panna_lila 07.07.17, 20:04 Potrzebna czy nie? Dostaje się na lotnisku czy nie? Właśnie dyskutujemy nt temat wg mnie nie ale są tacy wg których tak i trochę się pogubiłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 07.07.17, 20:08 Nie rozumiem kobiet, które dla wycieczki jeżdżą w miejsca zniewolenia kobiet Oto Słowo Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 15:54 Jasne... Dlatego wszędzie pomykają ubrane od stóp do głów. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 16:07 Hehe, w Dubaju too i w miniówkach widywałam panny. A Europejki bardzo chętnie do Dub. sie przenoszą za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 16:48 Nie wszystkie oczywiście, ale bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:06 Jak przegną, to trafiają. Jednak nie za kiecki. W Dubaju, ba, w Abu Dhabi widywałam panie w szortach w spożywczaku i tym podobnie bezwstydnie europejskie nowinki. Gazeciarz strzyka jak zwykle jadem, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:27 Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego z uporem maniaka piszesz "panie, panowie" stosując wielką literę? Tak, widywałam panie (nie Panie!!!) w szortach, a jeszcze częściej panienki. Moim zdaniem strój nie na miejscu, nawiasem mowiąc, ale nie moja brocha. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:33 Czemu nie na miejscu o ile nie była to szkoła, miejsce pracy czy świątynia? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:39 1. Słońce. Przed słońcem nalezy się chronić. Kiedy w Katarze na slubie starsze damy zdjęły nikaby oniemiałam, bo cerę miały zaskakująco młodzieńczą. 2. Mało komu jest w szortach dobrze, co nie rzuca się może w oczy w Sopocie, ale w miejscu gdzie szorty są w cienkiej mniejszości bardzo wyraźnie to widać. 3. Jeżeli obyczaj lokalnych miszkańców jaest konserwatywny, to szortowanie im po oczach jest absurdalne. Ale jak mówię - nie moja brocha. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:50 1. Te starsze damy były matkami panien młodych lub ich babciami? To może je źle oceniłaś. W Tej kulturze nierzadko 16 latka ma już poród za sobą, więc średni wiek matek i babć tamtejszych panien młodych jest sporo niższy niż w Naszej kulturze. 2. Zależy od figury. Wystarczy mieć szczupłe nogi i w miarę szczupłe uda. Ja w szortach wyglądam nieźle, a nie mam figury modelki. 3. Dopiero co pisałaś w innym wątku, nieodległym czasowo, że Ciebie nie szokują "nawet mocno wycięte kiecki" (wątek o Melanii). Czyli - mocno wycięte kiecki na uroczystości Cię nie szokują, ale szorty podczas wakacji w upał już tak? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 19:28 1. Nie, ksenofobku. Osoba zaprasząjca która mi towarzyszyła opowiadała mi o nich łącznie z wiekim i koligacjami, więc oczywiście walisz kulą w płot, głuptasku. Albo lokalne Arabki tak już mają, że wyglądają młodo dłużej niż przyzwoitosc pozwala, albo to istotnie unikanie słońca tak działa (co o ile rozumiem aprobują dermatolodzy). A o "tej kulturze" wiesz tyle, co ci ndie napisze. (nb: pisanie "Naszej" jest jeszcze śmieszniejsze niż pisanie "zobaczyłam jakiegoś Pana w szaliku". Dlaczego nie "zobaczyłam jakiegoś Pana w Szaliku?") 2. Zachowaj swój pogląd, ja zachowam swój. Szorty to jedne z najmniej twarzowych odzień. 3. Nie kłam, bo sie zadławisz, a potem znów będziesz musiał publicznie przyznać że "kłamię, bo lubię". Iwanka (nie Melania) ubrała sie niestosownie. Co mnie nie ruszyło, albowiem - co również napisałam, zakłamany gazeciarzu, a) był to moim zdaniem blad stylistyczny, za którym nie stały żadne, tym bardziej mroczne, intencje, a b) ogólnie kwestia cudzych łachów nie porusza mnie jakoś specjalnie. Toteż nie szokują mnie ani kiecki, ani portki, ani nawet wyobraź sobie, ich brak. Co nie znaczy, że nie dostrzegę, że Iwanka była za bardzo rozgogolona jak na pomnik Bohaterów Getta, a panienki w szortach za kuso ubrane jak na Zatokę. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 16:59 Kiedy ostatnio byłeś w Dubaju, gazet? Zdziwiłbyś się, tyle powiem, ale że musisz dbać o wizerunek niedouczonego trolliszcza, nie będę zgłębiać... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 17:23 Nie byłam. Nie wspieram szkodliwych kobietom kultur. Innym idiotkom nie bronię. Etyka nie jest obowiązkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 18:04 Zatem pewne dziwnie będzie ci przyswoić informację, że w tym kraju niektóre kobiety zarabiają trzy razy tyle w miesiąc, ile ty w dekadę. Pracując. Byłam, widziałam. Pozdrawiam, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 18:10 Pieniądze to nie wszystko. Liczą się też prawa człowieka, w tym kobiet i inne takie... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 21:04 kaz_nodzieja napisała: > Nie byłam. > Innym idiotkom nie bronię. Nieźle brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Dubai -wiza? 07.07.17, 21:12 A tak trudno wejść na odpowiednia stronę dot obowiązku wizowego na terenie ZEA? Informacje miałabyś szybciej niż trwało zakładanie wątku. Nie trawie czegoś takiego, dlatego nie pomogę, chociaż wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dubai -wiza? 07.07.17, 21:15 Kiedys byla cudowna strona bocznica.org Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 00:39 ma stronce MSZ jest rubryka Polak za granica i maja tam informacje dla podrozujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 02:55 Dostajesz na lotnisku na 30 dni,ale musisz miec wazny paszport przez kolejnych 6 miesiecy. Czyli jak lecisz 10 lipca to do10 stycznia minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 08:43 Jedna z wielu stron- 30 sekund trwa znalezienie Odpowiedz Link Zgłoś
jorkidwa Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 18:00 dlaczego chcesz jechać do kraju gdzie kobieta jest warta tyle co podeszwa sandała faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Dubai -wiza? 08.07.17, 18:03 Może chce docenić to co ma u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś