Dodaj do ulubionych

Oglądacie VLOGI?

19.04.17, 08:22
Mam parę fajnych, interesujących Vlogów, które lubię oglądać, Vlogi temetyczne, świetnie przygotowane, wręcz profesjonalne, ludzie którzy je prowadzą świetni, jeśli zarabiają na nich jakąś kasę to naprawdę słusznie im się ona należy.
Jakiś vlog oglądam bo jest przeuroczy (o zwierzaku).
Włączam te Vlogi jak robię jakąś odmóżdzającą robotę np. prasowanie... bo mnie wyluzowują.

I do sedna... wczoraj podpowiedział mi się Vlog jakiejś pary Karo i Darek i cóż szczęka mi lekko opadła. Wiecie o kim mówię? Hejłobuzy - tak się nazywa. Z czego oni żyją? Tylko z prowadzenia tego Vloga? Kim są skąd się wzięli ??? No w szoku jestem, nie wiedziałam, że ludzie mogą tak żyć, zwykle ludzie , którzy żyją na takim poziomie (sushi na śniadanie) robią mega poważne i odpowiedzialne rzeczy, są świetnie wykształceni itd. itp.

I teraz sobie śpiewam ... co ja tutaj robię smile
Obserwuj wątek
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:29
      Ja ogladam duzo YT. Moim najwiekszym jak dotad zdziwieniem tego typu jest niejaka Szusz😂 co autor ma na mysli? O lobuzach mam to samo zdanie. Nuuuda.
      • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:39
        No nuda ale ile oni odsłon mają - szok (sama się do tego poniekąd wczoraj przyczyniłam - heh). Szusz coś tam na łobuzach mówili o niej - ale nie wiem o co chodzi, zobaczę dzisiaj.
        Dla mnie to trochę nowość, YT zwykle wykorzystywałam do słuchania muzyki i oglądania tych paru świetnych Vlogów które tam są.
        A wracając do nich, czy oni pracują w zawodowo, czy tylko to? Ile mają lat, facet wygląda na młodego a ją trudno mi ocenić. Jeju jak facet może się w taki sposób zachwycać np. wstążkami do pakowania prezentów??
    • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:42
      Ale co za problem jesc sushi na sniadanie? Ryz losos wodorost jajko makrela ogorek - ile to moze kosztowac?
      • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:43
        Boze jak nuda. Pani wyglada jak facet chcialam zauwazyc
        • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:52
          No żaden problem. Mnie chodzi raczej o całokształt, a to był drobny przykład.
    • pomyslowianka Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 08:57
      Karolina z hejłobuzów prowadzi swój kanał stylizacjetv. Jej mąż też ma swój kanał, podobno poznali się przez yt. O ile na stylizacje czasami zerknęłam, to hejłobuzy to jakies nudy totalne. Karolina brała ostatnio udział w reklami pasty wybielającej czy czegoś... Pewnie żyją z takiej działalności vlogowo instagramowej.
    • suchawloszkana3 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:06
      Ojesu... On wyglada jak przyglup, ona i stylizacje....
      Facepalm
      Chyba zaloze Vloga
      • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:09
        No mnie też to przez myśl przechodzi od wczoraj smile. W jakimś Vlogu facet mówi "dziś musieliśmy wstać bardzo wcześnie jak na nas ... o 8 rano.
        A człowiek zapitala jak ten głubi do roboty ... i po co było się uczyć??
    • drinkit Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:06
      Nie ogladam, taka forma wydaje mi sie szalenie nudna
      • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:12
        Dla mnie tojest sztuczne i nieciekawe. to juz wole disney collector i jajka
        • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:13
          W sensie ta formula mi bardziej odpowiada - czlowiek cos oglada a nie tylko nudna cudza twarz ktora gada gada smieje sie nerwowo i gada...
    • krejzimama Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:23
      Jeśli miałabym te wszystkie vlogi porównać do chorób to spotkałam raka, syfilis, rzerżączkę, udar, debilizm...
      Ale oczywiście jest kilka wartych uwagi... Naukowy bełkot to jest coś bardzo lubię.
      • bialeem Re: Oglądacie VLOGI? 20.04.17, 17:38
        CGP Grey polecam jak ci się bełkot podoba.
    • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:24
      > Z czego oni żyją? Tylko z prowadzenia tego Vloga?

Nie, nie tylko.

> Kim są skąd się wzięli ???

Z internetu. smile

Nie oglądam ich kanału, ale na przestrzeni paru lat jakieś tam filmiki mi wpadały w oko.
      Jeśli nie rozumiesz o co w tym chodzi, to znaczy, że te treści nie są dla Ciebie, ale jak widać po subskrypcjach - znajdują swoich odbiorców (głównie młodzież).
      Generalnie uważam, że jeśli ktoś się dziwi takim zjawiskom, to mentalnie zatrzymał się na etapie telewizora. smile
      • krejzimama Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:31
        Co wartosciowego jest w tym przekazie?
        • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:44
          Moja odpowiedź była nie do Ciebie tylko do Kitek smile
        • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:54
          > Co wartosciowego jest w tym przekazie?

W którym miejscu piszę, że to jest wartościowe?
          • krejzimama Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:57
            To po co to oglądać?
            To jak jedzenie w Mc Donaldzie. Tyle, żetu śmieciami karmi się mózg.
            • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:05
              > To po co to oglądać?

Zapytaj tych, którzy to oglądają i tym żyją.
      • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:42
        No rozgryzłaś mnie, jestem wręcz w epoce kamienia łupanego.
        Wiesz ja po większym wysiłku umysłowym nawet rozumiem o co w tym chodzi, jednakże nieodparcie zadziwia mnie ile ludzi ma sieczkę w głowie aby coś takiego oglądać, ba nawet kręcić.
        Po kolejnym wysiłku umysłowym stwierdzam, że przełknęłabym dziewczynę/ kobietę która zajmuje się tym, ale nic cholery nie ogarniam faceta.
        I żeby nie było - facet i Vlog motoryzacyjny - OK. Facet i wstążki do prezentów... no sorry, patrze i nie wierze smile
        • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:06
          > Wiesz ja po większym wysiłku umysłowym nawet rozumiem o co w tym chodzi, jednakże nieodparcie zadziwia mnie ile ludzi ma sieczkę w głowie aby coś takiego oglądać,

Nie masz dzieci? Nie oglądają YT?

> Po kolejnym wysiłku umysłowym stwierdzam, że przełknęłabym dziewczynę/ kobietę która zajmuje się tym, ale nic cholery nie ogarniam faceta.

Sposób na życie. smile
          Czemu tu się dziwić?
          Gorszy niż Twój? smile
          • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:17
            Sugerujesz, że dzieci mają sieczkę w głowie? wink
            Wiesz YT to świetna rzecz, ale jak w każdym torcie może trafić się g..
            Są różne sposoby na zarabianie pieniędzy, dla mnie to taka współczesna prostytucja - na zasadzie wszystko na sprzedaż.
            • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:34
              Nie masz dzieci co? Takndzieci uwielbiaja ogladac straszny syf. Jak myslisz czmu jajka maja tyle odslon ile maka - bo one to moga nonstop...
              • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:39
                że co???
                • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:57
                  Jajek z niespodzianka nie znasz? Film na yt ze ktos rozpakowuje jajka z niespodzianka... 26mln wyswietlen?
                  • ichi51e Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 11:00
                    m.youtube.com/watch?v=h6szTEZn1m4
            • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 11:10
              > Sugerujesz, że dzieci mają sieczkę w głowie? wink

No niestety tak. smile
              Ale nie odpowiedziałaś na pytanie czy masz dzieci i co oglądają?
              • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 11:30
                Mam dzieci, płci męskiej mocno nastoletnie, więc jestem wolna od tego typu Vlogów. Moje sieczki w głowie raczej nigdy nie miały i nigdy nie oglądały namiętnie YT, nie zamieszczali na FB słitaśnych fotek, może w którymś okresie coś o grach komputerowych ale to szybko przeszło i teraz luz, muzyki owszem dużo słuchają.
                • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 11:45
                  Ok. smile
                  Twoje dzieci takie mądre. Uff no super super. A inne mają sieczki w głowie.
                  • rylik11 Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 12:00
                    > Wiesz ja po większym wysiłku umysłowym nawet rozumiem o co w tym chodzi, jednakże nieodparcie zadziwia mnie ile ludzi ma sieczkę w głowie aby coś takiego oglądać,

Nie masz dzieci? Nie oglądają YT?

No Twoje może mają skoro tak się orientujesz (o ile takie masz) - sama to zasugerowałaś smile
                    • kitek_maly Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 12:12
                      Facepalm. big_grin
        • taki-sobie-nick Re: Oglądacie VLOGI? 20.04.17, 23:20
          rylik11 napisał:

> No rozgryzłaś mnie, jestem wręcz w epoce kamienia łupanego.

A teraz mamy co, epokę bloga sponsorowanego?

Poważnie się zastanawiam, czy ów kamień łupany i jego obróbka nie były większym, nomen omen, kamieniem milowym na drodze rozwoju człowieka niż obecne jeszcze lepsze technologie.

Ad. pytania "po co było się uczyć?" - a skąd miałaś wiedzieć, co będzie za 20 lat?
    • truscaveczka Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 09:33
      Nie oglądam, potwornie mnie denerwuje sama idea filmików zamiast tekstu. Jeśli potrzebuję porady (jak narysować ładną kreskę na powiece, wymienić klawiaturę w laptopie, zrobić jakieś ćwiczenie gimnastyczne), to wyszukuję konkret.
    • handzia.kaziukowa Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 10:14
      Oglądam youtuba, ale głównie kanały tematyczne - to jest świetna alternatywa dla telewizji. Brakuje mi tylko dobrych kanałów opiniotwórczych, politologicznych (chyba, że znacie to poleccie tongue_out)
      Z vlogów oglądam jedynie Gonciarza - jak ktoś nie zna to bardzo polecam.

Na Hejlobuzy szkoda czasu - to kanał o niczym - parka, która zajmuje się głównie jedzeniem i odpakowywaniem prezentów o sponsorów.
    • kretkowlosa Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 11:48
      Nie oglądam, córka czasem ogląda. Mnie to strasznie nudzi, poza tym poziom wypowiadania się w tych wszystkich vlogach jest żenująco niski. Mam wrażenie, że to jest taka bezsensowna paplanina. Szczególnie dotyczy to dziewczyn, które opowiadają o kosmetykach i o rzeczach, które testują. Mają nawet taki specyficzny akcent, brrr.
    • solejrolia Re: Oglądacie VLOGI? 19.04.17, 12:11
      Nie, nie oglądam.

Jesli Yt to wyłącznie muzyka, włączam playlistę, i sobie plumka w tle.
      Czasem przeglądam Tasty, czyli kulinaria, ale jako inspiracja, a nie konkretne przepisy, i chyba zacznę ćwiczyć jogę (znalazłam fajna babeczkę). I to by było na tyle.
      Córka trochę ogląda jak jutuberzy grają. Dla mnie to straszny szit.
    • ricemice Re: Oglądacie VLOGI? 20.04.17, 18:49
      Vlogów nie, tak jak i większość blogów są nudne i wtórne.
      Lubie i oglądam za to kanały tematyczne, powiedzmy popkulturowo-komiksowo-filmowe.
      Lubie posłuchać np. Ichaboda, sfilmowanych, Komiksomaniaka czy Comics weekly.
    • milamala Re: Oglądacie VLOGI? 21.04.17, 00:28
      Uwielbiam sushi, ale na sniadanie by mi przez gardlo nie przeszlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka