panna_lila 29.12.17, 11:47 stanęłam przed zakupem TV i jedyne co wiem, to że ma być w srebrnej obudowie i ma mieć możliwość podłączenia pendriva Macie jakieś typy, które możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 11:48 panna_lila napisała: > stanęłam przed zakupem TV i jedyne co wiem, to że ma być w srebrnej obudowie i > ma mieć możliwość podłączenia pendriva Macie jakieś typy, które możecie polec > ić? Typ jest tylko jeden PANASONIC Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: polećcie telewizor 29.12.17, 11:53 panna_lila napisała: ... jedyne co wiem, to że ma być w srebrnej obudowie i ma mieć możliwość podłączenia pendriva Dlaczego musi być srebrny? Te nowe telewizory są bardzo cieniutkie i chyba nie mają "ramki", albo jest bardzo mała. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:15 żeby pasował do szafki syn ma w czarnej błyszczącej i na czarnej stopie - strasznie widać każdy pyłek Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:08 Kupowałam msc temu: poszłam do sklepu, wybrałam taki, który mi się spodobał, zapłaciłam, koniec tematu. Wiedziałam tylko, ja max przekątna ekranu. Pytając o polecenie, każdy podsunie to, co wg niego jest najlepsze, a niekoniecznie pomoże Tobie w dokonaniu wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:17 ale jak pięć osób napisze, ze Sony jest b.dobre, a drugie 5 że LG do niczego, to już mi się wybór zawęża Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:22 a i jeszcze czytam te rankingi - full HD, ultra HD, Oled i cała masa parametrów na które powinnam zwrócić uwagę i ceny ok.40 tys. za ten the best a ja bym się w 2 tys. chciała zmieścić za 55cali Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:24 za 2k nie kupisz dobrego telewizora 55" Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:34 Za tyle kupisz, nawet smart będzie, ale nie 4K, nie z bluetooth'em, na pewno nie oled )). Ot, najprostszy model. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:55 ja nie wiem, czy potrzebuję oled, ale chciałabym żeby był przyjemny w odbiorze, miał ładne kolory Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 13:05 ultrahd 4K ma będzie miał obraz najczystszy nie mając oled Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: polećcie telewizor 29.12.17, 13:12 iberka napisała: > ultrahd 4K ma będzie miał obraz najczystszy nie mając oled > A co jest nadawane w 4K? Z tego co wiem, to jest dużo filmów w necie w 4K ale chyba nie fabularnych, ale telewizje to chyba nic nie nadają? Mając telewizor 4K, i tak nie będziemy mieć obrazu 4K, tylko przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 13:49 4K to już standard i bez sensu kupować nowy TV bez niego. Poza tym, że filmy w necie są dostępne w 4K, możesz także odtwarzać w tym formacie własne filmy. My mamy kamerę sportową GoPro Hero 6 i dużo filmów nagrywamy właśnie w 4K i odtwarzamy na TV. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 15:30 stillgrey napisała: > 4K to już standard i bez sensu kupować nowy TV bez niego. Jak by znalazła na wyprzedaży dobre 1080P to lepiej kupić coś takiego niż tanie 4K > Poza tym, że filmy w necie są dostępne w 4K, A gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:11 Ja mam Sony 4K z androidem, tak zwany SmartTV. Polecam, bo możesz korzystać z netu bezpośrednio na tv, masz netflixa, showmax, youtuba i mnóstwo innych aplikacji. Bardzo wygodna sprawa. Ja nawet nie mam do niego podłączonej anteny i dekodera, bo takiej normalnej tv nie oglądam. Pendrive'a rzecz jasna też możesz podłączyć. Nie wiem tylko czy są srebrne Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:22 a ja mam wypas zestaw hajfaj i słucham na nim mp3 z bulgotem instalacji kanalizacyjnej bo takiej normalnej muzyki nie słucham Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:24 kolpik124 napisała: > a ja mam wypas zestaw hajfaj i słucham na nim mp3 z bulgotem instalacji kanaliz > acyjnej bo takiej normalnej muzyki nie słucham bo ty w ogóle jesteś ofiarę tragicznego dostępu do opieki psychiatrycznej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:26 idź sprawdź czy mama nie przypalila szatobrią, kucyku księdza biskupa Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:29 kolpik124 napisała: > idź sprawdź czy mama nie przypalila szatobrią, kucyku księdza biskupa jak zwykle nieustające pozdrowienia dla przegrywa: patrz.pl/zdjecie,maxela-png,188708.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:35 Ihaha chodzący sukcesie dziurawej patelni Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:25 Zadajesz takie pytanie forum gdzie przeważają cyfrowe analfabetki. Dobrej rady tu nie dostaniesz. Określ sobie budżet oraz wymagania takie jak przekątna, ilość potrzebnych HDMI, USB, do czego, będziesz go używać? Czy potrzebujesz technologii HDR która ma znaczenie w grach na XBOX ONE S/X oraz PS4 Pro. O 4K nie pytam bo trudno inne kupić. Aplikacje smart ma niemal każdy. A potem wertować sieć i wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: polećcie telewizor 29.12.17, 12:59 pisałam wyżej o parametrach - 55cali, 1 HDMI, 1 USB wystarczy, nie będzie używany do gier. chciałam wydać nie więcej niż 2 tys. ale widzę, że będzie trudno się w tej kwocie zmieścić Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 13:08 osobiście nie lubię zakupów na raty, ale jeśli nie możesz teraz wydać więcej, to może warto rozważyć taką formę? Gdzieś widziałam reklamę"teraz połowa" za ileś tam mcy reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 13:51 To najdroższa opcja ratalna, najlepiej znaleźć sklep oferujący raty 0%. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 14:30 Nie wnikałam w szczegóły, bo nie korzystam z ofert ratalnych, ale 0% jest teraz sporo zatem sądzę, że spokojnie można dobrać ofertę do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 14:09 Zerknij na te modele: PHILIPS LED 55PUS6262, PHILIPS LED 55PUS6412, SHARP LED LC-55CUF8462ES Za 2tys jest ten: PHILIPS LED 50PUS6262, ale to 50 cali. Ja mam 49 cali i Tv jest naprawdę wielki, przemyśl czy te dodatkowe 5 cali jest naprawdę konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 15:29 stillgrey napisała: > Zerknij na te modele: PHILIPS LED 55PUS6262, PHILIPS LED 55PUS6412, SHARP LED > LC-55CUF8462ES Philips obecnie to wyjątkowy chiński chłam, zwłaszcza w telewizorach. > Ja mam 49 cali i Tv je > st naprawdę wielki, przemyśl czy te dodatkowe 5 cali jest naprawdę konieczne. Telewizor kupuje się największy na jaki jest nas stać - po miesiącu, góra dwóch i tak będzie za mały. A poza tym przelicz sobie te 5 cali po przekątnej na różnicę w polach powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 15:42 Myślałam, że wielkosc cali dopasowuje się do odległości z jakiej będziemy tv oglądać. Mój po roku wciąż jest w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: polećcie telewizor 29.12.17, 15:56 stillgrey napisała: > Myślałam, że wielkosc cali dopasowuje się do odległości z jakiej będziemy tv og > lądać. Szanowny Pan ma oczywiście rację. Zasadniczo tak - najpierw odległość, ale potem największy jaki się da, że zacytuję mistrza: "Zdecydowanie zalecam trzymać się zamieszczonego tu kalkulatora i wybierać jak największą przekątną, aż do osiągnięcia punktu optymalnego, czyli 4.2cm/cal dla fullhd i 2.1cm/cal dla UHD." > Mój po roku wciąż jest w sam raz. A ja kupiłem 50" i już za chwilę żałowałem, że nie dołożyłem przynajmniej do 55". I teraz się z nim morduję. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: polećcie telewizor 29.12.17, 16:01 Pan? Jesteśmy na forum dla eMATEK Jeśli 50" jest dla Ciebie za mały to może warto wybrać się do okulisty? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: polećcie telewizor 29.12.17, 16:54 Wielkość TV dobiera się do odległości z jakiej będziemy oglądać, bo nie wyobrażam sobie np.2m + 60 cali Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 16:02 Ten www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/thomson-55uc6306.bhtml?from=ceneo&p=1999.00&cr=0&t=20171229-1424 Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: polećcie telewizor 29.12.17, 17:12 Fajny oled lg, ale osiem tysięcy. Na mistrzostwa świata na pewno będą robili premiery nowych tv. Dużo ludzi wtedy kupuje telewizory. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 17:29 LG albo Sony. Nie oglądaj obrazków w necie tylko idź do sklepu RTV i obejrzyj sobie na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: polećcie telewizor 29.12.17, 17:56 Ostatnio miałem za dużo czasu w sklepie, więc obejrzałem telewizory. Był taki jeden duży firmy Sony, który bił na głowę pozostałe, miał niesamowicie dobry wyświetlacz. Cena 11 tys. zł Nie mówię o tym konkretnym telewizorze, ale warto porównać jakość samodzielnie w dużym sklepie, różnice są bardzo duże przy podobnych cenach. Sam nie mam od wielu lat telewizora, nie prowadzę sklepu, ale popatrzeć na technikę lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: polećcie telewizor 29.12.17, 18:04 Dobre telewizory to były plazmy, a teraz to dorównują im tylko oledy. Poczytaj tu co teraz polecają fachowcy hdtvpolska.com/jaki-tv-kupic-przeglad-wyswietlaczy-2017/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: polećcie telewizor 29.12.17, 19:43 marianna1960 napisała: > Dobre telewizory to były plazmy, a teraz to dorównują im tylko oledy. Mam plazmę Panasonica, i widziałam u koleżanki ich nowy 4K. Coś pięknego. Duży (ponad 70 cali), drogi, ale jak mąż koleżanki puszczał na nim filmy z netu (przyrodnicze, geograficzne), żeby mi pokazać, to plazma się chowa, takie ładne kolory, ostrość. Wszystko wyglądało jakby było obok. Od tej pory moja plazma wydaje mi się mała (42 cale) i obraz już mi się nie podoba, a oglądam tylko HD. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: polećcie telewizor 29.12.17, 21:13 marianna1960 napisała: > Może miała oleda. Nie, ten ich nowy telewizor to 4K (tylko nie za 2 tysie), a wcześniej mieli plazmę. Mąż mojej koleżanki jest fanem telewizorów, zna się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
sambolejro Re: polećcie telewizor 11.02.18, 15:37 Zobacz sobie telewizory led na stronie zadowolenie.pl. Tam znajdziesz różne modele odbiorników, w różnych wymiarach i cenach. Osobiście polecam Samsungi, bo nie zawodzą mnie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś