13.12.17, 09:55
Żywa czy sztuczna? jak ubieracie? co roku inaczej czy ozdoby gromadzone od lat?
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Choinka 13.12.17, 09:58
      bez choinki
    • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 10:04
      pare choinek. Na tej ktora najbardziej lubie ozdoby gromadzone od lat.
      • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 10:25
        choinka w stylu Pranie Krasnoludkow.

https://i.imgur.com/QmDvQ9a.jpg

https://i.imgur.com/gagnv0S.jpg

https://i.imgur.com/mx64Mrt.jpg

https://i.imgur.com/CfSQS7z.jpg

https://i.imgur.com/x1MSh76.jpg

https://i.imgur.com/wU3yvQR.jpg

• czarniejszaalineczka Re: Choinka 13.12.17, 10:26
          aaaaaaaaaaaaaaaaa cudo !!!!!!
          • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 10:36
            Mam przyjaciela lat 65 ktory od lat 70tych kupuje co roku jakas 3-4 ozdoby choinkowe. Nastawia sie na to by kupic trwale i naprawde ciekawe. Szczeka mi opada zawsze na widok tych dawnych ozdob. Nie wyciaga wszystkich co roku bo ma ich duzo. Powiedzialam ze jesli bedzie pisal testament to ja chce je odziedziczyc.

To jest nie do opisania te jego ozdoby z drewna, laki itd Pamietam maleo zgarbionego profesora z porcelany, czarownice z drewna, karuzele i cos w rodzaju zaczarowanej dorozki.

To choinka ktorej naprawde zazdroszcze.
        • kk345 Re: Choinka 13.12.17, 10:30
          Fragmenty mieszkania nie w moim guście, ale ozdoby choinkowe czadowe! Paddington i pranie krasnoludków- zazdrośćwink
          • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 10:32
            a co tam w ogole widac poza czerwonym fotelem aby mowic o fragmentach mieszkania?
            • kk345 Re: Choinka 13.12.17, 10:40
              Coś tam widaćsmile A że pochwaliłam choinkę, to nie zauważyłaś? big_grin
              • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:00
                dziekuje za pochwalenie choinki

Nie bo sie juz zastanawialam co poza starym foteliszczem ktore i tak w tym roku jest do wymiany tam widac. Podloga drewniana tez do wymiany. Meble redwood antyki, nie do wymiany bo je lubie.
                • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 12:36
                  Zgadzam się smile Choinka princess fajna ale wystroj nie w moim guście - strasznie staromodny jak to w Anglii. I w zyciu bym sobie nie postawiła czerwonej kanapy. Plus jakiś taki nielad, nie posprzatalas chyba jeszcze wink
                  • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 12:40
                    Moja tez zawsze zywa - w stylu skandynawskim. W tym roku też mam kilka drzewek, głównej jeszcze nie mam. Jedna stoi na stoliku w salonie w doniczce. W tym roku będzie wystrój w kolorze bieli i złotego oraz srebra.
                    • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 13:34
                      nie wiem jak mozna mowic o stylu mebli nie widzac ich. I a propos ten stary fotel jest... polski. Z Polski. Zreszta kupuje jakos na wiosne nowa 5 metrowa kanape w ksztalcie litery U i fotel wylatuje.

Zdjecia byly robione po zakonczeniu ubierania choinki. Na blatach leza opakowania od ornamentow choinkowych
                      • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 13:43
                        Nie musisz się tłumaczyć. Nie widziałam jeszcze fajnie urządzonego mieszkania w UK - wszyscy mają dość specyficzny gust, jakieś tkaniny w kwiaty, staromodny styl jak dla dziadków. A fotel nieważne skąd jest. Po prostu nie uznaje takiej zbieraninyzbieraniny. No i nie lubię większości antyków choć lubie styl eklektyczny.
                        • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 13:58
                          bergamotka77 napisała:

>. Nie widziałam jeszcze fajnie urządzonego mieszkania w UK - wszyscy mają dość specyficzny gust,

Bo guzik widzialas.
                          Styl urzadzenia zalezy od gustu I jest indywidualny tylko jak mozna oceniac styl po jednym fotelu.
                          Prostactwo i ignorancja osiaga szczyty u ciebie jak zwykle.
                          >
                          • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 14:01
                            Wiedziałam ze "najma stan umysłu" się odzewie big_grin Widziałam miliony mieszkań i w Londynie i na północy Anglii. I potwierdza się - Anglicy mają okropny styl, archaiczny taki emerycki wink
                            • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:09
                              >I potwierdza się - Anglicy mają okropny styl, archaiczny taki emerycki

tylko bergamotka wszak ma dobry gustsmile))))
                            • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:10
                              >Widziałam miliony mieszkań i w Londynie i na północy Anglii.

jak to mozliwe?
                              • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 14:17
                                princesswhitewolf napisała:

> >Widziałam miliony mieszkań i w Londynie i na północy Anglii.
                                >
                                > jak to mozliwe?

No jak, widziala nore ktora wynajmowala gdy pojechala z mezem zeby nieco zarobic i sobie wyobrazala
                            • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 14:15
                              bergamotka77 napisała:

> Wiedziałam ze "najma stan umysłu" się odzewie big_grin Widziałam miliony mieszkań i
                              > w Londynie i na północy Anglii. I potwierdza się - Anglicy mają okropny styl,
                              > archaiczny taki emerycki wink
                              >
                              Go..o widzialas, co wiadomo nie od dzis. Twoja zasciankowa mentalnosc przekupy tez nigdy sie nie zmieni. Mozesz powtarzac million razy czego to ty nie widzialas, gdzie to ty nie bylas, co masz, kim jestes itd ale to niczego nie zmieni
                            • cosmetic.wipes Re: Choinka 14.12.17, 18:32
                              bergamotka77 napisała:

> Widziałam miliony mieszkań i
                              > w Londynie i na północy Anglii.

A nie miliardy?big_grin
                        • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:08
                          bergamocia. Gusta nie podlegaja dyskusji, nie jestes wyrocznia choc moze ci sie tak wydawac, akurat w tym pokoju ten fotel jest z polski, a meble sa wloskimi antykami z redwood. Nie lubisz antykow- twoja sprawa. Ja nie lubie stylu Ikea. Kazdy lubi cos innego.

• leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 14:12

> bergamocia. Gusta nie podlegaja dyskusji, nie jestes wyrocznia choc moze ci sie
                            > tak wydawac,

Jej sie wiele rzeczy wydaje.
                            Trzeba bylo obciac fotke i zostawic tylko drzewko, uniknelabys komentrzy takich wlasnie zasciankwych idiot.. k
                            • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:21
                              nie myslalam ze ktos bedzie sie zastanawial nad kawalkami mebli
                              • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 14:25

> nie myslalam ze ktos bedzie sie zastanawial nad kawalkami mebli

Nie zastanawial, a ocenial styl na podstawie jednego fotela i skrawka sciany, oczywiscie ocenial krytycznie
                                • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:33
                                  no wiec z opiniami bergamoci to jest tak ze wiekszosc osob....

https://www.preventivevet.com/hs-fs/hub/347034/file-2459997073-jpg/dog-pee-urine-sample.jpg?t=1513116483473
                                  • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 14:36

> no wiec z opiniami bergamoci to jest tak ze wiekszosc osob....
                                    >
                                    > https://www.preventivevet.com/hs-fs/hub/347034/file-2459997073-jpg/dog-pee
> -urine-sample.jpg?t=1513116483473

😁
                                  • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 15:21
                                    A to poziom naszych emigrantek z UK w pełnej krasie smile Coraz bardziej się upewniam, ze wyjechali tam glownie nieudacznicy, którym w Polsce nie wyszło. Zarobili parę funtów i teraz czują się panami swiata 😅
                                    • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 15:35
                                      dzien bez krytyki to dzien zmarnowany dla Ciebie bergamoc.
                                      • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 15:56
                                        Nieprawda. Wy nie praymujecie innej opinii niż wasza. To że komuś się nie podoba angielski styl w urządzaniu wnętrz to jego indywidualne a sprawa. Mam prawo mieć inny gust niż wy czy nie? Wy traktujecie brak zachwytu wszystkim co angielskie jako ciężka obrazę. Zupełnie bez klasy jesteście obie, zakompleksione choć udajecie takie pewne siebie.
                                        • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 19:33
                                          mam.... bylas urzednikiem sprawdzajacym pomierniki gazu i pradu w UK!!!!

no bo aby nachodzic sie po domach w tysiacach chociazby albo... nawet setkach ( miliony sa niemozliwe) to jednak trzeba wlazic i to na krotko. kto tak robi? facet od gazu

Inna opcja: zakladalas kablowki w living roomach w UK

lol
                                    • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 22:29
                                      bergamotka77 napisała:

> A to poziom naszych emigrantek z UK w pełnej krasie smile Coraz bardziej się upe
                                      > wniam, ze wyjechali tam glownie nieudacznicy, którym w Polsce nie wyszło. Zarob
                                      > ili parę funtów i teraz czują się panami swiata 😅
                                      >
                                      Niektorzy nieudacznicy probuja wyjezdzac co jakis czas, (glownie palcem po mapie), ale nawet to im sie nie udaje, tyle ze to nie jest smieszne ale zalosne
                                      • bergamotka77 Re: Choinka 14.12.17, 13:59
                                        Palcem po mapie to ty podrozujesz bo szkoda ci wydać ciężko zarobione funciaki smile Ja nigdy nie musialam emigrować z przyczyn ekonomicznych, wyjezdzalam bo mialam ochote na przygode, a nie walkę o przerwanie jak u Ciebie big_grin
                  • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 13:32
                    to nie kanapa.

• heca7 Re: Choinka 13.12.17, 10:45
              Zanim otworzyłam odpowiedzi pod zdjęciem wiedziałam, że ktoś zwróci uwagę na meble wink przecież to ematka jest.
              Ozdoby piękne. Ja jestem zwolenniczką szklanych, ręcznie malowanych i też co roku dokupuje parę sztuk lub pudełko. Niestety trochę starych mi się zniszczyło po zalaniu piwnicy. Lało się akurat na pudełka z bombkami sad
              • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:02
                W Polsce jest produkcja praktycznie najpiekniejszych bombek na calym swiecie.

Tutaj ta firma polskich bombek ( ona Polka, on Anglik) robi kariere bo widzialam je nawet w Harrodsie i Selfridges

www.bombki.co.uk
                • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:04
                  * z calego swiata

( tak chyba jest poprawniej po polsku)
                • heca7 Re: Choinka 13.12.17, 11:12
                  Cudowne smile takie mniej tradycyjne i klasyczne. No i ceny jednak nie polskie suspicious
                  Ja mam niedaleko do firmy Silverado
                  www.silverado.com.pl
                  Oni wysyłają przede wszystkim do Stanów. I o tej porze na stronie internetowej to większość bombek i figurek jest już niedostępna /wykupiona.
                  • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:16
                    omg,... piekne! A nie mowilam ze wiekszosc pieknych bombek to wlasnie z Polski?

Jesli chodzi o ceny to ja najczesciej przyczajam sie i juz w 2 swieto gdy zaczynaja sie wyprzedaze kupuje w styczniu po przecenach bombki. Ale trzeba sie spieszyc bo natychmiast znikaja
                    • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:17
                      nie no zakochalam sie teraz w tych silverado... zapomniane zabawki.
                      • heca7 Re: Choinka 13.12.17, 11:23
                        smile
                        U nich najlepiej zaczynać z kupowanie na przełomie października i listopada. Potem zaczyna się szał i wszystko znika z półek. W sklepiku firmowym też. Pod konic listopada udałam się po truskawki w czekoladzie i kupiłam tylko w ciemnej. W białej wykupione uncertain
                        • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:39
                          no wlasnie widze ze nic w ich sklepie juz prawie nie ma. Przyczaje sie tuz przed przyjazdem do PL w maju.
                        • kochamruskieileniwe Re: Choinka 13.12.17, 11:50
                          Kolekcjonuję bombki od lat.
                          Silverado też znam smile
                          Fajne bombki (jeśli chodzi o kształtki) ma jeszcze wytwórnia Luxorna

Bardzo piękne bombki można kupić w Bombkarni. Faktycznie - jakość malowania - rewelacyjna.
                          Ceny również uncertain

Mają takie świetne kolekcje bajkowe: Kopciuszek, Jaś i Małgosia, Pan Twardowski....
                          Komplet = to kilka stów. Na szczęście można kupować pojedynczo.
                          Za jakiś czas skompletuję wszystkie big_grin
                          Chociaż zajrzałam właśnie na ich stronę - i coś mocno przebrane sad

Swojż choinkę ubieram różnie(*). Generalnie ma być ustrojona i świecąca.
                          Mam mnóstwo kształtów - te wieszam bardziej z brzegu. Na tył, jako tło daję kolorowe, jednobarwne kule (bombki klasyczne).
                          Ubieranie-rozbieranie trwa długo..... Ale lubię ten efekt.
                          Wieszam swoje bombki z dzieciństwa również. I ozdoby choinkowe z dzieciństwa mojej mamy.

Generalnie - choinka ubrana "na bogato". Dosłownie i w przenośni (biorąc pod uwagę ceny bombek/kształtek suspicious) Na szczęcie - kupiuję co roku 2-3 bombki od wielu lat. Więc nie był to wydatek jednorazowy.
                          Kolekcję odzidziczy syn big_grin big_grin "D

(*) czasami kształtki są tematyczne:
                          Bajki
                          Zwierzątka
                          Zima
                          Pojazdy
                          itp....
                          • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:52
                            a podaj linki do tych polskich firm, please?
                            • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:57
                              https://bombkarnia.pl/garderoba/stroj-krakowski-trzewik.html

Ten Bucik mi sie podoba w bombkarni
                          • 1maja1 Re: Choinka 13.12.17, 12:01
                            nie no ta bombkarnia wymiata!!! tylko malz bedzie oponowal, ze jak mozna wieszac bombke za 85zl przy trojce dzieci, ktore sie kloci co kto zawiesicrying
                            • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 12:06
                              no... w USA sa piekne bombki. zobacz na amazon.com. Jak poszperalam to okazalo sie ze sa... produkowane w Polsce
                              • kochamruskieileniwe Re: Choinka 13.12.17, 12:14
                                Chciałam wrzucić link Luxorny, ale pokazał mi spam.
                                Wpisz w gogla Luxorna sklep z bombkami smile
                                W Lukxornie jestm stałym klientem. Zaczęli mi przysyłać gratisy produkowane na inne rynki. Takie drobiazgi. smile

Generelnie rynek bombek na świecie opanowały polskie firmy. No Chńczycy próbują odebrac nam palmę pierwszeństaw, jednak polskie bombki mają swoją renomę smile

A co do bomkarni.... Kopciuszek był sprzedawany w zestawie. Pięknie opakowane bombki. Cena - 570 zł....
                                Tylko choinkę trzeba dobrze zabezpieczyć (podstawa), bo jak fiknie i się bomki potłuką...to żal.
                                Ale u mnie, oprócz dobrej podstawy - nie ma zakazu podchodzenia do niej smile
                                • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 12:30
                                  wielkie dzieki! fantastyczne te Luxorna ( u mnie dziala). Zobacz te ich wielblady, globus, lokomotywa, domek z piernika. A najbardziej zakochalam sie w Mis Brazowy www.luxorna.com/299,pl_mis-brazowy.html
                                  • kochamruskieileniwe Re: Choinka 13.12.17, 13:49
                                    Syn od urodzenia dostaje jedną bombkę. Jego pierwsza - to ta lokomotywa właśnie. Ale on to miłośnik kolejowy. Jeszcze nie mówił - a już pytał o spacer by oglądać pociągi.
                                    Bum, bum - ciuch ciuch?.Jego pierwsze zdanie wypowiedziane w wieku kilku miesięcy.
                                    Dopiero po chwili skojarzyłam - wychodziliśmy na spacer - gdy zegar wybijał 12-stą big_grin

Lubię choinki od nich.
                                    Aczkolwiek aniołki - wolę sposób malowania buziek ten z Bomkarni(farbamatowa). Aniłek z Luxorny ma buzię swiecącą. I taka trochę w kolorycie drobnego pijaczka big_grin
                                    • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 14:03
                                      > I taka trochę w kolorycie drobnego pijaczka

no to fajna, bo nie jest nudna.
                                  • heca7 Re: Choinka 13.12.17, 13:57
                                    A mnie najbardziej urzekł niebieski księżyc w czapce smile
              • leyre1 Re: Choinka 13.12.17, 11:04
                Bardzo ladne ozdoby. Robie podobnie, co roku jakas nowa jedna ozdobe ale niezwykla
          • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:12
            Paddington bear jest z tego roku Marks& Spencer £4. Wyprodukowali chyba dlatego bo Paddington Bear II film wszedl do kin.

Ja najbardziej lubie Krolka z zegarkiem z Alicji w Krainie Czarow.

Szukam Tez z innych bajek, znalazlam Czerwonego Kapturka w Tesco ale nie przekonuje mnie.

Chcialabym tez Peter Rabbit Beatrix Potter ale cos nie znalazlam ladnie wykonanego. Lubie takie inspiracje bajkowe.

• 1maja1 Re: Choinka 13.12.17, 11:56
              Patrzylas na JL? tez ma piekne ozdoby.
              • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:58
                no z JL sa te Londynskie i telefon, chyba ktoras sowauncertain
                • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 11:59
                  nie wiem czy jeszcze sa dostepne bo to byly z zeszlego roku

Ja bardzo lubie Giselle Graham tez
    • czarniejszaalineczka Re: Choinka 13.12.17, 10:10
      jeszcze nie wiem czy będę miała choinke, w zeszłym roku miałam tylko stroik

• kk345 Re: Choinka 13.12.17, 10:16
      Zawsze żywa, wielka (ponad 3 metry), białe lampki i bombki we wszystkich kolorach, słomiane, drewniane malowane figurki, oraz najważniejsze i starannie wyeksponowane bombkowe ludziki z lat 70-tych, z domu rodzinnego.
      • kanga_roo Re: Choinka 13.12.17, 12:00
        to tak. jak u nas smile
        choinka żywa, duża, światełka tylko białe, ale ciepłe. ubrana - jak choinka smile kolorowe bombki, złote szyszki, czerwone jabłuszka, bombkowe ludziki z moich lat dziecinnych, drewniane zabaweczki, kordonkowe aniołki, filcowe gwiazdki, papierowe ozdoby wykonane przez moje dzieci. pajączki z łupinek orzecha. cukierki - sopelki w kolorowych papierkach. taką ją lubimy smile
    • heca7 Re: Choinka 13.12.17, 10:20
      Żywa. Dość nudna z wyglądu. Wiszą na niej bombki co roku dokupowane. Więc jest kolorowo. Ale mnie się podoba.
      Pewnie mi się dostanie ale to czego nie lubię na choince to robione ręcznie łańcuchy i ozdoby dziecięce. Na szczęście dzieci się u mnie nie wyrywaja do takich rzeczy wink
      • black_magic_women Re: Choinka 14.12.17, 18:12
        heca7 napisała:

>
        > Pewnie mi się dostanie ale to czego nie lubię na choince to robione ręcznie ła
        > ńcuchy i ozdoby dziecięce.

I ja i ja. I jeszcze nie lubię anielskiego włosa, nie mówiąc o wacie a la śnieg...
    • butch_cassidy Re: Choinka 13.12.17, 12:18
      Mamy naturalną, mąż wycina (z tych, które i tak trzeba).
      Ozdoby dokupuję systematycznie, co roku coś, ale żeby było to coś wyjątkowego. I przyznam, że niechętnie szklane (wiem, są najpiękniejsze, ale mimo to), bo brak mi staranności przy przechowywaniu. Ja mam jej mało, a mąż wcale. Czyli musiałabym każdą tę szklaną bombeczkę osobiście zapakować i jeszcze dopilnować, żeby on przez cały rok nie rzucił na pudełko np. hantli wink Nie piszę się smile Trochę mi szkoda, ale trudno.
      • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 12:25
        no niestety to jest minus. Dlatego ja teznie przesadzam z bombkami bo kazda jedna trza w folie bombelkowa i pudelko potem...
    • an.16 Re: Choinka 13.12.17, 12:32
      Choinka jest żywa i do samego sufitu. Światełka kolorowe - nie ledowesad A na niej różnokolorowe bombki. Wyłącznie szklane i wyłącznie błyszczące, pięknie zdobionesmile
      • quilte Re: Choinka 13.12.17, 12:57
        U mnie choinka żywa i tak duża, jaka się zmieści smile Lampki kolorowe, ozdoby kolorowe, dokupowane sukcesywnie. Ludowe łańcuchy. Mam dużo ozdób ze sklepu Calik w Krakowie, kupowane na miejscu, widzę też, że mają internetowy, ale w tym internetowym jakaś nędza.
    • wiosennaburza1 Re: Choinka 13.12.17, 13:00
      żywa, duża , w doniczce/wiadrze. po świętach wynosimy na taras ( dłuuugo po świętach) , na wiosnę sadzimy w ogródku.
      światełka kolorowe, nie - ledowe. bombki kolorowe, szklane, plastikowe, ozdoby ze słomy, metalu, kolorowe łańcuchy robione przez dziecko. jak łatwo się domyślić - ozdoby gromadzone od lat. a jeszcze rok temu dostaliśmy od cioci kilka pudełek bombek sprzed czterdziestu lat, co sprawiło nam ogromną radość.
      i jeszcze mniejsza, sztuczna. dziecko sobie zażyczyło do swojego pokoju. ubierze jak będzie chciało.
      i
    • ricemice Re: Choinka 13.12.17, 13:19
      Co roku byla żywa ale nie w tym roku, w zwiazku z malym dzieckiem planuje kupic sztuczna. Mam jeszcze troche czasu i kusi mnie kupic ta szalenie modna teraz choinke na pniu, bo na grupach w necie widze mase zdjec tych choinek i nawet podoba mi się. Jest inna.
    • mrs_jedi Re: Choinka 13.12.17, 13:29
      A ja bym najchętniej w ogóle darowała sobie choinkę. Nie lubię ubierać i jeszcze bardziej nie lubię rozbierać choinki.
      Może jedynym takim modelem jestem, ale tak mam.
      Mój facet za to się wkręcił w temat i już nakupił bombek, a nawet już dzisiaj chciał kupić choinkę. Niech sobie z dzieciakami ubierają, a potem rozbierają toto, a ja sobie popatrzę.
      • princesswhitewolf Re: Choinka 13.12.17, 13:41
        Mam tez taka kolezanke. Kupila sobie to www.diy.com/departments/6ft-pop-up-champagne-pre-lit-pre-decorated-christmas-tree/1441774_BQ.prd

Jest to choinka ktora juz ma wbudowane swiatla i dekoracje. I sklada sie w kolko tzn te gorne czesci zjezdzaja sie w wygodne kolko i jest do tego worek. Rozlozenie tego to 3 min z podlaczeniem do pradu

Sa tez zielone itd, niektore drozsze wygladaja ladniej

Bardzo dobre rozwiazanie dla minimalistow
        • bergamotka77 Re: Choinka 13.12.17, 13:48
          I to mi się podoba. Ciekawe rozwiązanie smile
    • 3-mamuska Re: Choinka 13.12.17, 13:43
      Tylko żywa , i prezenty to jedyny punkt świat którzy obchodzimy.
      Z choinki nie zrezygnuje nigdy uwielbiałam zapach światełka ozbodny.
    • glowa_do_wycierania Re: Choinka 13.12.17, 15:57
      Mam osobistą traumę z żywymi choinkami. W moim rodzinnym domu zawsze była największa i najżywsza. Mnie te wszystkie choinki śmierdzą kocim szczochem, a wspomnienie wbijających się w stopy igieł przez najlbliższe pół roku, skutecznie zniechęca od jakiegokowiek igliwia. U mnie-tylko sztuczna, nie za duża, ale za to na bogato. A i świeca YC.
    • yuka12 Re: Choinka 13.12.17, 16:02
      Od kilku lat zawsze kupujemy duza, prawdziwa i pachnaca i ozdabiamy wedlug fantazji i zawartosci kartonow z dodatkiem prac plastycznych dzieci. W zwiazku z tym co roku mamy pachnacy, kolorowy i intrygujacy misz-masz. Uwielbiam!
    • muchy_w_nosie Re: Choinka 14.12.17, 12:50
      Choinka ubrana pięknie, tylko że jest dla mnie kolejnym powodem: dlaczego nie kupować nigdy sztucznej. Bez duszy i magii to drzewko.
      • glowa_do_wycierania Re: Choinka 14.12.17, 13:30
        Błagam, drzewko bez duszy? I magii? Piękną choinkę ma princess, przyznaj się: jesteś trochę zazdrosna wink
    • alannda Re: Choinka 14.12.17, 14:14
      Choinki mamy 4...Sztuczne, ale kazda innasmile Kazda z bombkami w tylko jednym odcieniu i duuuzo swiatelek, moje choinki maja sie swiecicsmile)
    • kornelia_sowa Re: Choinka 14.12.17, 14:57
      Się zastanawiam.
      Mąż i syn chcą dużą i żywa- taką z pierniczkami i bombkami co to pamietają nasze dzieciństwo oraz zdobywanymi odkąd jesteśmy rodziną czyli taka z duszą wink

Mi w to graj oprócz rozmiaru. Mamy na stanie mega mega żywiołową i ciekawską corę, całkiem młodą jeszcze i się obawiam że zechce ciągnąć, sprawdzać, dosięgać

Ale żywa, panie dzieju, żywa jak nic smile
    • biala.sowa Re: Choinka 16.12.17, 22:20
      Żywa w doniczce. Może w tym roku przetrwa i uda się ją wysadzić do ogródka. Jeśli chodzi o ozdoby to te same co w zeszłym roku. Bardzo lubię ozdoby drewniane, o takie:
      dompodbialasowa.blogspot.com/2016/12/dekoracje-swiateczne-ozdoby-choinkowe.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka