Dodaj do ulubionych

Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi

25.04.17, 10:27
Przyznaję, ze nic wcześniej nie wiedziałam na temat. W niedzielę tak oglądam TV i widzę, ze ta żona Macrona chyba niepełnosprawna trochę jest. No nic, poguglała i czytam, że ona po prostu jest leciwa. I im więcej czytałam, tym bardziej mnie mdlilo. Przypomniala mi sie afera z jakimś mlodym tancerzem, którego molestowała nauczycielka, a ten targnął się na życie. I chlopiec, który miał z nauczycielką dziecko. To były sprawy oburzające opinię publiczną. Tu nikt nie pyta.
A dla mnie facet jest po prostu nie halo. On mamusi sobie szukal, czy jak? Wszak młode dziewczyny w związku ze starszym facetem od razu podejrzewane sa o kompleks ojca.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:44
      purchawkapuknieta napisała:

> A dla mnie facet jest po prostu nie halo.

To duże szczęście, że nie musisz na niego glosować.
      • purchawkapuknieta Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:46
        A we Fr jest obowiązek głosowanie?
        • aqua48 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:58
          purchawkapuknieta napisała:

> A we Fr jest obowiązek głosowanie?

Moralny smile

• edelstein Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:54
      Musisz isc na francuskie forum i tam agitowasc.Wiem,ze porazka Le Pen w pierwszej turze nie jest ci na reke.
      Nie wiedzialam,ze 10lat roznicy to taka tragedia?a zdaje sie,ze tyle wlasnie miedzy nimi jest.
      • lusitania2 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:56
        24, nie 10 ale to i tak nie jest sprawa purchawy.
        • edelstein Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:04
          Obojetne,znslsm malzenstwo z pdobna roznica wieku,ona byla starsza i byla jego nauczycielka.
          • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:06
            purchawa, gdyby pewnie bylo na odwrot w przypadku Le Pen, tzn jej maz starszy o 24 lata, pewnie bylaby zachwycona i pochwalala jakiego to dojrzalego faceta sobie wybrala.
            • lodomeria Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:13
              Purchawa i tak najbardziej lubi polityka, który klepie po tyłku własną córkę i wychwala pod niebiosa jej atrakcyjność seksualną.
              • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:18
                a, no, to wiele tlumaczy wink czy to ten ktory okresla ja jako porzadny kawalek miesa?
            • purchawkapuknieta Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:23
              Zachwycona? Nie, tak infantylnych odruchów we mnie nie ma. Przeszłabym obok faktu obojętnie, jak wobec wszystkiego, co zgodne z naturą.
          • annajustyna Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:17
            Ona rzucila dla niego meza i trojke dzieci, to jest najbardziej nie halo. I byla jego naczycielka - on mial 15 lat, ona 39...
            • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:20
              no i? czy ona rzucila dla niego meza jak mial 15 lat? i rozumiem ze samo rzucenie meza dla kogos innego Cie szokuje? i jak niby "rzucila" dzieci? moze ma na to jakis genialny przepis bo ja wspieraly i wspierala do dzis.
              • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:31
                No, ona jest rozwódką. Prawdziwa sensacja we Francji. wink
                • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:44
                  i to ona rzucila meza! skandal! na szczescie wiezy malzenskie przed Bogiem sa wieczne, wiec moze sobie rzucac dowolnie wink
                  • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:50
                    A czy wy w ogóle pewne jesteście, że to był mąż, z którym więzy przed Bogiem, a nie jakiś zakontraktowany w urzędzie konkubent?
                    wink
            • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:25
              Na tym forum Triss wypomina się trzy związki małżeńskie mimo, że dzieci nie porzuciła i wiązała się z osobami pełnoletnimi, a teraz e-mamy nagle bronią pewnej "damy" porzucajacej 3 dzieci i męża dla nieletniego. Forumowa hipokryzja.
              • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:54
                To na forum się wypowiada francuski elektorat i to tenże elektorat rażą kolejne związki wspomnianej forumowiczki? big_grin
      • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 10:56
        edelstein napisała:

> Musisz isc na francuskie forum i tam agitowac

Czy ty nieco nie przeceniasz jego możliwości?
        • edelstein Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:04
          Ano fakttongue_out
      • emka_uk Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 13:27
        25 lat co nie zmienia faktu, że to ich sprawa.
    • lusitania2 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:03
      wszystko ci się purchawa myli, wyszystko.
      To nie we Francji, a w Polsce top secret było, że Maryjka była 6 lat starsza od swojego niewydarzonego męża, we Francji nikt tajemnicy z wieku żony Macrona nie robił, a i na tym forum, przed wyborami był o tym wątek.
      • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:07
        po wyborach tez smile i to nie ten purchawowy
      • yvona73pol Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:09
        Poza tym wiek zony a nie halo?
        Obecny prezio mial kochanki, wymieniajac na nowsze modele rownolatke - matke jego dzieci, wczesniejszy chajtnal sie z byla modelka/piosenkarka, nie widze jakiegos szoku w obecnym kandydacie.
        Marine to jednak ryzyko polityczne, mimo, ze w porownaniu z ojcem poglady ma jak lagodny golabek.
        • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:15
          No właśnie. Nie wiem co jest we Francji gorszym powodem do wstydu, starsza żona, czy nieukrywający swojego podziwu dla Hitlera ojciec faszysta.
          • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:41
            starsza żona
        • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:17
          moim zdaniem ona nie ma lagodniejszych pogladow - ona lepiej zrozumiala co nie przejdzie i umie sie chamowac.
          poprzedni prezio jezdzil na skuterku i wysylal francuskich borowikow po croissanty byle tylko z kochanka spedzic czas - no to dopiero byla zenada.
    • sumire Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:06
      Biedactwo liczyło, że wygra rasistka i homofobka, a tu taki pech, więc trzeba odreagować burackim obrażaniem kontrkandydata i jego wyborów życiowych.
      • larrisa Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:13
        Że ogólnie nie wygra to raczej chyba większość zakładała, w II turze nikt nie daje jej szans, ale i tak dramat, że głosowało na nią 8 mln ludzi sad
        • nathasha Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:15
          no ale moze nie badzmy takie optymistyczne - Trumpowi tez sondaze nie dawaly szans. Przez dwa tygodnie duzo moze sie zdarzyc, po prostu nie cieszmy sie przedwczesnie (za co zreszta sam Macron swietujacy hucznie w jednej z paryskich restauracji w niedziele wieczor zostal skrytykowany)
        • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 15:38
          >II turze nikt nie daje jej szans

taaa Trumpowi nie dawano szans nawet po tym jak już podliczono głosy
          na brexit też nie było szans

zachodzę w głowę jak można wystawić tak katastrofalnego wizerunkowo kandydata na prezydenta.
          mógł się chociaż z nią rozwieźć przed wyborami, skoro już musiał startować
          • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 19:37
            Nie żebym chiała być przesadnie złośliwa, ale "rozwieźć" to możesz na przykład towar do sklepów. Natomiast z mężem możesz się ewentualnie rozwieść. Pierwsze od "rozwozić", drugie od "rozwodzić"
            • taki-sobie-nick Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 21:05
              olena.s napisała:

> Nie żebym chiała być przesadnie złośliwa, ale "rozwieźć" to możesz na przykład
              > towar do sklepów.

Mogli z żoną rozwieźć swoje manele do dwóch różnych lokali mieszkalnych. tongue_out
    • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:12
      Kogo to miałoby niby oburzać? Francuzów? François Mitterrand (francuski prezydent w latach 1981-1995) prowadził przez wiele lat podwójne życie z żoną i z o 28 lat młodszą kochanką, z którą miał nawet dziecko. A Marcon i jego starsza o 24 lata żona są małżeństwem od 10 lat.
      • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 15:35
        >François Mitterrand (francuski prezydent w latach 1981-1995) prowadził przez wiele lat podwójne życie z żoną i z o 28 lat młodszą kochanką, z którą miał nawet dziecko.

to akurat jest całkiem normalne
        • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 15:41
          Normalność w twoim pojmowaniu świata jest zaiste specyficzna.
          • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:36
            'Normalność '

excisez le mot

miałam na myśli bezpieczniejsze wizerunkowo
            Francuzi, w wbrew temu co sądzą Polacy, są dość konserwatywni w kwestii ról społecznych związanych z płcią. starszy facet zdradzający zonę z młodszą kochanką to norma obyczajowa, ale małżeństwo z dużą różnicą wieku w drugą stronę już nie. podobnie z resztą jak na całym świecie.
    • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:16
      Eee, o czymś nie wiem i Macron jest 13 letnim chłopczykiem gwałconym przez pania Robinson? To we Francji kandydat na prezydenta nie musi być pełnoletni?
      • annajustyna Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:18
        15-letnim...
        • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:30
          Oni się pobrali w 2007 roku, Marcon miał wtedy 30 lat, a nie 15.
          • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:40
            Psujesz teorię.
        • antyideal Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:42
          Została jego nauczycielką, gdy miał 15 lat. To nie znaczy, że ze sobą sypiali ani nawet, że coś ich łączyło, gdy był w tym wieku.
          • annajustyna Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 12:44
            Taaa i dlatego rodzice czym predzej przeniesli go do innego liceum...
            • antyideal Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 12:57
              Aha, a to czym prędzej trwało kilka lat, wedle informacji jakie można znaleźć w necie. Ale pewnie wiesz lepiej ;D
            • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:22
              Pewnie zbyt dużo czasu spędzali nad klaserem ze znaczkami i starymi monetami.
    • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 11:48
      Nie halo to jesteś ty i twoje uprzedzenia.
      • annajustyna Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 12:49
        Ze le pen dwukrotnie rozwiedziona nikogo nie gorszy przeciez - zadnego z mezow dla pacholecia nie rzucila...
    • alicja.delicja80 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 13:01
      A Ty pewnie niepracująca matka jesteś skoro masz czas na takie bzdety po 10 rano smile
      • yvona73pol Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 13:43
        Chcialam sprostowac, faktycznie Marine nie ma jakos lagodniejszych pogladow tylko lepszy PR i wie, ze niektorych rzeczy nie mozna mowic glosno, bo straci sie poparcie.
      • jan.kran Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 18:54
        www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,115167,21689020,emmanuel-macron-mial-15-lat-kiedy-poznal-brigitte-chodzil.html?disableRedirects=true
        • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 19:01
          "Jak obiecał, tak zrobił. Pobrali się w 2007 roku"

Hahahahaha
          Czyli czy facet bierze 24 lata młodsza z dzieckiem czy 24 lata starsza to zawsze bierze z litości ?
          • jan.kran Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 19:03
            mobil.stern.de/politik/ausland/emmanuel-macron--der-meisterschueler-und-seine-frau-brigitte-faszinieren-frankreich-7426506.html?utm_campaign=social-flow&utm_source=facebook-fanpage&utm_medium=link
    • setia Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 14:16
      Bardzo pozytywne zaskoczenie, swoją drogą pani Macron dobrze się trzyma jak na 64 lata, figura rewelacja.
    • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 15:32
      mam poważne obawy, że kwestie obyczajowe zaważą na korzyść konkurentki - Francuzi wybiorą "katoliczkę" z trzecim mężem, a nie 39-latka ożenionego ze staruszką. w ten sposób kwestie obyczajowe zdemontują UE. wiadomo, że ta wariatka LePen za wszelką cenę będzie chciała przeforsowaź frexit.

jak dla mnie ten Macron nigdy nie powinien był kandydować w wyborach prezydenckich ze względów wizerunkowy. po pierwsze jest za młody, ale to jakoś by uszło, ale TA JEGO ŻONA - facet z czymś takim nie powinien się pchać na żadne eksponowane stanowisko, a już na pewno nie na najwyższy urząd w kraju.

ewentualna wygrana LePen będzie katastrofą dla całej UE, obawiam się jednak ze jest realna - młodzieniec ze starą raszplą u boku to może być zbyt wiele dla Francuzów.

• kaka-llina Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:09
        Nie wiem czy zauwazyłaś ale wygrał pierwsza ture wyborów....
        • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:10
          zauważyłam, że ma przed sobą II turę
      • gat45 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:22
        Może i przez tę starszą żonę traci u niektórych osób o kołtuńskim widzeniu męsko-damskiego świata, ale sympatia pań w wieku 50+, jaką sobie tym małżeństwem zaskarbił, z naddatkiem to skompensuje.
        • aqua48 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:27
          Francuzi nie są tak skorzy do zaglądania do cudzych łóżek.
        • lellapolella Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:56
          Jako pani w wieku 50+ mogę się pod tym tylko podpisaćwink
        • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:06
          owszem zyska sympatię mocno dojrzałych pań, zwłaszcza tych porzuconych przez męża, samotnych lub przynajmniej nieposiadających synów. wyobraźcie sobie, że wasz syn żeni się z ćwierć wieku starszą nauczycielką... no właśnie....

ja nie twierdze, że on przegra - twierdzę jedynie że to fatalny wizerunkowo kandydat, a po Trumpie i referendum ws brexitu jego kontrkndydatkę - faszystkę trzeba traktować serio. cokolwiek by nie mówić jej wizerunek jest mniej kontrowersyjny, cóż to 2 rozwody u katoliczki.
          • kfugktru23 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:09
            Czasami lepiej wybrać mniejsze zło...
          • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:11
            Ma żonę, którą kocha pomimo krzywych spojrzeń takich jak ty - to jest ten fatalny wizerunek????

Myślę, że jego wyborcy to nie jest małostkowy beton.
            • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:21
              Gdy za starszą kobietą stoją pieniądze i możliwość zrobienia kariery to mam wtedy pewne wątpliwości czy aby na pewno chodzi o bezinteresowną miłość wink młodzika do starszej Pani.
              • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:29
                A w tym przypadku widzisz jakieś pieniądze czy możliwości kariery?
                • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:39
                  Nie no, co Ty, żadnych. Kobieta uboga, bez żadnych znaczących znajomości itd.
                  • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:41
                    Jasna sprawa, to znany fakt, że licealne nauczycielki masowo załatwiają swym krewnym i znajomym posady w bankowości i administracji prezydenckiej big_grin
                    • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:46
                      Zależy kim był jej były mąż oraz jej rodzina. To też ma znaczenie.
                      • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:48
                        O, zdecydowanie - wszak jeszcze bardziej znanym faktem jest, że byli mężowie bardzo chętnie ustawiają zawodowo swych następców u boku swych byłych żon big_grin
                        • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:54
                          Nie zrozumiałaś jak zwykle.
                          • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:55
                            Najważniejsze, że do ciebie dotarło big_grin
                        • mikk25 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:57
                          Faktem jest, że on musiał zarobić kilka milionów, żeby jej dorównać .
                          • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:08
                            Wbrew durnym insynuacjom kaza nie uczynił tego dzięki jej, a tym bardziej jej byłego męża, protekcji. Nie róbmy z pana jakiegoś człowieka znikąd, bez własnych koligacji rodzinnych i kariery budowanej osobiście.
          • aqua48 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:58
            lot.ti napisała:

> wyobraźcie sobie, że was
            > z syn żeni się z ćwierć wieku starszą nauczycielką...

No wyobrażam sobie. I co w związku z tym?
            • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 13:01
              Tak samo jak wyobrażam sobie ślub z osobą tej samej płci, o innym kolorze skóry lub religii.

Chcę, żeby moje dziecko było w życiu szczęśliwe i wybrało na partnera tego kogo kocha, a nie tego, kogo wypada kochać.
              • jadwiga1350 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 14:50
                lauren6 napisała:

> Tak samo jak wyobrażam sobie ślub z osobą tej samej płci, o innym kolorze skóry
                > lub religii.

Z faszystą też?
                • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 15:16
                  Naprawdę stawiasz znak równości pomiędzy płcią, rasą, wyznaniem, wiekiem a poglądami faszystowskimi? Ot, ciekawe.
                  • jadwiga1350 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 17:58
                    olena.s napisała:

> Naprawdę stawiasz znak równości pomiędzy płcią, rasą, wyznaniem, wiekiem a pogl
                    > ądami faszystowskimi? Ot, ciekawe.

A to bycie faszystą polega na posiadaniu poglądów faszystowskich?
                    Faszystka Le Pen jest za aborcją i za laickością... Tak jak 99 procent emam.

• olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 19:13
                      ?????Gonisz w piętkę. To ty, osobiście, zapytałas dyskutantkę z synem w odpowienim wieku, czy nie przeszkadzałoby jej rownież, gdyby związał sie on z faszystą.
            • lellapolella Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 14:10
              No ja też sobie wyobrażam, ba, nawet mam syna w stosownym wieku. I?
              • jadwiga1350 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 14:47
                lellapolella napisała:

> No ja też sobie wyobrażam, ba, nawet mam syna w stosownym wieku. I?
                >

I może kiedyś ten syn poślubi Marynę Le Pen? Kto wie? Któż z nas zna przyszłość?
                • lellapolella Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 19:30
                  Powinnam coś napisać w odpowiedzi, czy tak sobie tylko rzucasz w przestrzeń? Pytam, bo nie widzę związku z przedmiotem dyskusji.
      • sumire Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:33
        Mówimy o Francuzach, nie o Polakach.
        A gdyby miał męża, też byś uznała, że nie powinien pchać się na stanowisko?...
      • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 19:06
        > TA JEGO ŻONA - facet z czymś takim nie powinien się pchać na żadne eksponowane stanowisko

60 letnia kobieta to jest "to coś", które należy ukrywac w domu i bron boze nie pokazywac sie razem w towarzystwie?

O J P
        • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:08
          Sama to oowiedziala :
          "Emmanuel muss es jetzt schaffen. Stellt euch nur vor, wie ich 2022 aussehen werde.
        • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:37
          jeśli samemu ma się 36 to tak
          • sumire Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 23:31
            Dlaczego?
      • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:00
        lot.ti napisała:

> jak dla mnie ten Macron nigdy nie powinien był kandydować w wyborach prezydenck
        > ich ze względów wizerunkowy. po pierwsze jest za młody, ale to jakoś by uszło,
        > ale TA JEGO ŻONA - facet z czymś takim nie powinien się pchać na żadne eksponow
        > ane stanowisko, a już na pewno nie na najwyższy urząd w kraju.

Po pierwsze, nie uszło, a pomogło, bo reprezentuje świeżą polityczyną siłę, Francuzi są starymi (w sensie dosłownym i przenośnym) politykami rozczarowani. A po drugie, to ty masz bardzo małe pojęcie o Francji i Francuzach, chyba w co trzecim francuskim filmie pojawia się wątek dorastającego chłopca zadurzonego w dojrzałej, doświadczonej kobiecie. To zresztą chyba najpopularniejsza erotyczna fantazja nastolatków, seks z atrakcyjną nauczycielką, matką kolegi, albo przyjaciółką własnej matki. A jak takie amour fou kończy się prawdziwą le grand amour, jak w przypadku Macrona i jego żony, to Francuzi jako naród z ambicjami najlepszych kochanków, nie tylko wybaczają, a dają nawet dodatkowe punkty. Więc "stara raszpla", to ona jest tylko dla co najwyżej dla zaściankowych katolików z Polski.
        • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:38
          mam całkiem dobre pojęcie od Francji i Francuzach, a ty nie odróżniasz fantazji od rzeczywistości
          • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:44
            lot.ti napisała:

> mam całkiem dobre pojęcie od Francji i Francuzach, a ty nie odróżniasz fantazji
            > od rzeczywistości

To, o czym pisałam, to nie były bajki dla dzieci. A najlepszym przykładem tego, że Francuzi są raczej tacy, jak ja ich opisuję, jest fakt, że Marcon zdobył ze wszystkich kandydatów najwięcej głosów. Więc najwyraźniej starsza o 24 lata żona polityka kandydującego na szefa państwa przeszkadza tylko tobie.
      • morekac Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:32
        >ale TA JEGO ŻONA - facet z czymś takim nie powinien się pchać na żadne eksponowane stanowisko,
        Nie z czymś, a z kimś.
      • bywalec.hoteli Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 00:58
        Mam podobne przeczucia. Dodajmy jeszcze wkurzonych Francuzów na islamski terroryzm i dominację we Francji
    • znowu.to.samo Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 16:54
      Abo oni pierwsi albo ostatni??? A Elizabeth Tylor?? A Madonna??? Bardzo wiele znanych kobiet ma młodszych partnerów i to sporo młodszych. Co w tym dziwnego? Krzywdzą kogoś?? Widocznie jest im dobrze razem i co???
      • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 19:58
        He he, dorzucę koleżeństwu także proroka Mahometa - pierwsza i najwazniejsza jego żona była od niego kilka- kilkanaście lat starsza. Zresztą Mariah Carey tez jest starsza, i Vivienne Westwood i Geena Davies. Przeszkadzać może to durniom i kołtunom.
        • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:10
          To Mohamed istniał naprawdę?
          Wow
          I tym przeszliśmy na inny poziom dyskusji

W jednej linijce Koran i vivienne westwood - cudowne

Hahahahaha
          • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:15
            asmarabis napisała:

> To Mohamed istniał naprawdę?

Boże, widzisz i nie grzmisz?
            • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:26
              Raczej mahomedzie nie grzmisz ?
              Pozostsnmy w temacie
            • anetapzn Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:02
              snakelilith napisała:

> asmarabis napisała:
              >
              > > To Mohamed istniał naprawdę?
              >
              > Boże, widzisz i nie grzmisz?

Aż populalm monitor. Co za kretynka z asmarabis , matko. big_grin big_grin big_grin big_grin
              • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 29.04.17, 18:34
                À ja mam wrazenie ze to ja pisze z kretynkami ktorym jak sie cos nie wprost jak Dziecku to nigdy nie zalapia o co chodzi

Strasznie to meczace sie robi, dlaczego to nie moze byc forum dla myslacych ?
          • ra-sowa Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:21
            Ale jaki Mohamed?
            • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:28
              Konia z rzędem kto mi wytłumaczy jak olena wpadła ze małżeństwa z osoba w Wieku swojej babci maja link z Koranem ?
              • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:30
                Królestwo za kogoś, kto potrafiłby wytłumaczyć ci cokolwiek.
                • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:33
                  O jesteś- obiecałaś mi wytłumaczyć jak wygra le Pen dlaczego "Francuzi zawsze byli rasistami i dlatego sa probkemy muzułman z integracja"

Trzymam za słowo i czekam
                  • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:50
                    Czekać, to ty powinnaś na rozjaśnienie umysłu, bo do tego czasu wszelkie moje próby wytłumaczenia ci czegokolwiek są perłami przed wieprze. Ale możemy się umówić, że jak zaczniesz posługiwać się w miarę poprawną polszczyzną, to sobie to przemyślę.
                    • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:54
                      aha, wiec kłamałaś ?
                      To smutne byc tylko Taka mała kłamczuszka
                      • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:55
                        Ty z przedszkola się urwałaś?
                      • mdro Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:00
                        Lepiej napisz, kto jeszcze nie istniał naprawdę. Może Karol zwany Wielkim? Albo Kopernik big_grin
                        • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:09
                          Naprawdę nie istniał Sasza Lichodiejew w Jałcie.smile To tylko sztuczka gangu hipnotzerów i oszusta-iluzjonisty, jak mu tam? We? Wulf? Faland?
                          • mdro Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 11:12
                            Co tu ma do rzeczy Wulf? Wulf tu nic nie zawinił!
                            • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 11:15
                              Zawinił, jak wiemy, były regent cerkiewny.
                              • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 11:25
                                Tak czy owak dochodzimy w ten sposób do funduszy z podejrzanych źródeł (czy w rublach, czy walucie, to już mniejsza) big_grin
                                • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 11:43
                                  Walutę porzucili interwenci!
                                  Albo Rosjanka, komsomołka.
                                  • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:01
                                    Możliwe, że Rosjanka komsomołka, co nie zmienia faktu, że rozdawane tego wieczora w teatrze kreacje były wszak _paryskie_, więc jakby nie spojrzeć, trop ciągle a propos wink
                                    • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:03
                                      Rosjanka, bo Annuszka wylala olej słonecznikowy....
                                      A jak już chcesz tak a'propos (Purchawy, francuskich wyborów i rubli) to udzieliłabym za wieszczem przestrogi, że "ruble rosyjskie, widzę, bardzo niebezpieczne"...
                                      • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:11
                                        Prawda? Żeby się nie okazało, że "około domu stało dziesięć konduktorów, a piorun go w ostatnim pokoju wytropił" wink
                                        • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:44
                                          Ciekawe, komu z osób publicznych już stopiło, prawda?
                                          • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:46
                                            Ano smile
                                        • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:53
                                          Oraz ruble stopił. Ciekawe, komu już stopiło, prawda? smile
                            • rorzrzutny Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 15:16
                              mdro napisała:

> Co tu ma do rzeczy Wulf? Wulf tu nic nie zawinił!

Ocziwiście, że nie Wulf! Zawinił Gruppenführer Wolf!!!
                              • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 15:29
                                Wiecie co, obywatelu? Zadzwońcie co prędzej na milicję, niech wyślą w pościg za konsultantem pięć motocykli z karabinami maszynowymi.
            • olena.s Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:52
              Właściwy, czyli prorok islamu.
              Jego pierwsza żona, niejaka Khalidża, była od 6 do 15 lat od niego starsza, i żyli sobie w zgodnym - i monogamicznym - stadle przez ćwierć wieku, aż do jej śmierci. Nb. to ona go sobie upatrzyła i z jej strony wyszła propozycja małżeńska.
              • asmarabis Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:55
                6 to prawie jak 24 , zupełnie taka sama sytuacja

Hahahahaha
          • mdro Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:55
            "To Mohamed istniał naprawdę?"

O rany, czy mnie oczy mylą, czy ona właśnie zanegowała historyczność Mahometa? O-O
            Ja rozumiem, że asmarabis jest osobą z trudnością przyswajającą czytany tekst, nieumiejącą logicznie rozumować i wykazującą się sporą ignorancją, ale żeby aż tak?
        • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:46
          I Agatha Christie. Trochę takich kobiet było. A samotne brzydule zazdroszczą, że "takie coś" bzyka się z młodszym od siebie przystojniakiem.
          • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:14
            I Agatha Christie. Trochę takich kobiet było. A samotne brzydule zazdroszczą, że "takie coś" bzyka się z młodszym od siebie przystojniakiem.

serio jesteś taka pusta, czy tylko udajesz?
            przecież tu nie idzie o to kto z kim się bzyka - prosta kobieto - tylko o ile głosów ten pan straci z powodu kontrowersyjnego wizerunku, dodam bardzo cennych głosów, jako że jego konkurentka do fotela jest kompletnie nieodpowiedzialna i jej wygrana oznacza najpewniej koniec UE. gra toczy się o bardzo wysoką stawkę, a ty pusta lalko sprowadzasz temat do bzykania, co jest w tym kontekście całkowicie nieistotne.
            • kropkacom Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:21
              "...wizerunku, dodam bardzo cennych głosów, jako że jego konkurentka do fotela jest kompletnie nieodpowiedzialna i jej wygrana oznacza najpewniej koniec UE."

No naprawdę, co za troska. Wzruszyłam się. Już nie tylko o biednego pana ale i o całą Europę. wink
            • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:19
              A ile głosów stracił Lech Kaczyński z powodu małżeństwa ze starszą o 8 lat i niezbyt piekną kobietą?

Z tego co słyszę to dzisiaj są stawiani jako wzór pięknej miłości do grobowej deski.

U nas ci taki związek prezydenta nie przeszkadzał, a u Francuzów już tak?
              • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:22
                Kaczyński był pełnoletni, poza tym nie był od niej zależny jak zależny jest nauczyciel od ucznia.
                Tu kobieta wykorzystała swoją funkcję do uwiedzenia nieletniego ucznia.
                Już widzę jakbyście reagowały gdyby zamiast 15 -letniego ucznia i starszej sporo nauczycielki była 15-letnia uczennica i nauczyciel.
              • regina-phalange Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 17:13
                Wiesz, 8 lat to jednak nie 24. Chociaż jeśli kobieta jest starsza o 8 lat, to chyba budzi to większą sensację, niż jeśli facet jest starszy o 24 lata.
                Z naszego podwórka Monika Olejnik ma partnera młodszego o 15 lat. A Ewa Kasprzyk ponoć żyje w otwartym małżeństwie i miewa dużo młodszych kochanków.
                • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 19:26
                  Są jakieś zasady SV lub prawne, które mówią jaka jest dozwolona różnica wieku między małżonkami?
                  • regina-phalange Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 22:00
                    A czemu pod moim postem (jeśli dobrze widzę)?
                    • regina-phalange Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 22:03
                      OK, kumam. Napisałam o fakcie - że 8 lat to nie 24. Chyba nie zaprzeczysz? smile
          • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:19
            Naprawdę? W byle kurorcie tłuste 50-letnie Niemki prowadzają się z egzotycznymi Panami około 25 lat. Naprawdę mam im zazdrościć?
            • asia-loi Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 22:40
              kaz_nodzieja napisała:

W byle kurorcie tłuste 50-letnie Niemki prowadzają się z egzotycznymi
              > Panami około 25 lat. Naprawdę mam im zazdrościć?

>
              kaznodzieja, jakbyś się tak Ty, prowadzał może z dużo młodszym facetem, to może byś w końcu "zaciążył" big_grin
    • livia.kalina Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 20:24
      co, już się zaczyna agitkę na kandydatkę Kremla?

jak następnym razem będziesz chciała zażartować z nazywania siebie "putinowskim trollem" to koniecznie daj co najmniej ze dwie uśmiechnięte emotki bo jedna może nie starczyć.
    • antoninanana Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 21:34
      Nie wiedziałam, poczytałam, zerknęłam. Ależ piękna! Śliczny uśmiech, oczy... I te nogi... Jak mieć w tym wieku takie nogi?!
      • snakelilith Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 21:41
        No, ona wygląda jak na swój wiek fantastycznie!

https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/brigitte-macron-ist-die-starke-frau-an-der-seite-emanuel-macrons-des-franzoesischen-wahlsiegers-vom-s-200359213-51429822/2,w=323,c=0.bild.jpg
      • nickbezznaczenia Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 21:47
        Na pewno ma opadające kolana!
        W tym wieku nie ma prawa nie mieć!

Tak tutaj na forum swego czasu przeczytałam.
        • antoninanana Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 21:58
          Google pokazuje, że ma piękne kolana oraz - uwaga- uda! Takie uda w tym wieku! Ja też chcę!
          • nickbezznaczenia Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 22:10
            Musisz poczekać do tego wiekusmile
          • asia-loi Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 25.04.17, 22:28
            antoninanana napisała:

> Google pokazuje, że ma piękne kolana oraz - uwaga- uda! Takie uda w tym wieku!
            > Ja też chcę!

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/jR5ktkqTURBXy8zODIwYWJjMDFkN2RjNWQ5MGVlODhjNmIxMTQyZTZmYS5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM
            • asia-loi Re: uda 25.04.17, 22:32
              https://pbs.twimg.com/media/C7etcvaWsAEHAh2.png
              • dotcomhaha Re: uda 26.04.17, 08:24
                Nogi zylaste jak dla mnie,w pewnym wieku lepiej nie być zbyt szczuplym.niemniej z twarzy ta różnica wieku jest bardzo widoczna,przypuszczam że na żywo jeszcze bardziej.matka i syn.I żeby nie było tak samo określam pary gdzie facet jest stary a dziewczyna młodziutka .tato z córką.oczywiście nie krzyczę tego w twarz zainteresowanym XD ale uważam za co najmniej dziwne.
                • vaikiria Re: uda 26.04.17, 10:11
                  Czyli gdyby była taka sama różnica wieku, ale mniej widoczna po twarzach to sytuacja byłaby inna?
                  • dotcomhaha Re: uda 26.04.17, 21:11
                    Weź się nie wyglupiaj.niby jak niespełna 40 latek w sile wieku może mieć taką samą twarz jak ktoś dużo starszy.musiałby chyba pić i cpac żeby się zmarchow dorobić.to jest fizycznie niemożliwe.więc your argument is invalid.I niech sobie będą szczęśliwi,na zdrowie.ja mówię tylko o kwestiach wizualnych.
                • regina-phalange Re: uda 26.04.17, 22:07
                  Pani jest zadbana, szczupła, zgrabna, modnie ubrana. Ale moim zdaniem po prostu brzydka. Pan dosyć przystojny i o chłopięcej urodzie, więc różnica wieku jeszcze bardziej rzuca się w oczy.
                  • snakelilith Re: uda 26.04.17, 22:28
                    regina-phalange napisała:

> Pani jest zadbana, szczupła, zgrabna, modnie ubrana. Ale moim zdaniem po prostu
                    > brzydka. Pan dosyć przystojny i o chłopięcej urodzie, więc różnica wieku jeszc
                    > ze bardziej rzuca się w oczy.

Pani nie startuje w wyborach Miss Universum więc nie musi zadowalać niczyich wyobrażeń o urodzie. I tego, że jest sporo starsza od męża, też nie musi przed nikim ukrywać, bo to nie jest tajemnicą. Wystarczy, że wygląda na energiczną, zadbaną i świetnie się trzymając kobietę, jak na swój wiek. Czego nie można powiedzieć o wielu forumkach, te mają bowiem prawdopodobnie o wiele młodsze (co nie znaczy automatycznie lepsze) ciała, ale totalnie zramolałe poglądy.
                    • regina-phalange Re: uda 26.04.17, 23:04
                      Skomentowałam, co widzę. Nie wiedziałam, że nie wolno. suspicious Kilkakrotnie pisałam, że niech ludzie się dobierają w pary jak chcą.
                  • aankaa Re: uda 28.04.17, 01:36
                    regina-phalange napisała:

> Pani jest zadbana, szczupła, zgrabna, modnie ubrana. Ale moim zdaniem po prostu
                    > brzydka. Pan dosyć przystojny i o chłopięcej urodzie, więc różnica wieku jeszc
                    > ze bardziej rzuca się w oczy.

pani bierze udział w 2 turze wyborów na prezydenta Francji ?
                    • regina-phalange Re: uda 29.04.17, 14:46
                      Ale że w ogóle nie można komentować jak prezentuje się pani?
                      Czy pisać, że wygląda świetnie można, ale że jest brzydka, już nie?
                      • olena.s Re: uda 29.04.17, 18:17
                        Wiesz ty co?
                        Przypomina mi się taka oto historyjka.
                        Kiedy obrano Jana XXIII, to podobno zdarzało mu się prysnąć z Watykanu. I kiedyś na ulicy usłyszał, jak dwie idące przed nim panie komentuja konklawe: że ten Roncalli moze i przyjemny, ale okropnie brzydki. Wtedy J23 przyspieszyl kroku, zrównał się z rozmawiajacymi i szepnął "bo konklawe to nie konkurs piękności, drogie panie".
                        Jakie znaczenie ma uroda papieża, prezydenta, a tym bardziej małżonka prezydenta?
                        • asia-loi Re: uda 29.04.17, 18:29
                          olena.s napisała:

> Jakie znaczenie ma uroda papieża, prezydenta, a tym bardziej małżonka prezydenta?

Oj ma. Zobacz choćby na tym forum, ile jest dyskusji nad ubiorem pierwszych dam, nad ich zachowaniem, nad tym co powiedziały, zrobiły itd. Jak wyglądają, czy są chude, grube, ładne, brzydkie.
                          Wszystko naród komentuje. Moim zdaniem okropne jest, jak się jest osobą znaną, na świeczniku.
                          Wielu ludzi "goni" za sławą i kasą. A jak chciałabym być tylko bogata, sławna - nigdy.
                          • olena.s Re: uda 29.04.17, 18:45
                            No ale to są zwykłe ploty. W kontekście wyborów powszechnych istotne oczywiście jest jak wyglada kandydat - czy budzi sympatię i zaufanie, czy robi wrazenie inteligentnego etc. Ale małżonek kandydata????
                        • asmarabis Re: uda 29.04.17, 18:39
                          No Prosze od Mahometa przeszliśmy do Jana xxlll czyli jest szansa ze pojawi sie wzmianka o postaci z teraźniejszości która cos wniesie do dyskusji wink
                        • regina-phalange Re: uda 29.04.17, 19:13
                          Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie - w ogóle nie można komentować, czy nie można komentować negatywnie? Szczególnie w morzu poprawnych politycznie zachwytów, jak to pani świetnie wygląda i ze gdyby syn przyprowadził narzeczoną starsza o 20-kilka lat, to nic takiego.
                          Dla mnie osobiście i bezpośrednio, znaczenia mnie ma żadnego, tylko stwierdziłam, co widzę (ja) na wstawionych zdjęciach. Ale generalnie prezencja rodziny kandydata ma znaczenie, bo najbliższa rodzina bywa wykorzystywana marketingowo.
              • mikk25 Re: uda 26.04.17, 09:32
                Nogi zgrabne ale stare, na okładce fotoshop.
                • vaikiria Re: uda 26.04.17, 10:19
                  Tyle że to nie ma najmniejszego wpływu na to, czy są ze sobą szczęśliwi, czy nie.
            • lot.ti Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:10
              fotki wizerunkowo KATASTROFALNE, facet zbyt młody na prezydenta przy starszej pani wygląda jak gimbus.
              • sumire Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:27
                Nie jest zbyt młody. Prawo pozwala mu startować.
            • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:17
              Jak babcia z wnukiem.
              Lub Niemka z animatorem egipskim.
              • bywalec.hoteli Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 29.04.17, 14:50
                Dobre smile
    • echtom Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 00:14
      Nie jestem entuzjastką związków z dużą różnicą wieku, ale jeśli już, to wolę w tę stronę, przynajmniej nie jest tak banalnie.
    • princesswhitewolf Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:33
      > Wszak młode dziewczyny w związku ze starszym facetem od razu podejrzewane sa o kompleks ojca.

czyzby? takich zwiazkow sa dziesiatki jezeli nie setki wsrod celebrytow i wszyscy z calkowitym spokojem to akceptuja i nikogo nie burzy to bo wszak... ona taka piekna i mloda wiec trudno sie dziwic

Tu po prostu sytuacja jest odwrotna. No i co, z tego powodu to taki skandal??
      • iwoniaw Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:43
        Skandal to jest tu co najwyżej w głowie autora wątku, bo raczej nie francuskiego elektoratu. Pan M. z żoną nie pojawił się na scenie politycznej wczoraj, facet od lat pracował w administracji rządowej, był ministrem i nie chodził kanałami. Z żoną prócz miejsc publicznych pojawiał się także na okładkach prasy kolorowej (jak np. zalinkowane w tym wątku) i francuski wyborca doprawdy nie musiał szukać, żeby się dowiedzieć kim jest (i jak wygląda i ile ma lat) jego żona. Nie przeszkodziło mu to jakoś wygrać I tury wyborów prezydenckich, więc można sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Francuzom przeszkadza taka pierwsza dama, czy nie.
        Zresztą co tu komentować - wizja, że we Francji ktokolwiek pozwoli sobie (i w ogóle wpadnie to komuś na serio do głowy jako pomysł, który może być skuteczny) na dyskredytowanie kogokolwiek z powodu wieku żony, mogła pojawić się tylko w głowie kogoś z intelektem na miarę autora wątku.
      • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:15
        Jakby 15 -latkę zbałamucił 40-latek inaczej byście śpiewały.
        Tu jest odwrotna sytuacja i nagle uważacie, że jest w porządku.
        Zresztą mamy równouprawnienie, skoro kobiety karierę w różnych branżach robią na sypianiu z odpowiednimi osobami to wszak i mężczyźni też mogą, prawda?
        • echtom Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:01
          > skoro kobiety karierę w różnych branżach robią na sypianiu z odpowiednimi osobami to wszak i mężczyźni też mogą, prawda?

Ale jaką karierę zapewnia sypianie ze zwykłą nauczycielką?
        • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:17
          Nie masz żadnych dowodów, że jako 15 latek sypiał z nauczycielką. Mogła to być przyjaźń, która po latach przerodziła się w coś więcej.
          • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:23
            Na pewno przyjaźń, na pewno. Bo jak ogólnie wiadomo nastolatki przyjaźnią się z 40-latkami zamiast ze swoimi rówieśnikami.
            • lauren6 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 12:50
              Proofs or it didnt happen.
    • princesswhitewolf Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 08:34
      poza tym... oni sa szczesliwi. A ty jestes?
      • kaz_nodzieja Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:16
        Nie oceniam szczęśliwości po zdjęciach w prasie.
        • princesswhitewolf Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 11:48
          jestem pewna ze Pan na pewno juz wymienilby owa Pania na mlodszy model jezeli nie byloby tam uczucia.

Mnie bardziej "zgorszylo" ze Sarcozy ozenil sie z przyglupiasta seksoholiczna modelka Bruni.
    • purchawkapuknieta zbiorczo 26.04.17, 09:52
      Ni chu chu piękna i romantyzmu w związku z taką historia doszukać się nie mogę.
      Facet z mamusia u boku chce być ojcem narodu. Jak rozumiem w polityce też znajdzie protektora płci żeńskiej. Czyżby zasadzał się na Aniele Złotą Panią?

Dwa. W przypadku polityki francuskiej (tu zwracam sie do domorosłych politolożek z bazą historyczną godną Petru) naznaczanie i stygmatyzowanie polityka, jako sympatyka Rosji... Hahaha.

Powiew świeżości Macrona? Bobo namaszczone przez Hollande'a jak Rysio przez Balcerka.

https://www.teletrader.com/newsImage/63180/713/hollande-to-urge-voting-for-macron-in-second-round.jpg

Kandydat dla UE idealny - żeby było tak, jak było. Ze strefy euro nie wyprowadzi, a i szerzej otworzy drzwi dla imigrantów ekonomicznych oferujących dogłębne i definitywne ubogacnie najstrszej córy kościoła.

merytorycznych uwag ad personam nie komentuję big_grin
      • vaikiria Re: zbiorczo 26.04.17, 09:57
        Czy romantyczna historia to jakakolwiek wartość dodana w przypadku prezydentury?
      • sumire Re: zbiorczo 26.04.17, 09:57
        Cały twój wpis jest ad personam. Przykro mi naprawdę, że twoja idolka o zabetonowanym mózgu przegrała.
        • olena.s Re: zbiorczo 26.04.17, 10:06
          Mi tam wcale nie przykro.
        • purchawkapuknieta Re: zbiorczo 26.04.17, 10:57
          big_grin rozumiem, ze mówisz o LP? A cóż ona przegrała? Jej ewentualna przegrana w wyborach jest przegraną Francji i Europy, która planuje pozostać w cywilizacji zach.
          • sumire Re: zbiorczo 26.04.17, 11:00
            Jej nie zależy na Europie. W najmniejszym stopniu.
          • livia.kalina Re: zbiorczo 26.04.17, 23:00
            tak, tak - przegranie sponsoretki Putina to przegrana Europy wink
      • mix_koralowy Re: zbiorczo 26.04.17, 15:07
        Namaszczony??? To ty jednak kompletnie sie nie orientujesz... eot
      • livia.kalina Re: zbiorczo 26.04.17, 15:10
        >Facet z mamusia u boku chce być ojcem narodu.

Szybko przeszłaś od Francji do Polski.
        • iwoniaw ROTFL :-D n/t 26.04.17, 15:28

• lellapolella Re: zbiorczo 26.04.17, 19:32
          Wujek Staszek się chowa - szacunbig_grin
    • vaikiria Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:56
      Co ma molestowanie dziecka do faceta, ktory bierze ślub w wieku 30 lat?
      • annajustyna Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 09:59
        To ze w momencie slubu byl molestowany od 15 lat...
        • vaikiria Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:03
          big_grin Biedne dziecko...
        • echtom Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:04
          A jaki jest we Francji wiek przyzwolenia?
          • vaikiria Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:10
            15.
    • mix_koralowy Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 10:44
      Zapewniam, nikogo nie interesuje wiek malzonkow kandydatow. W tym roku jest wyjatkowe zainteresowanie wyborami, duzo sie o tym mowi, ale o programach, konekwencjach, a nie o kolanach malzonkow!... Brigitte Trogneux w zaden sposob nie obciaza wizerunkowo swojego meza, jak to ktos stara sie przeforsowac powyzej - wrecz przeciwnie: jest przesympatyczna i dodaje mu punkty. I wbrew temu, co zostalo tu zasugerowane, na zywo wyglada jeszcze lepiej : )
    • natalia.nat Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 13:44
      Dorośli ludzie mogą sobie wybierać na partnerów życiowych kogo chcą. Zajmij się swoim życiem, a nie włażeniem do cudzych sypialni i zastanawianiem się co kim kierowało i dlaczego tak wybrali. Gó... wiesz o tych ludziach.
      • jadwiga1350 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 14:44
        natalia.nat napisała:

> Dorośli ludzie mogą sobie wybierać na partnerów życiowych kogo chcą. Zajmij się
        > swoim życiem, a nie włażeniem do cudzych sypialni i zastanawianiem się co kim
        > kierowało i dlaczego tak wybrali. Gó... wiesz o tych ludziach.

Dziwny post na tym forum. Jeszcze nie tak dawno, debatowano tu, dlaczego Melania jest z Trumpem.
        Albo dlaczego żona polityka Pis nie odeszła od bijącego ją małżonka.
        I wtedy żadnego "gó... wiesz" nie było.
        • natalia.nat Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 15:01
          Ale co jest dziwnego w tym, że ludzie robią nie tak jak ty uważasz że powinni robić, tylko tak jak chcą. Melania chce być z Trumpem to jest, żona polityka Pis chciała być z bijącym ją mężem, to była. Nie musimy popierać ani rozumieć decyzji innych ludzi, jeżeli nam nie szkodzą. To chyba oczywiste.
    • regina-phalange Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 26.04.17, 17:19
      Tak duża różnica wieku - w obie strony - dla mnie osobiście byłaby nie do przejścia. Tzn. aktualnie to z mężczyzną starszym o 24 lata, bo o byciu starszą od mężczyzny o tyle lat, mogłabym ewentualnie teoretyzować za kilkanaście lat. Co nie zmienia faktu, że każdemu jego porno i nawet jeśli to wynika ze specyficznych potrzeb emocjonalnych lub seksualnych, to nikt nikogo nie krzywdzi ani prawa nie łamie.
    • aankaa Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 28.04.17, 01:09
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21716469,wygral-i-ture-wyborow-we-francji-teraz-ostro-krytykuje-polske.html#MT
    • mamma_2012 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 29.04.17, 12:59
      A wiedziałaś, że niedoszły premier Gliński zostanie ojcem dziecka pewnej ponad 20 lat młodszej pani?
    • mama303 Re: Wybory we FR, dlaczego o tym się nie mówi 29.04.17, 13:54
      no nie jest to zbyt typowy związek ale jesli sa ze soba tak długo to chyba świadczy na ich korzyść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka