Dodaj do ulubionych

Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij

09.02.17, 10:54
www.youtube.com/watch?v=FpcBhtXRD_g
Dziewczyny jest nas tu bardzo dużo, większość pewnie korzysta z FB mogłybyście udostępnić ten filmik u siebie? Myślę, że takie spoty mogą zapobiec wielu niebezpiecznym zachowanią i zrobić wiele dobrego.
Dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 11:09
      No niestety, takie zachowania są powszechne. W zeszłym roku codziennie jeździłam busem, którego kierowca cały czas podczas jazdy gadał przez komórkę, trzymając kierownicę jedną ręką. Ludzie bali się z nim jeździć. Zgłaszałam właścicielowi firmy, bez efektu. Zadzwoniłam na policję z pytaniem co robić w takiej sytuacji - policjant powiedział, że..nic. Bo to nie jest przestępstwo i nawet gdybym zadzwoniła wprost z busa, to nikt, żaden patrol nie podjedzie, a zgłaszać to sobie mogę. I tyle.
      • pitahaya1 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 11:21
        Bo to nie przestępstwo a wykroczenie. Należy się 200 zł i 5 punktów karnych.
        • aqua48 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 11:29
          No ale policja powinna zareagować na takie zgłoszenie (przypominam - kierowca busa i sytuacja powtarzająca się codziennie przy KAŻDYM kursie w jego wykonaniu), prawda? a nie spuszczać po brzytwie bo to prowadzi praktycznie do bezkarności.
          • pitahaya1 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 13:19
            Oczywiście, że powinna big_grin Mnie przekonywać nie musisz.
    • beata985 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 12:42
      ja to się zawsze zastanawiam jak oni to robią...??
      ja mam probem ze zwykłym odebraniem telefonu jak dzwoni, odczytanie sms to sztuka a odpisanie to już kompletnie w grę nie wchodzi....

publikowanie czegoś na fb insta, czy snapie to trzeba mieć niezłe umiejętności.
    • mozambique Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 12:44
      zachowanią ? po jakiemu to ?
      • pitahaya1 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 13:23
        Rozpoczynanie zdania małą literą też poprawnie chyba nie jest.
      • beverlyja90210 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 16:47
        Bosze skad biorą sie takie wredne babska jak Ty lecz sie psycholu i idź czepiaj sie gdzie indziej,sio sio spadaj
        • morgen_stern Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 16:49
          Najlepsze jest to, że każda jej wypowiedź na forum to bełkot pełen literówek, wrzuć w wyszukiwarkę nicka smile to już trzeba mieć dobry tupet.
        • taki-sobie-nick Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 20:49
          beverlyja90210 napisała:

> Bosze skad biorą sie takie wredne babska jak Ty lecz sie psycholu

Jeśli osobę, która robi ci złośliwą uwagę, nazywasz psycholem, to może sama się lecz. tongue_out
          • 1maja1 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 10.02.17, 12:20
            Jeśli osobę, która robi ci złośliwą uwagę, nazywasz psycholem, to może sama się lecz. tongue_out

Dokladnie, reakcja beverlyja godna niedojrzalego przedszkolakatongue_out
    • olinka20 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 12:59
      Wydaje mi się, ze osoby ktore tak się zachowują w ogole nie odbiorą tej reklamy osobiście.
      Oni sa przekonani, ze jadą bezpiecznie ( to jak ci wszyscy co jezdzą "szybko, ale przeciez bezpiecznie" ).
      Dopóki sami nie spowodują wypadku, albo komuś bliskiemu coś sie nie stanie w wyniku idiotycznej zabawy komórką, to taki spot ich nie obejdzie.
      • taki-sobie-nick Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 20:50
        olinka20 napisała:

> Wydaje mi się, ze osoby ktore tak się zachowują w ogole nie odbiorą tej reklamy
        > osobiście.

Też prawda. Ale zawsze pasażer może im truć d...ę albo zabrać komórkę.
        • olinka20 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 22:59
          Pasazer zapewne sam ma nos w telefonie...
    • fifiriffi Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 13:03
      na fejsie to jest już ze dwa lata
      i myślisz,że coś to da?
      • beverlyja90210 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 17:54
        TAK
    • taki-sobie-nick Popieram i podrzucam 09.02.17, 20:32
      a przy okazji zapobiegam niszczeniu języka polskiego: zachowaniOM! Nie ma formy "zachowanią"!

Forma "kobietą" jest i jest to narzędnik liczby pojedynczej.
      • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 20:34
        Następna jesu,tak już wiem.Udostępnij lepiej moze zycie komuś uratujesz a nie bedziesz mnie ortografii uczyla
        • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 20:47
          beverlyja90210 napisała:

> Następna jesu,tak już wiem.Udostępnij lepiej moze zycie komuś uratujesz a nie b
          > edziesz mnie ortografii uczyla

To jest gramatyka. tongue_out

Nic ci się nie stanie, jak się nauczysz.

• beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 22:50
            ja nie musze sie uczyc,co takie chamskie wytykanie innym błedow wnosi do tego watku?nudzisz sie kobieto
            • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 22:59
              beverlyja90210 napisała:

> ja nie musze sie uczyc

To się nie ucz.

Przygotuj się za to, że ja się błędów czepiam. I nie próbuj mi wmawiać, że to "literówka".

"-Om" nie leży na klawiaturze blisko "-ą". tongue_out

Nie musisz też czytać tytułu mojego posta. tongue_out

Co wnosi? Podrzuca go, hehe.
              • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 23:23
                czyja ci coś wmawiam? lepiej idz do fryzjera albo zrób coś z cera bo staro wygladasz
                • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 23:27
                  beverlyja90210 napisała:

> czyja ci coś wmawiam? lepiej idz do fryzjera albo zrób coś z cera bo staro wygl
                  > adasz

strasznie się przejęłam tongue_out
                  • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 09.02.17, 23:34
                    a powinnaś bardziej przejmować sie sobą, niż moimi błędami ale co kto lubi co kto lubi,Ciebie to pewnie mało ludzi lub, zgadłam nie? Zakompleksiona przekonana o swojej nieomylnosci mało atrakcyjna i srednio zadbana baba fu
                    • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:00
                      beverlyja90210 napisała:

> a powinnaś bardziej przejmować sie sobą, niż moimi błędami ale co kto lubi co k
                      > to lubi,Ciebie to pewnie mało ludzi lub, zgadłam nie? Zakompleksiona przekonana
                      > o swojej nieomylnosci mało atrakcyjna i srednio zadbana baba fu

Nie zapomnij zarezerwować sobie solarki, plastiku.
                      • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:16
                        wiesz, chorowłam na nowotwór i wiem, ze od solarium mozna raka dostać.
                    • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:02
                      beverlyja90210 napisała:

> a powinnaś bardziej przejmować sie sobą, niż moimi błędami ale co kto lubi co k
                      > to lubi,Ciebie to pewnie mało ludzi lub, zgadłam nie? Zakompleksiona przekonana
                      > o swojej nieomylnosci mało atrakcyjna i srednio zadbana baba fu

Ty za to emanujesz życzliwością i sympatią do ludzi, jak można przeczytać powyżej, a to wszystko z powodu JEDNEJ poprawki językowej.
                      • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:15
                        w d. mam życzliwość do takich ludzi jak ty, ja tu o ratowaniu innym zycia a ty wpadasz i błedy ort czy gramatyczne wytykasz, mąde uczone babsko sie znalazło, diwny człowiek z Ciebie faktycznie
                        • taki-sobie-nick Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:25
                          beverlyja90210 napisała:

> w d. mam

Wysil się i przeczytaj tytuł mojego posta. Nie sam post. TYTUŁ POSTA.
                          • beverlyja90210 Re: Popieram i podrzucam 10.02.17, 00:36
                            Z mojej strony koniec tej ambitnej dyskusji wstyd mi ze dalam się w te żałosne pyskówki wciągnąć i tak nie zrozumiesz
    • rosapulchra-0 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 23:13
      Widziałam to jakiś rok temu i nie jakoś dziwnie nie wierzę, że to wpłynie na młodych ludzi i ich nawyki sad
      Dziś mieliśmy stłuczkę, wjechał w nasz tył inny samochód. Prowadziła moja najstarsza (a jeździ naprawdę bardzo dobrze), ona hamowała, a koleś za nią nie wyczuł odległości i nie zdążył - dowalił nam. Młody Rumun, który się tak zdenerwował, że było mi go szkoda. Od razu się przyznał, że to jego wina - ktoś do niego zadzwonił. Nie pamiętam, czy odebrał ten telefon, czy tylko spojrzał, ale skończyło wjazdem w tył innego auta.
      Na szczęście chyba nikomu z nas nic się nie stało. Mąż narzeka na ból pleców, karku, szyi, mnie boli tył głowy, bo walnęłam nią w zagłówek i na ból w klatce piersiowej, bo podczas uderzenia pas się zablokował.
      Chłopakowi, po uderzeniu, nie chciał się zapalić silnik. W końcu dał radę, to się ucieszył, że do domu dojedzie. Pozbieraliśmy dane, nie wezwaliśmy policji.
      Córka ma jutro zawiadomić jej TU o tej stłuczce.
      • beverlyja90210 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 09.02.17, 23:24
        przykro mi z powodu wypadku, ja jednak wierze w młodych ludzi ze nie sa tak do końca pozbawieni myslenia i muszą przekonac sie do czego ich zachowania moga doprowadzic
        • olinka20 Re: Komórka za kółkiem-Proszę udostepnij 10.02.17, 09:17
          W telefon gapią się i młodzi i nasi rownolatkowie i !!!! o zgrozo- ludzie jeżdzący z dziecmi.
          Bardzo duzo jezdzę po aglomeracji śląskiej i się naoglądałam.
          Nie wierzę w takie akcje, przykro mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka