Dodaj do ulubionych

Bagażnik rowery

10.08.17, 23:09
muszę kupić na szybko i mam dylemat
Czy wybierać taki sam jak ten co miałam:

https://www.bagazniki.pl/userdata/gfx/2380ffa3ef3032e8a584a6ccf9fb3196.jpg

wada - rowery dyndają i jakby ich nie obwiązać to się o siebie obijają, po trasie często zerwane linki hamulcowe itp atrakcje.
A może ja coś źle robiłam i wcale nie jest taki zły? Tylko co?

A może lepszy jest taki z rynienkami:

https://www.bagazniki.pl/userdata/gfx/2380ffa3ef3032e8a584a6ccf9fb3196.jpg

nie miałam, więc ani zalet ani wad nie znam.

Może któraś z Was ma i coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Bagażnik rowery 10.08.17, 23:10
      zły link dałam. Pierwsze zdjęcie miało być takie:

https://www.motoautko.pl/pol_pl_Bagaznik-rowerowy-na-klape-Aguri-Tour-2-29367_3.jpg
      • jatojagodnik Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 10:56
        A ten bagażnik, co rowery dyndają, on się jakoś opiera na haku? Czy tylko na klapie?
    • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 10.08.17, 23:25
      mam padove
      www.google.pl/search?q=bagażnik+padova+2&client=opera&hs=uUx&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjUk8WlzM3VAhXKh7QKHeSRAwUQ_AUICigB&biw=1366&bih=658#imgrc=nwnCx4JDljtItM:

(nie umiem wkleić zdjęcia)

Ten bagażnik ma takie dwa uchwyty mocujące ramę roweru (oprócz linek)
      Jak zawiążę linki - nic nie dynda, rowery stabilne, spokojnie autostradą można jechać.
      Tylko jeszcze kwestia kompatybilności z samochodem...
      • mid.week Re: Bagażnik rowery 10.08.17, 23:28
        czyli z rynienkami się sprawdza.
        Powinien pasować do każdego, kwestia dociągnięcia linek. chyba...
        • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 10.08.17, 23:31
          A sie zastanawiała o co chodzi z rynienką, bo nie zauważyłam tego drugiego (poprawnego) zdjęcia - post pisałam.
          U mnie rynienka sie sprawdza.
          Pięknie wszystko się trzyma.
        • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 10.08.17, 23:36
          lepiej sprawdz kompatybilność. Np padova ma listę sprawdzonych marek. A do niektórych trzeba pamiętać o takich specjalnych beleczkach - tam gdzie szyba jest na całą klapę.Bo beleczki wchodzą pod klapę i trzymają za metal. A bez beleczek - haczyki za szybę by trzymały....
          • ada16 Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 10:24
            ja mam na hak, mnie wecej taki:
            www.motoautko.pl/product-pol-35761-AMOS-GIRO-4-Platforma-rowerowa-na-hak-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIi6Osu-DO1QIVQrXtCh3fNwFdEAQYBSABEgLBHfD_BwE
    • tinatin Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 10:34
      A ja obok tematu. Bagażnik na dach u nas nie wchodzi w grę, na klapę mąż się nie zgadza, na hak - musimy kupić hak.
      Cena haka + bagażnika powala. Zastanawiam się, czy by za te pieniądze nie kupić po prostu składaków, które spokojnie wchodzą do bagażnika, a rozkładają się jednym ruchem wajchy... Na wakacje chyba wystarczą?
      • mid.week Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:00
        Dlaczego nie zgadza się na klapę? To bardzo fajne rozwiązanie. Nie niszczy auta, nie zadrapuje lakieru - jeśłi o to chodzi. Woziłam na moim rowery wiele razy, był kiepski ze względu na latanie rowerów, ale poza tym sprawdzał się idealnie.
        Wybrałam taki:
        https://aguri-shop.pl/public/upload/catalog/product/3759/minigallery/thumb_page_1473226135346x.jpg

u mnie nie będzie zasłaniał rejestracji, bo mam ją dużo niżej.
        • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:05
          Na hak - pewnie dodatkowe oświetlenie, tablica rejestracyjna - same kłopoty....wink
          Ja tam ten swój na klapowy lubię...
          Łatwy montaż, oporów zbyt wielkich nie stawia (zużycie paliwa). Może to meża przekona wink
      • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:07
        wiesz co - kup używany? Jednak sporo ludzi zmienia samochody, a nie każdy bagażnik pasuje do każdego samochodu...
        • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:09
          a co do rowerów - dzisiejsze składaki niejednokrotnie są droższe niż nie składaki....
          • kswortso Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:23
            Ja mialam cale lata na hak. Wchodzily 4 rowey. Niczego nie obijalo, rejestracje troche zaslanialo, ale po prostu zamowilam na allegro dodatkowa (wtedy to bylo nielegalne), nikt sie nigdy nie przyczepil. Swiatel nie zaslanialo. Ale to byl taki bagaznik, ze rowery wisialy, a nie staly na haku.
            • little_fish Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:37
              U nas w grę wchodził jedynie dachowy, więc sie nie wypowiem, ale wiem, że gdybyśmy mogli, to byłby na hak.
        • maggi9 Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:29
          Można też wypożyczyć, nie trzeba zaraz kupować. Ja w tym roku wypożyczyłam - koszt na 2 tyg to 150zł.
    • ewa_mama_jasia Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 12:58
      My mamy dachowy. Jedyna wada - trzeba je na ten dach wtaszczyć. Ale sądząc po tym, co widzę na ulicach - chyba najbardziej rozpowszechnione.
    • ichi51e Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 15:23
      Zaden. Tylko sea sucker. Genialny
      • ichi51e Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 15:26
        m.youtube.com/watch?v=VYiql4ECaJI;;VYiql4ECaJI;;https://i.ytimg.com/vi/VYiql4ECaJI/default.jpg;;PUSHYS REVIEW: Sea Sucker Talon Bike Rack
        • little_fish Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 15:31
          Jak odkręcę koło, to mi rower do bagażnika wejdzie 😛
          • ichi51e Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 15:54
            No to po co ci bagaznik? Przeciez kolo sie odkreca w 10sec
            • kochamruskieileniwe Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 16:01
              ni kazdy ma śrubkę motylkową. A poza tym, potem koło trzeba odpowiednio ustawić....
              • little_fish Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 16:05
                Dokladnie. A do zabrania mam cztery rowery.
        • mid.week Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 16:49
          Mam nadzieję, że te przyssawki są lepsze niż w pojemniku na szczoteczki z IKEI, który odpada 20 minut po przyssaniu big_grin
    • princesswhitewolf Re: Bagażnik rowery 11.08.17, 15:24
      odpowiem troche nie na temat. Polecam rowery skladane na pol. Kupilam takie dwa. Pomaga to w transporcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka