konwalka 05.03.17, 12:58 Odczawsze bardzo mnie to poruszało. Przewalone na starcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_nodzieja Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 13:04 Tak małym dzieciom chyba wszystko jedno czy plac zabaw jest na osiedlowym parku czy na wiezięnnym wybiegu. Są cały czas z matkami i pewnie im lepiej niż dzieciom rodzącym się na wolności, przez matki, które niemowlę oddają na wiele godzin do żłobków "bo muszą się realizować" lub (Triss) "już nie mogły wytrzymać z niemowlakiem w domu". Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 13:09 Albo z matka i ojcem wiecznie pijanymi/naćpanymi. Albo z ojcem przemocowcem, który albo leje i urządza awantury albo leży uchlany. Przeciez jedna z tych osadzonych mówi w reportażu, że to pierwsze z jej dzieci (urodziła szósteczkę) które świadomie wychowuje - resztę w pijanym widzie chowała. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_uk Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 22:17 Mnie rozwala to, że dziecko zostaje z matką tylko do jakiegoś czasu- ok w końcu musi iść do przedszkola, szkoły i mieć w miarę normalne życie. Ale jakie to życie jak nagle po 3-4 latach nagle zostaje od tej matki odseparowane z dnia na dzień...jeszcze jak trafi do członków rodziny to jeszcze jako tako- ale adopcja ? dom dziecka ? Faktycznie przewalone na samym starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 22:50 Wcale nie. Te dzieci przynajmniej jedza regularnie, sa umyte i ubrane. I nie padaja ofiara przemocy ze strony matki lub jej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 23:22 oglądnij sobie w wolnej chwili player.pl/programy-online/matki-za-kratami-odcinki,2147/ wstrząsające Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 23:28 stacie_o napisała: > oglądnij sobie w wolnej chwili > player.pl/programy-online/matki-za-kratami-odcinki,2147/ > wstrząsające Sluchalam i widzialam na zywo, bez tezy i rezyserki. Dzieci podobnych matek i ich zycie na wolnosci tez widzialam na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Dzieciństwo zza krat 05.03.17, 23:49 stacie_o napisała: > Pisałam do konwalki. Bylo pode mna, to myslalam, ze do mnie, sorki. Odpowiedz Link Zgłoś