Dodaj do ulubionych

Blog - wpływy z reklam

04.01.18, 01:32
Od jakiegoś czasu prowadzę bloga, powiedzmy, że podróżniczego. Na początku miał być tylko dla nas, jako pamiątka, ale z czasem się rozrósł i jest tam już kawał dobrej wiedzy i doświadczenia.
Ostatnio szukam jakiegoś dodatkowego źródła dochodów do budżetu na pewien cel... i tak się zastanawiam, że może by skorzystać z opcji dodawania reklam?
Wiem, że wśród emam jest sporo blogerek - ja mam bloga na portalu Blogger.
Czy może ktoś się ze mną podzielić wiedzą, ile np. trzeba mieć wejść dziennie/tygodniowo by to miało jakiś sens? Czy ma się wpływ na to, ile i jakie reklamy się wyświetlają na blogu?
Nie szukam dużych wpływów - jeśli to będzie np 50 zł miesięcznie, to też będzie super smile
Obserwuj wątek
    • pruszynkaaa Re: Blog - wpływy z reklam 04.01.18, 16:31
      nikt nic?
    • kasiamat00 Re: Blog - wpływy z reklam 05.01.18, 15:06
      Ile trzeba miec wejsc nie mam pojecia, obstawialabym co najmniej setki dziennie - CTR to jednak raczej 1% niz 10%, a od klikniecia sa jakies centy. Jesli chcesz sobie wyklikac AdSense z poziomu Bloggera, to na pewno mozesz ustalic gdzie te reklamy maja sie pojawiac i wybrac z grubsza co to maja byc za reklamy, ale nie wiem z jaka dokladnoscia to dziala. Na pewno jesli nie chcesz, to nie bedzie ci sie pojawial erotyczno-polityczny syf, zapewne mozesz sobie tez wybrac czy wolisz reklamy ciuchow czy sprzetu kuchennego itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka