dyzurny_troll_forum 12.05.17, 10:23 ...zamkniętej w jednym miejscu. Piękne, czyż nie? natemat.pl/207847,niby-zwiedzasz-swiat-ale-dokola-swojsko-jak-w-radomiu-itaka-wynajela-ogromny-statek-wycieczkowy-tylko-dla-polakow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:26 To podziel się z nami swoimi przemyśleniami ( z odpowiednią terminologią) na podobne wakacje dla Anglików czy Niemców... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:31 joa66 napisała: > To podziel się z nami swoimi przemyśleniami ( z odpowiednią terminologią) na po > dobne wakacje dla Anglików czy Niemców... Zapomniałem najlepszego komcia jak zwykle: Michal Rzewuski Janusz (wąs i bebech), Grażyna (makijaż na basenie i biały kozak), BrajanekDżesika (parę kg za dużo+próchnica i przyrośnięte smartfonki do rączek). Polarki, sandał na skarze, rekle z biedry, ochroniarze (Seby) z osiedlowych piwnicznych siłowni, drinki na wiśniówce, oranżada na słodzikach, wszyscy na bombie 24h/dobę. W odwiedzonych portach - pochwalne selfie z murzynem/palmą/jachtem na fb, wycinanie nieudanych zdjęć na bieżąco, bo w domu nie ma na to czasu a zwiedzać i poznawać inne kultury i tak nie ma po co w tym czasie. Nagonieni przez obsługę statku handlarze gadżetów 5x przepłaceni, prowiant na miasto z alinkluzwiu w menażkach i słoików zabranych w bagażu do luku. Na pamiątkę do domu komplet ręczników łazienkowych ze stateczkiem i zapas mydełek i szamponików. Radom of the seas (Pod banderą San Eskobarską)... ------------------------- A na pytanie odpowiem poetą: Nie zmienię świata, nie zmienię. Nie mam żadnych złudzeń. .... Ale mogę zmienić się sam I mogę zmienić Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:39 Ale naprawdę marzy Ci się świat , w którym odgórnie się ustala gdzie kto spędza wakacje? I jak nie wybierzesz się na wakacje z szydełkiem u ciotki gienki to okrzykną Cię wsiowym cebularzem z wąsami? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:45 joa66 napisała: > Ale naprawdę marzy Ci się świat , w którym odgórnie się ustala gdzie kto spędza > wakacje? Ale skąd pomysł taki się narodził? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:51 joa66 napisała: > No pomyśl, skąd? Myślę i myślę, i nie mam pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 09:09 Myślenie jest trudne i nieprzyzwyczajonym szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:09 Spora chwile myslalam, co to ten sandal na skarze... mysle, ze zgadlam, skarpeta, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:17 yvona73pol napisała: > Spora chwile myslalam, co to ten sandal na skarze... mysle, ze zgadlam, skarpet > a, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:25 Tak to się załatwia chodząc dużo po górach w lecie. Idź do schroniska wieczorem sporo osób zobaczysz tak opalonych i w klapeczkach Także pozory mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:36 Biedactwo, jak ty wytrzymujesz sam ze sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:44 lauren6 napisała: > Biedactwo, jak ty wytrzymujesz sam ze sobą? Gdybyś liznęła trochę psychologi to by było jasne, że jednostka sama z sobą zwykle radzi sobie doskonale. Problem najczęściej dostrzega otoczenie, które odczuwa pewny -powiedzmy- dyskomfort. Z tego punktu odizolowanie Janusza i Grażyny od otoczenia na pływającej jednostce jest dobre. Bardzo dobre. Pointa powinna być jak w starym dobrym żarcie: - i teraz tam tylko granat wrzucić! Albo w innym: - Przypadek!? 5 lat Was tutaj zbierałem, qrwy jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:45 Mentalność radziecko-pisowska. Kto inny niż ja to gorszy sort. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:49 joa66 napisała: > Mentalność radziecko-pisowska. Kto inny niż ja to gorszy sort. Wiesz - są pewne granice absurdu. Każdy ma prawo robić co chce ale nie udawajmy, że obycie, otwartość, znajomość języków, świata to takie absolutne nic i nie ma różnicy między żulem spod budki z piwem a profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:36 Sądzisz, że ludzie wypisujący komentarze o Radomiu i cebuli to obyci profesorowie biegle władający kilkoma językami? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:50 joa66 napisała: > Mentalność radziecko-pisowska. Kto inny niż ja to gorszy sort. Koleżanko droga, widzę, że obce Ci są dzieła Marksa Karola te o zaostrzaniu się walki klas wraz z postępami rewolucji!? Wynikiem której będzie społeczeństwo bezklasowe? To proponuję doczytać sobie w wolnym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:58 Jeszcze 11 nie ma, a ten już pod wpływem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:05 lauren6 napisała: > Jeszcze 11 nie ma, a ten już pod wpływem. Piątek jest, poza tym: Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:24 A gdybyś ty liznął odrobinę ortografii.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:27 rosapulchra-0 napisała: > A gdybyś ty liznął odrobinę ortografii.. "Zgodnie z zasadami polskiej ortografii w listach formy grzecznościowe i zaimki ty, wy, w odniesieniu do adresata, pisane są wielką literą" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 14:11 rosapulchra-0 napisała: > Odbijamy piłeczkę, co? Jak mawiał Jezus Chrystus: "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem” Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:37 'jeszcze Biedronkę całodobową powinni na ktorymś pokladzie otworzyć' Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 10:46 Marny to budulec do budowania własnego poczucia wyższości. Aż nie śmiem pytać - czyżby jedyny? I po co obwiniać PiS za to, że dzieli Polaków? najskuteczniej dzielą tacy właśnie mądrale jak ten Rzewuski i ich 'komcie". I Ty oczywiście też. PiS tylko zbiera to, co inni zasiali. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:03 lady-z-gaga napisała: > I po co obwiniać PiS za to, że dzieli Polaków? najskuteczniej dzielą tacy właśn > ie mądrale jak ten Rzewuski i ich 'komcie". I Ty oczywiście też. PiS tylko zbie > ra to, co inni zasiali. Społeczeństwa są warstwowe czy też klasowe. I żadne zaostrzenie walki klas, czy też idealistyczne bredzenie o egalitaryzmie albo socjalistyczne wyrównywanie szans tego nie zmieniło i nie zmieni, bo zmienić po prostu nie może. Dobry Bóg tak chciał, że niektórzy mają jedna nóżkę bardziej. Z tego punkty fakt, że Janusze i Grażyny samoistnie i dobrowolnie izolują się w gettcie, a dodatkowo getto to umieszczone jest na środku oceanu gdzieś pomiędzy Kanarami a Madera jest dobre. Bardzo dobre. Co do mnie i Twojej osobistej, żałosnej wycieczki. Nie ja im to getto zorganizowałem, nie ja ich tam wysyłam, nie przeze mnie mają jedna nóżkę bardziej. Ja tylko obserwuję rzeczywistość i notuję co ciekawsze zdarzenia z czysto kronikarskiego obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:07 Zgadza się. I jest też klasa cebularzy zaglądająca innym do łóżka, sprawdzająca jak inni spędzają wakacje, w ogóle ekscytująca się nadmiernie życiem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:16 joa66 napisała: > Zgadza się. I jest też klasa cebularzy zaglądająca innym do łóżka, sprawdzająca > jak inni spędzają wakacje, w ogóle ekscytująca się nadmiernie życiem innych. Spróbuj na chwilę wznieść się ponad swoje uprzedzenia, spójrz na to z szerszej socjologiczne perspektywy. Gdyby zrobiono specjalne "bieda strefy" czy inne odpowiedniki dawnego FWP, gdzie Janusze z Grażynami muszą siedzieć i nie wolno im wychodzić poza. To by był krzyk, szloch i darcie szat. A tak efekt ten sam, a poszło gładko i bez problemu. Podobnie z pociągami zrobiono. Kiedyś były wagony tylko dla barwnych i to było złe. Teraz są osobne wagony dla kobiet, osobne wagony dla podróżujących z dziećmi. Ogólnie segregacja dużo większa niż kiedyś. Ale teraz to jest dobre. Majstersztyk manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:19 I znowu się zgadzam. Majstersztyk manipulacji I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:26 Sprobuj wznieść się ponad swoje klasowe uprzedzenia i zrozum prostą rzecz: jak ktoś się sam, dobrowolnie izoluje - to jest dobre, wolno mu jesli kogoś izolują wbrew jego woli - to jest złe jeśli ktos decyduje się na głodowkę, bo ma taki kaprys - to jest dobre, jego sprawa jesli ktoś głoduje z konieczności - to jest złe jeśli ktoś dobrowolnie kąpie się w przeręblu w styczniu - to jest dobre jesli Ciebie tak wrzucą siłą - to będzie złe mam ciągnąć dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:30 lady-z-gaga napisała: > Sprobuj wznieść się ponad swoje klasowe uprzedzenia i zrozum prostą rzecz: > jak ktoś się sam, dobrowolnie izoluje - to jest dobre, wolno mu Ale przecież ja jestem cały szczęśliwy, że baba z jajami na twardo pachnąca nie bardzo od jakiegoś czasu podróżuje osobnym wagonem. Wolno jej. I to jest bardzo dobre. Jeszcze bym przywrócił wagony dla palaczy. I będzie raj! O czym my tu dyskutujemy skoro się zgadzamy!? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:37 Dyskutujemy, dlaczego widzisz manipulację w tym, że podobne pozornie zjawisko może byc oceniane raz pozytywnie, a raz negatywnie I nie używaj słowa getto "Getto – odizolowana część miasta, przeznaczona dla zamieszkania mniejszości narodowej, etnicznej, kulturowej bądź religijnej, poza którą nie wolno tejże społeczności zamieszkiwać" Tym ludziom, o ktorych mowa, wolno jechać, gdzie chcą. I ten jeden rejs niczego nie zmieni - po jego ukończeniu nadal będą mogli jechać, gdzie chcą. Tak, jak członkowie jakiegoś klubu - bawią się we własnym gronie, kiedy mają ochotę, ale wolno im pojść do każdej knajpy w mieście. Czy wybierając klub zamykają sobie drogę do innych rozrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:47 lady-z-gaga napisała: > Dyskutujemy, dlaczego widzisz manipulację w tym, że podobne pozornie zjawisko m > oże byc oceniane raz pozytywnie, a raz negatywnie Podobne pozornie!?!? Hue hue hue hue.... Nie idzie o drogę, którą dochodzimy do pożądanego stanu układu, ale o sam stan, który udało nam się osiągnąć. > I nie używaj słowa getto > "Getto – odizolowana część miasta, przeznaczona dla zamieszkania mniejszości na > rodowej, etnicznej, kulturowej bądź religijnej, poza którą nie wolno tejże społ > eczności zamieszkiwać" Ohhh wyrwałaś z kontekstu, tudzież skróciłaś. Poczytajmy dalej: "Getto w ujęciu socjologicznym to wyodrębniony obszar w przestrzeni miejskiej, który można opisać za pomocą specyficznych, jemu tylko przynależnych cech" oraz "Socjologowie zwracają uwagę, że cechą charakterystyczną gett jest izolacja pewnej kategorii ludności od innych. W związku z tym nieuzasadnione jest utożsamianie mieszkańców gett z podklasą. Innym rodzajem getta może być miejsce zamieszkiwane przez elitarną bądź wyróżnioną pod jakimś względem części społeczeństwa. W tym rozumieniu gettem można nazwać harem w mieście muzułmańskim, blokowisko realnego socjalizmu, zamieszkiwane przez nomenklaturę partyjną, albo zamknięte osiedla mieszkaniowe" Zostańmy wiec przy tym, że Janusze i Grażyny wyruszają w elitarny rejs tylko dla nich zarezerwowanym na wyłączność ekskluzywnym pływającym hotelem kasy Exclusive Luxury+++ Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:56 W taki razie wskaż wątek, w ktorym wyśmiewasz getto czyli dobrowolną izolację elit w dodatku tamci (elity) faktycznie się zamykają, a "Janusze i Grażyny" przyjma z otwartymi ramionami każdego, kto podzieli ich upodobanie do takich a nie innych rozrywek Bo izolacja, o ktorej mowa, służy w tym wypadku rozrywce. Podróże kształcą, ale nie każdy chce się kształcić. Kształcenie to wysiłek, a oni jadą po dobrą zabawę. I chociaż jest to kompletnie inny biegun od tego, czego ja oczekuję po zagranicznych podrózach, nadal nie rozumie, co w tym złego. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:06 lady-z-gaga napisała: > W taki razie wskaż wątek, w ktorym wyśmiewasz Znowu zarzut, że ja coś wyśmiewam. Zauważyłem zjawisko za panem redaktorem i oceniłem ja jako "piękne". Zarzucanie mi wyśmiewania czegokolwiek to dobrowolna interpretacja niektórych forumowiczek wynikająca -zapewne- z ich -być może nawet- podświadomego stosunku do opisanego zjawiska. xD > getto czyli dobrowolną izolację e > lit w dodatku tamci (elity) faktycznie się zamykają, a "Janusze i Grażyny" p > rzyjma z otwartymi ramionami każdego, kto podzieli ich upodobanie do takich a n > ie innych rozrywek To "podzielenie upodobania" doprowadza właśnie do samodzielnego tworzenia się swoistego getta, które jak czytamy dalej nie jest takie złe jak tutaj niektórzy próbują udowadniać: "Warto jednak podkreślić, że gettoizacja nie jest procesem jednoznacznie negatywnym. Dla przykładu, z punktu widzenia jednostek, zamieszkiwanie w sąsiedztwie osób zajmujących podobną pozycję społeczną zazwyczaj jest oceniane pozytywnie; osoby zajmujące wyższe pozycje czują się bezpiecznie odgrodzone od zagrożenia związanego z niższymi warstwami społecznymi, natomiast ludzie zajmujący niższe pozycje czują się uwolnieni od pogardliwych ocen tych, którym się w życiu powiodło lepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:09 Rozumiem, że "tak dużo cebuli" to nie wyśmiewanie. OK Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:15 joa66 napisała: > Rozumiem, że "tak dużo cebuli" to nie wyśmiewanie. OK A jak ocenisz tytuł nadany przez pana redaktora? Cytuję fragment "...swojsko jak w Radomiu..." Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:18 Źle oceniam. Poziom gimnazjalisty na stażu. Ale Ty odpowiadasz tylko za to co Ty piszesz. I Ty napisałeś o "cebuli" twierdząc potem, że "nie wyśmiewasz". Może lepiej zając się swoimi wakacjami zamiast podglądac innych? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:17 >natomiast ludzie zajmujący niższe pozycje czują się uwolnieni od pogardliwych ocen tych, którym się w życiu powiodło lepiej" Biorąc pod uwagę komentarz, ktory Cię tak zachwycił (na początku wątku), ci ludzie mają rację - nie chcą spędzać urlopu ze "światowymi" mądralami, ktorzy ich potem w gazetach obsmarują. Nie chcą siedzieć z nimi przy jednym stole na zagranicznym urlopie i zdradzać się ze swoją nieznajomością języków i obyczajow. Chyba trudno im się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:22 lady-z-gaga napisała: > >natomiast ludzie zajmujący niższe pozycje czują się uwolnieni od pogardliw > ych ocen tych, którym się w życiu powiodło lepiej" > > Biorąc pod uwagę komentarz, ktory Cię tak zachwycił (na początku wątku), ci lud > zie mają rację - nie chcą spędzać urlopu ze "światowymi" mądralami, ktorzy ich > potem w gazetach obsmarują. Nacechowanie emocjonalne Twojej wypowiedzi świadczyć może o wyborze grupy do której chcesz przynależeć... Natomiast "światowy" mądrala na urlopie z Januszami też niestety cierpi. Permanentne uczucie od lekkiego tylko zażenowania do totalnego szczękościsku. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:41 > Natomiast "światowy" mądrala na urlopie z Januszami też niestety cierpi. Jeśli wybiera te same miejsca i formy spędzania czasu co oni, to na pewno. Ja za granicą Januszów nie spotykam. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:48 echtom napisała: > > Natomiast "światowy" mądrala na urlopie z Januszami też niestety cierpi. > > Jeśli wybiera te same miejsca i formy spędzania czasu co oni, to na pewno. Czasami się zdarzy w życiu coś przypadkiem, prawda? Albo się coś zrobi pierwszy raz i się po prostu nie wie... > Ja za granicą Januszów nie spotykam. Nie, bo dzięki Itace są zamknięci na statku na środku oceanu xD Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:52 Opowiedz nam o swoich wakacjach to się pośmiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:53 joa66 napisała: > Opowiedz nam o swoich wakacjach to się pośmiejemy. W tym roku byłem na San Escobar.... Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 13:46 Zmiotłes mnie z planszy swoją ripostą. Idę wąsy ogolic. I sobie, i mężowi Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 14:00 lady-z-gaga napisała: > Zmiotłes mnie z planszy swoją ripostą. Idę wąsy ogolic. I sobie, i mężowi Bobra zgól! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:31 lady-z-gaga napisała: > bobry są pod ochroną Z jednej strony tak, ale z drugiej jest to element niepewny - zobacz skąd pochodzi! "Po II wojnie światowej na terenie Polski bóbr występował skrajnie nielicznie: podczas inwentaryzacji w 1950 roku wykazano zaledwie jedno naturalne stanowisko na terenie Suwalszczyzny – na rzece Marysze, dopływie Czarnej Hańczy. W roku 1949 wsiedlono pierwsze bobry sprowadzone ze Związku Radzieckiego do rzeki Biebrzy pod Osowcem. " Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 18:58 dyzurny_troll_forum napisała: > lady-z-gaga napisała: > > > bobry są pod ochroną > > Z jednej strony tak, ale z drugiej jest to element niepewny > > bobry sprowadzone ze Związku Radzieckiego do rzek i Biebrzy pod Osowcem. " Znamy dobrze działalność tego wywrotowca, wiemy jak sypie piach w tryby socjalistycznej gospodarki, jakie szkody przynosi, dlatego prawdziwie polski minister w najlepszym polskim rządzie od czasów Bolesława Chrobrego podjął nie tylko decyzję o masowej wycince drzew, żeby odciąć zamachowca od pokarmu i zaplecza, ale także od jego bezpośredniej eksterminacji: "W Rozporządzeniu Ministra Środowiska z 16 grudnia 2016 gatunek znalazł się dodatkowo na liście zwierząt które mogą być pozyskane przez odstrzał z broni myśliwskiej lub chwytanie w pułapki żywołowne - w okresie od dnia 1 października do dnia 15 marca" Także już wkrótce nie będzie niczego, jak powiedział wielki prorok! Xsionnc Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:32 Są wagony dla bab z jajami na twardo??? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 19:39 Troll dopisuje kolejne zwrotki do Lokomotywy Tuwima. " A tych wagonów jest ze czterdziesci W ostatnim - baba, ledwo siè miesci Obok - walizy brzydko cuchnące A w srodku jaja, jeszcze gorące" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:25 lady-z-gaga napisała: > " A tych wagonów jest ze czterdziesci > W ostatnim - baba, ledwo siè miesci > Obok - walizy brzydko cuchnące > A w srodku jaja, jeszcze gorące" Bravo, bravo, bravo! Piękne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:30 Majstersztykiem manipulacji jest porównywanie przymusu, jakim była segregacja rasowa czy w warunkach okupacyjnych - miejsca tylko dla Niemców z ofertą sprofilowaną pod konkretnego klienta. Kobieta może pojechać wagonem dla kobiet, rodzice z dziećmi mogą skorzystać z oferty wagonu dla rodzin, ale to nie znaczy, że nie mają prawa przebywać poza tymi strefami. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 17:36 > z ofertą sprofilowaną pod konkretnego klienta. Zwłaszcza w świetle wątków, w których postuluje się ofertę sprofilowaną dla osób bez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 18:35 Bo to jest normalny rynek - jest coś dla osób z dziećmi, dla osób bez dzieci, dla tych, którzy chcą przyjechać ze zwierzakiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 19:04 vaikiria napisał(a): > Majstersztykiem manipulacji jest porównywanie przymusu, jakim była segregacja r > asowa czy w warunkach okupacyjnych - miejsca tylko dla Niemców z ofertą sprofil > owaną pod konkretnego klienta. Kobieta może pojechać wagonem dla kobiet, rodzic > e z dziećmi mogą skorzystać z oferty wagonu dla rodzin, ale to nie znaczy, że n > ie mają prawa przebywać poza tymi strefami. Ależ sobie to pięknie wytłumaczyłaś! Bravo!! Niesamowite jak bardzo lewacka propaganda zryła mózgi. Tak samo jak wtedy były miejsca gdzie nie może przebywać kolorowy, tak samo teraz się tworzy miejsca gdzie nie mogą przebywać mężczyźni. Nic się nie zmieniło i wszystko jest jak było (za wyjątkiem cechy po której segregujemy)) Ale cieszę się, że tak masowo popieracie nową segregację! Xsioonc Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 20:33 włączyłeś drugiego nicka, korwinoidku? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:29 kolpik124 napisała: > włączyłeś drugiego nicka, korwinoidku? Zawsze mi się wydawało, ze nie można używać dwóch nicków w jednym wątku, nawet się to jakoś tak mądrze nazywa, ale jak zwykle Szanowny Pan wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:45 Za to ty mundralo niewiele wiesz (jak zwykle!). Istnieje coś takiego, jak zmienne IP. Można pisać pod milionem nicków i system tego nie wykryje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:50 przystanek_tramwajowy napisał: > Za to ty mundralo niewiele wiesz (jak zwykle!). Istnieje coś takiego, jak zmien > ne IP. I sam sobie ustawiasz to zmienne IP zależnie od potrzeb? żeby kolpiki miały orgazm? really? Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 09:58 Myślałam, że święte prawo własności i wolny rynek, który pozwala przedsiębiorcy stworzyć ofertę dla dowolnie wybranego klienta to jest kwintesencja prawicowości. A Ty masz jakieś lewackie zapędy, żeby wszystko było dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:31 Jednostki niezaburzone społecznie właśnie tym się całymi dniami zajmują. Ustalaniem, kto z kim, jak i za ile, i klasyfikacją własnej osoby w danym rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:08 szatodupap, znany podróżnik palcem po mapie, żniwo blysnal inni cebulą, a ty czym zajezdzasz? wczorajszym żurem i przetrawionym śledziem, pożal się Boże, korwinoidalna elyto? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 16:46 A jak Hanse i Helgi się izolują w hotelach "nur fur deutche" np. na takich Wyspach Kanaryjskich to co? Rozumiem, że super bo oni się odgradzają od plebsu? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Fabryka wakacyjnych paszkwili ruszyła;-) n/t 12.05.17, 11:08 I na tym można by zakończyć Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:09 A ja bym wolała bawić się z tymi, jak ich określasz, cebulami, niż z człowiekiem, który ich wyśmiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:21 szarsz napisała: > A ja bym wolała bawić się z tymi, jak ich określasz, cebulami, niż z człowiekie > m, który ich wyśmiewa. Na co więc czekasz? Każdemu wedle jego potrzeb jak mawiali wielcy teoretycy socjalizmu... Bookuj swój bilet na rejs!!! www.itaka.pl/rejsy-statkiem/ Cieszę się, że mogłem pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 11:21 Egalitaryzm to lewacka utopia, pogódźcie się z tym lemingi Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Ale jaka jest szkodliwość społeczna 12.05.17, 11:50 tego, że niektórzy spędzają czas wolny w sposób nieatrakcyjny dla innych, jeśli nie łamią przy tym prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:21 OJP, o co chodzi z tym Radomiem? To naprawdę ładne i przyjazne miasto, a jakieś trepy się go przy byle okazji czepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:22 Chodzi o "chytrą babę" z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:25 1matka-polka napisała: > Chodzi o "chytrą babę" z Radomia Chodzi o całokształt! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:47 Moi rodzice dobijaja do 70. Ciekawi świata sa, ale z jezykow to tylko rosyjski, a i to biernie i w podstawie. I powiem Ci ze oni by na taki rejs chetnie poplyneli - bo pozwiedzac by sobie mogli, a na statku by nie byli zagubieni jak dzieci we mgle. Gwarantuje ze gdybys ich poznal, nie nazwalbys ich 'cebula'. Ale coz, kazdy ma swoje uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 12:59 Chyba musisz byc bardzo zakompleksiony/a i takimi postami sobie troche ego chcesz podbudowac. Ale nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom A propos znajomości języków 12.05.17, 13:15 Kiedy wyjeżdżam za granicę, mam zwykle odwrotny problem - nie mogę się dogadać z tubylcami, bo to oni nie znają angielskiego (dlatego przezornie zabieram ze sobą mini słownik i rozmówki w miejscowym języku). Chyba niespecjalnie im to przeszkadza, skoro się nie uczą. Nie wiem, dlaczego my mamy na tym punkcie jakiś kompleks i musimy popełniać artykuły i wątki ośmieszające nieznajomość języków wśród Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 13:40 Wolałabym sobie odgryźć głowę niż tak spędzać wakacje. Jednak są chętni, prawda? Zawsze jest to zarobek a idę o zakład, że i tak biura będą czytać jakieś durne zażalenia po wakacjach. Jazda na zorganizowane wakacje to i tak inny sposób spędzania wakacji niż samodzielny wyjazd czy wyjazd gdzie siłą rzeczy kontaktujesz się z tubylcami i niekoniecznie tylko na terenie hotelu. Nie ma co wydziwiać własciwie. Z poznawaniem świata to i tak nie ma wiele wspólnego. Byle nie żerowali na strachu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Tak dużo cebuli... 12.05.17, 13:48 I wiem, ze rynek takich wczasów to nie polski wymysł Polecam ten film. Chociaż to niekoniecznie to co opisuje artykuł: www.filmweb.pl/film/Wycieczkowicze-2006-297424 Odpowiedz Link Zgłoś
banksia Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 08:17 nie bede ukrywac, ze dla mnie taki sposob spedzania wakacji to oznaka ograniczenia umyslowego (moze z wyjatkiem ludzi w mocno podeszlym wieku) ale to sie tyczy "januszy" polskich w tym samym stopniu co angielskich, niemieckich czy amerykanskich. to ta sama umyslowosc co widok bialasow w Tajlandii zywiacych sie macdonaldem, 'irlandzkich' pubow na Bali czy full English breakfast serwowanego na greckiej wyspie. czyli - pojedziem wszedzie, pod warunkiem ze bedzie jak w domu mam wiec beke z takich ludzi w ogole, nie ograniczam sie tu do rodakow - ale dla mnie wizja jakiegokolwiek "zorganizowanego" wypoczynku to koszmar, za uczestnictwo w ktorym trzeba by mi bylo chyba dobrze zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 12:30 jedź więc na swoj oznaczony grajdół pod Serockiem Odpowiedz Link Zgłoś
banksia Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 23:47 'jedź więc na swoj oznaczony grajdół pod Serockiem' obecnie blizej mam na wybrzeze Atlantyku, ale dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:49 napisz Atlantic albo Atlantique, będzie bardzie światowo i zmywakowo Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:51 kolpik124 napisała: > napisz Atlantic albo Atlantique, będzie bardzie światowo i zmywakowo Może Oceano Atlantico, będzie tak po San Escobarsku! Odpowiedz Link Zgłoś
banksia Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 19:19 wiedzialam, dziubku zakuty ze zmywaczek sie pojawi. chcesz moze dorzucic cos jeszcze, np. o mieszkaniu w szopie albo dawaniu d. arabom? nie wstydz sie, daj swej glupocie rozwinac skrzydelka Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 21:07 opowiedż, moja blondi, gdzie spędzadz swoje ą/ę wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 16.05.17, 09:18 kolpik124 napisała: > opowiedż, moja blondi, gdzie spędzadz swoje ą/ę wakacje zakuty dziubku, pytanie nie powinno być gdzie, ale w jaki sposób.... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Tak dużo cebuli... 18.05.17, 20:52 dyzurny_troll_forum napisała: > kolpik124 napisała: > > > opowiedż, moja blondi, gdzie spędzadz swoje ą/ę wakacje > > zakuty dziubku, pytanie nie powinno być gdzie, ale w jaki sposób.... Może być w jaki sposób i gdzie? Ale to za dużo pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:31 Trollu, doceniam twój humor i lekkie pióro, z którymi niestety nie po drodze urażonym i zniesmaczonym dyskutantkom. Ubawiłam się przy tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:34 Nie po drodze, bo humor trolla w tym wątku przyciężkawy jest, takoż i pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:44 Mnie bawi, szczególnie w kontrze do obrażonych, poważnych ąę salony współdyskutantek. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:46 Mnie bawi z innego powodu. Troll zaglądający innym "pod kołdrę" i oburzający się, że inni to robią inaczej. Ale fakt, mam alergię na takie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:49 I o tym właśnie piszę. Troll akurat wykazuje dystans. A nie przesadną poprawność polityczną, gdzie nieładnie dostrzegać zjawiska społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:51 Ja nie widzę "lekkości" w zaglądaniu innym pod pierzynę, wręcz przeciwnie - ale rozumiem, że upodobania są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:27 joa66 napisała: > Mnie bawi z innego powodu. Troll zaglądający innym "pod kołdrę" i oburzający Gdzie się oburzyłem ostatni raz? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 09:26 regina-phalange napisała: > Trollu, doceniam twój humor i lekkie pióro, A dziękuję! > Ubawiłam się przy tym wątku. I oto własnie chodzi! O tę odrobinę uśmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Tak dużo cebuli... 13.05.17, 19:43 Dla mnie bomba Nie będzie ich tam, gdzie będę ja, więc super pomysł. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Tak dużo cebuli... 15.05.17, 20:41 A nie wiem jeszcze gdzie w tym roku. Może Portugalia? Jeszcze się nie zastanawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś