Dodaj do ulubionych

Zmywarka znowu

27.09.17, 10:21
Niedawno pytałam o zmywarkę, ale teraz wybieram między trzema modelami.
Bosch, Hotpoint Ariston i AEG. Czy firma ma znaczenie?
AEG najdroższa 1699, Bosch stówkę tańsza, Hotpoint 1350, choć znalazłam taką samą Hotpoint w sklepie internetowym za 989 zł. /Kupujecie przez internet? czy cena o tyle niższa to nie podejrzane? którą byście wybrały? Znacie firmę AEG?
Obserwuj wątek
    • pitupitt Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 10:38
      Niską cena bym się nie zrażała. Często kupujemy przez net różne graty do domu, ostatnio okap Samsung za 890, który w sklepie kosztuje jakieś 1600 i płytę indukcyjną w podobnym przedziale. Najczęściej szukamy okazji na oleole. Co do firmy, brałabym boscha, bo tą markę najlepiej znam (95% sprzętów w domu to bosch/siemens),poza tym mam dobre dojście do oryginalnych części zamiennych. Na temat aeg i hotpointa się nie wypowiem.
    • joanna_poz Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 10:42
      AEG to to samo co Electrolux - pewnie to Ci powie więcej.
      wszystkie sprzety kupowałam/ kupuję przez internet.
      • marina2 Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 10:56
        używałam zmywarki boscha naście lat ,potem siemensa /5 lat chyba/ teraz boscha od półtora roku.czyli jedna firma de facto.
        i juz dzisiaj wiem,że jakość spadła z hukiem i nastepna bedzie samsung albo miele.pierwsza działała długo bezawaryjnie druga ....po 3 latach zjazd w dół.trzecia już ma wymienioną pompo-grzałkę.
    • cygarietka Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 10:51
      Wszystkie sprzety typu lodowka,pralka itp. kupuje przez internet i wybieram zawsze najtansze z 5-cio letnia gwarancja. Mam juz dosyc wywalania sprzetow po 2, 3 latach albo naprawy na rocznej gwarancji. ( pralka popsula sie po 9 miesiacach uzytkowania)
    • loola_kr Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 10:58
      wcześniej miałam Bosha, teraz mam Bosha od 7 lat i na razie nic się nie dzieje. Cały sprzęt kupiłam przez internet.
    • iwoniaw Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 11:15
      Kupujemy przez internet (najchętniej w opcji "płatność u kuriera przywożącego towar", wtedy sklepowi zależy i szybko wysyła). Co do firm produkujących agd, to podejrzewam, że w dzisiejszych czasach wszystkie to jeden pies, można co najwyżej trafić na jakiś wyjątkowo (nie)udany egzemplarz, no ale tego nie przewidzisz, obojętnie czy sklep stacjonarny czy w necie. Kupuję taką, która mi najbardziej pasuje parametrami (technicznymi i cenowymi) i wizualnie. Już tu gdzieś pisałam, że z dopłacania za "lepszą" markę wyleczyłam się po spektakularnych awariach "dzień po gwarancji" sprzętu z wyższych stanów średniej półki (czyli takich droższych z dostępnych w sieciówkach typu MM, Saturn czy Euro AGD).
    • issa-a Re: Zmywarka znowu 27.09.17, 12:05
      do AEG mocno sie zraziłam po kilkuletnim uzytkowaniu ich pralki. tez złapałam sie na to, że to "elektrolux".
      Ariston jeszcze gorzej wypadł u mnie w domu, takze pralka.
      Z twoich propozycji to zdecydowanie wybrałabym Boscha.
      Choc akurat, jesli chodzi o zmywarki, to topowy jest siemens. Ja mam juz drugą, pierwsza pracowała 2-3 razy dziennie, przez 13 lat. Druga mamy juz ze 3 lata na pewno i (tfu tfu) takze bez problemów.
      ps. czy ma jakies znaczenie, ze sprzet "kupowany przez internet"? bo wiele to podkresla. Tylko czekam, w jakiej to firmie "przez internet" było kupowane....
      • perspektywa13 Re: Zmywarka znowu 28.09.17, 06:17
        Przez internet mamy kupionych większość rzeczy elektrycznych,a może i wszystkie.Zmywarka siemens tfu tfu śmiga bez zarzutu któryś rok z kolei.
        • czarna_kita Re: Zmywarka znowu 28.09.17, 07:03
          Śmiało kupuj przez internet ale z płatnością u kuriera. Najbezpieczniej. Ostatnio kupilam tak pralkę o 500 (!) zł taniej niż w sklepie MM.
          • hugo43 Re: Zmywarka znowu 28.09.17, 07:10
            Sprawdz czy ten bosch nie ma plastikowego dna,lubi ponoc zasmierdnac z czasem.
    • rosapulchra-0 Re: Zmywarka znowu 28.09.17, 04:27
      Siemens i Bosch to ta sama firma.
    • afro.ninja Re: Zmywarka znowu 28.09.17, 07:11
      W rodzinie trzy boshe. 14, 12, 11. Dwa się popsuly, koszt okolo 350, po naprawie dalej działają. Najmlodsza zmywarka jeszcze się nie popsula, ale używana dość rzadko. Teraz na szybko kupiliśmy rodzicom whirpoola. Oczywiście przez net.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka