Dodaj do ulubionych

Kochajmy marzycieli

22.01.17, 19:55
Rzecz o filmie La la Land. Spojlerów nie będzie. Przede wszystkim dlatego że ten film nie ma fabuły. Kompletnie żadnej. Gdyby aktorzy czytali książkę telefoniczną byłoby więcej fabuły w filmie. Co nie oznacza że nic się na ekranie nie dzieje. Są uczucia między kobietą i mężczyzną. Jeśli więc chcecie porządnie przeczyścić kanaliki łzowe do zgonu z odwodnienia wręcz to polecam.
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: Kochajmy marzycieli 22.01.17, 21:32
      Kurcze! Dlaczego w prawdziwym życiu nie przeżywa się tak uczuć?
      • lady-z-gaga Re: Kochajmy marzycieli 22.01.17, 22:33
        przeżywa się, przeżywa nawet mocniej, ale nie ma przy tym kamer i te piękne zjawiska nie zdobywają należytej sławy smile
    • lady-z-gaga Re: Kochajmy marzycieli 22.01.17, 22:32
      >Jeśli więc chcecie porządnie przeczyścić kanaliki łzowe do zgonu z odwodnienia wręcz to polecam.

Właśnie wróciłam z kina i uprzejmie donoszę, że nie ma powodu do obaw. Daleko mu (temu filmu wink ) do prawdziwych wyciskaczy łez.... Gra głownych aktorów ratuje tę cienką historyjkę i wznosi na wyżyny sztuki kinowej, poza nimi nic tam nie ma.
      • kfugktru23 Re: Kochajmy marzycieli 23.01.17, 05:50
        Czy nie na tym powinien polegać romans idealny>
      • lieu Re: Kochajmy marzycieli 23.01.17, 07:28
        To za co dostał tyle nagród?
        • lady-z-gaga Re: Kochajmy marzycieli 23.01.17, 11:03
          Za to, że jest inny, niż wszystkie? nie czytałam uzasadnienia smile
          Poza tym, ja nie twierdzę, że film z takim scenariuszem musi być zły - przeciwnie, kocham inteligentne, refleksyjne kino. Po prostu spodziewałam się wiele po tym filmie, a zachwytu nie było. To moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
          A przede wszystkim - szlochów i chusteczek na widowni nie zauwazyłam smile
    • lauren6 Re: Kochajmy marzycieli 23.01.17, 11:06
      Póki co widziałam trailery i do kina się nie wybieram. Zupełnie nie moje klimaty, chyba zanudziłabym się na śmierć.
      • nowel1 Re: Kochajmy marzycieli 23.01.17, 11:41
        Co do mnie, dałam się nabrać - i prawie zanudziłam się na śmierć.
        Kalka kalkę pogania, postaci papierowe, rozumiem że w zamyśle hołd dla klasycznego starego Hollywood i musicalu, ale to po prostu w tej wersji jest do kitu.
        Łzy? W którym miejscu łzy? Nuda, i tyle. Muzycznie też niestety banał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka