olena.s 30.01.17, 11:07 To ja z beczki wakacyjnej: czy ktoś zna i poleca takowy? Żeby był dobry i intensywny - chociaz ze 3 godziny dziennie w siodle? Dla nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
labianka Re: Intensywy obóz konny 30.01.17, 11:18 Na znanych mi obozach jest tak, że jedna lub dwie godziny jazdy są w cenie, a więcej można sobie dokupić. Dobre obozy oferują np. przygotowanie do odznak dla jednych, inni mogą sobie wykupować dodatkowe wyjścia w teren, jeszcze inni mogą dokupić np. trening skokowy. Tutaj jest istotne czy nastolatek wie, czego chce (ujeżdżenie, skoki, rekreacja w stylu spławianie koni czy jazda brzegiem morza) i czy na obozie znajdzie odpowiedniego trenera do swoich celów. Można ustawić się pod trenera i jechać na obóz, na którym on się zatrudni. Intensywny dla niektórych to może być rajd konny, wtedy kilka godzin dziennie w siodle, ale gorzej z doskonaleniem jazdy czy skoków. Mój dzieć sam sobie wyszukuje oferty w sieci, więc nie będę zeznawać z drugiej ręki konkretnych miejscówek. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Intensywy obóz konny 30.01.17, 11:26 Moja córka była 2 razy w Nowęcinie w stadninie Senny. Poza 10 godz jazdy konnej w ramach obozu dokupywała 1h dziennie + teren + rajd 3h (też dodatkowo płatny). W ubiegłym roku zdała tam na odznakę brązową. Jazdy są dopasowywane do poziomu uczestników, więc ona miała np więcej skoków bo trafiła do grupy zaawansowanej. Niestety minus to warunki pobytu na obozie, noclegi i jedzenie, natomiast z samych zajęć w stadninie była bardzo zadowolona. Jeśli chcesz coś bardziej prestiżowo to stadnina Ferensteinów w Gałkowie ma obozy jeździeckie, może kiedyś się zdecyduję żeby córkę tam wysłać, jak na razie to dla mnie za drogo i za krótko (chyba 9 dni). Ale oferta bardzo fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: Intensywy obóz konny 30.01.17, 14:02 Gałkowo - 4-5h dziennie jazdy konnej, w pięknym miejscu na Mazurach. Polecam jeśli chodzi o trening jeździecki, mają fantastycznych instruktorów. Nie polecam dla młodszych dzieci, ale pytasz o nastolatkę, więc będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś