Dodaj do ulubionych

ONZ i aborcja

13.10.17, 07:36
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22506045,polska-chce-usuniecia-zapisow-w-dokumentach-onz-chodzi-o-dostep.html#BoxNewsImg&a=66&c=96 Chyba komuś peron odjechał. Baby zbuntujcie się! Czy nie widzicie do czego to zmierza? Ordo Iuris też nie jest sektą polską. czas kopnąć oszołomów w zadek.
Obserwuj wątek
    • 1elka26 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 07:53
      Masz na myśli lewackich oszołomów?? Całkowicie popieram - mam nadzieję, że wszystkie odelologie okreslające się jako lewicowe znajda się tam gdzie ich miejsce - na śmietniku historii.
      Poza tym proponuję siegnąć do źródeł - to, co pisze gazeta nie jest wiarygodnym żródłem informacji:

www.ordoiuris.pl/dzialalnosc-miedzynarodowa/ordo-iuris-przedstawia-onz-stanowisko-w-obronie-zycia

Zwracam uwagę na pozytywny aspekt tego stanowiska - "w obronie życia".
      Nie wiem, co trzeba mieć w głowie żeby stworzyć taki zapis: "Celem przedstawionego projektu komentarza było wywarcie nacisku na strony tej umowy, by w imię prawa do życia legalizowały aborcję, wspomagane samobójstwo oraz eutanazję."
      • paskudek1 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 08:35
        elunia ja proponuje taką ustawę
        &1 w razie stwierdzenia śmierci pnia mózgu u obywatela RP w trybie natychmiastowym pobierane są wszelkie narządy i tkanki nadające się do transplantacji.
        &2 O zgodę na pobranie tkanek i narządów nie są pytani bliscy zmarłego.
        &3 Proces pobierania tkanek odbywa się niezależnie od woli zmarłego w tej kwestii
        &4 O fakcie pobrania tkanek i narządów nie są informowani bliscy zmarłego
        &5 Ustawa wchodzi w życie z dniem podjęcia
        No jak, pasuje? TO JEST ochrona i obrona życia eluniu. Mnie pasuje, w du..pie mam co się stanie po moje śmierci z moimi narządami.
        • jdylag75 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 10:25
          Dodałabym jeszcze że każda osoba ma obowiazek oddać szpik na wezwanie oraz oddawać krew 2 razy do roku, w razie potrzeby oddać nerkę lub w inny sposób udzielić swego ciała.
      • maadzik3 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 08:53
        kopnąć PIS? super, wreszcie dobrze mówisz. nie narodowym socjalistom. podatki idą w górę, wolność jest ograniczana (nie można kupić/ sprzedać działki rolnej, podzielić jej, dać jako zabezpieczenie kredytu, nie można zabudować działki bez sąsiada, państwo coraz ściślej kontroluje wychowanie dzieci, szkolnictwo, działalność społeczną, wolontariaty, ogranicza dysponowanie własnym urlopem, inwigiluje na coraz większą skalę, zniosło trójpodział władzy, narusza prawa autorskie, chce zaglądać na konta itp. itd.) Skoro podatki rosną, wolność jest ograniczana, prywatność jest ograniczana a ideologia gra pierwsze skrzypce (tu: polska odmiana tzw. katolicyzmu sprzeczna z nauczaniem papieża) mamy zgodnie z definicjami jakie znam państwo narodowo-socjalistyczne, zatem lewicowe. I istotnie życzę sobie odwrotu w prawo (mniejsze podatki, większa wolność gospodarcza i osobista). Elu, zmądrzałaś?
        • 1elka26 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 11:26
          Słusznie prawisz - pora zmądrzec, ale to oznacza separcję od tego co propagandy mediów gazetopodobnych, a to raczej jest niemozliwe. Tak kuriozalne stwierdzenia jak te o zniesieniu tróhpodzialu władzy czy też polskiej odmiene katolicyzmu mozna przeczytać tylko w tego typu mediach.
          Gdyby te doniesienia miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością, to chyba w odpowiedzi na rozpaczliwe listy takich tuzów polskiej demokracji jak red. Michnik i p. Środa - o innych już nie wspomnę - reakcja papieża byłaby zdecydowana?
          Podatki rosły za czasów poprzedniej koalicji - wtedy nie było żadnej reakcji? Teraz panstwo kontroluje wychowanie? - co za brednie. Może przypomnij sobie reakcje władz na protesty rodziców dotyczących 6 latków. Jaka była odpowiedź ? Rodzice nie znają się, to państwo wie lepiej co jest dla dzieci dobre.
          W białych rękawiczkach budowano panstwo totalitarne, jak najbardziej zgodne z załozeniami "oświeconej" myśli ideologów komunizmu, takich jak chociazby Gramsci który już w latach 20-tych XX wieku dobrze wiedział, że rewolucji nie mozna przeprowadzić siłą, gdyż społeczeństwa ukształtowane przez chrzescijanstwo nie poddadzą się przemocy. Atak nalezy przeprowadzić poprzez konflikt dwóch stylów życia "nowoczesny" i tradycyjny". A to oznacza obliczoną na wiele lat destrukcję religii, szkoły oraz tradycyjnych norm obyczajowych.
          Doskonale to widac chociażby w cytowanym dokumencie , gdzie do kategorii praw człowieka wpisano aborcję i eutanazję. Destrukcja jako prawo człowieka, reprodukcja zamiast macierzynstwa, zarodek zamiast dziecka - kompletne odhumanizowanie. Definicje jakie znasz nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością .
          • tanebo2.0 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 11:41
            Nie. Najlepiej uznać że jedna komórka to człowiek dla którego trzeba zabić innego człowieka.
            • 1elka26 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 12:02
              I jeszcze tylko taki cytat z nauczania papieza Franciszka:

„Najczęściej, aby ośmieszyć wysiłki Kościoła na rzecz obrony życia (nienarodzonych) próbuje się przedstawiać jego stanowisko jako ideologiczne, niezrozumiałe i konserwatywne. A przecież obrona życia nienarodzonego jest ściśle związana z obroną jakiegokolwiek prawa człowieka. Zakłada ona przekonanie, że każda ludzka istota jest zawsze święta i nienaruszalna w jakiejkolwiek sytuacji i w każdej fazie swego rozwoju” – napisał Ojciec święty.

Czy stanowisko polskiego Kościoła jest inne niż nauczanie papieża? Czy działania Ordo Iuris w obronie zycia pozostają w sprzeczności z nauczaniem papieża?
              To, że jest to nauczanie sprzeczne z opiniami dyżurnych teologów GW, przynosi tylko zaszczyt dla przedstawicieli Ordo Iuris.
              • nathasha Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 12:16
                podlegamy pod panstwo watykanskie? bo jesli tak - dlaczego nie stosujemy nauczania o przyjmowaniu uchodzcow: "Jak wyjaśnił papież, przyjmowanie imigrantów i uchodźców oznacza przede wszystkim zapewnienie im szerszych możliwości bezpiecznego i legalnego wjazdu do krajów przeznaczenia. Franciszek zaapelował o rozszerzenie i uproszczenie procedury przyznawania wiz humanitarnych oraz procedury łączenia rodzin."
                wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Papiez-Franciszek-opowiada-sie-za-przyjmowaniem-i-ochrona-uchodzcow
              • lea.letizia Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 15:53
                Elka, sluchaj kogo chcesz.Ani papiez ani nikt inny nie maja prawa wtracac sie do mojego brzucha.
                NIKT nie zmusi mnie do urodzenia chorego dziecka. A Ty nie zapomnij wziac na wychowanie kilkorga dzieci z ZD, papiez Franciszek na pewno by to pochwalil
                Moze ta glupota rozsadzi wreszcie ten wasz rzad
                • 1elka26 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 16:42
                  Obrona życia jest głupotą?? Jakie to wygodne. Egoizm podniesiony do rangi praw człowieka. Stworzono chory system liberalnej wielokulturowosci, który w efekcie, jak mozna to nawet w tym wątku przeczytać, stworzył nowy rodzaj moralności. Moralności liberalnej, która sprowadza powinnosci człowieka do dbania głównie o własne szczęście
                  I taka drobna uwaga - w tym rządzie są ludzie którzy wychowują chore dzieci.
                  • nathasha Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 21:40
                    obrona zycia wg czego? protestanci dopuszczaja aborcje, czesc z nich, czesc muzulmanow i zydow takze - wszyscy wierza w tego samego Boga, wiec wg czego jest ta obrona zycia.
                    i elus, kiedy Chrystus wspomnial o tym w swoim nauczaniu?
    • woman_in_love Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy i 13.10.17, 08:04
      śmieszy big_grin
      • paskudek1 Re: Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy 13.10.17, 08:31
        wiesz co, czytam te twoje wpisy i tak się zastanawiam CO cię tak śmieszy i cieszy?
        • maadzik3 Re: Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy 13.10.17, 08:55
          normalnie, dzieci pewnie nie ma, sama mieć ich już nie będzie, za to cieszy ją dokopanie innym i odebranie im wolności i prawa wyboru, to częste jest (Bogu Ojcu i Synowi, dopie...ie sąsiadowi - jakoś tak ta polska modlitwa była, prawda?)
          • tanebo2.0 Re: Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy 13.10.17, 08:58
          • nathasha Re: Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy 13.10.17, 11:29
            maadzik - dzieci nie maja nic do tego.
      • joa66 Re: Salvador 2, tralalalala, ależ mnie to cieszy 13.10.17, 08:54
        To już rozumiem dlaczego siedzisz w Irlandii, woman wink Lubisz takie klimaty.
    • lauren6 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 08:40
      Mnie śmieszy, że autor tego projektu bał sie pod nim podpisać. Wiadomo, że wyszło z polskiego MSZ, ale osoba wypisująca ten stek bzdur nie miala jaj by umiescić pod nimi swoje imię i nazwisko.

Jak mawia młodzież: beka z przegrywów big_grin Szykuje sie kolejny sukces na miarę 27:1, czy nawet 28:0, bo zaraz się okaże, że rzad również oficjalnie nie przyznaje się do tych wypocin MSZ i projekt sierotą zostanie big_grin big_grin big_grin
    • woman_in_love ojejku,ale co wam wlaściwie ta inicjatywa szkodzi 13.10.17, 09:09
      Przecież możecie pojechać na aborcję gdzie chcecie, a wniosek jest cenny bo wzbudzi szacunek dla naszego Narodu i wzmocni jego pozycję na świecie. Amen.
      • tanebo2.0 Re: ojejku,ale co wam wlaściwie ta inicjatywa szk 13.10.17, 09:11
        Taa... w międzynarodówce oszołomów. Czyli w Afganistanie i Salwadorze...
    • olena.s Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 10:11
      No wiesz, ja pamiętam, jak na konferencji w Kairze Watykan, Ajatollachowie a także pewna katolicka pani z naszej delgacji (potem wzięta krótko za pysk przez Cimoszewicza, który był szefem MSZ) dążyli do wyrzucenia zapisu, że uważasz, "tam, gdzie aborcja jest legalna (państwa dołożą starań, czy jakoś tak, przyp. mój) by była bezpieczna".
      • maadzik3 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 10:16
        oj na tej konferencji to w ogóle ekumenizm katolicko-islamski kwitł (na temat miejsca kobiety i jej praw Watykan i kraje ostrego szariatu miały to samo zdanie) a Polska wstąpiła do tego ekumenicznego klubu. Zupełnie nie rozumiem obecnych stękań o różnicach kulturowych - tak dobrze w Kairze wtedy szło....
        • olena.s Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 12:19
          No, tylko że wtedy jednak lewica była przy władzy i przyhamowała delegację, zmuszając ją do głosowania zgodnie z decyzją rządu....
          Skądinąd, ile razy tu mowię, że Polacy mają w wielu obszarach sporo więcej wspólnego z muzułmańskim światopoglądem niż niż zachodnim, to na mnie plują...
          • joa66 Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 12:57
            Rozumiem, że delagacja to byli prawdziwi Polacy, a lewica i Ty to zrzutki z kosmosu a nie Polacy?
            • olena.s Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 15:14
              Nie nudź. Doskonale rozumiesz, że chodzi o krąg dominujących w danym miejscu i czasie wartości.
    • stephanie.plum Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 12:22
      a to wszystkie "baby" mają mieć takie samo zdanie?
      wliczasz też baby z zespołem Downa?
    • edelstein Re: ONZ i aborcja 13.10.17, 13:07
      Sa zajete "co tam sie panie dzieje w kalifacie za zachodnia granica, panie szarie wprowadzajo, kobieta mniej wazna od kozy, niedlugo w chustkach bedo chodzic"Tymczasem na zachodzie w kalifacie zalegalizowana malzrnstwa homoseksualne, a aborcja dalej na zyczenie.
    • zona_glusia Re: ONZ i aborcja oraz kara śmierci 13.10.17, 20:42
      Rządzący chcą przy okazji zostawić sobie furtkę do wprowadzenia kary śmierci w Polsce.
      oko.press/polska-onz-przywrocenie-kary-smierci-powinno-byc-mozliwe-ekspert-musielibysmy-wyjsc-ue/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka