princesswhitewolf
02.10.17, 20:30
Czy mialyscie jakies nietypowe spotkania w sprawie pracy ( interview)?
Kolega z pracy mi dzis opowiadal, ze w pewien pracodawca poprosil rekruterke o to by osoby z 10 CV, ktore ona wybrala z tych co owa rekruterka znalazla przygotowaly prezentacje na dany temat pewnego problemu z jej firmy. On byl jedna z tych osob. Przygotowal, wyslal i czeka na zaproszenie na spotkanie. Gdzie tam. Pracodawca stwierdzil ze wszystkie 10 prezentacji jest do niczego i ze ma rekruterka kolejne CV wysylac. Potem mu rekruter powiedzial, ze dowiedzial sie ze ow pracodawca robil taki numer z wieloma agencjami i nikogo nie zatrudnil. ( Placi sie w wiekszosci rekruterowi za zatrudnienie pracownika a nie poszukiwania)
Zdarzenia moje:
Sala pusta... wchodze a tam na srodku krzeslo. 5 metrow od krzesla katedra jak akademicka za nia siedzi facet i gada do mnie przez mikrofon.
Inne zdarzenie. Wchodze a tam 7 ludzi siedzi. Nie pytaja mnie o moje doswiadczenia, nic bo ponoc widza. Pytaja mnie po kolei jeden po drugim jak bym rozwiazala takie i takie problemy z ich firmy. Skrzetnie wszystko notuja. Potem pytam sie rekruterki czy wszystkie interview tak wygladaly i czy w koncu kogos zatrudnili. Wszystkie. Nikogo nie zatrudnili ha ha
Chetnie poczytam co wesolego was spotkalo