Dodaj do ulubionych

Pralko-suszarka

04.11.17, 17:54
Witam,
Rozważam zakup pralko-suszarki. Wiem, że lepsza jest osobna suszarka, niestety nie mam na nią miejsca. Doradźcie dobre kobiety na jakie firmy zwrócić uwagę, a jakie omijać z daleka... Dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mamusia1999 Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 18:02
      Mam znajomka w serwisie (ale nie serwisują niektorych marek) i powiada : Bosch
    • ichi51e Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 18:32
      Mam samsunga najlepszy zakup mojego zycia. Moi rodzice maja osobno nie widze zadnych plusow poza tym ze mozesz prac i suszyc jednoczesnie
    • rybalon1 Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 20:37
      Już gdzieś tu pisałam, że mam Bosch Wash&Dry HomeProfessional - zakupiłam latem. Jestem bardzo zadowolona pierze i suszy extra, ma dużo programów i ręcznych ustawień, ma funkcję odświeżania parowego .Nie jest może najtańsza bo ok. 3 tys kosztuje ale nie żałuję póki co ani jednej wydanej złotówki. Jej zaletą jest też to, że do suszenia nie zużywa wody bo suszy ciepłym powietrzem. Od kiedy ją mam i używam mimo suszenia rachunki za prąd są nawet mniejsze niż dotychczas.
      • samawsnach Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 21:34
        A pralko-suszarka suszy do sucha czy tylko dosusza? Juz po ładujemy do szafy czy rozwieszamy do wyschnięcia całkowitego? Jak to jest?
        • rybalon1 Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 22:23
          samawsnach - są różne opcje suszenia , do rozwieszenia i do szafy też , suszenie normalne i delikatne i jak ustawię wirowanie na 800 obrotów (ogólnie max to 1500 )to nie muszę prasować nic tyle , że nie może być też na maxa napchane do bębna musi być luz aby się dosuszyło wszystko i nie wyszło pogniecione - kwestia wprawy i kilku suszeń aby połapać się co i jak
          • samawsnach Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 22:55
            O, to daje nadzieję na mieszkanie nie zawalone suszarkąwink Dzięki za informację.
    • darry4 Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 20:49
      Miałam lata temu Ariston super silent pralko-suszarka. Ubrania śmierdziały rzadko suszyłam. Nowe technologie na pewno służą lepiej.
    • mdro Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 21:40
      Niedawno zakładałam podobny wątek wink, więc napiszę, że w końcu zdecydowaliśmy się na Samsunga i jestem dość zadowolona. Tzn. pierze świetnie, suszy przyzwoicie (tzn. przy ustawieniu "do szafy" wychodzą lekko pogniecione, więc wolę ustawić krótszy czas i niektóre rzeczy rozwiesić na dwie godziny). Jest głośniejsza niż się spodziewałam, choć słychać ją głównie przy pobieraniu i wypuszczaniu wody (no i przy wirowaniu czasem). Generalnie zakup udany.
    • owmordke Re: Pralko-suszarka 04.11.17, 21:42
      Mam Boscha wash+dry avantixx. Bardzo fajna pralka.
    • princesswhitewolf Re: Pralko-suszarka 05.11.17, 00:13
      a rozwiazanie suszarka nad pralka??
    • izak31 Re: Pralko-suszarka 05.11.17, 07:14
      Tak zdecydowanie oddzielnie. Można te dwa sprzęty postawić jedno na drugim. Na dole pralka, na górze suszarka. Pomiędzy nimi łącznik.
      • milva24 Re: Pralko-suszarka 05.11.17, 07:45
        Właśnie tak mam ustawione. Sprawdza się dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka