Dodaj do ulubionych

Rozwiązła Barcelona

19.08.17, 11:39
"Eksperci" TVpiss przemówili.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22250962,w-tvp-info-o-zamachach-bylo-o-rozwiazlej-barcelonie-i-iii.html#MT
Gdyby terrorystom przeszkadzała rozwiązłość najczęściej atakowanym obszarem byłby Watykan.
Jeżeli poziom narodowej telewizji jest odbiciem poziomu narodu, to jak normalny człowiek może czuć się Polakiem?
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 11:42
      Ja zaczynam przypominac jedna z bohaterek Maslowskiej, czuje sie Europejka. Polska to staje sie raczej stanem umyslu. Chorego.
    • szeptucha.z.malucha Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 12:01
      Niczym Sodoma i Gomorauncertain
      Cóż TVP to Rydzykowe dzieci.
      W 2011 nawiedziłam kościół i tam usłyszałam tuż po tsunami w Japonii, że Opatrzność napomniała najbardziej konsumpcyjny naród świata. Nie zdzierżyłam i wyszłam stamtąd, by więcej nie wrócić.
      Porażający poziom empatiisad
    • chicarica Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 13:47
      Kochana, a ten Rytel to dopiero... sodomia i gomoria, mówię Ci. Byłam tam milion razy, to wiem. O Sulęczynie nie wspominam bo i po co, przecież wiadomo.
    • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:10
      wiadomosci.wp.pl/wichury-demolowaly-domy-jolanta-szczypinska-cieszy-sie-z-ocalalego-krzyza-6155897212823681a jak widać to już stan umysłu. Skończy się to tak że czas zerwać znajomości z ludźmi którzy to głoszą. Może to ich czegoś nauczy.
      • mamma_2012 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:45
        Te durne teksty w ustach katolików brzmią jeszcze durniej i bardziej okrutnie. Ile trzeba mieć w sobie zła, żeby w sytuacji, kiedy zginęły dzieci, ludzie przeżywają dramat cieszyć się, że przetrwały kapliczki. Jak można wielbić potwora, który choćby teoretycznie za tym stoi.
        Jeszcze widziałam wypowiedź jakiegoś zhrowego harcmistrza, w duchu "dobry pambuk tak chciał". Jakby rodzice go ukatrupili każdy sąd ich powinien uniewinnić.
        • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:55
          www.polishexpress.co.uk/wielki-skandal-w-kosciele-katolickim-duchowny-zgwalcil-setki-dzieci tym bardziej gdy rzekomą rozwiązłość krytykuje przedstawiciel zawodu z takimi osobnikami.
    • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:16
      Terrorystom i ludziom z nimi związanych przeszkadza wszystko i wszystko ich uraża.
      Ja się czuję Polką, a oszołomy są wszędzie. Nie trzeba się z nimi idetyfikować, chyba że koniecznie chcesz.
      • mamma_2012 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:49
        Podobnie jak zaangażowanym wyznawcom każdej religii.
        • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:58
          Zwłaszcza takiej, która namawia do ataków fizycznych na niewiernych i ich zabijanie.
      • maadzik3 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:53
        skoro oszołomy są wszędzie (co zasadniczo jest prawdą) to czemu przeszkadzają ci uchodźcy z niektórych krajów w których oszołomy to tylko frakcja? gdyby (tfu tfu) z Polski trzeba wiać chciałbyś podobną reakcję w stosunku do całości uchodźców 9to ci co wolą ratować kapliczki niż własne dzieci)?
        • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:56
          Dlaczego nie przeszkadzają mu takie oszołomy? www.polishexpress.co.uk/wielki-skandal-w-kosciele-katolickim-duchowny-zgwalcil-setki-dzieci
        • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:05
          Krytykuję tzw. "uchodźców" czyli anonimowe, agresywne hordy w których dziwnym trafem 90% jest młodych mężczyzn, którzy nie potrafią powiedzieć gdzie są ich matki, żony oraz dzieci.
          Poza tym ja też płacę podatki, więc mam prawo się wypowiadać na co ma je wydać Moje Państwo.
          Młodzi, zdrowi, agresywni mężczyźni bez dokumentów i chęci pracy są tu na ostatniej pozycji.
          • sumire Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:11
            Wypowiadać to się możesz, kazek, ale twoje państwo ma to gdzieś i z twoich podatków wspiera biznes naszego polskiego Savonaroli. Cieszysz się?
            • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 16:18
              Dyskusja jest o tzw. uchodźcach.
              A nawet prawdziwi uchodźcy wolą zwiać z Polski pod osłoną nocy do Niemiec. Szkoda czasu (ich także) i atłasu.
          • kropka_kom Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:23
            Twoje pytanie gdzie sa matki zony siostry i córki tzw.uchodźców na tym forum na zawsze pozostanie bez odpowiedzi...
            • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 16:16
              Obawiam się, że nie tylko na forum.
          • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:43
            Odpowiedz na proste pytanie: ilu polskich kobiet w 1939 zostało uchodźcami?
            • maadzik3 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:57
              nadreprezentacja młodych mężczyzn w wieku poborowym (ba, wojskowych którym kazano wyjść) i polityków (w części z kochankami, żony zostały w kraju) w Rumunii dała się zauważyć.
              • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 16:17
                I też podawali się za nieletnie dzieci?
                • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:28
                  Zapadła niezręczna cisza smile
                  • simply_z Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:38
                    czyli jak zawsze...
                  • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:55
                    Czyli dorosłych nie należy ratować? Mam nadzieję że gdy napadną nas ruscy to będziesz się tego trzymać to odpuścisz sobie emigrację i staniesz przed plutonem?
                    • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:59
                      Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.
                      Marna próba wykręcenia kota ogonem.
                      Daj sobie spokój, ten "kot" jest nie do obrony.
                      Może jednak ktoś zaszczyci mnie odpowiedzią smile
              • rysiowa85 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 19:43
                ostatnio nawet czytałam wspomnienia Sendlerowej, w których pisała, ze była zdumiona jak to limuzynami wypchanymi pięknymi walizkami uciekali do Rumunii mężczyźni ze sfer rządowych, a ona wtedy przygotowywała pomoc dla ludnosci cywilnej Warszawy i tej która miła do Warszawy dopiero napłynąć.
                • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 19:49
                  I też podawali się za nieletnie dzieci?
                  P.s. Rozumiem, że Sendlerowa nie pochwalała tego, że zdrowi, młodzi mężczyźni wiali zagranicę? Książki nie czytałam więc pytam.
                  • rysiowa85 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 21:10
                    dlaczego mieli sie podawac za nieletnie dzieci. Odnosze sie do słów madzik3 o ucieczce do Rumunii. Wymienili trolla i nowy kaznodzieja nie potrafi czytać drzewka?

Sendlerowa tak jak większość nieuprzywilejowanych została w Polsce, i starała się jak mogła pomagać ludności cywilnej.
                    Nie pochwalała oczywiscie tej "ewakuacji"
    • edelstein Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 14:59
      Wystarczyl tytul,bym wiedziala,ze wyszlo to z paszcz pisowcow.Jak dla mnie ich sposob myslenia nie rozni sie od sposobu myslenia ISIS.
    • kropka_kom Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:20
      No ale nie od dziś wiadomo ze muzułmanów drazni zachodni styl zycia. Skoro swoje kobiety zakrywają jak się da to rozneglizowana dziewczyna z zachodu wiadomo kim jest dla nich. Mnie akurat takie spostrzezenia nie dziwią.
      • sumire Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:23
        Rozumiem, że nie dziwi cię też opinia, że zgwałcona dziewczyna sama sobie winna, bo to ten sam tok rozumowania.
        • kropka_kom Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:25
          Jezeli tak to odebrałas to popracuj nad inteligencja watpliwa zresztą...
          • princesswhitewolf Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:31
            Ojtam przestan kropka.Po prostu dziewczyna nie bardzo zrozumiala twoj wpis. Po co zaraz ja obrazac
            • sumire Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 17:04
              Dziewczyna zrozumiała, a trolle bijące pianę w każdym wątku na wiadomy temat nie są w stanie jej obrazić. Pieprzenie o rozwiązłości w takich okolicznościach uważam za głęboko żenujące, a teoria o tym, że zamachy to skutek roznegliżowania, jest bzdurna.
      • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 16:22
        Skoro drażni to niech się wyprowadzą do siebie. Nadal istnieją kraje szariatu gdzie kobiety przypominają zasłony, tam będą się czuli jak u siebie, a dodatkowo ich delikatne uczucia będą szanowane. Nikt ich siłą na Zachodzie nie trzyma. Nawet powiedziałabym wprost przeciwnie.
      • anorektycznazdzira Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 13:12
        Nie od dziś wiadomo, że polskich katoli też drażni zachodni styl życia.
        Baba powinna nieść swój krzyż, prosić boga, żeby następny wpie...był nieco lżejszy i dużo rodzić, może być że w wyniku tego, że mąż się nachlał i "mu się zachciało to i wziął".
        Tak więc nie dziwię się, że akurat tę stronę, bynajmniej nie zachodnią, rozumieją i ze zrozumieniem komentują w ku...zji.
    • ira_08 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 15:23
      Jeśli poczucie tożsamości narodowej wiąże z telewizją - to nie wiem. Ja swojego nie wiąże z telewizją, więc normalnie czuję się Polka. Ja już nawet nie mam słów, żeby komentować te brednie.
      • menodo Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:03
        Mam tak samo. Tożsamość narodowa to chyba coś głębszego niż identyfikacja z przekazem piarowym rządowej telewizji ?
        I też się czuję Polką, tak samo jak czuję się kobietą, mimo w że tvp pis często mówią głupoty na temat tego, co jest istotą kobiecości wink
        • joa66 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:17
          Podobnie. Czy z powodu posłanki Pawłowicz moja kobiecośc ma jakoś ucierpieć?
        • kaz_nodzieja Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 18:27
          Otóż to. Trzymajmy się razem wbrew szufladkom jakie chcą nadać Polkom (i Polakom) niektórzy zakompleksieni forumowicze.
          • snakelilith Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 19:24
            I jak zwykle. Puste frazy i obrzydliwe wcieranie sobie gęby Polską. Polska, Polska i jeszcze raz Polska. Tylko co to właściwie znaczy? Dzisiaj już nic. Ten twój patriotyzm nie zapełniony jest żadną pozytywną treścią. Jedno wielkie dno i wstyd przed resztą świata.
            • chyba.ze Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 19:13
              snakelilith napisała:

> Puste frazy i obrzydliwe wcieranie sobie gęby Polską. Polska, Pol
              > ska i jeszcze raz Polska. Tylko co to właściwie znaczy?
              Ten t
              > wój patriotyzm nie zapełniony jest żadną pozytywną treścią. Jedno wielkie dno i
              > wstyd przed resztą świata.

Oooo snake
              Sama wiałaś na nielegalu w latach 90 do RFN nie bacząc na dramatyczne dzieje ojczyzny zasłaniając swój chudy zadek, więc nikt lepiej od Ciebie nie zna się na tych klimatach big_grin
              • snakelilith Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 21:58
                chyba.ze napisała:

> Oooo snake
                > Sama wiałaś na nielegalu w latach 90 do RFN nie bacząc na dramatyczne dzieje oj
                > czyzny zasłaniając swój chudy zadek, więc nikt lepiej od Ciebie nie zna się na
                > tych klimatach big_grin

Nie w 90-tych, a 80-tych i chyba miałam szklaną kulę, bo dzisiaj bym sobie w Polsce w łeb z frustracji strzeliła. Nie dosyć, że dzieciństwo i młodość mocno mi obrzydziła komuna, to jeszcze taki syf i takich ludzi jak ty na stare lata trzeba by było znosić.
    • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 19.08.17, 22:09
      polityczek.pl/index.php/uncategorised/5179-senyszyn-wedlug-zielinskiego-zamach-w-barcelonie-to-kara-za-rozwiazlosc-zatem-uderzenie-pioruna-w-katedre-to-kara-za-pedofilie ja Kuba Bogu...
    • kfugktru23 Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 07:52
      polityczek.pl/index.php/uncategorised/5183-zgwalcona-10-latka-z-indii-zostala-zmuszona-do-urodzenia-dziecka-terlikowski-wybrano-jedna-z-najlepszych-drog ten to ma już jakąś obsesję...
      • nathasha Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 08:08
        On jest psychicznie chory. Mam wrazenie ze on ma jakies fantazje o tych zgwalconych dziewczynkach.
    • anorektycznazdzira Re: Rozwiązła Barcelona 21.08.17, 13:08
      "Gdyby terrorystom przeszkadzała rozwiązłość najczęściej atakowanym obszarem byłby Watykan."
      LOL big_grin

"Jeżeli poziom narodowej telewizji jest odbiciem poziomu narodu, to jak normalny człowiek może czuć się Polakiem?"
      no jest z tym coraz większy problem, zgłaszają go kolejne i kolejne osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka