Dodaj do ulubionych

Japie... TVP

09.08.17, 21:12
Słuchajcie jestem w szoku. Nie oglądam TV od lat. Dokładnie od 6. Dziś jestem przypadkowo u przyjaciół pilnuję mieszkania włączyłam tv. 1 program leci a ja nie wierzę....gdzie ja jestem w Korei???? Jezu...... chodziłam na marsze, nie zgadzam się na skandaliczne gwałcenie Konstytucji ani przewalanie swoich katolickomaniackich schiz na cały naród....ale to jest makabryczne...program w duchu Kim ir sena o Lechu Kaczyńskim.... flaki się wywracają.....m
Obserwuj wątek
    • default Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:37
      Ile wytrzymalas ? Bo ja nie daje rady nawet 1 minuty, kiedys probowalam bo chcialam uslyszec ich interpretacje jakiegos zdarzenia, ale mnie to przeroslo. To gorsze niz prlowski dziennik tv... wtedy w sumie i tak nikt nie spodziewal sie niczego innego, a teraz, po tylu latach normalnosci, gdy ten jezyk, ta propaganda, ta nowomowa powracaja, to jest nie do zniesienia sad
      • lena36 Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:44
        Wytrzymałam jakieś 15 minut ale z tego jakieś 10 byłam w szoku i nie wiedziałam co ku....a?????
    • black-cat Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:43
      Czasami oglądam. Też mam skojarzenie z tv północnokoreańską. A teraz wyobraź sobie, że około 30 procent społeczeństwa ogląda to z przyjemnością i traktuje jako prawdę objawioną😭
      • lena36 Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:48
        Ależ skojarzenia są oczywiste oni wykorzystują ten sam schemat ta muzyka natchniony głos nadęte natchnione porównania....podbite groźnymi rytmami....Jezu co to ku... jest?????
    • mama303 Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:47
      no niestety, ja czasem oglądam bo uważam, że po pierwsze trzeba mieć rękę na pulsie, po drugie czasem mam dość TVN 24, który jest bardzo przewidywalny wink. Jest rzeczywiscie źle z TV publiczną chociaz czasem zdarzy sie naprawdę diament. Ostatnio np. w cyklicznym, manipulowanym programie publicystycznym "Bez retuszu" wystąpił niesamowity gość z Nowoczesnej- poseł Zembaczyński. On jeden przeciwko 5 propisowskim gościom + prowadzący. Ten facet ich wszystkich zagadał i był cały czas rozluźniony, nie dał się wyprowadzić z równowagi. Warto było to zobaczyć.
    • lady_mary Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:50
      Mnie to fascynuje, jak dochodzi się do takiego poziomu - Kurski robi zebranie i mówi, dzień dobry, od dzisiaj walimy propagandą i publikujemy żenujące i kłamliwe materiały? Przecież ci ludzie wcześniej tam pracowali i robili w miarę normalną telewizję. Ukrywali się? Przecież to trzeba być fanatykiem, żeby własną twarzą i nazwiskiem firmować takie coś i nie bać się momentu zmiany władzy.
      • lena36 Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:51
        Trzeba być ku... nie trzeba fanatykiem
      • mama303 Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:56
        lady_mary napisał(a):

> Ukrywali się? Przecież to trzeba być fanatykiem, żeby własną tw
        > arzą i nazwiskiem firmować takie coś i nie bać się momentu zmiany władzy.
        niektórzy wypłynęli teraz, do tej pory byli mierni, teraz pierwsze gwiazdy: taka np. M.Ogórek i "Studio Polska", żenująca do bólu.
      • mamalgosia Re: Japie... TVP 09.08.17, 22:00
        Do momentu zmiany władzy (za 20 lat? ) tyle zarobią, że nie będą musieli się już o nic martwić
      • ichi51e Re: Japie... TVP 09.08.17, 22:06
        Polecam piosenke Mlynarskiego - tytul "ballada o przeszkoleniu kamerzystow"
        • ichi51e Re: Japie... TVP 09.08.17, 22:08
          m.youtube.com/watch?v=BUfSn1xKbbM
    • mamalgosia Re: Japie... TVP 09.08.17, 21:58
      40% narodu to łyka. ..
    • muchy_w_nosie Re: Japie... TVP 09.08.17, 22:04
      Dla przykładu dodam, że moja mama praktycznie wogle nie ogląda telewizji, czasami włącza na wiadomoci i tyle .... i takich osób jest bardzo dużo ... Od zawsze kobieta praktycznie nie oglądaa tv, od zawsze conajwyżej wiadomości na jedynce - masakra co oni robią.
      Na szczeście kobieta wychodzi do ludzi, pracuje, to się trochę osłucha ale nie zmienia to faktu, że nie ogląda programow informacyjnych na innych kanałach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka