Dodaj do ulubionych

Podoba się ?

02.08.17, 21:35
Taka fotografia?
https://avaazdo.s3.amazonaws.com/53652ceb750b328c16b1c6ea8410b5ac.jpg

Jak nie chcecie legalnie hajlujących w Polsce młodzieniaszków w brunatnych koszulach to podpisujcie:
secure.avaaz.org/pl/petition/Poslowie_na_Sejm_Rzeczypospolitej_Delegalizacja_ONR/?fIUybkb
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Podoba się ? 02.08.17, 21:54
      Podpisałam. podbijam do góry.
    • mamablue Re: Podoba się ? 02.08.17, 22:41
      Zdecydowanie nie chcecie sad
    • rulsanka Re: Podoba się ? 02.08.17, 23:16
      Podpisane.
    • regina-phalange Re: Podoba się ? 02.08.17, 23:22
      Czy ktoś może mi wytłumaczyć, ale tak jak debilowi, "odrodzona Polskę" w kontekście hailowania? To tak jakby czarnoskóry miał transparent "dosyć dyskryminacji czarnych", ale krzyczał "white power".
      • ola_dom Re: Podoba się ? 02.08.17, 23:27
        regina-phalange napisała:

> Czy ktoś może mi wytłumaczyć

A Ty się nie staraj zrozumieć, bo normalny rozum nie jest w stanie tego pojąć, więc lepiej w ogóle nie próbować. Trzeba mieć brunatny umysł, żeby to ogarniać, jak sądzę.
      • larrisa Re: Podoba się ? 03.08.17, 18:32
        przecież to muły są, nie staraj się zrozumieć.
    • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 03.08.17, 08:23
      Młodzieńcom trzeba zaproponować inną inicjatywę. Równie atrakcyjną, a mniej szkodliwą. Szkoda żeby zmarnowali potencjał, który jednak mają.
      • ra-sowa Re: Podoba się ? 03.08.17, 09:00
        Zaproponować to ja mogę dziecku banana zamiast ciastka, a nie obcym, dorosłym, świadomym facetom inną formę rozrywki.
        Ale idź, proponuj, debilom z potencjałem, równie atrakcyjną inicjatywę
        • 1st.world.problems Re: Podoba się ? 03.08.17, 12:45
          Na świadomych reprezentantow szeroko pojetej normy intelektualnej raczej nie wygladają. Może jednak kaznodziejo skanalizujesz swój potencjał gdzie indziej niż na forum?
        • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 03.08.17, 14:40
          Cała UE zastanawia się co zaproponować egzotycznym młodzieńcom aby lepiej się czuli w nowych krajach lub skanalizowali swój potencjał (każdy go ma) gdzie indziej (kursy, programy, praca, wolontariat) i jakoś wtedy nikt nie wyskakuje z bananem.
    • mayaalex Re: Podoba się ? 03.08.17, 08:34
      Podpisalam. Straszne sad
    • birch70 Re: Podoba się ? 03.08.17, 13:27
      Podpisałam. Podbijam.
      • kina1 Re: Podoba się ? 03.08.17, 13:38
        Podpisałam
    • panna_lila Re: Podoba się ? 03.08.17, 15:04
      poszło
    • baba_za_kolkiem Re: Podoba się ? 03.08.17, 15:13
      A co sie potem dzieje z ta petycja? Gdzie jest skladana? Jakie jest dalsze procedowanie poza tym ze 100 czy 1000 osob to podpisze? Kto jest potem formalnie adresatem?
      • tt-tka Re: Podoba się ? 04.08.17, 12:49
        baba_za_kolkiem napisała:

> A co sie potem dzieje z ta petycja? Gdzie jest skladana? Jakie jest dalsze proc
        > edowanie poza tym ze 100 czy 1000 osob to podpisze? Kto jest potem formalnie ad
        > resatem?

Wejdz na Avaaz, to sie dowiesz.
        przy okazji podbijam.
        • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 04.08.17, 14:41
          A co dalej po potencjalnej delegalizacji ONR-u? Ci młodzi ludzie w dniu delegalizacji (jeżeli ona nastąpi) nie rozpłyną się w powietrzu.
        • baba_za_kolkiem Re: Podoba się ? 04.08.17, 16:26
          Weszlam, poza elektroniczna deklaracja ze petycja jest kierowana do posłów nic nie widze. Taka petycja nie ma niestety zadnej mocy prawnej. Szkoda ale jest "podpisywana" sobie a muzom. Nie wiem ilu posłów to przeczyta, a ilu z tych co to przeczyta sie tym przejmie. Czy ktos moze to zweryfikuje?? Czy ja dobrze mysle ze taka petycja to ma glownie na celu zebranie adresow mailowych i chwilowa poprawe samopoczucia podpisujacych.
          • iziula1 Re: Podoba się ? 04.08.17, 18:30
            Nie sobie a muzom, tu chodzi o siłę przekazu. Podpisujemy petycje do posłów. Im więcej osób ją podpiszę tym większy nacisk społeczny. Może to wywrzeć taki skutek że posłowie zaczną coś z tym robić czując na plecach oddech społeczeństwa lub poczują się zmobilizowani.
            • baba_za_kolkiem Re: Podoba się ? 04.08.17, 18:35
              Ok rozumiem. Jestem za delegalizacja ale kilka takich petycji juz podpisalam i jigdy nic z tego nie wyniklo. Procz masy spamu potem w skrzynce mailowej z domeny avaaz. Stad moje watpliwosci do do formy petycji. Z tego co piszesz to jest to jednak sobie a muzom plus gromadzenie adresow mailowych do spamowania potem.
              • livia.kalina Re: Podoba się ? 04.08.17, 19:00
                Właśnie dlatego, że nie wyszło to trzeba drążyć dalej. Gdyby wyszło- nie byłoby takiej potrzeby. Wolisz beczynnie patrzeć na hajlujących faszystów? Twój wybór.
                • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 04.08.17, 20:32
                  A Ty jaką masz dla nich alternatywę? Zważywszy, że to też ludzie. I nie znikną po delegalizacji ruchu.
    • lodomeria Re: Podoba się ? 03.08.17, 15:20
      Czy ktoś ma jakąś teorię na temat tego, dlaczego niektórym wszystko musi się rymować?
      • ola_dom Re: Podoba się ? 04.08.17, 09:41
        lodomeria napisała:

> Czy ktoś ma jakąś teorię na temat tego, dlaczego niektórym wszystko musi się rymować?

Tak, to jest bardzo dobre pytanie.
        Sama jestem ciekawa odpowiedzi, bo co rusz dziwię się coraz mocniej...
        • lellapolella Re: Podoba się ? 05.08.17, 18:44
          To proste jak przysłowie lub mądrość ludowa- rymowanka w końcu przesiąknie nawet do najbardziej impregnowanego łba. Podpisane.
    • anette444 Re: Podoba się ? 03.08.17, 17:49
      Podpisane, podbijam.
    • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 03.08.17, 18:39
      To nie jest rozwiązanie.
      Owszem, ONR można zdelegalizowac. I co to da? Czy owi młodzieńcy znikną z Polski? Zmienią nastawienie na "przystępuję do metro w rurkach pijących sojowe latte i witających "uchodźców" z kwieciem? Nie.
      Po prostu zejdą do podziemia i tam dopiero się zradykalizują.
      Należy tym młodym ludziom, mającym potencjał wskazać inną drogę, pokazać, że są potrzebni, ale do hailowania.
      • sumire Re: Podoba się ? 04.08.17, 18:36
        kaz_nodzieja napisała:

Należy tym młodym ludziom, mającym potencjał wskazać inną drogę, pokazać, że są
        > potrzebni, ale do hailowania.

Uroczo omsknęło ci się "nie", trolliszcze. Albo i nie omsknęło.
        • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 04.08.17, 20:33
          A obecni egzotyczni młodzieńcy (bez dokumentów, bez znajomości języka) są do czego potrzebni?
          • miniulowa Re: Podoba się ? 05.08.17, 18:12
            Uważasz, że wybór jest tylko między obecnością onr a obecnością egzotycznych młodzieńców bez dokumentów?
            • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 05.08.17, 18:19
              Ja tylko jak widzisz pytam.
              Jakoś nie doczekałam odpowiedzi.
            • livia.kalina miniulowa 05.08.17, 18:27
              Szkoda Twojego czasu. To zwykły troll jest. Jego tutaj się zlewa ciepłym moczem.
    • makinetka82 Re: Podoba się ? 04.08.17, 18:40
      i pomyśleć że jestem tak przeciwna aborcji, a patrząc na nich zawahałam się czy słusznie .. : D
    • livia.kalina Znajdzie się kijn na lewacki ryj 05.08.17, 18:37
      Wykrzykiwali "patriotyczni młodzieńcy", ku czci Powstańców. Ładnie o tym napisał Adrian Zandberg. Polecam:
      www.se.pl/wiadomosci/opinie/kij-na-baczynskiego-ryj_1011872.html
    • karen_ann Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:12
      Uwazajcie manipulują wami. To fotomontaż oczywiście pan Lis wrzucił. Nie dajcie się podpuszczać. Komuś na tym zalezy żeby w Polsce były tylko montownie i tani robole, zeby nie było nie jestem za ONR ale mamy demokrację i dla narodowców tez powinno być miejsce na scenie.
      • livia.kalina Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:18
        Tu wszędzie fotomontaż?
        www.google.pl/search?q=onr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYg57kzMDVAhXGvRQKHSO1C2UQ_AUICigB&biw=1600&bih=1091
        • livia.kalina Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:23
          A tu się można nawet pośmiać, choć przez łzy niestety (tez fotomontaż?):
          https://mm.salon24.pl/da/f6/daf65cbce98967191d24925c3680ba7a,2,0.jpg
        • karen_ann Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:31
          To zdjęcie co wkleiłaś na górze to fotomontaz. Inne nie wiem. To mi wystarczy.
          Propagowanie nazizmu w Polsce jest zakazane. Wiesz gdyby mi zalezało na ośmieszeniu ruchu to bym właśnie znalazła za wódkę 5 facetów ubrała ich w koszulki ONR i propagowała takie zdjęcia.
          Pewnie jesteś etatowo tu od polityki?😉
          ematki łatwo manipulować skoro wklejasz fałszywki i to kupują. Jeszcze gdyby ci płacili bym zrozumiała ale wiesz skąd ukłuł się termin pożyteczny idiota?
          • ra-sowa Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:51
            czyli powiadasz, że tych u góry złapali i ubrali? big_grin
            A o tym fotomontażu to gdzie można przeczytać?
            Że wiesz skąd jest określenie "pożyteczny idiota" to akurat nie ma wątpliwości
            • karen_ann Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:58
              Napisałam ze ci na górze to fotomontaz. Juz to prostowały osoby zainteresowane. Ja tego nie kupuje a wy mozecie uwazac jak chcecie.
              • lellapolella Re: Podoba się ? 05.08.17, 20:00
                A tak z ciekawości: jakieś źródło co do tego fotomontażu? Link może?
                • karen_ann Re: Podoba się ? 05.08.17, 20:20
                  pikio.pl/wojna-lisa-i-kowalskiego-wrzucil-zdjecie-hajlujacego-kowalskiego-to-kod-owski-goebbelsik/

To konkretne zdjęcie i afera z tym jest sprzed roku. Nie wiem po co to odgrzebywać, inne zdjęcia nie wiem, jakoś wzbudza moją czujnośc jak ktoś startuje z fotomontażem na dzień dobry
              • ra-sowa Re: Podoba się ? 05.08.17, 20:09
                ale które zainteresowane i gdzie?
                Najeżdżamy oto prawym przyciskiem na zdjęcie, dajemy wyszukaj obraz w google i mamy stos stron na ktorych zdjęcie się znajduje. I nie, nie są to tylko strony przeciwne tej organizacji, ale wręcz przeciwnie. Nikt nie zaprzecza. zdjęcie jak zdjęcie , tysiące takich w necie, bo ich uczestnicy lubią się pochwalić
                https://img.sadistic.pl/pics/165e953914c6.jpg
                https://bi.gazeta.pl/im/4/7137/z7137454Q,Brzescy-ONR-owcy-na-Gorze-w--Anny.jpg
                https://bi.gazeta.pl/im/4d/99/14/z21599309IER,Krakow--14-kwietnia-2007-r---bojowkarze-z-Obozu-Na.jpg
                • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 05.08.17, 20:31
                  Jak pomyślę, kto obroni nasz kraj w razie czego to niestety nie widzę w tym obecności wegetarian w modnych rurkach, chudszych ode mnie tylko niestety młodzieńców takich jak wyżej.
                  Przynajmniej faktycznie przypominają mężczyzn.
          • livia.kalina Re: Podoba się ? 05.08.17, 21:08
            >To zdjęcie co wkleiłaś na górze to fotomontaz.
            Na czym polega fotomontaż? Panowie w ogródku kawiarnianym w Rzymie zamawiają piwo a nie hajluja pod flagą ONR??

I nie, nikt mi nie płaci. Nie jestem dziwką do kupienia.
        • tt-tka Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:41
          Droga Livio, wszedzie i wylacznie fotomontaz i falszywki. Bo, jak powszechnie wiadomo, nie ma w Polsce ani takich organizacji, ani takich zachowan, ani nie zapadaly wyroki, w ktorych uznawano je za czyny "o znikomej szkodliwosci spolecznej" albo zgola za godne pochwaly nawiazanie do wielkomocarstwowych tradycji. No skadze.
      • lellapolella Re: Podoba się ? 05.08.17, 19:58
        Pfff... nie, nie dla każdego jest miejsce na scenie, nawet w demokracji, dlatego niektóre ruchy i organizacje są nielegalne. Szczególnie takie, które palą kukły Żydów w czasie swoich imprez. Obawiam się, że ktoś tobą manipuluje.
        • kaz_nodzieja Re: Podoba się ? 05.08.17, 20:29
          A gdzie mogę zgłosić regularne (co roku) topienie kukły kobiecej i to na oczach małych dzieci oraz w obecnośc i za przyzwoleniem nauczyciela?
          • livia.kalina gazeciarz!!! 05.08.17, 21:13
            Wpisz się szybko w tym wątku. Ale już!
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,164435573,164435573,Facet_w_japonkach_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka