kfugktru23 09.04.17, 13:07 myfitness.pl/fitness/56,107701,21588891,podsumowanie,,4.html i komu tu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cauliflowerpl Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 13:44 Złe, oj złe. Zatłukę bowiem każdego, kto choćby spróbuje pozbawić mnie dostępu do świeżego chleba, pizzy i makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 21:32 Jak tak stawiamy sprawę, to ja też Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 18:23 Brednie. Najlepsza dieta to zbilansowana dieta. Natomiast ograniczyłabym do minimum cukry i żywność wysoko przetworzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 19:43 saszanasza napisała: > Natomiast ograniczyłabym do min > imum cukry i żywność wysoko przetworzoną. węglowodany to inaczej cukry. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 19:51 ale są różne węglowodany, czyli różne cukry. ona pewnie mówi o cukrach prostych. chociaż cukry proste TEZ SĄ POTRZEBNE. byle nie w nadmiarze. generalnie dietę nalezy bilansowac i wtedy de facto mozna jesć wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 19:52 jesli jest się generalnie zdrowym, oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 21:29 dziennik-niecodziennik napisała: > ale są różne węglowodany, czyli różne cukry. ona pewnie mówi o cukrach prostych no właśnie nie bardzo zrozumiałam o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 22:30 mama303 napisała: > dziennik-niecodziennik napisała: > > > ale są różne węglowodany, czyli różne cukry. ona pewnie mówi o cukrach pr > ostych > > no właśnie nie bardzo zrozumiałam o co chodzi.... Mówię o cukrze zawartym w większości słodyczy i o syropie glukozowo-fruktozowym również. Cukry innego pochodzenia w rozsądnych ilościach ujdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 22:33 Sęk w tym że dla organizmu to żadna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Złe węglowodany? 09.04.17, 22:36 zadna roznica miedzy cukrami prostymi a zlozonymi? zapytaj pierwszego lepszego cukrzyka jaka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Złe węglowodany? 10.04.17, 01:21 dziennik-niecodziennik napisała: > ale są różne węglowodany, czyli różne cukry. ona pewnie mówi o cukrach prostych > . chociaż cukry proste TEZ SĄ POTRZEBNE. byle nie w nadmiarze. > generalnie dietę nalezy bilansowac i wtedy de facto mozna jesć wszystko. > > To powiedz to mojemu organizmowi. Ja za Chiny ludowe nie umiem zyc w zgodzie z węglowodanami. Owsianka, ciemne pieczywo i inne wcale dobrze na mnie nie wpływają . Przelewa mi sie w brzuchu, po 2-3 tygodniach stałego zjadania niby zdrowych widzę od razu na plus na brzuchy. Do tego w toalecie robi sie nie zaciekawie. Do tego złe samopoczucie. Wystarczy tydzien na bakalii warzywach z lekkim dodatkiem owocow orzechów pestek. Jak ręka odział większość problemow. Lepsza energia i brak problemow ze skora. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Złe węglowodany? 10.04.17, 16:38 black-cat napisała: > Warzywa to też węglowodany Tylko skrobiowe. Pozostale maja sladowe ilosci ww. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Złe węglowodany? 10.04.17, 09:04 3-mamuska napisała: > dziennik-niecodziennik napisała: > > > ale są różne węglowodany, czyli różne cukry. ona pewnie mówi o cukrach pr > ostych > > . chociaż cukry proste TEZ SĄ POTRZEBNE. byle nie w nadmiarze. > > generalnie dietę nalezy bilansowac i wtedy de facto mozna jesć wszystko. > > > > > To powiedz to mojemu organizmowi. > Ja za Chiny ludowe nie umiem zyc w zgodzie z węglowodanami. > Owsianka, ciemne pieczywo i inne wcale dobrze na mnie nie wpływają . > Przelewa mi sie w brzuchu, po 2-3 tygodniach stałego zjadania niby zdrowych wid > zę od razu na plus na brzuchy. Do tego w toalecie robi sie nie zaciekawie. > Do tego złe samopoczucie. No to być może masz nietolerancję glutenu. Poza tym przyjrzałabym się temu twojemu ciemnemu pieczywu, czy przypadkiem nie jst ciemne wyłącznie z barwy. Ciemne pieczywo potrzebuje naturalnego zakwasu, źeby organizm je "przetrawił". Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Złe węglowodany? 10.04.17, 16:33 Moze masz jakas nietolerancje. Ja pisalam o zdrowych osobach. Niezdrowe sila rzeczy musza eliminowac co im szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Ale czemu podniecać się jakimś blożkiem 10.04.17, 07:35 którego jedynym sensem istnienia jest generowanie odsłon, więc jednego dnia zamieści wrzutkę o tym, że na śniadanie najlepsze jest awokado ze smalcem, a drugiego, że płatki kukurydziane? Zaryzykuję stwierdzenie - potwierdzone zresztą naukowo - że równie dobrym śniadaniem jest brak śniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Ale czemu podniecać się jakimś blożkiem 10.04.17, 16:39 Zaraz Ci napisza, ze gadasz bzdury, bo "sniadanie to najwazniejszy posilek" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Złe węglowodany? 10.04.17, 20:02 Wzruszają mnie problemy życiowe niuniuś, które zajmują się wyłącznie treningami uprawianymi godzinę po białkowo-tłuszczowym śniadaniu i pisaniem o tym... Odpowiedz Link Zgłoś