Dodaj do ulubionych

Karpacz i okolice tym razem

19.06.17, 13:35

Jak co roku poproszę o podpowiedzi-must have do zaliczenia z dziećmi (8,5 i 11 lat) w Karpaczu i okolicach.
Zawsze fajowe rzeczy podpowiadacie.
Obserwuj wątek
    • tol8 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 13:38
      Kopa i Śnieżka- na piechotę
      Wang
      Świeradów Zdrójdrój, jak jesteś mobilna by podjechać
      Na Kolorowej są dwie zjeżdżalnie grawitacyjne
      Muzeum zabawek
      Baseny w hotelach
      Wilcza Poręba
      Stare skocznie narciarskie
      Szlak na Szrenicę
    • adriana.la.cerva Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 13:58
      Kiedy bedziecie ?
      Jak dotre do domu to postaram sie napisac liste rzeczy ktora my chcemy obskoczyc. My bediemy chyba od 1 sierpnia.
      • slonko1335 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:02
        My od 29 lipca tydzien w Karpaczu, potem tydzień w Łomnicy a teraz rozważam jeszcze 3 dni w Libercu bo chciałam iq-landię ale jak weszłam to nie wiem czy by nie obskoczyć całego Babylon Centrum...
        • manala Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:09
          Jest sens ciągnąć 4,5 latka i 9 latkę na Ścieżkę? Dadzą radę?
          • lechmiki Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:15
            Kolorowa jest super smile jak lubiecie lego to polecam wystawe w Karpaczu
            • beverlyja90210 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:32
              Park Bajek
              www.parkbajek.pl/
              • beverlyja90210 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:34
                Pałacowa Bawialnia
                palacowa-bawialnia.pl/pl/
                • beverlyja90210 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:34
                  Western City
                  www.western.com.pl/
          • kornelia_sowa Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 21:40
            chyba 11 i 8,5 lat
          • asia06 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 07:47
            Lepiej wjechać wagonikiem od czeskiej strony. Młodszy raczej nie dojdzie.
          • niu13 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 07:59
            Mądra uwaga. Mój syn wlazł w wieku lat 12 a i to z wielkim jękiem. Ale nie jest szczególnym amatorem gór
    • koala0405 Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 14:34
      Pałacowa bawialnia w Kowarach
      • jeziorowa Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 22:19
        koala0405 napisała:

> Pałacowa bawialnia w Kowarach
        Ale nie dla takich dużych dzieci, no może dla 8,5 latka, ale 11-to latek nie będzie zainteresowany. W Kowarach to są przede wszystkim sztolnie i one powinny zainteresować dzieci w wieku szkolnym.
    • ga-ti Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 22:11
      Park miniatur zabytków Dolnego Śląska w Kowarach, a tam można się zainspirować na dalsze zwiedzanie smile Byłam kilka lat temu, ale mam nadzieję, że jest ok.
      Ja kocham Dolny Śląsk, choć czasu na zwiedzanie ciągle brakuje, więc zachęcam zobaczyć.
    • onewoman Re: Karpacz i okolice tym razem 19.06.17, 22:45
      Może ktoś poleci nocleg w tych okolicach? dla rodziny z dziećmi 9 i niecałe 4 lata.
      • manala Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 06:45
        My zamierzamy się wybrać tu:
        www.lkedzierski.com/czechy/adrspach-czyli-skalne-miasto-w-czechach/
        byłam sama i polecam
        • manala Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 06:46
          Źle mi się podpięło, polecam atrakcję dla słonka...noclegów sprawdzonych nie mam
        • slonko1335 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 07:07
          Skalne miasto z dzieciakami mamy już zaliczone przy okazji wcześniejszego pobytu w Górach Stołowych.
      • justyna-anna Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 07:12
        Pensjonat Karkonoski. Położony w górnym Karpaczu blisko kościoła Wang z pysznym domowym jedzeniem, miejscem do gry w piłkę i stołem do pingponga, salą zabaw dla dzieci. Synek był na warsztatach pieczenia ciasteczek.
        A co z atrakcji?- dziki wodospad, Muzeum Klocków Lego z genialnymi makietami, gier video, muzeum karkonoskie tajemnice, wjazd na Śnieżkę z czeskiego Peca kolejką.
      • bramkaa Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 15:59
        My lubimy Alhambrę www.alhambra.pl
        Mauretańska jest inspiracja- przedwojenny odrestaurowany teraz hotel
        rodzinna atmosfera, super jedzenie, niesamowite śniadania (z deserami, musami, hummusami, dobrą kawą) Ale przede wszystkim to super miejsce do zwiedzania naprawdę magicznej Kotliny Klodzkiej, z jej zamkami, palacami, twierdzami, jaskiniami, malowniczymi wzniesieniami. Nie znam dziecka 3-99smile którego nie zainteresuje pobliska Kopalnia Zlota albo Jaskinia Niedźwiedzia.
      • memphis90 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 18:50
        Ja nocowalam w pensjonacie Nad Potokiem i byłam zadowolona.
    • conena Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 08:18
      jeszcze nie byłam, ale polecono mi:
      hutajulia.com/zwiedzanie/

moim zdaniem na western city szkoda czasu, tam czas zatrzymał się w latach 2000-2005, muzeum Lego - zatłoczone, głośne, wystawę oglądasz przez szybę, przy niektórych wystawkach możesz nadusić guzik i wtedy na przykład gra muzyczka albo pociąg jedzie. mój czteroletni syn był zachwycony, jedenastolatek raczej ziewnie z nudów.

zamiast w/w lepiej wyruszyć w góry i dotrzeć do Samotni. my byliśmy tam w tym roku po raz pierwszy w życiu i wróciliśmy oczarowani miejscem.
      teraz na lipiec planujemy Skalne Miasto w Czechach, wodospady, Krucze Skały i chcemy dotrzeć do Szwajcarki, do schroniska nad Łomniczką, bo córka się mega wkręciła w zbieranie pieczątek ze schronisk. w ostateczności Park Bajek, ale to nie jawi mi się jako wyjątkowa atrakcja.
      • slonko1335 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 08:35
        Jak jedziemy w góry to zwykle w jeden dzień wychodzimy na szlak, drugiego dnia korzystamy z atrakcji komercyjnych...na pewno na tapecie Śnieżka, wodospady, Samotnia i schronisko nad Łomniczką-muszę tylko szlaki rozpracować. Nocujemy w samym Karpaczu niedaleko zapory.
    • memphis90 Re: Karpacz i okolice tym razem 20.06.17, 18:49
      Kopalnia uranu- są dwie. Jedna "właściwa" i druga nieco oszukana, bo uranu tam nie było, za to są podziemne akwaria z płaszczkami. Miasteczko westernowe. Fabryka szkła, ale to w Szklarskiej.
    • asmarabis Re: Karpacz i okolice tym razem 23.06.17, 18:53
      Umarłam......to w Karpaczu ten masakrycznie drogi nocleg za tydzień za 4000 płn???????
      Nie wstanę juz dziś
      Wszystko bym typowała ale nie zapyziały Karpacz ( słonko pisała ogólnie ze to góry)
      Powiedzcie mi jak to możliwe zeby w " górach" 1000 metrowych niezbyt atrakcyjnych ośmielić sie w ogóle zbudować nocleg za taka cenę a tum bardziej taki nocleg zarezerwować ?????
      • slonko1335 Re: Karpacz i okolice tym razem 25.06.17, 10:08
        Umarłaś i jak zwykle nie trafiłaś, bo Karpacz akurat mamy zaklepany za śmieszne pieniądze....
        • asmarabis Re: Karpacz i okolice tym razem 25.06.17, 10:52
          od kiedy słonko potrafi cos zaklepać za śmieszne pieniądze ?
          To jakaś nowość
          • slonko1335 Re: Karpacz i okolice tym razem 25.06.17, 10:56
            cóż podzielę się z tobą wiedzą tajemną, nie wszyscy jeżdżą pod namioty...a koszt pobytu uzależniony jest od standardu i tego co w cenie się zawiera...
    • mamablue Re: Karpacz i okolice tym razem 23.06.17, 21:37
      Uważaj na muzeum lego. Wyjdziesz i utkiesz na wiele godzin. Nawet głodne nie będą. Baseny też fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka