Dodaj do ulubionych

lampa Bioptron

26.03.17, 17:14
warto?
na prawdę pomaga w łagodzeniu bólu? Mam ogromne problemy z kręgosłupem lędźwiowym, na masaże ,które pomagają bardzo, wydałam już fortunę, lampa też tania nie jest -pytanie czy warto?
od miesiąca też doszly bóle stawów kolanowych -i dziś właśnie teściowa podpowiedziała takie rozwiązanie
ma któraś ,używa? warto?
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: lampa Bioptron 26.03.17, 17:46
      Poczytaj i sama oceń. Moim zdaniem pic na wodę, w dodatku cholerycznie drogi, a wyjaśnienie działania - mętne i miało wiarygodne. Ale z pewnością są tacy, którzy dadzą sobie coś uciąć, że działa (podobnie jak homeopatia, wcieranie mąki z miodem w plecy i cieciorka w nodze).
      wyborcza.biz/biznes/1,147743,19603211,magiczna-lampa-do-gojenia-ran-kosztuje-prawie-3-tys-zl-a.html?disableRedirects=true
    • lewababa Re: lampa Bioptron 26.03.17, 18:02
      no wlasnie czytam,a że jestem niedowiarkiem i mocno sceptycznie podchodze do takich rzeczy , pytam tutajwink
      zamierzam z czystej ciekawości zadać pytanie ortopedzie podczas wizyty ,co sądzi nt temat
      • lewababa Re: lampa Bioptron 26.03.17, 18:03
        to ja autorka tylko z innego foruma nieprzelogowana wink
    • lisciasty_pl Re: lampa Bioptron 26.03.17, 18:33
      Skoro masaże pomagają, to znaczy że masz słabe mięśnie szkieletowe, jesteś pospinana i najprawdopodobniej
      masz jakieś wady postawy, które należałoby skorygować. Kup sobie książkę "Skazany na biurko" i zacznij pracę nad sobą.
      Chyba że Ci się nie chce, to wtedy kup lampę. Co prawda nie pomoże, ale trochę wspomożesz gospodarkę.
      • mysiam Re: lampa Bioptron 26.03.17, 20:42
        masaze pomagają ale trace na to fortunę i czas,ktory ciężko mi wygospodarować
        niestety,są zmiany zwyrodnieniowe ,które tylko będą postepowac więc staram się być "w formie" regularnie ćwiczę
        teraz te cholerne kolana i ich ból powodują ,ze mam problem z normalnym funkcjonowaniem
        książek zadnych nie chcę -ruch i rehabilitacja mi pomaga , dlatego pomyślałam o tej lampie ale jako, żem strasznie sceptyczna wobec takich "pomocy" po prostu tu pytam
        • lisciasty_pl Re: lampa Bioptron 26.03.17, 21:54
          mysiam napisała:
          > teraz te cholerne kolana i ich ból powodują ,ze mam problem z normalnym funkcjonowaniem
          > książek zadnych nie chcę -ruch i rehabilitacja mi pomaga ,

Skoro ćwiczysz i bolą kolana i kręgosłup, to znaczy że robisz to źle.
        • koronka2012 Re: lampa Bioptron 26.03.17, 23:04
          A skąd jesteś? pytam, bo jak się poszuka, to można trafić coś tańszego.

Polecam też jogę, tu ćwiczy się na ile organizm pomaga, wg mnie bóle kolan mogą świadczyć o tym, że twoje ćwiczenia są źle dobrane, albo zbyt agresywne.
          O samej lampie się nie wypowiem, koleżanka stosowała po wypadku - ale łącznie z innym leczeniem, więc spektakularnych efektów samej lampy nie dało się zauważyć.
    • muchy_w_nosie Re: lampa Bioptron 26.03.17, 19:30
      www.wykop.pl/ramka/3000475/jak-wyglada-od-srodka-cuda-czyniaca-lecznicza-lampa-bioptron-za-3600-zl/
      • black_magic_women Re: lampa Bioptron 26.03.17, 21:18
        Moja mama twierdzi, że lampa działa, naświetla nią s wszystkie skaleczenia, zwichnięcia, itp. Ale ona jest generalnie podatna na sugestie, a babka z Zeptera jest nad wyraz przekonująca niestety sad
        • sandrasj Re: lampa Bioptron 26.03.17, 21:23
          Ja używałam, niby na zatoki, pic na wodę, siedziałam pod tym i czekałam na kolejne piknięcia, choć mogłabym ten czas spożytkować bardziej przyjemnie. Tyle że ja nie wierzę w placebo, homeopatie i suplementy diety. Ale już mojemu dziadkowi od którego pozyczalam rzeczoną lampę bardzo pomagała. Leczył nią rany po operacji. Więc jak będziesz bardzo wierzyć to pomoże.
        • muchy_w_nosie Re: lampa Bioptron 26.03.17, 21:59
          Bo doczytałam, że światło z lampy korzystnie wpływa na gojenie się ran, żylaki i problemy skórne ale nie koniecznie musi być ta za kilka tysi.
    • sonrisa06 Re: lampa Bioptron 26.03.17, 21:36
      Daj sobie spokój. Lampa bioptron działa bardzo dobrze, ale na wszelkie zmiany skórne, owrzodzenia, trudno gojące się rany. Ogólnie wszystkie zmiany skórne - przyspiesza gojenie. Lampa bioptron jest często polecana, ponieważ nie ma żadnych skutków ubocznych i przeciwwskazań. Nawet chorzy onkologicznie mogą jej używać.
      • nowaczek1 Re: lampa Bioptron 27.03.17, 14:40
        Oczywiście, że nie ma żadnych skutków ubocznych, bo nie ma żadnych skutków. A, przepraszam, ma skutek finansowy wink
        • mysiam Re: lampa Bioptron 27.03.17, 22:31
          haha
          lubię to!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka