20.02.17, 17:15
Przez kilkadziesiąt lat nie oglądałam, zawsze się zastanawiałam, co w serialach jest takiego, że ludzie noce zarywają - aż przypadkiem trafiłam na House of Cards. I zachwyt, obejrzałam wszystkie sezony, a że na razie następnego brak, to rzuciłam się na Grę o Tron. Skończyłam wczoraj - i teraz jak żyć? Dzisiaj kupiłam Dynastię Tudorów, bo poleciła mi koleżanka - ale zastanawiam się, co jeszcze warto? Macie jakieś do polecenia?
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Seriale 20.02.17, 17:17
      "Wersal-prawo krwi"

"Dynastie Tudorów" bardzo też polecamsmile
    • alpepe Re: Seriale 20.02.17, 17:19
      Mad men, już chyba nie ma następnych sezonów.
    • loola_kr Re: Seriale 20.02.17, 17:22
      Wersal, Medyceusze (dużo gorszy), Stranger Thing, The Following, The OA, Powracający, Belfer, Most nad Sundem, Wikingowie, The Walking Dead, Sherlock, Lost, Dochodzenie, Długa Noc.
      • loola_kr Re: Seriale 20.02.17, 17:56
        jeszcze Braking Bad i Dexter smile
        Miasteczko Wayward Pines
        teraz oglądam serial Damien ale fantastyczne nie jest.
        Podobała mi się pierwsza część American Horror Story.
        • marusia.00 Re: Seriale 20.02.17, 22:47
          loola_kr napisała:

> jeszcze Braking Bad i Dexter smile
          > Miasteczko Wayward Pines
          > teraz oglądam serial Damien ale fantastyczne nie jest.
          > Podobała mi się pierwsza część American Horror Story.
          Te dwa pierwsze kocham! smile
      • pruszynkaaa Re: Seriale 08.03.17, 04:02
        Kilka dni temu skończyła oglądać The OA ..... Serial ok, ale albo czegoś nie zrozumiałam albo miał zakończenie bardzo rozczarowujące... Możesz napisać, jak Ty je odebralas?
    • dziennik-niecodziennik Re: Seriale 20.02.17, 17:26
      Sherlock. Dr House. Doctor Who big_grin
    • sumire Re: Seriale 20.02.17, 17:32
      Jeśli Tudorowie, to i Borgiów trzeba. Krwawa historyczna orgia w najlepszym wydaniu. Osobiście uwielbiam.
      Poza tym - tak tylko na szybko - Broadchurch, Luther, The Fall, River, Dr Foster, Black Mirror, Ray Donovan...
      • grey_delphinum Re: Seriale 20.02.17, 17:43
        Ostatnio oglądam serial "Vera" (jednocześnie czytam książki A. Cleeves, bo uwielbiam angielskie klimaty w stylu "Midsomer Murders"). A wcześniej w ciągu kilku dni obejrzałam trzeci sezon "Mostu nad Sundem" - świetny!
        Polecam też klasyki - "Dochodzenie' (The Killing), "The Fall", "Broadchurch"... - jak widać, jestem maniaczką serialów kryminalnych wink
    • adriana.la.cerva Re: Seriale 20.02.17, 17:42
      Ja wczpraj skonczylam Rodzine Soprano, bardzo polecam !
    • magic.marker Re: Seriale 20.02.17, 17:44
      W zasadzie jak włączysz netflixa to każde co klikniesz, potencjalnie wciąga. Kiedyś był darmowy okres próbny.
      Może akurat?
      Osobiście polecam co natępuje: Orange is The New Black, Bloodline, River, Better Call Saul, Happy Valley, The Affair, Series of Unfortunate Events, Luther, People VS OJ Simpson, Broadchurch, The Fall, Bates Motel...
      nawet Housa i Good Wife wrzucili.
      Forumki zapodały też godne uwagi tytuły.
      • ginger.ale Re: Seriale 21.02.17, 19:56
        Na netflixie polecam też serial FAUDA.
    • ricemice Re: Seriale 20.02.17, 17:44
      "Sherlock" w produkcji BBC, kostiumowy kryminalno-obyczajowy o niebo lepszy od belle epoque "Riper Street". Z kostiumowych romansideł to "Poldark" i "Outlander". Hanibal jest świetny i pięknie mroczny. Z seriali superbohaterskich/s-f to "Agentka Carter", "Agenci Tarczy", "Legion" się właśnie zaczął na fox. Oczywiście "Doktor Who" ten serial szybko ci się nie skończy smile
    • lauren6 Re: Seriale 20.02.17, 18:00
      Breaking Bad, Homeland, The Expanse, Orange is New Black, Strange Things, Taboo, The Night Manager, Westworld, Vikings.
    • karotka_plus Re: Seriale 20.02.17, 18:54
      The Crown jest fajny. Grimm, Call the Midwife, This is Us, Jane the Virgin, Vikingowie, Poldark, Code Black, Timeless, Seria Niefortunnych Zdarzeń, Zabójcze umysły. I wiele innych. Moja lista seriali jest naprawdę długa big_grin A jeszcze tyle czeka w kolejce, że nie wiem czy mi życia starczy wink
      • magic.marker Re: Seriale 20.02.17, 19:20
        Oooo ktoś jeszcze zna This Is Us smile
        • aguar Re: Seriale 20.02.17, 19:51
          Mnie też to wciągnęło. Pierwszy odcinek był niesamowity.
          • magic.marker Re: Seriale 22.02.17, 18:30
            Kolejne też smile
    • moni_kaw Re: Seriale 20.02.17, 18:58
      Prawdziwy detektyw, pierwszy sezon, arcydziełosmile
    • nangaparbat3 Re: Seriale 20.02.17, 19:01
      Homeland, Prawo ulicy, nasza polska Ekipa i jeszcze serial z nocą w tytule- długa noc albo noc bez końca, jakoś tak.
    • beata985 Re: Seriale 20.02.17, 19:08
      Gotowe na Wszystko-typowo babski, lekki.
      wróciłam po latach a te cholery skończyli 4 sezon i nie wiadomo kiedy będzie 5 suspicious
      • karotka_plus Re: Seriale 20.02.17, 19:14
        Ale gotowe na wszystko miało 8 sezonów...
        Devious Maids - Pokojówki z Beverly Hills miało 4 sezony i zostało skasowane, więc 5go sezonu nie będzie niestety.
        • beata985 Re: Seriale 20.02.17, 19:16
          tvn 7 zakończył emisję serialu na 4 sezonie.
          • fornitta69 Re: Seriale 20.02.17, 19:20
            Jak mnie to dobilo sad sad sad Nie wiesz moze, czy da sie gdzies zobaczyc za darmo pozostale sezony-z polskim lektorem??
            • beata985 Re: Seriale 20.02.17, 19:22
              pewnie na cda.
              • fornitta69 Re: Seriale 20.02.17, 19:24
                Na cda na 100% nie ma. Bo ja wlasnie tam ogladam filmy i tam sprawdzalam w pierwszej kolejnosci.
                • beata985 Re: Seriale 20.02.17, 19:29
                  to nie wiem, na fb stronie tvn7 ktos nadawał że jest,
                  miałam kiedyś jeszcze jedną stronę ale jak zaczęli puszczać w tv to usunęłam i niestety nie wiem co to było.
                • alakart Re: Seriale 20.02.17, 19:51
                  Właśnie zaczynam 5 sezon. Co prawda dziwniewink bo 5 lat później, ale serial super... Oglądam na iitv.pl
          • karotka_plus Re: Seriale 20.02.17, 19:41
            Chyba że smile Ja nie mam kablówki, wszystko oglądam online.
    • madami Re: Seriale 20.02.17, 19:12
      Teraz seriale są naprawdę świetne pod każdym względem, scenariusz, zdjęcia, aktorstwo - kiedyś aktorzy serialowi byli ostatniego sortu teraz w serialach pojawiają się gwiazdy.
    • kxpert Re: Seriale 20.02.17, 19:45
      A ja zdecydowanie polecam serial Upadek (The Fall) Z Jamie Dornanem i Gillian Anderson. Jamie (czyli Mr Grey wink ) gra tam seryjnego dusiciela kobiet. Serial jest mega wciągający, zjawiskowy, psychologiczny. Rola Gillian jako pani detektyw mega. I tak jak Jamie w Panu Greyu zagrał co by tu dużo mówić, nie była to jego rola życia wink, a uważam, że w Upadku pokazał swój talent aktorski. Pociągający serial, zachęciłam?
      • agata_abbott Re: Seriale 20.02.17, 19:56
        Mr Grey i Scully z "Z Archiwum X" (czy tylko ja uważam, że w "The Fall" wygląda o niebo lepiej niż ileś tam lat wcześniej w "Z Archiwum X"?smile)
        • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Seriale 21.02.17, 15:15
          Nie tylko ty tak uwazasz, ale chyba tez duza w tym zasluga chirurga wink A Jamie w tym serialu wypadl duzo lepiej niz w 50Shades, taki mroczny bardziej, mnie wlasnie ten serial zachecil do poogladania graya i bylam bardzo zawiedziona, taki nijaki tam byl i ta grzywka sad
    • agata_abbott Re: Seriale 20.02.17, 19:55
      Billions, The Night Manager, Bosch...smile
    • marianna1960 Re: Seriale 20.02.17, 19:55
      Polecam Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Daredevil, Battlestar Galactica, Black Mirror, The Expanse, The OA, Tabu. Nie polecam Vikings, Prison Brake,
      • marianna1960 Re: Seriale 20.02.17, 19:58
        Zapomniałam jeszcze o Strange Things i Westworld, Nie polecam Breaking Bad
        • naturella Re: Seriale 20.02.17, 21:44
          Rany, dziękuję Wam wszystkim, pewne jest, że nie będę się nudzić - nie miałam pojęcia, że aż tyle seriali w ogóle istnieje smile E-mama jak zwykle nieoceniona big_grin Dzięki.

Tudorów obejrzałam jak na razie dwa odcinki. Po "Grze o tron" i "House of Cards" trudno o wyższy poziom ekscytacji, ale Tudorowie tez cos w sobie mają. Mój mąż tylko twierdzi, że wadą tego serialu jest to, że z grubsza wiadomo, co będzie dalej smile kupiłam od razu dwa sezony, wiec na pewno tyle obejrzymy, a dalej - się zobaczy.
          • magic.marker Re: Seriale 20.02.17, 22:00
            >>z grubsza wiadomo, co będzie dalej
            no i po co było sie pilnie uczyć, hę? przynajmniej niespodzianka by była big_grin
          • alchemy_alice Re: Seriale 20.02.17, 22:42
            Rzym jest genialny. Z lżejszych to How to get away with murder, Waylander, Marco Polo, 3%, Sense8, Neverwhere, Izombie, Skorpion. Ja lubię fantastykę więc polecam Firefly, Shadowhunters, Moonlight, Kindred the embrace, Kronniki Shannary, Merlin, Bering human. Z komediowych The office, parks and recreation, black books
    • fil.lo Re: Seriale 20.02.17, 21:52
      Dorzucam Fargo i Młodego papieża smile
    • asia_i_p Re: Seriale 20.02.17, 22:53
      Sherlock. Vera. Dr House. Twin Peaks - za moment wejdzie trzeci sezon, można sobie odświeżyć. Dr Who. Archiwum X.
    • birch70 Re: Seriale 20.02.17, 22:55
      Nie wiem, czy ktoś już polecał - "The Knick", oba sezony. Uwielbiam ten serial smile
    • thea19 Re: Seriale 20.02.17, 23:17
      ogladam wlasnie wikingow. jak lubisz gre o tron, to to tez spoko, tylko chyba bardziej krwawo.
    • pierwszykot Re: Seriale 20.02.17, 23:51
      Chyba nie padło Californication smile m.filmweb.pl/serial/Californication-2007-371185
      • agni71 Re: Seriale 21.02.17, 15:15
        Eh, jak mnie Californication znudziło ...

Z tego co oglądam teraz lub oglądałam niedawno

The Walking Dead
        Humans (2. seria lepsza od pierwszej, która była kalką szwedzkiego oryginału Akta Manniskor - ten zresztą tez bardzo polecam)
        Dr House (ostatnio oglądam ponownie od początku)
        Uwikłana
        W pułapce
        Zapiski młodego doktora
        Dicte
        24: Dziedzictwo
        Grantchester

Chętnie powtórzyłabym sobie Miasteczko Twin Peaks.
    • mozambique Re: Seriale 21.02.17, 12:26
      ja polecam belgijskie - INTRUZ i wczesniej leciał WRÓG PUBLICZNY , oba kręcone w Walonii
      dobra robota choc z silnie wzorowana na serialach skandynawskich , zagadka kryminalna trzyma w napięciu, dobre aktorstwo i solidny rys psychologiczny . Ja wysunelam 2 wnioski :

wniosek 1.Walonia jest piękna

wniosek 2. Belgowie i Belgijki sa brzydcy , grubi i zapuchnięci ( choc tu głownie INTRUZ przesądził , tak brzydkich i zaniedbanych postaci we współczesnym serialu telewizyjnym dawno nie widziałam )
      • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Seriale 21.02.17, 15:17
        we flamandzkiej czesci Belgii trudno znalezc brzydka kobiete
        • mozambique Re: Seriale 22.02.17, 10:20
          mozliwe , bo to co kręci sie po ekranie w INTRUZIE to autentyczne okropieństwa smile
    • hallbera.jarlakappi Re: Seriale 21.02.17, 20:14
      westworld , borgias, walking dead, big little lies
      • hallbera.jarlakappi Re: Seriale 21.02.17, 20:15
        i taboo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka