Dodaj do ulubionych

to co z tym Opolem w końcu?

21.05.17, 15:02

kto, oprócz Golców, zaspiewa ku chwale?
podobno to jest jeden z pewniaków

www.youtube.com/watch?v=4dHQ3z1MRdM&sns=fb
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:04
      big_grin
    • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:06
      Nie wiem, ale jestem ciekawa, bo nigdy nie będę takiej osoby wspierać kupując bilet czy ściągając muzykę. Mam nadzieję, że osoby, które kolaborują będą napiętnowane nie tylko przeze mnie, ale przez organizatorów imprez i całe środowisko.
    • baltycki Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:19
      Jedynym rozsadnym wyjsciem w zaistnialej sytuacji, to oddac organizacje/firmowanie festiwalu Polsatowi, TVN, czy jeszcze innej tv.
    • morekac Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:32
      Nie słuchajcie tego, jeśli wam życie miłe. Dostałam czkawki ze śmiechu i mi nie mija...
      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:36
        Czkawki ?? ! Mnie zęby bolą a dusza omdlała po słowach welweder i prezydent elek. I te wariacje w tonacjach, ałła !
    • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:34
      Masakra, za PRL występowali czy chcieli czy nie bo był nakaz partii , teraz te same osoby strzelają focha bo ktos z PiS sie na kogoś krzywo spojrzał i robią zadymę i dzieła społeczeństwo. Powinien byc znowu nakaz z groźba kary, inaczej sie nie uspokoją .....
      • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:36
        Chciałabyś, bo tęsknisz.
        • mama.nygusa Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:38
          Ale o co poszlo?
          • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:42
            O nic, jakiś du....l, nuda, nie zawracaj sobie głowy. Wszystko ok wink
          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:46
            O nic. Nie zaprzątaj sobie pięknej główki takimi sprawami.
        • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:39
          Ale to by rozwiązało cały problem, co to za artyści ktorzy szacunku nie maja do widza ????!!!!!
          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:45
            To jest właśnie wyraz szacunku dla widza, może nie każdego, ale tego inteligentnego. Dla ciebie zaśpiewa Zenek, Pietrzak i inni, których lubisz ty i twoja partia.
            • jan.kran Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:48
              jemeade napisała:

> To jest właśnie wyraz szacunku dla widza, może nie każdego, ale tego inteligent
              > nego. Dla ciebie zaśpiewa Zenek, Pietrzak i inni, których lubisz ty i twoja par
              > tia.

Like smile
            • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:57
              Tylko dla widza ktory popiera skompromitowany KOD i nowoczesna, taki widz chyba niewiele sobą reprezentuje i daje sie łatwo manipulować, bo niczego nie rozumie
              • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:09
                Bawcie się więc bez takich widzów i takich artystów, w swoim gronie. Pietrzak, Zenek, może Jacek wam coś zagra, a może ktoś jeszcze dołączy. Miejsce w autokarze zaklepane, czy idole będą "śpiewać" przy pustej widowni?
                • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:11
                  A bedzie gdzies koncert alternatywny nieodżałowanego Szpaka, na ktorym sie zgromadzicid w wymownym milczeniu i w czarnych strojach ?
                  • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:17
                    Nie ma. Musisz bawić się w Pietrzakiem, Zenkiem i tym od Yoyo czy yayo, to coś dla ciebie.
                    • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:24
                      Bez Szpaka Polska scena muzyczna nie przetrwa crying
                      Chyba ze macie swoich innych artystów z damskimi paznokciami
                      • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:29
                        Cześć asma, tylko nie mów, że odwołali Cię z urlopu z powodu Opola wink
                        • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:38
                          Ja myślę, że ona miała bilet i teraz do niej dociera kogo zobaczy.
                          • rosapulchra-0 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:34
                            E tam, ona ani nie pracuje, ani nie mieszka za granicą. A poza tym miała raczej długi i przymusowy urlop od forum wink, no to wróciła, jak zwykle, z szambem na podorędziu big_grin
                      • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:37
                        I Pietrzak i Kurski wyglądają na takich, którzy hodują jeden długi do dłubania w nosie, myślę, że uratują scenę muzyczną na miarę twoich potrzeb.
                      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:57
                        Szpak Szpakiem ale o Maryli i reszcie jakoś nic nie mówisz ? Tylko paznokietki bolą, odstresuj się , dwa, trzy odcinki Yayo i będziesz sobą.
                        • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:03
                          Alle nie wiem zupelnie kogo jeszce omamilyscie mowisz ze, Maryla i jeszcze inni jacys co na emeryturze powinni byc od 20 lat ????
                          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:06
                            Pietrzak i ten od Yayo wystąpią w debiutach. Ciemny lud wszystko kupi. Wasi młodzi gniewni przed emeryturą
                          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:10
                            Taka, osobiście omamiałam z koleżankami z forum. Resztę artystów też. Ośmieszaj się dalej, idzie ci świetnie.
                            • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:04
                              Pisałam "wy" w sensie klakierów kod, ups byłego kod, bo to juz chyba rozwiązane?
                              Szukacie jakiegoś wspólnego obiektu nienawiści zeby mieć jakiś cel w życiu .....
                          • cosmetic.wipes Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:44
                            Tak asma. Nosowska to zgrzybiała staruszka, Kayah już dawno umarła, Piasek dogorywa gdzieś w hospicjum, Auduofeels są starsi od Rolling Stonesów, a sama Maryla wiadomo - dinozaur.
                            • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:01
                              Kayah ma z 50 lat a kariery żadnej większej nie zrobiła, czemu usunięcie jej powoduje taki zamęt, choć powinno przejść bez echa ?
                              • cosmetic.wipes Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:03
                                asmarabis napisała:

> Kayah ma z 50 lat a kariery żadnej większej nie zrobiła,

big_grin big_grin big_grin
                              • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:15
                                To zupełnie tak jak ty...
                                I nie o Kayah tu chodzi, chociaż od niej się zaczęły rezygnacje.
                              • maadzik3 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:41
                                bo ty tak powiedziałaś? są tacy którzy ją lubią, są tacy którzy jej nie lubią i tacy którzy o niej nie słyszeli. normalka. ale skoro jej nie lubisz to co cię obchodzi gdzie wystąpi/ nie wystąpi. i dlaczego. natomiast proponowanie żeby zmuszać ludzi do świadczeń (czy artystycznych czy jakichkolwiek innych) nakazem państwowym i groźbą kary wyraźnie wskazuje że brakuje ci nie tylko PRL ale chyba i ZSRR. zresztą czy to nie wasza ekipa krzyczała że można odmówić drukowania plakatu i to wolność? to śpiewania chyba też. no chyba że jak z tym Kalim i krową...
            • mama.nygusa Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:04
              Mnie to rybka, nie ogladam, nie slucham smile
      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:39
        Racja, nakaz powinien być. Plus nakaz uśmiechania się, skandowania z zapałem haseł popierających władzę. O frenetycznych brawach, jak na miesięcznicach, nie wspomnę. I morze białych róż zrzucanych z dachu amfiteatru !
        • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:42
          Kurde, zapomniałam o zachwyconych dzieciach w strojach ludowych, tańczących setkami skomplikowane choreografie ! Widziałam niedawno czyjeś urodziny tak świętowano na stadionie. Nakaz wspaniale się sprawdził !
        • jan.kran Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:46
          Asma , czy wywalenie kogoś z udziału w festiwalu to krzywe spojrzenie?
          Pytanie retoryczne , nie musisz odpowiadać, twoje betonowe poglądy znam.
          Poza tym ja cię prosze nie porównuj totalitarnych rządów PRL z demokratycznym państwem.
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:54
            tak, to nie jest żaden powód zeby rujnować festiwal, wywalano ludzi od zawsze, wywala sie teraz i i bedzie sie wywalało
            Przedszkolne strajki nic tu nie zmienia
            • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:00
              Przedszkolne strajki? Dyskredytacja tej formy protestu wskazuje, że was boli. To dobrze. Znajdziecie sobie kogoś na swoim poziomie, może jakiś białoruski artysta rekomendowany przez Łukaszenkę w towarzystwie zespołu z Korei Płn wam podpisuje.
              • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:09
                Umrę z żalu ze nie wystąpi wasza najwieksza gwiazda, Michał szpak
                Jaka gwiazda, tacy fani sad
                • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:14
                  Umrzy sobie, jeżeli taka twoja wola. Płakać nie będę.
                  • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:29
                    gorzej jak wasi nowi idole z branży rozrywkowej ( nie nadążam za wami i nie wiem kto jest aktualnym przywódca) tez sie tak skompromitują jak Kijowski
                    Wtedy to umrę ze śmiechu
                    • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:34
                      Obiecujesz, obiecujesz i nic z tego nie wynika. Nie ważne czy pękniesz ze śmiechu czy umrzesz z żalu, jak wygrażasz, bylebyś dotrzymała obietnicy.
                      • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:58
                        Spoko, wy sie tak kompromitujecie ze na pewno odnotowano juz jakies przypadki śmierci za śmiechu , po obejrzenuu was na zywo albo w telewizji
                        • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:04
                          Nie odnotowano. Masz szansę być pierwsza. Podejmujesz wyzwanie?
                        • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:13
                          Czyli uważasz, że reprezentacja forum zapełni wakat po rezygnujących artystach ? Szkoda, że coraz głupiej trollujesz, wolałabym usłyszeć kto z lepszego sortu zapełni ich miejsce, ale pewnie nie wiesz.
                • cosmetic.wipes Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:45
                  asmarabis napisała:

> Umrę z żalu
                  >

Jestem za big_grin
                  • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:59
                    zaczekajmy do festiwalu
                    • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:09
                      Możemy się nie doczekać festiwalu, już nawet reżyser się wycofał tongue_out
                      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:17
                        A strzał w stópkę może boleć smile, bo któż wystąpi dla tvp w sylwestra ? I tak dalej ? Ale jak się zarządza biznesem, a takim jest wszak telewizja, to trza myśleć kilka lat do przodu. Co ja piszę ? Myśleć ?
                      • cosmetic.wipes Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:17
                        Asma powinna natychmiast paść na zawał big_grin
        • szmytka1 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:01
          zwariowałaś! Białe róże to przeciez symbol i pogardy czy takich pokrewnych uczuć
          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:04
            Kurde, a chciałam przemycić...
          • rosapulchra-0 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:47
            szmytka1 napisała:

> zwariowałaś! Białe róże to przeciez symbol i pogardy czy takich pokrewnych ucz
            > uć

Może takie się uda przemycić?

• maadzik3 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:36
        a dla ciebie nakaz czego? chyba że ty tęsknisz do nakazywania innym. po pierwsze w stanie wojennym aktorzy w wielu miejscach nie grali (a ryzykowali) a po drugie chyba chodziło chyba o to żeby już nie śpiewać na gwizdek partyjnego kacyka nawet jeśli tobie się to marzy. od umowy można odstąpić, czasem nawet trzeba i samo prawo przewiduje sytuacje gdy jest to wyjście. a tobie co dziś ktoś kazał robić grożąc karą?
        • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:41
          . od umowy można odstąpić, czasem nawet trzeba i

Czemu trzeba było w tym wypadku, tak poważnie ?
          ( oprócz przedszkolnego focha bo usunięto koleżankę Kaję )
          • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:54
            "- Władza nie pozwala na występy artystów, którzy jej nie pasują - to jest jeden z elementów dyktatury. A wiemy tylko o tym, co się dzieje wokół Opola. Ile w ostatnich dwóch latach odwołano imprez lokalnych, bo władzy przestraszył się burmistrz lub radni z PiS zażądali wstrzymania koncertu, tego nie wiemy. Do tego dochodzą oskarżenia wobec twórców spektakli, które nie są katolicko-bogobojne, czy zmiany w Muzeum II Wojny Światowej. Powstaje spójna mapa działań mających na celu wzięcie nas za twarz. Buduje się narodowo-katolicko-nacjonalistyczny model w sposób szalenie uproszczony i prymitywny."
          • turzyca Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 00:11
            Jak usunieto kolezanke Anie, to przedszkolny foch, ktory nastapil, w efekcie rozfurdzil rzad, partie rzadzaca i system polityczny kraju. Ekhm, ekhm.
    • kaka-llina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:43
      Ubaw mam dzisiaj cały dzień....Już mało kto został....Czego pis nie dotknie to spie......
      • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:47
        Co ty osobiście zyskasz na tym proteście ?
        • jan.kran Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:50
          asmarabis napisała:

> Co ty osobiście zyskasz na tym proteście ?

--------------> Ja wprawdzie telewizji od lat nie oglądam ale na tym proteście uzyskałam tyle że zobaczyłam że w Polsce sa jeszcze uczciwi ludzie z charakterem.I to sporo.
        • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:52
          Poczucie, że duch w narodzie nie ginie?
          Wy towarzysze bawcie się sami, w swoim gronie i na swoim poziomie. Jest dobrze jeżeli artyści, ci przez duże i mniejsze a, potrafią się zachować przyzwoicie.
        • semihora Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:00
          Co ty osobiście zyskasz na bałwochwalczym opiewaniu partii? Nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne.
          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:01
            20 groszy? Tyle kosztuje przyzwoitość?
        • kaka-llina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:08
          Już dziewczyny odpisały..Dokładnie poczucie, ze jeszcze "Polska nie zginęła" i , ze ludzie maja poczucie przyzwoitości, że nie wszystko stracone i coś się w ludziach budzi, mimo tego, ze z pewnością (zwłaszcza debiutanci) na tej decyzji sporo kasy stracą to zdecydowali się powiedzieć "NIE"! Od tego się zaczyna....
          W stanie wojennym tez bojkotowano i teraz znowu jest taka potrzeba i ciesze się, ze tak solidarnie artyści się zachowują... Mam nadzieję, że nikt tam nie przyjedzie (no Pietrzak na 100% bedziewink) ale pojawienie się na tym festiwalu w tym roku to strata twarzy, której już się nigdy nie odzyska....
          • mamolka1 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:17
            Parafrazując Kazika
            Już umiera ten festiwal ( 54 bo może za rok będzie lepiej )
            Tego nikt już nie powstrzyma...
    • capa_negra Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:55
      konwalka napisała:

>
      > kto, oprócz Golców, zaspiewa ku chwale?
      > podobno to jest jeden z pewniaków
      >
      > www.youtube.com/watch?v=4dHQ3z1MRdM&sns=fb

Tu jeszcze jeden hicior w tym wykonaniu.
      Moje psy jak zwykle zaczęły wyć.

www.youtube.com/watch?v=fK6ImwdB9rY
      • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:14
        To jeszcze nic, a co Twoje psy na to ?
        <a href="www.youtube.com/watch?v=VUpQvBh7m0k&feature=youtube_gdata_player[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=VUpQvBh7m0k&feature=youtube_gdata_player

• antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:15
          www.youtube.com/watch?v=VUpQvBh7m0k&feature=youtube_gdata_player
          • capa_negra Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:03
            oboszeszzzztymoj
          • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:07
            Jaka ona płodna! Tyle utworów i same hity. Pierwsza taka artystka po Abbie big_grin
            • morekac Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:18
              Na Eurowizję ją!
        • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:17
          big_grinbig_grinbig_grin
          • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:49
            Myślicie, że pani Władysława Bąk to tak na serio?

Zobaczcie, kto wielbi dojną zmianę- asmarabis i Władysława Bąk. Zaczynam myśleć, ze te 36 procent to sami pacjenci psychiatryczni.
      • ponis1990 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:18
        O, i to się nazywa koniec internetów!
    • ichi51e Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 15:58
      Pare lat temu dobre juz Opole umarlo. Szkoda. Teraz juz tylko cala Polska to widzi
    • rosapulchra-0 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:17
      A weśśśśśśśśśśś big_grin big_grin big_grin
    • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:45
      Podobno będzie Doda, Zakopower, Golec i jacyś grajkowie z "The Voice of Poland"...
      • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:50
        Jeżeli będzie Doda to i Duda przyjedzie się poślinić z nadzieją na kawałek ciasta.
        Mam nadzieję, że Zakopower uratuje honor górali i się wycofa.
      • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:56
        Mam nadzieje ze zaprosza teraz jakichś porządnych zagranicznych artystów zeby utrzeć wam nosa
        • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 16:59
          Z pewnością porządni zagraniczni artyści siedzą terez przy telefonach przebierając nogami. Adele już dzwoniła sama, nie wytrzymała.
          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:08
            Putin w Chinach już ćwiczył. Taka braterska pomoc partii dla partii.
            • mamolka1 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:20
              Hehe zaraz na początku wątku proponowałam tego pana wspominając o próbach w Chinach ....
              Granice absurdu zostają przesuwanie. Ciekawe czy mają kres czy będzie jak z głupotą - bezgraniczne.
          • chocolatemonster Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 01:01
            Paslam! 'Hello oooo, it's meeee,I was wondering if. .if I could come to Opole to sing for Jaroslaw. ..Helooooo!'.
            • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:42
              chocolatemonster napisała:
              > Paslam! 'Hello oooo, it's meeee,I was wondering if. .if I could come to Opole t
              > o sing for Jaroslaw. ..Helooooo!'.

big_grin
          • ponis1990 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:19
            :d :d :d
        • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:02
          Wolisz białoruskich czy z Korei Północnej?
          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:05
            Porządni to posłuszni.
        • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:06
          Mam nadzieje ze zaprosza teraz jakichś porządnych zagranicznych artystów zeby utrzeć wam nosa

Tak. Tercet Egzotyczny big_grin
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:05
            Śmiej sie śmiej

Ale
            Ten sie śmieje kto sie śmieje ostatni smile
            • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:18
              Ano właśnie smile
        • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:09
          Powiedz, ciężko musi być pisowcem? Ciągle plują wam w twarz a wy musicie tłumaczyć że to deszcz...
          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:14
            A co mają robić po przekroczeniu granic absurdu ?
        • izak31 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:19
          Jak trollujesz to troluj mądrze. Opole to był od zawsze festiwal POLSKIEJ piosenki. Z Sopotem Ci się pomyliło.
        • maslova Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:46
          Na festiwal polskiej piosenki??? big_grin
          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:54
            Ostatnio jeden pan Grek śpiewał hita Cleo - powinni zaprosić , polskie i po polsku !
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:58
            Jakoś na EUROwizji jest Australia i Izrael , dlaczego na polskim festiwalu nie moze byc artysty zagranicznego, jest to zabronione ?
            • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:04
              Jest to po prostu śmieszne...
            • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:19
              No przecież proponuję Greka ( uwazaj - Grecja jest za granicą, nawet kilkoma !)
          • mamolka1 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:08
            W sumie​ mogą próbować jakiegoś innostrańca zgodnego z pozytywną zmianą zaprosić - niech śpiewa po polsku 😂...opolska noc kabaretowa nie będzie potrzebna ( jest taka przewidziana w tym roku ?)
        • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:20
          asmarabis napisała:

> Mam nadzieje ze zaprosza teraz jakichś porządnych zagranicznych artystów zeby
          > utrzeć wam nosa
          >

....szczególnie, że to Festiwal Piosenki Polskiej. Będzie jeszcze zabawniej wink
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:25
            Skoro nie ma polskich artystów i piosenek na poziomie ( dla mnie bo dla was widac maryle i inni to szczyt kulturalny )to trzeba zaprosić kogoś z zagranicy
            • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:27
              To dobrej zmiany nie stać nawet na to by stworzyć artystę?
              • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:30
                Najpierw trzeba artystów PO wysłać do sanatorium albo na uniwersytet trzeciego wieku czy gdzie czy gdzie tam pasują
                • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:40
                  A dlaczego Kurski chciał promować artystów z PO? Podejrzewasz jakieś wewnętrzne przepychanki w PiS? Myślisz, że Kurski będzie się starał o przyjęcie do PO i dlatego chciał im się podlizać? wink
            • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:28
              Ja myślę, że ci najlepsi mają dziury w terminarzach, specjalnie na takie okazje !
            • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:38
              Z tego co piszesz wynika, że z Kurskiego dyrektor telewizji jak z koziej d.. trąbka To przecież on ich zapraszał.

Nie wiem czy nie polecą Ci po premii za krytykowanie władzy.
              • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:42
                Aha, czyli zaproszenia przyjęli, wtedy PiS był cacy?
                Muszę te nazwiska zapisać, zeby nigdy die nie skalać oglądaniem występu , bo obrzydzenie mnie bierze
                • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:48
                  No, asma, - dlaczego Kurski chciał promować artystów PO? wink big_grin
                  • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:54
                    Raczej zapytaj dlaczego nienawidząc PiS przyjęli to zaproszenie?
                    Honoru za grosz nie maja czy co ?
                    • jowita771 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:43
                      Może naiwnie liczyli, że festiwal piosenki nie będzie upolityczniony, a jak zobaczyli, że z dobrą zmianą festiwal piosenki nie może być tylko festiwalem piosenki, to zrezygnowali?
                • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:51
                  Muszę te nazwiska zapisać, zeby nigdy die nie skalać oglądaniem występu

Zapisać musisz, żeby nie oglądać? Ja myślałam, że i tak nie słuchasz tych staruchów.

• asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:58
                    Szpak jeszce z 40 lat pożyje wiec zagrożenie duże
              • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:47
                ale skąd mógł wuedziec wcześniej ze artysta w Polsce nie zajmuje sie twórczością ale polityka?
                W Korei północnej sa oni bardziej neutralni
                • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:53
                  >W Korei północnej sa oni bardziej neutralni

czyli nie ukrywasz, że to dla ciebie niedościgły wzór, ideał państwa? Korea Północna marzy ci się w Polsce?
                  • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:56
                    Na pewno nue na tam miejsca na przywódce - wieszcza ktory nue płaci alimentów albo jedzie z kochanka na madere
                    • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:58
                      I teraz jeszcze grozisz Kurskiemu.... no, no
                      • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:03
                        możliwe również, że wspomina świętej pamięci Przemka Gosiewskiego....
            • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:33
              Może inaczej. Nie ma polskich artystów na poziomie, którzy chcą kolaborować z PiSem. Dowody zobaczysz w Opolu.
              • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:37
                > Nie ma polskich artystów na poziomie, k

zgadzam sie niestety , a kiedyś uważałam taka Marylę za gwiazdę sad
                • panterarei Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 23:15
                  Mam prośbę, weź kup sobie bilet w jedną stronę do Moskwy i już nie wracaj
            • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:10
              Najlepiej z San Escobar wink
        • cichadziewuszka Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 22:43
          Zagraniczni artyści na festiwalu polskiej piosenki, a to dobre!
    • izak31 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:26
      Kurski niech się nie martwi. Przeciez zawsze może wystąpić Kukiz i Liroy
      • morekac Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:30
        Kukiz już się oburzył i stanął w obronie Kayah...
        • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 17:34
          Niech on lepiej się nie wypowiada, bo taka "obrona" ....
        • mamolka1 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:35
          Taka zagadka ,kto powiedział : jak zostanę politykiem to naplujcie mi w ryj i mówcie szmato ... Czy to ten sam który mówił że trzeba patrzeć komu się daje ?
          Spalony na każdej pozycji
    • tryggia Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:12
      Jedno - to solidarności postawa artystów. Ok.
      Ale drugie - to szansa na to, ny wreszcie że sceny zdjąć już tą Marylę, Piaska czy coś. Może nareszcie pojawi się ktoś świeży, zdolny, nie zgrany do bólu...
      Bo, prawdę mówiąc, dla mnie brak tych gwiazd to niewielka strata (no, poza Nosowską i Orzechami)...
      • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:28
        No wlasnie, jest szansa ze w tej sferze PiS tez przeprowadzi skuteczna odnowe i wyślę wszystkie Maryle i Kayahy na zasłużona emeryturę
        • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:49
          Spoko, Pietrzak młodzieniec z Martyniukiem ze dwadzieścia lat muzykę młodzieżową pociągną.
        • maslova Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:31
          Na Onecie piszą, że Akcent zadeklarował swój udział w festiwalu w piątek Zadowolona, Asma, z tej dobrej zmiany? big_grin
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:34
            Nie znam Akcent
            Sa w stylu Maryli czy Szpaka ?
            • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:36
              Nie, ale są w stylu Jacka Kurskiego.
            • maslova Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 22:06
              Nie, w stylu Zenka. Martyniuka, oczywiście.
      • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:30
        Czyli planujecie wprowadzenie Misiewiczów muzyki?
        • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:32
          No ale konkurencja jest duża, podobno wasz Kijowski wydał książkę j napisał wiersz, jak zacznie śpiewać to cieżko sie bedzie innym przebić crying
          • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:41
            Niech zgadnę - w scenografii będą limuzyny BOR a pierwsza piosenka "z drogi śledzie bo PiS jedzie!!!"?
            • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:52
              Moze byc tez hak dla mnie piosenka o prywatyzacji kamienicach warszawskich , bo chyba to teraz wasza najwieksza afera aktualnie ?
              • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:55
                >Moze byc tez hak dla mnie piosenka o prywatyzacji kamienicach warszawskich , bo chyba to teraz wasza najwieksza afera aktualnie ?
                Niestety aktualnie nic się o tej aferze nie dowiemy bo stoi za nią między innymi L. Kaczyński a na dokumencie zwrotu kamienicy, w której mieszkała Jolanta Brzeska jest podpis jego fagasa Sasina.
                • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:01
                  Co nie zmienia faktu, że nam takie repertuar też nie przeszkadza. Chodzi o to aby każdy mógł śpiewac o czym chce.
              • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 19:35
                A w referenie będzie Lech K. i Sasin?
      • maslova Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 18:45
        tryggia napisała:

> Jedno - to solidarności postawa artystów. Ok.
        > Ale drugie - to szansa na to, ny wreszcie że sceny zdjąć już tą Marylę, Piaska
        > czy coś. Może nareszcie pojawi się ktoś świeży, zdolny, nie zgrany do bólu...

Taki Zenek Martyniuk na przykład 😉
    • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:00
      www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_cbubWFLJFD9v3YitDKIR7IgOhIikPZET.gif
      • joa66 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:01
        https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_cbubWFLJFD9v3YitDKIR7IgOhIikPZET.gif
        • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:09
          smilesmile
          Ostatni, niech zgasi światło wink
      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:02
        Może tak być, techniczni i sponsorzy też zwijają żagle.
    • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 21.05.17, 21:10
      https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18528007_1503616356347893_3887832856837604799_n.png?oh=9716ee30a4f4c9c9a09f9d5b1ac777d6&oe=59A05A7C
    • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:15
      Okupnik też nie będzie.
      • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:54
        Ale, że Zakopower i Golce zostają a nawet dzoirę po Maryli zapchają, to jestem niemile zaskoczona.
        • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:01
          Zenek też zostaje muzyka.dziennik.pl/koncerty/artykuly/550314,zenek-martyniuk-w-opolu-festiwal.html
        • konwalka Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 10:46
          Jesteś zaskoczona ze górale ciągną dutki? Pecunia Non olet i jedziemy z kojsem
          • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:26
            Zaskoczona - chyba w zeszłym roku ojciec Sebastiana zbojkotował stworzone przez siebie święto dudziarzy, bo wybierał się na nie i wybrał prezydent Duda ze świtą. Grupa muzyków, w tym starszy Karpiel-Bułecka zrezygnowali z udziału, bo mialo to byc swieto gorali a robil się wiec polityczny...
            Tak jakoś przeniosłam poglądy z ojca na syna, jak widać niesłusznie.
            • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:36
              To nie jest ojciec Sebastiana, może jakiś wujek, na pewno nie ojciec.
              • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 12:35
                Masz rację , sprawdziłam. To jego starszy brat - Jan Karpiel- Bułecka.
                A Sebastianowi dziecko się wczoraj rodziło, może głowy smile nie miał do festiwali chwilowo.
                • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:10
                  Chciałabym wierzyć, że to ten powód, ale kolejni wykonawcy dziś się wycofują jeden po drugim, a górale milcząuncertain
                  • karme-lowa Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 17:10
                    antyideal napisała:

> Chciałabym wierzyć, że to ten powód, ale kolejni wykonawcy dziś się wycofują je
                    > den po drugim, a górale milcząuncertain
                    No dokładnie.
      • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 07:58
        Kapitan Nemo też zrezygnował smile
        • leokadia35 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:05
          Jak to Stuhr napisał , ogromne żałuje że nie został zaproszony do Opola, mógłby teraz tak pięknie zrezygnować 😃 a tak na serio , solidarność artystów? W imię czego? Podsycają atmosferę i oni mówią że ktoś inny dzieli Polaków?
          • kfugktru23 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:06
            W imię braku cenzury!!!
          • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:15
            Czy to nie Kurski czasem wprowadził ten podział, hę?..suspicious

Wyszkoni też zrezygnowała.wink
          • jemeade Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:24
            Ty tak na poważnie? Rzeczywiście nikt nie dzieli Polaków, poprostu takich jak ty, oni i ja nic nie łączy, mam nadzieję.
          • lauren6 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 08:31
            Artyści to specyficzna grupa społeczna. Mogą się różnić od Sasa do Lasa, ale żaden z nich nie zaakceptuje próby cenzury cudzej twórczości, tylko dlatego, że artystka wypowiedziała na głos swoje poglądy. To zapachniało cenzurą głębokiego PRL.
            Kurski się głęboko zdziwi, że jednym głupim, nierozważnym postępkiem zapoczątkował lawinę, której już nie da się powstrzymać. Żadna władza nigdy nie wygrała z artystami, o czym zaraz ten pan się przekona.
            • anika772 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 10:41
              Może nawet dojdzie do wniosku, że jednak nie wszystko kupi ciemny lud.
              Czy wiadomo coś o Urszuli Dudziak? Zaśpiewa w Opolu?
              • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 10:43
                Są dwie, w razie czego na liście obecności będzie się wszystko zgadzało.
    • antyideal Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:11
      Mam nadzieję, że bojówki Antoniego nie będą odbijać amfiteatru z rąk władz Opolasurprised
      opole.wyborcza.pl/opole/7,35086,21846175,opole-2017-amfiteatr-zamkniety-dla-tvp-festiwalu-nie-bedzie.html#MT

• lellapolella Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:20
        O, kurczę, czy któraś z dziewczyn nie pisała proroczo, że teraz czeka aż sam amfiteatr zrezygnuje ? surprised
        • gama2003 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:28
          Mid.week smile czarownica.
          Co prawda myślałam, że chodzi Jej o opuszczenie przez amfiteatr dotychczasowej miejscówki a tu proszę smile.
          • lellapolella Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 11:32
            Wiesz, proroctwa zawsze są pokrętne, nikt nie wie, o co chodzi, dopóki się nie sprawdzą wink Czarownica jak nic.
          • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:38
            Z czarami to tak jest - nie można ich brać dosłownie smile
    • zona_glusia Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:10
      Czy Opole się odbędzie nie wiadomo.
      Za to szykuje się proces:
      www.press.pl/tresc/48542,tvp-kieruje-pozwy-przeciwko-agorze_-grupie-wp-i-rasp?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Press
      • livia.kalina Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:29
        No i nareszcie mają jakichś winnych wink
      • rosapulchra-0 Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:32
        Jeden z komentarzy: pbs.twimg.com/media/DAWGcn6XkAAifav.jpg:large
        • mid.week Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:37
          Jedno ALE - już nie ma PRL-u. Przykładanie standardów z tamtego ustroju do demokracji jest delikatnie mówiąc nadużyciem.
        • baltycki Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 15:50
          Autor tego komentarza zapomina, ze kazdy artysta chcac byc ogladanym, slyszanym.. musial grac w komunistyczym teatrze, spiewac w komunistycznej telewizji, bo innych nie bylo.
          • asmarabis Re: to co z tym Opolem w końcu? 22.05.17, 19:53
            kazdy artysta chcac byc ogladanym, slyszanym
            > .. musial grac w komunistyczym teatrze, spiewac w komunistycznej telewizj

nie wiedzialam ze bycie artysta to obowiazek i przymus
            wow
    • livia.kalina Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:03
      Mózg dojnej zmiany. Ta to potrafi skomentować:
      aszdziennik.pl/120113,sukces-inteligentnej-38-latki-chciala-polaczyc-smierc-zbigniewa-wodeckiego-z-opolem-i-jej-sie-udalo
      • karme-lowa Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:13
        livia.kalina napisała:

> Mózg dojnej zmiany. Ta to potrafi skomentować:
        > <a href="aszdziennik.pl/120113,sukces-inteligentnej-38-latki-chciala-polaczyc-smierc-zbigniewa-wodeckiego-z-opolem-i-jej-sie-udalo" target="_blank" rel="nofollow">aszdziennik.pl/120113,sukces-inteligentnej-38-latki-chciala-polaczyc-smierc-zbigniewa-wodeckiego-z-opolem-i-jej-sie-udalo</a
        Straszne touncertain
        • kaka-llina Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:26
          Opole oficjalnie odwołane!
          • jemeade Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:34
            Co następne uda się im wykończyć? Nie udało się ściągnąć licznej reprezentacji zagranicznych gwiazd? Albo chociaż kilku gwiazdek z III ligii polskiej?
            • kaka-llina Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:38
              Władze Opola się postawiły (i słusznie, żeby tego cyrku dalej nie ciągnąć) Kurski by zorganizował Dodo-disco polo-Pietrzakowe gó....... Prezydent Opola stwierdził, ze lepiej nic niż tak się poniżyć.... festiwal ma być w innym terminie i na innych zasadach..
              Dla jasności Opola od dawna nie oglądam, nie moja bajka ale bardzo się cieszę, że się artyści postawili (w końcu ktoś na poważnie coś im rozpierdzielił)
              • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:51
                Tja, postawily smile

Wy wierzycie ze ktos sie stawia i nie chce ponizac, masakra myslalam ze tak bywa tylko w wieczorynce o Smerfach
                • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:54
                  Nie płacz, może w Toruniu coś ładnego zorganizują.
                  • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:03
                    Nie sadze, dopoki sie nie nauczycie ze muzyka i kultura nie jest kultura PO albo KOD ale jest dla wszystkich i przestaniecie ja niszczyc
                    • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:11
                      Kultura to wolność. Istnieje i dla rozmodlonej babci i geja, księdza i prostytutki. Dla przeciętnych i nieprzeciętnych ludzi. Nie ma linii politycznej, choć nieporadnie rządzące ludziki nawet Opole chciały w swoje tryby ,, dobrej zmiany,, wrzucić. Nie udało się, kompromitacja organizatorów jest faktem.
                      • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:17
                        Uslyszalam wlasnie ze problemem byl pogrzeb matki, jaka dobra zmiane odnosnie smierci masz tu na mysli?
                        • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:41
                          Udawaj, udawaj, że nie rozumiesz. Poczytaj choćby ten wątek od początku. Przeczytaj całe wyjaśnienie rezygnacji Maryli, jej ręką napisane, nie tylko fragmencik z tvp. Żałoba to jeden z powodow, niewatpliwie najwazniejszy.
                          Inni artysci też zrezygnowali z powody żałoby ?
                          • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:01
                            Tylko jeden z powodów .... O maj god
                            Taki drobny szczególik nic znaczącego tylko smierć matki

Hiena cmentarna ma więcej współczucia
      • mid.week Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 17:37
        Dawno nie czytałam tak okropnie niestosownej wypowiedzi. Ohyda.
        • jan.kran Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:43
          Drugi raz w ciągu 54 lat istnienia Festiwalu w Opolu zostaje on odwołany.
          1982 powód : wprowadzenie stanu wojennego
          2017 powódconfused

• asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:49
            Hahaha
            ale wam pieknie utarli nosa, nie spodziewalam sie ze was tak zalatwia smile
            • kaka-llina Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:51
              nas?
            • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:56
              Ależ my się cieszymy, że festiwalu pod dyktando imć Kurskiego nie będzie smile. Stanęło na naszym.
              • jan.kran Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 19:58
                gama2003 napisała:

> Ależ my się cieszymy, że festiwalu pod dyktando imć Kurskiego nie będzie smile. S
                > tanęło na naszym.

---------> Tak jest .Kompletnie nie rozumiem co Asma pisze ale ona automatycznie reaguje , nawet gdyby Prezes pękł z hukiem uznałaby to za sukces PiS.
                • antyideal Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:05
                  Odwołanie festiwalu to taki sukces pisowski jak sławetne 27:1 smilesmile
                  • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:07
                    O ja cie, wlasnie slucham w TVP ze przyczyna odwolania przez Rodowicz wystepu byla smierc jej matki.
                    He?
                    Jak to wytlumaczycie?
                    Nie sledze wszystkiego na biezaco i przez chwile myslalam ze byly jakies naciski wladzy a tu wychodzi ze to jakas podla manipulacja na grobie jej matki niemalze.... obrzydliwe
                    JAK WAM NIE WSTYD?????????
                    • jan.kran Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:11
                      Jak Tobie nie wstyd Asma wyciągać prywatną żałobę Pani Rodowicz ? Poczytaj coś więcej niż pisowską propagandę i Ić stond bo co jeden twój wpis to większa żenada.
                      Boli że przedszkolach się postawili?
                      • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:16
                        To wy wykorzystujecie zalobe do swoich aferek

Myslalam ze kompromitacja KOD i Nowoczesnej czegos was nauczyla ale widze ze chcecie trafic do podrecznikow historii i ksiegi rekoordow guinessa jako najbardziej zenujaca opozycja swiata

Z kim ja tu musze pisac crying
                        • antyideal Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:24
                          asmarabis napisała:
                          >
                          > Z kim ja tu musze pisac crying
                          >

Współczuję przymusu sad Dobrze chociaż płacą ?
                        • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:00
                          Musisz ? W sumie żadna praca nie hańbi, chociaż ja się z tym przysłowiem nie zgadzam.
                    • antyideal Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:15
                      O, a co tam ciekawego w matriksie tvpisowskiej ? Transmisja z uroczystego powitania Kurskiego po powrocie z Opola w glorii chwały? big_grin
                      • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:18
                        Festiwal odbedzie sie przeciez w innym miescie

Umre ze smiechu jesli wystapi na nim Kayah

To bedzie smieszniejsze niz przekrety Kijowskiego smile
                        • mid.week Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:33
                          W Toruniu, Radomiu czy we Włoszczowej?
                        • antyideal Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:33
                          Festiwal opolski w innym mieście, aha. Świetny pomysł. Który to z waszych intelektualistow to wymyślił?
                          • morekac Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:39
                            No wiesz, skoro rajd Dakar może być w Ameryce Południowej , to i Opole można zrobić całkiem gdzie indziej - może w San Escobar?
                          • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:42
                            Ja myślę, że Kurski dostał bilet w jedną stronę smile.
                          • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:05
                            Skoro okroberfest jest we wrześniu i nikomu to nie przeszkadza to jaki ty masz problem?

Jesteście chyba jeszcze w szoku ze hak zwykle PiS was wykiwał
                            • antyideal Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:17
                              Chyba troszkę pomieszaly ci się fakty z tego przepracowania na forum: to nie pis zrezygnował z festiwalu w Opolu, próbowali desperacko do końca, to władze Opola podjęły decyzję o wycofaniu się z umowy w obawie przed kompromitacją na jaką się festiwal zaczął zanosić pod waszym światłym kierownictwem.
                  • jan.kran Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:13
                    antyideal napisała:

> Odwołanie festiwalu to taki sukces pisowski jak sławetne 27:1 smilesmile

*** A gdzie róże i czerwony dywan oraz dzieci w strojach ludowych dla Kurskiego? I uścisk dłoni Prezesa ?
                  • livia.kalina Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:01
                    >Odwołanie festiwalu to taki sukces pisowski jak sławetne 27:1
                    dokładnie mam to samo skojarzeniesmile
                • rosapulchra-0 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 22:52
                  Janie.Kranie - umówmy się - ona nie wie, co w ogóle pisze. Składa literki w słowa, ale żeby to miało jakikolwiek sens, to nie.
              • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:00
                Ale taki festiwalik to zawsze bylo jakies oderwanie od szarej i trudnej polskiej rzeczywistosci, postroiliscie focha przez kilka godzin i juz go nie macie, szkoda mi was
                • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:14
                  W głowie ci się nie mieści, że to nie o festiwal chodzi a o wolność dla kultury, nawet tak lekkiej i rozrywkowej jak ten jakiś tam festiwalik, ktorego nikt z wami nie chciał zrobić smile. Nawet takiego festiwaliku smile.
                  • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:19
                    To artyscie juz nie moze umrzec mama?
                    • morekac Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:26
                      Może przeczytaj oficjalnie oświadczenie Rodowicz i powody , dla których zrezygnowała z występu. Śmierć matki jest tylko jednym z nich - a jeśli chodzi o pogrzeb, to raczej załatwia się go szybciej niż po 3 tygodniach.
                    • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:45
                      Wszystkim artystom ktoś właśnie umarł ? Ekipie technicznej, reżyserom, sponsorom ?
                      Przeczytaj oswiadczenie Maryli, tvp podała jeden z kilku wymienionych w nim powodow rezygnacji.
                      • mid.week Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:53
                        Nie, oni wszyscy zrezygnowali ze względu na mamę Maryli!
                    • livia.kalina Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:52
                      >To artyscie juz nie moze umrzec mama?
                      Wszyscy mieli wspólną matkę czy każdemu matka umarła? Bo już sama nie wiem jaki jest przekaz propagandowy?
                      • gama2003 Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 20:59
                        Na miejscu asmy bym się tak tu nie udzielała, z kim przystajesz, takim się stajesz a ona jakby często tu bywa. Biedactwo nasiąknie jeszcze potrzebą wolności i pracę straci. Wyraźnie łatwo ulega wpływom smile, poziom trollowania coraz niższy i niebłyskotliwy.
                        • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:04
                          Poziom trollowania dostosowany do poziomu waszego intryganctwa, przedszkolaki lepiej umieją kłamać i robic afery
                      • asmarabis Re: Magdalena Ogórek 22.05.17, 21:03
                        Wasze kłamstwo na forum

Watek na 300 postów i ani ślowa o matce a same kłamstwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka