atakach. Sprzedali go, krótko mówiąc. Nagle siostra zaczyna mówić, ktoś podrzuca faktury. Poszło zlecenie na alimenciarza, lincz ma być. Bleeeeeee.
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka