Dodaj do ulubionych

Kocia intuicja

18.02.17, 23:15
Dzisiaj po południu zadzwonił mi do drzwi jakiś szemrany typ. Kręcił, o co mu chodzi, wywierał wręcz nacisk, żeby mu otworzyć, zrobił na mnie wrażenie nie tyle nawet żebraka czy wyłudzacza, co wręcz bandziora/złodzieja.
Ale do rzeczy. Dzwonek do drzwi, nikogo się nie spodziewam, więc leniwie się ciągnę z łazienki, przekonana, że pewnie będę spławiać jakiegoś akwizytora.
Zanim dotarłam do drzwi - kicia już była pod nimi i głucho, groźnie warczała, jak jakiś pies.
Nigdy tak nie reaguje na dzwonek (a gość zadzwonił normalnie, nie jakoś natarczywie).
Wyczuła, że coś z tym człowiekiem jest nie tak, czy co?
Obserwuj wątek
    • wilan.an Re: Kocia intuicja 18.02.17, 23:29
      Owszem tak sądzę. Moja była przylepa i agresje wykazywała tylko do osób ktore mnie w jakiś sposób wkurzaly lub stresowaly. Jako dzieciak gdzieś w 7 klasie otworzyłam drzwi, babsztylom ktore powiedzialy ze maja paczke dla babci, zaczęły sie wpychac do mieszkania, twierdząc ze sie umawialy sprzedawac futro. Kotka skoczyla na twarz tej starszej wydając taki dźwięk że dopiero wtedy spanikowalam i zaczęłam je przepraszam a one uciekły. Kot skoczyl z góry, z szafy za drzwiami.
    • danaide Re: Kocia intuicja 18.02.17, 23:37
      Kiedyś byłam chora, strasznie bolał mnie brzuch. Próbowałam kota położyć sobie na brzuchu. Kot położyć się nie chciał. Znaczy - choroba nie była zagrażająca życiu (po fakcie okazało się, że lekarka przepisała mi podwójną dawkę antybiotyku, a ja nie sprawdziłam dawkowania w ulotce...).
    • kaz_nodzieja Re: Kocia intuicja 19.02.17, 18:50
      Uważaj na siebie, mieszkasz sama. Nikogo nie wpuszczaj, oprócz listonosza i kuriera jeżeli oczekujesz na jakąś przesyłkę.
      • zlababa35 Re: Kocia intuicja 19.02.17, 18:57
        Ależ zawsze tak robię, na starym mieszkaniu, na nowym też, chociaż tu dziwni ludzie przychodzą o wiele rzadziej. Młoda ma przykazane nawet nie podchodzić i nie pytać , kiedy ktoś dzwoni do drzwi tongue_out.
    • aquella Re: Kocia intuicja 19.02.17, 20:47
      fajne te koty, mój się łasił do każdego ale wyczuwał za to wszystko inne, np. kiedy rano zamiauczećsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka