zeldaf Re: Stare piosenki - wątek light 10.12.17, 10:45 I'll be watching you Stinga. Jak bardzo go lubię, tak ten tekst zawsze brzmiał zlowrogo i nieprzyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Stare piosenki - wątek light 10.12.17, 11:20 Ale to nawet Sting mówił, jeśli masz na myśli"Every breath you take"?, że to pisana w trakcie rozwodu opowieść o obsesji, zazdrosci, potrzebie kontroli, a nie romantyczna, milosna piosenka.. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Stare piosenki - wątek light 10.12.17, 11:35 Tak, właśnie tę piosenkę mam na myśli. Jest zbyt piękna na hymn stalkerow. Mam z tym problem. Dysonans taki. Zapewne zamierzony efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
tmk123 Re: Stare piosenki - wątek light 11.12.17, 00:34 Miłość Ci wszystko wybaczy Smutek zamieni Ci w śmiech. Miłość tak pięknie tłumaczy: Zdradę i kłamstwo i grzech. Choćbyś ją przeklął w rozpaczy, Że jest okrutna i zła, Miłość Ci wszystko wybaczy Bo miłość, mój miły, to ja. Jeśli pokochasz tak mocno jak ja, Tak tkliwie, żarliwie, tak wiesz, Do ostatka, do szału, do dna, To zdradzaj mnie wtedy i grzesz. No a to to piosenka o tej trzeciej czy nimfomace? Odpowiedz Link Zgłoś