Dodaj do ulubionych

Uraz kolana - opaska

16.10.17, 10:50
Dziecko miało uraz kolana. Niby nic wielkiego się nie stało, ale kolano ma tendecję do pobolewania. Czy pomoże opaska uciskowa? I jaka? Wizyta u ortopedy będzie, ale dopiero za tydzień, a przez ten tydzień dziecko musi chodzić. Jaki rozmiar takiej opaski dla szczupłego 13-latka?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Uraz kolana - opaska 16.10.17, 10:51
      Nie zakładaj mu opaski bez konsultacji z ortopedą. Możesz mu zaszkodzić zamiast pomóc.
    • twardowskii [...] 18.10.17, 13:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • laruara Re: Uraz kolana - opaska 18.10.17, 14:18
        Zanim gdziekolwiek pójdziesz sugeruję USG u dobrego lekarza, który sporządzi fachowy opis. U mojego dziecka okazało się, że potrzebny jest reumatolog, a nie ortopeda.
        Do czasu wizyty u lekarza sugeruję tylko odciążanie nogi jak się da.
    • klamkas Re: Uraz kolana - opaska 18.10.17, 16:39
      Czyli jeszcze nie było to diagnozowane? Ja bym zamiast do ortopedy poszła do dobrego fizjoterapeuty, a najpierw na usg.
      • aqua48 Re: Uraz kolana - opaska 18.10.17, 22:18
        Nie wolno nic zakładać na nogę bez zalecenia lekarza. Lekarz koniecznie z aparatem do USG. Jeśli noga spuchnie - SOR.
    • ga-ti Re: Uraz kolana - opaska 18.10.17, 22:36
      Najlepiej poproś w aptece, by pokazali Ci te opaski to sama ocenisz, jaki rozmiar się sprawdzi. Ale, ja bym nie ryzykowała tygodnia czekania, strach, że przez ten czas coś się ponaciąga, nadwyręży, pogorszy... My z dzieckiem jeździliśmy na ostry dyżur (skręcił nogę wieczorem) do szpitala dziecięcego, miał robione usg, maści, coś doustnie, a przez pierwsze 3 dni absolutny zakaz chodzenia. Nie czekaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka