3fanta 23.02.17, 16:40 Podczytuję różne fora i co chwilę trafiam na wywleczone stare wątki.Niektóre z przed kilkunastu lat.Dlaczego ktoś to robi i co z tego ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livia.kalina Re: Stare wątki 23.02.17, 16:44 Dopisuje post z reklamą. Jako niby zwykły użytkownik. Robi to najczęściej masowo więc spamuje. >i co z tego ma? wynagrodzenie albo poczucie, że ma fajną darmową reklamę swego biznesu. Poczucie złudne bo nie sadzę, żeby zwykły użytkownik forum się na taką kryptoreklamę nabierał. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Stare wątki 23.02.17, 17:42 Przeważnie spamerzy, w wątku o przewijaniu dziecka jakiś troll. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Stare wątki 23.02.17, 17:45 Większość to spam, jak się natknę to zgłaszam do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Stare wątki 23.02.17, 18:45 No ale czasem sie przydaje taki staroć. Dzięki starociowi o kapsułkach do prania dowiedziałam się, że te z Lidla śmiedzą. Zaoszczędziłam 17.99PLN i konieczność ponownego prania. Plus zakłopotanie komu takie śmierdziele oddać Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: Stare wątki 24.02.17, 13:37 magic.marker napisała: > No ale czasem sie przydaje taki staroć. > Dzięki starociowi o kapsułkach do prania dowiedziałam się, że te z Lidla śmiedz > ą. > Zaoszczędziłam 17.99PLN i konieczność ponownego prania. Plus zakłopotanie komu > takie śmierdziele oddać W razie czego na odświeżacz (fsęsie jodełka) do samochodu przerobić. I może jakiś pan w naleśniku jest w pobliżu - z pewnością by się ucieszył z prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Stare wątki 24.02.17, 18:19 magic.marker napisała: > Co to "pan w naleśniku"???? > Może w berecie? Np. takim: Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Stare wątki 24.02.17, 18:34 Asia o matko, ematko, nie wpadłabym dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: Stare wątki 27.02.17, 00:08 W rzeczy samej, asia trafiła w "moje" znaczenie naleśnika. I jak zwykle, zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów. "Pan w naleśniku" to postać z popularnej typologii kierowców. Właśnie taki jak na zdjęciu - posunięty w latach, typ skrzętnego działkowca. Zapamiętały recykler, trudno już stwierdzić, czy z konieczności (skromna emeryturka), czy bardziej z przyzwyczajenia (które może nawet stało się zamiłowaniem). Jego działeczka, piwnica, garaż i bagażnik samochodu (też niemłodego, acz zadbanego) pełne są rzeczy zwykłych wykorzystanych w sposób zgoła nieoczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Stare wątki 27.02.17, 14:22 Opis przepiękny Zapamiętuję zatem, żeby ze zbędnym czymkolwiek rozglądać sie za panem z naleśnikiem. Tfu, w naleśniku. Dzięki Rozrzutny Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Stare wątki 23.02.17, 18:51 Janusze biznesu wynajmują jeleni, którzy próbują robić tzw. marketing szeptany, ale ponieważ to janusze i jelenie, to "szeptanka" kończy się wywleczeniem wątku sprzed -nastu lat, bo akurat padło w nim słowo kluczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Stare wątki 23.02.17, 19:12 Dla mnie miszczem nad miszczami bezmyslnosci, niepokonanym na razie, jest janusz, który wywlókl wątek kibicowski z czasów Euro i umieścił subtelną reklamę skupu czy sprzedaży tytoniu, a to przypuszczalnie dlatego, że w wątku przewinęło się nazwisko Tytonia, Przemyslawa, bramkarza Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Stare wątki 23.02.17, 22:56 Już dziewczyny napisały wyżej. Ja mam postulat do moderacji (administracji?), żeby systemowo do watków starszych niz powiedzmy rok mógł sie dopisać tylko załozyciel. W celu np. opisania, jak sie historia rozwineła. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Stare wątki 24.02.17, 00:05 Zgadzam się - nie znoszę wywlekania starych wątków i się często na nie nabieram. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 13:29 nie archiwizować wątków? Toż to był postulat dość długo forsowany - przez lata wątki, na które nikt nie odpisywał przez jakiś (nie pamiętam już jaki) czas, archiwizowały się i można je było czytać, wyszukiwać, ale nie można się było dopisywać. I mnóstwo forumek postulowało zmianę - że to bez sensu, że przecież jeśli już jakiś temat był omawiany, to lepiej się dopisać do starego wątku niż zakładać nowy, bo wtedy wszystko jest w jednym miejscu, wygodniej etc. etc. No więc w końcu prośby użytkowników forum odniosły skutek i to zmieniono - jak widać, każda opcja ma jednak swoje wady... Taki świat. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 13:35 Ok, ale powinny być jakiś oznaczone, nie wiem [arch] albo innym kolorem żeby osoby, które nie chcą wracać do staroci mogły je ominąć szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:05 Niestety, nie da rady, dlatego warto patrzec na daty. Mozesz tez w swoich ustawieniach forum zmienic wyswietlanie watkow wg daty utworzenia watku, wtedy tych starszych nie bedziesz nigdy widziala na 1 stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:01 Właśnie. Ja się parę razy tak nacięłam, że odpowiedziałam na wątek wyciągnięty przez spamera, dopiero po czasie orientując się, że odpowiadam na staroć. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:42 a dlaczego bardziej chilli wątki przenosicie do "Na luzie" albo usuwacie jak ktoś je wyciągnie? Czy to forma cenzury? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:51 Nikt nie usuwa starego watku a tylko dopisany post, ktory jest reklama. Wtedy watek wraca na swoje stare miejsce, czyli wg daty ostatnio dopisanego WIDOCZNEGO postu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:00 Nie, wielokrotnie widziałem, że watki na kilkaset wpisów z eMama są przenoszone na "Na luzie" w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:36 Te stare? Wyciagniete? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 17:06 Stare ale fajne na kilkaset watkow i dosc pieprzne czemu je usuwacie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 17:07 Niczego takiego nie usuwamy. Dasz jakiś przykład takiego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś