28.09.17, 21:28

pamietam jak zostal w UE przewodniczacym. Mowilo sie wtedy o ''mocnej pozycki polski na arenie'' tongue_out

a pierwsza moja mysl: co on za to dal? jak sie sprzedal a raczej co polskiego sprzedal...
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Tusk 28.09.17, 21:31
      A dlaczego tak pomyślalaś?
      • szarsz Re: Tusk 28.09.17, 21:42
        Bo pojawił się sondaż, w którym Tusk wygrywa z Dudą w drugiej turze wyborów prezydenckich.
        • a.va Re: Tusk 28.09.17, 21:44
          Szach mat big_grin
        • iwoniaw Re: Tusk 29.09.17, 11:23
          Widać poszukała innego źródła dochodów niż handel używanymi kaloszkami na allegro big_grin Nie wiem, który spam gorszy w jej wykonaniu big_grin
    • kk345 Re: Tusk 28.09.17, 21:44
      No jak to, co sprzedał- puszczę! przecież to oczywistebig_grin
    • mama303 Re: Tusk 28.09.17, 21:46
      a co miałby sprzedawać?
      • cichadziewuszka Re: Tusk 28.09.17, 21:50
        Może jakiś przepis z bloga córkiwink albo świetny dowcip
    • iwles Re: Tusk 28.09.17, 22:16
      Pewnie jakies bodziaki na allegro, albo kaloszki 😄
      • aga.doris Re: Tusk 28.09.17, 22:35
        Ja wiem! Sprzedał sanki, te słynne sanki, o których pisała Małgorzata i które kiedyś uratowały ich małżeństwowink
        • cichadziewuszka Re: Tusk 28.09.17, 23:30
          Jabłka, cała Bruksela spożywała na złość Putinowi!
    • lellapolella Re: Tusk 28.09.17, 23:26
      Cóż za przedziwny naród... Cały czas jęczą, że nikt ich nie docenia, a jak ktoś doceni, to węszą woń plugawego podstępu.
      "a pierwsza moja mysl: co on za to dal? jak sie sprzedal a raczej co polskiego sprzedal..." ja nie wiem, może by tę światłą myśl w hymn wsadzić albo co?
      • black_halo Re: Tusk 28.09.17, 23:40
        Badzmy szczerzy, Tusk na tym stanowisku jest tylko dlatego, ze jest przydupasem Merkelowej. Niedawno zaczeto przebakiwac o likwidacji jego stanowiska. Zas sam Tusk to jakby zniknal bo nawet w wiadomosciach o nim nie slychac, we flamandzkim radiu przynajmniej.

Tuz przez wyborami na druga kadencje bylo mnostwo dyskusji czy powinno sie go wybrac ponownie. W radiu nabijali sie z jego znajomosci angielskiego, z chodzenia na smyczy u Merkel. Ogolnie nastroje byly takie, ze Tusk sie nie nadaje i ze raczej nie bedzie wybrany. Dlatego do dzisiaj nie moge zrozumiec dlaczego Kaczor wystawil Saryusza-Wolskiego. Strzal w stope bo Tusk byl pewnym przegranym.
        • cichadziewuszka Re: Tusk 28.09.17, 23:46
          Aha, pewny przegrany, rzeczywiście dostał poparcie zaledwie 27 państw.
          • araceli Re: Tusk 29.09.17, 07:23
            Był drugi od końca tongue_out
        • araceli Re: Tusk 29.09.17, 07:23
          black_halo napisała:
          > Badzmy szczerzy,

Szczerość czy prawacka propaganda? big_grin

> Strzal w stope bo Tusk byl pewnym przegranym.

Tak, tak! To sobie wmawiajcie big_grin
        • sumire Re: Tusk 29.09.17, 07:31
          Tak tak, pamiętamy ten szalony triumf Beaty w Brukseli big_grin
          Cóż on wam prawym i sprawiedliwym takiego zrobił? Bo żeby tak gościa nie lubić...
          • anetapzn3 Re: Tusk 29.09.17, 10:50
            sumire napisała:

> Tak tak, pamiętamy ten szalony triumf Beaty w Brukseli big_grin

Jasne, aż wiecheć kwiatów po powrocie od prezia dostała. big_grin big_grin przegrać 1:27 ogromny sukces big_grin

> Cóż on wam prawym i sprawiedliwym takiego zrobił? Bo żeby tak gościa nie lubić.
            > ..
            No jest mądrzejszy niz większość z nich i zaszedł dalej niż ktokolwiek z nich kiedykolwiek zajdzie i ma ich głęboko w odwłoku. Ot co big_grin
            • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:45
              I moze ich pokonac, na razie on jedyny. I tego sie boja.
        • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 08:24
          Ale bredzisz kobieto... A o Tusku bardzo duzo słychać z powodu Brexitu znacznie wiecej niz wcześniej (a juz na pewno wszyscy w Uk doskonale wiedza kto to jest).
          • nangaparbat3 Re: Tusk 29.09.17, 10:02
            Ona nie wie, bo słucha radia tylko po flamandzku sad
          • black_halo Re: Tusk 29.09.17, 10:06
            Muhahaha. Ja akurat mieszkam w Belgii, blisko Brukseli i codziennie slucham radia. Jesli Tusk sie pojawia to glownie w pytaniu "Co do zaproponowania ma Tusk w kwestii kryzyzu z relokacja, uchodzcami, Brexitem".

A tu na dowod masz artykuly z duzego dziennika:
            www.standaard.be/tag/donald-tusk
            Ostatni z 20 lipca. Mamy koniec wrzesnia.

De Morgen - tez duzy dziennik:
            www.demorgen.be/zoek/?query=donald+tusk

10 artykulow od 27 lipca i to sa artykuly, w ktorych pojawilo sie jego nazwisko. Nie kazdy kuma po nierlandzku ale latwo zobaczyc, ze jego zdjecie jest przy trzech artykulach ...

Het Laaste Nieuws
            www.hln.be/zoeken?query=tusk
            50 wskazan z tego i poprzedniego roku ale nie chronologicznie.
            • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 10:16
              No ale o co ci chodzi? To własnie jego praca? W BBC było o nim ostatnio 26 września i czego to dowodzi? Ma taką a nie inną pracę, z której się wywiązuję, stanowisko wysokie ale ma konkretne takie a nie inne obowiązki i taki a nie inny wpływ. Ja nie wiem czego wy od niego chcecie i czego niby się po nim spodziewacie?
              • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 10:45
                Przede wszystkim tego ze sie przyzna ze sie sprzedal a potem ukleknie przed Jarkiem i bedzie publicznie biczowany do konca swoich dni. U mnie Tusk jest regularnie cytowany i przytaczany gdy dzieje sie cos i on zabiera glos. I za kazdym razem jestem z tego dumna.
                • anetapzn3 Re: Tusk 29.09.17, 10:52
                  nathasha napisała:

>I za kazdym r
                  > azem jestem z tego dumna.

Ja też smile
                • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:28
                  Ja też... a pisowcy niech sobie krzyczą i tupią nózkami bo moga mu co najwyżej podskoczyć..
                • black_halo Re: Tusk 29.09.17, 11:32
                  U Ciebie to znaczy gdzie? Bo w wyborczej to cytuja glownie jego wpisy na twitterze.
                  • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:39
                    Pewnie w UK... Jest ciągle na tapecie z powodu Brexitu, ale jak pisałam taka jego praca, wczesniej było mniej bo (znowu) takie jego stanowisko... W całej Europie było mnóstwo o nim kiedy Beatka zrobiła swoje show w Brukseli.
                    • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:47
                      Ostatni artykul w guardianie z Tuskiem jest sprzed paru dni. W ogole guardian pozytywnie pisze o Tusku, ma dobre podejscie do Brexitu, twarde ale przyjazne. We already miss you, naprawde swietnie oddawalo co czulam.
                      • black_halo Re: Tusk 29.09.17, 12:01
                        A w Belgii pisza o nim glownie negatywnie w kontekscie Brexitu oraz tego, ze nie robi nic z kryzysem uchodzczym. I o czym to swiadczy?
                        • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:02
                          O tym ze zalezy jakie gazety czytasz i czy w ogole je czytasz.
                        • baltycki Re: Tusk 29.09.17, 12:11
                          black_halo napisała:

> A w Belgii pisza o nim glownie negatywnie w kontekscie Brexitu oraz tego, ze ni
                          > e robi nic z kryzysem uchodzczym. I o czym to swiadczy?
                          O glupocie Belgow?
                          • black_halo Re: Tusk 29.09.17, 12:17
                            Aha, czyli jak ktos krytykuje "slonce Peru" to jest glupi.

Bo do tej pory uwazaliscie, ze tylko Kaczafi i spolka krytykuja naczelnego wodza narodu ucisnionego rzadzami pisowkich oszolomow a teraz sie okazuje, ze gdzies tam na zachodzie krytykuja tez Tuska. Swiat ci sie musi walic. W Niemczech Tuska nie krytykujabo kazdy wie, ze to przydupas Angeli i dostal sie na te stanowisku tylko i wylacznie dlatego, ze nie mogli wystawic kolejnego Niemca bo podnioslyby sie zarzuty, ze Niemcy rzadza cala unia jak im sie podoba.
                            • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:21
                              Krytykować każdego można, w Uk sie go krytykuje bo stoi twardo na swoim stanowisku , które jest sprzeczne ze stanowiskiem Brexitowców, co w tym dziwnego? On ma stać po stronie państw członkowskich Unii i tyle.
                            • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:23
                              No a wiadomo ze angela w Unii to jak Putin w Rosji i wszystkie glosowania, traktaty i mechanizmy dzialania Unii w dude, bo i tak bedzie jak merkel zdecyduje. Kurcze, ona chyba we wlasnym kraju nie ma takiej wladzy. Dziwne ze calej komisji nie powoluje, to w sumie wazniejsze niz jakis tam prezydent-przydupas.
                            • baltycki Re: Tusk 29.09.17, 12:36
                              black_halo napisała:

> Aha, czyli jak ktos krytykuje "slonce Peru" to jest glupi.
                              A nie,
                              glupi nazywaja bylego premiera "slonce Peru",
                              glupi nazywaja bylego prezydenta "straznik zyrandola",
                              glupi wierza "nie bede notariuszem...,"
                              (tak samo nie lubie "Dudus", "kurdupel".

Scher dich zum Teufel!
                        • zona_glusia Re: Tusk 29.09.17, 13:49
                          black_halo napisała:
                          >I o czym to swiadczy?
                          O niczym. Zajmuje polityczne stanowisko, więc jedni go chwalą, drudzy krytykują. I nie jest to stanowisko bardzo istotne.
        • bywalec.hoteli Re: Tusk 29.09.17, 10:49
          Black Halo to mądra dziewczyna i ma rację odnośnie tego osobnika. Jedyne co on robi, to dużą kasę. A co dał - wiernopoddaństwo.
          • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:48
            Tiaaa. Nieudacznicy zawsze tak mowia. No ale wy sie klaniacie facetowi dumnego z tego ze lapie kobiety za krocze, wiec czemu tu sie dziwic
            • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:53
              Mama nadzieję, że amerykanie jednak jakos łapacza krocza przynajmniej trochę unieszkodliwią bo na serio robi się niebezpiecznie.
              • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:53
                Mam nadzieje i Amerykanie... sorry
              • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:01
                sad unieszkodliwia jak unieszkodliwia. Impeachmentu nie bedzie. Jakie ma obecnie dojscie Rosja do ich najwiekszych tajemnic i sile ich wykorzystania to tylko Putin raczy wiedziec. Wojskowych na szczescie white supremacists nie wybieraja wiec Trump sam wojny nie wywola, nawet tweetujac jak szalony. Ale w dzieleniu narodu to chyba sie na Polsce uczy. Ten jego ostatni odlot z klekaniem przy hymnie. Zenada roku.
                • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:14
                  Straszny jest... Masz racje uczy sie na Polsce, przecież u nas JarosławPolskęzbaw a Trupowi nawet bóg pogodę zmienia....
          • zona_glusia Re: Tusk 29.09.17, 13:42
            Na czym polega jego wiernopoddaństwo?
          • alka7777 Re: Tusk 29.09.17, 21:25
            jest tak mądra jak i ty więc może pora zmienić fora i nas nie męczyć. trole pisowiskie a kysz i wynocha
        • lellapolella Re: Tusk 29.09.17, 12:17
          "Badzmy szczerzy, Tusk na tym stanowisku jest tylko dlatego, ze jest przydupasem Merkelowej"
          A że Merkelowej nikt nie lubi, więc był jedynym przydupasem i nie mieli wyboru. Całe szczęście, że się Saryusz- Wolski od razu określił, że przydupasem nie zamierza być, bo jeszcze by jego wybraliwink
          Tak sobie to tłumacz;P
    • princesswhitewolf Re: Tusk 28.09.17, 23:50
      Zaraz.... a jakby tak Szydlo wspierala Oswiecim bardziej niz inne miasta i miasteczka Polski to nie nazywaloby sie to KUMOTERSTWO?

dlaczego takiego KUMOTERSTWA oczekuja niektorzy Polacy po Tusku, ktory otrzymal stanowisko reprezentanta interesow wszystkich krajow Europy a nie tylko Polski?

Tepaki.
      • hermenegilda_zenia Re: Tusk 29.09.17, 01:19
        To właśnie z tego samego powodu pociąg EuroCity Warszawa-Wiedeń będzie stawał w Brzeszczach (to nie żart)
        • nangaparbat3 Re: Tusk 29.09.17, 10:03
          I w Brzeszczach, i w Oswiecimiu, kilkanaście kilometrow dalej.
          • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 11:15
            nie wiedzialam. Zalamalyscie mnie.

No jesli torami kumoterstwa mysli PIS to nie dziwota ze im nie jest Tusk na reke. W ogole liczenie ze jak wstawilby swojego to mieliby wieksze fory jest ze skorumpowanej Afryki a nie Europy. Zalamka.
            • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:50
              Dokladnie. Najlepiej to powinien chodzic caly czas z przypieta bialo-czerwona flaga w klapie i odmawiac wypowiedzi na wszelkie pytania nie zwiazane z Polska.
              • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:01
                No pisowcy raczej wiedza o świecie nie grzeszą i mierzą wszystko swoja miarą czyli wiadomo, ze stanowiska się dostaje "bo cos się załatwiło ", "czymś się zapłaciło" albo "po znajomości" a potem jak się już je ma to po to "żeby sobie i znajomym cos załatwić". To kretyńskie określenie "król Europy" mówi wszystko o ich wiedzy.
                Ale niestety ogólny kretynizm (sorry) na całym świecie ostatnio ma się bardzo dobrze, chyba wszędzie brakuje edukacji a ludzie siedzą w swoich internetowych bańkach i łykają ten debilizm jak pelikany (Brexit, Trump) dobrze, ze chociaż we Francji i w Niemczech ( i jeszcze kilku miejscach) trochę przystopowało mam nadzieję, ze jednak ludzie się trochę budzą i ten "prawo-nacjonalistyczny skręt się skończy bo naprawdę straszno się robi, jeszcze dwa lata temu to był całkiem fajny świat.
                • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:07
                  Ech, az strach o tym myslec. Francje przystopowalo, ale czy Macron podola? W Niemczech neonazisci rosna w sile. Hiszpania sie dzieli. Najbardziej martwi mnie to ze dawno nie bylo duzej wojny na swiecie, z udzialem glownych mocarstw a historia pokazuje ze te konflikty sa jednak cykliczne. Najbardziej martwi mnie Rosja i Kim. A Europa zajeta wlasnymi kryzysami moze nie widziec zagrozenia. Btw, channel 4 w ten weekend pokaze dokument o Johnsonie w roli ministra, tez bedzie smieszno straszno
                  • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:11
                    Mam dwoje dzieci 8 i 5 lat.. wiem na 100%, ze gdyby to co dzieje się teraz zdarzyło się te 9 lat temu nie zdecydowałabym się na dzieci. Za dużo się tego uczyłam i za duzo podobieństw widzę. Ludzkość naprawdę niczego się nie uczy, nie jestem w stanie zrozumieć jak po II wojnie światowej, ktos jeszcze może wierzyć, że nacjonalistyczne/rasistowskie/faszystowskie poglądy maja jakakolwiek rację bytu.
                    • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:20
                      No i zwlaszcza ze przy dzisiejszych "bombkach" jedno uderzenie i polowy swiata nie ma. Wiec jak czytam rudego kretyna atakujacego Kima to mam ochote krzyknac "shut the f# up". Bo kim to akurat moze realnie wystrzelic rakiete. I ta wszechobecna pogarda dla ludzi bo sa inni, mielismy to w Polsce w czasie piecioletniej wojny ale widocznie za malo sie nauczylismy sad
                      Ja dzieci nie mam, instynktu tez nie, ale gdybysmy sie zdecydowali najbardziej sie obawiam zmian klimatycznych. Ja ich doczekam w drastycznej wersji a co czekaloby moje ewentualne dzieci?
                  • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 12:50
                    natasha, Rosja to ty sie nie martw. USA i Rosja wojna to takie tam bzdety medialne i podpucha bo zrobilo sie po wyborze Trumpa za milo i sie juz buntowali pamietajacy zimna wojne i Brezniewa. No jak z Rosja? cooo? Putin to nie psychopata tylko car. Rosja i USA w najlepsze sobie buduja teraz wspolna stacje kosmiczna.

Kim Jon to natomiast czlek nie przewidywalny i to mnie tez martwi
                    • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 13:25
                      Mnie wlasnie Rosja bardzo bardzo martwi. Bardziej nawet niz kim.
                      • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 13:27
                        eeee... to pic na wode.
                        • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 13:45
                          Szczerze? Nie sadze. Brexit, Trump to nie jest pic na wode.
                          • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 13:46
                            no ale co to ma za zwiazek z zagrozeniem wojennym ze strony Rosji?
                            • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 21:35
                              Wojna princess to nie tylko dzialania wojenne. Wystarczy wylaczyc zasilanie pradem, spowodowac zwarcie w elektrowni atomowej, odciac internet,wywolac panike. A jesli putin ma dostep dp amerykanskich kodow jadrowych albo trumpa w kieszeni moze wkroczyc np na ukraine, kto zareaguje?
                            • claudel6 Re: Tusk 30.09.17, 00:16
                              niepotrzebna jest od razu wojna, wystarczy, ze Rosja opłaciła trolle, które wyniosły do władzy kretynów - na pewno w Polsce i w USA. kto wie, czy nie nakręcili też Brexitu. bardzo konsekwentne, celowe działania, by rozbić jedność i pewien konsensus cywilizacyjny na Zachodzie.
              • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 12:48
                >aly czas z przypieta bialo-czerwona flaga w klapie

a nie Chrystusem krolem Polski ( w wydaniu w klapie tego ze Swiebodzina) lol?
                • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:50
                  Oba naraz.
    • wegatka Re: Tusk 29.09.17, 00:00
      Wadatko, popatrz, ta pierwsza Twoja myśl jakaś taka głupawa. Może Ty lepiej nie produkuj już więcej żadnych myśli. Znajdź sobie jakieś inne, pożyteczniejsze zajęcie.
    • anika772 Re: Tusk 29.09.17, 06:44
      Jak to co. Wszystko. Wszystko sprzedał, całą Polskę, wiadomo. Dziadek w Wehrmachcie, wilcze oczy, samo zło.
      • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 10:41
        I nie zapominajmy o zlocie z amber goldu wink
      • tt-tka Re: Tusk 29.09.17, 11:21
        anika772 napisała:
        Dziadek w Wehrmac
        > hcie, wilcze oczy, samo zło.

Krzywousty jest. Daje mu to jakiegos plusa ?
        • anika772 Re: Tusk 29.09.17, 22:33
          Nieudolnie się podszywa pod protoplastę Jarosława, Bolesława Krzywoustego. Kolejny minus.
          • szarsz Re: Tusk 29.09.17, 23:57
            Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!

Bareja wiecznie żywy.
    • krejzimama Re: Tusk 29.09.17, 06:54
      Idź pie...ij się w łeb.
    • heca7 Re: Tusk 29.09.17, 07:20
      A co to za " mocna pozycka polski na arenie" ? Pożyczka? Coś im pożyczył? No i co to za miejsce polska? Piesek, kotek? bo chyba nie Polska bo to się z dużej litery pisze.

Ematko, trollu, piłaś?-nie pisz.
    • conena Re: Tusk 29.09.17, 10:15
      cóż, pamiętając karierę Marcinkiewicza, to takie myślenie nie jest pozbawione sensu. natomiast czas płynie i według moich obserwacji wygląda na to, że nic nie sprzedał.
      mam nadzieję, że będzie startował i zostanie strażnikiem żyrandola, należałoby mu się. jakich my mamy głupich tych polityków, to jest straszne.
      • 1elka26 Re: Tusk 29.09.17, 10:51
        Właśnie - straznik żyrandola idealnie opisuje zasługi i cechy charakteru "słońca Peru". Jest wręcz modelowym przykładem takiego dość typowego polskiego cwaniaczka który zawsze wie gdzie są konfitury, wie komu podac marynarkę, wie komu dac sie poklepac w czółko i oczywiście nie zapomina przy tym miło uśmiechać się. Przy czym jednocześnie w zaciszu gabinetu zajmuje sie budowaniem swojego zaplecza poprzez umiejętne wygryzanie tych, którzy są lepsi od niego, ale nie są tak bezwgledni.
        Naprawdę gratuluję autorytetu.
        • spanish_fly Re: Tusk 29.09.17, 11:06
          Nie ma to jak Twój autorytet: ma człowieka, który mu łupież zmiata z jego marynarki, nie grzeszy grzecznością i nie uśmiecha się zbyt często bo mu zęby gniją. I oczywiście przenigdy przeciw nikomu nie knuje, w życiu nikogo nie wygryzł, nie buduje sobie zaplecza i nie jest ani trochę bezwzględny. Nie położył łapy na niebotycznie drogich działkach w Warszawie ani nie zawłaszcza całego naszego narodowego majątku dla swoich celów. big_grin
          • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:33
            smile
        • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 11:17
          >wie komu dac sie poklepac w czółko

taaa a PISowcy nie wiedza ha ha ha...
          • 1elka26 Re: Tusk 29.09.17, 11:27
            Nie wiedzą, gdyż nie sprzedają swoich przekonań za kasę. To zresztą jest typowa cecha lemingów. Dla nich nie jest ważne - co robić, ale - jak zarobić.

https://images84.fotosik.pl/829/d1e8e1f7d217127fmed.png
            • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:32
              Elka naprawdę mam nadzieję, ze jesteś trolem bo kurcze nie wierzę, że ktoś moze być aż tak głupi i ślepy....
            • mdro Re: Tusk 29.09.17, 11:37
              Napisał płatny troll o pisowskich "politykach", którzy non stop kłamią, kradną i szmacą się w każdy możliwy sposób. Jak z kradzieżą pieniędzy z tej niedobrej UE na partyjne konferencje?

I ile dostajesz za umieszczenie we wpisie słów kluczowych w rodzaju lemingi?
              • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:52
                Bylo "tzw. opozycja"? Bo od tego tez jest jednogroszowy dodatek
                • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:03
                  totalna opozycja i "obrońcy demokracji" koniecznie w cudzysłowie smile
            • spanish_fly Re: Tusk 29.09.17, 11:41
              Jasne, tysiące Pisiewiczów nie sprzedają swoich przekonań za kasę. big_grin big_grin big_grin
              Ostatnia Sadurska "będę pracować za darmo" = 100 tys. zł wyrównania.
            • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 11:46
              >Nie wiedzą, gdyż nie sprzedają swoich przekonań za kasę

aha a wg Ciebie Tusk nie ma przekonan pro-Europejskich tylko robi to dla pieniedzy

ahahahahahaha.... bierzesz cos?
          • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:36
            Pisowcy nie dają się poklepać w czółko, oni wierno-poddańcze pokłony składają "szeregowemu posłowi" i ojcu z Torunia (tego to nawet po łapach całują i pieśni pochwalne śpiewają....)
            Szeregowy poseł nikogo nie klepie bo nawet na taką "czułość" go nie stać. Jest typowym przykładem socjopaty, narcyza, schizofrenika, czy czego tam jeszcze... zero ludzkich uczuc i odruchów..
            • mdro Re: Tusk 29.09.17, 11:38
              Co najwyżej przywoła do nogi jakiegoś pisowca z drugiego szeregu, w rodzaju premier czy marszałka...
              • 1elka26 Re: Tusk 29.09.17, 15:52
                Tak, tak - a "słońce Peru" przyleci na skinienie Putina i żółwika zrobi.
                Można tylko podziwiac jak wyjątkowo mierny człowiek był na tyle sprytny, że zebrał wokół siebie grono popleczników i przytakiwaczy. No cóż, każda epoka ma swojego Dyzmę, tylko że ten prawdziwy Dyzma przynajmniej nie miał problemów z polskością, a nasz prezydent Europy nie ma problemu z potakiwaniem - cel - zachowac stołek.
                Najwyraźniej taka mentalnośc bardzo pasuje dla wiernych wyborców, którzy wszędzię węszą możliwość zarobku.
                Ale jaki pan, taki kram.
                • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 16:04
                  Świetnie opisałaś zjawisko jakie reprezentuje sobą większość członków Pisu (oprócz prezesa, on stołka nie potrzebuje, on ma rządzić ale bez odpowiedzialności).
                • olena.s Re: Tusk 29.09.17, 17:27
                  Elutka, pseudo-sapiens. Tusk oczywiście zachowa swój, jak to osoby twojej klasy powiadają, 'stolek' do końca kadencji. Całkeim bez wzgledu na potakiwanie czy zaprzecznie, duszko.
                • mama303 Re: Tusk 29.09.17, 21:07
                  1elka26 napisał(a):

> Tak, tak - a "słońce Peru" przyleci na skinienie Putina i żółwika zrobi.

dyplomacja polega na robieniu żółwików. Warto by sie podszkolić od Tuska tej sztuki.
        • alka7777 Re: Tusk 29.09.17, 22:08
          a pisowski szczyt intelektu to autorytet patrz Szyszko, Mariuszek , Jurgiel i Suski. szkoda nawet pisac
          • cichadziewuszka Re: Tusk 29.09.17, 22:16
            Friendzona Jarka w całej okazałościbig_grin
    • afro.ninja Re: Tusk 29.09.17, 11:25
      Zaglosowalabym na Tuska, choc moim zdaniem bardzo nieladnie postapil, ze ot zachcialo mu sie jechac na saksy. Po prostu, to niezbyt dobrze wyglada, ale polityka to tylko polityka, zadna sluzba panswtu i tym, tam podobne...
      • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:50
        Jest politykiem, ważnym politykiem, to jego kariera... Jak zaczynał to była opozycja przez te lata stał się zawodowcem, nie wyjechał na saksy (na saksy to się jedzie jabłka zrywać), fakt, ze jak wyjechał to się posypało to nie jego wina tylko reszty partii, ze nie dali rady tego utrzymać. Nie można od niego wymagać, że na białym koniu wróci i wszystko naprawi to tylko człowiek a nie "zbawiciel". Ja trzymam kciuki, że kiedy wróci to wygra wyboru i chociaż odrobinę przywróci normalność bo akurat z nim się ludzie na świecie liczą, znają go i lubią a to w polityce międzynarodowej jest bardzo ważne. Dyplomacja to umiejętność rozmowy i kompromisy i tak dokładnie, jeden poklepie drugiego i tak się sprawy załatwia, kretyńskie "wstawanie z kolan" i machanie szabelką to droga do nikąd. Nawet silna i bogata Uk właśnie dostaje lekcję, że wrzaskiem do niczego nie dojdzie (chociaż Tereska ciągle nie rozumie, ale niedługo się przekona).
        • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:58
          Bardzo sie z tym zgadzam. Polityka to zawod i nie mozna wymagac ze ktos cale zycie bedzie sie poswiecal dla narodu. I Tusk bylby glupi gdyby z takiej szansy prestizowego i waznego stanowiska nie skorzystal. Ja nie chce zeby wracal. Narod musi sam pojsc po rozum do glowy. A coraz czesciej mysle ze narod w wiekszosci jest po prostu glupi, wiec niech nie czeka na ksiecia na bialym koniu tylko sam pije to przesmaczne nawarzone piwo.
        • afro.ninja Re: Tusk 29.09.17, 13:59
          Zrobił to co każdy Polak na emigracji. Oczywiście najlepiej krzyczeć na Polskę jaka to ona be, jak się jest poza jej granicami. To jest dosyć żałosne. Tusk pojechał na saksy, przecież jego stanowisko jest czysto reprezentacyjne, ale kasa realna z prestiżem gorzej. Oddalabym głos na Tuska, żeby pisiorom nie było za dobrze, tylko tyle.
          • paszczakowna1 Re: Tusk 30.09.17, 14:20
            Tusk dostał propozycję jednego z najwyższych stanowisk w UE (owszem, wysoce prestiżowego) i to sie nazywa 'pojechał na saksy'? Bo?
        • black_halo Re: Tusk 01.10.17, 16:59
          Jak Ty nic nie rozumiesz. Tusk w Europie ma opinie przydupasa Angeli, mial ja jako oremier Polski a teraz to juz calkiem. Wez poczytaj co innego niz wyborca i obejrzyj cos innego niz TVN. Nawet jesli wygra jakokolwiek wybory w Polsce to na arenie miedzynarodowej nadal bedzie liczyl tak dlugo jak na stolku utrzyma sie Angela.

Przy czym ja nie twierdze, ze PiS jest lepszy w tym wzgledzie bo to sa amerykanskie lizodupy i przydupasy. Mnie wk..wia polityka uprawiana na kolanach, w zaleznosci od opcji albo na tych kolanach kledzy PO przed niemcami albo PiS przed amerykanami. Oczywiscie wszyscy zas trzesa dupami przed Rosja.

Niemiecki sad wlasnie zablokowal poglebienie rurociagu NordStream wiec porty w Szczecinie i Swinoujsciu nadal nie beda mogly przyjmowac wiekszych statkow. Gdzie jest Tusk?
          • bywalec.hoteli Re: Tusk 02.10.17, 22:21
            Właśnie: gdzie jest Tusk, gdzie jest Bieńkowska?
          • araceli Re: Tusk 03.10.17, 09:06
            black_halo napisała:
            > Jak Ty nic nie rozumiesz. Tusk w Europie ma opinie przydupasa Angeli,

Ty jesteś 'Europa'?

Powtarzasz jak zdarta płyta prawacką propagandę - to nie jest 'zrozumienie' - to bezmyślne klepanie wciąż tego samego. Tak jest, bo tak jest. Ja rozumiem, że prawactwo ma podobne poglądy - czy w Polsce czy w Europie czy w USA ale to NIE JEST jedyne zdanie czego akurat TY nie jesteś w stanie zrozumieć.
    • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 11:30
      wadatka napisała:

>
      > pamietam jak zostal w UE przewodniczacym. Mowilo sie wtedy o ''mocnej pozycki p
      > olski na arenie'' tongue_out
      >
      > a pierwsza moja mysl: co on za to dal? jak sie sprzedal a raczej co polskiego s
      > przedal...
      A nie przejdzie ci przez główkę taki scenariusz, ze na to stanowisko po prostu zasłużył?
      • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 11:54
        Ja bym jeszcze napisala ze zasluzyla Polska. Bo Tusk swoja droga ale wtedy uznano takze ze Polska jest na tyle wazna w Unii ze powinna dostac prestizowe stanowisko. No ale to bylo dawno, od tego czasu wiele rzeczy sie zmienilo, a Polska jest bardziej piata ruska kolumna niz kimkolwiek innym sad
        • kaka-llina Re: Tusk 29.09.17, 12:07
          No Polska była tym "przykładem", "złotym dzieckiem" no ale się okazało, że Polacy durni są wybrali populistów, platforma i Tusk za grzeczni byli.. Miał racje Palikot kiedy pytał co zrobili, żeby pis nie doszedł to władzy bo będzie strasznie no i przepowiedział niestety... A teraz dupa blada, nie wiem jak i kiedy uda się ten (najlepszy jaki kiedykolwiek mieliśmy) wizerunek odbudować.
          • nathasha Re: Tusk 29.09.17, 12:10
            Tez nie wiem, i czy w ogole? Bo jednak nie dosc ze skrecilismy gwaltownie na prawo to okazalo sie ze Unie szanujemy jedynie za kase, ktora wg dynki nam sie nalezy bo tak zapisano w traktacie (!!!). Dla Europejczykow po prostu nie doroslismy ani do demokracji ani do integracji. I w dodatku nawet sympatyczni nie jestesmy.
            • princesswhitewolf Re: Tusk 29.09.17, 15:43
              W ogole PIS sie zachowuje jakby nie chcial byc w tej Europie albo chcial nia rzadzicsmile))
    • baltycki Re: Tusk 29.09.17, 11:50
      wadatka napisała:

>
      > pamietam jak zostal w UE przewodniczacym. Mowilo sie wtedy o ''mocnej pozycki p
      > olski na arenie'' tongue_out
      P. Polski.
      No sama widzisz,
      jak mozna to spieprzyc w tak krotkim czasie sad.
      (to = to pozycjo)
    • olena.s Re: Tusk 29.09.17, 15:21
      Naturalnie, wadatko.
      Mam dla ciebie dwie wiadomości.
      Dobrą i złą.
      Dobra jest taka, że nie jesteś sama. Jest was więcej!
      A zla jest taka, że najczęściej ludzie przejawiający twoje reakcje to osoby, które na bazie osobistych doświadczeń nie wierza, i nie są w stanie uwierzyć w to, że mozna coś uzyskać bez szwindli w rodzaju jaki ci się nasunął.
      Bardzo mi przykro, jeżeli nie pocieszyłam.
    • ludborka Re: Tusk 29.09.17, 22:28
      A taka Skłodowska?
      • leokadia35 [...] 03.10.17, 08:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sumire Re: Tusk 03.10.17, 08:57
          A do kogo teraz należymy, skoro nas sprzedał?
        • nathasha Re: Tusk 03.10.17, 09:06
          jak nas sprzedal? big_grin i gdzie sa z tego pieniadze? to jakies grosiki musza byc bo nawet chlop sobie nie kupil wyspy na Karaibach i ciagle do roboty chodzi
          • beaucouptrop Re: Tusk 03.10.17, 10:17
            Za to dobrze platna ta robote ma. Podlapal fuche, o jakiej kazdy marzy. 0 odpowiedzialnosci, bo jest to funkcja fasadowa, i niebagatelna sumka wplywajaca na konto kazdego miesiaca.
            Polski moze nie sprzedal, ale swoja partie i kolegow pozostawil na pozarcie PiSowi wybierajac spokojne zycie i europejskie srebrniki.
            • lellapolella Re: Tusk 03.10.17, 10:30
              Jasne, powinien za darmo robić, a w weekendy jeździć kolegom pomagać. Co za wyśrubowane standardy wink
            • sumire Re: Tusk 03.10.17, 10:32
              Ach, cóż za zdrajca. Jak można chcieć dobrego stanowiska i pensji? Kto normalny coś takiego by zrobił?
              A PiS Polacy sami wybrali w wyborach. To nie Tuska wina, że ma głupi naród.
              • anetapzn3 Re: Tusk 03.10.17, 10:39
                sumire napisała:

> A PiS Polacy sami wybrali w wyborach. To nie Tuska wina, że ma głupi naród.

Sumire, mogę wziąŚĆ to do sygnaturki? Piękne i jakże prawdziwe.
              • nenia1 Re: Tusk 03.10.17, 11:49
                W pewien sposób jednak trochę i Tuska, bo przede wszystkim przez lata zachowawczo on i jego ekipa nie przeprowadzała szeregu reform. Głównie z powodu obaw by nie stracić stołków, no cóż, jak widać nie do końca się to sprawdziło.
                Swoim wyjazdem dodatkowo pogrzebał PO, co w sumie było łatwe do przewidzenia. Nie da się ukryć, że gwałtownie pikowanie notowań PO zaczęło się po wyjeździe Tuska.
                Ja osobiście nie uważam tak wyrozumiale i wspaniałomyślnie jak niektóre panie tutaj, że człowiek na którego partię głosowałam ma prawo robić karierę kiedy chce, gdzie chce i jak chce. To w końcu był premier, szef rządu partii WYBIERANEJ przez naród i finansowanej również przez naród. Gadanie o rycerzu na białym koniu jest po prostu głupie, bo nikt wtedy nie wybierał Tuska mając romantyczne wizje zbawiciela (przed kim?przecież rządziło PO), tylko wybierano go wierząc, że będzie odpowiednim kandydatem na kluczowe stanowiska w państwie, głównie na zasadzie "mniejszego zła".
                Jak marzył o karierze, to mógł założył prywatną firmę, albo wspinać się po korporacyjnych szczeblach, jednak wybrał drogę polityka WYBIERANEGO przez naród, aby rządził krajem, a nie realizował swoją wizję kariery. Widzę niestety, że niektórzy mają bardzo niskie oczekiwania wobec polityków, a przecież politycy powinni służyć narodowi, a nie się nim wysługiwać.
                • sumire Re: Tusk 03.10.17, 11:56
                  Polityka to też zawód. Nie możemy zabronić politykom tego, żeby sięgali po stanowiska za granicą, bo powinni "służyć narodowi". To podważa w ogóle sens istnienia międzynarodowych instytucji.
                  • nenia1 Re: Tusk 03.10.17, 12:03
                    Ależ niech zostają, ale nie w chwili gdy pełnią funkcję szefa rządu prawie 40 milionowego kraju i dymisjonują z tego stanowiska bo mają lepszą perspektywę dla siebie a na pocieszenie "prestiż" dla reszty.
                • nathasha Re: Tusk 03.10.17, 12:01
                  nie rozumiem jak polityk to kariera kogos wybieranego przez narod? czyli jest cale gros ludzi ktorzy nie sa politykami bo nie sa wybierani przez narod? no i czy to oznacza ze do konca zycia musisz sie wystawiac w wyborach bo to jego obowiazek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka