tanebo2.0 07.11.17, 13:46 crowdmedia.pl/uwlaczajaca-kampania-ministerstwa-zdrowia-wy-tez-rozmnazacie-sie-jak-kroliki/ czyli co? Na trawce przed domem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lauren6 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 13:59 Ja Hugh Hefner z blond króliczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:40 To też na trawniku. Tyle że Hugh mógł bo miał podjazd za horyzont. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:02 O jakie leciutkie i wyrafinowane. Tak po pisowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:02 nie wiem, skąd oni się urwali, ale króliki są symbolem niekontrolowanego rozmnażania. raczej. rozumiem nawet twórców reklamy, wyrwali za takie coś grubą kasę, ale przecież ktoś to musiał zaaprobować... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:06 No ale właśnie o to chodzi: nie myśleć tylko się rozmnażać. Dla nich największa zmorą są ludzie myślący i inteligentni. Przecież całą resztą można tak fajnie manipulować, a że przy okazji się będą mnożyć to jeszcze lepiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:06 Króliki wzorem do naśladowania, koprofagię też mamy naśladować ? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:18 Widziałam wczoraj tę reklamę. Uśmiałam się. Nie wszystko trzeba brać tak całkiem na serio. Nie chodzi o to by rozmnażać się bez głowy na trawniku przed domem, tylko by dbać o zdrowe odżywianie i ruch bo to wpływa na dzietność. A króle bardzo sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 16:09 tanebo2.0 napisał(a): > A ty ile masz dzieci? Więcej niż królików Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:27 Wiesz, dla mnie to ani reklama ani kampania społeczna. Bo jak mam rozumieć "mój tato miał 63 dzieci?"(czy jakoś tak to szło) mam karmić męża zdrowo aby bzykał się na prawo i lewo i płodził dzieci, no bo ja, z całym szacunkiem, tyle dzieciaków nie urodzę. W ogóle ona skrajnie seksistowska, najpierw facet niby z babką na trawce (ona zapatrzona gładzi go po rękach), potem ten cytat o jurnym tatusiu a na koniec, dumny facet głaszcze króliczka, oczywiście króliczka faceta. A kobieta gdzie? Za inkubator już robi? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:55 Jeszcze gorzej : "...Wiem, co mówię, ojciec miał nas 63..." matki brak. Matka dzieci nie ma - ona je OJCU rodzi. Co najwyżej. BLEH. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 18:38 Absolutnie mnie to nie dziwi. Cały ten rząd, łącznie z kobietami w nim, to banda seksistów. Ale że jeszcze żaden troll nie przybył bronić tej kampanii tak wyrafinowanej, że lewackie umysły nie ogarniają... dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
ente2211 Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 17:55 Ja już dawno pisałam, że trolle się pochwały i nawet tak smutno bez nich na forum Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:48 Patriarchat w katotalibanie ubral sie w slodkie kroliczki, liczac, ze nikt nie zauwazy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:07 aqua48 napisała: > tylko by dbać o zdrowe odżywianie dlatego pytam: czy kupy swoje tez mamy jeść, tak jak króliki ? Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:50 No przeciez o to chodzi, zebysmy je jedli, o ile tylko pod haslem 'czekolada' nam je zaserwuja. No i jeszcze sex bez ograniczen dla panow, a dla pan co rok to prorok. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 18:17 Mhm. Zupełnie przypadkiem wybrali króliki, bo one jako jedyne jedz rośliny i się ruszają? Ten fragment o ojcu, co miał ich 60 to też tak przypadkiem? No niestety, w języku polskim "mnożyć się jak kroliki" jest określeniem negatywnym, oznacza bezmyslne plodzenie. Nikt oczywiście nie odbiera tego dosłownie - róbcie po 60 dzieci - ale jest to slabe. I obraźliwe dla wielodzietnych. Kasę z tej "kampanii" można było przeznaczyć na in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:51 No jest obrazliwe dla wielodzietnych jak malo co. Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:12 iwles napisała: > > Króliki wzorem do naśladowania, koprofagię też mamy naśladować ? > > Ty lepiej nie kracz bo ceny żywności idą w górę i pamprezes jeszcze nakaze wscieklemu ludowi brać przykład z krolikow Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:29 Masz na myśli Wenezuelę? Tam też ma byś pełno królików... Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:34 Trudno mi sobie wobrazic tu w PL tamtejsze wskaźniki inflacji, ale banknot 500zł juz dawno w zanadrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Bardzo chętnie 07.11.17, 20:59 Twoje są niepatriotyczne i mało prokreacyjne! Mnie jeszcze brakuje króliczków Duracella w kampanii MPiPS (przeslanie: zapitalajcie tu za minimalna i nie wiejcie bronBorze za granicę, bo ZUS zdechnie) Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Bardzo chętnie 07.11.17, 21:11 Cudowne! Świetna odpowiedź na ta kampanię Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Bardzo chętnie 07.11.17, 21:14 Teraz nie będziemy mówić: po-świń-tuszymy, tylko po-króliczymy Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 14:56 Ubiegłeś mnie. Przeleciało mi to dzieło przed oczami jakoś ostatnio i zaniemówiłam. Poziom dna i sześciu metrów mułu. Albo gorzej. W każdej warstwie - treść, forma, przekaz podprogowy... Dno dno dno Odpowiedz Link Zgłoś
szeera Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:03 Najlepsze są króliki ostrzegające o chorobach przenoszonych drogą płciową. To jest tak strasznie złe, na tylu poziomach, że aż fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:08 Tak jakby ktoś świadomie i złośliwie to zrobił. A debile z Ministerstwa Zdrowia łyknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:09 ten minister ma chyba jakąś ukrytą króliczofilię Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:10 Może lubi gęste, miękkie futerka Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:34 Albo jest szybki jak króliczek 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:09 Chyba pomysłodawcę/ów kroliki opuściły, w Polsce doczekanie się lekarza to jakiś kosmos. Skoro już jesteśmy przy takich absurdach "Nie skacz z kwiatka na kwiatek, bo predzej dolecisz heen za tęczowy most zamiast kicac z króliczą rodzinką" Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 20:58 Tęczowy? W tym kraju? No wiesz co... Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 17:57 agua_de_coco napisała: > Tęczowy? W tym kraju? No wiesz co... > Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:14 Wszyscy w domu turlaja sie ze smiechu))) Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 15:59 Czy tam sami debile pracują? Kto się podpisał pod tym żenującym wytworem?! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Przeklejone: autor - maadzik3 07.11.17, 20:47 mnóż się jak królik - minister zdrowia maadzik3 07.11.17, 20:10 minister zdrowia zaleca Polakom żeby mnożyli się jak króliki (mięso armatnie i podatnicy potrzebni). ten filmik www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc&feature=player_embedded kosztował 2,7 miliona PLN pieniędzy podatników!!!! Mój syn zrobiłby pewnie lepszy. A jakie piękne przesłanie, prawda króliki (doświadczalne) ministerstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kaguz Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 15:38 Dokładnie, miałam takie same odczucia po obejrzeniu tego spotu za prawie 3mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Królik po PiSowsku 07.11.17, 21:20 Króliki jako wzór do naśladowania? Hmm... Chyba powinni najpierw trochę poczytać o organizacji społeczności i o rozmnażaniu się królików Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 13:15 Ktoś ministerstwu świnię, tfu, królika podłożył😛 Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 15:53 E tam, krewni i znajomi królika się wzbogacili. Znaczy się - złotówki im się rozmnożyły na koncie jak króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 17:55 Nie przewiduje odwrócenia tendencji społecznych, nawet mądrzejszą kampanią. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 19:29 to jest ten narodowy program prokreacji? przez który zaniechano finansowania in vitro? póścic osobom zmagajacym sie z problemami z płodnoscia cos tak dennego to jest wręcz okrucieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 19:30 zofijkamyjka napisała: > póścic oczywiscie "puścić" Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 20:42 natemat.pl/222383,kampania-pis-dotarla-juz-do-kanady-polski-rzad-namawia-obywateli-by-rozmnazali-sie-jak-kroliki taki wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 20:44 pislam as ever: tak śmieszno, że aż straszno( Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:26 Absolwenci szkoły medialnej rydzyka są po prostu na fali. . Odpowiedz Link Zgłoś
kardla Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:40 a mogło być tak pięknie: www.youtube.com/watch?v=B00grl3K01g Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 08:11 super, naprawdę. ładnie nakręcone, dowcipne, ale i mądre. aż mi się zachciało takich wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Królik po PiSowsku 08.11.17, 21:57 No, to prezes się powinien zdenerwować bardzo. www.youtube.com/watch?v=51j4R-jkvPE Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 11:55 Tak mi się jakoś skojarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 01:27 To juz lepiej bylo ojca Wergiliusza wybrac jako przyklad. Ten to mial dzieci "sto dwadziescia troje". Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Królik po PiSowsku 09.11.17, 08:48 W dodatku on wszak "uczył dzieci swoje", więc nie ma, że zadań domowych za dużo, albo że szkoła zwala na rodziców przerabianie programu, a sama tylko sprawdza efekty kartkówką Odpowiedz Link Zgłoś