Dodaj do ulubionych

Stare wątki

23.02.17, 16:40
Podczytuję różne fora i co chwilę trafiam na wywleczone stare wątki.Niektóre z przed kilkunastu lat.Dlaczego ktoś to robi i co z tego ma?
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Stare wątki 23.02.17, 16:44
      Dopisuje post z reklamą. Jako niby zwykły użytkownik. Robi to najczęściej masowo więc spamuje.

>i co z tego ma?

wynagrodzenie albo poczucie, że ma fajną darmową reklamę swego biznesu. Poczucie złudne bo nie sadzę, żeby zwykły użytkownik forum się na taką kryptoreklamę nabierał.
    • vaikiria Re: Stare wątki 23.02.17, 16:48
      Jakieś 20 groszy od wpisu smile
      • 3fanta Re: Stare wątki 23.02.17, 16:49
        Takie buty no kto by pomyślał
    • asia_i_p Re: Stare wątki 23.02.17, 17:42
      Przeważnie spamerzy, w wątku o przewijaniu dziecka jakiś troll.
      • jan.kran Re: Stare wątki 23.02.17, 17:45
        Większość to spam, jak się natknę to zgłaszam do moderacji.
        • magic.marker Re: Stare wątki 23.02.17, 18:45
          No ale czasem sie przydaje taki staroć.
          Dzięki starociowi o kapsułkach do prania dowiedziałam się, że te z Lidla śmiedzą.
          Zaoszczędziłam 17.99PLN i konieczność ponownego prania. Plus zakłopotanie komu takie śmierdziele oddać wink
          • rorzrzutny Re: Stare wątki 24.02.17, 13:37
            magic.marker napisała:

> No ale czasem sie przydaje taki staroć.
            > Dzięki starociowi o kapsułkach do prania dowiedziałam się, że te z Lidla śmiedz
            > ą.
            > Zaoszczędziłam 17.99PLN i konieczność ponownego prania. Plus zakłopotanie komu
            > takie śmierdziele oddać wink

W razie czego na odświeżacz (fsęsie jodełka) do samochodu przerobić. big_grin
            I może jakiś pan w naleśniku jest w pobliżu - z pewnością by się ucieszył z prezentu.
            • magic.marker Re: Stare wątki 24.02.17, 15:26
              Co to "pan w naleśniku"????
              • asia-loi Re: Stare wątki 24.02.17, 18:19
                magic.marker napisała:

> Co to "pan w naleśniku"????
                >

Może w berecie? Np. takim:

https://digart.img.digart.pl/data/img/vol3/4/82/miniaturki400/5329182.jpg
                • magic.marker Re: Stare wątki 24.02.17, 18:34
                  Asia big_grin
                  o matko, ematko, nie wpadłabym big_grin
                  dzięki
                  • rorzrzutny Re: Stare wątki 27.02.17, 00:08
                    W rzeczy samej, asia trafiła w "moje" znaczenie naleśnika. I jak zwykle, zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów. smile

"Pan w naleśniku" to postać z popularnej typologii kierowców.
                    Właśnie taki jak na zdjęciu - posunięty w latach, typ skrzętnego działkowca. Zapamiętały recykler, trudno już stwierdzić, czy z konieczności (skromna emeryturka), czy bardziej z przyzwyczajenia (które może nawet stało się zamiłowaniem). Jego działeczka, piwnica, garaż i bagażnik samochodu (też niemłodego, acz zadbanego) pełne są rzeczy zwykłych wykorzystanych w sposób zgoła nieoczywisty. smile
                    • magic.marker Re: Stare wątki 27.02.17, 14:22
                      Opis przepiękny big_grin
                      Zapamiętuję zatem, żeby ze zbędnym czymkolwiek rozglądać sie za panem z naleśnikiem. Tfu, w naleśniku.
                      Dzięki Rozrzutny smile
      • heca7 Re: Stare wątki 23.02.17, 18:55
        Dokładnie, zgłosiłam do usunięcia.
    • redheadfreaq Re: Stare wątki 23.02.17, 18:51
      Janusze biznesu wynajmują jeleni, którzy próbują robić tzw. marketing szeptany, ale ponieważ to janusze i jelenie, to "szeptanka" kończy się wywleczeniem wątku sprzed -nastu lat, bo akurat padło w nim słowo kluczowe.
      • antyideal Re: Stare wątki 23.02.17, 19:12
        Dla mnie miszczem nad miszczami bezmyslnosci, niepokonanym na razie, jest janusz, który wywlókl wątek kibicowski z czasów Euro i umieścił subtelną reklamę skupu czy sprzedaży tytoniu, a to przypuszczalnie dlatego, że w wątku przewinęło się nazwisko Tytonia, Przemyslawa, bramkarza smilesmile
        • redheadfreaq Re: Stare wątki 23.02.17, 19:14
          big_grin
    • beneficia Re: Stare wątki 23.02.17, 22:56
      Już dziewczyny napisały wyżej.
      Ja mam postulat do moderacji (administracji?), żeby systemowo do watków starszych niz powiedzmy rok mógł sie dopisać tylko załozyciel. W celu np. opisania, jak sie historia rozwineła.
      • bergamotka77 Re: Stare wątki 24.02.17, 00:05
        Zgadzam się - nie znoszę wywlekania starych wątków i się często na nie nabieram.
      • iwoniaw Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 13:29
        nie archiwizować wątków?
        Toż to był postulat dość długo forsowany - przez lata wątki, na które nikt nie odpisywał przez jakiś (nie pamiętam już jaki) czas, archiwizowały się i można je było czytać, wyszukiwać, ale nie można się było dopisywać. I mnóstwo forumek postulowało zmianę - że to bez sensu, że przecież jeśli już jakiś temat był omawiany, to lepiej się dopisać do starego wątku niż zakładać nowy, bo wtedy wszystko jest w jednym miejscu, wygodniej etc. etc. No więc w końcu prośby użytkowników forum odniosły skutek i to zmieniono - jak widać, każda opcja ma jednak swoje wady... Taki świat. wink
        • bergamotka77 Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 13:35
          Ok, ale powinny być jakiś oznaczone, nie wiem [arch] albo innym kolorem żeby osoby, które nie chcą wracać do staroci mogły je ominąć szerokim łukiem smile
          • iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:05
            Niestety, nie da rady, dlatego warto patrzec na daty.
            Mozesz tez w swoich ustawieniach forum zmienic wyswietlanie watkow wg daty utworzenia watku, wtedy tych starszych nie bedziesz nigdy widziala na 1 stronie.
          • liisa.valo Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:01
            Właśnie. Ja się parę razy tak nacięłam, że odpowiedziałam na wątek wyciągnięty przez spamera, dopiero po czasie orientując się, że odpowiadam na staroć.
        • bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:42
          a dlaczego bardziej chilli wątki przenosicie do "Na luzie" albo usuwacie jak ktoś je wyciągnie? Czy to forma cenzury?
          • iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 15:51
            Nikt nie usuwa starego watku a tylko dopisany post, ktory jest reklama. Wtedy watek wraca na swoje stare miejsce, czyli wg daty ostatnio dopisanego WIDOCZNEGO postu.
            • bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:00
              Nie, wielokrotnie widziałem, że watki na kilkaset wpisów z eMama są przenoszone na "Na luzie" w całości.
              • iwles Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 16:36
                Te stare? Wyciagniete?
                • bywalec.hoteli Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 17:06
                  Stare ale fajne na kilkaset watkow i dosc pieprzne wink czemu je usuwacie?
                  • iwoniaw Re: Ty wiesz, jak bardzo zabiegano o to, żeby 24.02.17, 17:07
                    Niczego takiego nie usuwamy. Dasz jakiś przykład takiego wątku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka