Dodaj do ulubionych

Kryzys wieku sredniegou 32 latki

20.07.17, 23:34
Niedawno urodzilam a kryzys mam juz od... 20 roku zycia.jestem chudsza po porodzie niz bylam. Wypelnilam sobie doly pod oczami i policzki ale mimo to dalej mam pociagla twarz i nie czuje sie kobieca. Wlasciwie po porodzie oprocz schudniecia zmienil sie tylko pepek jakby wystaje przy wysilku a brzuch chudszy no i blizna ktora mi nie przeszkadza.juz przed ciaza czulam sie zle niekobieta. Co z tym zrobic? Szkoda zycia.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 20.07.17, 23:45
      przepuklinę pępkową możesz zoperować. Co do reszty, super masz, możesz jeść i jeść i jeść, a i tak będziesz szczupła.
      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:05
        To nie jest przepuklina. Lekarz mowi ze jest wszystko ok. Na pocxatku mialam krwiaka ale sie wchlonal.
        Tylko skora pepka jest inna i dawniej mialam pepek gleboko. Nie przeszkadza mi to. Mowie tylko ze jest inny.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 20.07.17, 23:50
      Za kilka dni kończę 32 lata. Jestem młoda, piękna, dzieci już odhaczone w planie życia, może być tylko lepiej wink
    • makurokurosek Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 20.07.17, 23:52
      Depresje leczy się u psychiatry , a nie na fitnessie
      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:07
        Masz farta ze jestes piekna. Ja sie nigdy taka nie czulam.
        Leczylam sie kilka lat na depresje jako 20kilulatka. Byly efekty ale tylko podczas brania lekow.mam chyba tez fobie spoleczna. Boje sie ludzi. Garbie sie chce ukryc a z 2 strony podobac. Chora jestem? No nie wink
        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:11
          Chce sie tylko podobac. Zadnych romansow. Jak prawdziwa atrakcyjna kobieta. Z atestem jakosci smile
          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:14
            Zaraz zostane za to obrzucona kamieniami. Jak to? Matka? Do roboty garow a nie pisac na forum o glupotach.
            A ja nic na to nie poradze. Tez chce byc kobieta a nie 60latka ktora wypadla z obiegu i juz niegodna szacunku i podziwu.
            • semihora Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 12:19
              Ogólnie rzecz biorąc: piszesz głupoty. Ale nie dlatego że jako matka, a dlatego że z wyglądu chcesz uczynić podstawę swojego dobrego samopoczucia. To tak nie działa i w tym stanie ducha nawet jak się cała przerobisz na Barbie, to dalej będziesz miała podły nastrój. No i ilu zachwyconych facetów pozwoli ci się poczuć kobietą? 20% męskiej populacji, 50 czy może 100? tongue_out
            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 13:42
              Ale czemu zależy Ci na tym by podobać się byle Mietkowi z ulicy? Mąż Cię nie adoruje.
              Od kiedy mam gacha i mówi mi przyjemne rzeczy mam wywalone na Mietków.
              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:07
                a mnie mecza dziady wiecznie komplementujace. Jakos tego nie potrzebuje. Bardziej cenie jak skosi trawnik czy cos zreperuje.
            • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:22
              >nie 60latka ktora wypadla z obiegu

obiegu uwodzicielstwa??

Mysle ze nadal masz zaburzenia wlasnej wartosci itp- i czas na psychoterapie.
              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:30
                8 letnia psychoterapia mi nie pomogla. Zmienialam lekarzy chodzilam prywatnie. Wybralam najlepszego. I co? Bardziej by mi pomogly operacje plastyczne jak w prog.labedziem byc
                • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:56
                  Ale jest aż tak bardzo źle, że wymagasz operacji plastycznych?
                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:58
                  co ty zrobisz jak sie zestarzejesz? Wiesz wczorajszy labedz to jutrzejszy stary labedz. Juz po 40tce widac to...
                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:03
                    Sa seksowne atrakcyjne +40. Widac wiek ale i urode kobiecosc.
                    • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:05
                      no ale wlasciwie jaki tego jest cel? Chodzi ci o jakas tam niby przyjemnosc jak dziady za toba powlocza wzrokiem czy po co to?
                      Mam przyjaciolke ktora jest przyslowiowym Knock out nawet w wieku 46 lat. No i co z tego? Bezdzietna, kolejny nieszczesliwy zwiazek. A calkiem sypatyczna babka.
                      Wyglad niespecjalnie ma zwiazek z powodzeniem zyciowym
                      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:14
                        Jak mam lepszy wygladowo dzien to sie patrza. Mlodzi tez. Ale bywa ze sie tez smieja nastolatki. Chyba z mojej twarzy.
                        Ostatnio jakis 2 zaprosilo mnie gdzies ale odmowilam. Budze rozne reakcje od niecheci, przez brak szacunku a czasem spodobam sie koneserom lub jesli nie widza twarzy z daleka.
                        A chce wygladac jak 100 % kobieta. I byc traktowana jak moja siostra. Wiem cale lata sie napatrzylam to teraz mam bol d...
                        Jestem wyczulona jak inne sa tak wielbione jak siostra. Nie jestem idealna ani tez standardowa jesli chodzi o wyglad. To mnie meczy. Jak sie uwolnic?
                        Ubieram sie kobieco albo na sportowo.
                        • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:59
                          A jakie masz stosunki z siostrą? Jeżeli są niezbyt dobre i nie jesteście ze sobą zbyt blisko ja bym ucięła kontakty do tych absolutnie niezbędnych typu święta.
                          Miałam podobną osobę, co prawda jako koleżankę, więc było mi łatwiej. Pomogło. Po co masz się spotykać z kimś kto powoduje Twój dyskomfort o ile nie ma absolutnej konieczności typu praca czy owe święta?
                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:20
                            Nie ucielam stosunkow. Teraz jest ok. Najgorzej sie z nia czulam w miejscach publicznych wsrod knurow.
                    • daszutka Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 14:51
                      Uroda to przede wszystkim pewnośęć siebie i uśmiech. Żadne operację nie pomogą Ci poczuć się z sobą lepiej niestety. Trzeba zmienić podejście do siebie
                      • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 14:57
                        Myślisz, że Agata Wróbel gdyby się uśmiechała byłaby piękna? Albo na przykład wspomniana wyżej Merkel?
          • black.sally Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:54
            crazy_stupid_love napisała:

> Chce sie tylko podobac.

komu? na wuj ci to?
            >
            >
            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:01
              Przeciez wiecie ze mietki sa mile kulturalne tylko dla ladnych. Tzw dzentelmeni swedzacego... nie powiem czego.
              Tzn bywaja dla mnie mili. Ale jak tylko jakis jest chamski mam 1 wytlumaczenie: wyglad. Kiedys bylam bardzo brzydka gnebiona za wyglad wygladalam jak chlopak. Teraz jest lepiej ale idealna nie jestem. Mezowi sie podobam. Ale wiem ze gustuje w brunetkach. Ja jestem naturalna szatynka o jasnej cerze. Nie liczac innych wad. Nie bede tu wymieniac. Maz jest o mnie zazdrosny a nie ma o co.
              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:23
                > Ale jak tylko jakis jest chamski mam 1 wytlumaczenie: wyglad

no i to juz swiadczy o potrzebie terapii
                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:31
                  Nie udawaj ze nigdy nie widzialas jak faceci sa niemili dla mniej urodziwych kobiet a piekne traktuja jak ksiezniczki tongue_out
                  • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:55
                    To była modelka.
                    Nadal (mimo swojego wieku) na tle rówieśniczek ponad przeciętnie atrakcyjna.
                    Skąd ona może wiedzieć jak to jest być w innej skórze?
                    To tak jakbyś wymagała od zdrowego człowieka by czuł się tak jak np. ociemniały.
                    • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:03
                      no ale dzis mam 45lat i jestem MatkaPolka w srednim wieku z lekka nadwaga.
                      • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:16
                        To nie ma znaczenia. To jak z dzieciństwem. Jak miałaś dobrych, wspierających rodziców to nawet jeśli w wieku 40 plus masz kłopoty życiowe, to fakt, że w dzieciństwie miałaś dobrze sprawi, że poradzisz sobie o wiele lepiej niż osoba np. z przemocowego domu.
                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:57
                    Naprawde jedyna wartoscia kobiety nie jest jej wyglad...
                    • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:04
                      To dlaczego mezczyzni cenia i szanuja tylko za wyglad? Nie zaprzeczajcie oczywistosci. Tak niestety jest i tyle
                      • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:06
                        aha... Merkel jest ceniona i szanowana za wyglad

lol
                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:07
                          W polsce jest wysmiewana przez kazdego.
                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:09
                            Jej wyglad jest komentowany prawie zawsze jak ktos nie zgadza sie z jej pogladami. To jest zawsze taki "argument".
                            Wiec boje sie wstawic za kimkolwiek czy odezwac ze uslysze obelge. Choc juz wprost od lat nie slysze. Zdarza sie ze ktos sie smieje za plecami.
                            • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:13
                              Sugerujesz ze Polacy to tepaki oceniajace politykow tylko po wygladzie. Oj boziu... dobrze ze wyjechalam.

>Wiec boje sie wstawic za kimkolwiek czy odezwac ze uslysze obelge.

a czemu sie tak boisz obelg? Moze wlasnie powinnas miec wiecej wiary w siebie i nauczyc sie walczyc.

Zapisz sie na jakies Karate czy inna sztuke walki. To wiele daje.

• crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:15
                                Bo nieraz slyszalam je prosto w twarz a Tobie faceci ublizali o wyglad?
                                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:18
                                  nie, bo sie mnie boja. bo jestem bardzo sprawna oralnie. Poza tym ja nie mam do czynienia z facetami ublizajacymi jakiejkolwiek kobiecie. W Polsce tylko raz w W-wie slyszalam od jakichs mlodych bab z marginesu z petem w gebie " ta to ma na pewno sztuczne". A ze to bylo przy przechodzeniu przez ulice to nie zdarzyly oberwac slowem. Poza tym to nie znam takich ludzi.

Moze powaznie powinnas unikac chamow? Za wrazliwa jestes.
                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:20
                              Wygląd każdej kobiety - polityk jest komentowany. Także tej atrakcyjnej (np. Ogórek).
                              Wygląd mężczyzny polityka nie jest praktycznie komentowany chyba, że ma np. drastycznie niski wzrost lub wyjątkowo dużą nadwagę.
                              Wygląd polityków - kobiet jest zawsze komentowany, nawet jeżeli ich wzrost i waga są w normie.
                            • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:59
                              Wygląd pani Merkel nie jest komentowany dlatego, że jest brzydką kobietą. Jest komentowany dlatego, że w ogóle jest kobietą. O ładnej kobiecie wielu powie, że zrobiła karierę przez łóżko, że skoro ładna to na pewno ma pusto w głowie itd.
                            • semihora Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:20

> Jej wyglad jest komentowany prawie zawsze jak ktos nie zgadza sie z jej poglada
                              > mi. To jest zawsze taki "argument".
                              > Wiec boje sie wstawic za kimkolwiek czy odezwac ze uslysze obelge. Choc juz wpr
                              > ost od lat nie slysze. Zdarza sie ze ktos sie smieje za plecami.
                              >

A Ogórek jest prześliczna i mądra jak paczka gwoździ, w związku z czym też się spotyka z przytykami, żeby siedziała cicho i tylko wyglądała. Po prostu wygląd kobiety zawsze będzie powodem do skrytykowania jej, ale żeby zaraz tak bardzo to brać do siebie? Po co? Olać to i od razu się lepiej żyje.
                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:23
                                Co wolisz slyszec ? Ze jestes brzydka od facetow a czy piekna i glupia od kobiet? Albo ze robisz kariere przez lozko?
                        • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:17
                          I bezdzietna bo nikt nie chciał się rozmnożyć z takim brzydactwem.
                          • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:19
                            nie zauwazylam zwiazku wygladu z dzietnoscia. Raczej odwotnie. Mniej atrakcyjne kobiety wczesniej szukaly i znalazly lepszych kandydatow bo byly nastawione na nie poszukiwanie idealow tylko szybka orientacje w terenie
                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:22
                              Widzisz i już wychodzi ocenianie na podstawie wyglądu.
                              Prawda jest taka, że brzydsze dziewczyny (tak jak te ładne) też mają swoje wymagania i też szukają ideałów bo jakby Ci to powiedzieć... Nie mają innej natury niż każdy inny człowiek, także atrakcyjny. Nie są podludźmi i dokładnie tak samo jak te ładne chciałyby mieć kogoś fajnego. O zgrozo... Nie tylko fajnego z wnętrza, ale i zewnętrza.
                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:33
                                Heheh smile no dokladnie. Bo gdyby moja corka byla podobna do mnie mialaby przerabane. A wdala sie w ojca. Ja mam m.in. strasznie pociagla twarz. Ona ma okragla po ojcu. Faceci podobali mi sie tylko okragli z twarzy o delikatnych rysach. Nawet lekka nadwaga ok byle nie chudosc. A jak tu trafic na faceta takiego ktory spasuje mi i z wygladu i z charakteru? Przyznam ze bylam z takimi ktorzy pasowali mi tylko z wygladu a reszta... no coz. Myslalam ze nie moge wybrzydzac ze mi sie wszystko nie trafi. Faceci tez tak robia wystarczy zeby ladna byla.

To nie fair ze wyglad kazdej kobiety jest AZ tak komentowany. Jak byle stazystka przychodzi do pracy to tylko komentuja czy ladna czy brzydka. I w 1 chwili przekreslaja czlowieka. Albo przypisuja mu zalety ktorych nie ma. Dobry wyglad = idealny czlowiek.
                            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:23
                              Princes w jakim kraju mieszkasz?
                              Niby mialam facetow ale mnie nie szanowali tak jak ladnej. Juz nie slyszalam wrpost obelg wiadomo jak chce zaruchac mowi komplementy.
                              Balam sie ze dziecko odziedziczy po mnie wygald ale nie.
                              Pochodze z pipidowy. Nie powiem skad. Ale te chamy na stacji paliw byly tuz pod duzym miastem. Wygladali na wiesniakow. Balam sie wyjsc i mialam racje.
                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:00
                                powinnas byla cos zazartowac do nich. Mnie tam pijaki z kiosku lubia w mojej rodzinnej pipidowie w Polsce i nazywaja Szefowa na Wakacjach. Zawsze sie z nich lekko nabijam
                                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:34
                                  Tez bym chciala pozartowac z pijaczkami jak ladna kobieta. Ale coz. Juz 100x pisalam ze ladna nie jestem i oni nie zartuja ze mnie a ohydnie bezczelnie smieja sie z mojej mordy.

Co mialam im powiedziec? Co wam tak chlopaki wesolo? A oni znow w ten potoworny ryk. Nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. Przeciez pisze ze zostalam wysmiana.
                                  Tez bym chciala zeby sie ze mna witaly jakies chlopaki zeby powiedzialy cos zabawnego ale tak nie jest. No ok czasem jakis obcy czy grupka mi czesc powiedza. Albo cos. Wtedy ok fajnie sie czuje.
        • dziennik-niecodziennik Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:34
          "Leczylam sie kilka lat na depresje jako 20kilulatka. Byly efekty ale tylko podczas brania lekow"

bo tak działają leki. nie chcesz miec depresji? - trzeba je brac żeby zniesc objawy, a w trakcie podejmowac działania leczące przyczyny depresji - czyli np psychoterapie. a czasem jest tak ze sie bierze leki do końca życia.
          idz do lekarza.
          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:43
            Jezdzilam tez na psychoterapie 8 lat. Takze ten...
            Nie wiem juz co z tym zrobic.
            Po lekach czulam sie taka lekka wolna rowna z innymi kobietami a bez lekow najgorsza. I to po mnie widac. Jestem smutna pogarbiona. Nigdy nie czulam sie kobieta. Chocby nie wiem co o mnie mowili.
            • dziennik-niecodziennik Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:47
              z czego wniosek że powinnas brac leki.
              idz do lekarza.
              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:51
                To cale zycie mam to brac? uncertain
                Nie usmiecha mi sie to. Jak je odstawiam to czuje sie jak na glodzie tzn zgrzytam zebami placze o byle co.
                • dziennik-niecodziennik Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 11:54
                  z czego wniosek ze nie powinnas ich odstawiacbig_grin
                  tak, mozliwe ze bedziesz musiała je brac całe życie. i co z tego? miliony ludzi biorą leki przez całe życie, to naprawde nic strasznego.
                • nutella_fan Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 13:28
                  Leki mają efekty uboczne o czym nikt nie mówi. Wiedziałyście że np seroxat kilkurotnie zwiękdza ryzyko raka piersi?
                  • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 13:44
                    Nie wiedziałam.
                    Ja po Seroxacie miałam chore wyniki prolaktyny. A na początku leczenia zatrzymała mi się miesiączka na pół roku.
                    I przytyłam.
                    Teraz podobno są inne, lepsze leki (to było 10 lat temu).
                    • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:07
                      Ja bralam m.in effectin + depakine chrono + hydroxyzyne
                      Depakina jest na padaczke ale to tez stabilizator nasroju.
                      Bylam gebiona w szkole najpierw z powodu niesmialosci potem wygladu przez 8 lat. Bylo minelo raczej o tym nie mysle. Czasu nie cofne i nie poprawie. Mam tez piekna siostre choc upodobnilysmy sie troche. Tak caly okres dojrzewania i nastoletni to ona zawsze byla przy mnie uwodzona i traktowana jak ksiezniczka. Jak mialyscie kiedys kolezanke czy przyjaciolke ladniejsza o dobre kilka poziomow wygladowych od was to doskonale wiecie jak to jest jak tylko ona jest podrywana i wszedzie chciana. No chyba ze przez kobiety nie ale to wiadomo.
                      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:11
                        Czuje po prostu ze mi mlodosc uciekla, caly okres nastoletni. Mam kompleks kopciucha i tyle. A moze i wieku. Chcialabym byc idealna a nie jestem. Udowodnic wszystkim. A tak sie nie da. Po prostu.
                        Jestem zazdrosna tak jak o siostre o kazda kobiete ze dzieki urodzie jest traktowana jak ksiezniczka. Jestem szczera. Mozecie tutaj udawac jak to z mezami ogladacie sie za slicznotkami bo niby nie jestescie zazdrosnicami. Ze sie biczujecie dla faceta. Ja taka nie jestem. Moglabym sie z nim ogladac ale za ladnymi facetami zgodnie z orientacja smile
                        • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:15
                          Ja Cię rozumiem.
                          I dlatego jak tylko mogę wink otaczam się miłymi, ciepłymi grubciami wink
                          A do tej pory pamiętam jak czułam się wspaniale gdy okazało się na wakacjach, że hotel opanowany jest przez angielskie i niemieckie dziewczyny big_grin
                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:16
                            smile
                            Tez nie jestes ladna?
                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:22
                              Zależy. Na tle grubci to może nawet...
                            • cosmetic.wipes Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:12
                              Nie jest ładna, mądra ani bogata. Nie jest również kobietą. Mężczyzną z resztą też nie 😀
                              • zuleyka.z.talgaru Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:13
                                big_grin widzę, że gazet rozwija swoją postać niczym w dobrym RPG big_grin
                                • cosmetic.wipes Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:25
                                  Fakt, ma nieposkromioną fantazję big_grin
                                  • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 20:10
                                    Też mi na to wygląda.
                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:18
                            Masz porownanie jak jest w polsce a jak bylo tam? Nie czulas presji na wyglad? Ja jestem szczupla ale co z tego
                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:21
                              To był typowy "ciepły kraj", typowa turystyka więc trudno powiedzieć o zwykłym życiu.
                              Na pewno byłam zszokowana ilością tłuszczu na nierzadko młodszych ode mnie nawet i o dekadę dziewczętach. Tak, wiem. Nazwiecie mnie świnią wink, ale czułam się tam wspaniale. Jak miss.
                              Prawda jest taka, że większość ludzi czuje się mało komfortowo (może jakieś wybitnie silnie jednostki, które rzadko występują zresztą) w towarzystwie ludzi o wiele bardziej od nich atrakcyjnych.
                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:23
                                bo ja wiem... mam piekne kolezanki i mniej piekne. Faceci czesto do nas podchodzili do tych pieknych a po chwili juz ta mala kuleczka byla w centrum zainteresowania bo byla wesola, inteligentna i faceci dobrze sie z nia czuja.
                                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:27
                                  No ale gdyby ta kuleczka miala brzydka twarz duzy nos brzydka cere i rzadkie wlosy to by na pewno byla niewidzialna i zero kultury przy niej.
                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:01
                                    no ma niezbyt ladna, raczej... meska. Ale za to ma charakter i humor
                                    • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:37
                                      A czyli jest tylko dobra kumpela. Nikt jej nie nadskakuje jak ladnej ksiezniczce. Ani nie uwodzi. Na pasach na ulicy nie przepuszcza tongue_out chyba ze kobieta.
                                      Musi sobie zapracowac wiecznie dobrym humorem. Kiedys taka bylam. Ale wiecie co? Nie chce mi sie udawac. Jestem wstretnym zgorzknialym wrednym babskiem smile
                                      • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:44
                                        >a pasach na ulicy nie przepuszcza tongue_out chyba ze kobieta.

?? tu sie wszystkich przepuszcza bo takie sa zasady i kultura jazdy...

> Jestem wstretnym zgorzknialym wrednym babskiem

moze tu jest problem. Ja jestem wesola kobietka uwazaja facetow za prototyp zanim Bog stworzyl kobiete. Ot taki niedoskonaly wczesniejszy model...
                                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:30
                                          Tez bylam wesola i beztroska. Ale nic to nie zmienilo w traktowaniu mnie. W sumie nieraz jestem mila jak nie wiem z kim mam do czynienia tongue_out

Jakbym byla ladna tez bylabym wesola kobietka. Chyba logiczne nie? A tak to mam 2 oblicza. Jedno urocze drugie wstretne smile
                      • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:18
                        Ja Cię doskonale rozumiem. Też byłam gnębiona w szkole (choć raczej nie z powodu samego wyglądu).
                        Gdybym miała córkę wyglądającą nieatrakcyjnie lub przeciętną zachęcałabym ją do kumplowania się z dziewczynami albo mniej więcej na równi z jej urodą albo brzydszymi.
                        Sama niestety kiedyś (był to duży błąd, bo do tego osoba owa okazała się fałszywa i miałam dużo innych nieprzyjemności przez nią, byłam naiwna) kumplowałam się z dziewczyną dużo atrakcyjniejszą ode mnie.
                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:36
                          Jaki to cieply kraj? Ja bylam w chorwacji pelno emerytow choc i mlode piekne chorwatki tez ale bylo fajnie. Byla roznorodnosc i wieku i wygladu.
                          W moim miescie prawie sie nie widuje starszych. Sami mlodzi na zakupach wszedzie. Tzn znaczna przewaga.

Widzisz. No i byly roznice w traktowaniu przez facetow tez ladniejszej kolezanki?
                          Bez przesady z tym. Jak jest troche ladniejsza to ok. Gorzej jak jest roznica kilku dobrych poziomow i skrajnie rozne traktowanie. Wiem ze mniej urodziwe sa chetnie zabierane na disco czy do baru przez ladniejsze kolezanki jako tlo.
                          • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 14:53
                            Cypr.
                          • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:00
                            crazy powiedz mi ale po co ci cala ta uwaga meska skoro jak twierdzisz nie poszukujesz kochanka?

Moze nalezaloby zaczac od pracy nad miloscia wlasna a nie co tam jakies dziady o tobie mysla?

Szczerze to w mlodosci meczyly mnie sliniace sie dziady albo z jakimis problemami bo cos chca a ja czegos nie chce itd. Do dzis mnie meczy typ dziada ktory gada z moim cycem a nie ze mna. Poza oficjalnymi tu i tam wypindrowaniami wolalam sie ubrac a la szara mysz na sportowo i zaiwaniac bez makijazu by miec swiety spokoj
                            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:06
                              Jak bedziesz z wiekiem coraz bardziej aseksualna dla dziadow i nawet nie beda chcieli rozmawiac z Twoim cycem to wtedy zrozumiesz jak to jest. To przykre.
                              Po to mi ta uwaga zeby czuc sie pelnowartosciowa kobieta. Moze nie bedziesz az tak tego odczuwala z wiekiem bo korzystalas z mlodosci. Wiec rozumiesz ze jest czas na podobanie sie ale i na starosc wypadniecie z rynku.
                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:10
                                No mowie ci ze w prywatnym zyciu ( w robocie musze byc wypacykowana niestety) ubieram jakis sportowy wor co by i cyca nie bylo widac i lece. Nie potrzebuje zadnych dziadow.

Zreszta dziady lubia mile, inteligentne i dowcipne baby i to jest wazniejsze czy ktos jest ktos ladny czy nie ladny. Moja 77 letnia baba zawsze ma wokol dziadkow nieco mlodszych bo lubia sie z nia posmiac.

>i na starosc wypadniecie z rynku.

nie trudnie sie modelingiem prostytucja by sprzedawac swoj wyglad i mowic o rynku.

• princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:10
                                  mialo byc "i prostytucja"
                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:18
                                    smile no tak. Ale jacys gowniarze ostatnio na stacji jak siedzialam w aucie gapili sie widzialam ze na mnie wiec balam sie wyjsc do kibla ale musialam. Jak otworzylam drzwi natychmaist patrzac sie na mnie zaczeli sie smiac. Bylo widac tylko twarz mialam brzydka potargana fryzure i bylam jakas spuchnieta wtedy. Jak wracam z tego kibla to znowu sie smiali. Widzial to moj maz powiedzial zebym sie nie przejmowala. Jesli pytasz po co mi wyglad. To wlansie po to. Z mojej siostry wygladu nigdy sie tak bezczelnie nie smieja. Mysle ze tamci uznali jak siedzialam w aucie ze jestem nawet nawet a jak wyszlam to no coz.
                                    • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:19
                                      Czyli zostalam potraktowana jak jakas piep... modelka oceniana na wybiegu. Poszlismy pozniej na plaze ale caly dzien mialam zrabany.
                                      • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:35
                                        Bo media (także tym "wieśniakom" których widziałaś) robią sieczkę.
                                        Obejrzyj reklamę zwykłego nawet proszku czy zupek dla małych dzieci. Śliczne 20-letnie modelki, które udają matki małych dzieci, naukowców albo po prostu "zwykłe" Mamy siedzące z rodziną przed telewizorem.
                                        I taki prymityw uznaje, że taka ma być norma.
                                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:42
                                          Wiem. Tez to widze. To chore. Dawniej az tak nie bylo.
                                          Naogladaja sie pornosow zoperowanych kobiet nawet szparek i mysla ze kazda ma tak wygladac. Zycze facetom zeby ich tez taka presja dosiegla. Zeby KAZDA kobieta ostentacyjnie ogladala sie za najprzystojniejszymi i glosno komentowala urode meska. Zeby kazdy doslownie czul presje wygladu tak jak my. Moze by nabrali szacunku do kobiet.
                                          Jeszcze cos. Zobacz teledyski disco polo. Tam wszystkie kobiety musza byc po solarium miec najpiej czarne lub blond wlosy i wygladac jak wyuzdana prostytutka. To tez szkodzi wszystkim kobieta bo tak nas pozniej postrzegaja: ta dobra dziv... ta nie.
                                          • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:51
                                            Kiedyś spotkałam się przy kawie z moją koleżanką. Akurat rozstała się z kolejnym facetem. Nie znałam go. Pokazała zdjęcia. A także zdjęcia innych facetów, z pewnego klubu do którego była zapisana.
                                            Zaczęłyśmy najpierw wyśmiewać braki w urodzie je byłego faceta, a potem złośliwie komentować wygląd (np. brzuszki) innych Panów. Dawno tak dobrze się nie czułam. To było coś w rodzaju oczyszczenia o którym mówią niektórzy weganie czy inni dziwacy big_grin
                                            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:33
                                              No ok smileale nie robilyscie tego na chama zeby oni slyszeli
                                        • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:43
                                          dokladnie.
                                      • daszutka Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 14:54
                                        Ty chcesz przecież żeby ludzie Cię oceniali, z tym że mają to robić zawsze dobrze a to nie jest możliwe.
                                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 21:06
                                          To jak im cos nie pasuje to:
                                          -niech sie nie smieja
                                          -nie gapia.
                                          Proste. Ja tak robie. I osoby o podstawowej kulturze osobistej rowniez.
                                    • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:22
                                      >. Jak otworzylam drzwi natychmaist patrzac sie na mnie zaczeli sie smiac.

masz dwie glowy by sie smiac? Nie. Wiec w czym problem

> Bylo widac tylko twarz mialam brzydka potargana fryzure i bylam jakas spuchnieta wtedy.

taaa i jacys gowniarze na pewno sie twoja fryzura i opuchnieciem interesuja bo wokol nie ma nikogo innego do analizy lol

ja tam uwazam ze za duzo myslisz o tym co inni o tobie mysla.
                                      Postaraj sie pokochac siebie bo na pewno masz wiele zalet ( np rozmawiasz grzecznie i jestes szczera a to w nawale tutejszych troli znak humanizmu i poziomu) i zajmij sie tym co ty o nich myslisz.
                                      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:25
                                        Wygladali na wsiowych burusow oderwanych od pluga granatem. I tym bardziej mi ubliza ze takie byle co sie ze mnie smieje.
                                        Trudno pokochac to czym jestem. Czy Tobie kiedys ublizali? No wlasnie.
                                        Wiesz jakie sa buraki. Smieja sie z kazdej mniej urodziwej czy grubszej/bez biustu/z tradzikiem
                                        • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:28
                                          >Wygladali na wsiowych burusow oderwanych od pluga granatem. I tym bardziej mi ubliza ze takie byle co sie ze mnie smieje.

tacy ludzie sie smieje i z ladnych i brzydkich. To taka forma konskich zalotow i zaczepki. Stadne samcze pokrzepianie ego. Nie przejmuj sie.
                                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:35
                                            Nie widzialam zeby smiali sie kiedykolwiek z ladnej. No chyba ze tak cicho miedzy soba jak sie namawiaja ktoremu da czy inne glupoty. Ale nie jest to paskudne tak zeby slyszala.
                                        • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:04

> Wygladali na wsiowych burusow oderwanych od pluga granatem. I tym bardziej mi u
                                          > bliza ze takie byle co sie ze mnie smieje.

Właśnie oceniłaś kogoś po wyglądzie. Dlaczego dziwi cię takie podejście u innych?
                                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:31
                                            To oni zaczeli. Dla mnie to byle smieci. Tez nie byli adonisami. Bardzo chetnie bym na glos wysmiala kazdego przy jego dziewczynie jesli w ogole maja.
                                            Bede oceniala kazda najmniejsza wade wygladu u kazdego kto mnie wysmieje. Byli niedowartosciowani musieli sie mna podbudowac. Szkoda. Bo teraz zaprzata mi to mysli.
                                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:34
                                            Miss nie musisz szukac mi wad. Mam prawo miec ich mnostwo. Za takie traktowanie przez ludzi dobrze ze nie siedze w kryminale tongue_out
                                            Nienawidze ludzi. Naprawde.
                                            • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:48

> Miss nie musisz szukac mi wad.

Nie szukam. Sama robisz to doskonale. Jesteś dla siebie najsurowszym sędzią, nie wiem czy słusznie i adekwatnie do stanu rzeczywistego, czy nie (bo przecież cię nie znam). Zauważam tylko pewien mechanizm.

> Mam prawo miec ich mnostwo. Za takie traktowanie
                                              > przez ludzi dobrze ze nie siedze w kryminale tongue_out
                                              > Nienawidze ludzi. Naprawde.

Nie przerywaj terapii. Będziesz miała coraz więcej uzasadnionej i nieuzasadnionej nienawiści do ludzi, jeśli coś się nie zmieni. I rzeczywiście (przy założeniu, że wszystko to, co piszesz jest prawdziwe) powinnaś przede wszystkim skupiać się na poprawieniu swojej samooceny, a nie wyglądu. Nie pozbędziesz się swojego typu urody, nie pozbędziesz się komentarzy innych, możesz więc zmienić tylko swoje podejście. Znajdź w sobie jakieś pozytywne cechy i na nie stawiaj, znajdź umiejętności - i je rozwijaj. To nie zmieni twojej sytuacji, ale pozwoli ci funkcjonować.

W moim towarzystwie na studiach największe zainteresowanie miała dziewczyna zupełnie przeciętna z wyglądu, za to niebywale inteligentna i z dużą wiedzą. Może pewnym wyjściem jest znalezienie sobie towarzystwa, które ceni inne cechy, niż wygląd człowieka (zresztą, wygląda na to, że już dobrze zaczęłaś - od męża).
                                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:49
                                                zgadzam sie z miss...
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:59
                                                Tak. Zerwalam stosunki z tymi znajomymi ktorzy uznawali tylko "malolatki" oczywiscie sliczne.

Wiesz gdzie mialabym szanse odzyc? I czuc sie pelnowartosciowa? Na bezludnej wyspie z rodzina.

Ta znajoma na studiach pewnie byla ladna. Ja bym ja tak ocenila. W kazdym razie na bank nie brzydka. Inaczej no way. Mam na mysli zainteresowanie facetow.
                                                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:01
                                                  nie straszyla znowu, ale absolutnie nie zwracala uwagi wygladem. Mala krepa z nadwaga, krotka szyja, duzy nos, liche wlosy. Ale osobowosc hoho
                                                • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:08

> Ta znajoma na studiach pewnie byla ladna.

Nie, nie była, ale nie miało to żadnego znaczenia.

> Ja bym ja tak ocenila.

Wierzę. Podejrzewam, że wszystkie kobiety uważasz za ładniejsze od siebie. Albo przynajmniej większość. Patrzysz przez pryzmat swojej niskiej samooceny.

Za bardzo skupiasz się na tym, jak odbierają cię inni, zamiast skupić się na tym, jak ty odbierasz innych. Jesteś "reaktywna" - nie działasz, żeby zbudować swoją wartość, tylko czekasz na działanie innych i na tej podstawie dokonujesz oceny swojej wartości. Nie zwracasz uwagi na opinie ludzi, którzy cię doceniają (a znają cię dobrze - np. mąż), a przejmujesz się opiniami ludzi, którzy z reguły nie znają cię wcale. To nielogiczne. Pomyślałaś o tym?
                                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:05
                                              Jakże dobrze Cię rozumiem. Kiedyś ktoś mnie nazwał homofobem, ale to nieprawda. Bo jak z grubsza nie lubię wszystkich ludzi, także tych hetero.
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:25
                                                Kaznodzieja mamy podobnie smile
                                                Ja nawet wole gejow bo nie podlegam ich ocenie. Robert biedron jest przystojny swoja droga.
                                • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:26
                                  Gdyby wygląd "sprzedawał" się tylko w modelingu i prostytucji to w ogóle nie byłoby tematu....
                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:27
                                    Dokladnie. Kaznodzieja Ty wiesz w czym rzecz. Ta kolezanka byla modelka?
                                    • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:28
                                      Modelką była nasza Princess, która uważa, że wygląd Kochana nie ma znaczenia big_grin
                                      • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:32
                                        ojtam, w mlodosci jakis ma. Ale to nie jest tak, ze brzydsze dziewczyny maja wyznaczony los nieszczesliwych malzenstw i braku dzieci.

Pozniej juz mniej wyglad ma znaczenie.

• princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:27
                                    no tak ale na tej zasadzie to wiekszosc kobiet po 40tce 50tce i wyzej powinna skakac z okna. A jakos zyja i czesciej w wiekszej zgodzie ze soba niz wczesniej
                                    • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:31
                                      Też się załamują. Najczęściej w okolicach menopauzy. Znam wiele kobiet ( o różnym charakterze ), które w tym okresie lądowały na szpitalnym leczeniu w psychiatryku (wcześniej całkowicie normalne), jedna nawet popełniła samobójstwo.
                                      Co najmniej dwie, które kojarzę, to takie herod-baby, które łączyły udanie karierę zawodową z życiem rodzinnym, pełne energii. Ostatnie co byś o nich pomyślała to że będą potrzebować tego rodzaju pomocy...
                                      • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:34
                                        Z powodu wygladu te samobojstwa?

Wiesz no ale to jest problem wartosci wlasnych i pewnego nadmiernego skupiania sie na wygladzie wlasnym w Polsce chyba...
                                        • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:38
                                          Princes w jakim kraju mieszkasz ze masz ide tego spokoj? Czyli nie masz pojecia o czym mowie bo mimo wieku masz ladne rysy i wysokie zgrabne cialo.
                                          Wycisnelas zycie jak cytryn juz mozesz sie spokojnie zestarzec. A mi wszystko umknelo imprezy prawdziwe powodzenie radosc. Brak urody to zawsze gorsze samopoczucie niz ladni.
                                          • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:41
                                            crazy kiedys bylam atrakcyjna kobieta ale aktualnie mam pewna nadwage ( troche) i brzuch taki jak ha ha kobiety w 4 miesiacu ciazy. Mieszkam w Uk

>Wycisnelas zycie jak cytryn juz mozesz sie spokojnie zestarzec

bo ja wiem, nie sadze. NIe chcialabys mojego zycia. Raczej stwardnialam i przestalam zyc tym co mysla o mnie faceci czy w ogole inni ludzie.
                                            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:45
                                              Nadwaga to zaden problem. Zamienilabym sie z kazda dosc ladna gruba kobieta. Serio.
                                              W uk chyba malo slicznotek to tez robi swoje. Jalkbys miala w swoim otoczeniu prawie same mlode sliczne lolitki to bys sie inaczej czula. Nie mow ze nie byloby Ci przykro widzac facetow sliniacych sie na nie. Albo pomyslalabys tak: ja tez sie podobalam tak jak one, mialam swoje 5 minut.
                                              Ja tak pomyslec nie moge.
                                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:48
                                                >Jalkbys miala w swoim otoczeniu prawie same mlode sliczne lolitki to bys sie inaczej czula. Nie mow ze nie byloby Ci przykro widzac facetow sliniacych sie na nie.

no przeciez sa takie tez. Sa rozne. Nie jest mi przykro bo mam macierzynskie instynkty dla 20 latkow. Sliczne toto, milusie. Gluptaski ale fajniutkie

Jesli widze mlodych facetow sie za nimi ogladajacych to nic nie mysle zlego: piekno, mlodosc.

Natomiast mdli mnie nieco jak stare dziady sie slinia na te 20 latki bo pamietam siebie i jak naiwnie padlam pare razy ofiara takich oblesnych dziadow.

• crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:52
                                                  A nie czujesz naturalnego oburzenia ze dziady powinny adorowac rowiesnice? Bo ja tak juz czuje. Raz maz kolezanki mamy powiedzial mi przy niej:ale jestes ladna. Bralam wtedy hormony i mialam lepsza cere. A co jesli ja bede stara i moj maz tak powie jakiejs kolezance corki?

Ja nie mam pozytywnych instynktow jesli chodzi o nasto czy 20latkow. Czuje ogromny zal.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:03
                                                    nie. w ogole uwazam adoracje za zawracanie glowy. Wkurza mnie jak dziad zamiast gadac o sprawach zawodowych flirtuje ze mna.

Co z cera? Tradzik Rozowaty? Kup Soolantre, mamie mojej pomogla.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:29
                                                    Nie. Tradzik hormonalny. Do wyleczenia w czasie brania wylacznie kiedy biore hormony i androcur. Poczytaj ulotke to sie dowiesz co mi jest.

Zacznie Ci tego brakowac jesli dziady przestana zupelnie widziec w Tobie kobiete. Ale majac cale lata urody i powodzenia za soba bedziesz mogla spokojnie odejsc w cien. Ja nie moge. Nie czuje sie kobieta i nigdy nie czulam.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:35
                                                    >Zacznie Ci tego brakowac jesli dziady przestana zupelnie widziec w Tobie kobiete.

Jestem pewna ze nie. Mamy inna osobowosc. Jestem feministka i bardzo niezalezna kobieta.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:45
                                                    Jestem pewna ze z moim wygladem i tym co znosilam (srodowiskiem spolecznym, patologia) albo bys sie zalamala albo juz nie zyla. Pewnie prawie kazdy facet byl dla Ciebie aniolem, nieraz pomagali w nadziei na d... nawet jesli nie dostali to zawsze tli sie jakas iskierka. Mowie szczerze nie owijam w bawelne. Ktos tu sie oburzyl ze ja tez smiem oceniac bydlo ktore mnie wysmialo. A niby co mam robic? Dziekowac im?
                                                    A ja z Twoim wygaldem zylabym jak w raju. Bylabym szczesliwa usmiechnieta z byle pierdoly nawet gdybym byla gruba i pomarszczona staruszka. Ludzie by mnie na starosc wielbili za urok osobisty ktory mialabym okazji nabyc w mlodosci dzieki cudownym mezczyznom. Ale tylko dla ladnych. Coz. Nie chce mi sie udawac. Mam wyrabane.
                                                    Mialam krotki okres jako takiej urody. Tzn dla koneserow. I wtedy przeszlo mi zgorzknienie. Autentycznie czulam sie szczesliwa. I pomyslalam a wiec to tak maja slicznotki. Sa zaczepiane na ulicy,wielu facetow im nadskakuje, nawet tir mi sie raz zatrzymal na pasach a jechal w dol. Pomyslicie co mam z tymi pasami ale jedzcie do malych miasteczek czy wsi to zobaczycie smile
                                                  • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:53

> Ktos tu sie oburzyl ze ja tez smiem oceniac bydlo ktore mnie wysmialo. A niby co mam robic? Dziekowac im?

Nie, ale krytyka powinna dotyczyć ich zachowania, a nie wyglądu - w innym przypadku robisz dokładnie to, co oni.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:06
                                                    Taki byl zamysl. Miss. Powtarzam ich zachowanie. Jak najlepiej naczyc chama ze zle sie zachowal? Pokazac mu na przykladzie. Niestety nie mialam okazji. Ale tutaj pisze ze piekni to oni nie byli. Masturbanci i tyle.
                                                  • miss_fahrenheit Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:13

> Taki byl zamysl. Miss. Powtarzam ich zachowanie. Jak najlepiej naczyc chama ze
                                                    > zle sie zachowal?

I czego się od ciebie nauczyli? Niczego, prawda? Nawet gdyby udało ci się zareagować tak, jak reagujesz na forum - nauczyliby się czegoś, poza tym, że utwierdziliby się w przekonaniu, że słusznie postąpili?
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:54
                                                    > Pewnie prawie kazdy facet byl dla Ciebie aniolem,

absolutnie nie. Wielu wykopalam i rozwiodlam sie. Raczej trafialam na babiarzy, cpunow, swirow i leniuchow.

> nieraz pomagali w nadziei na d... nawet jesli nie dostali to zawsze tli sie jakas iskierka.

przeceniasz meski testosteron. Faza zakochania i ciaglego slinotoku u wiekszosci przechodzi dosc szybko

• crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:14
                                                    Tez trafialam na babiarzy, narcyzow, pijakow imprezowiczow. I co? Klamali ze mnie kochaja. To akurat kazda moze na takich trafic. To juz kwestia szczescia i Twojego wyboru.
                                                    Ty nie mialas filtrow przeciwburaczanych tzn dla Ciebie byli mili dzentelmeni swedzacego pisiora (mili kulturalni tylko dla ladnych dopoki sie nie zestarzeja lub nie znajda ladniejszej po porodzie przytyja).
                                                    Moim filtrem jest twarz. Taki czlowiek nawet by do mnie nie podszedl a jednak... tyle ze ja konsekwentnie zerwalam znajomosc z ex nawet zabronilam mu mowic sobie czesc i pdochodzic do mnie zmienilam numer. Nie wyobrazam sobie miec takiego meza. Zeby przede mna udawal. I udawal... pol roku chodzenia skapnelam sie ze mnie zdradza. Glupia nie jestem. Cos mi nie gralo. Nie on jeden taki byl. Moze tez nie nadawalam sie na oficjalna zone. Bardziej na kochanke. Wiadomo brzydka musi nadrabiac nie tylko gadka wiecznie dobrym humorem ale i w lozku.

ale w pracy odwalaja robote za slicznotke. Ma fory u facetow.kobiety wiadomo ze unikaja konkurencji. Zreszta to nieuczciwe jak przyjaciolki rozni az kilka poziomow urody i diametralnie roze traktowanie. Brzydsza moze popasc w depresje.ja tak mialam przy siostrze.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:20
                                                    niekoniecznie byli mili. Wspominam moje studia w PL jako koszmar bo wykladowcy tamze to byly jakies niewyzyte zakompleksione dziady ktore nieustannie lubowaly sie w gnebieniu co ladniejszych dziewczyn. Nieustanne smichy chichy i przytyki. To byl koszmar. Jeden mnie kiedys w biust uszczypnal i nic nie moglam udowodnic. Paskudne wredne dziady. Dzis zapewne inaczej bym z nimi postepowala, ale wtedy bylam miekka mloda i ufna.

• kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:49
                                                    Brzydkie też są molestowane, w dodatku są brzydkie.
                                                  • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:07
                                                    Ja tak sobie myślę, że bajki w których ta dobra jest najczęściej piękna, a brzydka zła wcale znowu nie są jakimś stereotypem. Ile razy można być uprzejmym, wyrozumiałym, sympatycznym dla innych gdy dostajesz tylko zło i złośliwe docinki lub obojętność?
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:27
                                                    No ja juz jestem wyrachowana suka. Tak powiedzial ex z zemsty komus dla mnie waznemu.
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:49
                                                Czy w anglii tez tak jest z ta presja wygladu? Tzn wiecznie ocenianie i ostentacyjne ogladanie? Puszczanie na pasach tylko ladnych i mlodych. Mnie jeszcze na ogol puszczaja. Ale moja mama zaczela wychodzic bo jakis burak zrobil miejsce slicznej na pasach i mamie celowo zajechal i sie zasmial mowi ze widziala jego mine i jej sie przykro zrobilo.
                                                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:51
                                                  >Puszczanie na pasach tylko ladnych i mlodych.

no cos ty. Tu ludzie maja wiekszy zlew na wyglad.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:54
                                                    Podasz jakies przyklady? Ale dlaczego? Czy w anglii jest mniej pieknych kobiet co tu?
                                                    Dla mnie roznie nieraz zdarzaja sie kulturalni ale nieraz nie. I wtedy tlumacze to sobie wygladem. I chyba mam racje.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:55
                                                    >Podasz jakies przyklady? Ale dlaczego? Czy w anglii jest mniej pieknych kobiet co tu?

Chyba raczej bardziej oceniaja czlowieka jako "calosc" niz tylko po czysto estetycznym wygladzie typu mloda czy ladna.
                                                    Wola zatrudnic starsza doswiadczona z ciekawa osobowoscia niz mloda dretwa pieknosc.

Inna kultura.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:58
                                                    tak wygladaja prezenterzy w UK telewizji ( klinkij strzalke by przesuwac)
                                                    www.google.co.uk/search?q=presenters+in+UK+TV&rlz=1C1QJDB_enGB702GB702&oq=presenters+in+UK+TV&aqs=chrome..69i57j0l5.5968j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=Fiona+Bruce&stick=H4sIAAAAAAAAAHVTz4vUMBi1AyuzmVlcuixIERn3JF6mTSfT1qsIgq6CzuqxTH-lk7bppAk70zl686r_gyB4FvwT3D_Aowdvnr14EZxd83UV9Pby5eV9731J-jtHu-NqbGOeFwofLJtUplyljRwt-Ojk4Wj2_My4JGjsTpqCaexJNyyAEzdBorFThcUpYB6JCfALx46h7gqx7jhrJTUmNk3UpWa8Pdu_6BsUHCyUlEVnBjrHE8a4yvXGJJDYBVJInAh0iO1DL7ycOuB5QniSgQchckfjhFU0AL7NcAl8zLrstA0YZPGIp7DG01y2FWjilTsFTV80nZ_CzWAmOCBursPEVeJICgHomnaDzkMfTLh5K30w5HPH64KxDUzIE-QUdLCKMOhENCu7KZJMdJe38T0BmGXU0YYwWdEcksWlQyANDj0SauyzbLqBxEGRQDPsVhVMF68wszUORNLCWWJHYvnVeNMb7H_78eXAetV7_f7TZ-NlD-0_qmuZlu3TtJyrNJnVJkZX73O1UK1poaHV__0AZXz7ioVQt7KGR2jv5k7v1uHjD99_mh8NNHiWqll9XCeLrDXfGeZb4x_adzrtEbpmDS6iOKW3ivlWfg_9WTCzvyVfmCdo9zitou3HeZKZDxC6V5dlGqtFzc276IZ1fRx3hXHU1PMknsvzb7aVttB_d4e_AMvnK-GfAwAA

a teraz popatrz jak wygladaja w Polsce... Same supermodelki.

Podobnie jest z liniami lotniczymi. W British Airways sa korpulentne babki w srednim wieku. W Polsce supermodelki wiek 27 lat
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:03
                                                    To racja. U nas nawet glupia praca jest za aparycje. Przynajmniej dla kobiety.
                                                • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:52
                                                  Kiedyś kierowca przepuścił starszego Pana, a przejechał niemal po kaznodziejowym nosie, byłam może krok dalej od owego Pana.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:58
                                                    Wtedy co kierowca Cie chcial rozjechac bylas szczupla i mloda sexy ubrana?
                                                  • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:50
                                                    Nie, normalnie ubrana.
                                              • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 15:55
                                                To prawda. W Polsce niestety jest całe zatrzęsienie bardzo ładnych kobiet. A do tego trwa najazd Ukrainek, które chyba jeszcze bardziej grzeszą urodą.
                                                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:00
                                                  Ukrainki to chyba te opalone czarnulki z wlosami do pasa widzialam w duzym miescie. Polacy to rasisci blondynkowi. Moja siostra jest dlugowlosa brunetka
                                      • snakelilith Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:03
                                        Bosz, jaki ty głupi jesteś. Do psychiatryka to trafiają kobiety, które przez całe życie definowały się jedynie przez pryzmat młodego atrakcyjnego tyłka. Te, które za nawyższy cel kobiety uważają stanie się wilgotnym snem jakiś tam obleśnych Mietków. Biedne, żałosne kobiety, które szukają potwierdzenia w męskich oczach i sikają po nogach, gdy ktoś nazwie je fajną doopą. Każda inna kobieta wie, że oprócz stymuacji męskiego organu rozrodczego można w życiu robić masę innych, fajnych rzeczy. Takich na przykład, które kobietom sprawiają przyjemność. A ponieważ sama stoję na progu wieku menopuazalnego mogą tylko dodać, że życie staje się nawet lżejsze, gdy spada z nas, najczęściej dobrowolnie nałożony, obowiązek ciągłego podobania się. W tym wieku zmieniają się też priorytety. Większość moich koleżanek w przedziale wiekowym 50 plus dostrzega, że nie seksowność jest wartością, która jest warta zachowania, a zdrowie, sprawność i pogoda ducha. A ty i autorka wątku tłumaczycie sobie swoje niepowodzenia życiowe brakiem urody, a powód waszej mizerii leży niestety zupełnie gdzieś indziej.
                                        • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:05
                                          > Do psychiatryka to trafiają kobiety, które przez całe życie definowały się jedynie przez pryzmat młodego atrakcyjnego tyłka.

dokladnie o to mi chodzilo.
                                          • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:26
                                            To dlaczego szacunek facetow jest nalezny tylko ladnym,nawet glupie puszczanie na pasach?
                                            O to mi caly czas chodzi. Ale tez o wysmianie mnie na stacji przez byle burusow.
                                            Lilith czy to Ty z forum b.l?
                                            Powiedzcie z reka na sercu czy z wiekiem faceci przestali wam nadskakiwac i mniej okazuja szacunku? Np nie puszcza na pasach, czy nie przytrzymaja drzwi? Sa niekulturalni badz jestescie niewidzialne np gdy cos wam uapdnie czy jest ciezkie to nagle niewidzialnosc? A gdyby upadlo slicznotce to by karki lamali zeby jej pomagac.
                                            Staram sie jak moge miec wyrabane. Nosze kobiece ciuchy takie jakie mi pasuja buty plaskie bo wygodne.

Ale jak slysze ze jakas sliczna zrobiona na triche wyzywajaca lalunie w pracy ma fory tzn faceci odwalaja za nia prace no to coz... to slyszalam od znajomej. A jak ja pracowalam to byla jedna taka z niebieskimi oczami zrobiona na murzynke i ona tez miala fakie fory kazdy burek na nia lecial. I jeden nieatrakcyjny jak ona sie zali ze nie chce jej sie pracowac powiedzial jej o mnie:kolezanka za ciebie zrobi. Byla to praca biurowa. Mam wrazenie ze w czasach mojej mamy nie bylo az takiej podlosci i tylu niewychowanych masturbantow.
                                            • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:42
                                              >Powiedzcie z reka na sercu czy z wiekiem faceci przestali wam nadskakiwac i mniej okazuja szacunku?

nie zauwazylam. Mnie ludzie lubia w realu. I kobiety i faceci. A jak sie jakis idiota smieje z bog wie czego to ja zaczynam z nim zartowac. Czesto sie smieja jak parkuje. Mowie wtedy ze jestem blondynka i nie lubie parkowac gdy ciasno i wreczam mu kluczyki. Bardzo chetnie wykorzystuje dziadow i planuje to robic do usranej starosci. Potem im kadze jak wspaniale sie przydaja do czegos. Szczesliwi i dumni z siebie jada dalej...
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:49
                                                Tez bym chciala nauczyc sie wykorzystywac facetow dzieki urodzie i potem oczekiwac tego na starosc.
                                                Mizoandria. To oddaje moj stosunek do mezczyzn smile nie okazuje tego jawnie wiadomo chyba ze do bydla.
                                                Co innego wysmiac czyjes parkowanie a zupelnie co innego wyglad.
                                                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 16:51
                                                  mysle ze bardziej ich wykorzystuje dzieki dowcipowi i pewnosci siebie bo nie sadze, ze kazdy 20 latek parkuje mi samochod bo na mnie leci albo mu sie podoba lekko papusna 45 lata. Traktuje ich jako slodkich gluptasow. 99% tak chce byc traktowanych niestety.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:03
                                                    Uroda = pewnosc siebie, czasem dowcip (zdarzaa sie tu wyjatki jak np sliczna z rodziny patologicznej ale faceci tak doladuja jej ego ze nawet ona uwierzy w koncu w siebie)
                                                    Brak urody u kobiety = no coz. ( tez sa wyjatki od reguly jak np Grycanki. Mysle ze w tym wypadku kasa i wychowanie)
                                                    I nie opowiadajcie o jakis brzydulach wyjatkowo otwartych.tez bylam dosc otwarta wesola rozesmiana. W okresie jako takiej urody.
                                                    Wiadomo ze brzydka wesola = idealny material na kolezanke dla ladnej albo na kolezanke dla faceta oczywiscie zeby sobienie wyobrazala niczego wiecej.
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:09
                                                    naprawde wybierasz kolezanki po urodzie. Ja nie.

Ale zauwazylam cos u wiekszosci pieknych (choc nie wszystkie i zdarza sie to u mniej urodziwych), one bardzo sie martwia o to co faceci o nich mysla i czy na nich patrza. Wiecznie sie rozgladaja, staja w cudaczncyh pozach, mizdrza wlosy itd. U niektorych posuniete jest to do poziomu bycia "lowczynia" meskich spojrzen. Wiecznie testuja czy facet "leci na nia" czy "nie leci".
                                                    Dla mnie to infantylna osobowosc gdzie uwaga jest zbyt na zewnatrz i na wygladzie.

Zycie naprawde to wiecej niz seks, i bycie podziwiana.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:20
                                                    To sie czasem widzi chcac nie chcac ze jakis chlop sie gapi.
                                                    Co do kolezanek to przeciez moze byc troche ladniejsza. Wiadomo. Ale z piekna bym nie mogla. Cale zycie mam to przy siostrze wiec dziekuje. Chyba bym juz calkiem zwariowala znoszac jeszcze raz to nierowne traktowanie. A Ty mialas kolezanki o duzo wiekszym powodzeniu niz Twoje? Czy chodzisz tam gdzie pelno facetow z jakas mega atrakcyjna mlodsza kolezanka? No wlasnie. Ludzie dobieraja sie na zasadzie jako takiego podobienstwa. Wiadomo zycie to nie casting. Ale pewne prawa musza byc zachowane. Byloby mi starsznie przykro jakby moj maz fantazjowal podczas tych spraw o mojej kolezance. Bo wygladalby jak modelka a ja... no coz. Co innego jak ja zobaczy i pomysli : ladna. I tyle. Nie lubie takich glosnych uwodzicielek gwiazd co to musza zawsze byc w centrum uwagi. Ze az krzycza zeby je widzieli albo caly czas glosno gadaja jakies farmazony smile
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:25
                                                    > Ty mialas kolezanki o duzo wiekszym powodzeniu niz Twoje?

pewno. Znam byle modelki. Wiekszosc wysoka szczupla dlugowlosa dlugonoga.

2 nie maja dzieci wiec sa nadal szczuple i zgrabne, ja wygladam tez dlugonoga dlugowlosa wielkooka ale z nadwaga juz pewna. No wiec chyba gorzej niz one

Ale naprawde wyglad to nie wszystko.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:30
                                                    No ok. Czyli mialyscie porownywalne powodzenie w czasie mlodosci i to jest OK.
                                                    a bylas kiedys gdzies na zakupach z duzo ladniejsza i ciagle tylko ja ktos przy Tobie podrywal? Wiesz jak to w ogole jest?
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:41
                                                    a bo to raz...

jedna z moich kolezanek przy mnie ( w USA) tak poznala faceta posiadajacego male lotnisko i fabryke silnikow do zmywarek
                                                  • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:45
                                                    > A Ty mialas kolezanki o duzo wiekszym powodzeniu niz Twoje?

pewno. One uwodzily dziadow i wabily costam obiecujac wiec slinotok mieli a ja z nimi lubilam sie wyglupiac i zbywac zaloty wspominajac ich zone.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:18
                                                    Czyli nie bylas przy tych kolezankach zupelnie niewidzialna? Tak zeby jej drzwi otworzyl a Tobie nimi przypie....il?
                                            • snakelilith Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:08

> To dlaczego szacunek facetow jest nalezny tylko ladnym,nawet glupie puszczanie
                                              > na pasach?

W kraju, w którym mieszkam zatrzymywanie się kierowców na pasach nie jest związane z szacunkiem, a jest durnym obowiązkiem zapisanym w kodeksie prawnym. Polecam to wyjście dla Polski i nie tylko w kontekście rozważań, czy jest się wystarczająco atrakcyjnym dla prymitywa w samochodzie, a zmniejszy za jednym zamachem znacząco ilość ofiar śmiertelnych na pasach.

> Lilith czy to Ty z forum b.l?

Nie używam tego nicka na innych forach, więc mnie z kimś mylisz.

> Powiedzcie z reka na sercu czy z wiekiem faceci przestali wam nadskakiwac i mni
                                              > ej okazuja szacunku? Np nie puszcza na pasach, czy nie przytrzymaja drzwi? Sa n
                                              > iekulturalni badz jestescie niewidzialne np gdy cos wam uapdnie czy jest ciezki
                                              > e to nagle niewidzialnosc? A gdyby upadlo slicznotce to by karki lamali zeby je
                                              > j pomagac.

Nadinterpretujesz i to sporo. Jako kobieta atrakcyjna i wzbudzająca męskie zainteresowanie naświetlę ci to z innej, mniej czarującej strony. To ndaskakiwanie nie ma nic wspólnego z szacunkiem. Więcej, wielokrotnie byłam jako atrakcyjna, seksowna blondynka traktowana przez mężczyzn niespecjalnie poważnie. Widziano we mnie wprawdzie apetyczny kąsek, ale zdarzało mi się ryczeć ze złości, że znowu widzą we mnie tylko słodką laskę i deceniają tylko tyłek. Wielkokrotnie spotykałam się do tego z molestowaniem, upierdliwym podrywem i obleśną "adoracją" i to niekoniczenie ze strony facetów, którzy mnie też interesowali. Do ładnych kobiet klei się cała masa nic nie wartych głupków, pozerów i łowców trofeów. I często musiałam nawet uważać, co na siebie wkładam, bo zbyt seksowny ubiór rozumiany był przez mężczyzn jako zaproszenie, a przez kobiety jako prowokacja, szczególnie na studiach i w życiu zawodowym. Osobiście więc pierniczę przepuszczanie w drzwiach i podobne bzdety, nie jestem ani upośledzoną, ani dzieckiem, by facet musiał koło mnie skakać i się mną opiekować. Dziś jestem po 50-tce i nie żałuję, że nie wszyscy faceci się na mój widok ślinią. W wielu sytuacjach jest mi przez to lżej, a w pracy wreszcie przeważają komplementy dotyczące moich kompetencji. Te bardziej mnie cieszą. Powiedziałabym, że jestem nawet dziś bardziej szanowana, w sklepach, punktach usługowych, urzędach itd traktuje się mnie grzeczniej, z większym poważaniem. Wcale nie tęsknię za latami, gdzie mogłabym mieć większość facetów w łóżku, bo nigdy też nie miałam takowych ambicji. Bo co niby w tym ma być fajnego?
                                              • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:10
                                                >m. Więcej, wielokrotnie byłam jako atrakcyjna, seksowna blondynka traktowana przez mężczyzn niespecjalnie poważnie. Widziano we mnie wprawdzie apetyczny kąsek, ale zdarzało mi się ryczeć ze złości, że znowu widzą we mnie tylko słodką laskę i deceniają tylko tyłek

dokladnie.
                                                Zawodowo niestety wiele razy mnie nie brano pod uwage kiedys bo... mloda itd itp...
                                                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:53
                                                  To zatrudnianie ze wzgledu na mlody wiek powinni naglosnic. Rozumiem na budowie trzeba silnego chlopa
                                                • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:43
                                                  Piszecie o molestowaniu na uczelni przez starych oblechow (wzielabym urode naprawde z CALYM dobrodziejstwem inwentarza) jakis wykladowca od cwiczen +40 zaprosil mnie na kawe w lepszym wygladowo okresie na hormonach. Widzicie zapomnialam o tym pamietam tylko samo co najgorsze. Dlaczego?
                                                  No i raz np jakis ok 30 zlapal mnie za tylek na ulicy i poszedl za mna. Mam rozne okresy. Lepiej wygladam z niedowaga i hormonalnie leczona.
                                                  Ale wiecie co? Naszla mnie mysl - juz wole to lapanie za tylek niz bicie czy obrzucanie kamieniami/wysmiewanie. dlaczego? Wiem ze to mialo byc ponizajace prostackie. Ale zwrocilam uwage w pozytywnym sensie. Brzydka jest zawsze wysmiana zepchnieta na margines wykluczona spolecznie. Co bardziej boli? Nawet z gwaltu mozna sie pozbierac. A odrzuceni spolecznie czesto sami koncza ta farse.

Bicie boli tak samo jak wysmiewanie. Tak samo dlugo pozozstaje w sercu.
                                                  Czy byl tu ktos wysmiewany za wyglad?
                                                  • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 19:03
                                                    Na Tym forum raczej nikt się nie przyzna, przynajmniej nie ze swoich stałych nicków.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 20:06
                                                    Gdzies na forum czytalam jak to kobiety potepiaja inne od zazdrosnic ze one same z mezem ogladaja sie za kobietami smile
                                                    A watek zakladala np dziewczyna ktorej chlopak jej nie szanuje albo zdradza i mowi jej wprost jakie inne sa ladne na ulicy. Wiec wszystkie baby ja zaraz zbesztaly od najgorszych zazdrosnych i jak to ona nie zachwyca sie razem z nim smile
                                                    Glupota niektorych jest bez konca. Moze mu do lozka druga zaprosi?
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:28
                                                Mysle ze i u nas wprowadza to prawo przymusowego zatrzymywania sie na pasach ale zanim sebixy to zrozumieja to sporo piwa sie przeleje...
                                                Wolalabym plakac z powodu urody (i wszystkiego co z nia zwiazane wlacznie gwaltem) niz z powodu brzydoty i wysmiewania. Nie wiecie w ogole o czym mowa. Bo starosc kiedy sie bylo ladnym cale lata to zupelnie inna bajka niz cala mlodosc zabrana przez brzydote.

Ja wiem ze to jest "szacunek" w nadziei na d....e
                                                Ale wiesz co? To jest lepsze niz jego brak i wysmiewanie badz niewidzialnosc. W pracy nawet nie kazdy mowil mi czesc a ladnym mowili. 2 chlopakow mi mowilo i jestem im wdzieczna. Za glupie czesc.
                                                Chcialabym byc traktowana przedmiotowo. Byc obiektem seksualnym. I miec ten "szacunek", budzic podziw a nie smiech. Nikt by sie ze mnie nie zasmial zeby nie sploszyc smacznej d...y.
                                                Zycie jak w madrycie...
                                                • princesswhitewolf Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:31
                                                  jestem pewna ze nie jestes az tak straszna i spokojnie mozesz przy odpowiednim makijazu i fryzurze byc przynajmniej przecietnej urody.
                                                  • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:57
                                                    Ja sie maluje i ubieram kobieco. Sukienki mini spodenki itd.
                                                    Jestes ta blondynka? To juz nie masz powodzenia? Niemozliwe. Jak demon starosci Cie dopadnie to wspomnisz moje slowa o niewidzialnosci i braku szacunku lub szacunku jak dla starej 60latki.
                                            • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:54
                                              No nie wiem. Zdarzało mi się, że gdy byłam obładowana siatkami młody mężczyzna zawrócił (przezroczyste drzwi więc było widać) by mi je przytrzymać. Raz dwóch dresów śmierdzących piwem otworzyło mi szarmancko drzwi do sklepu i jeszcze powiedzieli "proszę".
                                              Generalnie tzw. dresy czy "żołnierze wykęci" wink są bardziej o dziwo szarmanccy wobec kobiet niż tzw. metro w rurkach.
                                              • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:05
                                                Roznie to bywa. Mi jak szlam z wozkiem ostatnio jakis mlody chlopak chyba w rurkach otworzyl drzwi w markecie i zaczepil dla mnie ta podporke smile dziekowalam kilka razy smile
                                                Widzicie jak kobieta sie dobrze czuje jak jest milo z szacunkiem traktowana?
                                                A jaka z niej wstretna marudna zgorzkniala jedza wychodzi jak faceci sa niemili? Albo sie z niej smieja.

Mam humor zalezny od tego jak mnie traktuja.
                                                To sie wzielo ze szkoly. Bylam wysmiewana i bita w okresie najwiekszej brzydoty tradu itd. Dostalam lekcje brak urody = brak szacunku
                                                I druga lekcje uroda siostry = szacunek a nawet podziw. Wolnosc od wysmiewania i bicia. Zupelnie inne zycie. Niebo a pieklo. Wiec przybywam do was z piekiel smile

Czy sa osoby z podobnym doswiadczeniem ktore cos doradza a czy same slicznotki badz ex slicznotki doradzajace teoretycznie ktore nie maja pojecia co znacza szykany i bicie przez brzydote? Interesuje mnie praktyka = bylas/jestes brzydka i przekroczylas 30/40/50 i nie mozesz sie z tym pogodzic. Ze stracilas bezpowrotnie szanse. Jestes odpadem. Do utylizacji. Wypadlas z obiegu.
                                          • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:09
                                            A mi nie o to. Po prostu w wieku okołomenopauzalnym wiele kobiet (niezależnie od wyglądu i podejścia do wyglądu, także te które były herod-babami świetnie radzącymi sobie w życiu) ma zjazd psychiczny w dół i kończy w szpitalu psychiatrycznym lub w lżejszych przypadkach u psychiatry.
                                            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 18:16
                                              Spadaja hormony. Kobieta brzydnie przestaje byc plodna. Faceci to malpy wiadomo rzuciliby sie na kazda mloda. I jak tu nie miec depresji? No jak? smile
                                              Kobieta widzi tez na starosc ohydna samcza nature. Taka jaka widza tez mlode brzydkie dziewczyny (dzentelmeni swedzacego qtasa).

Ja nigdy piekna nie bylam wiec nawet nie wiem jak to jest. Cos mnie ominelo. Chyba zaczne szukac mlodych pieknych kochankow, kupie sobie luskusowe bmw i bede jezdzic 2x w roku na wczasy zagraniczne smile
                                              Mialam kochankow przed malzenstwem. Zeby sie dowartosciowac. I widzicie jak wysoka mam samoocene? To mi nie dodalo urody.
                                      • taniax Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:51
                                        Zobaczcie na shellerkę dla mnie ona na forum jest przykładem atrakcyjnej osoby która popada w stany depresyjne przez upływ czasu. Mylę się?
                                        • kaz_nodzieja Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 17:55
                                          Shellerka "od zawsze" (tj. od kiedy ją znam z forum) miała nierówno pod kopułą i po prostu z wiekiem jej się to pogłębiło.
                            • taniax Re: princesswhitewolf 21.07.17, 17:36
                              To ciekawe co piszesz z perspektywy bardzo atrakcyjnej osoby jak rozumiem.
                              Czy te dziady i płeć męska dawała ci wówczas spokój gdy sie ubrałas nie wymalowałaś i wyglądałaś ala szara mysz? Czy wtedy tez się ślinili czy udawalo ci kiedyś być niewidzialną dla dziadów?
                              • princesswhitewolf Re: princesswhitewolf 21.07.17, 17:43
                                mowisz o mnie? Ja sie nie uwazam za bardzo atrakcyjna osobe. Kaznodzieja mnie uwaza za taka. No coz widac taki ma typ he he.

Ja bardzo chetnie staje sie niewidzialna i dlatego chetnie laze w weekendy na sportowo co wyzej opisalam
                                • kaz_nodzieja Re: princesswhitewolf 21.07.17, 17:43
                                  Widziałam Twoje zdjęcie.
                                • taniax Re: princesswhitewolf 21.07.17, 17:55
                                  Chodzi o to że piszesz że w młodosci byłas zmeczona męskim zainteresowaniem, wiec musiałas byc atrakcyjna, ok jesli tak wolisz nie wnikam czy tak jest obecnie.Pytam czy sportowy strój wtedy, brak makijazu powodowały że mialas spokój od dziadów?
                                  • crazy_stupid_love Re: princesswhitewolf 21.07.17, 18:11
                                    Mowcie szczerze. Niby dla was starosc to taki luksus ze same zalety wreszcie odpoczywacie od meskiego zainteresowania ktore bylo nadmierne. Ale sciema. Tak tylko moze czuc (jesli w ogole) silna kobieta ze wsi nigdy sie nie malujaca ani nic piekna dla ktorej np liczy sie wylacznie robota i rodzina, ktora nienawidzi seksu,jest religijna. Jak moja babcia. Taka kobieta rzeczywiscie nie z tej epoki moglaby odpaczac. Ale nie dam sie nabrac ze w tych czasach.
                                    W takim razie skad masz depresje? I cos was skierowalo na moj topik o kryzysie wieku sredniego tongue_out

. Mam meski charakter i lubie prosto z mostu. Ja pisze z serca. A ze jest jakie jest smile za to moge podziekowac ludziom i byc moze po czesci swojej konstrukcji psychicznej.
                                    Udalo mi sie ja po czesci odbudowac dzieki psychoterapii. Wszystkiego tu nie napisze. Tyle tylko ze juz przestalam jesc i cokolwiek tylko lezalam w lozku. Wiec jednak leki i psychoterapia pomogly. To kosztowne. 150 za wizyte. Czemu mam placic za cos co ktos mi popsul bo przeciez nie ja?
                                    • kaz_nodzieja Re: princesswhitewolf 21.07.17, 18:17
                                      P.s. Jesteś na forum BL? I czy nie wiesz czasem gdzie przepadł Roman3.14?
                                      • crazy_stupid_love Re: princesswhitewolf 21.07.17, 18:19
                                        Nie znam takiego
    • edelstein Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 19:46
      Jestes psychiczna albo jestes trollem.Takich bzdetow dawno tu nie czytalam
      • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 20:07
        To nie czytaj smile
      • bergamotka77 Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 22:33
        edelstein napisała:

> Jestes psychiczna albo jestes trollem.Takich bzdetow dawno tu nie czytalam
        >

Święte słowa Edel. To chyba jakiś troll.
        • daszutka Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 14:58
          Coś mi się zdaje że tu nie wygląd jest problemem Ale dosyć paskudny charakter
          • taniax Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 18:26
            Nie jest mozliwe by wszyscy oceniali cie dobrze oraz traktowali idealnie, to sie gwiazdom nawet nie zdarza.
            • crazy_stupid_love Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 22.07.17, 21:09
              A wy jestescie wysmiewane za wyglad? Chyba normalne ze jestem przez to psychiczna. Mam sie czegos wstydzic? Bo mnie tak okresla jakies krolewny z forum ktore nawet nie wiedza co to znaczy byc wyszydzana. Na starosc los moze sie odwrocic i zrozumiecie. Jak to jest byc brzydka. Moze nie wysmiewana ale brzydka i niewidzialna na pewno.
    • rosapulchra-0 Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 21.07.17, 20:59
      Problem pierwszego świata. Myślę, że całkiem sporo ludzi sądzi, że ci się w d.pie poprzewracalo.
    • whitney85 Re: Kryzys wieku sredniegou 32 latki 01.09.17, 11:12
      Jestem w twoim wieku i też bywa, że czuję się staro uncertain
      Ja dobrze wyglądałam po 1 i 2 dziecku, po 3 mam wrażenie że brzuch mi już zostanie, przez co czuję się jak taka baba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka