Dodaj do ulubionych

który hotel wybrać?

30.03.17, 16:21
wyspa, miejsce b. turystyczne. wakacje z nastoletnimi dziećmi, ma być zarówno plaża/basen/odpoczynek jak i zwiedzanie.
hotel nr 1: dalej od lotniska i wszelkich atrakcji do zwiedzania, gorsza plaża, mniejszy basen. plusy: bardzo kameralny, mało ludzi, pewnie ciszej, brak animacji, trochę tańszy (niewiele), większy pokój
hotel nr 2: w mieście gdzie jest dużo zabytków, na pewno tłumy turystów, blisko duża piaszczysta plaża, atrakcje turystyczne do zwiedzania dość blisko, większy basen. minus- w hotelu jest opcja all inclusive (my nie będziemy korzystać), animacje, pewnie głośna muzyka w dzień -choć reklamuje się jako rodzinny to może nie będzie dramatu.
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 17:32
      Czemu AI to minus dla was ?
      • swiezynka77 Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 11:31
        ryzyko osób pijanych od rana, większy tłum na basenie, głośne animacje.
        • snakelilith Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 13:10
          Sprawdź profil i narodowość gości. O ile bowiem pijanych Anglików da się przeżyć, bo oni piją cały dzień w trupa i w nocy jest względny spokój, to Rosjanie mają w baletach większą fantazję i wytrzymałość. I słuchają gorszej muzyki. wink
          • swiezynka77 Re: który hotel wybrać? 01.04.17, 13:38
            a jak to sprawdzić?
            • snakelilith Re: który hotel wybrać? 01.04.17, 13:44
              Znajdź na tripadvisor.com swój hotel i poczytaj komentarze, zwaszcza te negatywne, tych, którzy tam byli. Ewentualnie na booking.com
              Albo po niemiecku holidaycheck.de
    • jak_matrioszka Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 17:59
      Do Twoich zalozen pasuje hotel nr 2, jak na moje oko. Pierwszy niewiele tanszy (co jest jego jedyna ew. zaleta), za to ma kilka wad. Skoro nie wybierasz sie na AI (czyli siedzenie w hotelu), to po co Ci wiekszy pokoj? Samo istnienie opcji AI w hotelu nie ma zadnego wplywu na gosci niekorzystajacych, bo niby jak? Ja na AI bylam tylko raz, glosnej muzyki w dzien nie bylo, byly lody i drinki (nieobowiazkowe, po prostu dostepne). Czy fakt ze obsluga umie mowic po japonsku tez bylby dla Ciebie minusem, skoro nie masz zamiaru znajomosci tego jezyka u obslugi testowac?
      • nuta15 Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 18:32
        Dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te dwa hotele? Napisz jaka to wyspa i jak lokalizacja hoteli, może ktoś zna te miejsca i łatwiej będzie pomóc w wyborze.
    • koronka2012 Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 19:36
      Ja bym wzięła pierwszy - na wakacjach potrzebuję ciszy, opcja "lato w mieście" - nawet fajniejszym od rodzinnego ale nadal wśród samochodów, sklepów, hałasu i spalin - to jednak nadal słaba wizja odpoczynku.
      • butch_cassidy Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 20:38
        To tak jak ja.
        A w ogóle to stawiając na turystykę masową z wszystkimi jej niedogodnościami, wybrałabym raczej hotel bezpośrednio przy plaży, czy raczej z własną plażą.
    • leanne_paul_piper Re: który hotel wybrać? 30.03.17, 20:24
      Na pewno sprawdziłabym oceny obu hoteli, od tego zresztą zwykle zaczynam, bo czasami dobrze wyglądający hotel ma słabe notowania, a ja już nauczyłam się, że poniżej 90% nie ma co brać, jak chce się mieć naprawdę udany urlop.

Tutaj drugi hotel lepiej rokuje ze względu na bliskość miasta, natomiast na pewno jest do sprawdzenia chociażby liczba i wielkość basenów vs. liczba ludzi. No i chociaż jeden basen powinien być ze strefą ciszy, bez animacji i tylko dla dorosłych.
      A tak w ogóle poszukałabym trzeciego, chociażby takiego, który ma własną plażę.
      Rozumiem o co chodzi z tym minusem allinc. = gorsze jedzenie, ale każdy hotel ma parę restauracji tematycznych, dodatkowo płatnych, więc tutaj jakość powinna być lepsza.
      • swiezynka77 Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 11:34
        oceny mają koło 8/10. te z 9/10 i wyżej są za drogie.
        własna plaża nie jest dla mnie konieczna, możemy się przejść, zresztą jeżdżąc po wyspie zaliczymy też inne plaże.
        jaki powinien być stosunek liczby ludzi do basenów? ten hotel to nie jest wielki moloch ale jakieś 400 osób się pomieści. basen jest jeden większy i brodzik.
        • bialeem Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 14:55
          Jak jest przy plaży, to dzieciarnia się rozłazi 2/3 plaża i reszta - basen. Dlatego zawsze biorę taką opcje.
    • bialeem Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 14:53
      Jak pożyczacie samochód, to opcja 1, jak nie - 2.
    • fifiriffi Re: który hotel wybrać? 31.03.17, 15:42
      2gi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka