Dodaj do ulubionych

Co zamiast Timberlanda?

30.03.17, 21:53
Pytam, bo z tego co widzę, Timberland zaczął produkować jakieś parasportowe paskudztwa z białymi podeszwami, zamiast na przykład czegoś takiego

https://www.backpacking-united.com/media/catalog/product/cache/50/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/t/i/timberland_ca19un/timberland-women-s-beckwith-lace-up-chukka-jet-black-forty-36.jpg

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKmU1q7TzfzpGNu6ou5vDb8u5IbbhK23P_bfaR8FDGrHkWqRb-

Chodzi mi o podobny fason i, uwaga, PODOBNĄ (albo lepszą) JAKOŚĆ.

Trep podstawowy Timberlanda nie wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 21:59
      Vagabond ma wygodne, dobrej jakości buty

www.vagabond.com/pl/NADIA-3807-301-20
      • alpepe Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 10:02
        po półtora miesiąca niecodziennego noszenia rozwaliły mi się obie podeszwy. Dobrą jakością bym tego nie nazwała.
        • joa66 Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 10:15
          No to ja i moja koleżanka z "ławki" mamy inne doświadczenie. Moje prawie po roku niemal codziennego chodzenia ( w tym po mieście, działce, lesie, itd) , tylko z wygladu się troche zestarzały (inny fason, ale "skład" podobny) . Super wygodne od pierwszego założenia. Własnie w ten weekend wybieram się do nich z nadzieją, że znajdę fason, który mi się spodoba. Obecnych nie wyrzucam.
          • iskierka3 Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 08:16
            Podpinam sie. Uwielbiam vagabond i tez mam bardzo dobre doswiadczenia co do jakosci. I bardzo wygodne sa.
            • skarolina Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 11:37
              Vagabond nie wytrzymuje więcej niż pół roku, zdecydowanie nie warto.
        • wielki_uscisk Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 13:54
          alpepe napisała:

> po półtora miesiąca niecodziennego noszenia rozwaliły mi się obie podeszwy.
          > Dobrą jakością bym tego nie nazwała.

Mam nadzieję, że z rachunkiem zwróciłaś/wymieniłaś/naprawili?
    • majenkir Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:00
      Dr. Martens?
      • taki-sobie-nick Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:03
        majenkir napisała:

> Dr. Martens?
        >
        Niewygodne. Miałam i mnie obcierały, poza tym za ciężkie optycznie.
        • arwena_11 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:38
          Bo one muszą się dopasować. Jak już pościerasz nogi do krwi i się zagoi - to nie ma wygodniejszych butów. Normalnie jakby szyte na twoje stopy. Tylko trzeba swoje przecierpieć wink
          • beataj1 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 23:17
            bo to nie martensy się dopasowują do stopy a stopa do martensów.
            Jak już buty ociosają stopę do wymaganego kształtu to, fakt, nie ma wygodniejszych butów...
            • arwena_11 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 23:20
              Oj tam, jak zwał tak zwał. Ważne że to cierpienie ma sens wink, bo wygodniejszych butów nie ma.
              • alpepe Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 10:05
                tylko stopy wyglądają gorzej.
                • arwena_11 Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 11:03
                  E tam, bez przesady.
                  • kanga_roo Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 13:08
                    ja tam nie wiem, moje stopy kochają martensopodobne mcArthury, nic nie obciera, no i są przepiękne big_grin
                    • arwena_11 Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 13:21
                      Moja córka też. I jest nieszczęśliwa, bo zlikwidowali nam outlet mcArthura
                    • taki-sobie-nick A który model McArthurów 31.03.17, 20:20
                      jest przepiękny?
                      • arwena_11 Re: A który model McArthurów 01.04.17, 10:40
                        te stylizowane na glany są fajne.
                        • black_halo Re: A który model McArthurów 01.04.17, 10:55
                          https://www.altercore.pl/static/b24/2015/04/84a67e61c57e3a4760afe5dac91dd524.jpg

www.altercore.pl/kolekcja#gallery-20485
                          Te wygladaja calkiem niezle.

A wlasciwie to dlaczego nie klasyczne glany? Ja po wielu latach noszenia takich wysokich, kupilam sobie krotkie i przyznam szczerze, ze swietnie komponuja sie ze spodniami na kancik i marynarka tongue_out
                          • arwena_11 Re: A który model McArthurów 01.04.17, 11:03
                            O tych właśnie pisałam. Klasyczne glany są za szerokie na stopę córki. Dziwnie sie marszczą.
                  • lady-z-gaga Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 08:52
                    Ale to nie przesada smile te buty robią coś ze stopą, widocznie traci swoj naturalny kształt i dostosowuje się do buta. Czego dowodem jest fakt, że po dłuższej przerwie w noszeniu martensow trzeba całą operacją przecierpieć od nowa. Na pewno zdrowe to nie jest. A nie zapominajmy, że zdrowie stop powinno byc priorytetem, mamy je tylko jedna na całe życiesmile w dodatku mają małą powierzchnię, a dźwigają całe ciało, wszelkie problemy ze stopami czy tez ich złe ustawienie powodują problemy z kolanami, a potem z kręgosłupem. Cierpienie dla niewygodnych butów, bo ładne, to najgłupsza rzecz, jaka mozna robic dla swojego zdrowia. Oczywiście nie mam na mysli pojedynczych ekscesów, kiedy zakładamy okazjonalnie szpilki na tzw duże wyjście smile
                    • lady-z-gaga Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 08:53
                      upss, nie zauważyłam, że to stary wątek big_grin
                    • berber_rock Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 19:48
                      No wiesz ale martensy to oryginalnie były buty ortopedyczne więc w głowę zachodzie jak one mogą psuć stopę.

Ja chodzę okrągły rok w kilku parach.
      • oszukana2626 Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 08:44
        Na pewno nie vagabondy!
        Najgorsze buty jakie w życiu kupiłam! Jakość do ceny za to obuwie ma się nijak do ich faktycznego stanu. Po obuwiu kupionym za takie pieniądze spodziewamy się jakości oraz "długowieczności" moje wytrzymały tydzień od daty zakupu i rozwaliły się wiązania przy sznurówkach. Po oddaniu ich do reklamacji dostałam zwrot butów z informacją, że rzekomo były źle używane. To jest jakiś żart. Po pierwsze do obuwia nie była dołączona instrukcja obsługi a po drugie, to jest ewidentnie wada fabryczna, która będzie się ujawniać w każdej parze tego modelu. Zamiast ciepłych butów na zimę otrzymałam masę nerwów i brak zwrotu pieniądzy za ten beznadziejny towar!
        Dlatego ku przestrodze odradzam zakup tego obuwia każdemu, kto liczy na jakość, a w zamian polecam iść na bazar, bo zapłacicie o wiele mniej a wytrzymałość będzie dużo lepsza niż tej pary butów!
        Pozdrawiam.
    • bi_scotti Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:01
      Ich linia jest bardziej sporty/outdoorsy ale jesli chodzi o jakosc, to z moich doswiadczen porownywalna z (classic wink) Timberland: www.merrell.com/CA/en_CA/home a cenowo tez na tzw. "ludzka" kieszen wink Z tym, ze niestety, niestety wiekszosc produktow jednak "made in China", eh ... Sorry uncertain
      • k1k2 Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 00:24
        Merrell ja tez polecam. Ewentualnie Keen ale mają specyficzną estetykę. A nuż ci się spodobają - ja noszę własnie Timberland, Merrell i Keensmile a jestem z frakcji która NIGDY nie znalazła wygodnych butów Ecco. Te trzy wymienione marki mogę kupować w ciemno i zawsze są super wygodne.
        • wielki_uscisk Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 04:05
          k1k2 napisała:

> Merrell ja tez polecam.

Mmm! Ja trzy.
        • quesuerte Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 10:54
          Ja mam za soba sporo Keenow, swietna marka moim zdaniem, ale tez to zawsze byly bardzo drogie buty (az musze sprawdzic, czy cos sie zmienilo)
    • taki-sobie-nick Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:35
      up

więcej pomysłów?

wklejone fasony są:

a) niedostępne w odpowiednim kolorze,
      b) niedostępne we właściwym rozmiarze,
      c) dostępne, przy czym wysyłka kosztuje 90 dolarów amerykańskich (a but 130 tychże, więc w stosunku do ceny buta wysyłka trochę droga),
      d) wyprzedane w ogóle.
      • joa66 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:38
        Jeżeli vagabond w ogóle Ci odpowiada, przejdź się do sklepu
        • joa66 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:40
          Merrell też chyba jest w PL
          • ginger.ale Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 12:44
            Jest i stacjonarnie np. outlet w Ursusie i w internetach, ostatnio zamawialam synowi na zalando. Ale jaki asortyment w tym Factory, to już nie wiem, w tym roku tam nie byłam.
    • mama273 Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 22:54
      Ja mam z tej firmy, prawie identyczny fason, ale model z poprzedniej kolekcji, więc lekko się różni i kocham te buty.

https: //www.eobuwie. com.pl/ botki-tamaris-1-25231-27-black-001.html
    • magic.marker Re: Co zamiast Timberlanda? 30.03.17, 23:17
      Takie cusie się nadadzą?
      Ecco Touch 25B
      https://krm-stc.azureedge.net/-/media/Images/Ecco/Products/LADIES/BLACK/ECCO-TOUCH-25-B/264533-01001-main-nfh.jpg?Crop=true&Size=DetailsMedium
    • bergamotka77 Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 06:04
      taki-sobie-nick napisała:

> Pytam, bo z tego co widzę, Timberland zaczął produkować jakieś parasportowe pas
      > kudztwa z białymi podeszwami, zamiast na przykład czegoś takiego
      >
      > Chodzi mi o podobny fason i, uwaga, PODOBNĄ (albo lepszą) JAKOŚĆ. Trep podstawowy Timberlanda nie wchodzi w grę.

Pracujesz w wojsku? big_grin
      • taki-sobie-nick Re: Co zamiast Timberlanda? 31.03.17, 20:23
        ]
        > >
        > > Chodzi mi o podobny fason i, uwaga, PODOBNĄ (albo lepszą) JAKOŚĆ. Trep po
        > dstawowy Timberlanda nie wchodzi w grę.
        >
        > Pracujesz w wojsku? big_grin

Słowo "trepy" oznacza tyle co "zwaliste, niezgrabne buty". Stąd właśnie pochodzi określenie wojskowe. A podstawowe sześciocalowce Timberlanda są właśnie zwaliste i niezgrabne.
        • bergamotka77 Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 07:39
          Wiem co oznacza. Ale te buty przypominają mi wojskowe. Martensy nosiłam gdy miałam 16-17 lat i strasznie mnie obcieraly. Teraz to nie mój styl.
          • taki-sobie-nick Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 22:21
            Wiem co oznacza.

Post factum to każdy głupi wie. tongue_out

Ale te buty przypominają mi wojskowe. Martensy nosiłam gdy miałam 16-17 lat i strasznie mnie obcieraly. Teraz to nie mój styl.

Ja też nosiłam martensy i teraz bym nie włożyła. Rozumiem, że jedyną dozwoloną formą obuwia są szpilki na podsuwce. tongue_out
            • bi_scotti Re: Co zamiast Timberlanda? 02.04.17, 01:56
              What's wrong with Martens? Tak pytam, bo choc pewnie przy pewnym samozaparciu moglabym byc matka kazdej z Was, to ja Martens nosze jak najbardziej smile Nie nonstop ale nosze, szczegolnie w tzw. okreslona pogode. Wlasnie np. wczoraj (piatek, ostatni dzien wybitnie parchatego marca) u nas lalo, wialo, bylo ochydnie i chlapato wiec na wieczorne wyjscie na jazz & wino w takim jednym milym klubie z kominkiem Martens byly perfect. Stopki nie zmokly, nie poslizgnely sie, bylo cieplo, sucho i wygodnie smile BTW, tak mysle, ze para, ktora mam to ma pewnie juz z 15 jak nie 20 lat - sa nie do zdarcia - i jak ich nie kochac? wink Cheers.
              • joa66 Re: Co zamiast Timberlanda? 02.04.17, 09:46
                Mnie jednak odrzuca bolesny początek. W tym wieku nie jestem skłonna aż do takich poświęceń.
    • black_halo Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 10:11
      Ze dwa lata temu kupilam podobne w Lasockim. Wygladaja jak nowe ale dlatego, ze wyjatkowo rzadko nosze, max. 3 tygodnie w roku bo u mnie nie ma zimy uzasadniajacej noszenie takich butow.

Mam tez dwie pary butow Wasak (do kupienia w necie, ja swoje mam ze sklepiku stacjonarnego).
      aligoo.pl/producent/wasak/polbuty-damskie-wasak-0393-czerwony

Taki model, w kolorze czarnym i kamelowym. Pani w owym sklepie zareklamowa je jako buty "pielgrzymkowe" i po dwoch latach stwierdzam, ze mozna w nich na piechote nawet i do Lourdes. Chodze duzo, sa wygodne, nie obcieraja i maja bardzo fajna, miekka wysciolke tak, ze chodzi sie jak w kapciach. Czerwone tez sobie kupilam tongue_out

https://butynaobcasach.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_596f66d0b68e2162c23fcb67370a3d67.jpg

Widze, ze maja tez trapery. Jakosc polbutow jest naprawde rewelacyjna, w stacjonarnym kupilam za ok. 140 pln. Niektore modele (wiekszosc niestety) maja bardzo babciowy dizajn,
    • arwena_11 Re: Co zamiast Timberlanda? 01.04.17, 11:22
      O takim typie właśnie pisałam. Klasyczne glany są za szerokie na stopę córki. Dziwnie sie marszczą.
    • konwalka Re: Co zamiast Timberlanda? 15.12.17, 17:20
      Ale ze jak zwaliste suspicious ; mój ostatniutki zakup www.timberland.co.uk/shop/en/tbl-uk/sales-women/womens-6-inch-icon-boot-black-a1k38001

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka