Dodaj do ulubionych

ale wstydu się najadłam! :D

03.03.17, 19:33
U lekarza. Musiałam zdjąć spodnie - i okazało się, ze jestem sino-niebieska...

Kupiłam sobie dziinsy o kroju, którego dawno szukałam. Dla bezpieczeństwa (bo mialam pewne podejrzenia) namoczyczyłam i potem wyprała. Czynność powtórzyłam trzy razy. Za ostatnim razem wydałało się, że będzie ok.
A jednak nie było ok.
Już w poczekalni moje dłonie były jakiegoś podejrzanego koloru, ale zwaliłam to na gazetę.

Na szczęście lekarz był wyrozumiały i na pociesznie opowiedział mi historę o swojej wizycie u lekarza ortopedy w nowych czarnych skarpetkach. big_grin

I co ja mam z tymi spodniami zrobić? Niełatwo znaleźć taki krój...
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 19:35
      Aha - w domu trzy razy się szorowałam i nie mam pewności, że wszystko zeszło. Okaże się w świetle dziennym.
      Chyba się pożegnam ze spodniami, buuu...
      • liliawodna222 Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 21:08
        A po co się z nimi żegnać? Najgorsza sytuacja już za Tobą wink
    • aurinko Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 19:38
      Może wyplucz w wodzie z octem? Tak kiedyś utrwalalo się farbowane domowo ciuchy.
      • beata985 Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 21:18
        Też mi ocet przyszedł do głowy..kiedyś jak się w domu farbowało to ostatnie płukanie miało być z octem żeby farba nie puszczają.
    • silenta Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 19:38
      Ja kiedyś już dochodziłam do domu i spojrzałam na swoją dłoń i przeraziłam się, bo po nocy mi spuchła a teraz dodatkowo miałam sino-niebieskie palce. Już miałam zawracać i iść do przychodni gdy mnie olśniło, że mam nowe dżinsy na sobie i jak szłam to palcami akurat szorowałam po udach. Jak zdjęłam w domu spodnie to byłam niebieska do pasa. Ale po kilku praniach spodnie się uspokoiły.
    • antyideal Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 19:45
      Przypomniało mi to luźno moja historię z koloryzacją i lekarzem - byłam z synem na szczepieniu, a ponieważ odebralam go prosto ze szkoly kupiłam mu jagodzianke, żeby nie padl z głodu. U lekarza otworzyl paszczę celem skontrolowania stanu gardła....a gardło granatowe. Ale mi było głupio, bezmyślna mamuska smile
      • wielki_uscisk Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 03:02
        baltycki napisał:

> Skojarzylo mi to luźno...

Dobre! smile
    • mikams75 Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 23:02
      spodnie zostaw, wyplucz w occie i jeszcze ze 2-3 prania i przestana farbowac. I nie siadaj u nikogo na bialych meblach.
    • ichi51e Re: ale wstydu się najadłam! :D 03.03.17, 23:54
      Znam bol. Tez mi sie raz zdarzylo. Benetton. Zdziwilam sie
    • peonka Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 09:35
      E, to raczej zabawna historia, i nie tylko Tobie się zdarzyło, nie martw się smile
      Spodnie z czasem przestaną farbowac, w każdym razie u mnie zawsze tak było. Trwa to jednak dość długo, a w tym czasie mogą zafarbowac Ci nie tylko nogi, ale i ubrania, torebki, itd. Ja sobie kiedyś tak załatwilam kilka jasnych bluzek i zamszowa torebkę, więc uważaj też na to.
      • kochamruskieileniwe Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 09:41
        Się nie martwię, bo w sumie mam spory dystans do siebie smile
        I myślę, że pokazać czarne stopy - to jednak gorzej big_grin
    • jesienna.nuta Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 09:45
      Lepiej wyrzuć te spodnie. Dużo takich rzeczy jest szytych i farbowanych w krajach trzeciego świata, gdzie nie przestrzega się żadnych norm, więc farby użyte do produkcji garderoby są po prostu rakotwórcze.
      • mama.nygusa Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 10:13
        Fajny lekarz smile
    • lisciasty_pl Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 12:03
      Dobrze że nie jesteś facetem. Była kiedyś taka historia że gościowi jedno "jajko" zsiniało więc
      lekarz kazał wyciąć, potem z drugim było to samo a następnie kiedy prawie przyszła kryska na "narząd",
      lekarz poradził zmienić dżinsy, bo farbują ;P
      • kochamruskieileniwe Re: ale wstydu się najadłam! :D 04.03.17, 14:02
        to on te dzinsy nosił bez gaci?
        czy dzinsy farbowały przez gacie...
        • lisciasty_pl Re: ale wstydu się najadłam! :D 06.03.17, 06:30
          kochamruskieileniwe napisała:
          > to on te dzinsy nosił bez gaci?
          > czy dzinsy farbowały przez gacie...

A nie pamiętam, to w końcu słaby dowcip był wink
          • lalkaika Re: ale wstydu się najadłam! :D 06.03.17, 06:53
            zenada Ja tam pamietam lata 90 ,ze bylo sie postarac,ale teraz....Wiem,wiem,ze internet trafil pod strzechy,ale to made my day
    • misoune Re: ale wstydu się najadłam! :D 06.03.17, 10:35
      Wyplukac w wodzie z octem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka