Dodaj do ulubionych

Młody suweren cz. 2

18.11.17, 12:36
www.pudelek.pl/artykul/120430/fanka_popka_z_wytatuowanymi_galkami_ocznymi_przerywa_milczenie_zrobilam_to_bo_marzylam_o_pracy_w_show_biznesie/
Mówcie sobie co chcecie, ale nie przypominam sobie żeby "za moich czasów" młode pokolenie było aż tak durne.
Powinny być jakieś specjalne nagrody Darwina dla osób, które przeżyły skutki swojej głupoty, ale będą się z nimi borykać do końca życia.
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:39
      Też było durne, tylko może na mniejszą skalę. Dziennikarze nie pisali o takich durnotach, to młodzież nie miała skąd brać wzorców do głupot. A raczej miała w ograniczonym zakresie.
      • mallard Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:44
        ewa_mama_jasia napisała:

> Też było durne, tylko może na mniejszą skalę. Dziennikarze nie pisali o takich
        > durnotach, to młodzież nie miała skąd brać wzorców do głupot. A raczej miała w
        > ograniczonym zakresie.

No i młody suweren płci męskiej miał cudowne lekarstwo, które się nazywało zasadnicza służba wojskowa...
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:39
      lauren6 napisała:

> Mówcie sobie co chcecie, ale nie przypominam sobie żeby "za moich czasów" młode
      > pokolenie było aż tak durne.

Było mniej możliwości zrobienia sobie krzywdy, oraz mniej możliwości zdobycia rozgłosu, po zrobieniu z siebie debila.
      Na pierwszej fotce wygląda trochę jak Alien z X Files. Ogolić, ucharakteryzować trochę i mogła by grać klasycznych obcych w SFach.

Xsioonc
      • triismegistos Re: Młody suweren cz. 2 19.11.17, 08:12
        Było mniej możliwości zrobienia sobie krzywdy? Buhahaha.
    • nathasha Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:42
      Byly tylko watpliwe przyklady i wplyw innych (dzis przez social media) nie byly tak ogromne.
    • lady-z-gaga Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:43
      A co powinno spotkać takiego tatuażystę? czy w ogole powinno się spełniac każde życzenie klienta, nawet jesli klient jest małolatem z sianem w głowie? gdyby chciała, żeby jej rękę obciąc, to też by to zrobił?
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:44
        lady-z-gaga napisała:

> A co powinno spotkać takiego tatuażystę? czy w ogole powinno się spełniac każde
        > życzenie klienta, nawet jesli klient jest małolatem z sianem w głowie?

22 lata to nie jest małolat!

Xsiooonc
        • lady-z-gaga Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:48
          wygląda jak licealistka sad
          • lauren6 Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 13:26
            To przez te filtry na Snapchacie, po których każda babka wygląda jak lolitka. Przyjrzyj się zdjęciu, na którym pozuje z Popkiem. Normalna Karyna, wygląda starzej niż na swoje 22 lata, przez te tatuaże.
      • lauren6 Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:47
        Jak widać na obrazkach ów Popek ma wytatuowane gałki oczne. Widocznie jest to możliwe, ale temu panu skilla zabrakło. Pewnie odpowie za ciężkie uszkodzenie ciała i słusznie.
        Pytanie gdzie byś postawiła granicę w tatuażach? Dla mnie już wnuczka Millera to przesada, ale jak ktoś chce zrobić z siebie takiego cudaka to chyba jego wybor?
        • lady-z-gaga Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:49
          Granica chyba powinna byc taka, że tatuuje się skórę, a nie narządy.
          • aerra Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 19:09
            Jak ktoś chce sobie zrobić krzywdę na własne życzenie, to niech sobie robi, a nie wciąga w to innych. Tatuażysta też idiota, że nie poinformował (na piśmie i z podpisem) o możliwych skutkach ubocznych.
        • ruda_owca Re: Młody suweren cz. 2 24.11.17, 10:47
          lauren6 napisała:

> Pytanie gdzie byś postawiła granicę w tatuażach?

Tam, gdzie inni musza pozniej placic za trzy operacje w konsekwencji tatuowania.
      • konsta-is-me Re: Młody suweren cz. 2 19.11.17, 08:34
        Wpisz sobie w google: eyeball tatto, albo skaryfikacja i zastanawiaj sie, co następnego wymysla😁
        Na yt jest filmik z chora psychicznie kobieta, ktorej (nie wiem czy to byl lekarz, czy pielegniarz) wkroplil wybielacz do oczu-na jej życzenie.
        Teeaz juz czuje sie "kompletna" i jeat zadowolona😂
    • anetapzn3 Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:52
      Lauren, po jakie licho to zamieściłaś, nie wiem czy zbierać szczękę z podłogi czy śmiać się ile wlezie, bo współczuć tej osobie nie mam zamiaru.
      I tak masz rację, robiliśmy różne numery, często głupie na maksa, ale aż tak durni to nawet my nie byliśmy te 15-20-25 lat temu.
      Matko i córko, co ta istota miała w głowie, gdy to sobie robiła?
      • lauren6 Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 13:24
        > co ta istota miała w głowie, gdy to sobie robiła?

To co w tytule artykułu: chciała znaleźć pracę w szołbiznesie. Wolę nie wiedzieć o jaką pracę chodziło.
      • nangaparbat3 Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 20:06
        Nie śmiej się, dziadku, z cudzego wypadku - dziadek się smiał, i tak samo miał.

Takich rzeczy też uczyli w dawnych czasach, jeśli już wspominamy, ze o cos bylismy madrzejsi.
    • triismegistos Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 12:57
      A jakie to były twoje czasy? Bo za moich dzieciaki doskonale radziły sobie z robieniem sobie kuku, wytatuowane oczy to detal wink
    • zona_mi wklejone przez moderatora 18.11.17, 19:06
      agnieszka77_11 18.11.17, 18:01
      Czarne oczy, język jak u jaszczurki. Sama nie wiem co o tym myśleć jak patrzę na to biedne dziewczę, które już pokutuje za swój wygląd tracąc wzrok w jednym oku. Współczuć czy mówić "chciałaś to masz" w końcu to 23 letnia kobieta, a nie 13latka? Czy show biznes to już takie g..., że nie można zaistnieć w inny, zwyczajny sposób? Gdzie zatem jest granica?

www.pudelek.pl/artykul/120430/fanka_popka_z_wytatuowanymi_galkami_ocznymi_przerywa_milczenie_zrobilam_to_bo_marzylam_o_pracy_w_show_biznesie/4/#comments
      212.180.250.246/programy/23-latka-zrobila-sobie-tatuaz-oka-i-stracila-wzrok/127-33145

heca7 18.11.17, 18:07
      Ta dziewczyna traci już wzrok w drugim oku. Tragedia. Jak dla mnie trzeba mieć jakiś problem aby się doprowadzić do takiego stanu. Pomysł żeby robić takie zabiegi aby grać w teledyskach jest chory.
      • zona_mi Re: wklejone przez moderatora 18.11.17, 19:08
        ginger.ale 18.11.17, 18:30
        Dla mnie coś nie halo z głową maa zarówno ta panna jak i tatuażysta.
        Do teledysku to można sobie soczewki założyć.
        • noemi29 Re: wklejone przez moderatora 18.11.17, 20:37
          Tylko, że to pokolenie ma rodziców...niestety większość jest "produktem" swoich "starych".

W tym tygodniu spotkałam się na zebraniu z rodzicami z taką głupotą, że chciałam wprost zapytać, czy ci ludzie nie kochają swoich dzieci.
          Dzieci wychowuje youtube, aż strach pomyśleć co z nich wyrośnie. Świadomych rodziców jest niestety garstka.
          • kropkacom Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 08:30
            No i z jaką głupotą? I jacy to są świadomi rodzice? Poza tym, że ty pewnie jesteś takim rodzicem. big_grin

Pani jest chyba już dawno pełnoletnia, a młodzież zawsze nosiła dredy, tatuaże i tak dalej. Niestety technologia idzie do przodu i zamiast tatuażu na ręce można zrobić to co pozwoliła sobie zrobić ta dziewczyna. Podobnie z kolczykami. Patrz dzisiaj te okropne tunele.
            • kropkacom Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 08:35
              Tatuażysta mam nadzieję pójdzie siedzieć.
              • konsta-is-me Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 08:59
                A dlaczego?
                Przecież to było za jej zgoda, a skutki uboczne sa wpisane w cos takiego.
                Jak mozna uważać, że wprowadzenie tuszu do oka jest w pelni bezpieczne??
                • kropkacom Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 09:05
                  Bo ją zapewniał, że to bezpieczne i nie udzielił pomocy kiedy twierdziła, że coś jest nie tak już w czasie zabiegu?
                  • konsta-is-me Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 09:26
                    A jak ci powiem, ze bezpiecznie zrobię operacje wyrostka przy pomocy tasaka i obceg, to tez mi uwierzysz?
                    Poza tym, jakiej wlasciwie pomocy mial udzielic?
                    Ja nie wiem jak sie wyciaga tusz z oka.
                    • kropkacom Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 09:34
                      Co tu ma do rzeczy moja wiara i to, że czegoś nie wiesz? O ile dobrze pamiętam w linku stało, że facet uszkodził jeszcze inne osoby. Zakładam, że ten rodzaj tatuażu jednak nie oznacza z gruntu ślepoty i pan nie chwali się na plakatach (czy czym tam się reklamuje), że uszkadza wzrok. Prawda?
                    • minor.revisions Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 15:28
                      > Poza tym, jakiej wlasciwie pomocy mial udzielic?

Przerwać zabieg i zadzwonić po karetkę?

> Ja nie wiem jak sie wyciaga tusz z oka.

Ja też nie wiem ale gdybym wpadła na pomysł tatuowania ludziom oczu to bym się raczej musiała zapoznać że skutkami ubocznymi i sposobami postępowania, na tym właśnie polega różnica między profesjonalistą a oszustem po lekturze "nauka tatuowania oczu w jeden weekend".
                      • konsta-is-me Re: wklejone przez moderatora 19.11.17, 17:00
                        Tylko, że nie ma jakichś szczególnych sposobow postepowania.
                        Nawet tatuaz w skórze jest niemozliwy do usunięcia - a jesli, to z ryzykiem blizn.
                        I teraz postaw sobie OKO na tym miejscu.
                        Podejrzewam, ze nawet chirurg-okulista by nie dal gwarancji powodzenia.
                        Nie rozumiecie że nie ma opcji"bezpieczny" tatuaz oka??
    • minor.revisions Re: Młody suweren cz. 2 18.11.17, 20:12
      > Powinny być jakieś specjalne nagrody Darwina dla osób, które przeżyły skutki swojej głupoty, ale będą się z nimi borykać do końca życia.

O ile pamiętam, dla takich są wyróżnienia honorowe.
    • livia.kalina w temacie popka 18.11.17, 22:15
      źródła inspiracji dla tatuowania gałek ocznych....
      Ten wielki artysta planuje teraz zaistnieć w polityce. Nie wybrał jeszcze partii ale uśmiecha się do.... "wolności" Korwina. Uważam, że dobrani intelektualnie są doskonale.
    • antyideal Re: Młody suweren cz. 2 19.11.17, 09:05
      Głupota głupotą, ale mam nadzieję, ze uratuja jej to drugie oko uncertain
    • czarniejszaalineczka Re: Młody suweren cz. 2 19.11.17, 09:32
      byli byli
      za to mieli mniejsze mozliwosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka