Dodaj do ulubionych

Internetowe porady prawne

18.01.18, 11:00

Dziewczyny, podrzućcie mi proszę jakieś linki do prawników udzielających porad on line. Ja w uk, dług alimentacyjny w Polsce. Chce odzyskać pieniądze. To prawie 50 tys jest uncertain. Komornik wszystko wdupiemajacy. Jak zacząć wojenkę p należne pieniądze? Z góry Dzieki )
Obserwuj wątek
    • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 14:09
      Nieno, podbijam przecież. Sytuacja jest dziwna- żadna ematka nie ma nic do powiedzenia? Helpmi! Alimenty odzyskuje!
      • tt-tka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 14:21
        Wrzuc w gugla pomoc prawna (online, bezplatna, uk, dowolne), linkow wyskoczy jak mrowkow.
        Tyle ze, przykro mi, leniwego komornika online nie da sie pogonic do roboty.

• konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 14:26
          Ja nie pogonie, ale może jakis prawnik wpłynie na niego. Syn jest pełnoletni, zarabia. No ale co z długiem? Sporo tego. Mam nadzieje, ze można to Jakos odzyskać
          • tt-tka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 14:32
            Pewnie mozna, ale to juz inny paragraf, znaczy odzyskiwanie dlugu to nie to samo co alimentacja biezaca, niestety.
            Serio mowie, wrzuc w gugla, wyszukaj, gdzie odpowiadaja na konkretne pytania i zapytaj. Jakie dzialania mozna i nalezy podjac wobec opieszalego komornika.
            • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 14:36
              Dzieki, skocze do gogli
              • raczek47 Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:05
                Na wyroku alimentacyjnym masz klauzulę wykonalności?
                Taką czerwoną okrągłą pieczęć?
                Jeśli tak,to nie potrzebujesz prawnika,tylko idź do innego,skuteczniejszego komornika.
                Wszystko teraz można załatwić mailowo,więc to że mieszkasz w UK nic nie utrudnia.
                • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:08
                  U mnie już po alimentacji. Synowi już nie przysługują. Potrzebuje prawnika, który poradzi, jak ściągnąć zaległe pieniądze. I czy to w ogole jest możliwe
                  • raczek47 Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:12
                    Ale zalega z tego wyroku z klauzulą wykonalności?
                    No to jest aktualne cały czas.
                    Poszukaj skutecznego komornika.
                    • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:16
                      sad ale to czwarty komornik. Ku... Mac. Chce to zlecić profesjonaliście.
                      • raczek47 Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:23
                        Czwarty? Masakra.
                        Mi się udało że pierwszy skutecznie zadziałał.
                        Odnośnie porad internetowych kilka razy korzystałam z e- prawnika .
                        Zadowolona jestem tak w 70 %.
                        Innych nie sprawdzałam.
                        • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:38
                          Ok, Dzieki
                      • martishia7 Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 15:56
                        A jakie metody stosuje dłużnik, że się tak smerfnie chowa?
                        • konwalka Re: Internetowe porady prawne 18.01.18, 16:06
                          Nie wiem. Komornik dawał mi tylko informacje, ze nie ma z czego pobierać. Przypuszczam, ze praca na czarno zz granica

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka