Dodaj do ulubionych

Piekło slim

06.05.17, 16:34
Dla projektantów mody musi być osobny krąg piekieł chyba. Czy wszystko co obecnie jest szyte musi być slim względnie ultraslim? Co następne? Pokazywanie kostek w garniturze?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Piekło slim 06.05.17, 16:43
      Trzeba zrec mniej
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 16:48
        Mam piękne ciało. Boskie. Lepsze niż w photoshopie. Sęk w tym że nie pozuję tylko do zdjęć ale także w nim siadam za biurkiem. I nie tylko. A wtedy slim jest niewygodny bo uciska i odbiera tlen tkankom.
        • cosmetic.wipes Re: Piekło slim 06.05.17, 16:52
          Jak uciska, to nie jest slim, tylko rozmiar lub dwa za małe.
          • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 16:54
            Jeśli siądziesz to to co jest slim wpija się jak stringi. A nie da się zrobić garnituru z laicry...
            • cosmetic.wipes Re: Piekło slim 06.05.17, 17:00
              Widocznie kupujesz garnitury złej jakości/źle uszyte.
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 17:03
                Bytom, Próchnik, Wólczanka kiepsko szyją?
                • cosmetic.wipes Re: Piekło slim 06.05.17, 19:25
                  Jak już koniecznie musisz korzystać akurat z tych, to Bytom ma usługę szycia na miarę. Może po prostu masz inne proporcje niż ich masowe szablony.
                  • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:43
                    Bytom nie szyje na miarę. Oni szyją z gotowych szablonów. Czyli uszyją ci taki garnitur jak w sklepie.
                    • cosmetic.wipes Re: Piekło slim 06.05.17, 20:27
                      Z gotowych to szycie na zamówienie. A szyją też na miarę w wybranych salonach. Ta informacja jest na ich stronie, linka nie wkleje, bo mi na telefonie wychodzi z błędem.
                      • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:44
                        cosmetic.wipes napisała:

> Z gotowych to szycie na zamówienie. A szyją też na miarę w wybranych salonach.
                        > Ta informacja jest na ich stronie, linka nie wkleje, bo mi na telefonie wychodz
                        > i z błędem.

Ale wiesz, że szycie codziennych ubrań na miarę to od kilkudziesięciu lat, dzięki postępowi technicznemu, rozrywka głównie dla snobów? Że normalny człowiek po prostu szedł do sklepu i kupował ubranie, w które się wygodnie mieścił i miał to załatwione w pół godziny?

• saszanasza Re: Piekło slim 06.05.17, 20:21
                  kfugktru23 napisał:

> Bytom, Próchnik, Wólczanka kiepsko szyją?

Ostatnio zaprzyjaźniona krawcowa stwierdziła, że niestety, ael wymienione przez ciebie firmy jakością szycia niczym nie róźnią się od sieciówekuncertain
              • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 18:32
                To sa garnitury dla mlokosow,w zla rozmiarowke celuje.
                • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:33
                  Tylko że powoli moda przełazi na resztę.
        • sueellen Re: Piekło slim 06.05.17, 16:53
          Chodzi ci o takie modele np bluzek z nierozciągliwego materiału lub marynarek w których wszystko jest ok gdy się stoi prosto i nie rusza ale już zgięcie rak w łokciach staje się niewygodne?
          • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 16:55
            oooo!!! W Top Model nie było na ten temat ani słowa.
            • sueellen Re: Piekło slim 06.05.17, 17:23
              No to jeśli o takie slim Ci chodzi to też to zauważyłam. Wszystko super fajnie dobrze lezy dopóki w doskonale skrojonej marynarce nie zegnę rąk... Rozmiar za duży jest... za duży. Okazuje się, żem za gruba w łokciach big_grin

Tak się już naciełam raz i mam teraz marynarkę do tego aby wisiala i zdobiła szafę, teraz tego bardzo pilnuje.
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 17:39
                Próbowałaś diety?
        • issa-a Re: Piekło slim 06.05.17, 17:42
          >Mam piękne ciało. Boskie. Lepsze niż w photoshopie.

hłe hłe hłe...spadlam z krzesła... w rozmiarze slim, oczywiście.
          • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 17:47
            Przymnie nawet Dawid Michała Anioła wymięka.
            • nangaparbat3 Re: Piekło slim 10.05.17, 20:09
              A przy mnie Wenus z Milo big_grin big_grin big_grin
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 10.05.17, 20:43
                A nie z Willendorfu?
            • stacie_o Re: Piekło slim 03.06.17, 12:59
              Dawid ma malego penisa, nietrudno go prześcignąć.
    • aj_riszka Re: Piekło slim 06.05.17, 17:16
      Mam zle wiesci : teraz bedzie skinny a potem superskinny. I co teraz ? Czy masz jakis plan awaryjny ?
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 17:19
        Zacznę chodzić nago tylko posypany brokatem.
      • aj_riszka Re: Piekło slim 06.05.17, 17:46
        (p.s ...i po co ja pytam? nic sie nie ucze na bledach)
      • ada1214 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:38
        aj_riszka napisała:

> Mam zle wiesci : teraz bedzie skinny a potem superskinny. I co teraz ? Czy masz
        > jakis plan awaryjny ?

Ja mam. Bede chodzic w dresach big_grin zreszta i tak juz pora, jestem pare lat po 40stce.
        big_grin
    • wisniowy_sad Re: Piekło slim 06.05.17, 17:24
      Gdzie Ty widzisz te ciuchy slim? Ja wszędzie, nawet w Zarze (która z zasady szyje na naprawdę chude dupy) widzę wielkie kimonowe wory i koszule oversize. A jeśli nawet w to się nie mieścisz, to polecam sklepy plus size.
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 17:30
        A choćby w Bytomiu. Ostatnio zobaczyłem garnitur, pytam się sprzedawcy czy mogę przymierzyć a on odradza... bo to ultra slim. Kolekcja specjalna na matury...
        • issa-a Re: Piekło slim 06.05.17, 17:58
          mam patykowatych synów. Czyli wysocy i chudzi. Ostatnie garnitury, jakie kupowali, to był Bytom.
          No fakt, trochę spodnie zwęzilam ale one sa do tego przystosowane, bez problemu można zwęzic.
          Jestes za gruby, po prostu.
          • chocolate-cakes Re: Piekło slim 06.05.17, 18:08
            Ja mam jednego bardzo chudego syna. Maturę zdawał rok temu. Dzięki Bogu są teraz garnitury slim smile
          • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 18:09
            Trudno,by dorosly facet mial figure 18latka.Owszem firmy Olymp,Bytom maja kolekcje slim.Moj sie w barach nie miesci.
            • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:16
              A jak weźmie rozmiar większe to wisi i źle się układa i rękaw jest za długi.
              • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 18:26
                Rekaw dobry,ale za szeroka
              • chocolate-cakes Re: Piekło slim 06.05.17, 19:01
                Jak syn kupował, chyba w Wolczance, to były garnitury dla młodych, wysokich i chudych chłopaków ale też dla dorosłych mężczyzn, normalne, nie slim. Z tym że fakt, ostatnio te normalne są innego kroju, jakby szczuplejsze.
                • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 19:05
                  No wlasnie ostatnio kroj jest co raz to szczuplejszy
                  • chocolate-cakes Re: Piekło slim 06.05.17, 19:29
                    To prawda, od jakiegoś czasu. Mój mąż kupował garnitur ze dwa lata temu i już modele były w większości takie bardziej slim, no ale nie takie jak te prawdziwe slim dla 18 latka. Mąż się przyzwyczaił smile
                    • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:40
                      No właśnie nie do końca. Dwurzędówki ze świecą szukać, króluje garnitur włoski, bliższy ciału. No właśnie, ciału. Ciało mężczyzny to nie to samo co patyki i żebra chłopaczka. A garnitur szyje się wąski, bez ramion, rękawy i nogawki jak rurki. A gdzie miejsce na biceps i łydkę? To tak jakby szyć sukienki bez biustu. Po prostu poszerzają garnitur studniówkowy zamiast szyć od nowa.
                      • pade Re: Piekło slim 06.05.17, 20:28
                        Mój syn, maturzysta, ma garnitur z Próchnika. Uparł się na niego, bo "wszyscy" takie mają (w jego wieku oczywiście) i za każdym razem gdy go nakłada, zastanawiam się kiedy mu szwy pęknąbig_grin
                        • pade Re: Piekło slim 06.05.17, 20:31
                          Z kolei, gdy chcieliśmy kupić w Próchniku garnitur dla męża, zaznaczam nie jest grubasem, waży 80kg i ma prawie 180cm, w slimy się nie zmieścił a w te, które mu zaproponowano zmieściłoby się dwóch takich jak on. Leżały koszmarnie. Nie wiem jak można coś takiego sprzedawać.
                          Ostatecznie kupiliśmy w sieciówce. Leży idealnie.
                        • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 20:33
                          To sie nazywa "sila woli"
                          • pade Re: Piekło slim 06.05.17, 20:36
                            Znaczy się, szwy się trzymają siłą woli?smile
                            • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 21:56
                              A co innego?wink na serio moda meska ostatnio tenduje do kanonow mody damskiej czyli absolutnego ignorowania cech plci stosownych do wieku
                              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 22:02
                                Bo uszycie ubrania z wypukłościami przekracza możliwości chińskich szwaczek...
                                • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:20
                                  kfugktru23 napisał:

> Bo uszycie ubrania z wypukłościami przekracza możliwości chińskich szwaczek...

Nie. Przekracza możliwości zachodniego kierdziała rozliczanego z obniżania kosztów. Szwaczka uszyje wszystko, co jej skroją, jaki problem.
            • issa-a Re: Piekło slim 06.05.17, 19:36
              >Trudno,by dorosly facet mial figure 18latka.Owszem firmy Olymp,Bytom maja kolekcje slim.Moj sie w barach nie miesci.

dorosly, nie dorosly... moi synowie aktywni sportowo. Jeden sporty wschodnie, drugi głównie piłe ale "mułami" co rusz się chwali. Czyli, w barach jest co trzeba.
              A porządne firmy, w tym Bytom, mają w ofercie sklepowej drobne poprawki typu skrocenie, drobne zweżenie. Sami korzystalismy.
              Jesli poprawka nie mieści się w ramach usługi to znaczy, że to nie jest "drobne" dopasowanie ale rozmiar w ogóle się rozmija. Czyli, jestes za gruby, powtórzę.
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:41
                I co mam zrobić? Chodzić owinięty w prześcieradło? To nie Rzym...
              • ichi51e Re: Piekło slim 06.05.17, 20:04
                Wysportowany 18latek to mimo wszystko co innego niz wysportowany 30latek wink
                • ichi51e Re: Piekło slim 06.05.17, 20:07
                  https://swimmingworld.azureedge.net/news/wp-content/uploads/2015/06/michael-phelps-posed-santa-clara-2015.jpg
                  https://wp.production.patheos.com/blogs/philosophicalfragments/files/2012/08/michael_phelps.jpg
                  • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 20:08
                    Skąd masz moje fotki?
                  • mamolka1 Re: Piekło slim 06.05.17, 20:12
                    Pływacy to wogóle inna kategoria 😉.. Mój Duży od 10 roku życia trenuje wyczynowo pływanie - bary, klata pięknie rozrośnięte, dupka umięśniona ale wąska. W zeszłym roku też trudno było dopasować garniak na maturę
                    • ichi51e Re: Piekło slim 06.05.17, 20:15
                      wink wyzej d sie nie podskoczy - 18letni chopiec jest u progu swoich fizycznych mozliwosci - tak przyjemnie patrzec jak meznieja...
              • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 20:08
                Tak przy okazji wiesz jaka jest roznica w zawartosci tluszczu u faceta 18 i 30?pomijam kulturystow
          • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:10
            Chyba między uszami. 180 cm wzrostu/75 kg wagi. Z czego mam schudnąć?
            • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 18:28
              Nie wiem dlaczego porownuja budowe 18latka z doroslym facetem. Same sie tez do 13latek porownuja?
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:31
                To nie wiesz że każda kobieta wejdzie w rozmiar 34? Nawet tonowa. Tylko masła trzeba...
                • edelstein Re: Piekło slim 06.05.17, 18:37
                  Ja nie wchodze.Nigdy nie wchodzilam.
        • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 18:19
          I nie było innej kolekcji niż ta dla maturzystów? Kurcze, mam kolegów o zupełnie różnorodnych budowach, żaden nie jest jakiś ultra chudy i jakoś kupują te garnitury i leżą na nich normalnie. Cuda panie.
          • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:23
            Nowej nie. A stare już mam.
            • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 18:25
              To idź do innego sklepu.
              • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:28
                Też nie ma.
                • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:29
                  Wszędzie slim.
                  • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 18:33
                    Zgroza. Problemy pierwszego świata. Szyj na wymiar.
                    • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 18:35
                      Tylko że ja pracuję w garniturze. Czyli dwa garnitury w roku to minimum. Najlepiej cztery. Uszycie to 5 tysięcy. Czyli ze 20 tysięcy rocznie. Zdzebko drogo. Ale jak mus to mus.
                      • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 18:47
                        A ty w tych garniturach przy piecu hutniczym pracujesz, że tak ci się szybko zużywają?
                        • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:30
                          A ty cały rok w jednej sukience do pracy chodzisz?
                          • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 19:41
                            Nie, mam mnóstwo smile Jednak problem twój jest dla mnie niezmiernie nieprawdopodobny, tym bardziej, że Polacy do szczupłych nie należą, a jakoś na uroczyste okazje większość ma garnitury, do pracy też. Nie wydaje mi się, że żaden z nich nie może sobie nic znaleźć, bo wszystko jest slim. No chyba że ten wątek jest o tym, jakim jesteś muskularnym Adonisem, ale nie byłoby to spójne z twoim obrazem, stworzonym na forum.
                            • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:44
                              A jaki mam obraz?
                              • sundry Re: Piekło slim 06.05.17, 19:55
                                Kojarzysz mi się z tym, co go żadna nie chce...
                    • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:17
                      sundry napisała:

> Zgroza. Problemy pierwszego świata. Szyj na wymiar.

Owszem, problem pierwszego świata. Tym niemniej żyjemy w pierwszym świecie, więc to nasze problemy. Niemożność pójścia do sklepu i kupienia pasujących koszuli i spodni jest realnym problemem życiowym. Może nie tej klasy, co brak pieniędzy na jedzenie, ale jest.
              • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:15
                sundry napisała:

> To idź do innego sklepu.

Bądźmy poważni. We wszystkich sklepach jest dokładnie to samo, metki się różnią.
        • martishia7 Re: Piekło slim 06.05.17, 21:38
          Bo współcześni szczupli młodzieńcy są piękni jak starożytny bóg - Suchoklates.
    • mamalgosia Re: Piekło slim 06.05.17, 19:32
      Jedna sprawa to to, że nie każdy wejdzie w taki rozmiar. A druga to ta, że nie każdemu się musi podobać. Ja jestem za gruba, więc nie ma dyskusji. Ale mój syn jest szczupły, ma idealną figurę, a w tych ciuchach slim wygląda jak debil. Po co się oszpecać? Akurat teraz są matury, można popatrzeć, bo czesto chłopcy mają dobre figury. I w normalnie szytych garniturach wyglądają ładnie, a w tych slim niedbale, głupawo i pajacowato
    • maslova Re: Piekło slim 06.05.17, 19:41
      A ja chyba rozumiem ból. Nieodmiennie, kiedy patrzę na "Milionerów" i stojącego Huberta Urbańskiego, zwłaszcza ubranego w jasną marynarkę, mam wrażenie, że pożyczył ją od dużo młodszego brata. Wygląda jakiś taki pokurczony. A przecież Hubert jest szczupły.
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 19:56
        Bo slim podkreśla jeszcze tą chudość.
        • maslova Re: Piekło slim 07.05.17, 00:43
          Ale w takim wydaniu marynarka wcale nie podkreśla chudości, (zresztą Hubert jest szczupły, nie chudy), tylko sprawia wrażenie za małej.
      • chocolate-cakes Re: Piekło slim 06.05.17, 21:48
        Dokładnie takie samo miałam wrażenie gdy zobaczyłam Urbańskiego po raz pierwszy w nowej edycji Milionerów.
    • memphis90 Re: Piekło slim 06.05.17, 20:00
      Hmm, ja ostatnio nie dałam rady wsadzić cyckow w bluzkę w Orsay - dowcip polega na tym, że ja w zasadzie nie mam cyckow, więc nie wiem, na kogo to było szyte. Na kobiety z wkleslymi cyckami...?
      • princesswhitewolf Re: Piekło slim 06.05.17, 23:13
        ja nigdy nie moge wsadzic cyckow w nic. A jak wezme na tyle wielki rozmiar ze cycki sie mieszcza to ramiona mi wisza i w pasie nadmiar. Cale moje zycie kupuje albo rozciagajace sie cichy z elastanem albo za wielkie kupuje rozmiar 46 i laze do krawcowej by przerabiala w ramionach na mniejsze i w pasie zwezala. Los cycatek
        Nie pomne ze zabotow nie mozna nosic, golfow ani flufrow z przodu chcialoby sie czasami...
    • lidek0 Re: Piekło slim 06.05.17, 20:38
      Jest wiele rzeczy w rozmiarach większych niż 40, masz problem w ich znalezieniu? I nikt nie karze Ci pokazywać kostek w garniturze, ja kupiłam swojemu synowi spodnie normalnej długości. A właściwie to z czym masz problem bo nie zrozumiałam???
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 06.05.17, 21:32
        Mam rozmiar 52. Rozmiary są i co z tego gdy są szyte... slim. Czyli na kołki. Tylko takie szersze.
      • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:14
        lidek0 napisała:

> Jest wiele rzeczy w rozmiarach większych niż 40, masz problem w ich znalezieniu
        > ? I nikt nie karze Ci pokazywać kostek w garniturze, ja kupiłam swojemu synowi
        > spodnie normalnej długości. A właściwie to z czym masz problem bo nie zrozumiał
        > am???

Tak, jest problem w znalezieniu normalnej, męskiej koszuli. Chłopaczki - szczypiory znad tabletów mieszczą się w slimfity, ale normalnie umięśniony mężczyzna już nie.
    • afro.ninja Re: Piekło slim 06.05.17, 20:44
      Szyj na miarę.
    • princesswhitewolf Re: Piekło slim 06.05.17, 23:10
      ja uwazam ze faceci dziwacznie wygladaja w tych obcislych marynarkach typu slim. Najgorzej jak wsadzaja rece w kieszenie i im sie rozciecie tej marynarki z tylu rozlazi...

zreszta taki typ ciuchow nie pasuj nawet szczuplym dziewczynom czasem. kwestia budowy a nie tuszy
    • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:12
      kfugktru23 napisał:

> Dla projektantów mody musi być osobny krąg piekieł chyba. Czy wszystko co obecn
      > ie jest szyte musi być slim względnie ultraslim? Co następne? Pokazywanie koste
      > k w garniturze?

Najprawdopodobniej lepiej nie będzie. Biodrówki, OISNM, wyparły normalne spodnie, slimfit wypiera normalne koszule, hipsterskie gołe kostki stają się klasyką, bardzo możliwe że i z tymi garniturami tak będzie. Wytłumaczenie jest bardzo proste: wolny rynek i godziwa, liberalna maksymalizacja zysku. Każde 5cm wysokości spodni, każde 3cm obwodu koszuli, każde dwie skarpetki zrobione z tego, co dawniej wystarczało na jedną to oszczędność materiału. Zamiast 20 dżinsów zrobisz 21, jesteś za te same (jak nie większe, no bo to supermodne) pieniądze o 5% do przodu. Wrócisz do szycia normalnych rozmiarów?
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:19
        Tylko że jeśli żadnej koszuli slim nie sprzedasz to na nic te oszczędności. A nie sprzedasz bo po co mi koszula w którą się nie mieszczę?
        • c2h6 Re: Piekło slim 08.05.17, 09:41
          kfugktru23 napisał:

> Tylko że jeśli żadnej koszuli slim nie sprzedasz to na nic te oszczędności. A n
          > ie sprzedasz bo po co mi koszula w którą się nie mieszczę?

Sprzedasz, bo najpierw będą modne - więc szczawiki dwudziestopięcioletnie kupią, a potem sprzedasz, bo już nie będzie innych i ludzie będą musieli cokolwiek na siebie naciągnąć. Gotowanie żaby, te sprawy. Jak raz - już wiem, gdzie szukać krawcowej, bo koszul w sklepach nie ma. I nawet nie ma jak narzekać na złą komunę co powoduje "braki w zaopatrzeniu", bo to wszystko czysty Balcerowicz.
    • kfugktru23 Re: Piekło slim 10.05.17, 19:05
      Po odwiedzeniu ponad 20 sklepów poddaje się. Od jutra idę do biura w spodniach dresowych.
    • kochamruskieileniwe Re: Piekło slim 10.05.17, 19:30
      Patrzyłeś w Royal Collection firma Digel?
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 10.05.17, 19:33
        Tak. I tak są zwężane. Firmy Meyer także. A jak siądę to spodnie się opinają...
        • kochamruskieileniwe Re: Piekło slim 10.05.17, 19:42
          kurcze, mąz niedawo kupował wlaśnie tam normalny garnitur. przez dwa miesiące az tak się zmieniło?
          • kochamruskieileniwe Re: Piekło slim 10.05.17, 19:43
            aha - zeby sie nie było.... też miał pianę na ustach, gdy szukał...
    • beverly1985 Re: Piekło slim 10.05.17, 19:45
      Moj maz nosi koszule i tshirty "slim" i wcale nie sa wszedzie dostepne. Raczej wszedzie widze takie z duzym zapasem na brzuszek z przodu i na jakies faldy na plecach. Garniturow nie nosi, to nie wiem, czy ma problem. Wydumany problem.
      • edelstein Re: Piekło slim 10.05.17, 19:52
        Czyli chuchro
      • kfugktru23 Re: Piekło slim 10.05.17, 19:55
        Niech zgadnę? Mąż to patyk bez śladu mięśni? I pewnie nosi koczek? I oczywiście jeśli twój mąż jest chudy to reszta 39 milionowego kraju też jest chuda?
    • mamusia1999 Re: Piekło slim 10.05.17, 20:41
      koszul szukaliśmy dla mojego mężczyzny przez ostatnie kilka lat. albo "klasyczny" bardzo luźny krój, albo rozłazi się na klacie.
      sa: walbusch slim fit oczko większe niż jego właściwy rozmiar kołnierzyka, albo moderate slim fit
      ubrania np. digel. robi tak: wybiera wygodne, a potem za dopłatą "firmowy" krawiec dopasowuje.
      ja dość często też tak muszę, jak mi biust w rozmiarówkę nie włazi
    • kfugktru23 Re: Piekło slim 10.05.17, 22:27
      wiecejruchu.pl/moda-na-waskie-niezdrowe-jeansy-wole-byc-niemodna/ w dodatku okazuje się to niezdrowe...
    • kfugktru23 Re: Piekło slim 03.06.17, 12:51
      kobieta.gazeta.pl/follow/7,153349,21890160,poszla-do-h-m-po-sukienke-i-nie-wytrzymala-ogarnijcie-wreszcie.html#Czolka3Img coś jest na rzeczy. Pytanie jednak po co firmy to robią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka