miomamamia 20.12.17, 09:00 Jakie sałatki robicie na święta. Oprócz tradycyjnej jarzynówki która u mnie zawsze wjeżdża na stół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leyre1 Re: sałatki świąteczne 20.12.17, 09:12 Nie robie jarzynowki. Nie wiem jeszcze, moze wcale. Beda warzywa do obiadu swiatecznego, ale to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: sałatki świąteczne 20.12.17, 09:53 Ja robię śledziową z porem często na swięta, bo bardzo lubię. Przepis: śledzie (ja kupuję w paczce matjasy) pokroić, por pokroić, ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić, dodać kukurydzę, curry, pieprz, odrobinę soli i wymieszać z majonezem. Można dodać pokrojony ogorek konserwowy lub kiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: sałatki świąteczne 20.12.17, 10:38 W sumie śledzie po kaszubsku, śledzie w śmietanie itd też spełniają kryteria sałatki. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: sałatki świąteczne 20.12.17, 10:32 żadnych. Oprócz tradycyjnej jarzynowej. Jest bigos, są przystawki typu ogórki kiszone, konserwowe. Do obiadu bedzie surówka. Odpowiedz Link Zgłoś